6.12.16

Η φωτογραφία που έγινε viral: Ένας ένας αποχωρούν… Έμεινε η Μέρκελ!

Η φωτογραφία που έγινε viral: Ένας ένας αποχωρούν… Έμεινε η Μέρκελ!
Μόνο η Γερμανίδα Καγκελάριος φαίνεται να διατηρεί καλές πιθανότητες να επανεκλεγεί στην θέση της, την ώρα που τέσσερις από τους ισχυρότερους μέχρι πρόσφατα άντρες του πλανήτη έχουν φύγει από το προσκήνιο ή ετοιμάζονται να αποχωρήσουν

Μετά την είδηση της παραίτησης του Ματέο Ρέντσι, που ακολούθησε την συντριπτική του ήττα κατά το ιταλικό δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου, το Twitter έχει κατακλυστεί από μια πολύ «σημαδιακή» φωτογραφία. Αν και τραβήχτηκε τον περασμένο Απρίλιο, δηλαδή σχεδόν οκτώ μήνες πριν, μοιράζεται από την νύχτα της Κυριακής μεταξύ των χρηστών από όλον τον κόσμο, όχι τόσο για αυτό καθεαυτό το στιγμιότυπο, αλλά για την σημασία και τους συμβολισμούς του.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά το ταξίδι του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ευρώπη τον  περασμένο Απρίλιο. Τότε είχε συμμετάσχει σε μια κοινή σύνοδο με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας και της οικοδέσποινας τότε Γερμανίας, δηλαδή τους κ. κ. Φρανσουά Ολάντ, Ντέιβιντ Κάμερον, Ματέο Ρέντσι και την Άνγκελα Μέρκελ.
Όπως παρατηρούν οι δεκάδες χρήστες του Twitter, ούτε καν οκτώ μήνες μετά (η συνάντηση έλαβε χώρα τέλος Απριλίου του 2016), ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει προ πολλού αποσυρθεί από το προσκήνιο, η θητεία του Μπαράκ Ομπάμα λήγει στις 20 Ιανουαρίου, ο Φρανσουά Ολάντ έχει ήδη ανακοινώσει πως δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Γαλλίας στις επερχόμενες εκλογές, ενώ και ο Ματέο Ρέντσι μόλις παραιτήθηκε!
Η μόνη σταθερή στην θέση της και στα ποσοστά της (αν και έχει δει μια ελαφριά κάμψη, ειδικά μετά την στάση της στο προσφυγικό) παραμένει η Άνγκελα Μέρκελ, που ως φαίνεται θα είναι εκείνη που θα… αποχαιρετήσει έναν – έναν τους πρώην συνδαιτυμόνες της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου