30.1.16

ΒΙΝΤΕΟ - Οι δέκα Διαστάσεις – Aς τις φανταστούμε !

Το σύμπαν είναι αποδεδειγμένα 4ων διαστάσεων και καθετί σε αυτό είναι επίσης 4ων διαστάσεων ενώ η 5η διάσταση προτείνεται ως λύση σε πολλές περιπτώσεις μαθηματικών αδιεξόδων που δε γίνεται να ξεπεραστούν σε χαμηλότερο επίπεδο! 

Τέλος για τη θεωρία των κβάντα και για κάποιες παραλλαγές στη θεωρία των χορδών οι διαστάσεις είναι από 10 έως και 24.

Ο αρχικός δημιουργός του βίντεο προσπαθεί να διαγραμματοποιήσει τις διαστάσεις με βάση τη γραμμική λογική του καρτεσιανού συστήματος συντεταγμένων (x,y,z) από το σημείο μηδενικών διαστάσεων μέχρι και τη 10η διάσταση, «τραβώντας» διαστατικές γραμμές για κάθε επόμενη διάσταση.
Προσωπικά με ενδιαφέρει η 4η διάσταση, που είναι επιβεβαιωμένη μαθηματικά και, αν και ακατάληπτη για την ανθρώπινη λογική, μπορεί να περιγραφεί απόλυτα με τη χρήση των μαθηματικών. Η 3η διάσταση στην πραγματικότητα αποτελείται από ¨σκιές και προβολές 4διάστατων όντων και αντικειμένων που εμφανίζονται στο 3σδιάστατο επίπεδο» (Στράτος Θεοδοσίου, αστροφυσικός, στο βίντεο: «Υπάρχει Θεός? Μια επιστημονική προσέγγιση»)
Ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τις 3 του διαστάσεις (ύψος, πλάτος, μήκος) και έχει μια «γραμμική» αίσθηση του χρόνου του, που ξεκινάει με τη γέννηση και ολοκληρώνεται με την αποχώρησή του από το αντιληπτό σύμπαν. Ο άνθρωπος όμως στην πραγματικότητα «γεμίζει» και χρονικά έναν χώρο/περιοχή/διάστημα 4ων διαστάσεων, Τελικά η 4η του διάσταση σύμφωνα με το βίντεο, περιέχει όχι μόνο το φυσικό του σώμα αλλά και τις πράξεις του (είμαστε ότι κάνουμε).
Για το Θεό, που υπερβαίνει το χρόνο, σύμφωνα με το βιβλίο του C. Lewis «Mere Christianity», είναι η ζωή μας σαν μια σειρά/μια καταγραφή (μια μολυβιά) στο βιβλίο της ζωής: Η γέννηση είναι η αρχή της μολυβιάς και ο θάνατος η λήξη της, μέσα σε μια σειρά, σε μια σελίδα της «Βίβλου της ανεωγμένης» (που λέει ο ψαλμωδός)…

Τι λένε τα Μερομήνια για τον Φεβρουάριο - Πού θα χιονίσει

Σύμφωνα με το Greek-Weather.Org τα μερομήνια θέλουν το μήνα Φεβρουάριου πυκνά χιόνια και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σε όλη την Ελλάδα με αρκετό κρύο.

Ο Φεβρουάριος όπως αναφέρεται στα μερομήνια, θα μπει με καλό καιρό και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ωστόσο το διάστημα 5-20 Φεβρουαρίου, προβλέπονται πανίσχυρες καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, με αρκετό κρύο ως και ψύχος αλλά και θυελλώδεις βοριάδες.

Τέλος θέλουν καλοκαιρία το διάστημα 20-29 περίπου Φεβρουαρίου αλλά με κατά διαστήματα βροχές και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας. 

Χιόνια δεν αποκλείονται σε Θεσσαλονίκη και Αττική το διάστημα 5-20 Φεβρουαρίου.

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΠΟΥΤΙΝ! Προειδοποιεί την Ρωσία ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις συνέπειες εάν ξαναγίνει παραβίαση!


14429806083608302

Έξω από τα ρούχα του φάνηκε να είναι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την χθεσινή παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας από ρώσικο μαχητικό!
Προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις «επιπτώσεις» των «ανεύθυνων ενεργειών» της, όπως για παράδειγμα της νέας παραβίασης του εναέριου χώρου της Τουρκίας χθες.
«Η Ρωσία θα επωμιστεί τις συνέπειες εάν συνεχίσει τέτοιου είδους παραβιάσεις εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας» δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε δημοσιογράφους, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
«Τέτοιου είδους ανεύθυνες πράξεις δεν ωφελούν ούτε τη Ρωσική Ομοσπονδία ούτε τις σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας ούτε την περιφερειακή ή παγκόσμια ειρήνη».
Επιπλέον ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι θέλει να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Ζήτησα από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας να μεταφέρει την επιθυμία μου να συναντήσω τον κ. Πούτιν κατ” ιδίαν. Προς το παρόν δεν έχω λάβει απάντηση σχετικά με αυτό» προσέθεσε ο Ερντογάν προτού αναχωρήσει για τη Λατινική Αμερική.
Φαίνεται πάντως πως τα πράγματα είναι ακόμα τεταμένα και σύντομα θα υπάρχουν νέες εξελίξεις ανάμεσα στις δύο χώρες, οι οποίες αναμένεται φυσικά να επηρεάσουν και την παγκόσμια ειρήνη.
Εντωμεταξύ το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας χαρακτήρισε σήμερα «αβάσιμη προπαγάνδα» τις καταγγελίες της Άγκυρας περί παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου χθες από αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας.
«Οι ανακοινώσεις της Τουρκίας σχετικά με την υποτιθέμενη παραβίαση του εναερίου χώρου της από ένα ρωσικό SU-34 αποτελούν αβάσιμη προπαγάνδα» δήλωσε σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονατσένκοφ.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επισήμανε επιπλέον ότι ούτε τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στη Συρία ούτε οι σταθμοί ραντάρ της Συρίας κατέγραψαν οποιαδήποτε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ - Οκτάχρονος νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα

Τραγωδία με θύμα ένα οκτάχρονο παιδί σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στις εργατικές κατοικίες, στην περιοχή Λεύκα της Πάτρας.
Από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, εκδηλώθηκε φωτιά σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν ο οκτάχρονος μαζί με τον παππού, τη γιαγιά και την αδελφή του.
Όταν οι πυροσβέστες μπήκαν στο διαμέρισμα για να σβήσουν τη φωτιά, βρήκαν απανθρακωμένο τον οκτάχρονο.
Επίσης, βρήκαν τραυματισμένο τον παππού του παιδιού, ενώ η γιαγιά αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε η γιαγιά του οκτάχρονου, μέσα σε περίπου πέντε λεπτά το σπίτι γέμισε καπνούς.
Ο παππούς του παιδιού προσπαθώντας να μπει στο δωμάτιο που βρισκόταν το παιδί υπέστη εγκαύματα και έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Η αδελφή του οκτάχρονου βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο.
Έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά, πραγματοποιεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Νέα (φασιστική ) πρόκληση από το Ν. Μιχαλολιάκο

Με αφορμή την επέτειο των Ιμίων

Τη θλιβερή επέτειο για την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια επέλεξε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος για να προκαλέσει για ακόμη μια φορά.
Προσερχόμενος στη συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του στα γραφεία της Μεσογείων χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους υψώνοντας με τον φασιστικό τρόπο το χέρι του και αμαυρώνοντας ουσιαστικά τη θυσία των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.
Εξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη Λεωφόρο Μεσογείων, συγκεντρώθηκαν περίπου 2000 άτομα, για την επέτειο των Ιμίων, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα, από την Κατεχάκη έως τη Μιχαλακοπούλου.



  ethnos.gr

ΒΙΝΤΕΟ - Δείτε τι λέει η ίδια...Η γυναίκα που πιστεύει πως είναι… γάτα σε ανθρώπινο σώμα !

Η 20χρονη Nano από την Νορβηγία πιστεύει ότι γεννήθηκε γάτα και μιλάει για την ζωή της ως... αιλουροειδές. 
Περιγράφει μάλιστα τη ζωή της λέγοντας πως έχει μεγαλύτερη αίσθηση ακοής και όρασης πράγμα το οποίο της επιτρέπει να... κυνηγά ποντίκια στο σκοτάδι!
Η ίδια κάνει την αποκάλυψη σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο YouTube και έχει πάνω από 122.000 προβολές.
Ισχυρίζεται ότι έχει πολλές συνήθειες που έχουν οι γάτες συμπεριλαμβανομένων το μίσος για το νερό και την ικανότητα να επικοινωνεί με αυτές απλά νιαουρίζοντας. Στο βίντεο που κυκλοφορεί η 20χρονη φοράει ένα ζευγάρι αυτιά και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και νιαουρίζει συχνά.
Στη συνέχεια εξηγεί ότι ανακάλυψε την πραγματική της ταυτότητα στην εφηβεία της.
«Συνειδητοποίησα ότι ήμουν γάτα όταν ήμουν 16 ετών όταν οι γιατροί και οι ψυχολόγοι ανακάλυψαν τι συνέβαινε με μένα. Κατά τη γέννησή μου υπήρχε ένα γενετικό ελάττωμα», εξηγεί στο βίντεο.
Η ίδια λέει επίσης ότι αντιδρά όπως οι γάτες όταν βλέπει έναν σκύλο και ότι αυτό της βγαίνει αυθόρμητα σύμφωνα με το ένστικτό της. Όσον αφορά το νερό και τη σχέση της με αυτό λέει «Μισώ το νερό. Είναι το ένστικτο που έχετε να πλένετε και να καθαρίσετε το πρόσωπο και τα πράγματα σας». Η 20χρονη φοράει ροζ γάντια σαν πατούσες και περπατάει σαν αιλουροειδές στο σπίτι νιαουρίζοντας και κοιτώντας έξω από το παράθυρο. «Είναι προφανές ότι είμαι μια γάτα όταν αρχίζω να γουργουρίζω και να νιαουρίζω. Και όταν περπατάω στα τέσσερα και κάνω παρόμοια πράγματα». Επιπλέον ανέφερε ότι όπως τα μικρά ζώα έτσι κι εκείνη αγαπάει να κοιμάται στο νεροχύτη και στο περβάζι αν και δεν εξήγησε πώς χωράει εκεί ενώ έχει πολύ καλύτερη όραση από τους άλλους ανθρώπους τη νύχτα. Ωστόσο παραδέχεται ότι παρά τις προσπάθειές της δεν έχει καταφέρει να πιάσει ποτέ ένα ποντίκι.
Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι την αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη η 20χρονη έχει μια «αδελφή ψυχή», τον καλύτερό της φίλο ο οποίος επίσης σύμφωνα με την κοπέλα έχει μια προσωπικότητα γάτας...

Φορολογικό σοκ για χιλιάδες φοιτητές και άνεργους

Θα πιαστούν στην παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης

Με υπέρογκους φόρους αλλά και προκαταβολή φόρου εισοδήματος 75% απειλούνται φέτος οι φορολογούμενοι που θα δηλώσουν στην εφορία πενιχρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση, από ενοίκια ή τόκους καταθέσεων μερικών λεπτών του ευρώ. Πρόκειται κυρίως για φοιτητές, ανέργους και όσους συμμετέχουν σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας.

Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πιαστούν στην παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης και θα υπερφορολογηθούν επί εξωπραγματικών τεκμαρτών εισοδημάτων με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και με προκαταβολή φόρου η οποία έχει αυξηθεί για τα εισοδήματα του 2015 από 55% στο 75%.

Εάν το υπουργείο Οικονομικών δεν καταθέσει στη Βουλή διορθωτική ρύθμιση όπως έγινε και πέρυσι, τότε οι φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2015 πενιχρά εισοδήματα θα φορολογηθούν για ποσά ανύπαρκτων εισοδημάτων τα οποία θα προκύψουν από το άθροισμα των ελάχιστων ποσών τεκμηρίων διαβίωσης των 3.000 ευρώ για τους άγαμους ή των 5.000 ευρώ για τους έγγαμους και των λοιπών τεκμηρίων διαβίωσης που θα ληφθούν υπόψη με βάση τα σπίτια στα οποία διαμένουν και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούν.

Η υπερφορολόγηση των πολύ χαμηλών εισοδημάτων θα προκύψει γιατί δεν ισχύει για τα εισοδήματα του 2015 η διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 1 του ν. 4330/2015 που αφορούσε τα εισοδήματα του 2014 και προβλέπει ότι:

α) Όταν το ετήσιο δηλωθέν εισόδημα των φορολογουμένων δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ και εφόσον δεν ασκείται επιχειρηματική δραστηριότητα για την οποία απαιτείται η υποβολή δήλωση έναρξης εργασιών ή εφόσον δεν ασκείται ατομική αγροτική δραστηριότητα, τότε το δηλωθέν εισόδημα και η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών - συνταξιούχων, στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο 9.545 ευρώ. Στην ουσία οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος.

β) Εάν το δηλωθέν εισόδημα της προηγούμενης παραγράφου υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ, το υπερβάλλον ποσό φορολογείται με την κλίμακα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, δηλαδή με 26%.

γ) Εξαιρούνται του παραπάνω ευνοϊκού καθεστώτος φορολόγησης οι περιπτώσεις φορολογουμένων με πραγματικά εισοδήματα από κεφάλαιο και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου.

Η διάταξη αυτή νομοθετήθηκε πέρυσι με σκοπό να χορηγηθούν φορολογικές ελαφρύνσεις σε περιστασιακά και ευκαιριακά απασχολούμενους (σε ανέργους, νοικοκυρές, φοιτητές, συμμετέχοντες σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας κ.λπ.).

Οι πολίτες αυτοί συνήθως δεν αποκτούν εισοδήματα πάνω από 6.000 ευρώ τον χρόνο από τις περιστασιακές τους απασχολήσεις αλλά επειδή τα τεκμήριά τους προσδιόριζαν πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα κινδύνευαν -αν δεν εφαρμοζόταν η διάταξη αυτή- να πληρώσουν υπέρογκους φόρους, υπολογισμένους με συντελεστή 26% τόσο επί του δηλωθέντος εισοδήματος όσο και επί των πολύ μεγάλων ποσών της διαφοράς μεταξύ του χαμηλού δηλωθέντος εισοδήματός τους και του υψηλού τεκμαρτού εισοδήματος. Για να μην υπερφορολογηθούν φέτος οι φορολογούμενοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα θα πρέπει να γίνει νέα νομοθετική βελτίωση.

imerisia.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΠΕΧΡΑΚΗ για το αίτημα των δημάρχων προς την κυβέρνηση άρση εκχώρησης διαχείρισης των απορριμμάτων από την Περιφέρεια

Δήλωση του Σταμάτη Μπεχράκη μέλους του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων  Πελοποννήσου με την Αυτοδιοικητική ΠρωτοβουλίαΠελοποννήσου
Για το ομόφωνο αίτημα των δημάρχων  προς την κυβέρνηση της άρσης  εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων από την Περιφέρεια 
 
Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου στη τελευταία συνεδρίαση του, , συζήτησε  υιοθέτησε ομόφωνα και  δημοσιοποίησε με ψήφισμα   το ομόφωνο αίτημα των δημάρχων  προς την κυβέρνηση να άρει  την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων από την Περιφέρεια   . Σε αυτό διατυπώνεται η θεση   ότι οι μόνοι αρμόδιοι για την διαχείριση των απορριμμάτων είναι οι Δήμοι . Στο ψήφισμα  με αποφασιστικό λόγο οι δήμαρχοι δηλώνουν την ανάγκη να περάσει άμεσα χωρίς καθυστέρηση στην αρμοδιότητα τους η διαχείριση των απορριμάτων.
Υπογραμμίσαμε κατά τη διάρκεια της συζήτησης τη σύμφωνη θέση της παράταξης μας " Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου" ,  θέση δεκάδων αυτοδιοικητικών κινήσεων της περιοχής μας που χρόνια προβάλλουν  αυτή την άποψη .Πέρα των άλλων αρνητικών που έφερε η "εκχώρηση" της αρμοδιότητας στον Περιφερειάρχη,  αναφερθήκαμε στην πλευρά της προσβολής που γίνεται συνολικά προς το θεσμό της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης με το να διαχειρίζονται άλλοι  τα απορρίμματα που παράγουν οι δημότες μας  Το Δ.Σ. δηλώνει στο ψήφισμά του ευθέως και δημόσια την πεποίθηση του, ότι μόνοι αρμόδιοι για την διαχείριση των απορριμμάτων είναι οι Δήμοι.Προς ενίσχυση  της απαίτησης αυτής κινούνται και οι θέσεις   του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη που πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Ιανουαρίου 2016, σχετικά με την διαχείριση των Αστικών στερεών αποβλήτων  το οποίο καταλήγει  ότι η διαχείριση των απορριμάτων πρέπει να γίνει σε επίπεδο πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης .


Στην εν λόγω συνεδρίαση , στο ΔΣ της ΠΕΔ  αναφερθήκαμε επίσης ,  στην άμεση διαχείριση των απορριμάτων από τους δήμους όπως προβλέπεται από το υφιστάμενο πλέον θεσμικό πλαίσιο στον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Απορριμάτων και   οι δήμοι   πρέπει να προωθήσουν τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης  Με αυτό τον τρόπο διαχείρισης,   τα μέλη του ΔΣ αντιτίθενται  στην πράξη , στο άγριο χαράτσωμα   προς τους δημότες τους για 28 χρόνια , όπως προβλέπει η προτεινόμενη συμφωνία της Περιφέρειας με την ΤΕΡΝΑ. Το Δ.Σ. ΠΕΔ απαιτεί στο ψήφισμα του από την Πολιτεία να άρει την εκχώρηση της Διαχείρισης, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Τέλος οι αυτοδιοικητικοί  της πρωτοβάθμιας  ουσιαστικής και αυτοτελούς βαθμίδας των ΟΤΑ , διατυπώνουν   την  απαίτηση τους προς  το αρμόδιο Υπουργό  , να μεταφέρει με νομοθετική ρύθμιση, την αρμοδιότητα αδειοδότησης  χώρων  Απορριμμάτων, από την Περιφέρεια, στην αποκεντρωμένη Διοίκηση της Πελοποννήσου. Ο σκοπός προφανώς της απαίτησης  είναι απλά η αποφυγή της υπονόμευσης τους. Πρακτική που συνηθίζει ο κατά τα άλλα ο “αυτοδιοικητικός” Περιφερειάρχης, με τη δημιουργία  προσκομμάτων στην κατεύθυνση που κατέληξαν  .
Η κινητοποίηση όλων των φορέων να απαιτήσουν , ώστε η κυβέρνηση να δεσμευτεί και να ικανοποιήσει τις δίκαιες απαιτήσεις των δήμων και αυτοδιοικητικών παρατάξεων  , πρέπει να είναι άμεση  ουσιαστική υπόθεση  και πριν από  όλα  υπόθεση του αυτοδιοικητικού και οικολογικού κινήματος της περιοχής μας .

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ !

 Συνάδελφοι, όλοι μας γνωρίζουμε  ότι με το ασφαλιστικό σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που προωθεί η κυβέρνηση, ουσιαστικά θα βάλει λουκέτο στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις μας, αφού σε αυτό περιλαμβάνονται δυσβάσταχτα μέτρα και άδικες και βάρβαρες επιβαρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους.

Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο εξοντώνει τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, πλήττοντας ευθέως την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, την προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο τον φαύλο κύκλο που ανοίγει.

Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε ομόφωνα τα εξής:

- Διοργάνωση ημερίδας ενημέρωσης του εμπορικού κλάδου και όλων των πολιτών της Τριφυλίας, την ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 19:00 μ.μ. με κεντρικό  ομιλητή τον ΗΛΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ & ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, οι εμπορικοί σύλλογοι Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών, στο «ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ» Π.Κ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

-Την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του εμπορικού κόσμου της πόλης μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις, της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016, συμμεριζόμενοι την αντίστοιχη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Ε.Ε.

-Συγκέντρωση την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου από τις 11:30 έως 13:30 και συμβολικό αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου της Κυπαρισσίας (Έπιπλα Λουδάρου)
-Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου με την ναύλωση λεωφορείων. 
Σημείο αναχώρησης, στο πρώην κτήριο ΟΣΕ  στις 7.30πμ.
Κρατήσεις θέσεων, στα τηλέφωνα:
694 538 7875 Καρυτινός Δημήτρης
697 317 4007 Ε.Σ. Κυπαρισσίας

Εκ του
Δ. Σ.

Έγινε κι αυτό... Τσίμπησε γυναίκα αστυνομικό στο στήθος!

Μία παράξενη υπόθεση βρέθηκε ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας - 32χρονος επιχείρησε να βοηθήσει παράνομη αλλοδαπή να διαφύγει της σύλληψης και... τσίμπησε γυναίκα αστυνομικό στο μαστό! Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή...
Έγινε κι αυτό...
Ένας 32χρονος επιχείρησε να βοηθήσει αλλοδαπή να διαφύγει της σύλληψης αφού διέμενε παράνομα στο κυπριακό έδαφος και... τσίμπησε στο μαστό τη γυναίκα αστυνομικό που την κρατούσε.
Η αστυνομικός, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», παρά τον πόνο αντέδρασε άμεσα και άρπαξε τον 32χρονο από τη φανέλα για να τον συλλάβει. Ο 32χρονος, όμως, την έσπρωξε με αποτέλεσμα η γυναίκα αστυνομικός να πέσει πάνω σε αυτοκίνητο που περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο.
Για καλή της τύχη, όμως, ο οδηγός του οχήματος είχε προλάβει να ελαττώσει ταχύτητα και έτσι γλίτωσε τα χειρότερα. Τελικά ο 32χρονος συνελήφθη ενώ η γυναίκα αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένη.
Ο δράστης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κατηγορήθηκε γραπτώς για επίθεση εναντίον γυναίκας αστυνομικού στην οποία προκάλεσε πραγματική σωματική βλάβη.  Ο 32χρονος παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων.
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, τον καταδίκασε σε φυλάκιση 45 ημερών με τριετή αναστολή.

πηγή

ΒΙΝΤΕΟ - Διαδήλωση αγροτών στην Agrotica - Έκαψαν σημαία της ΕΕ

Μπήκαν στην έκθεση και διαδήλωσαν για το ασφαλιστικό 

Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η 26η Agrotica κατέληξαν το μεσημέρι του Σαββάτου τα μέλη της ΠΑΣΥ και του ΠΑΜΕ  που διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης ενάντια στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Οι διαδηλωτές εισήλθαν στην έκθεση από την πύλη εμπορίου και κινήθηκαν προς το κέντρο του εκθεσιακού κέντρου όπου φώναξαν συνθήματα και έκαψαν μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά την είσοδο των διαδηλωτών στη ΔΕΘ η Τροχαία παρέδωσε στην κυκλοφορία την οδό Εγνατία.

Παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι έως τις 8 Φεβρουαρίου


Παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι έως τις 8 Φεβρουαρίου

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε σήμερα Σάββατο, 30/1/2016 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενημερώθηκε από το Πρόεδρο της, Πρόεδρο του ΔΣΑ Βασ. Αλεξανδρή για τις έως τώρα εξελίξεις-συζητήσεις επί του ασφαλιστικού. Το δικηγορικό σώμα επανέλαβε την θέση του ότι ένας ουσιαστικός διάλογος προϋποθέτει την απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης και την έναρξη των συζητήσεων από μηδενική βάση.
Οπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας Β. Αλεξανδρής, δεν μπορεί να συνιστά βάση διαλόγου για ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, το σημερινό προσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, είναι αναξιόπιστο, στερείται αναλογιστικής μελέτης και οδηγεί απροσχημάτιστα σε δήμευση του εισοδήματος των δικηγόρων.
Κατόπιν διαλογικής συζήτησης, η Ολομέλεια αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα, 8/2/2016.
Επίσης την Παρασκευή, 5/2/2016, θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα που τυχόν προκύψουν.

AVAAZ.ORG - Εσύ ψήφισες; Όλοι μαζί για το Νόμπελ Ειρήνης στους Ήρωες του Αιγαίου!


Εσύ ψήφισες; Όλοι μαζί για το Νόμπελ Ειρήνης στους Ήρωες του Αιγαίου!

Κορυφώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής η ψηφοφορία για την απονομή του Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στους ήρωες του Αιγαίου, που σε καθημερινή βάση εδώ και μήνες δίνουν τη δική τους μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές από τα νερά του Αιγαίου. Ήδη στην διαδικτυακή πλατφόρμα Avaaz.org έχουν ψηφίσει πάνω από 385.000 και κάθε λεπτό που περνάει προστίθενται όλο και περισσότεροι άνθρωποι που προσυπογράφουν το αίτημα προς τη Νορβηγική Ακαδημία.
Το Mega και ορισμένα από τα μεγαλύτερα websites της χώρας (tovima.gr, in.gr, ethnos.gr, lifo.gr, protagon.gr, newsit.gr, protothema.gr) θα κοινοποιήσουν σήμερα ταυτόχρονα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης την πρόσκληση υπογραφής με στόχο ως την Κυριακή θα ξεπεραστεί ο στόχος των 500.000 υπογραφών.
Πέρα από τους εκατοντάδες χιλιάδες απλούς πολίτες που έχουν υπογράψει την αίτηση, προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν ενώσει τις φωνές τους για να κερδίσουν οι νησιώτες του ανατολικού Αιγαίου το βραβείο Νόμπελ.
Μεταξύ αυτών είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Θανάσης Βαλτινός, Ολυμπιονίκες, Ειρήνη Αϊνδιλή και Χαρά Καρυάμη, ο καλλιτέχνης, Σάκης Ρουβάς, ο διάσημος παρουσιαστής, Νίκος Αλιάγας, οι ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλλά και 18 βουλευτές από όλες τις πολιτικές πτέρυγες του ευρωκοινοβουλίου.
Σύμφωνα με στοιχεία από το avaaz.org εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, από τις 4 Ιανουαρίου έχουν ψηφίσει πολίτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Γαλλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ισπανία και την Ολλανδία.

ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ: Με αυτό τον τρόπο θα την κατεβάσετε μέσα σε 15 λεπτά!


59fe7ea6ae708b3236790a9b42254916

Και στα καλά καθούμενα σε πιάνει ένας περίεργος πονοκέφαλος, συνοδευόμενος από ζάλη, βοή στα αυτιά και θολή όραση.

Αυτά τα σημάδια σηματοδοτούν αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί υπερτασικοί αντιμετωπίζουν αυτά τα συμπτώματα, η αλήθεια είναι ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση σπάνια προκαλεί συμπτώματα. Για το λόγο αυτό αποκαλείται και.. «σιωπηλός δολοφόνος».
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την υπέρταση
Κάθε μέρα η καρδιά μας αντλεί και προωθεί 8.000 λίτρα αίματος, που είναι απαραίτητα για τον εφοδιασμό του σώματός μας με οξυγόνο, άλατα, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, αλλά και για να αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες από το μεταβολισμό των κυττάρων.
Η πίεση που δημιουργεί η καρδιά να αντλήσει και να προωθήσει το αίμα στα αιμοφόρα αγγεία, ονομάζεται πίεση αίματος. Η υψηλή πίεση αίματος ονομάζεται υπέρταση. Όταν η καρδιά συστέλλεται και ωθεί το αίμα στις αρτηρίες, η πίεση είναι υψηλότερη και ονομάζεται συστολική πίεση (μεγάλη). Όταν η καρδιά ξεκουράζεται και γεμίζει αίμα, η πίεση είναι χαμηλότερη και ονομάζεται διαστολική (μικρή). Η πίεση δεν είναι σταθερή όλο το 24ωρο, συνήθως είναι υψηλότερη τις πρώτες πρωινές ώρες και μειώνεται προοδευτικά κατά τη διάρκεια του 24ώρου για να φτάσει στο χαμηλότερο σημείο που αντιστοιχεί στο βαθύτερο ύπνο δηλαδή στην 3η ή 4η πρωινή ώρα. Επομένως, η πίεση ακολουθεί το δικό της βιολογικό κύκλο.
Ένα επεισόδιο απότομης αύξησης της αρτηριακής πίεσης δεν πρέπει να σας δώσει μεγάλη ανησυχία. Τέτοιες αυξήσεις μπορούν να συμβούν και σε φυσιολογικά άτομα κάτω από συνθήκες στρες. Σημασία έχει η μακροχρόνια και όχι η περιστασιακή αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνουμε συχνό έλεγχο με τακτικές μετρήσεις ώστε να διαπιστώσουμε αν υπάρχει πρόβλημα, όπως αναφέρει το naturanrg.gr.
5 λεπτά για να ηρεμήσετε σε ζεστό περιβάλλον
Καθίστε ή ξαπλώστε αμέσως και προσπαθήστε να χαλαρώσετε. Πράγματι, το πρώτο αντίδοτο κατά της υπέρτασης (ιδιαίτερα αν βρίσκεστε σε κατάσταση στρες) είναι η ηρεμία. Έτσι μειώνεται και η δράση της αδρεναλίνης στο αίμα που σας προκαλεί υπερδιέγερση.
Επίσης, σημαντικό είναι να δημιουργήσετε ένα ζεστό περιβάλλον, δηλαδή να σκεπαστείτε με μια κουβέρτα αν είστε στο σπίτι ή να καθίσετε στον ήλιο αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο. Η υψηλή θερμοκρασία διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία μειώνοντας την πίεση. Το ιδανικό, βέβαια, είναι αν το επιτρέπουν οι συνθήκες να κάνετε ένα ζεστό ντους.
3 λεπτά για βαθιές ανάσες και αυτοσυγκέντρωση
Πάρτε βαθιές και αργές ανάσες επικεντρώνοντας το βλέμμα σας σε ένα σταθερό σημείο στο ύψος των ματιών σας ή αυτοσυγκεντρωθείτε επιλέγοντας μια αγαπημένη σας ανάμνηση ή εικόνα. Υιοθετήστε μια παθητική διάθεση, χωρίς να ανησυχείτε πώς τα πάτε. Όταν έρχονται άλλες σκέψεις στο μυαλό προσπαθήστε να τις διώξετε.
3 λεπτά για να πιείτε ένα ζεστό αφέψημα
Πιείτε ένα ζεστό ρόφημα βοτάνων (βαλεριάνα, μελισσόχορτο) ή ένα χαμομήλι. Η ζέστη όπως αναφέραμε έχει αγγειοδιασταλτική δράση, χαμηλώνει την πίεση, επομένως και την πίεση του αίματος.
2 λεπτά για ένα μικρό γλυκό
Φάτε ένα σοκολατάκι ή δύο μικρά μπισκότα: η ζάχαρη συμβάλλει στη μείωση της πίεσης. Οι πιο θαρραλέοι μπορούν να φάνε μια κόκκινη καυτερή πιπεριά που ζεσταίνει και διαστέλλει άμεσα τα αιμοφόρα αγγεία.Δείτε: Το απόλυτο φάρμακο για να γλυτώσετε από καρδιοπάθειες, καρκίνο και έλκος στομάχου!
2 λεπτά για να μετρήσετε την πίεσή σας
Αν διαθέτετε στο σπίτι πιεσόμετρο, καλό είναι να εξακριβώσετε (μετά τα παραπάνω) αν οι τιμές της αρτηριακής πίεσης επανήλθαν στα φυσιολογικά επίπεδα. Διαφορετικά μην αμελήσετε να πάτε στο πλησιέστερο φαρμακείο για να σας μετρήσουν. Αν η πίεση παραμένει ακόμη υψηλή χρειάζεται να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις που θα σας υποδείξει ο γιατρός σας, ώστε να εξακριβωθεί απολύτως αν πρόκειται για μια παροδική κρίση ή για μια χρόνια υπέρταση.
Πότε μιλάμε για υπέρταση;
Ως υπέρταση ορίζεται η αρτηριακή πίεση που υπερβαίνει τα 140/90 mmHg σε επανειλημμένες μετρήσεις από το γιατρό. Η έγκαιρη διάγνωση και ρύθμιση της υπέρτασης είναι ζωτικής σημασίας, καθώς αποτελεί άμεσο παράγοντα κινδύνου για τα καρδιαγγειακά επεισόδια (π.χ. εγκεφαλικά, εμφράγματα). Τα υπέρβαρα άτομα και τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό υπέρτασης διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν υψηλές τιμές αρτηριακής πίεσης.


πηγή

Εμφύλιος στα μπλόκα - Αγρότες έκλεισαν ραντεβού με τον Τσίπρα - «Είστε πιαστράκια», απαντούν άλλοι συνδικαλιστές


Εμφύλιος στα μπλόκα - Αγρότες έκλεισαν ραντεβού με τον Τσίπρα - «Είστε πιαστράκια», απαντούν άλλοι συνδικαλιστές

Εμφύλιος ξέσπασε στον αγροτικό κόσμο μετά την… πρωτοβουλία της «Πρωτοβουλίας Αγροτών» να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. Συνδικαλιστές από τα μπλόκα αντέδρασαν έντονα και καταφέρθηκαν με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς κατά εκείνων που οργάνωσαν τη συνάντηση. Ωστόσο, από την πλευρά της η «Πρωτοβουλία» αναφέρει ότι όλα έγιναν με απόλυτα διαφανή τρόπο.
Όπως δήλωσε χθες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, η ακριβής ημερομηνία της συνάντησης θα ανακοινωθεί σύντομα. Ο επικεφαλής της "Πρωτοβουλίας Αγροτών", Θόδωρος Παπακωνσταντίνου μιλώντας το πρωί στο Mega δήλωσε ότι ζητούν πάνω από το Νοέμβριο τη συνάντηση, καθώς έχουν ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση, απέναντι στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.
Η ανακοίνωση της συνάντησης προκάλεσε τις αντιδράσεις των αγροτοσυνδικαλιστών από άλλα μπλόκα.
Αυτή η συνάντηση δεν εκφράζει το 99% των αγροτών, δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο Γιάννης Βάγγος από το μπλόκο του Κάστρου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, αν κάποιοι θέλουν να κάνουν το λαγό της κυβέρνησης, ας το κάνουν.
Ο κος Βλάχος δήλωσε ότι οι αγρότες θα δώσουν δυναμικό "παρών" στις συγκεντρώσεις της Πέμπτης στην Αθήνα.
Μάλιστα, ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας από το μπλόκο του Προμαχώνα, Στέργιος Λίτος δήλωσε ότι "όποιος αγρότης, αυτή τη χρονική στιγμή συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, είναι "πιαστράκιας" και πουλάει τον αγροτικό αγώνα.
Τα μπλόκα
Οι αγρότες καλούν, εκ νέου, σήμερα, στις 14:00, εκπροσώπους των μπλόκων στα Τέμπη, προκειμένου να αποτιμήσουν την έως τώρα πορεία του αγώνα και να συντονίσουν τις ενέργειές τους από εδώ και στος εξής. Πάντως, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση προς την κυβέρνηση, από την ερχόμενη εβδομάδα, προσανατολίζονται να αυξήσουν σταδιακά και σημαντικά τις ώρες αποκλεισμού της Κοιλάδας.
Όσον αφορά τη σημερινή εξάωρη διακοπή της κυκλοφορίας, ήδη, έχει εκδοθεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετική ανακοίνωση για διακοπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου, υποδεικνύονται εναλλακτικές διαδρομές.
Προετοιμασίες για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους πιο «συσπειρωμένα και συντονισμένα», πραγματοποιούν από σήμερα οι συμμετέχοντες στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και «από τη Δευτέρα όλα θα είναι διαφορετικά», τόνισαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διάφοροι αγροτοσυνδικαλιστές. Στο μεταξύ, οι περισσότεροι εκ αυτών έχουν ήδη ορίσει την αντιπροσωπεία που θα εκπροσωπήσει το νομό τους στην αυριανή συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στα Τέμπη για τις 14.00 το μεσημέρι.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με εξαίρεση τα διόδια των Μαλγάρων και τον κόμβο Νησελίου, που ακολούθησαν την απόφαση των Τεμπών για κλείσιμο δρόμων στο διάστημα 12.00-18.00, στα άλλα περισσότερα σημεία προγραμματίστηκαν συμβολικοί αποκλεισμοί και πολλές…. διαβουλεύσεις. Στο μεταξύ, τα περισσότερα μπλόκα προτίθενται να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που θα γίνουν στις 4/2.
Η εικόνα στα μπλόκα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας
Το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, που έχει «απαγορέψει» από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 την είσοδο σε νταλίκες και φορτηγά, δίνοντας ελευθέρας στα λεωφορεία και τα ΙΧ οχήματα θα συνεχίσει με το ίδιο ρυθμό μέχρι και την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, όπως μας επισήμανε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος. Μας γνωστοποίησε δε, ότι μηνιαίως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα περνούν περισσότερες από τις 15.000 νταλίκες και φορτηγά.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Λίτος μας τόνισε «το καλύτερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί και να πάμε σε οικουμενική, αλλά απαιτούμε και από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει σαφή θέση για τα ζητήματα που θέτουμε σαν κλάδος».
Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και σήμερα «μπλόκαραν» το δρόμο 12.00-18.00, όπως και στα Τέμπη, ώστε να μην «ταλαιπωρηθούν οι οδηγοί φτάνοντας Θεσσαλονίκη», όπως μας είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής, επικεφαλής του συντονιστικού στο μπλόκο, Αχιλλέας Καμπούρης. Διευκρίνισε δε, ότι «σήμερα επιτρέψαμε τη δίοδο σε πέντε τουριστικά λεωφορεία με παιδιά, που κατευθύνονταν στη Λάρισα. Δεν υπάρχει όμως καμία περίπτωση να δίνουμε «ελευθέρας» σε όσους θέλουν να πάνε στην Agrotica» και τόνισε «να φροντίζουν να περνούν πριν τις 12.00 το μεσημέρι, οπότε και κλείνουμε».
Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Όπως μας ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής, «δεν αποκλείεται να αποφασίσουμε κλιμάκωση της κινητοποίησης και να σκληρύνουμε τη στάση μας».
Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στο νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. Το δεύτερο μπλόκο είναι αυτό που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο είναι αυτό πηγαίνοντας για Καβάλα, στα Μάρμαρα του Σκαρή. Και αυτοί συντάσσονται με τη γραμμή της συνάντησης στη Σίνδο. Το κλείσιμο στις 12.00-14.00 έγινε κανονικά, ενώ για το βράδυ, αποφασίστηκε κλείσιμο 19.00-21.00.
Στο νομό του Κιλκίς, περισσότερα από 450 τρακτέρ βρίσκονταν επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου. Όπως μας τόνισε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Λασκάκης, 145 τρακτέρ βρίσκονται ήδη στο τελωνείο Δοϊράνης όπου θα κλείσουν 19.00-21.00, ενώ 75 τρακτέρ ενίσχυσαν τον μπλόκο στο τελωνείο των Ευζώνων, το οποίο είναι κλειστό τις ίδιες ώρες. Η υπόλοιπη δύναμη των τρακτέρ που έμειναν στον κόμβο, θα αναχωρήσουν αύριο, προς τα δύο τελωνεία.
Στο νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη στη 13.00 το μεσημέρι, σε επίπεδο νομού αφορά στα εξής: το μπλόκο στη γέφυρα Σερβικιά στα Γιαννιτσά θα κλείνει 11.00-12.00 το πρωί όπως και αυτά σε Έδεσσα, αυτό στο Αμύνταιο θα κλείνει 10.00-12.00 το πρωί και αυτά σε Μελίσσι, Μαυροβούνι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείνουν 17.30-20.00 το βράδυ. Αυτές οι ώρες ισχύουν από σήμερα και για το Σαββατοκύριακο, ενώ αύριο μετά τη συνάντηση των Τεμπών θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι από Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου. Όπως επισήμανε ο αγροτοσυνδικαλιστής, Τάσος Κυραλίδης «θα πάμε αντιπροσωπεία στα Τέμπη, με αίτημα να γίνει καταγραφή των αιτημάτων μας και να καταρτιστεί σχέδιο φορολογικό με φοροτεχνικούς, ενώ θα ζητήσουμε να ληφθούν αποφάσεις για το συντονισμό των μπλόκων σε όλη την χώρα».
Στο νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Δημαλή, «έκλεισε συμβολικός αποκλεισμός το μεσημέρι, μιας ώρας και δεν θα γίνει τίποτα άλλο».Υπενθυμίζεται ότι στο νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη.
Στον κόμβο τη Κουλούρας στην Ημαθία,-μπλόκο της Πρωτοβουλίας Αγροτών- δυναμικότητας 400 τρακτέρ, οι συμμετέχοντες τηρούν στάση αναμονής και συσκέπτονται προκειμένου να καθορίσουν την επόμενή τους κίνηση.
Στο μπλόκο που βρίσκεται πιο μπροστά, στον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, έγινε αποκλεισμός 12.00-18.00, κίνηση που θα επαναληφθεί και αύριο. Στο συγκεκριμένο μπλόκο η δύναμη έχει ενισχυθεί και υπερβαίνει τα 750 τρακτέρ, ενώ συμμετέχουν απλοί πολίτες, αλλά και κτηνοτρόφοι και άλλες επαγγελματικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Παναγιώτη Μεσαλά.
Στο νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης και έκλεισαν και σήμερα 12.00-14.00 το μεσημέρι.
Το μπλόκο στα «πράσινα φανάρια», στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του νομού Χαλκιδικής έχουν απλώς παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους χωρίς να «ενοχλούν» στην κίνηση των οχημάτων. Στο μπλόκο που βρίσκεται στα φανάρια του αεροδρομίου «Μακεδονία», ξεκίνησε αποκλεισμός 19.30 το βράδυ, διάρκεια μιας ώρας.
Στο νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, είναι δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι, των οποίων το ένα όχημα ισούται με τρία τρακτέρ. Έχουν προγραμματιστεί συμβολικοί αποκλεισμοί, για το μεσημέρι, από τη 13.00 και για μία ώρα, ενώ σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Βαγγέλη Μισαηλίδη, στις 20.00 το βράδυ θα γίνει γενική συνέλευση για επανακαθορισμό των κινήσεων.
Στο χορό των κινητοποιήσεων εισήλθαν ακόμα πιο δυναμικά οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία, με τον συντονιστή των μπλόκων, Δημήτρη Μόσχο, να αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι γίνονται μικρής διάρκειας αποκλεισμοί των δρόμων, ενώ το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής και Νίκης έκλεισαν 12.00-14.00 το μεσημέρι. Όπως μας σημείωσε «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κοινωνία, ενώ οργανώνουμε και άλλες δράσεις, όπως ενημέρωση του κόσμου στις πλατείες, διανομή έντυπου υλικού με τα αιτήματά μας κτλπ».

Ξεκίνησε η κατρακύλα: Ο Gay Γάμος του…γοητευτικού Έλληνα πρώην βουλευτή με τον γιο του Μεγαλοεπιχειρηματία

ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΟΠΑΣΕΙ Ο ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ !!!
 
Την ώρα που τα… ληξιαρχεία όλης της χώρας άρχισαν να
δέχονται τα πρώτα σύμφωνα συμβίωσης ομοφυλοφίλων, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η ιστορία αγάπης ενός ζευγαριού είχε γαμήλια κατάληξη.
Ο Έλληνας πρώην βουλευτής και ο πρωτότοκος γιος μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας επισημοποίησαν τη σχέση τους.
Οι δύο άνδρες ταξίδεψαν στην Αμερική στις αρχές Ιανουαρίου. 

Ο πολιτικός με την ευγενική φυσιογνωμία με τον γόνο της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σύμφωνα με το δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας.

Economist: Ετοιμόρροπη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


Economist: Ετοιμόρροπη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζονται τα επιθετικά δημοσιεύματα από το εξωτερικό κατά της κυβέρνησης. Ετσι το περιοδικό Economist χαρακτηρίζει ετοιμόρρηπη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο Economist αναφέρεται στις κινητοποιήσεις των αγροτών λέγοντας ότι ο κ Τσίπρας είναι αντιμέτωπος με τους πρώην σύμμαχους του, ενώ συμπληρώνει ότι στο χορό των κινητοποιήσεων έχουν μπει επίσης και δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, συνταξιούχοι.
«Την ίδια ώρα η χώρα πασχίζει να αντιμετωπίσει και το κύμα των προσφύγων, με τους διεθνείς οργανισμούς και τους εθελοντές να κάνουν την περισσότερη δουλειά», γράφει.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «πολλές δημοσκοπήσεις δίνουν στη ΝΔ ξεκάθαρο προβάδισμα» και αναφέρεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «είναι ένας φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής, γνωστός για απολύσεις στο Δημόσιο όταν ήταν υπουργός. Είναι ευρέως δημοφιλής, αν και η απόφασή του να τοποθετήσει κάποιους Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «τον Φεβρουάριο το ελληνικό κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει για τις περικοπές συντάξεων. Προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις διαπίστωσαν ότι η επιβολή σκληρών αλλά απαραίτητων μέτρων είναι ένας καλός τρόπος για να πέσεις από την εξουσία. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να είναι έτοιμος να τις ακολουθήσει».
Τέλος, επικαλείται άλλα δημοσιεύματα και μιλά για σκάνδαλα αναφερόμενο στο πόθεν έσχες του Γ. Σταθάκη ή σε διορισμούς φίλων και συγγενών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΛΛΟΓΕΝΟΥΣ

* Γράφει η Δικηγόρος Αναστασία Χρ. Μήλιου

Τυπικές προϋποθέσεις απόκτησης της Ελληνικής Ιθαγένειας μεπολιτογράφηση

1. Ο αλλοδαπός που επιθυμεί να γίνει Έλληνας πολίτης με πολιτογράφηση πρέπει:
α.Να είναι ενήλικοςκατά το χρόνο της υποβολής της δήλωσης πολιτογράφησης.
β.Να μην έχει καταδικασθεί αμετάκλητα για αδίκημαπου τέλεσε εκ δόλου, κατάτην τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης σε ποινήστερητική  της  ελευθερίας  τουλάχιστον ενός έτουςή τουλάχιστον έξι μηνών καιανεξαρτήτως  χρόνου  έκδοσης της καταδικαστικής απόφασης, για εγκλήματαπροσβολών του πολιτεύματος, προδοσίας της Χώρας, ανθρωποκτονίας απόπρόθεσηκαι  επικίνδυνης  σωματικής  βλάβης, εγκλήματα σχετικά με την εμπορία καιτη διακίνηση ναρκωτικών, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες,διεθνή  οικονομικά  εγκλήματα,  εγκλήματα  με  χρήσημέσων  υψηλής  τεχνολογίας,εγκλήματα περί το νόμισμα, εγκλήματα σχετικά με την εμπορία παιδιών, την παιδικήπορνεία  και  την  παιδική  πορνογραφία  (ν.  3625/2007,  ΦΕΚ  290  Α ́)  εγκλήματασυγκρότησης  ή  ένταξης  ως  μέλους  σε  εγκληματική  οργάνωση  κατά  την  έννοια  τουάρθρου  187  του  ΠΚκαι  εγκλήματα  του  άρθρου  187Α  του  ΠΚ,  αντίστασης  κατά  της  αρχής,  αρπαγής  ανηλίκων,  κατά  της  γενετήσιαςελευθερίας  και  οικονομικής  εκμετάλλευσης  της γενετήσιας  ζωής, κλοπής, ληστείας,απάτης, υπεξαίρεσης, εκβίασης, τοκογλυφίας, του νόμου περί μεσαζόντων, πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, συκοφαντικής δυσφήμισης, λαθρεμπορίας, εγκλήματα που αφορούν τα όπλα, αρχαιότητες, την προώθηση μεταναστών που στερούνται τίτλου παραμονής  στο εσωτερικό της  Χώρας ή  τη διευκόλυνση μεταφοράς ή προώθησής  τους  ή της εξασφάλισης καταλύματος σε αυτούς για απόκρυψη.
γ. Να μην  τελεί  υπό  απέλαση  ή  άλλη  εκκρεμότητατου  καθεστώτος  νόμιμηςπαραμονής του στη Χώρα.
δ.Να διαμένει στην Ελλάδα νόμιμα για επτά συνεχή έτηπριν από την υποβολήτης αίτησης πολιτογράφησης.Στο   χρόνο   νόμιμης   παραμονής   δεν   προσμετράται ο   χρόνος   που διάνυσε ο αλλοδαπός στην Ελλάδα  ως  διπλωματικός  ή  διοικητικός  υπάλληλος  ξένης  Χώρας.Για τους κατόχους ιθαγένειας κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους συζύγους  Έλληνα  ή  Ελληνίδας  με  τέκνο,  όσους  έχουν  τη  γονική  μέριμνα τέκνου  Ελληνικής  Ιθαγένειας,  εφόσον  αυτή  δεν  αποκτήθηκε  σύμφωνα  με  το άρθρο      παρ.   2, τους αναγνωρισμένους  πολιτικούς  πρόσφυγες  και ανιθαγενείς αρκεί η προηγούμενη νόμιμη διαμονή αυτών στην Ελλάδα επί μιατουλάχιστον συνεχή τριετία. Για τους    συζύγους Ελλήνων διπλωματικώνυπαλλήλων προσμετράται για τη συμπλήρωση του παραπάνω χρόνου και ο χρόνοςπαραμονής  τους  στο  εξωτερικό  λόγω  της  υπηρεσίας  των  Ελλήνων  συζύγων  τους,εφόσον  έχουν  συμπληρώσει,  οποτεδήποτε,  ένα  έτος  διαμονής  στην  Ελλάδα.Γιατους  ομογενείς  και  για  όσους  έχουν  γεννηθεί  και  κατοικούν  συνεχώς  στηνΕλλάδα δεν απαιτείται η χρονική προϋπόθεση της επταετούς διαμονής.
ΠΡΟΣΟΧΗ:Αλλοδαποί  που  κατά  την  έναρξη  ισχύος  των  διατάξεων  του  Ν.3838/2010 (24/3/2010) συμπληρώνουντουλάχιστον πέντε συνεχή έτη νόμιμης διαμονής στη  Χώραμπορούν  να  ζητήσουν  την  πολιτογράφησή  τους,  εφόσονπληρούν  και  τις  λοιπές  σχετικές  προϋποθέσεις,  προσκομίζοντας  με  τη  δήλωση  καιαίτησή τους κάθε έγκυρο τίτλο διαμονής, εκτός των προσωρινών.
ε.Να κατέχει έναν από τους παρακάτω τίτλους νόμιμης διαμονής:
αα)άδεια  επί  μακρόν  διαμένοντος,  κατ’  εφαρμογή  των  διατάξεων  του  π.δ.150/2006 (ΦΕΚ 160 Α ́),
αβ)βεβαίωση  ή  άλλον  τίτλο  διαμονής  που  χορηγείται  σε  πολίτες  κρατών-μελών  της Ευρωπαϊκής  Ένωσης,  με  βάση  τις  διατάξεις  του  π.δ.  106/2007  (ΦΕΚ135 Α ́),
αγ)δελτίο  ή  άλλον  τίτλο  διαμονήςπου  χορηγείταισε  μέλη  οικογένειας  Έλληναπολίτη  ή  πολίτη  κράτους-μέλους  της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης  ή  σε  γονείςανηλίκουημεδαπού, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 61, 63 και94 τουν. 3386/2005,
αδ)δελτίο   αναγνωρισμένου   πολιτικού   πρόσφυγαή   καθεστώς   επικουρικήςπροστασίας  ή  μέλους  οικογένειας  κατόχου  τέτοιου  δελτίου,  συμπεριλαμβανομένωνκαι  αυτών  που  έχουν  χορηγηθεί,  σύμφωνα  με  τις  διατάξεις  του  προϊσχύσαντοςπ.δ/τος 61/1999(ΦΕΚ 63 Α ́), καθώς καιτων  προεδρικών  διαταγμάτων  90/2008  (ΦΕΚ  138  Α ́),  96/2008  (ΦΕΚ  152  Α ́),167/2008  (ΦΕΚ  223  Α ́)  και  81/2009  (ΦΕΚ  99  Α ́),  όπως  έχουν  τροποποιηθεί  καιισχύουν,
αε)ταξιδιωτικά έγγραφα ή ειδικό δελτίοπου έχουν χορηγηθεί από ημεδαπή αρχή,σύμφωνα  με  τις  διατάξεις  της  Διεθνούς  Σύμβασης  της  Νέας  Υόρκης,  περί  τουκαθεστώτος τωνανιθαγενών, η οποία έχει κυρωθεί με το ν. 139/1975 (ΦΕΚ 176 Α ́),
αστ)δελτίο  ή  άλλον  τίτλο  διαμονής  ομογενούς  κάθε  τύπου,  εκτός  από  ΕιδικόΔελτίο Ταυτότητας Ομογενούς.

Ουσιαστικέςπροϋποθέσειςαπόκτησης της ΕλληνικήςΙθαγένειας μεπολιτογράφηση

1.  Ο  αλλοδαπός  πουεπιθυμεί  να  γίνει  Έλληνας  πολίτης  με πολιτογράφηση πρέπει, πέραν των προϋποθέσεων του προηγούμενου άρθρου:
α.Να  γνωρίζει  επαρκώς  την  Ελληνική  γλώσσα,  ώστενα  εκπληρώνει  τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τηνιδιότητα του Έλληνα πολίτη.
β.Να  έχει  ενταχθείομαλά  στην  οικονομική  και  κοινωνική  ζωή  της Χώρας. Για τη  διακρίβωση  της  ομαλής  ένταξης  του  αιτούντος  στην  Ελληνικήκοινωνία  συνεκτιμώνται ιδίως τα εξήςστοιχεία:  η εξοικείωση με την  Ελληνικήιστορία  και  τον  Ελληνικό  πολιτισμό, η  επαγγελματικήκαι  εν  γένει  οικονομική δραστηριότητά του,τυχόν   δημόσιες ή κοινωφελείς δραστηριότητές του,ενδεχόμενη φοίτησή του σε ελληνικούς  εκπαιδευτικούς φορείς,  ησυμμετοχή του σεκοινωνικές οργανώσεις ή συλλογικούς  φορείς μέλη των οποίων είναιΈλληνες πολίτες, τυχόν συγγενικός του δεσμός και εξ αγχιστείαςμε Έλληνα πολίτη, η  εκ μέρους του  σταθερή  εκπλήρωση των φορολογικών τουυποχρεώσεων, καθώς και των υποχρεώσεών του προς οργανισμούςκοινωνικής ασφάλισης, η κατάκυριότητα κτήση ακινήτουγια κατοικία και η ενγένει περιουσιακή του κατάσταση.
γ.  Να  έχει  τη  δυνατότητανα  συμμετέχει  ενεργά  και ουσιαστικά στηνπολιτική ζωή της  Χώρας, σεβόμενος τις θεμελιώδεις αρχές οι οποίεςτηδιέπουν. Για τη δυνατότητα συμμετοχής στην πολιτική ζωή συνεκτιμώνταιιδίωςτα εξής στοιχεία:η επαρκής   εξοικείωση με τους θεσμούς τουπολιτεύματος της Ελληνικής Δημοκρατίας καιτην πολιτική ζωή της Χώρας καιη βασική γνώση της Ελληνικής πολιτικής ιστορίας, ιδίως της σύγχρονης.Ειδική βαρύτητα στην εκτίμηση περί υιοθέτησης της  Ελληνικής πολιτικήςταυτότητας έχουνη συμμετοχή σε συλλογικούς φορείς, πολιτικές ενώσεις ή  σωματεία  όπου συμμετέχουν  και Έλληνες πολίτες, καθώς και ηπροηγούμενη συμμετοχή στις εκλογές της   πρωτοβάθμιας  τοπικήςαυτοδιοίκησης.
2.    Για    τη    συνδρομή    των    προϋποθέσεων    που    προβλέπονται    στηνπροηγούμενη παράγραφο γνωμοδοτεί η Επιτροπή Πολιτογράφησης.
3. Για τη διακρίβωσητης συνδρομής επί μέρους ουσιαστικών προϋποθέσεωντης   παρ.  1   η κρίση της αρμόδιας Επιτροπής Πολιτογράφησηςστηρίζεται και σεειδική δοκιμασία (τεστ)που η Επιτροπή μπορεί να διεξάγει. Οι  προδιαγραφές της  ειδικής δοκιμασίας και  κάθεάλλο  θέμα  σχετικά  με  τηνοργάνωση  και   το   περιεχόμενο της   ρυθμίζονται   με   κοινή   απόφασή τωνΥπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καιΠαιδείας, Δια Βίου Μάθησηςκαι Θρησκευμάτων.

Λόγοι ασφαλείας

Στο πρόσωπο του αλλοδαπού που επιθυμεί να γίνειΈλληνας πολίτηςδεν θαπρέπει  να  συντρέχουν  λόγοιδημόσιας  ή  εθνικής  ασφάλειας.Σχετικά  μετη συνδρομήτέτοιων λόγων στο πρόσωπο του αιτούντος παρέχουνγνώμη οιαρμόδιεςυπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Δικαιολογητικά πολιτογράφησης

1.  Ο  αλλοδαπός  που  επιθυμεί  να  πολιτογραφηθεί ωςΈλληνας,υποβάλλει δήλωση  στο δήμο της μόνιμης διαμονής του καιαίτησηπολιτογράφησης στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης  Διοίκησηςστηνοποία  υπάγεται  ο  δήμος. (Εξαιρούνται  οι  ομογενείς  κάτοχοι  Ε.Δ.Τ.Ο  οιοποίοι απευθύνονται απευθείας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ).
2. Η δήλωση πολιτογράφησης γίνεταιστο Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης τουΔήμουμεδύο  Έλληνεςπολίτες ως μάρτυρες με τις ταυτότητές τους,ακριβές φωτοαντίγραφομεταφρασμένουπιστοποιητικού γέννησης τουενδιαφερόμενου,φωτοαντίγραφο   διαβατηρίου σε ισχύ ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου, φωτοαντίγραφοτης άδειαςδιαμονής,αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης του τελευταίου οικονομικού έτουςκαι τελευταίο λογαριασμό ΔΕΚΟ στο όνομα του ενδιαφερόμενου.
3.Η αίτηση πολιτογράφησηςαπευθύνεται προς τον Υπουργό Εσωτερικών,Αποκέντρωσης και ΗλεκτρονικήςΔιακυβέρνησης και συνοδεύεται από:
α.Δήλωσης πολιτογράφησης.
β.Αντίγραφοδιαβατηρίου,ταξιδιωτικού εγγράφου ή άλλου αποδεικτικούταυτοπροσωπίας.
γ.  Έναν  από  τους  αναφερόμενους,  υπό  στοιχείο  ε ́του  άρθρου  5  του παρόντος,τίτλους νόμιμης διαμονήςσε ισχύ
δ.Πιστοποιητικόγέννησηςή άλλο  ισοδύναμο  πιστοποιητικό  πουπροβλέπεται από τη   νομοθεσία της Χώρας πρώτης ιθαγένειας. Αν οαλλοδαπός είναι δικαιούχοςδιεθνούς προστασίαςως πολιτικός πρόσφυγας ήέχει υπαχθεί σε καθεστώς επικουρικής προστασίας ή είναι ανιθαγενής και αδυνατεί να προσκομίσει πιστοποιητικό γέννησης, αρκεί    ηπράξη αναγνώρισής του ως πολιτικούπρόσφυγα, υπαγωγής  του  στο  καθεστώςεπικουρικήςπροστασίας ή το οικείο δελτίο ανιθαγενούς, αντίστοιχα.Αν  ο  αλλοδαπός  έχει  γεννηθεί  στην  Ελλάδα,  αρκεί  η  ληξιαρχική  πράξηγέννησης.Αν  ο  αλλοδαπός  αδυνατεί  αντικειμενικάνα  κατέχει  διαβατήριο,κατά   την   έννοια της παραγράφου  1   εδάφιο   γ ́   του   άρθρου  84   του   ν.3386/2005,  αρκεί  η  άδεια  διαμονής  που  χορηγείται  στις  περιπτώσεις  αυτέςσύμφωνα με την προαναφερόμενη διάταξη.
ε.Εκκαθαριστικό σημείωμαή αντίγραφο δήλωσης φορολογίαςεισοδήματοςτου τελευταίου οικονομικού έτους.
στ. Αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης(Α.Μ.Κ.Α.).
ζ.Παράβολο   επτακοσίων   (700)   ευρώ. Για  τηνεπανυποβολή αίτησης πολιτογράφησης  το οφειλόμενο παράβολο περιορίζεται στα διακόσια (200)ευρώ.Ομογενείς,κάτοχοιιθαγένειας  κράτους-μέλους  της  ΕυρωπαϊκήςΈνωσης,καθώς και αναγνωρισμένοιπολιτικοί πρόσφυγεςκαιανιθαγενείςοφείλουνμε κάθε αίτησή τους να καταβάλλουν παράβολο ύψους εκατό(100)ευρώ.


Αναστασία Χρ. Μήλιου
Δικηγόρος Παρ’Εφέταις Αθηνών
Λεωφ. Μεσογείων 403, Αγία Παρασκευή
Τηλ.  213-0338950,  6945-028153,
e-mail: natmil@otenet.gr, www.legalaction.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου