20.2.16

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ !!!

Εκτενή ρεπορτάζ  αφιέρωσε σήμερα ο Αθηναϊκός Τύπος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας   για τα έργα του, παροτρύνοντας και τα άλλα Νοσοκομεία της Χώρας να μιμηθούν το παράδειγμά του και να ακολουθήσουν τις βέλτιστες πρακτικές του.

Το θέμα με το οποίο καταπιάνεται αποτελεί το καινοτόμο και πρωτοποριακό έργο του  συγκροτήματος  της αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως παρουσιάζοντας τα τεράστια οικονομικά  -και όχι μόνο οφέλη συμπληρώνοντας 1 χρόνο ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας του.

Η έγκυρη  εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η γνωστή δημοσιογράφος στο χώρο της Υγείας Πέννυ Μπουλούτζα παρουσιάζει στο σημερινό φύλλο σχεδόν ολοσέλιδο  αφιέρωμα στο συγκεκριμένο έργο.


Σας  αφήνουμε να το απολαύσετε!!!!!

ΔΥΟΙΝ ΚΑΚΟΙΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΙΝ ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ

 "Πιστή τήρηση του μνημονίου  ή  αλεύρι και ουρές για ένα πιάτο φαγητό. Memorandum  or  flour"

 H ευθύνη που οδηγήθηκε η χώρα στο αχρείαστο  3ο μνημόνιο ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, η οποία  επί ένα εξάμηνο στην πραγματικότητα δεν διαπραγματευόταν, αλλά απλώς εκτόξευε απειλές εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που αποδείχθηκαν τελικά μπλόφες, καθόσον δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα μέσα για να τις πραγματοποιήσει. 
Ταυτόχρονα σπαταλούσε  χρόνο και  χρήμα περιφερόμενη  άσκοπα προς αναζήτηση  δανείων σε χρεοκοπημένα κράτη,  με αποτέλεσμα όταν έφθασε  « ο κόμπος στο χτένι» παραδόθηκε άνευ όρων στους δανειστές και υπέγραψε το σκληρό αυτό μνημόνιο, το οποίο η χώρα είναι υποχρεωμένη να το εφαρμόσει κατά γράμμα προκειμένου να συνεχισθεί η χρηματοδότησή της από την ΕΕ .
       Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι εάν το 3ο μνημόνιο, που είναι συνέπεια της καταστροφικής πολιτικής του 1ου εξαμήνου  του 2015, εφαρμοσθεί όπως έχει συμφωνηθεί,  τότε το 2018 η οικονομία  της χώρας  θα είναι στο επίπεδο που ήταν το Δεκέμβριο του 2014, δηλαδή, τέσσερα χρόνια χαμένα και με επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
       Αυτά που συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο  είναι αρκετά για να κάνουν όλους τους έλληνες να αντιληφθούν  ότι η μοναδική πηγή χρηματοδότησης  της χώρας είναι η ΕΕ και ότι οι πρωτοφανείς προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ήσαν μάταιες ελπίδες και ψεύτικες υποσχέσεις προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία.
       Όμως, καίτοι έχουν περάσει πέντε μήνες από τις τελευταίες εκλογές, η κυβέρνηση αντί να τηρεί με ευλάβεια το χρονοδιάγραμμα αυτών που υπέγραψε, άρχισε πάλι τα «νταηλίκια» και με την απραξία και την αναποφασιστικότητά της έχει καταφέρει να στρέψει εναντίον της όχι μόνο τους δανειστές αλλά και όλες τις κοινωνικές ομάδες. Ο   ΣΥΡΙΖΑ με τα πεπραγμένα του και με την ασυνέπεια των λόγων και των έργων του  αποδεικνύεται  συντελεστής επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης και όχι μόνο. O τρόπος με τον οποίον ενεργεί και συμπεριφέρεται δείχνει ότι δεν έχει αντιληφθεί ότι η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και με τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων  το κλίμα θα επιδεινωθεί έτι περαιτέρω και θα χρειασθεί και άλλος δανεισμός (μνημόνιο) , καθόσον θα μείνουμε από ρευστότητα, δεν θα έχουμε τη δυνατότητα εκπλήρωσης των υποχρεώσεων προς τρίτους και το τραπεζικό σύστημα θα χρειασθεί και άλλη ανακεφαλαιοποίηση .
      Πλέον των οικονομικών θεμάτων σήμερα αντιμετωπίζουμε και σοβαρό πρόβλημα τόσο με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι οποίοι  υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν στη χώρα μας εξ αιτίας της μη τήρησης εκ μέρους μας των όσων έχουμε συμφωνήσει με την ΕΕ, όσο και με τα εθνικά θέματα στην περιοχή του Αιγαίου λόγω εμπλοκής της Τουρκίας σε κοινές περιπολίες για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων. Στο ζήτημα αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι η Τουρκία θα προσπαθήσει μέσω του ΝΑΤΟ ( ή του ΝΑΤΟΥ κατά Καμμένο)  και της δημιουργίας τής SNMG (Standing NATO Maritime Group) να φέρει στο προσκήνιο θέμα γκρίζων ζωνών και να προωθήσει την συνδιαχείριση στο Αιγαίο. 
              Τούτων δοθέντων  και προκειμένου η Ελλάδα να έχει κάποια πιθανότητα να βγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πρέπει οι κυβερνώντες επειγόντως να συνειδητοποιήσουν τα εξής:
    Πρώτον, οι δανειστές βρίσκονται σε θέση ισχύος και κατά συνέπεια θα επιμείνουν στις λογιστικές πράξεις, δεν θα ενδώσουν για να δοθεί πολιτική λύση σε ένα οικονομικό πρόβλημα και δεν θα επιτρέψουν εκπτώσεις και χαλάρωση στα συμφωνηθέντα  .  
Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα, εάν θέλει να παραμείνει στο ευρώ  και να βγει από την κρίση  έχει μία και μόνη επιλογή να υλοποιήσει αυτά που έχει υπογράψει  , διαφορετικά θα γυρίσει 70 χρόνια πίσω και θα περιμένει εναγωνίως καθημερινά την πονόψυχη κυρία ΟΥΝΡΑ (UNRRA= United  Nations  Relief  and  Rehabilitation Administration)  να της προσφέρει αλεύρι , ρύζι, ζάχαρη και γάλα. 
Οι συγκλονιστικές εικόνες που έχουμε δει μέχρι σήμερα κατά τη διανομή δωρεάν τροφίμων από διάφορους συλλόγους θα θυμίζουν παιδική χαρά μπροστά σε αυτά που θα λάβουν χώρα εάν η Ελλάδα περιέλθει σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας. Επιπλέον τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έχει και αρνητικές συνέπειες και στα εθνικά μας θέματα ( Αιγαίο, Μακεδονικό, κ.λπ), καθόσον  η χώρα μας στα μάτια της διεθνούς κοινότητας θα εμφανίζεται «μπόσικη» και αδύναμη.
      Δεύτερον, η οικονομική κρίση αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα, όμως βλάβη σε τέτοια θέματα αργά ή γρήγορα αποκαθίσταται, ενώ τυχόν βλάβη στα εθνικά  σχεδόν ποτέ δεν αποκαθίσταται. Με βάση, λοιπόν, αυτό το κριτήριο  το μεγαλύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας  δεν είναι  το οικονομικό αλλά  το προσφυγικό – μεταναστευτικό το οποίο σχετίζεται ποικιλοτρόπως και άμεσα με τα εθνικά μας θέματα. Συνεπώς η παραμονή μας στην ΕΕ είναι στρατηγικής σημασίας.
      Η χώρα βρίσκεται  στο «δυοίν κακοίν  προκειμένοιν το μη χείρον βέλτιστον». 
Πιστή τήρηση του μνημονίου  ή  αλεύρι και ουρές για ένα πιάτο φαγητό. Memorandum  or  flour. Σε αυτό το σημείο έχει φτάσει η Ελλάδα. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ιωάννης Δημητρόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α - Μαθηματικός

Ανοίγει αύριο το «The Westin Resort Costa Navarino»

Η φετινή τουριστική σεζόν στη χώρα μας θα ξεκινήσει από τη Μεσσηνία, με τις πρώτες πτήσεις της Aegean Airlines να πραγματοποιούνται μέσα στο Φεβρουάριο από το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και τη Στοκχόλμη.
Οι πρώτοι επισκέπτες θα φθάσουν αεροπορικά αύριο στις 4:05 το απόγευμα με πτήση της Aegean από το Μόναχο.
Έτσι το Costa Navarino ανακοίνωσε ότι θα κάνει αύριο έναρξη λειτουργίας για τη σεζόν με το ξενοδοχείο «The Westin Resort Costa Navarino», το οποίο διαθέτει 445 δωμάτια και σουίτες.

Πολύ θανατικό έχει πέσει!


Χάρος

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε ονόματα… 
Ο χάρος έχει μπει δυναμικά το 2016!
 Θερίζει σε όλον τον κόσμο! Ποδαρικό έκανε με τον David Bowie…
Στα εγχώρια; 
Παίρνει ό,τι βρει μπροστά του! Καλλιτέχνες, επαγγελματίες, δημοσιογράφους… 
Κανένας κλάδος δεν εξαιρείται… Βεβαίως οι μιντιάνθρωποι έχουν την «τιμητική» τους!
 Η ΕΣΗΕΑ έχει ξεσκιστεί να βγάζει ανακοινώσεις! 
Με τη φόρα που έχει πάρει απορούμε πώς δεν έβγαλε και για τον Παντελίδη!

 enimerosi24.gr

To be or not to be?...

Μέγας τραγωδός ο Τριανταφυλλίδης. 
Αδικείται στην Ελλάδα. 
Ο άνθρωπος είναι για τη Βουλή των Λόρδων…
 Μόνο κωλοτούμπες δεν έκανε, πάνω στο βήμα. 

Χειρονομούσε, το σώμα του ταλαντευόταν μπρος – πίσω, το πρόσωπο του έπαιρνε απίστευτες εκφράσεις. 
Αφήστε την απαγγελία.
 Ούτε κείμενο του Σαίξπηρ να είχε μπροστά του. Ο κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ανήγαγε το θέμα του (λίστα Μπόργιανς) σε θεατρική παράσταση όπου δύσκολα μπορούσε κανείς να διακρίνει το τραγικό και γελοίο…

Ο ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ!

 «Δεν υπήρχε λίστα το 2012, ήθελα να προσφέρω τεχνική βοήθεια»


 «Δεν υπήρχε κάποια λίστα. Του είπα (του Έλληνα Προξένου) ότι μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με την εμπειρία που είχαμε» τόνισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας.
Ο κ. Μπόργιανς επιβεβαίωσε και την εκδοχή των στελεχών της ΝΔ λέγοντας πως η παρέμβασή του το 2012 «δεν είχε να κάνει με κάποια λίστα», καθώς, όπως προσέθεσε:
«Η γνώση μας για τη λίστα είναι από την περασμένη άνοιξη». 

Δηλαδή, όταν στην κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.
 Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα από την απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, απάντηση που οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι η προηγούμενη κυβέρνηση αρνήθηκε να παραλάβει τη λίστα.
Αμέσως αντέδρασαν τα εμπλεκόμενα στελέχη της ΝΔ, που έκαναν λόγο για αθλοιότητες και πόλεμο λάσπης, και τα οποία επικαλέστηκαν τη συνέντευξη του κ. Μπόργιανς στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, η οποία δικαίωνε τις θέσεις τους.

ΒΙΝΤΕΟ - Η Αννίτα Πάνια αρνήθηκε να μεταδώσει την κηδεία του Παντελίδη και ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ!!!

Φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς και θαυμαστές είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στον Παντελή Παντελίδη

Ένα δυσάρεστο θέμα που μεταδόδθηκε από όλες τις εκπομπές της μικρής οθόνης. Εκτός από το ΑΝΝΙΤΑgr, που παρουσιάζει η Αννίτα Πάνια στο Epsilon. 
«Είμαστε σε μια μέρα πολύ δύσκολη. Ένα νέο παιδί, ένας σημαντικός καλλιτέχνης, ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο κατάφερε μόνος του και πάλεψε να γίνει σημαντικός στον χώρο του. Μια λαϊκή φωνή που αγαπήθηκε έφυγε από τη ζωή με πολύ άδοξο τρόπο. Πραγματικά σοκαριστικό για όλους, θλιβερό. Θέλουμε να δώσουμε σε αυτή την οικογένεια βαθειά συλλυπητήρια και κουράγιο», δήλωσε.

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Επειδή είμαι στον αέρα αυτής της εκπομπής, αυτή την ημέρα. Εγώ, για να είμαι ειλικρινής και θέλω να το συνεννοηθώ αυτό με τους τηλεθεατές, με τις κηδείες δεν το 'χω όχι γιατί είναι κάτι που προσπερνάω, αλλά γιατί είναι κάτι που δεν το έχω σαν άνθρωπος και δεν μπορώ να μπω. Θέλω να πω ότι ο σταθμός μας έδωσε λινκ να έχουμε απευθείας σύνδεση με το νεκροταφείο κλπ. Να ευχαριστήσω τον σταθμό για όλα αυτά τα μέσα. Ειλικρινά, δεν μπορώ να το υποστηρίξω εγώ αυτό, δεν μπορώ να το εξυπηρετήσω. Αυτό που βλέπω στις άλλες εκπομπές είναι κάτι που τιμώ. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια εκπομπή η οποία θα έδινε μεγάλη τιμή σε αυτό το παιδί. Το γεγονός ότι δεν συνδεόμαστε με το νεκροταφείο δεν είναι γιατί έχουμε πρόθεση να μη δώσουμε την τιμή που πρέπει, αλλά γιατί πραγματικά είναι κάτι που εγώ προσωπικά δεν μπορώ να υποστηρίξω, με την έννοια ότι θεωρώ ότι έχει δοθεί δημοσιότητα σε αυτό το θέμα, η απαραίτητη τιμή. Η τιμή δεν φαίνεται με το να κάνεις συνδέσεις ζωντανές, είναι γνωστή η πρόθεσή μας να δώσουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια. Αν τηλεθεατές μου θέλετε κάτι αντίστοιχο από αυτή την εκπομπή δεν θα το έχετε».
Δείτε όλα όσα είπε στο video που ακολουθεί:

Η νέα «καυτή» φωτογραφία της Τζούλιας στο facebook !

Ήταν να μην επιστρέψει για τα καλά στην δημοσιότητα η Τζούλια Αλεξανδράτου!
Μετά από την συνέντευξή της και την παρουσία της πριν από μερικές ημέρες στην βραδινή εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, η Ιουλία Καρπόζηλου ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μια νέα  σέξι φωτογραφία στην οποία  δεν φοράει και… πολλά!
Μάλιστα η ίδια στην λεζάντα της φωτογραφίας έγραψε Ιουλία Πάρις.
12743677_948571618553711_1879545154154480985_n

Ανείπωτη τραγωδία: 6 χρονο αγόρι σκοτώθηκε στη μέση του δρόμου - Παρασύρθηκε από μηχανή !

Δυστυχώς η κατάσταση του παιδιού ήταν τέτοια που οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα και το άτυχο 6χρονο αγόρι υπέκυψε στα τραύματα του. 

Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε νωρίτερα στο δρόμο προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου ένα 6χρονο παιδί έχασε τη ζωή του αφού παρασύρθηκε από μηχανή. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το άτυχο παιδάκι ήταν μαζί με τον παππού του και κινούνταν με το αυτοκίνητο τους στο δρόμο προς το ΠΑΓΝΗ όπου σταμάτησαν το ΙΧ προκειμένου να πάρουν φράουλες. 
Την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν απέναντι τον δρόμο για να επιστρέψουν στο αυτοκίνητο ο παππούς σκόνταψε και έπεσε με αποτέλεσμα το παιδί να βρεθεί μόνο του στη μέση του δρόμου. 
Εκεί την στιγμη περνούσε μια μηχανή με δυο αναβάτες η οποία έπεσε κυριολεκτικά πάνω στο παιδί.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ του μετέφερε το παιδί στο ΠΑΓΝΗ και οχι στο Βενιζέλειο που εφημερεύει λόγω της κοντινής απόστασης όπου έγινε το δυστύχημα.
Δυστυχώς η κατάσταση του παιδιού ήταν τέτοια που οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα και το άτυχο 6χρονο αγόρι υπέκυψε στα τραύματα του. 
Το ζευγάρι που επέβαινε στη μηχανή 31 και 19 χρόνων φέρουν κακώσεις στα άκρα ωστόσο βρίσκονται εκτός κινδύνου



Το άδοξο τέλος ενός "στρατευμένου " γελωτοποιού

Ο Λάκης Λαζόπουλος έκανε μια ελεεινή αναφορά στη φυσική μειονεξία στην οποία περιήλθε, μετά από απόπειρα εναντίον του, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται μειωτικά στο Γερμανό πολιτικό. 
Δεν είναι ούτε ο πρώτος που το κάνει. 
Πρόσωπα από τη ναζιστική Ακροδεξιά ως την αντιευρωπαϊκή Αριστερά, κατά καιρούς έχουν επιτεθεί στο σκληρό υπουργό Οικονομικών της Μέρκελ, είτε με τον όρο "σακάτης"  είτε με υπαινιγμούς που παραπέμπουν σ' αυτό.
Μετά την κατακραυγή ο Λαζόπουλος έστειλε επιστολή στον επικεφαλής των σωματείων ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Ελλάδα και τα έκανε χειρότερα, λέγοντας ότι δεν εννοούσε τους Έλληνες με κινητικά προβλήματα, αλλά το συγκεκριμένο πολιτικό. Για τον οποίο θεωρεί ότι, επειδή είναι αυτός που είναι,  μπορεί "να βάλει υποψηφιότητα ως ο νέος Χίτλερ της Ιστορίας".
Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι
αντί να ζητήσει συγνώμη από τον Σόιμπλε, θεωρεί ότι επειδή αναφέρθηκε στα δικά του κινητικά προβλήματα, οι Έλληνες με αντίστοιχες δυσκολίες μπορούν να μένουν αδιάφοροι.Τους κλείνει το μάτι μάλιστα ότι μπορούν να τον θεωρούν και συμπαράσταση τους.
Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι ένας κάποιος που χαρακτηρίζει "Χίτλερ"  υπουργό μιας δημοκρατικής χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε δεν ξέρει τι ήταν ο Χίτλερ, είτε δεν ξέρει τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Από καιρό ο Λαζόπουλος -στο πρόσωπο του οποίου είναι ήδη καταγεγραμμένη η προτίμηση του Πρωθυπουργού-, από επιτυχημένος ηθοποιός μετατράπηκε σε στρατευμένο γελωτοποιό. 
Με ροπή στην ευτέλεια και το κιτς συχνά, προκειμένου να υποστηρίξει μια συγκεκριμένη πολιτική. 
Ως περφόρμερ απευθύνεται -με το αζημίωτο- στα κατώτερα αισθήματα της κοινωνίας. Δεν το κάνει μόνο για πολιτικούς -χαρακτηρίζοντας πχ το βασικό αντίπαλο του Τσίπρα "φάτσα καρτούν". Το κάνει και για απλούς ανθρώπους, τους οποίους λοιδορεί ως μειονεκτικούς, λόγω σωματικής κατατομής, ή της ιδιαίτερης συμπεριφοράς τους.
Οι αναφορές του στον Σόιμπλε, στη Μέρκελ , στη Γερμανία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εγγράφονται στην υπόγεια, πλην ορατή, αντιευρωπαϊκή νοοτροπία που διαπερνά τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν εξαντλείται στα πρόσωπα που απομακρύνθηκαν τον περασμένο Αύγουστο. 
Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ως Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει την Ευρώπη με το δόγμα "εμείς" και "αυτοί". Αντικαθιστά μονίμως τον όρο "εταίροι" με τον όρο "δανειστές". Εισήγαγε τη θεωρία των "εκβιαστών" απέναντι στους οποίους υπέκυψε ως "εκβιαζόμενος".
Ο Λαζόπουλος μεταφέρει στις παραστάσεις του αυτή τη θεώρηση της Ευρώπης και έτσι σηματοδοτεί το  άδοξο τέλος του. Ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης αυτοκαταργήθηκε δια της στράτευσης του υπέρ μια ομάδας κυνικών εξουσιαστών. Στήνει παραστάσεις για να περάσει το μήνυμα ενός πολιτικού χώρου. 
Μόνο που όπως έλεγε ο πολύπειρος κινηματογραφικός παραγωγός Σαμ Γκόλντουιν: "Όποιος θέλει 'να περάσει μήνυμα', να πάει στο τηλεγραφείο".
 
 
 
Γ.Λακόπουλος-capital.gr

ΦΩΤΟ - Γιατρός αναζητά τον δίδυμο αδερφό του μέσω Facebook!

Με μια ανάρτηση στο Facebook, ο γιατρός Αριστοτέλης Πετούσης ευελπιστεί να βρει τον δίδυμο αδερφό του, τον οποίο αποχωρίστηκε λίγο μετά τη γέννησή τους.
Σύμφωνα με το γιατρό, ο οποίος εδώ και 15 χρόνια αναζητά τον αδερφό του χωρίς αποτέλεσμα.
Ο δίδυμος αδερφός τους είχε δοθεί με εικονική γέννα σε άλλη οικογένεια, καθώς το βιβλίο εξερχομένων του νοσοκομείο αναφέρει ότι ο χαμένος αδερφός γεννήθηκε υγιής.
Φαίνεται λοιπόν πως ο αδερφός του Αριστοτέλη Πετούσης σήμερα θα ζει με όνομα και επώνυμο, διαφορετικά από αυτά που του έδωσαν κατά το αεροβάπτισμα.
Όπως αναφέρει το cretalive, σε αυτή την αναζήτηση βοηθά το γεγονός ότι το άτομο που αναζητείται είναι πανομοιότυπο στην όψη με το γιατρό, καθώς πρόκειται για ομοζυγωτικά δίδυμα αδέρφια.


Συνελήφθη 35χρονος στα Άνω Λιόσια για αποπλάνηση παιδιών

Στη σύλληψη ενός 35χρονου προχώρησαν σήμερα στα Άνω Λιόσια αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Ο 35χρονος κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιών και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση.
Όπως έγινε γνωστό, έπειτα από διερεύνηση καταγγελίας γονέων ανήλικης, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης το τελευταίο εξάμηνο είχε προβεί κατ' επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.
Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Σπείρα Βουλγάρων «άδειασε» κατάστημα στη Μεσσηνία

Τραβούσε τα μαλλιά του ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος ηλεκτρικών ειδών σε μια τοπική κοινότητα του δήμου Μεσσήνης στη Μεσσηνία, όταν διαπίστωσε ότι άγνωστοι το είχαν διαρρήξει και είχαν «σηκώσει» μεγάλο αριθμό εμπορευμάτων.

Όμως, η κλοπή εξιχνιάστηκε άμεσα και οδήγησε στην εξάρθρωση μιας σπείρας Βουλγάρων.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Πεταλιδίου που έκαναν έρευνα, βρήκαν αμέσως το σπίτι όπου είχαν μεταφερθεί τα κλεμμένα ηλεκτρικά είδη και τα επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη τους.

Εκεί συνέλαβαν τον 40χρονο Βούλγαρο ένοικο που, κατά την προανάκριση, αποκαλύφθηκε ότι ήταν μέλος συμμορίας ομοεθνών του. Τα υπόλοιπα μέλη της ηλικίας 25, 31, 35 χρόνων και ένας ανήλικος, συνελήφθησαν μέσα στα όρια του αυτοφώρου και ανακρίνονται για τυχόν άλλες κλοπές.

Το τελευταίο αντίο στον Παντελή Παντελίδη

Πλήθος κόσμου συνόδεψαν τον Παντελή Παντελίδη στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης. Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες από το τραγούδι, πρώην συνάδελφοι από το Πολεμικό Ναυτικό και μια λαοθάλασσα θαυμαστών βρέθηκαν από νωρίς στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα της Νέας Ιωνίας, για να του πουν το «τελευταίο αντίο», για να αφήσουν ένα λουλούδι, για να τραγουδήσουν τα τραγούδια του.
Τραγικές μορφές οι γονείς τού 32χρονου τραγουδιστή, Σταύρος και Αθηνά, και τα αδέλφια του, Τριαντάφυλλος και Κωνσταντίνος. Ανάμεσα στους χιλιάδες θαυμαστές που βρέθηκαν στον αποχαιρετισμό του λαοφιλούς καλλιτέχνη οι τραγουδιστές: Αντώνης Ρέμος, Βασίλης Καρράς, Δέσποινα Βανδή, Γιώργος Μαζωνάκης, Νατάσα Θεοδωρίδου, 'Αντζελα Δημητρίου, Αντύπας, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Γιώργος Μαργαρίτης, Γιάννης Φλωρινιώτης, Γιώργος Τσαλίκης, Πάολα Φωκά, Κώστας Μαρτάκης, Γιώργος Σαμπάνης, Πάνος Κιάμος, Ελένη Χατζίδου, Αμαρυλλίς, Τάμτα, Αγγελική Ηλιάδη, Κωνσταντίνος Αργυρός, Ελένη Φουρέιρα, Σάγια, Χρήστος Μάστορας και Σάκης Αρσενάκος, ο παρουσιαστής Γρηγόρης Αρναούτογλου και οι ηθοποιοί Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μιχάλης Ιατρόπουλος και Μάρκος Σεφερλής, καθώς και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.
Δεκάδες, όμως, ήταν και τα στεφάνια που στάλθηκαν στην εκκλησία από γνωστούς και φίλους για τον αδικοχαμένο νέο.
Η σορός του, μέσα σε λευκό φέρετρο, έφτασε στην εκκλησία για να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του μουσικούς, οι οποίοι τον συνόδευαν σε όλες του τις εμφανίσεις αυτά τα πέντε χρόνια, παίζοντας το τραγούδι του «Είχα κάποτε μια αγάπη» και τον κόσμο να ξεσπάει σε χειροκροτήματα.
Στην εξόδιο ακολουθία, που ξεκίνησε στις 2 μ.μ., χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ενώ την τέλεσε ο πατέρας Νεκτάριος. Στο τέλος της ακολουθίας ο πατέρας Νεκτάριος είπε ότι όλοι θα θυμούνται τον Παντελή με αγάπη και ο κόσμος ξέσπασε φωνάζοντας «αθάνατος».
Βγαίνοντας από την εκκλησία το φέρετρο του Παντελή Παντελίδη ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, το πηλίκιο και τα παράσημά του από το Πολεμικό Ναυτικό, που υπηρέτησε για δέκα χρόνια ως υπαξιωματικός και από το οποίο παραιτήθηκε το 2012 προκειμένου να αφοσιωθεί στο τραγούδι.
Η πομπή ξεκίνησε από την Ελευθερίου Βενιζέλου, που βρίσκεται η εκκλησία και διένυσε περίπου δύο χιλιόμετρα μέχρι το νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης, στη λεωφόρο Τατοΐου.
Σ’ όλη τη διαδρομή ο κόσμος πετούσε λουλούδια στη λευκή νεκροφόρα που τον οδηγούσε στην τελευταία του κατοικία, με την Λίγο μετά τις 3.30 μ.μ. η νεκροφόρα με τη σορό του Παντελή Παντελίδη έφτασε έξω από το κοιμητήριο της Μεταμορφώσεως, με τον κόσμο που ήταν εκεί συγκεντρωμένος να χειροκροτεί. Με μεγάλη δυσκολία οι άνθρωποι που μετέφεραν το φέρετρο κατάφεραν να μπουν στο νεκροταφείο, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του, ενώ οι πόρτες έκλεισαν πίσω για να μείνουν κοντά του σ’ αυτές τις τελευταίες στιγμές του αποχωρισμού μόνο οι οικείοι του.

ΒΙΝΤΕΟ - Απίστευτο μαγικό: Την έγδυσε πάνω στην σκηνή

Κάτι απίστευτο συνέβη πάνω στην σκηνή, όπου ο "μάγος" επέλεξε μια άγνωστη από το πλήθος και πριν την εξαφανίσει,
την έγδυσε
Ο μάγος προσπαθώντας να πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό show, διάλεξε μια κοπέλα από το κοινό με ένα πολύ όμορφο φουστάνι, που αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν φορούσε στηθόδεσμο.
Αφού την παρακάλεσε να βγάλει τα παπούτσια της, την έβαλε μέσα στο μαγικό αλλά διάφανο κουτί, και την κάλυψε με λευκό σεντόνι..
Σε πρώτη φάση την έγδυσε και στην δεύτερη φάση την εξαφάνισε .. και την επανεμφάνισε να περπατά στο κόσμο .. στο κέντρο της πλατείας..
Αυτό το μαγικό αξίζει να το δεις:

Απίστευτη φορο-τρέλα: Στα 100 ευρώ εισόδημα τα 40 τα παίρνει το κράτος!


Απίστευτη φορο-τρέλα: Στα 100 ευρώ εισόδημα τα 40 τα παίρνει το κράτος!

Παράνοια με τους φόρους, κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η οποία είναι «πρωταθλήτρια» στον συγκεκριμένο τομέα. 
Ερευνα – σοκ που δημοσιεύουν τα Νέα και η οποία εκπονήθηκε από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι Ελληνες δίνουν δυσανάλογους φόρους σε σχέση με τα εισοδήματά τους.
Στη χώρα μας η συνολική φορολογική επιβάρυνση για μια οικογένεια που διαθέτει έναν εργαζόμενο και δύο παιδιά και εισοδήματα της τάξης των 35.000 είναι η τρίτη υψηλότερη ανάμεσα σε 21 χώρες της ΕΕ, με τις Δανία και Σουηδία να είναι η μόνες χώρες που βρίσκονται υψηλότερα από την χώρα μας, με συνολική φορολογική επιβάρυνση να βρίσκονται αντίστοιχα στο 41,6% και στο 40,0%.
Για κάθε 100 ευρώ εισοδήματος, τα 39,9 ευρώ πηγαίνουν απευθείας στο ταμείο του Δημοσίου, για φόρο εισοδήματος, ασφαλιστικές εισφορές  (κατά το σκέλος που αφορούν τους εργαζομένους) και έμμεσους φόρους. Το ποσό αυτό αφορά μόνο όσα παίρνει το Δημόσιο με απευθείας παρακράτηση από τον μισθό υπό μορφή άμεσου φόρου και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, αθροιστικά με τους έμμεσους φόρους στην κατανάλωση. Δηλαδή δεν υπολογίζονται οι άλλοι φόροι, όπως π.χ. οι έκτακτες εισφορές, τα δημοτικά τέλη, ο ΕΝΦΙΑ και ό,τι άλλο επιβαρύνει το εισόδημα.
Απίστευτη φορο-τρέλα: Στα 100 ευρώ εισόδημα τα 40 τα παίρνει το κράτος!
Στην Ελλάδα η συνολική φορολογική επιβάρυνση για ένα νοικοκυριό με έναν εργαζόμενο και δύο παιδιά και εισοδήματα της τάξης των 35.000 είναι η τρίτη υψηλότερη ανάμεσα σε 21 χώρες της ΕΕ, με τις Δανία και Σουηδία να είναι η μόνες χώρες που βρίσκονται υψηλότερα από την χώρα μας, με συνολική φορολογική επιβάρυνση να βρίσκονται αντίστοιχα στο 41,6% και στο 40,0%.
Την χαμηλότερη φορολογική επιβάρυνση έχουν η Τσεχία (17,8%), η Σλοβακία (17,5%) και η Ιρλανδία (16,1%). Η Γερμανία βρίσκεται στην 11η θέση ανάμεσα στις 21 χώρες, με συνολική φορολογική επιβάρυνση που ανέρχεται στο 31,2%.

Οι παντρεμένοι κοιμούνται καλύτερα από τους εργένηδες!

Σχετική έρευνα αναφέρει ότι το 67% των παντρεμένων δήλωσαν ότι κοιμούνται καλά επί επτά ώρες κάθε βράδυ

Το πρόβλημα του καλού ύπνου απασχολεί πολλούς από εμάς, ίσως λόγω της πίεσης του σύγχρονου τρόπου ζωής, οι συνιστώμενες από τους επιστήμονες επτά ώρες ύπνου ημερησίως είναι ένας στόχος που δύσκολα επιτυγχάνεται.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CBS News, στις ΗΠΑ οι περισσότεροι άνθρωποι στερούνται ύπνου και δεν χρειάζονται επίσημες μελέτες γι' αυτό. Όμως, μια πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από το «Center for Disease Control and Prevention» (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών) στις ΗΠΑ απέδειξε ότι οι παντρεμένοι κοιμούνται καλύτερα από εκείνους που ζουν μόνοι, είτε επειδή έχουν πάρει διαζύγιο, είτε επειδή χώρισαν από μια σχέση ή επειδή έχουν χηρέψει.

Η σχετική έρευνα αναφέρει ότι το 67% των παντρεμένων δήλωσαν ότι κοιμούνται καλά επί επτά ώρες κάθε βράδυ, δηλαδή τόσες ώρες, όσες συνιστά για έναν καλό ύπνο η «Αμερικανική Ακαδημία της Ιατρικής του Ύπνου» (American Academy of Sleep Medicine) και η «Ένωση για την Έρευνα του Ύπνου» (Sleep Research Society).

Η γιατρός Shalini Paruthi, από το κέντρο ύπνου του νοσοκομείου St. Luke's Hospital, στο Σαιντ Λούις στο Μιζούρι των ΗΠΑ, δήλωσε ότι δεν αισθάνεται καμία έκπληξη με τα αποτελέσματα της έρευνας για τον ύπνο και υπερθεμάτισε τα προνόμια του έγγαμου βίου για το θέμα. Η γιατρός υποστήριξε ότι τα παντρεμένα ζευγάρια έχουν στην πλειοψηφία τους καλύτερο ύπνο από τους singles και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.

Το «κλειδί» του καλού ύπνου στους παντρεμένους είναι σύμφωνα με την Paruthi η συντροφικότητα. Όπως η ίδια υποστήριξε όταν κάποιος έχει σύντροφο, αν ροχαλίζει θα του το επισημάνει για να αναζητήσει την βοήθεια ειδικού, όταν ένας παντρεμένος έχει θέματα ύπνου ή προβλήματα που τον εμποδίζουν να κοιμηθεί καλά, υπάρχει ο σύντροφός του που μπορεί να συζητήσει μαζί του.

«Ο σύντροφος βοηθά να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον πριν τον ύπνο, ενθαρρύνει και δίνει κουράγιο για τα προβλήματα και τις ανησυχίες μας και στον ύπνο συμβαίνει ό,τι και σε πολλές αρρώστιες (καρκίνο, διαβήτη), που έρευνες στο παρελθόν έχουν καταδείξει ότι όσοι είναι παντρεμένοι έχουν καλύτερα αποτελέσματα ίασης, σε σύγκριση με όσους είναι μόνοι»,υποστήριξε η Αμερικανίδα γιατρός.

«Όποιος έχει καλύτερο ύπνο τα βράδια, περνάει καλύτερα τις ημέρες του», δήλωσε η δόκτωρ Paruthi και συμβούλευσε όσους δεν κοιμούνται καλά να υιοθετήσουν μια σειρά συνηθειών, όπως να κοιμούνται και να ξυπνούν κάθε μέρα την ίδια ώρα, να έχουν σκοτεινό δωμάτιο με θερμοκρασία, ούτε πολύ ζεστή, ούτε πολύ ψυχρή, να μην έχουν στο δωμάτιό τους ανοιχτές συσκευές, όπως τηλεόραση και κινητά τηλέφωνα, εξαιτίας του φωτός που αυτά εκπέμπουν.

Η σχετική έρευνα για τον ύπνο κατέδειξε, επίσης, ότι όσοι ζουν στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι παχύσαρκοι κοιμούνται λιγότερο και οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι η παχυσαρκία και άλλες ασθένειες έχουν άμεση σχέση με τον ύπνο.

Αλλεργίες ματιών: Ποιες είναι και πώς θα τις αντιμετωπίσετε

Στα μάτια, οι αλλεργίες αναπτύσσονται συνήθως στον επιπεφυκότα, τη διάφανη μεμβράνη που καλύπτει τον σκληρό χιτώνα (το άσπρο μέρος του ματιού) και την εσωτερική επιφάνεια του βλεφάρου, ο οποίος έρχεται περισσότερο σε επαφή με το περιβάλλον

Ως αλλεργία χαρακτηρίζεται η υπερβολική αντίδραση (υπερευαισθησία) του ανοσοποιητικού συστήματος σε ουσίες που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν είναι επικίνδυνες ή βλαβερές για τον οργανισμό.
Οι ουσίες αυτές, τα λεγόμενα αλλεργιογόνα, μπορεί να εισέλθουν στο σώμα μέσω της εισπνοής ή της κατάποσης ή να προκαλέσουν αντίδραση λόγω της επαφής με το δέρμα.
Στα μάτια, οι αλλεργίες αναπτύσσονται συνήθως στον επιπεφυκότα, τη διάφανη μεμβράνη που καλύπτει τον σκληρό χιτώνα (το άσπρο μέρος του ματιού) και την εσωτερική επιφάνεια του βλεφάρου, ο οποίος έρχεται περισσότερο σε επαφή με το περιβάλλον .
Οι αλλεργικές παθήσεις των παιδιών είναι:
-Η εποχική αλλεργική επιπεφυκίτιδα (προκαλεί ερεθισμό των ματιών, κοκκίνισμα του επιπεφυκότα, φαγούρα)
-Η εαρινή κερατοεπιπεφυκίτιδα
-Η γιγαντιαία θυλακιώδης επιπεφυκίτιδα (παρουσιάζεται περισσότερο στους χρήστες φακών επαφής)
-Η ατοπική κερατοεπιπεφυκίτιδα (σε άτομα που έχουν ατοπία ή έκζεμα).
Προστασία
Για να προστατευτείτε από τις αλλεργίες των ματιών, ακολουθείστε τα παρακάτω:
-Αποφεύγετε κατά το δυνατόν την έκθεση στο αλλεργιογόνο
-Πλένετε συχνά τα χέρια σας για να μη μεταφέρονται στα μάτια αλλεργιογόνες ουσίες
-Μην τρίβετε τα μάτια σας
Αντιμετώπιση
-Βάλτε στα μάτια κρύες κομπρέσες
-Χρησιμοποιείστε λιπαντικά δάκρυα για την ύγρανση του κερατοειδούς
-Πλύνετε τα μάτια με άφθονο νερό
-Μετά από συνεννόηση με τον οφθαλμίατρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο αντιισταμινικό ή κορτιζονούχο φάρμακο.

onmed

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ! Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες!

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε  η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τις επόμενες ώρες θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά, θα ενισχυθούν οι βοριάδες και θα πέσει η θερμοκρασία.


Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση από το απόγευμα και μέχρι τις πρωινές ώρες αύριο. Κύρια χαρακτηριστικά οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στας θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Εύβοιας, των νησιών του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και αργότερα των Δωδεκανήσων και πιθανώς των ανατολικών Κυκλάδων.
Οι βροχές θα συνοδεύονται κατά τόπους και από χαλαζοπτώσεις.
Παράλληλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φθάσουν τα 7 με 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - Αποζημίωση από Τράπεζα για παράνομη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων σε εισπρακτική εταιρία

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Ακόμα μια απόφαση,αυτή την φορά η υπ’αριθ. 96/2016του Ειρηνοδικείου Αθηνών, αποζημιώνει δανειολήπτη και καταδικάζει την τράπεζα στην καταβολή του ποσού των 6.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική του βλάβη για την διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε Εισπρακτική Εταιρία χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του οφειλέτη.
Ο συγκεκριμένος οφειλέτης είχε αιτηθεί το 2008 την χορήγηση πιστωτικής κάρτας από την Τράπεζα και γνωστοποίησε στην τελευταία τα απλά προσωπικά δεδομένα του, που ήταν αναγκαία για την κατάρτιση της αντίστοιχης σύμβασης, ήτοι το όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, ημερομηνίαγέννησης, αριθμό δελτίου ταυτότητας, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου και επάγγελμα.
Αποδείχθηκε ότι η τράπεζα, που είχε υπογράψει με εισπρακτική εταιρεία την μεταξύ τους σύμβαση παροχής υπηρεσιών,- λόγω ανώμαλης εξέλιξης της ενοχής από την ως άνω πιστωτική κάρτα, ήτοι υπερημερίας του δανειολήπτη-, διαβίβασε, χωρίς την προηγούμενη οφειλόμενη, κατ' άρθρο 11 Ν. 2472/1997 και της, κατ' εξουσιοδότηση αυτού, εκδοθείσας υπ' αρ. 1/1999 κανονιστικής πράξης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΦΕΚ 555 Β76.5.1999), ενημέρωση του, τα ως άνω (απλά) προσωπικά δεδομένα του ως και το ύψος της ληξιπρόθεσμης οφειλής του, στην ως άνω εταιρεία, η οποία προέβη σε χρήση αυτών, καλώντας τον τηλεφωνικά, δια προστηθέντος υπαλλήλου της, στις 17.2.2015.
Σημειώνεται δε ότι πριν από κάθε γνωστοποίηση των προσωπικών δεδομένων των πελατών-οφειλετών οποιασδήποτε τράπεζας ή άλλης εταιρείας σε εισπρακτική εταιρεία για την περαιτέρω διευθέτηση οφειλής  μέσω εισπρακτικής,  η τράπεζα ή όποια άλλη πιστώτρια εταιρεία ΟΦΕΙΛΕΙ να ενημερώσει τον πελάτη-οφειλέτη της ότι πρόκειται να μεταβιβάσει τα στοιχεία της οφειλής του, το τηλέφωνο και την διεύθυνση του,  δηλαδή τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του.
Όπως προκύπτει από τον όρο 23 της ως άνω σύμβασης, το περιεχόμενο του οποίου έχει ως εξής: «Καθυστέρηση ολοσχερούς εξόφλησης από τον κάτοχο των ελαχίστων καταβολών ή του ποσού που αναφέρεται ως άμεσα πληρωτέο...και να αναθέσει την είσπραξη των οφειλομένων σε τρίτα, προς την Τράπεζα, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, γνωστοποιώντας για τον σκοπό αυτό όσα προσωπικά στοιχεία του κατόχου ή/και του εγγυητή κρίνει απαραίτητο», ως και των υπ' αρ. 19 και 21.1 «επικαιροποιημένων όρων χρήσης, που του απεστάλησαν μαζί με το αντίγραφο κίνησης του λογαριασμού της κάρτας του», η υποχρέωση της εναγόμενης-υπεύθυνου επεξεργασίας, όπως διαγράφεται από την διάταξη του άρθρου 11 Ν. 2472/1997 και την κατ' εξουσιοδότηση του νόμου αυτού εκδοθείσα υπ' αρ. 1/1999 κανονιστική πράξη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΦΕΚ 555 Β76.5.1999), για ενημέρωση του υποκειμένου-ήδη ενάγοντα, ανεξαρτήτως συγκατάθεσης του, ουδόλως τηρήθηκε, προ της διαβίβασης, στις 17.2.2015, των προσωπικών του δεδομένων στην ως άνω μη διάδικο εισπρακτική εταιρεία.
Αποδείχθηκε δε, από την ως άνω παράνομη και υπαίτια συμπεριφορά της τράπεζας, που όφειλε να γνωρίζει τον κίνδυνο επέλευσης ζημίας λόγω των παρανόμων παραλείψεων και πράξεων της, ο δανειολήπτης  υπέστη αιτιωδώς συνυφασμένη ηθική βλάβη για την αποκατάσταση της οποίας, δεδομένων των συνθηκών τέλεσης, της έντασης της προσβολής της έννομης τάξης, του βαθμού πταίσματος της, του κοινωνικού ρόλου, που οφείλει να επιτελεί, πέραν του οικονομικού/ κερδοσκοπικού, του οικονομικού μεγέθους της και της κοινωνικής και οικονομικής θέσης του οφειλέτη, η καταβλητέα εύλογη χρηματική ικανοποίηση πρέπει να οριστεί στο ποσό των 5.869, 40 ευρώ (ΑΠ 1740/2013, ΕφΑΘ 1437/2014, 3833/2003 ΤΝΠ Νόμος).
Ο ισχυρισμός της τράπεζας ότι δεν είχε δυνατότητα πρόβλεψης της βλάβης του δανειολήπτη (άρθρο 23 παρ. 1 εδ. 3 Ν. 2472/1997) και σε κάθε περίπτωση ότι η ως άνω συμπεριφορά της οφείλεται σε αμέλεια (άρθρο 23 παρ. 2 Ν. 2472/1997) απορρίφθηκε από το Δικαστήριο  καθόσον μόνη η νόμιμη συλλογή των προσωπικών δεδομένων από την εναγομένη τράπεζα-υπεύθυνο επεξεργασίας, κατά την κατάρτιση της ως άνω σύμβασης, δεν αίρει την υποχρέωση της προς τήρηση και των λοιπών διατάξεων του Ν. 2472/1997, ήτοι του άρθρου 11 και συνεπώς και την δυνατότητα πρόβλεψης της, εκ της παραβάσεως της, βλάβης του ενάγοντα και ουδόλως αποδείχθηκε από την ίδια, φέρουσα το σχετικό βάρος απόδειξης, ότι ανυπαίτια αγνοούσε τα ως άνω θεμελιωτικά της υπαιτιότητας της πραγματικά γεγονότα.
Ομοίωςαπορρίφθηκε και ο δεύτερος προβαλλόμενος από την τράπεζα ισχυρισμός ότι το δικαίωμα του ενάγοντος ασκείται καθ' υπέρβαση των τιθέμενων από την διάταξη του άρθρου 281 ΑΚ  περί καλής πίστης ορίων, καθόσον μόνον το γεγονός ότι ο τελευταίος (ενάγων), όπως προκύπτει από αίτηση του προς την τράπεζα, εξ' αφορμής σχετικής πρότασης, που του έγινε από την εισπρακτική εταιρεία, ρύθμισε επωφελώς και τελικώς εξόφλησε την οφειλή του από την κατά τα ανωτέρω χορηγηθείσα πιστωτική κάρτα, ουδόλως καθιστά την άσκηση του δικαιώματος του καταχρηστική.
Παρακάτω αναφέρουμε κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε αναφορικά με την σχέση τραπεζών και εισπρακτικών εταιρειών:
- Δεν επιτρέπεται στον δανειστή-τράπεζα, η ανάθεση εντολής για Ενημέρωση οφειλετών για ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν υποβληθεί σε ρύθμιση ή διακανονισμό που τηρείται ή έχει παρέλθει ο χρόνος της παραγραφής ή για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, οι οποίες απορρέουν από καταχρηστικούς γενικούς όρους συναλλαγών που έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.
- Η παρέμβαση των Εταιρειών αφορά αποκλειστικά και μόνο στην ενημέρωση σας  για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών σας και τη διαπραγμάτευση του χρόνου, του τρόπου και των λοιπών όρων αποπληρωμής αυτών, κατ` εντολή και για λογαριασμό των δανειστών.
 Απαγορεύεται στους δανειστές η σύναψη σύμβασης με Εταιρείες που δεν περιλαμβάνονται στο Μητρώο Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών. Δεν επιτρέπεται η ανάθεση εντολής ενημέρωσης για την ίδια ληξιπρόθεσμη οφειλή σε περισσότερες πλην μίας Εταιρείες Ενημέρωσης
Σε περίπτωση που κάποιες ή όλες από τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν πληρούνται τότε τόσο η εισπρακτική εταιρεία όσο και ο δανειστής  παραβιάζουν το νομικό πλαίσιο που καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών ενημέρωσης οφειλών και τα προσωπικά σας δεδομένα και ενέχονται και οι δύο εις ολόκληρον απέναντι σας σε καταβολή χρηματικής αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης.

Αναστασία Χρ. Μήλιου
Δικηγόρος παρ’Εφέταις Αθηνών
Λεωφ. Μεσογείων 403, Αγία Παρασκευή
Τηλ. 213-0338950,  6945-028153
fb: Αναστασία Μήλιου

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ - Μετά την ανακάλυψη των βαρυτικών κυμάτων το σύμπαν δεν θα είναι ξανά το ίδιο


Μετά την ανακάλυψη των βαρυτικών κυμάτων το σύμπαν δεν θα είναι ξανά το ίδιο

Mετά την ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων το σύμπαν δεν θα είναι ξανά το ίδιο, θα αποκαλυφθούν ακόμα και οι πιο κρυφές γωνιές του, τόνισε ο καθηγητής Θεωρητικής Αστροφυσικής στο γερμανικό πανεπιστήμιο του Τύμπιγκεν, Κωνσταντίνος Κόκκοτας, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ, με αφορμή την πειραματική απόδειξη του φαινομένου. Εκτίμησε, δε, ότι σε λιγότερο από μια δεκαετία θα μπορούμε να παρατηρούμε το σύμπαν από τη γέννηση του μέχρι σήμερα. Όπως εξήγησε, τα βαρυτικά κύματα που εκλύθηκαν στο πρώιμο σύμπαν, δευτερόλεπτα μετά τη Μεγάλη 'Εκρηξη, άφησαν το αποτύπωμα τους στη μικροκυματική ακτινοβολία. Επιπλέον, δεν αλληλεπίδρασαν με την ύλη, οπότε δεν άλλαξαν μορφή
Οι ανιχνευτές του πειράματος LIGO στις ΗΠΑ ανίχνευσαν σήμα βαρυτικών κυμάτων, το οποίο εκτιμούν ότι προέρχονταν από δύο μαύρες τρύπες με μάζες 29 και 36 φορές μεγαλύτερες από τον Ήλιο.
Εκτιμάται ότι, κατά τη συγχώνευση αυτών των δύο «τεράτων», υπήρξε απώλεια μιας ποσότητας μάζας περίπου τριπλάσιας από τον Ήλιο, η οποία μετατράπηκε σε ενέργεια και στη συνέχεια σε βαρυτικά κύματα μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Αυτά τα κύματα ανίχνευσε τελικά το LIGO.
Ο κ. Κόκκοτας τόνισε ότι μεταξύ των ερωτημάτων που μένει να διερευνηθούν είναι, μεταξύ άλλων, εάν τα βαρυτικά κύματα ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός, εάν έχουν μάζα, αλλά και ποια είναι η δομή του χωροχρόνου στο εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε, μέσω Skype, η καθηγήτρια αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, Βίκυ Καλογερά, η οποία συμμετέχει στη διεθνή επιστημονική κοινοπραξία LIGO που έκανε τη βαρυσήμαντη ανακοίνωση για την ανακάλυψη των βαρυτικών κυμάτων. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι οι ανιχνευτές του LIGO θα ανοίξουν και πάλι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο για έξι μήνες, κατόπιν το 2017 για εννιά μήνες και το 2018, οπότε και η ευαισθησία τους θα είναι τριπλάσια σε σχέση με τη σημερινή.
Υπογράμμισε ότι ζει συγκλονιστικές στιγμές και ότι η ανακάλυψη ήρθε μετά από 15 χρόνια δουλειάς και προσπαθειών.
Δήλωσε περήφανη που είναι απόφοιτη του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ και πρόσθεσε ότι η εκπαίδευση που έλαβε ήταν η βάση για όσα έχει πετύχει.
Ο κ. Κόκκοτας κατέχει την έδρα Θεωρητικής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τύμπιγκεν της Γερμανίας από το 2007. Υπήρξε καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ απ’ όπου παραιτήθηκε το 2014. Από το 2010 είναι καθηγητής και στο Georgia Institute of Technology των ΗΠΑ.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με την εφαρμογή της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας στη μελέτη της δυναμικής των αστέρων νετρονίων και των μελανών οπών αλλά και τις διαδικασίες παραγωγής βαρυτικών κυμάτων.
Μεταξύ άλλων, διατέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος για την Ελλάδα Ευρωπαϊκού δικτύου για έρευνα στα «Βαρυτικά Κύματα», επιστημονικός υπεύθυνος (για όλη την Ευρώπη) στον τομέα της «Θεωρίας Βαρυτικών Κυμάτων» το δικτύου ILIAS και αναπληρωτής υπεύθυνος του γερμανικού δικτύου «Πηγές Βαρυτικών Κυμάτων».

Οι αγρότες αποκλείουν το εθνικό δίκτυο της Πελοποννήσου το απόγευμα

Το απόγευμα συνεχίζεται το κλείσιμο των εθνικών οδών στην Πελοπόννησο από τους αγρότες των ανεξάρτητων μπλόκων, ενώ τα μπλόκα της ΠΑΣΥ στην Πελοπόννησο με ανακοίνωσή τους ζητούν «ν' αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό, να καταργηθούν τα μέτρα για το φορολογικό και το κόστος παραγωγής που έχουν ήδη ψηφιστεί».
Ειδικότερα, σήμερα το απόγευμα θα είναι κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Νεστάνης από τις 6.00 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, ενώ 7.00 με 8.00 το βράδυ οι αγρότες θα κλείσουν τη γέφυρα του Ευρώτα στην Σπάρτη.
Εν τω μεταξύ είναι κλειστός επ' αόριστον από τους αγρότες ο Ισθμός σε παλαιά και νέα εθνική οδό στην εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας και η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι.
Παράλληλα τα μπλόκα της ΠΑΣΥ στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα τα μπλόκα Αγ. Γεωργίου στην Ηλεία, Αιγίου, Δαλαμανάρας Αργολίδας και Χανδρινού Μεσσηνίας, με ανακοίνωσή τους δηλώνουν πως συντονίζονται με το μπλόκο της Νίκαιας και ζητούν «ν' αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό, να καταργηθούν τα μέτρα για το φορολογικό και το κόστος παραγωγής που έχουν ήδη ψηφιστεί, ως προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου κι εφαρμόζονται, (φόρος από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια) και μετά να γίνει συζήτηση».
Επιπλέον αναφέρουν, «διαμηνύουμε προς την κυβέρνηση και σ' όλους όσοι, με διάφορους, τρόπους, την σιγοντάρουν ότι πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν' αποχωρήσουμε. Συνεχίζουμε με τα δίκαια αιτήματά μας, όπως τα διαμορφώσαμε στην πανελλαδική σύσκεψη στις 7 Φλεβάρη στην Νίκαια».

Ολογράμματα ταινιών επιστημονικής φαντασίας!!! Οθόνες στον αέρα από τη Mitsubishi

Μία «εναέρια οθόνη» (aerial display), που προβάλλει εικόνες πλάτους 886 χιλιοστών και ύψους 1.120 ανέπτυξε η Mitsubishi Electric Corporation, παραπέμποντας στα ολογράμματα των ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Η εν λόγω τεχνολογία, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, θα έχει μεγάλο εύρος εφαρμογών, και η Mitsubishi θα προχωρήσει με την ανάπτυξή της, επιδιώκοντας την εμπορική διάθεσή της από το 2020 και μετά, σε τομείς όπως η ψυχαγωγία, η ψηφιακή υπογραφή κ.α.
Βασικό τμήμα της είναι ο διαχωριστής ακτίνας- μια οπτική συσκευή που χωρίζει το εισερχόμενο φως σε φως το οποίο αντανακλάται και φως που εκπέμπεται – καθώς και ένα retro-reflective φύλλο, που αντανακλά το εισερχόμενο φως πίσω στην κατεύθυνση της πηγής. 
Ο διαχωριστής και το φύλλο συνδυάζονται με μια οθόνη και το φως που προέρχεται από την οθόνη «περνά επεξεργασία» από τα άλλα δύο κομμάτια, με αποτέλεσμα τη σύνθεση μιας εικόνας που φαίνεται να αιωρείται στον αέρα.
Για τους σκοπούς της τεχνολογίας αυτής, η εταιρεία ανέπτυξε επίσης ένα πρόγραμμα οπτικής εξομοίωσης για τον υπολογισμό των βέλτιστων δυνατών διαστάσεων της οθόνης. Επίσης, αναπτύχθηκε και ένα σύστημα με projector για την υπόδειξη «οδηγών/ ενδείξεων» προς τη θέση της οθόνης, καθώς αποδείχτηκε ότι άνθρωποι που δεν συνήθιζαν να εστιάζουν σε έναν ανοιχτό χώρο δυσκολεύονταν να βρουν πού βρίσκεται ακριβώς η προβαλλόμενη οθόνη. 
Το σύστημα προβάλλει τις ενδείξεις αριστερά και δεξιά της οθόνης, ωστόσο και οι τρεις εικόνες ενοποιούνται ομαλά, με τελικό αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας οθόνης στον αέρα διαστάσεων 1.992 x 1.120 χιλιοστών.

Πώς ο καιρός επηρεάζει την ερωτική διάθεση

Πώς ο καιρός επηρεάζει την ερωτική διάθεση
Πολλοί είναι οι παράγοντες που «ανεβάζουν» αλλά και «ρίχνουν» την ερωτική επιθυμία και στα δύο φύλα..

Πρόσφατα ομάδα αμερικανών επιστημόνων κατέδειξε ένα ακόμα, ιδιαίτερα περίεργο παράγοντα: την
κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Tulane στη Νέα Ορλεάνη των Ηνωμένων Πολιτειών προσπάθησαν να διαπιστώσουν κατά πόσο το κλίμα επηρεάζει την διάθεση του ανθρώπου για σεξ.
 
Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα της έρευνας, όσο αυξάνονται οι θερμοκρασίες τόσο λιγότερη διάθεση έχουν τα ζευγάρια για σεξ.  Δεν είναι τυχαίο εξ' άλλου πως είναι μειωμένο το ποσοστό των γεννήσεων εννέα μήνες μετά από μια ιδιαίτερα ζεστή μέρα.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Alan Barreca, η υψηλή θερμοκρασία θα μπορούσε να επηρεάσει τα επίπεδα ορμονών που σχετίζονται με την σεξουαλική επιθυμία. Παράλληλα, μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα σπέρματος και ωορρηξίας.

Το λάθος που κάνεις φλερτάροντας από το Facebook!

Facebook ή αλλιώς ο ανεπίσημος καταστροφέας προσωπικών και εξ επαφής σχέσεων! 

Τα αληθινά χαμόγελα αντικαταστάθηκαν από φατσούλες, τα φιλιά από ηλεκτρονικές καρδούλες και μια χαμογελαστή καλησπέρα από γράμματα φτιαγμένα από pixels!

Κάθε μορφής επικοινωνία διαστρεβλώθηκε. Άλλαξε προς το χειρότερο με αποτέλεσμα την αποξένωση από την φυσική επαφή. Μας ενδιαφέρουν τα “κενά” likes παρά τα γεμάτα και αληθινά χαμόγελα.

Και αν κάποιος δεν έχει ιδέα από γλώσσα σώματος, ας ψαχτεί! Δεν έχει εφαρμογή μόνο στα προσωπικά μας. Το σώμα πάντα μαρτυρά πολλά περισσότερα από όσα μπορείτε να φανταστείτε.

Τι λένε οι έρευνες …

facebook-chatting

Πρόσφατη έρευνα του Royal Holloway University of London σε δείγμα 3500 νέων ηλικίας 18-28, αποκάλυψε πως το 83% των ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα, ξοδεύουν περισσότερο χρόνο κάνοντας chatting όταν βρίσκονται έξω, παρά γνωρίζοντας νέους ανθρώπους ή συνομιλώντας με την ίδια τους την παρέα Απογοητευτικό έτσι;

Μια άλλη έρευνα του Πανεπιστημίου του Birmingham έδειξε πως πάνω από το 60% των νέων ηλικίας 18-30, προσπαθούν να βρουν ταίρι μέσω facebook.


Γιατί είναι δύσκολο να ρίξεις κοπέλα από το facebook!

kopela-pc-facebook

Λοιπόν κύριοι… Θέμα φλερτ! Τι να πρωτοπεί κανείς; Παραπονιούνται οι γυναίκες, παραπονιούνται οι άντρες… Η κάθε πλευρά έχει τα δίκαια της. Αν και ως άντρας και μη όντας ευθυνόφοβος, σίγουρα την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουμε εμείς.

Όταν είσαι παραδοσιακά κυνηγός φιλέ άντρα και αντί να βγεις στα ίσα και να διεκδικήσεις αυτό που θέλεις, κρύβεσαι και βολεύεσαι πίσω από την ασφάλεια της εύκολης λύσης του internet, μην περιμένεις και πολλά.

Δύσκολα να πείσεις μέσω social media ακόμη και αν είσαι παιδί διαμάντι, διότι οι γυναίκες έχουν την τιμητική τους στο Facebook. Της στέλνεις εσύ και ταυτόχρονα έχει αλλά 5-10 αδιάβαστα μηνύματα.

Που σημαίνει ότι υπάρχουν 5-10 ακόμη υποψήφιοι να γνωρίσουν την κοπέλα που πας να γνωρίσεις εσύ. Σκέψου ποσό μεγαλύτερες πιθανότητες θα είχες αν την προσέγγιζες έξω, με ένα όμορφο χαμόγελο και διάθεση.

Δεν θα παραθέσω εδώ το πως θα πρέπει να γίνει η προσέγγιση, γιατί είναι ένα τεράστιο θέμα που δεν αναλύεται ούτε σε 2 άρθρα και βγαίνουμε εκτός θέματος. Αλλά δεν είναι και επιστήμη.

Σε εποχές που οι γυναίκες έχουν γίνει τόσο καχύποπτες (και με το δίκιο τους) στις γνωριμίες μέσω social media, έχεις ένα τεράστιο αβαντάζ αν είσαι αυτός που θα ξεχωρίσει και την προσεγγίσει εξ επαφής!

Και να μην υπάρχει χημεία και να μην πετύχει το όλο παιχνίδι, πίστεψε με θα εκτιμήσει το γεγονός ότι ενώ οι υπόλοιποι απλά την κοιτάνε ή της μιλάνε μόνο στο fb ,εσύ είχες το θάρρος να το κάνεις από κοντά. Κοιτάξτε που φτάσαμε, το αυτονόητο να επιβραβεύεται.

Η Επιτυχία του face to face

Θα δώσω ένα παράδειγμα. Κάποτε, πετώντας για την πόλη που μένω, είδα στο αεροπλάνο μια γλυκύτατη κοπέλα με πανέμορφο χαμόγελο. Καθόταν αρκετά μακριά μου.

Δεν είχα άλλη επιλογή, μιας και δεν θα πόσταρε η αεροπορική εταιρία φωτογραφίες, ώστε να ψάξω το tag της και να την βρω (ω ναι , υπάρχει κόσμος που το κάνει και αυτό δυστυχώς).

Έτσι, σηκώθηκα μπροστά σε ποσά άτομα να με κοιτάνε, συστήθηκα και της πρότεινα να κάτσει μαζί μου και εκείνη δέχτηκε. Μην υπολογίζετε το ποιος και αν σας κοιτάζουν κύριοι. Στην τελική μαγκιά σας!

ΒΙΝΤΕΟ - Η απόλυτη φάρσα με σαμπουάν

Ο φαρσέρ του You Tube ξαναχτύπησε αυτή τη φορά έβαλε στο στόχαστρο γυναίκες που κάνουν ντους μετά από τη βουτιά τους στην παραλία (Videos)
Ο Hooman Nouri είναι ένας φαρσέρ στο You Tube και κάνει ότι περνά από το χέρι του να τρελάνει κόσμο. Στη νέα του φάρσα έβαλε στο στόχαστρο γυναίκες, οι οποίες έκαναν ντους μετά από μια βουτιά στην παραλία, τις οποίες φρόντισε να ταλαιπωρήσει αρκετά.

Αυτό που έκανε ήταν να βάζει κρυφά στο κεφάλι τους σαμπουάν την ώρα που εκείνες προσπαθούσαν να ξεπλύνουν τα μαλλιά, με αποτέλεσμα να μένουν "για πάντα" ξεβγάζοντας τους αφρούς. Η διαδικασία επαναλαμβανόταν μέχρι εκείνες να αντιληφθούν την παρουσία του και να τον πάρουν στο κυνήγι.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Hooman κάνει μια τέτοια φάρσα, καθώς είχε κάνει κάτι ανάλογο με άνδρες.

Αργά για δάκρυα...

Κουρουμπλής : Τον Σεπτέμβριο  είπαμε την αλήθεια, τον Ιανουάριο δώσαμε υποσχέσεις...

Μπαλαούρας : Ηττηθήκαμε  , μας στρίμωξαν-Το ΝΑΤΟ δεν έχει δουλειά στο προσφυγικό.

Η απόλυτη εθνική αποτυχία: Παρά τη δραματική αύξηση των φόρων, τα έσοδα του 2015 μειώθηκαν

Αφού για 7 μήνες ταλαιπώρησε τη χώρα με τις γελοίες ιδέες του Γιάνη Βαρουφάκη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγήθηκε στον εξευτελιστικό συμβιβασμό του Ιουλίου, ο οποίος φόρτωσε την ελληνική οικονομία με πλήθος νέων φόρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αξιολογει ο Προκόπης Χατζηνικολάου στην Καθημερινή,  διαπιστώνεται ότι τα συνολικά φορολογικά έσοδα το 2015 (άμεσοι και έμμεσοι φόροι) είναι μειωμένα κατά 610 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τα έσοδα του 2014 παρά το γεγονός ότι ελήφθησαν 9 σκληρά φορολογικά μέτρα ύψους 1 δισ. ευρώ (αύξηση συντελεστών ΦΠΑ, εισφοράς αλληλεγγύης), το προηγούμενο έτος.

Δηλαδή, τα νέα μέτρα του δεύτερου εξαμήνου του 2015 στην καλύτερη περίπτωση απέτρεψαν την κατάρρευση των εσόδων του προϋπολογισμού, ενώ στη χειρότερη διόγκωσαν τη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
 

Χρειάζεται κάτι άλλο για να χαρακτηριστεί μια κυβέρνηση ως φοβερά αποτυχημένη;

Και πληρώσαμε παραπάνω και δεν έφτασαν τα λεφτά.

Τα κοράκια μυρίζουν αίμα και βουτάνε!..

Βγάζει έκτακτη εκπομπή  σήμερα Σάββατο για να μεταδώσει την κηδεία του αδικοχαμένου Παντελίδη και να κάνει κανα νούμερο. 
Ο λόγος για τη Ζήνα Κουτσελίνη στο Star που όλη τη χρονιά κατρακυλάει στους πίνακες τηλεθέασης και βρήκε την τέλεια ευκαιρία να ανεβάσει κάνα ποσοστό! 
Ναι αυτή προφανώς είναι η τηλεόραση που μας αξίζει και στελεχώνεται από τέτοιους εκπομπάρχες! 
Να τους χαιρόμαστε!..
 

enimerosi24.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Έρχονται «βαριά» πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Λίγες ημέρες απέμειναν για τους οδηγούς των ανασφάλιστων αυτοκινήτων προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους, αφού σε διαφορετική περίπτωση τα πρόστιμα θα είναι «τσουχτερά».

Μεγάλα πρόστιμα έρχονται για τους οδηγούς που δεν θα ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, καθώς σύμφωνα με τις νέες οδηγίες από το υπουργείο Οικονομικών, όσοι δεν αποφασίσουν έγκαιρα ασφάλιση του οχήματός τους, θα λάβουν… ραβασάκι εκατοντάδων ευρώ, ενώ θα στερηθούν και την άδεια κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι διασταυρώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων για όσους κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς ασφάλεια έχουν ολοκληρωθεί και έως το τέλος του μήνα αναμένονται να αποσταλούν τα πρώτα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια.

Παράλληλα, η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός με συνεχείς ελέγχους στους δρόμους, προκειμένου να αποτρέψει το φαινόμενο, που έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, τόσο από την απώλεια εσόδων στο κράτος, όσο και στις εμπλοκές που δημιουργούνται σε περίπτωση ατυχημάτων.

Ποιες είναι οι κυρώσεις

Βαριές είναι οι ποινές για όσους οδηγούς δεν προχωρήσουν άμεσα σε ασφάλιση του οχήματος τους.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία, ο οδηγός ανασφάλιστου οχήματος χάνει την άδεια οδήγησης για έξι μήνες, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα αφαιρούνται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.

Ακόμα πιο χρονοβόρα είναι η διαδικασία σε περίπτωση ατυχήματος. Σε αυτή την περίπτωση προβλέπεται η αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια ή για ακόμα και για τρία σε περίπτωση υποτροπής.

Φυσικά υπάρχει και χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, το οποίο είναι 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι οδηγοί στρέφονται όλο και περισσότερο στην online ασφάλιση, η οποία προσφέρει οικονομικές και άμεσες λύσεις για την ασφάλιση του οχήματός τους, μόνο με ένα κλικ, ενώ αποτρέπει το φόβο τσουχτερών προστίμων και αφαίρεσης άδειας και πινακίδων.

Έχοντας το πλεονέκτημα της άμεσης και γρήγορης διαδικασίας, αλλά και με τα ελκυστικά πακέτα που προσφέρει για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, η online ασφάλιση αυξάνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια και συνιστά στην κυριολεξία… δικλείδα ασφαλείας για τον οδηγό.

Κ. Μπούρας: Η λίστα με Έλληνες καταθέτες δεν προτάθηκε να δοθεί ποτέ σε εμένα

Τον λόγο έχουν τα ελληνικά δικαστήρια!!!

Τί είπε με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του σε καταγγελία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Μπόργιανς

Η λίστα με Έλληνες καταθέτες δεν προτάθηκε να δοθεί ποτέ σε εμένα ή οποιονδήποτε αρμόδιο υπουργό, ανέφερε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Κωνσταντίνος Μπούρας, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του σε καταγγελία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Μπόργιανς.
Σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μπούρας επεσήμανε ότι η μόνη επικοινωνία που είχε με τον κ. Πρόξενο, ήταν όταν τον ενημέρωσε τηλεφωνικά για την πρόθεση του κ. Μπόργιανς περί παροχής τεχνικής βοήθειας για ζητήματα φοροδιαφυγής από το κρατίδιο της Ρηνανίας - Βεστφαλίας. «Του απάντησα ότι καταρχήν η Ελλάδα συνάπτει συμφωνίες με κράτη, όχι κρατίδια, και του συνέστησα να απευθυνθεί στον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό», πρόσθεσε και προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μπούρα:
«Η αγωνιώδης απόπειρα της κυβέρνησης να απεγκλωβιστεί από τα εκρηκτικά πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα που η ίδια δημιούργησε, δεν θα πετύχει. Όσο χαμηλά κι αν πέσει, όση λάσπη κι αν χρησιμοποιήσει, όσο κι αν δουλέψει ο καλοστημένος μηχανισμός προπαγάνδας, το Προσφυγικό, το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό θα μείνουν και θα αξιολογούν αμείλικτα τον πρωθυπουργό και όσα ο ίδιος υποσχέθηκε στο λαό για να πάρει την εξουσία. Ποσά ψέματα άραγε θα πει για να διατηρηθεί σε αυτή, και πόσοι λεκέδες ατιμίας θα αφήσουν ακόμα το στίγμα τους σε αυτή την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα;
Δηλώνω λοιπόν:
Πρώτον, ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό (ΣΚΑΙ, στην εκπομπή Ιστορίες, στις 27 Ιανουαρίου 2016) δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι παρέλαβε τα στοιχεία για λίστα Ελλήνων καταθετών την 'Ανοιξη του 2015 (επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) και την παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) τον Νοέμβριο του 2015.
Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Καραγιαννίδη, επιχείρησε να εμπλέξει την προηγούμενη κυβέρνηση με συνεχείς υπαινιγμούς και ερωτήσεις μπερδεύοντας εσκεμμένα την πρόταση του κρατιδίου Ρηνανίας - Βεστφαλίας για παροχή τεχνικής βοήθειας στη χώρα με την δήθεν ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων το 2012, που όμως ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς δήλωσε ότι περιήλθε στα χέρια του την 'Ανοιξη του 2015, επί κυβερνήσεως κ. Τσίπρα. Η πρώτη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε στον κ. Στουρνάρα. Υπήρξε άμεση και έντονη απάντηση στην προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ - διάψευση. Η δεύτερη επίθεση, έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών, με γραπτή ερώτηση 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε ανοιχτή - δημόσια επιστολή του τέως υφυπ. Εξωτερικών, κ. Κούρκουλα, με την οποία κατακεραύνωσε και αποκάλυψε τα ψέματα και την παραπληροφόρηση. Η τρίτη είναι σε μένα… Αιδώς Αργείοι!
Τρίτον, η λίστα με Έλληνες καταθέτες δεν προτάθηκε να δοθεί ποτέ σε μένα ή οποιονδήποτε καθ ύλην αρμόδιο υπουργό. Η μόνη επικοινωνία που είχα με τον κ. Πρόξενο, ήταν όταν με ενημέρωσε τηλεφωνικά για την πρόθεση του κ. Μπόργιανς περί παροχής τεχνικής βοήθειας για ζητήματα φοροδιαφυγής από το κρατίδιο της Ρηνανίας - Βεστφαλίας. Του απάντησα ότι καταρχήν η Ελλάδα συνάπτει συμφωνίες με κράτη, όχι κρατίδια, και του συνέστησα να απευθυνθεί στον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό.
Η γελοιότητα, έχει και όρια. Όταν όμως υποκαθίσταται από την αθλιότητα, τα ψεύδη και την παραπληροφόρηση, γίνεται επικίνδυνη. Δυστυχώς, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθοδηγείται από την ραδιουργία και το ψέμα, κάτι που την οδηγεί στον εξευτελισμό…
Έναντι αυτής της αθλιότητας, τον λόγο έχουν τα ελληνικά δικαστήρια».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου