26.3.16

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ !!! Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής


Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής
Έφτασε η στιγμή για την αλλαγή στη θερινή ώρα και έτσι, τα ξημερώματα της Κυριακής, 27 Μαρτίου, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μια ώρα μπροστά και αντί για 03.00 να δείχνουν 04.00.

ΦΩΤΟ - Πώς φαίνονται τα τατουάζ σε γερασμένα σώματα !

Πώς φαίνονται τα τατουάζ σε γερασμένα σώματα


Δείτε τις φωτογραφίες


tatysufma1tatysufma5tatysufma6tatysufma4tatysufma3tatysufma7tatysufma8tatysufma9tatysufma10tatysufma11tatysufma12

ΦΩΤΟ - «Καληνύχτα Αθήνα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό»

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία της Αθήνας από το… διάστημα μοιράστηκε με τους φίλους του στο Twitter ο αμερικανός αστροναύτης Τιμ Κόπρα.

Ο Τεξανός, που θα παραμείνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για έξι μήνες, απαθανάτισε την κατάφωτη Αθήνα αργά χτες το βράδυ και μοιράστηκε την φωτογραφία αυτή με τον υπόλοιπο κόσμο.
 
«Καληνύχτα Αθήνα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό» έγραφε στην λεζάντα που συνόδευε την φωτογραφία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΕΟ Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα στη σήραγγα Ραψομάτη

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1.    Τις διατάξεις  του άρθρου 52 παρ. 2 του Ν. 2696/1999 ( Α-57) « Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδι-κής Κυκλοφορίας»
2.    Τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 4 εδ. α’ και β’ του Ν. 2800/2000 ( Α-41) .
3.    Τις διατάξεις του άρθρου 11 του Π.Δ. 141/91 ( Α-58) « Αρμοδιότητες Οργάνων και Υπηρεσιακές ενέργειες προσώπων Υ.Δ.Τ. σε θέματα οργάνωσης υπηρεσιών».
4.    Την ανάγκη εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, από την Χ/θ 184,600 έως την χ/θ 182,900 (σήραγγα Ραψομάτη - κατεύθυνση προς Αθήνα), λόγω εκτέλεσης εργασιών ετήσιας τακτικής συ-ντήρησης, με στόχο την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.
5.    Το υπ. αριθ. MRS-20160316-158362 από 16-3-2016 έγγραφο της «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.», σύμφωνα με το οποίο η «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.» αιτείται την έκδοση Απόφασης για την ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση, λόγω εκτέλεσης εργασιών ετήσιας τακτικής συντήρησης, εντός της σήραγγας Ραψοματίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση την Αθήνα.
6.    Την υπ. αριθ. 68299/16/573693 από 23-3-2016 έγγραφο (θετική εισήγηση) του Τ. Τ. Αυτοκινητο-δρόμων Ανατ. Πελ/σου.
7.    Το υπ. αριθ. ΛΕ/ΚΤ/02/12/24/6031 από 23-3-2016  έγγραφο της Διεύθυνσης Λ.Σ.Ε.Π. / Γ.Δ.Σ.Υ. του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
8.  Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
                                         
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1. Τις παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη,  από την Χ/θ 184,600 έως την χ/θ 182,900  (σήραγγα Ραψομάτη και στην κατεύθυνση προς Αθήνα), με στόχο την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων
   - Από την Τρίτη (29-3-2016) και ώρα 09.00 έως την Παρασκευή (01-4-2016) και ώρα 16.00, αποκλεισμός της κυκλοφορίας στη σήραγγα Ραψοματίου στην κατεύθυνση προς Αθήνα  και παράκαμψη της κυκλοφορίας (προς Αθήνα) στον κλάδο της σήραγγας της κατεύθυνσης προς Καλαμάτα  (Ραψομάτη Κ).
  -Από τον κλάδο αυτό, θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη (contrafiow).
2. Η κοινοπραξία κατασκευής «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.»,  υποχρεούται για την τοποθέτηση και συντήρηση της απαιτούμενης οδικής σήμανσης, καθώς επίσης να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2699/99 (Κ.Ο.Κ.)
3. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) ως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.»
4. Η παρούσα να δημοσιευθεί στις Τοπικές εφημερίδες, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 109 του Κ.Ο.Κ. και να ανακοινωθεί από τα τοπικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα.

Η ασθενής πέθανε στο νοσοκομείο ενώ ο γιατρός...έτρωγε στο σπίτι του !!!

Ποινές φυλάκισης για τους «κοπανατζήδες» γιατρούς, αλλά και μεγάλες αποζημιώσεις σε βάρος των νοσοκομείων όπου υπήρξαν τέτοια περιστατικά 


Δεν είναι μόνο τα μοιραία ιατρικά λάθη και οι εσφαλμένες διαγνώσεις ή θεραπείες που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές, καθώς τη σχετική λίστα των βαρύτατων ευθυνών συμπληρώνουν και περιστατικά αυθαίρετης απουσίας γιατρών από τις θέσεις τους στο νοσοκομείο, μολονότι βρίσκονταν σε «ενεργό εφημερία»...
Η Δικαιοσύνη έρχεται να τιμωρήσει τέτοια φαινόμενα με ποινές φυλάκισης για τους «κοπανατζήδες» γιατρούς, αλλά και επιβάλλοντας μεγάλες αποζημιώσεις σε βάρος των νοσοκομείων όπου υπήρξαν τέτοια περιστατικά (με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους ή να κινδυνέψουν σοβαρά ασθενείς), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναζητήσουν κατόπιν τα ίδια την πληρωμή των κονδυλίων που κατέβαλαν από όσους «πήραν απουσία» την κρίσιμη ημέρα και ώρα.

Τριαντάχρονη μητέρα βρέφους πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία, ύστερα από τροχαίο, αφού ο εφημερεύων γιατρός-χειρουργός είχε πάει για μεσημεριανό φαγητό στο σπίτι του, σε γειτονική κωμόπολη (σε απόσταση 22 χλμ.) και η προσπάθεια διάσωσης της πολυτραυματία έγινε καθυστερημένα, ενώ για τη σωτηρία της αρκούσε μια απλή (έγκαιρη) σπληνεκτομή...
Η Δικαιοσύνη με σημαντική απόφαση δέχθηκε ότι για τον θάνατο δεν ευθύνεται το τροχαίο (που προκάλεσε κατά λάθος ο σύζυγός της), αλλά η καθυστερημένη αντιμετώπιση του κατεπείγοντος περιστατικού, λόγω της απουσίας του εφημερεύοντος για φαγητό, αφού ο ειδικευόμενος και μόνος παρών γιατρός δεν είχε την εμπειρία να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης ούτε τις γνώσεις να αποσοβήσει το μοιραίο.
Αποκρούοντας μάλιστα τους ισχυρισμούς του νοσοκομείου, το Συμβούλιο της Επικρατείας δέχθηκε ότι πρέπει να αποζημιωθεί και ο χήρος, ανεξάρτητα από την αποκλειστική ευθύνη του για το τροχαίο, αλλά και από το γεγονός ότι 5,5 χρόνια μετά τον θάνατο της συζύγου του παντρεύτηκε άλλην. Επικύρωσε δε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που (ανατρέποντας αντίθετη απόφαση Δ. Πρωτοδικείου) δέχθηκε ότι αποζημίωση δικαιούται και το μόλις 7 μηνών τότε βρέφος, επειδή θα νιώσει αργότερα ωριμάζοντας τον ψυχικό πόνο και την οδύνη για τον χαμό της μητέρας που δεν πρόλαβε να γνωρίσει.
Σε άλλη τραγική υπόθεση στη Β. Ελλάδα νεαρή κοπέλα έχασε πριν από 9 χρόνια τη ζωή της από οξεία σκωληκοειδίτιδα, επειδή ο ειδικός παθολόγος και ο ειδικός χειρουργός (που εύκολα μπορούσαν να διαγνώσουν την κατάστασή της και να τη σώσουν) απουσίαζαν αδικαιολόγητα από το νοσοκομείο, μολονότι είχαν «ενεργό εφημερία», ενώ οι παρόντες ειδικευόμενοι διαφωνούσαν για το αν πρόκειται για σκωληκοειδίτιδα ή για γαστρεντερίτιδα. Η Δικαιοσύνη μοίρασε ποινές φυλάκισης 18 και 14 μηνών στους αδικαιολόγητα απόντες και 10 μηνών στους διαφωνούντες ειδικευόμενους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αναζήτηση της αποζημιωτικής ευθύνης του νοσοκομείου.

Στην πρώτη υπόθεση, το περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλία πριν από 19 χρόνια και με τους γνωστούς δικαστικούς ρυθμούς μόλις τώρα κατέστη αμετάκλητη η δικαίωση των συγγενών του τραγικού θύματος.
 Μετά από διαφορετικές δικαστικές αποφάσεις γύρω από το εύρος των προσώπων που δικαιούνταν αποζημίωση αλλά και το ύψος της επικυρώθηκε τελικά η καταβολή αποζημίωσης σε διάφορους στενούς συγγενείς της 30χρονης που ξεπερνά τα 220.000 ευρώ (με τα δικαστικά έξοδα) και η οποία αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί με τους τόκους που «έτρεξαν» επί αρκετά χρόνια, από την επίδοση της σχετικής αγωγής προς το νοσοκομείο.
Για το τροχαίο έφταιγε ο σύζυγος, που στρίβοντας απρόσεκτα το ΙΧ (όπου επέβαιναν η σύζυγος, το αβάπτιστο 7μηνο βρέφος τους και η πεθερά του, που γλίτωσαν με επιπόλαιους τραυματισμούς) έπεσε πάνω του άλλο ΙΧ που κινείτο κανονικά, προσκρούοντας στη θέση του συνοδηγού. Το ασθενοφόρο έφθασε αμέσως και μετέφερε ταχύτατα την 30χρονη (που δούλευε σε υπεραγορά περιμένοντας να διοριστεί φιλόλογος), αλλά στο νοσοκομείο των Τρικάλων υπήρχε μόνο ένας ειδικευόμενος γιατρός στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ ο ειδικευμένος χειρουργός, μολονότι είχε «ενεργό εφημερία» (και όχι «εφημερία ετοιμότητας», που επιτρέπει να φύγει και να ειδοποιηθεί τηλεφωνικά για έκτακτο περιστατικό) βρισκόταν σπίτι του για μεσημεριανό, σε γειτονική κωμόπολη.
Εχοντας μείνει αβοήθητη, χωρίς ιατρική περίθαλψη για μία ώρα, η Δικαιοσύνη κατέληξε ότι «μόνη ενεργός αιτία» για τον θάνατο είναι η μη συνειδητή αμέλεια του εφημερεύοντα («εγκληματική» κατά τους συγγενείς). Με αρεοπαγιτική απόφαση καταδικάστηκε αμετάκλητα σε φυλάκιση 14 μηνών για τον θάνατο από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ αποκρούστηκαν οι απόψεις του ότι και να βρισκόταν στο νοσοκομείο, η κατάσταση δεν ήταν ανατάξιμη λόγω ρήξης του πνεύμονα και εκτεταμένης αιμορραγίας από την αρχή. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο -δέχθηκε ο ΑΠ- η γυναίκα θα είχε πεθάνει μέσα σε 30', ενώ έζησε πάνω από μιάμιση ώρα και αρκούσε μια απλή σπληνεκτομή για να σωθεί.
Το νοσοκομείο προσπάθησε να αποκρούσει τα ποσά των αποζημιώσεων των συγγενών ως εμφανώς υπερβολικά, γιατί οδηγούν ουσιαστικά σε πλουτισμό τους (!) συμφωνώντας με τον απουσιάζοντα γιατρό ότι λόγω του πολυτραυματισμού ζωτικών οργάνων της, η γυναίκα θα πέθαινε ακόμα και αν οδηγείτο αμέσως στο χειρουργείο. Το ΣτΕ απέκρουσε όλους τους ισχυρισμούς, επικυρώνοντας αποζημιώσεις όχι μόνο για τον τέως σύζυγο, αλλά και για το βρέφος, τους γονείς και την αδελφή του θύματος.

ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ
Στη Β. Ελλάδα νεαρή κοπέλα έχασε πριν από 9 χρόνια τη ζωή της από οξεία σκωληκοειδίτιδα, επειδή ο ειδικός παθολόγος και ο ειδικός χειρουργός (που εύκολα μπορούσαν να διαγνώσουν την κατάστασή της) απουσίαζαν αδικαιολόγητα από το νοσοκομείο, μολονότι είχαν «ενεργό εφημερία», ενώ οι παρόντες ειδικευόμενοι διαφωνούσαν για το αν πρόκειται για σκωληκοειδίτιδα ή γαστρεντερίτιδα.

 

 ΕΘΝΟΣ / ΑΛEΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

ΔΙΗΓΗΜΑ - Η κυρία Φυλλίτσα....

 Του Παν. Αντωνόπουλου  +
             

                   Στο γυμνάσιο είχα μια δασκάλα την κυρία Φυλλίτσα που τη θαύμαζα πολύ. 
Όταν μιλούσε έμενα με το στόμα ανοιχτό, τέντωνα το κορμί μου,  μπροστοθρανίτης βλέπεις, κάρφωνα το μάτι μου στο τσιτάτο μεσοβύζι της και ρουφούσα μαζί με τις δοτικές που μας απέγγελε το απαλό άρωμα του κορμιού της.  
          Μ’ έκοβε εκείνη, ίδρωνε, έδειχνε ταραγμένη, άφηνε το βιβλίο του Ευριπίδη πάνω στην έδρα, έπαιρνε απ’ την τσάντα της το καθρεφτάκι κι έκανε πως φρόντιζε τα χείλη της, κοιτάζοντας μέσα.
          Το πήγαινα το αρχαίο κείμενο, ήξερα τα ανώμαλα ρήμαρα απέξω κι ανακατωτά, το ίδιο τις μετοχές και τα επιρρήματα, τίποτα δε μου ξέφευγε.  Είχε καθίσει για τα καλά στο μυαλό μου ο Αριστοφάνης καθώς και οι τρεις λιμοκοντόροι τραγωδοί με την αττικίζουσα γλώσσα κι εκείνοι οι ρητορίσκοι της κλασικής εποχής που μας τρέλαιναν με τα << όστις >> και τα << οία >>.
          Μου ΄βαζε άριστα η κυρία Φυλλίτσα και με είχε για << κεφάλι >> από τα πρώτα της τάξης. Με σήκωνε να πω μάθημα κάθε μέρα και δεν της έκανε ούτε κρύο ούτε ζέστη αν ήμουν άρρωστος και ψηνόμουν στον πυρετό. Κι όταν πήγαινε η γλώσσα μου << νεράκι >> και δεν με δυσκόλευε κανένας υπερσυντέλικος  έκλεινε τον κατάλογο ευτυχισμένη και μου έλεγε τινάζοντας μπροστά τα στήθη της σαν βέλη:
         --- Μπράβο λεβέντη μου! Τέτοιους θέλουμε για το πανεπιστήμιο. Ποιος τη χάρη σου όταν θα διαβαίνεις την πόρτα του!
         Τα πηγαίναμε καλά μέχρι που ήρθε ο επιθεωρητής. Έμοιαζε με κοντό γουρουνάκι και βάλαμε τα γέλια σαν μπήκε στην τάξη. Κάθισε στην έδρα και μας κοιτούσε σαν αγριμάκι, ενώ οι κόρες του κολυμπούσαν σαν γυρίνοι μέσα στα θολά μάτια του.
         Η κυρία Φυλλίτσα είχε φροντίσει ν’ απαλλαγεί από τους σφενδονιστές μαθητές και κράτησε μέσα τους πελταστές. Αυτοί ήταν ανίκητοι και καμιά μάχη δεν έχαναν σε μάθημα. Έτσι σίγουρη για την υπεροχή της επί της διδακτέας ύλης, κήρυξε την έναρξη της διδασκαλίας. Τότε ο επιθεωρητής πήρε το λόγο και απευθυνόμενος σ’ έναν πισωθρανίτη τον ρωτησε:
         --- Δε μου λες εσύ παιδί μου, κατέχεις να μας εξηγήσεις το ρητόν << χρόνου φείδου >> ή σε πείραξαν οι ζέστες και το ξέχασες;
       Εκείνος έγινε κόκκινος και μουσκεύτηκε στον ιδρώτα. Τρόμαξε να μιλήσει και όταν το αποφάσισε, είπε τρώγοντας τις λέξεις:
        --- Ο χρόνος του φιδιού … κύριε… επιθεωρητά!
       Γελάσαμε με την ψυχή μας. Το ίδιο μας φάνηκε πως έκανε και το εικόνισμα του Χριστού ψηλά στον τοίχο. Κι αφού κουνήθηκε δυο τρεις φορές πέρα δώθε σταμάτησε σαν βρήκε το χάρακα του επιθεωρητή για φρένο. Μετά ο χοντρούλης έκανε ένα βήμα να μας επιπλήξει. Ο καβάλος του όμως έκανε << χρατς >> και το ανέβαλε. Κοίταξε ύστερα την κυρία Φυλλίτσα με θυμό και ξανακάθισε.
       Τότε έγινε αφέντρα αυτή. Ετοιμάστηκε να μας βάλει μια μετοχή στον πίνακα και να βρούμε το ρήμα απ’ όπου προερχόταν αλλά δεν το κατόρθωσε. Το τακούνι της σφήνωσε σε μια ρωγμή στο πάτωμα και σκορπίστηκε σαν συννεφάκι στον άνεμο. Ότι ζαφείρι και ρουμπίνι φορούσε απλώθηκε κάτω και η ίδια συγκρατήθηκε στο μπράτσο του επιθεωρητή. Βάλαμε πάλι τα γέλια σαν τα μαλλιά της σκέπασαν το κόκκινο μουτράκι του προϊσταμένου της που είχε πάρει την όψη ύφαλου.
       Μάθημα δεν μπορούσε να γίνει πια.  Μας έδιωξαν και γίναμε μονομιάς από σκλάβοι κυρίαρχοι της μέρας μας.
      
                                                     = = =

          Την άλλη μέρα γιόρταζε η πατρίς.  Σημαιάκια με τα εθνικά χρώματα παντού κι εμείς ασπρογάλαζοι μυρίζαμε Εικοσιένα και μπαρούτη δημητσιανίτικη. Μπήκαμε σε τριάδες οι ψηλοί στην κεφαλή οι κοντοί στην ουρά και μαζευτήκαμε στο ηρώον να γίνει η κατάθεση. Παρόντων των αρχών, του ξυπόλυτου λαού, του ιερού κλήρου και του τελετάρχη που έδωσε το σύνθημα με την τρομπέτα του, ξεκίνησε η τελετή της κατάθεσης στεφάνων εν πλήρει πατριωτική συγκινήσει.
       Με φωνή στεντόρεια ο τελετάρχης είπε:
       --- Κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του γυμνασίου της πόλης μας!
        Βγήκε μπροστά η κυρία Φυλλίτσα ντυμένη στο εθνικό ταγέρ και μούσκεμα στην κολόνια να δώσει σε μένα και το Δαμοκλή το στεφάνι αλλά έμεινε κόκαλο. Αντί ημών ήρθαν δυο άλλοι. κι αυτοί αριστούχοι και ετοιμάστηκαν να καταθέσουν το δικό τους στεφάνι. Εμείς ως συνεργοί της απάτης πήγαμε στις θέσεις μας. Η κυρία Φυλλίτσα μυρίστηκε τον εμπαιγμό και χαλάρωσε έτοιμη να λιποθυμίσει. Κι ενώ ο λαός ζητωκραύγαζε την κατάθεση από τους προηγηθέντες μαθητές αυτή έριξε το δικό της στεφάνι στα πόδια του άγνωστου ήρωα και ψέλλισε με περιφρόνηση:
       --- Τα μπαστάρδια! Χάλασαν τη γορτή!
       --- Αει- σιχτίρ νεοναζί! φώναξε και ο χωροφύλακας της φρουράς και έσφιξε στο δεξί του χέρι το όπλο του.
        Ακούστηκε ένα γέλιο κόκκινο του αιμάτου, αμούστακο και αρχαιοελληνικό.
       --- Σκασμός, συφοριασμένα! είπε οργισμένη και η νεωκόρισσα που το ‘παιζε αρχηγίνα και ανέμισε περήφανη το σημαιάκι της. Τι θέλετε να παραστήσετε τους έξυπνους. Ντροπή σας παλιόπαιδα! πρόσθεσε και πλησίασε να παρηγορήσει την κυρία Φυλλίτσα.
        Και η γιορτή τελείωσε αθόρυβα χωρίς να συμβεί κάποιο άλλο απρόοπτο και ωραίο.

                                       = = =

       Το βράδυ στο σπίτι ο πατέρας μου άρχισε την ανάκριση:
       --- Εσύ δεν έπρεπε να καταθέσεις το στεφάνι στους ήρωες;
       --- Ναι, εγώ με το Δαμοκλή.
       --- Γιατί δεν το κάνατε και παραβιάσατε τους κανονισμούς του σχολείου;
      --- Δε θέλαμε και δώσαμε τη θέση μας στους άλλους! Κι αυτοί αριστούχοι είναι!
      --- Αριστούχοι, αλλά εσείς έχετε μπόι, παράστημα και είσαστε λεβέντες εκείνοι κοντοί και τους λείπει η παλικαριά, δεν είναι το ίδιο!
      Έπαιξα και το τελευταίο μου χαρτί να δικαιολογηθώ και του είπα:
       --- Μας φοβέρισαν πως αν δεν τους δίναμε τη θέση μας να καταθέσουν αυτοί το στεφάνι θα μας έδερναν! Φοβηθήκαμε και υποχωρήσαμε!
      Δε φάνηκε να με πίστεψε και συνέχισε:
      --- Ρεζιλέψατε την πατρίδα, γέλασαν οι ήρωες μαζί σας, οι γριές μαράζωσαν και ο δήμαρχος με το δεσπότη έγιναν κάτασπροι, δεν το είδατε;
     --- Το είδαμε!
     --- Και δεν κοκκινίσατε;
     --- Κοκκινίσαμε!
     --- Και δεν ντραπήκατε;
     --- Ντραπήκαμε!
     --- Και δεν πνιγήκατε;
   --- Να πνιγούμε; Ε, όχι αυτό δεν το κάνουμε!
   Αγρίεψε.
   --- Ζούμε σε μια φωτιά που μας τρώει μέσα κι έξω! του είπα και το ‘βαλα στα πόδια.   
                                     
                                                      = = =

     Την άλλη μέρα στην τάξη η κυρία Φυλλίτσα έπαιζε με τον κατάλογο. Αφού μας έσπασε τα νεύρα να τον κλείνει και να τον ανοίγει στο τέλος τον αποχωρίστηκε, λέγοντάς μας με το λόγο της να πετά φωτιά:
    --- Μωρ’ σεις έχουμε κάτι λογαριασμούς με δυο επίορκους από εδώ μέσα! Για να ετοιμαστούν για τη δίκη τους!
    Και μας κοίταξε όλους. Παραβάτες και μη.
    --- Ψηλά τα κεφάλια! μας φώναξε. Τι τα κρύβετε; Σγουφτοί θα απολογηθείτε;
   Τα σηκώσαμε, την κοιτάζαμε φοβισμένοι και προσευχόμαστε στο Χριστό του τοίχου μας να αποτρέψει το χτύπημα του πέλεκυ επί της κεφαλής μας.
      Σηκώθηκε και στάθηκε πάνω από τα κεφάλια μας.
    --- Είσαστε; μας ρώτησε ξαφνικά.
    --- Μαθητές! της απαντήσαμε.
    --- Όχι! Όχι! ξεφώνισε.
    --- Τότε τι; ρωτήσαμε.
    --- Ξέρετε! Ξέρετε! έσκουξε
    Τσιμουδιά εμείς.
    --- Είσαστε; μας ξαναρώτησε.
    --- Μαθητές αριστούχοι! φωνάξαμε και οι δυο εν ριπή.
    --- Όχι αυτό! Όχι αυτό!
    --- Ποιο άλλο; της κάναμε.
    --- Είσαστε; ξαναεπέμενε.
    Τσιμουδιά εμείς.
    --- Είσαστε μπολσεβίκοι! ξέσπασε φωνάζοντας και το πρόσωπό της το ξέπλυνε μια στυφή βροχή από ιδρώτα. Και σαν μια ξεθωριασμένη επιγραφή, επέστρεψε στη θέση της κι άρχισε να φθίνει. Αυτό κράτησε για λίγο. Γιατί αμέσως έγινε άνεμος σιμούν μας πλησίασε, μας άστραψε από δυο χαστούκια  στα μάγουλα και αφού πήραμε την όψη αγάλματος, ανέβηκε στην έδρα.
     Στο σπίτι ο πατέρας μου με είδε βαρεμένο, μυρίστηκε συνέχεια του άθλου μου και με ρώτησε:
    --- Λέγε μου την αλήθεια! Τις έφαγες;
    Τον κοίταξα με βλέμμα ντροπής, ένοχο και δειλό και του είπα!
    --- Ναι!
   --- Μπράβο της, της κυρίας Φυλλίτσας! Το ευχαριστήθηκα! Άλλη φορά να τους ακούς τους δασκάλους σου! Ξέρουνε τι κάνουν!

ΒΙΝΤΕΟ - Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ !!! ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ.....

Στρατιωτικό ελικόπτερο των Σκοπίων παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο στην Ειδομένη και η Κυβέρνηση είναι αλλού!!!

Ένα απίστευτο περιστατικό αυθαιρεσίας από το κρατίδιο των Σκοπίων σε βάρος της χώρας μας καταγράφηκε το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου στην Ειδομένη. Ελικόπτερο στρατιωτικού τύπου που βρίσκεται στην περιοχή για να επιτηρεί τη δραστηριότητα των προσφύγων και των μεταναστών παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο. Το συμβάν κατέγραψε με την προσωπική του κάμερα ο δημοσιογράφος Αντώνης Ρεπανάς.

Εδώ και αρκετό καιρό οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα γεγονότα στην Ειδομένη τονίζουν την απουσία του ελληνικού κράτους. Το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό ντοκουμέντο αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να διαφυλάξει την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγγελθεί από δημοσιογράφους την προηγούμενη εβδομάδα. Τότε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε την είδηση. 

 Μετά τη δημοσίευση του παρόντος βίντεο το Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να προβεί στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες προς την ΠΓΔΜ. Εκτός τούτου η ίδια η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει στο μεγάλο ερώτημα αν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

ΑΠΑΙΧΤΟ !!! ΕΛΛΑΔΑΡΑ......

Μια κοινωνική ανάλυση σε τόσες λίγες λέξεις.

Τα είπε όλα…

Ειδικά με τον Γκλέτσο πρόκειται για εθνική ήττα…

kourdistoportocali.com/

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ - Ο Τάκης Τσουκαλάς και ο ... πράσινος ταξιτζής !

Ρεσιτάλ έδωσε ο Τάκης Τσουκαλάς όταν στην άλλη άκρη της γραμμής βγήκε ένας ταξιτζής... πράσινων αισθημάτων.

Πρόκειται αναμφίβολα για μία από τις πιο απολαυστικές στιγμές του Τάκη Τσουκαλά.

 Εντάξει, το ξέρουμε ότι δεν θέλει και πολύ για να «τρελαθεί» όταν έχει "απέναντί" του έναν Παναθηναϊκό, αλλά αυτή τη φορά πιθανότατα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και οι λόγοι δεν είναι ποδοσφαιρικοί...

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ - Μια νεκρή και δύο τραυματίες σε τροχαίο στην εθνική οδό Τάραψας - Μονεμβασιάς


 Μια νεκρή και δύο τραυματίες σε τροχαίο στην εθνική οδό Τάραψας - Μονεμβασιάς

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και δύο άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό Τάραψας- Μονεμβασιάς. Ειδικότερα, στο 28ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τάραψας- Μονεμβασιάς, το ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 54χρονος Έλληνας και στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες, μια 54χρονη και μια 19χρονη, για άγνωστη αιτία εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα η 54χρονη, ενώ τραυματίστηκαν ο οδηγός του οχήματος και η 19χρονη, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σπάρτης.
Προανάκριση για τα αίτια του τροχαίου ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Βλαχιώτη.

Άσχημα τα νέα: Δείτε τι έρχεται σε Skype και Viber και θα στεναχωρήσει αρκετό κόσμο

Στον έλεγχο εφαρμογών επικοινωνίας όπως το Skype και το Viber προσανατολίζονται οι 28 υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδρίασαν την Πέμπτη εκτάκτως στις Βρυξέλλες. 
Αυτό θα γίνει για λόγους ασφαλείας καθώς πρόκειται για εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από τρομοκράτες για την επικοινωνία τους…
Εν ολίγοις, αποφασίστηκε να ανοίξει η πρόσβαση στις αρχές στα προγράμματα επικοινωνίας Viber και Skype, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Cohen Gens, ο οποίος δήλωσε: 
 «Είναι σημαντικός ο κοινός αγώνας για το άνοιγμα του Διαδικτύου, σχετικά με τις επικοινωνίες που δεν είναι οι ‘κλασικές’, καθώς κι η επικοινωνία μέσω Skype».
Ο δε Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε, ότι «σε δύο εβδομάδες θα παρουσιάσω συγκεκριμένες ιδέες για την καλύτερη χρήση και επικοινωνία ανάμεσα στα συστήματα».
Το θέμα είναι όμως πολύπλοκο και θυμίζει λίγο την κόντρα της Apple με το αμερικανικό Δημόσιο και δει το FBI, που ζητά πρόσβαση στο λογισμικό για λόγους αντιτρομοκρατίας, η εταιρία αρνείται έχοντας καταλήξει στα δικαστήρια και οι τελευταίες αποκαλύψεις θέλουν ισραηλινή εταιρία να βοηθά τους αμερικανούς να «σπάσουν» τις κρυπτογραφήσεις και όποια άλλα μέτρα για την προστασία της ιδιωτικότητας των πελατών του αμερικανικού κολοσσού…

Η πανέμορφη Στεφανία,το Μέγαρο Μαξίμου και η Τράπεζα Αττικής



ClipboardΜερακλήδες και κιμπάρηδες με το δημόσιο χρήμα και τις κρατικές θέσεις αποδεικνύονται οι Συριζαίοι, ειδικά με τους συγγενείς και τους δικούς τους ανθρώπους.

Ο χορός των αμφιλεγόμενων διορισμών καλά κρατεί και από τα τελευταία κρούσματα ξεχωρίζει η τοποθέτηση της κυρίας Στεφανίας Γεωργαράκου – Κουτσονίκου, στη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής ως εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου.
Clipboard01
Clipboard02
Η οποία δεν έχει και ιδιαίτερη σχέση με τα τραπεζικά καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που διαβάζουμε στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η μόνη επαγγελματική της εμπειρία είναι ότι δίδασκε Οικονομικά σε ένα κοινωνικό φροντιστήριο αν και στο βιογραφικό της αναφέρεται και ανάλογη δραστηριότητα στο SOAS Univercity of London, χωρίς να επιβεβαιώνεται τι ακριβώς έκανε εκεί.
Κάποιοι που έχουν και το μικρόβιο της αμφιβολίας λένε ότι δεν έχει ολοκληρώσει το διδακτορικό της. Δικαίως λοιπόν θα αναρωτιέστε πως βρέθηκε στο τραπεζικό σύστημα.

Το σημαντικότερο «προσόν» που της αναγνωρίζεται είναι ότι απολαμβάνει της απολύτου εμπιστοσύνης του Μεγάρου Μαξίμου το οποίον είναι λογικό να μην εμπιστεύεται όποιον και όποιον. Την συγκεκριμένη κυρία όμως την εμπιστεύεται γιατί έχει χρόνια σχέση με «κολλητό» και εξ’απορρήτων άνθρωπο του Αλέξη.

Πόσο παίρνουν οι πιλότοι μας και πόσο οι... Καρανίκες

Με πόσα χρήματα αμείβονται οι περίπου 1.400 ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας και ποιος είναι ο μισθός των περίπου
2.000 μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων στα υπουργεία

Εικοστή πέμπτη Μαρτίου. Ημέρα εθνικής εορτής. Πολλοί αναγνώστες με μηνύματα ή με τα τηλεφωνήματά τους σχολιάζουν τις μισθολογικές «συγκλίσεις» μεταξύ των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο συγκριτικά με τις αποδοχές των κομματικών συμβούλων ή των μετακλητών υπαλλήλων στα υπουργεία, οι οποίοι έχουν ένα πολύ πιο χαλαρό καθεστώς εργασίας.

Πόσα χρήματα εισπράττει αλήθεια ένας ιπτάμενος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας; Ο ανθυποσμηναγός έχει μισθό περίπου 1.100 ευρώ το μήνα. Επιπλέον κάθε εξάμηνο εισπράττει πτητικό επίδομα από 4.000-7.000 ευρώ αναλόγως των ωρών πτήσεων οι οποίες μηνιαίως δεν είναι ποτέ λιγότερες από 30. Μέσες-άκρες δηλαδή ο μηνιαίος μισθός του δεν ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.

Ο βασικός μισθός ενός ιπτάμενου με 14 χρόνια υπηρεσίας ανέρχεται περίπου στα 1.350 ευρώ, ποσό στο οποίο αθροίζεται το πτητικό επίδομα, αναλόγως των ωρών πτήσεων.

Συνολικά, οι ιπτάμενοι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας δεν ξεπερνούν τα 1.400 άτομα. Οι πιλότοι στις πολεμικές μοίρες, όσοι δηλαδή είναι... full επιχειρησιακοί, είναι περίπου 500.Τα ωράρια και οι υπηρεσίες τους είναι... τρελές με βάση τα δεδομένα ενός κρατικού υπαλλήλου αφού μπορεί να βρίσκονται σε readiness στη μοίρα όλο το 24ωρο.
Και τώρα οι αποδοχές των 2.000 μετακλητών υπαλλήλων


Το παράξενο είναι ότι τα ίδια χρήματα -αν όχι περισσότερα- με αυτά που λαμβάνει ως αμοιβή ένας ιπτάμενος αξιωματικός, εισπράττει από τα κρατικά ταμεία ένας μετακλητός υπάλληλος ή ένας ειδικός σύμβουλος που στις πλείστες όσες περιπτώσεις είχε σαν μεγαλύτερο προσόν την προϋπηρεσία στα κομματικά γραφεία.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί συνεργάτες των Γενικών Γραμματειών του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, των λοιπών μελών της Κυβέρνησης, των Υφυπουργών, των γενικών, αναπληρωτών γενικών και ειδικών γραμματέων Υπουργείων, καθώς και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, κατατάσσονται ως εξής:

- Οι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών ή οι απόφοιτοι της ΕΣΔΔΑ στο Μ.Κ. 15 της κατηγορίας τους (ΠΕ 1.918 ευρώ, ΤΕ 1.807 ευρώ).

- Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Μ.Κ. 13 της κατηγορίας τους (ΠΕ 1.800 ευρώ, ΤΕ 1.697 ευρώ).

- Οι κάτοχοι πτυχίου ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης στο Μ.Κ. 11 της κατηγορίας τους (ΠΕ 1.682 ευρώ, ΤΕ 1.587 ευρώ).

- Οι λοιποί κατατάσσονται στο Μ.Κ. 13 της κατηγορίας στην οποία ανήκουν (ΔΕ 1.578 ευρώ).

Οι διευθυντές των Πολιτικών Γραφείων των μελών της Κυβέρνησης και των Υφυπουργών κατατάσσονται στο καταληκτικό (στο υψηλότερο) μισθολογικό κλιμάκιο της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), δηλαδή στο Μ.Κ. 19, στο οποίο αντιστοιχεί βασικός μισθός 2.154 ευρώ.

Για να φθάσει ένας απλός υπάλληλος σ’ αυτό το μισθολογικό κλιμάκιο χρειάζεται να έχει προϋπηρεσία 38 ετών!

2. Οι ειδικοί σύμβουλοι των Γενικών Γραμματειών του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, των λοιπών μελών της Κυβέρνησης, των Υφυπουργών, των γενικών, αναπληρωτών γενικών και ειδικών γραμματέων Υπουργείων, καθώς και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, κατατάσσονται ως εξής:

- Οι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών ή οι απόφοιτοι της ΕΣΔΔΑ κατατάσσονται στο Μ.Κ. 17 της κατηγορίας τους, που απαιτεί 34 έτη υπηρεσίας από τους… κοινούς θνητούς! Αυτό σημαίνει ότι όσοι υπάγονται στην κατηγορία ΠΕ δικαιούνται αυτομάτως βασικό μισθό 2.036 ευρώ, ενώ όσοι υπάγονται στην κατηγορία ΤΕ δικαιούνται αυτομάτως βασικό μισθό 1.917 ευρώ.

- Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών κατατάσσονται στο Μ.Κ. 15 της κατηγορίας τους, που απαιτεί 30 χρόνια προϋπηρεσίας από τους… κοινούς θνητούς. Αυτό σημαίνει ότι όσοι υπάγονται στην κατηγορία ΠΕ δικαιούνται αυτομάτως βασικό μισθό 1.918 ευρώ, ενώ όσοι υπάγονται στην κατηγορία ΤΕ δικαιούνται βασικό μισθό 1.807 ευρώ.

- Οι λοιποί ειδικοί σύμβουλοι κατατάσσονται στο Μ.Κ. 13 της κατηγορίας τους, όπου για να φθάσει ένας απλός υπάλληλος χρειάζεται 26 χρόνια προϋπηρεσίας και όπου αντιστοιχεί βασικός μισθός 1.800 ευρώ για τους ΠΕ και 1.697 ευρώ για τους ΤΕ.

Επίσης, οι μηνιαίες αποδοχές των προϊσταμένων των ειδικών γραφείων της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού είναι ίσες με αυτές των υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων 1ου βαθμού. Δηλαδή, ο βασικός μισθός τους ορίζεται στο ποσό των 1.960 ευρώ μηνιαίως, ενώ παράλληλα δικαιούνται και επίδομα θέσης ευθύνης 600 ευρώ! Το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους φθάνει δηλαδή στο ποσό των 2.460 ευρώ!

Εκτός από τους περίπου 2.000 μετακλητούς υπαλλήλους, η κυβέρνηση διορίζει «εν λευκώ» με τα ίδια κριτήρια και τουλάχιστον 2.900 μέλη και προέδρους διοικητικών συμβουλίων στα νομικά πρόσωπα και οργανισμούς του δημοσίου (στο apografi.gov.gr καταγράφονται ήδη 2.889 μέλη ΔΣ σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ).

Συνολικά, τα 4.900 στελέχη (μετακλητοί και πρόεδροι συμβουλίων κλπ) μπαίνουν «σφήνα» ανάμεσα στο Δημόσιο και στην πολιτική εξουσία, υπολογίζεται ότι απολαμβάνουν περί τα 8 εκατομμύρια ευρώ το μήνα ή σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο Συγκεκριμένα οι 2.000 μετακλητοί με μέσο μισθό κοντά στα 1.700 ευρώ (από 1.500-2.000 ευρώ μηνιαίως για τους δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής ή πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) κοστίζουν στο δημόσιο 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Το ποσό αγγίζει τα 50 εκατομμύρια αν προστεθούν και οι άλλες αμοιβές (επιδόματα θέσης, οικογενειακά επιδόματα, μισθός για τυχόν παράλληλη απασχόληση στο δημόσιο κλπ) που κατά περίπτωση λαμβάνουν αυτοί, χωρίς να υπολογίζονται καν οι συνεργάτες τους οποίους επιλέγουν όσοι υπουργοί είναι και βουλευτές.

Οι αμοιβές των άλλων 3.000 προέδρων και μελών ΔΣ των κρατικών φορέων, δεν εξαρτώνται από το μισθολόγιο αλλά καθορίζονται με αποφάσεις των συναρμοδίων υπουργών. Αν και δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία, οι αμοιβές τους (κατ’αποκοπήν, ανά συνεδρίαση κλπ) με συντηρητικές εκτιμήσεις υπολογίζονται στα 1.500 ευρώ κατά μέσο όρο κάθε μήνα. Προκύπτει δηλαδή δαπάνη της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ περίπου. Συνολικά, η δαπάνη για διορισμένους ως μετακλητοί ή μέλη σε κρατικούς φορείς υπολογίζεται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ, όσο και η περικοπή που δέχτηκε να κάνει η κυβέρνηση στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (105 εκατ. ευρώ για το 2015-2016). Και όλα αυτά, όταν στο ελληνικό δημόσιο υπηρετούν πάνω από 30.000 υπάλληλοι που διαθέτουν ήδη διδακτορικό ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.


Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι στο παρελθόν συνέβαινε κάτι διαφορετικό με τους ανθρώπους που θεωρούνται πολιτικά ρουσφέτια μιας κυβέρνησης. Στην σημερινή κατάσταση ωστόσο, είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο ο κάθε μετακλητός υπάλληλος που πίνει... φραπέ στο γραφείο του και ο κομματικός στρατός συνολικά, αφ' ενός να υπερβαίνει αριθμητικά τον πραγματικά αξιόμαχο στρατό που καθημερινώς φυλάττει Θερμοπύλες και αφετέρου να αμείβεται με τα ίδια -αν όχι με περισσότερα- χρήματα με αυτά που αποζημιώνεται ένας ιπτάμενος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας...

Εικόνες απόλυτης ξεφτίλας: Πέρυσι κοντές φούστες… Φέτος ξεχάσαμε και το βρ@κί!

Είχαμε δεν είχαμε πάλι κάναμε την διάφορα ..
Έκτος ότι δεν σεβόμαστε την Εθνική μας γιορτή ντυνόμαστε λες και πάμε στα μπουζούκια η και ακόμη χειρότερα στα πονηρά κλαμπακια για χορό..
Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν ακόμη μία φορά από πλήθος Ελλήνων πολιτών για το προκλητικό θέαμα νεαρών μαθητριών που παρέλασαν στοιχειωδώς ενδεδυμένες, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους σε πηγαδάκια γύρω από τους δρόμους ανά την επικράτεια όπου λάμβαναν χώρα οι χθεσινές παρελάσεις.
Ψηλοτάκουνες δεκάποντες γόβες, θεόστενα μίνι φορέματα που αφήνουν λίγα στη φαντασία και εξίσου στενά μεσάτα πουκάμισα που τονίζουν τη μέση και το στήθος αποτελούν τα must αξεσουάρ των μαθητριών, πολλών εκ των οποίων φαίνεται πως θεωρούν ότι η παρέλαση ισοδυναμεί με πασαρέλα.
Και γεννάται το ερώτημα: αντιλαμβάνεται η νεολαία τη βαρύτητα των επετείων;
Συναισθάνεται το πνεύμα συστολής και σεβασμού που αυτό επιτάσσει;

O ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΓΗΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΪΦ

Του: ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
Real fm-pamesports.gr

 «Έφυγε» ο Γιόχαν Κρόϊφ, πέταξε στη γειτονιά των Αγγέλων ο «Ιπτάμενος» Ολλανδός για να συνεχίσει να μοιράζει μπάλα στο ποδοσφαιρικό  Παράδεισο.
-1971,μαθητής του δημοτικού σχολείου θυμάμαι ότι είχα δει σε ασπρόμαυρη τηλεόραση, την μοναδική εκείνα τα χρόνια στο χωριό ,στο τελικό του Ουέμπλεϊ Αγιαξ-Παναθηναϊκός, τον «Ιπτάμενο Ολλανδό», τον γητευτή της μπάλας Γιόχαν Κρόίφ. Και την επόμενη χρονιά ,είχα ξενυχτήσει  για να δω σε μαγνητοσκόπηση και σε περιγραφή του  Γιάννη Διακογιάννη τον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών Αγιαξ-Μπάγιερν Μονάχου με τους γερμανούς να έχουν κερδίσει τους Ολλανδούς με το… πονηρό σκορ του 2-1 .
Εκείνο το βράδυ έγινε… πάρτι. Εκείνο το βράδυ η ποδοσφαιρική Ορχήστρα του Αγιαξ με ενορχηστρωτή τον ανεπανάληπτο Γιόχαν Κρόιφ έδωσε ρεσιτάλ. Εκείνο το βράδυ αγάπησα το ποδόσφαιρο, εκείνο το βράδυ λάτρεψα τον Γιόχαν Κροϊφ .Τον «Ιπτάμενο» γητευτή της μπάλας, που εκείνο το βράδυ στο καταιγιστικό 4-0 επί των Γερμανών στη κυριολεξία οργίασε μέσα στο γήπεδο. Έκανε ότι ήθελε πετυχαίνοντας και δυο γκολ .
Ο μεγάλος ,ο ανεπανάληπτος ,ο μοναδικός Γιόχαν Κρόίφ. Ο εγκέφαλος της ποδοσφαιρικής μηχανής που είχε δημιουργήσει ο Ρίνους Μίχελς .Το περιβόητο Total football,το σύστημα που οι παίκτες ο ένας κάλυπτε τον άλλο αλλά και έπαιζε το ρόλο του άλλου μέσα σε όλο το γήπεδο καλύπτοντας και δημιουργώντας χώρους. Μόνο ο τερματοφύλακας δεν άλλαζε ρόλο, όλοι οι άλλοι ακόμη και οι αναπληρωματικοί γινόταν ρολίστες.
Ο Κρόιφ  ήταν ο απόλυτος εκφραστής του ,ήταν ο  άνθρωπος που του έδωσε αίγλη ,αυτός που το καθιέρωσε ,αυτός που το επέβαλε.
Το ελάφι ,που κένταγε ,ζωγράφιζε άμεσα στο γήπεδο, μοίραζε μπάλα με ακρίβεια διαβήτη και στα δύο πόδια, είχε εκπληκτική ντρίπλα, και κυρίως αυτό που είχε ο αείμνηστος Γιόχαν ήταν η επιτάχυνση ,η αλλαγή ρυθμού με απίστευτη έκρηξη ,μοναδική.
-Θα σεβαστώ αυτούς που επιλέγουν Πελέ και Μαραντόνα αλλά θα προσθέσω δίπλα τους και τον Κρόϊφ, τον πληρέστερο Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Και για να είμαι δίκαιος στον αιώνα που έφυγε θα προσέθετα τους Ντι-Στέφανο και Πούσκας.
Ο Κρόϊφ ήταν ιδιαίτερος ,ξεχωριστός μέχρι παρεξηγήσεως, για αυτό και ήταν μεγάλος. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του επίσης αείμνηστου Φέρεντς Πούσκας ,προπονητής του Παναθηναϊκού στο τελικό του Πρωταθλητριών το 1971 , που θυμήθηκε ο Αριστείδης Καμάρας ,που είχε πει στα αποδυτήρια στους παίκτες του «Θα παίξουμε ζώνη, διότι είναι ένας παίκτης που απλά δεν μαρκάρεται. Τον χάνεις από τα μάτια σου, χωρίς να το καταλάβεις…» Τον έχασαν αρκετές φορές  σε εκείνο το ματς, το δε μεγαλύτερο ΣΟΚ ήταν αυτό του Δομάζου που τον είδε να καπνίζει στο ημίχρονο!!!Το τσιγάρο που ήταν και μοιραίο πάθος του.
1974 .Έγχρωμη πλέον τηλεόραση και οι «Οράνιε» με τους οποίους ο Κρόϊφ  σημειωτέον δεν πήρε τίτλο, έχουν πάρει φόρα για να κατακτήσουν επιτέλους το παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Ο Κροϊφ οδηγεί την Ολλανδία του Μίχελς σε νίκες επί της Ουρουγουάης 2-0,επί της Ανατολικής Γερμανίας 2-0 με την Αγγέλα Μέρκελ τότε 20χρονη στην εξέδρα, επί της Αργεντινής 4-0.Τρεις ημέρες πριν το ματς με την Βραζιλία πριν το τελικό την οποία νίκησαν με 2-0 ,οι Ολλανδοί κάνουν πάρτι με γυναίκες στο ξενοδοχείο και γίνονται πρωτοσέλιδο στη BILD” .O ΚρόΙφ για να γλυτώσει το διαζύγιο υπόσχεται στην γυναίκα του Ντάνι Κρόστερ ότι δεν θα πάει στο Mudial της Αργεντινής. Έτσι χάνοντας τον τελικό του 74 από τους Γερμανούς με 2-1 ,ο ΚρόΪφ ,θα βγάλει την πορτοκαλί φανέλα χωρίς να σηκώσει κούπα.
Κέρδισε κούπες με τον Αγιαξ και την Μπαρτελόνα, στην οποία μετέφερε την ποδοσφαιρική τεχνογνωσία των Ολλανδών. Ο Αναμορφωτής της Μπαρτελόνα ,ο Γίοχαν Κρόιφ, ο δημιουργός της «Μασία», ο άνθρωπος που συνέβαλε όπως είπε και ο Λιονέλ Μέσι τα μέγιστα στο να είναι αυτό που είναι σήμερα η «Μπάρτσα»
Με τον απόλυτο σεβασμό ,το παγκόσμιο ποδόσφαιρο αποχαιρετά ένα μεγάλο μεταρρυθμιστή του .Αποχαιρετά μια ξεχωριστή ,ιδιαίτερη, μοναδική και πρωτοποριακή προσωπικότητα που σημάδεψε την εξέλιξη του αθλήματος και μας χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές ψυχικής αγαλλίασης.
Ευγνωμονώ το διαδίκτυο ,γιατί έτσι θα μπορώ να συντηρώ τις παιδικές και εφηβικές μου μνήμες, με τις μαγικές εικόνες του «Ιπτάμενου» γητευτή της μπάλας.
Γιόχαν ΚρόΙφ δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ οι ποδοσφαιρόφιλοι του κόσμου. Γιατί τους χάρισες ξεχωριστές και ιδιαίτερες στιγμές.
«Καλό ταξίδι» στο ποδοσφαιρικό παράδεισο Γιόχαν Κρόϊφ

Γιατί όταν το παίζεις δύσκολη οι άντρες γοητεύονται !

Εξηγεί ο συγγραφέας και ειδικός σε ζητήματα σχέσεων Στηβ Σαντιγκάντι

Όλο και πιο συχνά οι φίλοι μου κι εγώ συναντάμε γυναίκες του επιδεικνύουν σε υπερβολικό βαθμό την επιθυμία τους για σεξ ή ότι είναι πολύ διαθέσιμες για σεξ. 
Άκουσέ με προσεκτικά: 
Πολλές από σας τις ανεξάρτητες γυναίκες που ζείτε με ελευθερία κινήσεων κάνετε αυτό το σημαντικό λάθος.
Αυτό μπορεί να ακούγεται παράδοξο, δεδομένου ότι οι υγιείς άντρες αναζητούν το σεξ όσο πιο συχνά γίνεται. Αν όμως είσαι υπερβολικά διαθέσιμη, μας στερείς την απλή χαρά της σκέψης ότι σε παρασύραμε και σε αποπλανήσαμε. Θέλουμε να νιώθουμε ότι δουλέψαμε σκληρά για να αποκτήσουμε κάτι. Ακού-γεται κακό; Είναι η αλήθεια. Οι άντρες έχουμε βαθιά ριζωμένη στο μυαλό μας την ιδέα ότι οι γυναίκες κάνουν σεξ μαζί μας σε ένδειξη εύνοιας. Αν απλώς βγάλεις τα ρούχα σου, αυτό δεν είναι εύνοια.
Αντίθετα, επιτρέποντάς μας να σας κυνηγάμε, συντηρείτε και ενισχύετε την πρωτόγονη επιθυμία μας για κυνήγι. Είναι χαρά. Είναι επίσης παιχνίδι. (Ακόμα και στις μακροχρόνιες σχέσεις είναι σημαντικό να διατηρείς τη διασκέδαση απρόβλεπτη, βασισμένη στο ρομαντικό στοιχείο
Πώς μπορείς να στήσεις ένα σενάριο «κυνηγιού»; Εύκολο: γίνε παραπλανητική έτσι που να τον κάνεις να σε κυνηγήσει και ύστερα να τον ανταμείψεις που σε κυνήγησε. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε και οι δύο αυτό που θέλετε.
Τα αγόρια μαθαίνουμε από μικρή ηλικία ότι με το να είμαστε άτακτοι -κλέβοντας ένα μπισκότο ή ένα φιλί- νιώθουμε μεγάλη εσωτερική ευτυχία. Αυτή η ευχαρίστηση δε φεύγει με το πέρασμα των χρόνων. Επομένως εξυπηρετεί το στόχο μιας γυναίκας το να μας κάνει να πιστεύουμε ότι «αρπάζουμε κάτι» και ότι είμαστε άτακτοι. Οι γυναίκες το κάνουν αυτό με μια διαδικασία τριών βημάτων: πείραγμα, αντίσταση και παράδοση. Αυτή η διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναζωογονήσει μια μέτρια ερωτική ζωή.
Βήμα 1: Πείραγμα
Όπως εσύ χρειάζεσαι να έχεις την «κατάλληλη διάθεση», έτσι και οι άντρες χρειάζονται το ξελόγιασμα πριν πάνε για ύπνο. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθινό στις μακροχρόνιες σχέσεις. Μπορείς να το κάνεις αυτό ακολουθώντας τη συνηθισμένη διαδικασία πειράγματος. Μπορείς να κάνεις κάποιο από τα ακόλουθα:
• Να κινnθείς με προκλητικό τρόπο.
• Να ντυθείς ιδιαίτερα αποκαλυπτικά, πέρα από το συνηθισμένο στιλ σου.
• Ακουμπησέ τον σε κάποιο σημείο του σώματός του, αμυδρά, φευγαλέα, κάνε κινήση που ένας άνδρας θα έκανε σε μια γυναίκα.
Βήμα 2: Αντίσταση
• Αν επιχειρήσει να ανταποδώσει τις χειρονομίες, να αντισταθείς με περιπαικτικό τρόπο.
• Αν προσπαθήσει να σε φιλήσει ή να σε χαϊδέψει, φίλησέ τον και εσυ με πάθος και πρόκληση.Ύστερα χαμογέλα και απομακρύνσου.
• Αν είναι επιθετικός στις κινήσεις του, να παλέψεις με παιχνιδιάρικο τρόπο, αλλά να αντισταθείς στην παράδοση άνευ όρων. Αυτό αυξάνει την επιθυμία του να σε κυνηγήσει ακόμα περισσότερο.
Βήμα 3: Παράδοση
Όταν επιτέλους ενδώσεις, θα νιώσει ότι σε κατέκτησε. Άφησέ τον να νομίζει ότι κάνει κάτι κακό και μένει ατιμώρητος, έστω και για λίγα λεπτά. Μόλις νιώσεις ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις.
Η διαδικασία των τριών βημάτων δεν έχει πρόθεση να υποβιβάσει ή να υποτιμήσει τη γυναικεία φύση. Απλώς παίζει με τη φυσική επιθυμία του άντρα να επιδιώξει το σεξ, δίνοντάς του την ευκαιρία να το κάνει. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να διατηρήσεις την προσμονή και τον ενθουσιασμό της επερχόμενης ερωτικής επαφής, όπως μια σειρά από γρήγορα αγγίγματα συγκεκριμένων μυών. Όμως η διαδικασία των τριών βημάτων είναι δοκιμασμένη και ιδιαίτερα αποτελεσματική και μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για οποιαδήποτε σχέση, σε οποιαδήποτε φάση. Αν ο άντρας που είναι μαζί σου δε δείχνει ιδιαίτερη ερωτική επιθυμία για σένα, δοκίμασε αυτά τα τρία βήματα και αν εξακολουθεί να μη θέλει, άφησέ τον και αναζήτησε άλλον. Αυτό άλλωστε κάνουν και οι άντρες.
Βρες τρόπους να τον κάνεις να σε κυνηγήσει λίγο περισσότερο απ' ό,τι τον κυνηγάς εσύ. Αυτό θα τον κάνει σίγουρα να αναζητήσει τη λεία του με πάθος.

boro.gr

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ - Ο Ελληνας που εργάζεται στο CERN


Ο Ελληνας που εργάζεται στο CERN

Ένας άνθρωπος που προσπαθεί να εξάψει την περιέργεια των παιδιών και νέων και να αναδείξει τη δημιουργικότητά τους. Ο λόγος για τον Άγγελο Αλεξόπουλο, ο οποίος εργάζεται από το 2012 στο Education & Outreach Group του CERN και είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Athens Science Festival.
 
Ο κύριος Αλεξόπουλος είναι μέλος της ομάδας εκπαίδευσης και επικοινωνίας του πειράματος CMS στο CERN, όπου σχεδιάζει και υλοποιεί καινοτόμες και δημιουργικές δράσεις που στόχο έχουν να εμφυσήσουν στη νέα γενιά το ενδιαφέρον, τον ενθουσιασμό και την αγάπη για την επιστήμη.
Ο ίδιος δήλωσε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ανακάλυψη του σωματιδίου Higgs έστρεψε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης στο σημαντικό επιστημονικό έργο που παράγεται στο μεγαλύτερο εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής του κόσμου.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό, θεωρώ, να γνωρίζουμε όλοι μας πως στο CERN, εδώ και αρκετά χρόνια, διεθνείς ομάδες φυσικών, βιολόγων και ιατρών δουλεύουν μαζί για την ανάπτυξη καινοτόμων εναλλακτικών θεραπειών του καρκίνου με τη χρήση αντιύλης», επεσήμανε ο ίδιος.
Ο κύριος Αλεξόπουλος δήλωσε ότι το έργο που παράγεται στον CERN θα πρέπει να αφορά όλους μας και ειδικότερα τις νέες γενιές και ότι ανακαλύψεις, όπως αυτή του σωματιδίου Higgs, μπορούν να είναι προσιτές και επικοινωνήσιμες ακόμα και σε παιδιά του Δημοτικού.
«Φέρνοντας τα παιδιά πιο κοντά στα επιστημονικά ερωτήματα και τις τεχνολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες στο CERN, μπορεί να εξάψει την περιέργειά τους και να αναδείξει τη δημιουργικότητά τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου