2.4.16

ΚΕΔΕ - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Πανελλήνιου Συνέδριου Αιρετών Γυναικών με θέμα «Η Ισότητα στην Πόλη» στην Καβάλα

Γ.Πατούλης: «Η ΚΕΔΕ θα συμβάλλει με συγκεκριμένες δράσεις στον αγώνα των γυναικών για ισότιμη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων»

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε σήμερα, το Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών με θέμα «Η Ισότητα στην Πόλη», που διοργανώθηκε στην Καβάλα από την  ΚΕΔΕ και την Επιτροπή Ισότητας.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου επισήμανε πως η ΚΕΔΕ θα συμβάλλει με συγκεκριμένες δράσεις στον αγώνα των γυναικών για ισότιμη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Θα πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση με στόχο να επιταχυνθούν οι αποφάσεις που απαιτούνται «προκειμένου να εφαρμόζεται η ισότητα των φύλων στην πράξη και να μην μένει μόνο στα χαρτιά» υπογράμμισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: “H Ελλάδα και οι πολίτες της δεν είναι δεύτερης κατηγορίας».
Παράλληλα αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει η ΚΕΔΕ με το γραφείο ισότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που επιβεβαίωσε και η ευρωβουλευτής Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη στη χθεσινό της χαιρετισμό και δεσμεύτηκε πως θα ακολουθήσουν και άλλα συνέδρια στο μέλλον με θέμα την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.
Αντικείμενο της σημερινής δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου ήταν η συζήτηση γύρω από συγκεκριμένες θεματικές ενότητες που σχετίζονται με  την ισόρροπη συμμετοχή των ανδρών και των γυναικών στα όργανα λήψης αποφάσεων, τη βία κατά των γυναικών και την εμπορία ανθρώπων, την ισότητα των φύλων στις πολιτικές των Δήμων, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται μέσω της καθιέρωσης και της εφαρμογής της Ευρωπαικής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων.
Τα βασικά συμπεράσματα που εξήχθησαν από τη συζήτηση είναι τα εξής:
-Με δεδομένο ότι η εκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων- συμπεριλαμβανομένου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- είναι ακόμα πολύ χαμηλή, απαιτούνται επιπλέον μέτρα ενίσχυσης της γυναικείας συμμετοχικότητας. Σε αυτή την κατεύθυνση η ΚΕΔΕ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πατούλης, θα αναλάβει τη σύσταση και λειτουργία γραφείων ισότητας σε όλους τους Δήμους.
- Σε ότι αφορά τα περιστατικά βίας και κακοποίησης κατά των γυναικών, υπογραμμίστηκε πως το μεγάλο στοίχημα είναι να σπάσει η σιωπή των γυναικών που υφίστανται βία προκειμένου να προχωρούν στην καταγγελία των περιστατικών.
Σε αυτό το πλαίσιο υπογραμμίστηκε η ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης των ξενώνων φιλοξενίας των κακοποιημένων γυναικών και των συμβουλευτικών δομών των Δήμων.
-Απαιτείται αναθεώρηση και ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νόμου περί ισότητας των φύλων.
Εν τω μεταξύ χθες υπεγράφη από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και εκπροσώπους των Δήμων η Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας των Φύλων σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη νέα πτέρυγα του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας, παρουσία της ευρωβουλευτού Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων Φωτεινής Κούβελα, της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, του Προέδρου ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Ε.Λαμπάκη, Δημάρχων και εκπρόσωπων κομμάτων και Περιφερειών.
Ο κ. Πατούλης κηρύσσοντας την  έναρξη των εργασιών του Πανελλήνιου Συνεδρίου Αιρετών Γυναικών με θέμα «Η Ισότητα στην Πόλη», που διοργανώνεται στην Καβάλα από την  ΚΕΔΕ και την Επιτροπή Ισότητας, υπογράμμισε πως «Την Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων οφείλουν να την υπογράψουν καταρχήν όλοι οι Δήμοι».
Ειδικότερα σημείωσε πως  μέχρι σήμερα περισσότερες από χίλιες τοπικές και περιφερειακές Αρχές την έχουν υπογράψει και έχουν ήδη ξεκινήσει την κατάρτιση των Σχεδίων Δράσης για την εφαρμογή της και σημείωσε πως η Επιτροπή Ισότητας, η οποία ενεργοποιήθηκε και αναβαθμίστηκε με πρωτοβουλία του, εκπονεί ολοκληρωμένες πολιτικές θέσεις και προτάσεις, που θα αποτελέσουν κεντρικές κατευθυντήριες πολιτικές θέσεις της Κ.Ε.Δ.Ε.

Ζωή για Wikileaks : Ο κ. Τσίπρας παριστάνει ότι αιφνιδιάζεται

 "Το ''γεγονός''στο οποίο αναφέρονται οι Τόμσεν-Βελκουλέσκου συνέβη την προηγούμενη χρονιά με πλήρη συμμετοχή του ίδιου του Τσίπρα και μελών της Κυβέρνησής του."

Με αφορμή τις συνομιλίες Τόμσεν- Βελκουλέσκου που διέρρευσαν από τα Wikileaks, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπολύει σκληρή κριτική κατά της συγκυβέρνησης. Στο προσωπικό της ιστολόγιο, η πρώην πρόεδρος της Βουλής ανάρτησε την παρακάτω μακροσκελή επιστολή:
«Η αποκάλυψη των συνομιλιών Τόμσεν- Βελκουλέσκου, αλλά και οι προσχηματικές αντιδράσεις από πλευράς Μαξίμου και Πρωθυπουργού, αποκλειστικά για το ''φαίνεσθαι'', αναδεικνύουν την εγκληματική ανικανότητα και την προδοτική ενδοτικότητα μιας Κυβέρνησης απρόθυμης να αξιοποιήσει τα διαπραγματευτικά όπλα της χώρας προς όφελος του λαού, αλλά και η οποία συμμετέχει ενσυνείδητα στην υπονόμευση του δημόσιου συμφέροντος και της διαπραγματευτικής και διεθνούς μας θέσης.
Ο κ. Τσίπρας παριστάνει ότι αιφνιδιάζεται από την αποκάλυψη ότι η στρατηγική της παρέλκυσης ουσιαστικά στοχεύει στο άδειασμα των ταμείων και στην επανάληψη του σεναρίου της έλλειψης εναλλακτικής και εκβιασμού, υπό το βάρος του οποίου θα ''αναγκαστεί'' ξανά να συμφωνήσει σε ακόμη πιο καταστροφικά μέτρα. 
Ο δήθεν αιφνιδιασμός είναι προσχηματικός και υποκριτικός. 
Η ίδια στρατηγική ακολουθήθηκε και πέρυσι. 
Για το γεγονός αυτό τον είχα προειδοποιήσει τόσο κατ΄ιδίαν στη συνάντησή μας στις 21/2/2015 όσο και στην διάρκεια της ομιλίας μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στις 25/2/2015. 
Παρ΄όλες τις προειδοποιήσεις και τις επισημάνσεις, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συμμετάσχει στο άδειασμα τον Ταμείων της χώρας τόσο μέσα από την εγκληματική συνέχιση της αποπληρωμής των δανειστών, ενώ εκείνοι δεν κατέβαλλαν το παραμικρό, όσο και μέσα από την σχετική ΠνΠ του Απριλίου 2015, την οποία, όταν την εξέδωσε, την είχε παρουσιάσει ως ''εντελώς προσωρινό μέτρο, για την αντιμετώπιση εντελώς πρόσκαιρης ταμειακής έλλειψης ρευστότητας, 15ημέρου'', εξαπατώντας το ίδιο το Κόμμα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του.
Το ''γεγονός''στο οποίο αναφέρονται οι Τόμσεν-Βελκουλέσκου συνέβη την προηγούμενη χρονιά με πλήρη συμμετοχή του ίδιου του Τσίπρα και μελών της Κυβέρνησής του. Και αυτό το ''γεγονός'', που ήταν απολύτως προβλέψιμο και για έναν αδαή, αφού η χώρα πλήρωνε για την κάλυψη ενός μη βιώσιμου χρέους αδειάζοντας τα ταμεία της αλλά χωρίς να πληρώνουν το παραμικρό οι δανειστές, ο κ. Τσίπρας το αξιοποίησε για να δικαιολογήσει την προδοτική υπογραφή του στο 3ο Μνημόνιο.
Ανάλογα ''γεγονότα'' είχαν χρησιμεύσει για την υπογραφή τόσο του 1ου όσο και του 2ου Μνημονίου, ώστε είναι αστείο να παριστάνει τον αιφνιδιασμένο και τον εξανιστάμενο ο κ. Τσίπρας.
Αντίθετα, εκείνο το οποίο ο ίδιος δεν εξηγεί είναι γιατί δεν αξιοποίησε και δεν αξιοποιεί ούτε τότε ούτε τώρα τα όπλα της χώρας εναντίον των δανειστών και του ΔΝΤ. Αντίθετα, στην πραγματικότητα, επιζητώντας άνευ όρων αποχώρηση μόνο του ΔΝΤ και όχι συνολικά της Τρόικας και των Δανειστών, διευκολύνει το ΔΝΤ στο να μην αποζημιώσει τη χώρα για την τεράστια ζημιά που της έχει ενσυνειδήτως και δολίως προκαλέσει.
Αφού δεν απάντησε ο κ. Τσίπρας σε καμμία από τις ερωτήσεις που του έθεσα την Τρίτη σε σχέση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, ας απαντήσει στις ακόλουθες, που αφορούν το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει, αντί να επιλέγει να μιλά μόνο μέσα από φιλοτεχνημένες διαρροές τηλεφωνικών συνομιλιών του με τον κ. Παυλόπουλο ή στο προστατευμένο περιβάλλον μιας Βουλής χωρίς αντιπολίτευση
1.    Γιατί  το καλοκαίρι του 2015 δεν αξιοποίησε την Προκαταρκτική Έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία ανέδειξε ότι το ΔΝΤ γνώριζε από το 2010 ότι το Ελληνικό Χρέος ήταν μη βιώσιμο και το απέκρυψε για να σώσει τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, σε συνεννόηση με την Γερμανική και τη Γαλλική Κυβέρνηση (της οποίας η κ. Λαγκάρντ ήταν η αρμόδια Υπουργός Οικονομικών τον κρίσιμο χρόνο);
2.    Γιατί δεν αξιοποίησε ούτε το γεγονός ότι το ΔΝΤ, πανικόβλητο από αυτήν την αποκάλυψη, δημοσίευσε δύο εκθέσεις, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2015, με τις οποίες συνομολογούσε για πρώτη φορά δημόσια τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και πρότεινε το κούρεμά του;
3.    Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει διεκδικήσει αποζημίωση από το ΔΝΤ, ενώ έχουν συγκεντρωθεί και δημοσιοποιηθεί τα επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν ενσυνείδητη εκ μέρους του ΔΝΤ παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεών του και του Καταστατικού του;
4.    Γιατί, ενώ η κ. Λαγκάρντ προσπάθησε με επιστολή της να αποτρέψει την αποκαλυπτικότατη κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη ενώπιον της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στις 15-6-2015, με απειλητικές/δελεαστικές αναφορές στο αποκλειστικό δικαίωμα του ΔΝΤ να άρει την ασυλία του, η Κυβέρνηση παρασιωπά το ρόλο της κυρίας Λαγκάρντ;
5.    Γιατί δια στόματος κ. Τσακαλώτου,  στην προ εβδομάδας συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (…) μιλά για ''το καλό ΔΝΤ της κας Λαγκάρντ και το κακό ΔΝΤ των τεχνοκρατών, αλλά όχι όλων'';
6.    Γιατί ο κ. Τσίπρας στη σημερινή του επιστολή, μετά από τις αποκαλύψεις, της προσφέρει τη διέξοδο υποβάθμισης του θέματος σε ζήτημα που αφορά μόνον την Βελκουλέσκου και τον Τόμσεν;
7.    Γιατί επιμένει να μην διεκδικεί το παραμικρό από το ΔΝΤ και απλώς παρακαλεί για την ''τροχιοδρόμηση'' της αξιολόγησης;
8.    Γιατί ενώ σήμερα Τσίπρας και Παυλόπουλος σπεύδουν να δώσουν διαρροές της μεταξύ τους συνομιλίας, ουσιαστικά υπαγορεύοντας σε πρόθυμα ΜΜΕ το κατ’ αυτούς περιεχόμενο, που δεν μπορεί να ελεγχθεί από κανέναν, δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της συνάντησης των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 6/7/2015, ως όφειλαν και όπως είχε ζητηθεί επισήμως από εμένα με την ιδιότητα της Προέδρου της Βουλής από τον Ιούλιο 2015;
9.    Γιατί Τσίπρας και Παυλόπουλος επιμένουν να αναδεικνύουν ως δήθεν ''καλούς δανειστές'' την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ, μετά το φοβερό πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού εναντίον του λαού, που εξήγειρε τις συνειδήσεις των δημοκρατικών πολιτών σε όλο τον πλανήτη;
10.    Γιατί Τσίπρας και Παυλόπουλος αναλαμβάνουν τόσο άκομψα το ρόλο των εκπροσώπων ενός μέρους μόνο των δανειστών, παραβιάζοντας τόσο απροκάλυπτα τις υποχρεώσεις τους προς τον Ελληνικό Λαό και τη Δημοκρατία;
11.    Θα δημοσιοποιήσει ο κ. Τσίπρας το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται και των θέσεων που παίρνει η Κυβέρνησή του για το ασφαλιστικό, το φορολογικό (συμπεριλαμβανομένων φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ), αλλά και το εργασιακό, στα οποία γίνεται ευθεία αναφορά στη συνομιλία Τόμσεν-Βελκουλέσκου;
12.    Θα δημοσιοποιήσει την επίσημη θέση του Μαξίμου για την διαγραφή χρέους, για την οποία ο κ. Τόμσεν δηλώνει τη βεβαιότητα ότι ‘’δεν θα γίνει’’, αλλά και ότι πρέπει να εξαρτηθεί από τους όρους που θα θέσει το ΔΝΤ;
13.    Θα απαιτήσει την άμεση δημοσιοποίηση της συγκαλυπτόμενης Ανάλυσης Βιωσιμότητας Χρέους του ΔΝΤ, στην οποία αναφέρονται συγκεκριμένα οι Τόμσεν-Βελκουλέσκου στη συνομιλία τους, συνωμοτώντας για το πότε θα την δημοσιοποιήσουν, ακολουθώντας την ίδια πρακτική παρασιώπησης, συγκάλυψης και απάτης που ακολουθεί εξ αρχής το ΔΝΤ από το 2010;
14.    Θα αξιοποιήσει την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, την οποία απενεργοποίησε με απόφασή του ο κ. Βούτσης και η οποία ενίσχυσε όσο τίποτε στο παρελθόν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, αφού συγκρότησε εμπεριστατωμένα επιχειρήματα για την διαγραφή του χρέους και το τέλος στους εκβιασμούς;
15.    Θα γνωστοποιήσει εάν συντρέχει σε μέλη της Κυβέρνησής του σύγκρουση συμφερόντων, προσωπική, οικογενειακή ή οικονομική, που τους αποτρέπει από το να πράξουν εδώ και 1 χρόνο και πλέον το αυτονόητο για την υπεράσπιση της χώρας και του λαού;
16.    Θα εξηγήσει γιατί σήμερα μόνος του υπερασπίζεται τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τον Ολάντ, εμφανίζοντάς τους ως ''καλούς δανειστές'' εν αντιθέσει με τον αναλώσιμο Τόμσεν (''Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη'';)
17.     Ήταν τόσο ''πολλά τα λεφτά'' που θα διανεμηθούν σε ημετέρους για το προσφυγικό, που ξέχασε όσα έλεγε το Σεπτέμβρη;
Προφανώς και ο κ. Τσίπρας δεν θα απαντήσει ούτε σε αυτά τα ερωτήματα. Είναι απασχολημένος με τους επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς για να διασώσει το προφίλ του πριν την επόμενη κίνηση. Βεβαίως, έχει στερέψει η έμπνευση, αφού επέλεξε το κακότεχνο θέατρο της σύγκρουσης με τη διαπλοκή με πανομοιότυπο τρόπο και σε ανάλογη συγκυρία με την περυσινή σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια, την οποία ο ίδιος στη συνέχεια διέλυσε πριν ολοκληρωθεί το έργο της.
Εν τω μεταξύ, εκχωρεί τα πάντα, ακόμη και τον πολιτισμό της χώρας σε αμφισβητούμενα ξενόφερτα πρόσωπα, που, εν μέσω κρίσης, βρήκαν την ευκαιρία να προβάλουν το προσωπικό τους έργο και συμφέρον με δημόσιο χρήμα. Δυστυχώς, άλλο Γιαν Φαμπρ, άλλο Ερίκ Τουσέν, που δούλεψε αμισθί, ανιδιοτελώς και άοκνα, επί μήνες, για να προσφέρει στην Ελλάδα. Ευτυχώς, ο πρώτος παραιτήθηκε, υπό το βάρος της δίκαιης κατακραυγής. Δυστυχώς, τον δεύτερο προσπαθεί λυσσαλέα να τον απενεργοποιήσει η Κυβέρνηση και ο κ. Βούτσης, υπό το φώς της γενικής κοινωνικής αποδοχής του έργου του.
Εν τω μεταξύ, εχθές ψηφίσθηκε η πιο εκτρωματική διεθνής συμφωνία, που κατακρημνίζει όλο το κεκτημένο διεθνούς δικαίου, ανθρωπιστικού δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων του τελευταίου αιώνα. Και η Κυβέρνηση ήδη κουτοπόνηρα διαχειρίζεται την προσδοκία ροκανίσματος των σχετικών κονδυλίων από πρόχειρα συγκροτημένες δομές με τη συμμετοχή ''ημετέρων''.
Όλα αυτά διδάσκουν και υπενθυμίζουν: η υπεράσπιση της δημοκρατίας, του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γίνονται με κόστος και όχι με αντίτιμο. Γίνονται από ανθρώπους αποφασισμένους να υπερασπισθούν υπέρτερες πανανθρώπινες αξίες ακόμη και με προσωπική αυτοθυσία και όχι από αγόμενους και φερόμενους από την προσωπική φιλοδοξία και την αγάπη για την εξουσία. Δυστυχώς, στη σημερινή Κυβέρνηση δεν υπάρχουν τέτοια πρόσωπα. Ούτε θα υπάρξουν σε καμμία Κυβέρνηση που θα προκύψει από την σημερινή Βουλή».

ΒΙΝΤΕΟ - ΤΑ ΕΙΧΕ ΧΩΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ! Γυναίκα σε σούπερ μάρκετ πιάστηκε να κλέβει… Δείτε τι έβγαλε από το εσώρουχο!

ΤΑ ΕΙΧΕ ΧΩΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ! 

Γυναίκα σε σούπερ μάρκετ πιάστηκε να κλέβει…

Δείτε τι έβγαλε από το εσώρουχο!

Ελληνίδα ηθοποιός και μοντέλο: «έχω κάνει σεξ στη ρεσεψιόν 5άστερου ξενοδοχείου»


Ελληνίδα ηθοποιός και μοντέλο: «έχω κάνει σεξ στη ρεσεψιόν 5άστερου ξενοδοχείου»

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα κορίτσια της ελληνικής showbiz, η οποία έχει… τρελάνει κόσμο με τις εμφανίσεις της στην πασαρέλα, στην TV, αλλά και στο θέατρο.


Ο λόγος για την Εύα Λάσκαρη, η οποία είναι μία γυναικάρα με τα όλα της και η οποία σε παλιότερη συνέντευξή της στο Playboy, είχε δηλώσει ότι «έχω κάνει σεξ στη ρεσεψιόν 5άστερου ξενοδοχείου»!!
Η Εύα, εκτός από ομορφιά, διαθέτει πλούσια προσόντα που θα ζήλευε κάθε γυναίκα. Και γι΄ αυτό, άλλωστε, τα έχει αποκαλύψει άπειρες φορές.
Δείτε την…
eva2eva3eva4eva5

Διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο ηθοποιός Γιάννης Βόγλης

Διασωληνωμένος ο ηθοποιός Γιάννης ΒόγληςΔιασωληνωμένος στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου νοσηλεύεται ο δημοφιλής ηθοποιός Γιάννης Βόγλης.

Ο 79χρονος ηθοποιός είχε υποβληθεί σε επέμβαση για ειλεό αλλά οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να υποβληθεί και σε δεύτερο χειρουργείο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Απεργία πείνας επειδή της έχουν διαρρήξει το σπίτι επτά (!) φορές !!!

ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ......Α.Τ. ΜΕΛΙΓΑΛΑ !!!
Στα έσχατα όρια της απελπισίας έφτασε η ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού στο χωριό Κατσαρός της Μεσσηνίας, που έχει δει την περιουσία της να... κάνει φτερά με δόσεις!
Μετά την έβδομη (!) φορά που θρασύτατοι «ποντικοί» διέρρηξαν το σπίτι της αφήνοντάς το γιαπί, αποφάσισε να κάνει απεργία πείνας για να εξασφαλίσει ότι οι Αρχές της περιοχής θα αποφασίσουν να την προστατεύσουν!
 Μετά την τελευταία «επίσκεψη» των διαρρηκτών, που δεν άφησαν ούτε τα παραθυρόφυλλα στο σπίτι της, η απελπισμένη Ελένη Παναγοπούλου (φωτό) παραμένει χωρίς τροφή και νερό στη στάση της Ασπροπουλιάς, ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό της:
 «Είναι μια κίνηση απόγνωσης. Δεν πάει άλλο. Λίγο έλεος, λίγη προστασία! Ως δικαιολογία, μου λένε ότι το σπίτι βρίσκεται σε απομακρυσμένο σημείο.
 Πήρα την απόφαση να κάνω αυτή την ενέργεια όταν πήγα  στο Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά για να ζητήσω τις επτά καταγγελίες που έχω κάνει για αυτές τις διαρρήξεις, και μου είπαν πως έχουν μόνο τρεις. Ετσι, αποφάσισα να ξεκινήσω απεργία πείνας».

«Ροζ» κελιά για ερωτικές συνευρέσεις στις ελληνικές φυλακές τους επόμενους έξι μήνες

«Ροζ» κελιά στις ελληνικές φυλακές τους επόμενους έξι μήνες
Στην δημιουργία «ροζ» κελιών, ώστε οι κρατούμενοι να έχουν την δυνατότητα να συνευρίσκονται ερωτικά με τους συντρόφους τους, προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου για τις προσωπικές στιγμές των κρατουμένων στις φυλακές των Γρεβενών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος χώρος συνεύρεσης συζυγικών -συντροφικών συναντήσεων στα Γρεβενά, θα είναι έτοιμος σε περίπου έξι μήνες. Ήδη, έχει γίνει η επιλογή του χώρου ο οποίος θα διαμορφωθεί κατάλληλα και μάλιστα θα περιλαμβάνει και μπάνιο.
Ωστόσο, πριν τη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου θα χρειαστεί να οριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρούνται προκειμένου οι κρατούμενοι να απολαμβάνουν το προνόμιο των ερωτικών συναντήσεων με τους/τις συντρόφους τους, καθώς δεν θα θεωρείται δεδομένο για όλους. Έτσι, με υπουργική απόφαση θα δημιουργηθεί ένας κατάλογος με κανόνες, ενώ δεν αποκλείεται και η αναμόρφωση του Σωφρονιστικού Κώδικα ο οποίος και προβλέπει τα «ροζ» κελιά.
Κυρίαρχο ρόλο έχει το θέμα της ασφάλειας, αφού θα χρειάζεται να λαμβάνονται αυξημένα μέτρα και να γίνεται αυστηρός έλεγχος στον επισκέπτη προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα όπως η εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών ή άλλων παράνομων αντικειμένων.
«Η φυλακή διαθέτει τους απαραίτητους μηχανισμούς να κρίνει πότε θα δίνεται η άδεια για τις ερωτικές συνευρέσεις. Δεν θα είναι κάτι χύμα ή αυτονόητο. Θα υπάρξουν φίλτρα από τα οποία θα περνούν τα σχετικά αιτήματα» έλεγε αρμόδια πηγή προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση στη διαδικασία θα εμπλακεί η αρμόδια κοινωνική υπηρεσία.
Στα Γρεβενά θα λειτουργήσει πιλοτικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα Σωφρονιστικά Καταστήματα με προτεραιότητα στις νέες φυλακές όπου υπάρχουν κατάλληλοι χώροι. Άλλωστε, τροχοπέδη, για πολλές δράσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, αποτελεί η έλλειψη κατάλληλων χώρων στα Σωφρονιστικά Καταστήματα στα οποία αυτή τη στιγμή κρατούνται 9.580 άτομα.
Αν και για την Ελλάδα αποτελεί είδηση η δυνατότητα να επιτρέπεται η ερωτική συνεύρεση των κρατούμενων με τους/τις συντρόφους τους στις φυλακές σε άλλες χώρες γίνεται πράξη εδώ και δεκαετίες.
Σε πολλές χώρες του εξωτερικού ο νομοθέτης έχει προβλέψει τις οικογενειακές επισκέψεις των κρατουμένων και σε πολλές περιπτώσεις νομοθετεί και με βάση τα ήθη και τα έθιμα της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Σαουδική Αραβία οι επισκέψεις ορίζονται με το αν ο κρατούμενος είναι δίγαμος ή όχι. Έτσι, οι συνεύρεση με το/τη σύντροφο επιτρέπονται μια φορά το μήνα για τους μονογαμικούς και δυο, για τους δίγαμους κρατούμενους.
Ένα από τα πιο προχωρημένα συστήματα είναι αυτό της Ισπανίας όπου οι ερωτικές συνευρέσεις μπορούν να διαρκέσουν έως και τρεις ώρες, ενώ παρέχονται προφυλακτικά, καθαρές πετσέτες και δυνατότητα ντους.
Στο Μεξικό, όχι μόνο επιτρέπονται οι ερωτικές συνευρέσεις, αλλά σε πολλά Καταστήματα Κράτησης, δίνεται η δυνατότητα ακόμη και ολόκληρες οικογένειες να ζήσουν σε φυλακή για συγκεκριμένο διάστημα.
Στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι το 1993 οι συζυγικές επισκέψεις επιτρέπονταν σε 17 πολιτείες, σήμερα, η ρύθμιση ισχύει μόνο στην Καλιφόρνια, το Κονέκτικατ, το Μισισιπί, το Νέο Μεξικό, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.
Στη Δανία, πάλι, διατίθενται ειδικά διαμερίσματα στα ζευγάρια. Υπό προϋποθέσεις ερωτικές συνευρέσεις σε κρατούμενους/ες, επιτρέπονται σε Αγγλία, Γερμανία, Ισραήλ, Καναδά και Βραζιλία.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να κυβερνήσουν !!! Ένας τεράστιος «παιδότοπος» η Ελλάδα που παίζουν ενήλικα «μωρά» !!!

Η υπόθεση Φάμπρ στο Φεστιβάλ Αθηνών δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διοικήσει την χώρα. Είναι σαφώς ενδεικτική της αδυναμίας να διαχειριστεί αξιοπρεπώς το κάθε ζήτημα που η ίδια δημιουργεί. 
Θα μπορούσε απλά να κυβερνήσει, χωρίς να δημιουργεί θέματα.
 Από το Προσφυγικό, μέχρι τις συνεχείς αλλαγές στους διάφορους φορείς του Δημοσίου. Εκεί βέβαια, δεν θα υπήρχε καμία ανάγκη των παρεμβάσεων αν όλοι οι υπουργοί και διευθυντές έμεναν απλά ήσυχοι, διαχειριζόμενοι, με σύνεση, την υφιστάμενη κατάσταση.
Το κράτος μοιάζει σαν ένας τεράστιος «παιδότοπος» που παίζουν ενήλικα «μωρά», με πολύ μεγάλη φαντασία! 
Κάποιοι ακόμα, επιμένουν στα ανοιχτά σύνορα, ενώ οι πρόσφυγες σιγά σιγά θα σκοτωθούν μεταξύ τους. 
Στην Παιδεία, ετοιμάζονται αλλαγές, χωρίς κανείς να
κατανοεί την χρησιμότητά τους. 
Στην Οικονομία αντιστέκονται εσωτερικά στο Μνημόνιο αλλά δεν προτείνουν εναλλακτικά, λύσεις ανάπτυξης. Στο Ασφαλιστικό τα ίδια και στον Πολιτισμό, ο κ. Μπαλτάς έδιωξε τον επιτυχημένο καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Λούκο και προσέλαβε έναν Βέλγο, ο  οποίος δεν έδωσε καμία απολύτως εγγύηση για την οργάνωση του φορέα!

Μα τι ακριβώς συμβαίνει με τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ;
 Γιατί ήθελαν τόσο πολύ να πάρουν την εξουσία; 
Αλλά και τώρα, γιατί δεν προσποιούνται ότι διοικούν, αφήνοντας απλά να περάσει ο χρόνος και να μείνουν τουλάχιστον, άχρωμοι στην Ιστορία; 
Πρέπει να «εγγραφούν» ως κωμικοί, τραγικοί ή επικίνδυνοι;
Μια προσεκτική παρατήρηση σε όλες τις κινήσεις τους δείχνει το ίδιο μοτίβο ανικανότητας: στην αρχή επινοούν κάτι «ρηξικέλευθο» και «ριζοσπαστικό» (ανοιχτά σύνορα, μεταμοντέρνος διεθνής καλλιτέχνης).
 Στη συνέχεια πανηγυρίζουν και προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με την επιλογή τους (είμαστε ανθρωπιστές, μόνο εμείς καταλαβαίνουμε την αυθεντική τέχνη). Και στο τέλος, όταν όλοι τους κράζουν, δεν έχουν ιδέα πώς θα διαχειριστούν ούτε τις αντιδράσεις ούτε και να υποστηρίξουν την ίδια τους την απόφαση.
Ασκούνται! Απλά ασκούνται ανεύθυνα, στην πλάτη και στις τύχες ολόκληρης της κοινωνίας που αδυνατεί να αντιδράσει και να κατανοήσει, με την σειρά της, ποιος είναι ο δρόμος της για το μέλλον.
Η χειρότερη άσκηση πολιτικής είναι η αυτιστική αντίληψη. Αυτή που επιβάλλει  οποιαδήποτε μονοσήμαντη απόφαση στη διοίκηση, χωρίς σχεδιασμό και ανάληψη συλλογικών ευθυνών. 
Η φαντασία και η υποκειμενικότητα δεν μπορεί να δώσει ποτέ εγγυήσεις για κανένα επιδιωκόμενο αποτέλεσμα σε καμία διαχείριση της πραγματικότητας.
Κάθε φορά όμως, που φωνάζουμε για την αδυναμία αυτών των ανθρώπων να υποστηρίξουν τις θέσεις τους με τη λογική, ξεχνάμε το πώς εκλέχτηκαν στην εξουσία.

Λησμονούμε πόσο παραμύθι καταναλώθηκε από την ελληνική κοινωνία η οποία βυθίστηκε στα θολά νερά της ανωριμότητας και πίστεψε στον μαγεμένο κόσμο του Harry Potter!


Αν. Ζαμπούκας-protagon.gr

Αυτός είναι ο τέλειος εραστής σύμφωνα με τις γυναίκες

Έρευνα που έγινε για την ιστοσελίδα γνωριμιών για παντρεμένους VictoriaMilan αποκάλυψε το ποιος είναι τελικά ο τέλειος εραστής.

Η έρευνα αφορούσε 10.000 μέλη από 22 χώρες που απάντησαν για τα σωματικά και τα πνευματικά προσόντα που ψάχνουν οι άνδρες και οι γυναίκες στην ερωμένη ή τον εραστή τους αντίστοιχα.

Πάνω από το 25% των γυναικών είπαν πως θέλουν ο εραστής τους να έχει μούσι ή μουστάκι, κάτι που μάλλον έχει να κάνει με το πρότυπο του χίπστερ.

Άλλη ερώτηση αποκάλυψε ότι οι άνδρες από την Βραζιλία θεωρούνται οι καλύτεροι εραστές της Λατινικής Αμερικής. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα 62% των γυναικών δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην προσωπικότητα από ότι στην εξωτερική εμφάνιση και ψάχνουν έναν άνδρα φιλικό, καλοντυμένο με βαθύ και έντονο βλέμμα.

Όσον αφορά στους άνδρες, το 67% βλέπουν κυρίως την εμφάνιση της γυναίκας και όχι τα άλλα τους προσόντα. Η ιδανική ερωμένη έχει μακριά μαλλιά ενώ όσον αφορά το σώμα της οι γνώμες διίστανται. 40% των ανδρών τη θέλουν λεπτή και 39% με αισθησιακές καμπύλες.

Η πρόεδρος της εν λόγω ιστοσελίδα, Βικτόρια Μίλαν, εξηγεί πως αυτοί που ψάχνουν μία εξωσυζυγική σχέση αναζητούν στοιχεία φαντασίωσης που δεν βρίσκουν στο σπίτι τους.

Έτσι, οι άνδρες φαντασιώνονται μία εκθαμβωτική γυναίκα με μακριά μαλλιά και οι γυναίκες ονειρεύονται έναν άνδρα κομψό με μούσι.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΙΟΒΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓEΛΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚO ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

ΕΡΕΥΝΑ ΙΟΒΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓEΛΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚO  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

«Βόμβα» από την Wall Street Journal: Το έγγραφο των WikiLeaks προέρχεται από ελληνική υπηρεσία;

Σε ένα ορθογραφικό λάθος ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Marcus Walker, βασίζει τους ισχυρισμούς του ότι το έγγραφο- με τον αποκαλυπτικό διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου που δημοσιεύτηκε στο Wikileaks – προέρχεται από ελληνική υπηρεσία.

Ο δημοσιογράφος έχει προκαλέσει νέο σάλο, μετά τις αποκαλύψεις του Wikileaks, καθώς βασιζόμενος στο ορθογραφικό λάθος του εγγράφου, όπου το όνομα της Ντέλια Βελκουλέσκου είναι γραμμένο “Velkouleskou”, ενώ το όνομά της γράφεται “Velculescu”, γεγονός που κατά τον αρθρογράφο σημαίνει πως το εν λόγω έγγραφο γράφτηκε από Έλληνες.
Σε άλλο tweet του ο Walker σχολιάζει ότι η διαρροή του εγγράφου δείχνει πως: Πρώτον η Άνγκελα Μέρκελ θα συνεχίσει να μην συζητά για το ελληνικό χρέος, δεύτερον ο Τσίπρας είναι ακόμη συγκεντρωμένος σε μία βραχυπρόθεσμη αποφυγή πόνου και τρίτον πως δεν προβλέπεται συμφωνία σύντομα.
Ακόμη χαρακτηρίζει την διαρροή ως μία «αξιοπερίεργη ελληνική προσπάθεια να μετατρέψει σε αποδιοπομπαίο τράγο τον μοναδικό της φίλο στις συζητήσεις για το χρέος».
Σε άλλο tweet αναφέρει πως το ότι ο Τσίπρας βάζει στο στόχαστρο το ΔΝΤ δείχνει πως δεν βλέπει πλέον την απομείωση του χρέους ως το βραβείο. «Μόνο να ελαφρύνει τα φορολογικά μέτρα και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση”.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα WikiLeaks διαψεύδουν «ελληνικές διαρροές».

ΒΙΝΤΕΟ - Νέο φλερτ της Madonna σε Κύπρια μοντέλο: Της έδωσε ανθοδέσμη κ της είπε «Θα με παντρευτείς»

Η προκλητικότητα της βασίλισσας της ποπ πάνω στη σκηνή δεν έχει τέλος. 

Και για άλλη μία φορά έβαλε στο στόχαστρό της την 17χρονη Κύπρια που έγινε παγκοσμίως γνωστή ως η γυναίκα που έγδυσε η σταρ επί σκηνής κατά τη διάρκεια συναυλίας της.

Αυτή τη φορά, η Madonna αν και δεν έκανε χειρονομίες, φρόντισε να προκαλέσει ξανά κάνοντας πρόταση γάμου στη 17χρονη Ζοζεφίν Γεωργίου.
Όλα συνέβησαν στη σκηνή της τελευταίας συναυλίας που έδωσε η Madonna στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στο Σίδνεϊ. Μετά το... θρυλικό ξεγύμνωμα της νεαρής κοπέλας στη σκηνή της προηγούμενης συναυλίας της στο Μπρίσμπειν, η διάσημη τραγουδίστρια σε ένδειξη μεταμέλειας προφανώς πρότεινε στην Ζοζεφίν να της κάνει την τιμή να βρεθεί και στη συναυλία της στο Σίδνεϊ.
Μάλιστα, πλήρωσε πρώτη θέση στο αεροπλάνο για εκείνη και τη μητέρα της Τόνι, έκλεισε για τις δυο τους το καλύτερο ξενοδοχείο, το Four Seasons και σουίτα –παρακαλώ- για τη διαμονή τους και τους εξασφάλισε θέση στα vip της συναυλίας ώστε να την παρακολουθήσουν από πολύ κοντά στη σκηνή. Και όταν ήρθε αυτή η ώρα, η Madonna καλωσόρισε την 17χρονη Ελληνίδα με πολύ γλυκά λόγια. «Γλυκιά μου Ζόζεφιν, πόσο ωραία που σε ξαναβλέπω» είπε από μικροφώνου κρατώντας μία υπέροχη ανθοδέσμη από λευκά λουλούδια. Είχε βέβαια και τη σημασία της αυτή η ανθοδέσμη καθώς όπως είπε η Madonna εφόσον είναι ελεύθερη στην προσωπική της ζωή και ψάχνει το έτερο ήμισύ της, έπρεπε να τον βρει στη συγκεκριμένη συναυλία. 
Πλησίασε λοιπόν την Ζόζεφιν και της είπε ότι αν έπιανε την ανθοδέσμη, θα την παντρευόταν. Μάλιστα αστειεύτηκε με τη μητέρα της νεαρής κοπέλας η οποία φορούσε το μπουστάκι που η Ζόζεφιν φορούσε στην προηγούμενη συναυλία και η Μαντόνα κατέβασε εν ριπή οφθαλμού. Η διάσημη τραγουδίστρια αμέσως μετά, κρατώντας την ανθοδέσμη, γύρισε την πλάτη της, και την πέταξε, με την Ζοζεφίν φυσικά να την πιάνει. Και τότε η Μαντόνα της έκανε την πρόταση: «Θα με παντρευτείς;» της είπε, κάνοντας όλο το στάδιο να σειστεί σε χειροκροτήματα. Δείτε το εν λόγω βίντεο…

Πήγαν σε .....άλλες πολιτείες - Μετανάστευσαν 3.000 Ελληνες εκατομμυριούχοι !


Μετανάστευσαν 3.000 Ελληνες εκατομμυριούχοι

Ποιός θα κρατήσει τα λεφτά του στην χώρα των Capital Control;

Στους 3.000 ανέρχονται οι Έλληνες με περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ που προτίμησαν μέσα στο 2015 να αλλάξουν χώρα διαμονής λόγω των εξελίξεων σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα της ιστοσελίδας New World Wealth, η οποία εξειδικεύεται σε θέματα για τους... πλούσιους. Το ενδιαφέρον στοιχείο αναφορικά με την Ελλάδα που περιλαμβάνεται στην έρευνα, η οποία τιτλοφορείται «Η ?μετανάστευση? των εκατομμυριούχων το 2015» (Millionaire migration in 2015) είναι ότι εκτιμά πως ο αριθμός των εκατομμυριούχων στην Ελλάδα την περασμένη χρονιά έφθανε στους 55.000, κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό των «αποχωρησάντων» φθάνει στο 5%, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά μεταξύ των χωρών με τις οποίες ασχολείται η έρευνα.
Εξίσου ενδιαφέρον είναι πως μόνο η Αθήνα είχε το 2015 περίπου 22.000 εκατομμυριούχους, με τις αποχωρήσεις πάντως να φθάνουν στις 2.000 την περασμένη χρονιά. Κάτι που σημαίνει ήταν κάτοικοι της πρωτεύουσας οι περισσότεροι από τους Έλληνες εκατομμυριούχους που άλλαξαν χώρα διαμονής. Σύμφωνα με το New World Wealth, οι περισσότεροι από τους εκατομμυριούχους που έφυγαν από την Ελλάδα προτίμησαν να μεταναστεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Βρετανία.
Μετανάστευσαν 3.000 Ελληνες εκατομμυριούχοι
Η χώρα με τις περισσότερες -αριθμητικά- αποχωρήσεις ήταν η Γαλλία με 10.000 εκατομμυριούχους να φεύγουν, εκ των οποίων οι 7.000 ήταν κάτοικοι του Παρισιού, το οποίο, επίσης, βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των πόλεων με τις περισσότερες αποχωρήσεις. Ο λόγος, σύμφωνα με το New World Wealth, ήταν πιθανότατα οι θρησκευτικές εντάσεις και οι ταραχές που υπήρξαν πέρσι σε αρκετές αστικές περιοχές. Γι' αυτό και αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια τα επόμενα χρόνια.
Μετανάστευσαν 3.000 Ελληνες εκατομμυριούχοι
Στη λίστα με τις χώρες στη δεύτερη θέση ήταν η Κίνα και ακολουθούν Ιταλία και Ινδία, ενώ την πεντάδα κλείνει η Ελλάδα.
Πάντως, είναι αξιοπρόσεκτο ότι στην πρώτη δεκάδα υπάρχουν τρεις χώρες της Μεσογείου (Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία) όπου η οικονομική κρίση ήταν αρκετά έντονη.
Μετανάστευσαν 3.000 Ελληνες εκατομμυριούχοι Όσον αφορά στη λίστα με τις πόλεις, μετά το Παρίσι, ακολουθεί η Ρώμη, το Σικάγο και στην τέταρτη θέση είναι η Αθήνα.
«Εισροές»
Όσον αφορά στις χώρες τις οποίες προτιμούν οι εκατομμυριούχοι υπάρχουν ορισμένες εκπλήξεις. Η κυριότερη είναι ότι στην πρώτη θέση είναι η Αυστραλία (8.000 νέες «αφίξεις») και ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες (7.000) και ο Καναδάς (5.000). Έκπληξη είναι μάλλον και η τέταρτη θέση του Ισραήλ, δεδομένης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, που αύξησε κατά 4.000 τους εκατομμυριούχους που κατοικούν σε αυτό.
Σε επίπεδο πόλεων, η Αυστραλία έχει τρεις πόλεις στην πρώτη δεκάδα. Σίδνεϊ και Μελβούρνη είναι στις δύο κορυφαίες θέσεις της λίστας, με το Περθ να είναι στην ένατη.
Από εκεί και πέρα, στην τρίτη θέση είναι το Τελ Αβίβ και ακολουθούν το Ντουμπάι, το Σαν Φρανσίσκο, το Βανκούβερ και το Σιάτλ.

2o Προπαιδικό Πρωτάθλημα ΣΤ Ένωσης στον ΟΑ Καλαμάτας

Με επιτυχία ξεκίνησε το 2ο προπαιδικο πρωτάθλημα ΣΤ' Ενωσης στα γήπεδα του Ο.Α.Καλαματας , με τους αγώνες του πράσινου επιπέδου.
 Συναρπαστικοι αγώνες με τη χαρά να ξεχειλίζει. ..
 Αύριο η συνέχεια από τις 9.00' με τα μικρότερα παιδιά να μπαίνουν στο γήπεδο , με τους αγώνες του πορτοκαλί και κόκκινου επιπέδου, αλλά και τους τελικούς του πράσινου επιπέδου.
Ο ΟΑ Καλαμάτας συμμετέχει στο πρωτάθλημα με 40 παιδιά από τις αγωνιστικές και προαγωνιστικές ομάδες.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ: Η ώρα της ευθύνης

Έχουν περάσει 20 περίπου χρόνια από τότε που άρχισε η συζήτηση για την πολεοδόμηση σε Ασπρόχωμα – Βέργα – Μικρή Μαντίνεια
Η Μελέτη Εφαρμογής Ασπροχώματος είναι ζήτημα με πολλές παραμέτρους:επιστημονικούς–περιβαλλοντικούς-κοινωνικούς-πολιτικούς-οικονομικούς  που  οφείλουμε να πάρουμε σοβαρά υπόψη στη  διαμόρφωση της απόφασης με πιο νομοθετικό πλαίσιο θα προχωρήσει.
Η Δημοτική Αρχή σε αυτό το θέμα όπως και σε σημαντικές επιλογές, καθοριστικές για το μέλλον του δήμου μας, με κορυφαία το Γ.Π.Σ. και τη Ναυαρίνου, πορεύεται χωρίς πυξίδα χωρίς στρατηγική και έχει μοναδικό γνώμονα προσωρινά  μικροπολιτικά οφέλη.
Διανύει την τρίτη θητεία της, και για το Ασπρόχωμα ενώ χύνει  φραστικούς ποταμούς κροκοδείλιων δακρύων μιλώντας για χαβούζες, στην πραγματικότητα απλώς παρατηρεί  τη νέα είσοδο ΄΄ καρμανιόλα ΄΄, -ιδιαίτερα από τη διασταύρωση της Μεσσήνης έως τα φανάρια- ,  τους ανεξέλικτους σκουπιδότοπους, την ρύπανση των ρεμάτων και τάφρων, τους τόνους  λυματολάσπης,  την απουσία αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων, το σχολείο ΄΄ γκέτο ΄΄ όπου το 80% του μαθητικού πληθυσμού είναι τσιγγανάκια, σε κτίριο παράπηγμα;
Ποιές ουσιαστικές παρεμβάσεις έκανε για την αντιμετώπιση των παραπάνω, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων ; για την αισθητική αναβάθμιση της βασικής εισόδου της πόλης;
Χαρακτηριστικά  παραδείγματα μικροπολιτικής της δημοτικής αρχής για την πολεοδόμηση του Ασπροχώματος αποτελούν:
  • Το 2008 προχωρά στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής. Σκοπός ήταν να μελετήσουν , να ερευνήσουν και να προτείνουν αν η πράξη εφαρμογής σε Ασπρόχωμα, Βέργα και Μικρή Μαντίνεια προχωρήσει με τον νόμο 1337 του 1983 ή τον 2508 του 1994. Η σύσταση της Επιτροπής έμεινε στα χαρτιά είχε μόνο  επικοινωνιακό χαρακτήρα.
  • To 2012 ξεκινά με πρωτοβουλία της η δημοπράτηση του έργου με πρόβλεψη μάλιστα του ελλείμματος στα 200 στρέμματα, καθυστερεί στο τέλος εγκαταλείπει  και  δεν εντάσσει  την πολεοδομική μελέτη στο Ν. 2508/97.
  • Το 2014 ενώ γνώριζε επακριβώς το έλλειμμα της κοινόχρηστης γης, 128 στρεμ., αδιαφόρησε και δε ζήτησε την ένταξη της μελέτης στο νόμο 2508/97, που προέβλεπε μικρότερη εισφορά από το  Ν.  4315/2014 και μεγαλύτερη από το Π.Δ. ΄85.                                                                                                                         
Επιτέλους, κάποτε πρέπει να τελειώσει αυτή η κατάσταση.
Έχουμε σήμερα να επιλέξουμε και να γνωμοδοτήσουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μεταξύ του Π.Δ.  20.8.85 (Φ.Ε.Κ.  414 Δ/85) που εισηγείται η Δημοτική Αρχή δια του αρμόδιου Αντιδημάρχου του Δήμου Καλαμάτας!  και που αποτελεί Ομόφωνη Απόφαση (3/2016) της Τ.Κ. Ασπροχώματος αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής και του Ν.  4315/2014 που αποτελεί άποψη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας,  υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας αλλά και θέση της Ν.Ε. του Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου, μέλους του Τ.Ε.Ε. επιστημονικού συμβούλου της πολιτείας.
Μελετώντας όλες τις παραμέτρους διαπιστώνουμε :
ü  Με το Προεδρικό Διάταγμα του ’85  θα υπάρχουν μικρές εισφορές και έλλειμμα γης 120 -130 περίπου στρεμμάτων. Σύμφωνα με τη μελέτη του τεχνικού  γραφείου Γεωργούλα Αθ. μπορούν να καλύπτουν από τους κατοίκους με εισφορά γης αντί χρήματος.
ü  Με το Ν.  4315/2014, προβλέπονται εισφορές δυσβάστακτες λόγω υπολογισμού τους με την αντικειμενική αξία που είναι 3 φορές πάνω από την εμπορική, θετικό είναι πως εκμηδενίζει το έλλειμμα γης και  δημιουργεί και περίσσευμα  περίπου  40 στρεμμάτων
ü  Με το Π.Δ. του ’85 και σύμφωνα με τη θέση της Δνσης Πολεοδομίας , υπάρχει το ενδεχόμενο  η πολεοδομική μελέτη να ακυρωθεί εφόσον ο Δήμος αδρανήσει, με  δεδομένο ότι με τον τελευταίο νόμο, μετά την πενταετία τα δεσμευμένα οικόπεδα αποδεσμεύονται.
ü  Με το Π.Δ. του ’85 σαφέστατα μειώνονται οι κοινόχρηστοι χώροι και επηρεάζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων .
ü  Με την πολεοδομική μελέτη προβλέπονται υπερβολικοί κοινόχρηστοι χώροι π.χ. 22 πλατείες, 6 γήπεδα, 3 πάρκα, 2 πολιτιστικά κέντρα,1 Γυμνάσιο- Λύκειο, 5 Παιδικές χαρές, 3 Εκκλησίες, κ.λ.π., διαπιστώνει κανείς πως τέτοιες προβλέψεις δεν εφαρμόζονται σε καμιά περίπτωση και μέσα στην πόλη της Καλαμάτας.
ΟΙ ενστάσεις των επιστημόνων  για πολλές προβλέψεις του Π.Δ. του ΄85 σχετικά με την προοπτική της περιοχής δεν μπορεί να μας αφήνουν αδιάφορους. Η χρήση γνωματεύσεων  επιστημονικών φορέων  δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται  από το δήμο κατά περίσταση.
Η συνέχεια του κράτους απαιτεί όμως να δείξουμε συνέπεια σε μια διαδικασία που ξεκίνησε το 1999, προσαρμοσμένη σε συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, σε ομόφωνες αποφάσεις προηγούμενων δημοτικών , κοινοτικών και  τοπικών συμβουλίων  και το κυριότερο  οι κάτοικοι σε αυτή την κατεύθυνση είχαν προσαρμοσθεί και επενδύσει. Η  πολιτεία λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν ξεκινήσει μια σειρά διαδικασίες αφήνει το περιθώριο επιλογής της νομοθεσίας εφαρμογής  της μελέτης προκειμένου να διευκολύνει  την ολοκλήρωσή της.
Θα ήταν ιδανικό να προχωρήσουμε με τη νέα νομοθεσία αλλά φαίνεται ξεκάθαρα πως χωρίς τη βούληση των κατοίκων και με τις υπερβολικές επιβαρύνσεις που προβλέπει δεν θα προχωρήσει τίποτα  με αποτέλεσμα τη συνεχή  υποβάθμιση της περιοχής, την διαιώνιση του ζητήματος, την πολεοδομική αναρχία και τη δημιουργία τετελεσμένων.
 Η προσπάθεια  μονοπώλησης  της  περιβαλλοντικής ευαισθησίας  και ενδιαφέροντος  δια την ποιότητα ζωής των κατοίκων  θυμίζει τους στίχους: ‘’ φοβάμαι  για αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα’’
 Η δημοτική αρχή απαιτείται να αναλάβει την ευθύνη περαιτέρω μείωσης του ελλείμματος γης και εξεύρεσης κοινόχρηστων χώρων απαραίτητων για την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Να αναλάβει την ευθύνη αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων που θα προκύψουν στην εφαρμογή του . Οι κάτοικοι να συμβάλλουν αποφασιστικά με εισφορά γης.
Οφείλουμε  να δείξουμε σεβασμό στις αγωνίες των κατοίκων για το μέλλον της περιοχής και την προάσπιση της περιουσία των  καθώς και στον αγώνα των προέδρων και των συμβουλίων της κοινότητας για την ανάγκη πολεοδόμησης της περιοχής.
 Ας ξεκινήσουμε τώρα !
Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας, πολιτεία-Δήμος-κάτοικοι, και να εργασθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προκειμένου να ξεκινήσει και να διαμορφωθεί η είσοδος της πόλης μας ,το Ασπρόχωμα, σε μια καλαίσθητη περιοχή με υποδομές που θα προσφέρει ξεχωριστή ποιότητα ζωής στους κατοίκους, θα εντυπωσιάζει  θετικά τους επισκέπτες και θα τους προδιαθέτει για το τι θα συναντήσουν στην πόλη μας.

Γιάννης Α. Χριστόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

Τι πρέπει να κάνετε για να ρυθμίσετε τις οφειλές σας στη ΔΕΗ


Τι πρέπει να κάνετε για να ρυθμίσετε τις οφειλές σας στη ΔΕΗ

Τέθηκε από την 1η Απριλίου σε εφαρμογή το νέο ευνοϊκό πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών καταναλωτών προς τη ΔΕΗ, καθώς και το πρόγραμμα επιβράβευσης των συνεπών επαγγελματιών και επιχειρήσεων με παροχή έκπτωσης 10% στην αξία του ηλεκτρικού ρεύματος. 
 
Ειδικότερα, όπως υπενθυμίζει η επιχείρηση:

1. Όλοι οι πελάτες, για διάστημα 4 μηνών (01.04.2016 - 31.07.2016) μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 36 μηνιαίες δόσεις, χωρίς καμία προκαταβολή. Στη ρύθμιση αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν για το υπόλοιπο της οφειλής τους και όσοι έχουν ήδη προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους με βάση το προηγούμενο σύστημα. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού. Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι περιπτώσεις πελατών με ρευματοκλοπή.
Για τις προϋποθέσεις του προγράμματος και την υποβολή της αίτησης ρύθμισης οι πελάτες της ΔΕΗ μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών, 11770 (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 - 16:00) καθώς και σε οποιοδήποτε Κατάστημα της ΔΕΗ.
2. Ειδικά οι επιχειρηματικοί πελάτες (επαγγελματίες και επιχειρήσεις), εφόσον ενταχθούν σε ρύθμιση, εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επιβράβευσης «ΣΥΝΕΠΕΙΑ», που εγκαινίασε επίσης σήμερα η ΔΕΗ, που προβλέπει έκπτωση 10% στην αξία προμήθειας ρεύματος για τους συνεπείς πελάτες.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS


Το τρομερό παρασκήνιο του «πολέμου» με ΔΝΤ και ο «βρόμικος» ρόλος Τόμσεν

«Η ελληνική κυβέρνηση ζητά εξηγήσεις από το ΔΝΤ για το αν η επιδίωξη δημιουργίας συνθηκών χρεοκοπίας στην Ελλάδα λίγο πριν το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία αποτελεί την επίσημη θέση του Ταμείου», τόνισε σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία συμμετέχει στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με υπουργούς και συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου. Φήμες αναφέρουν ότι θα αποσταλεί και επιστολή διαμαρτυρίας στο ΔΝΤ από τον πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας ήδη συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να έχει επικοινωνία με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Το κλίμα είναι πλέον ιδιαίτερα βαρύ για το ΔΝΤ, ειδικά μετά και τις τελευταίες επιθέσεις υπουργών για το ρόλο του Ταμείου στις διαπραγματεύσεις. Ο «πόλεμος» κυβέρνησης - ΔΝΤ που ανοίγει πλέον μετά την αποκάλυψη της μυστικής συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου και τις απειλές για χρεοκοπία της Ελλάδας, θέτει σε νέα βάση τις διαπραγματεύσεις. Στη συνομιλία γίνονται αναφορές στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων και στο ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία, παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Το τρομερό παρασκήνιο του «πολέμου» με ΔΝΤ και ο «βρόμικος» ρόλος ΤόμσενΔεν αποκλείεται η διαρροή της συνομιλίας, στο παρά πέντε της έναρξης των συνομιλιών, να έγινε προκειμένου να αποδυναμωθεί ο ρόλος του ΔΝΤ. Κάποιοι δεν αποκλείουν ωστόσο και «μαχαιριά» στον Πολ Τόμσεν και την «ευνοούμενή» του Ντ. Βελκουλέσκου οι οποίοι εμφανίζονται αδιάλλακτοι στις συζητήσεις για την αξιολόγηση ενώ θέτουν διαφορετικές απόψεις για το ελληνικό χρέος σε σχέση με τις θέσεις της Κομισιόν και της ΕΚΤ.
Κάποιοι δεν θα απέκλειαν μάλιστα απομάκρυνση του «σκληρού» Τόμσεν από το ελληνικό ζήτημα καθώς στην Ευρώπη τον θεωρούν «βαρίδι» στις διαπραγματεύσεις. Αλλωστε ουκ ολίγες φορές ο Δανός τεχνοκράτης έχει εκνευρίσει τους Ελληνες αξιωματούχους με τις προκλητικές απαιτήσεις του και την εν γένει στάση του κατά της Ελλάδας. Ουκ ολίγες φορές έχει μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις και έχει οδηγήσει σε καθυστέρησεις τις συμφωνίες αλλά και σε λάθη που έκανε το ΔΝΤ σχετικά με την δημοσιονομική προσαρμογή.
Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με υπουργούς και συνεργάτες του. "Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει παιχνίδια εις βάρος της χώρας", υπογραμμίζουν πηγές της κυβέρνησης με αφορμή τις δοαρροές του wikileaks για την συνομιλία Τόμσεν - Βελκουλέσκου.
Η σύσκεψη πραγματοποιείται μετά τη δημοσιοποίηση σήμερα από το Wikileaks συνομιλιών μεταξύ του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου.
Από τους... καυτούς διαλόγους προκύπτει μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να επιθυμεί και να πιέσει για καθυστέρηση και μετάθεση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος για μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία σχετικά με το Brexit, δηλαδή για μετά τον Ιούνιο.
Όπως αναφέρεται σχετικά και στο δημοσίευμα του Gurdian, ειπώθηκε ότι το βρεατινικό δημοψήφισμα προσθέτει περαιτέρω εμπλοκή η οποία πρέπει να συζητηθεί, καθυστερώντας μια πιθανή "στιγμή της αλήθειας" για μετά την ψήφο του Ιουνίου.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ...ΠΑΛΛΟΜΕΝΑ ΠΕΗ ! Παραιτήθηκε ο Γιαν Φαμπρ - Τι δηλώνει ο ίδιος


Παραιτήθηκε ο Γιαν Φαμπρ - Τι δηλώνει ο ίδιος

Την παραίτησή του από επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου υπέβαλε ο Βέλγος Γιαν Φαμπρ μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από την απόφασή του να αφιερώσει το Φεστιβάλ Αθηνών σε βελγικές παραγωγές, όπως είχε ανακοινώσει στη συνέντευξη Τύπου. Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο κ. Φαμπρ δεν το ανακοίνωσε στον υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά αλλά στη συνεργάτιδά του, Κατερίνα Κοσκινά, τη διευθύντρια του ΕΜΣΤ. Κατά άλλες πληροφορίες ο Βέλγος εικαστικός έχει υποβάλει την παραίτησή του με επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση ούτε από το υπουργείο Πολιτισμού ούτε και από το Μέγαρο Μαξίμου, που στήριξε την επιλογή Μπαλτά να δώσει τα κλειστά του Φεστιβάλ στον Βέλγο, μια απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους Έλληνες καλλιτέχνες.
O σάλος που προκλήθηκε και οι οξύτατες πολιτικές αντιδράσεις αλλά και η επιστολη των ηθοποιών και άλλων ανθρώπων της Τέχνης ήταν αυτά που οδήγησαν στην παραίτηση.
Ο ίδιος ο Γιαν Φαμπρ, μιλώντας στη βελγική εφημερίδα L'avenir, επιβεβαίωσε ότι έχει παραιτηθεί και εξήγησε τους λόγους, αφήνοντας σαφές αιχμές για προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του, ενώ του είχαν υποσχεθεί πλήρη ελευθερία. Και όπως λέει, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, δεν θέλει να εργαστεί σε ένα εχθρικό περιβάλλον.
«Αποδέχθηκα την εντολή που μου έδωσε ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού, υπό την προϋπόθεση να γίνουν οι καλλιτεχνικές επιλογές μου με πλήρη ελευθερία», αναφέρει ο Φαμπρ σε σύντομη δήλωσή του. Και προσθέτει: «Αυτό φαίνεται ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει στην Ελλάδα. Δεν θέλω να εργαστώ σε ένα εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον στο οποίο έχω εγώ ήρθα μ' ανοιχτό μυαλό και καρδιά».
Από το πρωί του Σαββάτου 2 Απριλίου υπήρχε έντονη φημολογία περί παραίτησης του Γιαν Φαμπρ από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή -ή επιμελητή όπως αυτοπροσδιορίσθηκε ο ίδιος- του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον πολιτικό κόσμο ύστερα από την ανακοίνωση μέρους του προγράμματος, την Τρίτη 29 Μαρτίου, και τον περιορισμό των ελληνικών συμμετοχών. Προς το παρόν, η είδηση της παραίτησης δεν επιβεβαιώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού ούτε από το Φεστιβάλ και αναμένονται ανακοινώσεις.

Αφού πήγε με ....συνολικά 10 χιλ. άνδρες τώρα ψάχνει την πραγματική αγάπη

Η Gwyneth Montenegro είναι μια εντυπωσιακή γυναίκα που ζει στη μακρινή Αυστραλία. 

Έχει κοιμηθεί με πάνω από δέκα χιλιάδες άντρες, για την ακρίβεια με 10.091 και πλέον αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθεί.

Η 36χρονη, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, κατά την 12ετή «καριέρα» της ως συνοδός πολυτελείας, λάμβανε το ποσό των 1000 δολαρίων προκειμένου να χαρίζει για περίπου 60 λεπτά την ηδονή σε ισχυρούς άντρες. Πλέον έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της, δηλαδή να σπουδάσει, μεταξύ άλλων, γλωσσολογία.

Τη Montenegro θα τη βρείτε επίσης και στα ράφια των βιβλιοπωλείων, καθώς έχει γράψει το βιβλίο «10,000 Men and Counting», στο οποίο εκτός από τις άφθονες ερωτικές της εμπειρίες, περιγράφει και τις 80 προτάσεις γάμου που έχει δεχτεί!

«Ήταν πιο εύκολο για μένα να αποφεύγω τις σχέσεις όταν ήμουν στη δουλειά. Αυτά τα δυο δεν ταιριάζουν», αναφέρει και πλέον-αφού άφησε αυτό το κεφάλαιο πίσω της-αναζητά τον ένα και μοναδικό.
meta-apo-10000-adres-tora-psahno-tin-agapi 1

ΦΩΤΟ - ΣΟΚ : Μάτωσε ο Νείλος - Εκπληρώνονται οι Γραφές;

 Κατακόκκινος ο μεγάλος ποταμός που διασχίζει τη χώρα, όπως φαίνεται στη δορυφορική λήψη

Μοιάζει με σκηνή βγαλμένη από τη Βίβλο... 

Ο «ματωμένος» Νείλος αναφέρεται στις Γραφές και αποτελεί την απαρχή... συνταρακτικών γεγονότων. Τί συμβαίνει; Πρόκειται για κάποιο φυσικό φαινόμενο;

Και ναι, και όχι. Η συγκεκριμένη εικόνα είναι λήψη από τον δορυφορικό σταθμό και το κόκκινο χρώμα αποτυπώνει την περιοχή της βλάστησης, την οποία διασχίζει ο μεγάλος ποταμός.

Ο σταθμός Sentinel-3A δίνει χρήσιμες πληροφορίες για ερημικές και παγωμένες περιοχές, ωκεανούς, αλλά και την ατμόσφαιρα. Τα στοιχεία αυτά αξιολογούνται σε πραγματικό χρόνο και βοηθούν πολύ στην κατανόηση των φαινομένων της φύσης και τη λειτουργία του πλανήτη.

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ

Η πρωτη φαση των εσωκομματικών εκλογων στη Ν.Δ ξεκινά αύριο  με την ανάδειξη των πρωτοβάθμιων οργάνων της και τους εκπροσώπους στο συνεδριο της .
 
Ειναι μια πολύ σημαντικη φαση που θα σηματοδοτήσει πολλα και σημαντικα για την επομενη μερα στον τοπο μας.
 
Οτι μας στενοχωρησε χθες και οτι είχε ενταχθεί σε καταστασεις που  ισως πλήγωσαν, οι αγνοί υποστηρικτές της παραταξης πρεπει να το κρατήσουν στο χθες και με προσωπα που εχουν δείξει έμπρακτα οτι αγωνίζονται με γνώμονα το καλό της παραταξης και μονο κι εχουν διαθεση για προσφορά, χωρις να βλεπουν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία αυτη, μονο ως εφαλτήριο μελλοντικών τους διεκδικήσεων πρεπει να βγουν μπροστα με τη στηριξη ολων μας.
 
Καλη επιτυχια σε ολους τους υποψηφιους σε ολη τη Μεσσηνια και με ενωτικό , δυναμικό τροπο να κανουμε το επομενο βημα για την παραταξη και την πατριδα μας που το έχει τοσο αναγκη 
 
Αντωνια Μπουζα 
Πολιτευτής Ν.Δ.Μεσσηνιας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου