9.4.16

ΒΙΝΤΕΟ - Επική φάρσα: Όταν ανοίγεις το λαπτοπ και παίζει ... βογγητά!

Σε αυτό το βίντεο θα δείτε μια επική φάρσα από το κανάλι του Youtube «AttractionGymTV» που έχει ξεπεράσει, ήδη, το 1,8 εκατ. views! 
Όταν οι ιδιωτικές στιγμές, γίνονται δημόσιες... 

Άραγε, τι συμβαίνει όταν βρίσκεσαι στο τρένο και ξαφνικά ακούς διάφορα βογγητά από το λάπτοπ του συνεπιβάτη σου;

Όπως θα δείτε και εσείς στο βίντεο, οι ανυποψίαστοι πολίτες μετά δυσκολίας μπόρεσαν να κρατήσουν τα γέλια τους.

Η ξεκαρδιστική φάρσα που κάνει το γύρο του διαδικτύου έγινε στην Ολλανδία και αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις των περισσότερων, ήταν πετυχημένη!

Δείτε το βίντεο:

ΡΩΣΙΚΟ ΠΛΟΙΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» - Πέρασε το Βόσπορο και πλέει στο Αιγαίο!

fullsizerender-4
Για ακόμη μια φορά επικρατεί περίεργη κινητικότητα στις θαλάσσιες περιοχές της Τουρκίας.
Ένα μεγάλο ρωσικό φορτηγό που πέρασε σήμερα το πρωί γύρω στις 7 π.μ. από τον Βόσπορο με κατεύθυνση την θάλασσα του Μαρμαρά και από εκεί στο Αιγαίο, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους Τούρκους εξ’ αιτίας των πολλών ερωτημάτων για το φορτίο που μεταφέρει στα αμπάρια στην ευαίσθητη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
rus-gemisi-istanbul-bogazi-ndan-gecti-6852033
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, το ρωσικό φορτηγό πλοίο με την ονομασία «Vologda-50», πέρασε τον Βόσπορο με κατεύθυνση το Αιγαίο πέλαγος συνοδευόμενος από ικανό αριθμό πλοίων τη τουρκικής ακτοφυλακής, ενώ από διακεκριμένη απόσταση το παρακολουθούσαν τουρκικά ελικόπτερα.
Το ρωσικό φορτηγό όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, συμπεριλαμβάνεται στον ρωσικό πολεμικό στόλο που κατευθύνεται στην ανατολική Μεσόγειο γι’ αυτό και έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα σχετικά με το φορτίο που μεταφέρει στην πολύ ευαίσθητη αυτή περιοχή στα νότια της Τουρκίας.
Οι Τούρκοι έχουν τραβήξει μια σειρά από φωτογραφίες στην προσπάθεια τους να αποκωδικοποιήσουν το φορτίο και την αποστολή του «Vologda-50». κρατώντας φυσικά τις αποστάσεις ασφαλείας από τους Ρώσους, που με την σειρά τους παρακολουθούσαν τους Τούρκους από το πλοίο.



 nikosxeiladakis.gr

ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ «ΕΧΘΡΟΙ»ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Γράφει: Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ

Ως ταύρος εν υαλοπωλείο από την πρώτη ημέρα άρχισε ο Κυριάκος τους …αποκεφαλισμούς και τις κομματικές περιθωριοποιήσεις με αποτέλεσμα να πετύχει με το καλημέρα το… ακατόρθωτο.

Ο Αντρέας Παπαμημίκος γραμματέας της ΝΔ εν όψει των εκλογών νομαρχιακών επιτροπών και μελών για την ανάδειξη συνέδρων της ΟΝΝΕΔ φέρεται να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, και ισχυρίζεται ότι θα πάρει την απόλυτη πλειοψηφία των συνέδρων κόντρα στους εκλεκτούς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εν όψει συνεδρίου της ΝΔ ο Παπαμιμίκος κατάφερε σε σχετικά σύντομο χρόνο να συσπειρώσει τους φανατικούς εχθρούς του ακόμη και από την πλευρά των υποστηρικτών του Μείμαράκη, όπως οι Ταυρής, Μπρμπίλη, Κόκκαλη ,αλλά και τον Ζωντανό της πλευράς Σαμαρά που ήταν όμως και με τον Μείμαράκη, αλλά και άλλα μέλη της Οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου. 
Στο μπλοκ συσπείρωσης έχουν ταυτιστεί και οι Καραμανλικοί που εκ των πραγμάτων τάσσονται απέναντι στον Μητσοτάκη. 

Η συσπείρωση των ετερόκλητων κομματικών δυνάμεων θα …οπλίσει και θα είναι έτοιμη να …πυροβολήσει με στόχο να μπλοκάρει τις αποφάσεις που θέλει να πάρει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την κατάργηση κομματικών οργάνων, μείωση αριθμού μελών πολιτικής επιτροπής, κατάργηση εξ οφίτσιο εκλογής βουλευτών στο όργανο. Παράλληλα θα δοθεί μεγάλη μάχη προκειμένου να θεσμοθετηθούν οι πολιτικές τάσεις ,θυμίζοντας στον Μητσοτάκη ότι στο παρελθόν εξέφραζαν και δικές του θέσεις.

Ο κίνδυνος να μην ελέγχει το κόμμα ούτε σε επίπεδο ΝΟΔΕ, ούτε σε επίπεδο ΟΝΝΕΔ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος συμβαίνει για πρώτη φόρα στην ιστορία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης έντονη είναι η δυσφορία των κομματικών στελεχών αλλά και βουλευτών της Ν.Δ με την ανάμειξη της Ντόρας Μπακογιάννη, μέσω του αντιπροέδρου Κώστα Χατζηδάκη που παρεμβαίνει σε όλα. Υπερδραστηριοποίηση του έτερου Αντιπροέδρου Άδωνη Γεωργιάδη που επιθυμεί να καταγράψει την δυναμική του στους κόλπους της ΝΔ αλλά και να ενισχύσει το ακροατήριο του. 

Όπως καταλάβατε τα …όργανα άρχισαν!!!

Μετά το συνέδριο ο Μητσοτάκης θα προχωρήσει να κάνει 5 τους Αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας στα πρότυπα του λαϊκού κόμματος τοποθετώντας δίπλα στον Άδωνη και τον Χατζηδάκη ,σίγουρα τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ,αλλά και την ωραία και σαγηνευτική Όλγα Κεφαλογιάννη. 
Η κίνηση αυτή αναμένεται να διαταράξει τις ισορροπίες στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, την στιγμή που οι σχέσεις του αρχηγού δεν είναι και οι καλύτερες με αρκετούς βουλευτές του.
Ενισχυτικά της δυσφορίας είναι οι αποφάσεις του Κυριάκου τόσο να δώσει κομματικές θέσεις σε Πασόκους του εκσυγχρονιστικού μπλοκ, όσο και να προσλάβει σύμβουλο από την αγορά για να αξιολογήσει τα κομματικά στελέχη!!!
Τέλος βουλευτές και στελέχη δυσφορούν και με την επικοινωνιακή πολιτική ανάδειξης από την ΝΔ των πρωτοσέλιδων του «Βήματος» και των «Νέων». Κάποιοι μάλιστα εξοργίζονται με την ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ΔΟΛ.!!!

ΠΛΑΙΣΙΟ:
Δεν ξέρω αν θα αλλάξει ο Μητσοτάκης τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ πριν το συνέδριο η μετά. Αυτό που έμαθα στη πιάτσα είναι ότι το ΣΚ βγαίνουν νέοι καυτοί διάλογοι του Κουμπουτσάκου με τον υπόδικο έγκλειστο στις φυλακές κατηγορούμενο για εκβιασμούς δημοσιογράφο Τάκη Μουσά. Οι διάλογοι είναι άκρως αποκαλυπτικοί με κρίσεις του Κουμουτσάκου και για αλλά πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας που θα βάλουν εσωκομματική φωτιά εν όψει συνεδρίου.

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΓΙΝΕ ΟΜΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Ηδη καθαρογράφεται το σκεπτικό της εισήγησης (η δίκη έχει προσδιορισθεί για τον Μάιο), καθώς έχει ορισθεί η σύνθεση της έδρας του εκλογοδικείου, σύμφωνα με το οποίο (αν επικρατήσει η επιστημονική γνώμη του εισηγητή-εισαγγελέα), η Νέα Δημοκρατία πρόκειται να κερδίσει από μία έδρα στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, κι έτσι χάνεται η τέταρτη έδρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις περιφέρειες Αττικής και Α’ Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα. Ως εκ τούτου, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και κ. Αλέξανδρος Κοντός, φέρονται να επανέρχονται δριμύτεροι στη Βουλή και τη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ απ’ αυτή -οι πληροφορίες λένε ότι- πρόκειται να αποχωρήσουν (χάνουν την έδρα τους), ελέω ποσόστωσης , ο κ. Θανάσης Μπούρας (Αττικής) και η κυρία Έλενα Ράπτη (Α’ Θεσσαλονίκης). 
Δεν έγινε γραμματέας ο Στυλιανίδης, όπως τον προόριζε ο Καραμανλής γιατί ηττήθηκε ο Μείμαράκης, θα γίνει βουλευτής και θα είναι μαζί στα ξεκούραστα πίσω έδρανα της βουλής.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ; Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου και γιατί μεταφέρεται η γιορτή;

Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου τιμάται στις 23 Απριλίου. 
Σε περίπτωση που η ημερομηνία αυτή τυγχάνει πριν το Πάσχα, η εορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται την Δευτέρα του Πάσχα. 

Για ποιο λόγο, όμως, συμβαίνει αυτό;

Οι εορτές που συμπίπτουν τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή ή την Μεγάλη Εβδομάδα, όπως για παράδειγμα η εορτή του Αγίου Γεωργίου ή του Αγίου Μάρκου, μετατίθενται στην Κυριακή πριν από αυτές ή την εβδομάδα της Διακαινησίμου, την εβδομάδα δηλαδή μετά την Κυριακή του Πάσχα.
Αυτό συμβαίνει επειδή κατά την περίοδο της Σαρακοστής από Κυριακή απόγευμα μέχρι Παρασκευή πρωί έχουμε πένθος. Δεν γίνονται, λοιπόν, πανηγυρικοί εορτασμοί.
Εφέτος, η 23 Απριλίου είναι Σάββατο του Λαζάρου και δεν τιμώνται οι άγιοι στις Κινητές Δεσποτικές εορτές. Για παράδειγμα το 2078 που το Πάσχα πέφτει στις 8 Μαΐου ο Άγιος Γεώργιος θα εορτασθεί στις 24 Απριλίου, ημέρα Κυριακή.
Συνεπώς, δεν ισχύει η θεωρία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ότι ο Άγιος Γεώργιος τιμάται μετά το Πάσχα, διότι τα εκκλησιαστικά τροπάρια του Αγίου περιέχουν αναστάσιμα λόγια που δεν είναι δυνατό να να τα ψάλουν πριν από την Ανάσταση. Άλλωστε, κάθε Κυριακή, είναι ημέρα αναστάσιμη. Απλώς, η ακολουθία του αγίου είχε γραφτεί πριν την αλλαγή του ημερολογίου και τότε η εορτή έπεφτε πάντα μετά το Πάσχα.

dogma

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ - 7 Θαύματα της φύσης στην Μεσσηνία

Τα «επτά θαύματα της φύσης» που πρέπει να επισκεφθείτε στη ΜεσσηνίαΕίναι πραγματικά μοναδικό πώς η Μεσσηνία, αυτή η γωνιά ελληνικής γης χωρά τόσες πολλές και διαφορετικές ομορφιές! 
Οι γραφικές πολιτείες, τα παραδοσιακά χωριά, οι εξωτικές ακρογιαλιές, αλλά και η καταπράσινη φύση, τα βουνά, τα ποτάμια, οι λίμνες, τα φαράγγια και τα σπάνια οικοσυστήματα, όλα βρίσκονται εκεί, ανοίγονται στους επισκέπτες που έχουν τη διάθεση να τα ανακαλύψουν.
Αν… το λέει η καρδούλα σας, κατά την επίσκεψή σας στη εκεί, μην αφήσετε τις ονειρικές παραλίες και την καλοκαιρινή ραστώνη να σας απορροφήσουν. Αξίζει μια βόλτα στην καρδιά της Μεσσηνίας, στα φαράγγια του Ταΰγετου, στα τρεχούμενα νερά, σε μέρη παρθένα και αγνά που θα σας δώσουν αυτό το κάτι λίγο παραπάνω, αρκετό όμως για να έχετε διηγείστε την εμπειρία από τα «θαύματα της μεσσηνιακής γης» για όλη σας τη ζωή.

Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας

Τα «επτά θαύματα της φύσης» που πρέπει να επισκεφθείτε στη ΜεσσηνίαΕίναι ο νοτιότερος μεταναστευτικός σταθμός των αποδημητικών πουλιών των Βαλκανίων από και προς την Αφρική κι αυτό αρκεί για να «χρήσει» τη Γιάλοβα έναν από τους σημαντικότερος υδροβιότοπους της Ευρώπης. Θα τη βρείτε 7 χιλιόμετρα βόρεια της Πύλου, ανάμεσα στον ομώνυμο οικισμό και μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσσηνίας, τον όρμο της Bοϊδοκοιλιάς.
Έχει έκταση 6.000 στρεμμάτων, το μεγαλύτερο βάθος της φτάνει τα 4 μέτρα και είναι γνωστή και ως Διβάρι (από τη λατινική λέξη vivarium, που σημαίνει «ιχθυοτροφείο»). Περισσότερα από 254 είδη πουλιών όπως ερωδιοί, κορμοράνοι, κιρκινέζια, αιγαιόγλαροι, φλαμίνγκος, ψαραετοί, βασιλαετοί και άλλα παρυδάτια πτηνά βρίσκουν καταφύγιο στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας. Εδώ φιλοξενείται και το σπανιότατο είδος σε όλη την Ευρώπη, ο αφρικανικός χαμαιλέοντας, που θεωρείται υπό εξαφάνιση. Τα μεγάλα πουλιά, όπως ερωδιοί, κίρκοι και τουρλίδες, φθάνουν κατά κύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, παραμένουν εκεί μόνο για λίγες ώρες για να ξεκουραστούν και πριν το σούρουπο φεύγουν ξανά όλα μαζί, δημιουργώντας ένα υπερθέαμα της φύσης για όσους είναι αρκετά τυχεροί να το δουν από κοντά.

Πολυλίμνιο

Τα «επτά θαύματα της φύσης» που πρέπει να επισκεφθείτε στη ΜεσσηνίαΈνας καλά κρυμμένος, επίγειος παράδεισος της Μεσσηνιακής γης. Μικρές λίμνες και καταρράκτες, που σχηματίζονται από τα νερά που διέρχονται μέσα από το Φαράγγι του Πολυλιμνίου. Καταπράσινη βλάστηση, ένα περιβάλλον μοναδικό, παρθένο και σχετικά άγνωστο ακόμα στον μαζικό τουρισμό. Οι λίμνες ήταν μέχρι πρόσφατα καλά κρυμμένες από τους επισκέπτες, αλλά πλέον ο χώρος έχει αξιοποιηθεί, ενώ διαθέτει και δύο χώρους στάθμευσης.
Τα «επτά θαύματα της φύσης» που πρέπει να επισκεφθείτε στη ΜεσσηνίαΠερπατώντας στη φύση για περίπου τρία χιλιόμετρα θα δείτε και τις 15 διαδοχικές λίμνες με τα παράξενα ονόματα: Kαδούλα, Μαυρολίμνα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας και άλλα. Στις πεντακάθαρες λιμνούλες μπορείτε να βουτήξετε και να απολαύσετε της δροσιά των πηγαίων νερών τους. Εντυπωσιακότερος όλων είναι ο καταρράκτης της Κάδης, που ρίχνει τα νερά του από ύψος 25 μέτρων. Πλήθος από έντομα όπως πεταλούδες, λεπιδόπτερα αλλά και κουνούπια αποτελούν τροφή για ένα πλήθος εντομοφάγων πουλιών, τα οποία βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο στους πυκνούς θάμνους, αλλά και στα φυλλώματα των δέντρων, κάνοντας το Πολυλίμνιο σημαντικότατο υδροβιότοπο. Στις λιμνούλες θα διακρίνετε ακόμα μικρά ψάρια, μαύρα καβούρια του γλυκού νερού, αμφίβια, ερπετά και μικρά θηλαστικά. Μπορεί κανείς να προσεγγίσει αυτό το «θαύμα της φύσης» από το χωριό Χαραυγή, σε απόσταση 33 χιλιομέτρων από την πόλη της Καλαμάτας.

Μπίλιοβο

Τα «επτά θαύματα της φύσης» που πρέπει να επισκεφθείτε στη ΜεσσηνίαΜια από τις πιο γνωστές και όμορφες πεζοπορικές διαδρομές της Μεσσηνίας είναι το περίφημο Μπίλιοβο, το λιθόστρωτο καλντερίμι που συνδέει τα χωριά Σωτηριάνικα και Αλτομιρά στην Έξω Μάνη και χαρακτηρίστηκε πρόσφατα ως μνημείο. Το σωζόμενο σήμερα τμήμα του έχει μήκος 3 χιλιομέτρων και με 83 στροφές (από τις οποίες οι 78 είναι 180μοιρών) ανεβαίνει από τα Σωτηριάνικα (υψόμετρο 300 μέτρων) στα Αλτομιρά (υψόμετρο 800 μέτρων). Σε ορισμένα τμήματα αναρριχάται πάνω στο βράχο και κατά το μεγαλύτερό του κομμάτι κινείται παράλληλα και μέσα σε ρέμα μεγάλης κλίσης. Καθώς η διαδρομή ανηφορίζει και το υψόμετρο αυξάνεται, οι πεζοπόροι έχουν τη δυνατότητα να θαυμάζουν από ψηλά τα χωριά της Μάνης και τον Μεσσηνιακό κόλπο. Η κατασκευή του μονοπατιού ξεκίνησε το 1904 και θεωρείται επίτευγμα της λαϊκής αρχιτεκτονικής. Πολλές από τις στροφές του είναι κατασκευασμένες σε μεγάλη κλίση εδάφους, ενώ για τη δημιουργία του μονοπατιού εργάστηκαν τεχνίτες και εργάτες πέτρας από τα γειτονικά χωριά. Υπολογίζεται, με βάση σκαλισμένη σε μια πέτρα επιγραφή πως το καλντερίμι τελείωσε το 1928. Η πεζοπορική αυτή ανάβαση είναι από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές στην Μεσσηνία. Διαρκεί περίπου δύο με δυόμισι ώρες και αν εξαιρέσει κανείς ότι είναι ανηφορικής πορείας, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία.

Φαράγγι του Ριντόμου

Τα «επτά θαύματα της φύσης» που πρέπει να επισκεφθείτε στη ΜεσσηνίαΞεκινά από τις κορυφογραμμές του Ταϋγέτου, από τη Νεραϊδοβούνα, στα 2031 μέτρα υψόμετρο και καταλήγει στην ακτή της Σάντοβας στον Μεσσηνιακό Κόλπο. Προς τη μεριά της θάλασσας, το φαράγγι λέγεται Φαράγγι της Κοσκάρακας. Αποτελεί ένα πλούσιο σε γεωμορφολογικά στοιχεία σχηματισμό, παρουσιάζοντας ένα μεγαλειώδες σύνολο. Σε όλο του το μήκος παρατηρούμε πληθώρα γεωλογικών φαινομένων, όπως οι σχεδόν κατακόρυφες πλαγιές του, οι έντονες πτυχώσεις του πετρώματος και τα ρήγματα. Τα εξαιρετικά καλντερίμια στα Πηγάδια και στα Αλτομιρά αποτελούν φυσική δίοδο προς το φαράγγι, ενώ η πρόσβαση γίνεται και από τις Γαϊτσές ή από την Κοσκάρακα (Κοσκάργα), με το υπέροχο γεφύρι, στην παλαιά οδό Καλαμάτας – Κάμπου. Ένα από τα αξιοθέατα είναι το πέτρινο Πηγαδιώτικο γεφύρι. Έχει δύο τόξα, το ένα πάνω από το άλλο, ενώνοντας τις όχθες του φαραγγιού. Το φαράγγι σε αυτό το σημείο είναι στενό, σαν μία πανύψηλη πύλη που δημιουργούν οι κάθετοι βράχοι. Οι λάτρεις του βουνού και της φύσης θα μείνουν έκπληκτοι από τις ομορφιές του φαραγγιού. Η καλύτερη εποχή για τη διάσχισή του κρίνεται το τέλος της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού, οπότε οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν τη ‒σχετικά‒ απαιτητική διαδρομή.

Φαράγγι του Βυρού

Τα «επτά θαύματα της φύσης» που πρέπει να επισκεφθείτε στη ΜεσσηνίαΒρίσκεται και αυτό στον Ταΰγετο και έχει συνολικό μήκος 19 χιλιόμετρα. Πέρα από τη φυσική του ομορφιά, ξεχωρίζει και λόγω της ιστορικής του σημασίας, καθώς κατά μήκος του διερχόταν η αρχαία Βασιλική Οδός που ένωνε την αρχαία Σπάρτη με το λιμάνι της Καρδαμύλης. Ξεκινά από την δυτική πλευρά του Ταΰγετου, στην μεσσηνιακή Μάνη,  από τον Άγιο Παντελεήμονα που βρίσκεται σε υψόμετρο 1400μ και περνώντας από το Δάσος Βασιλικής κατευθύνεται προς τη θάλασσα της Καρδαμύλης. Σύμφωνα με το μύθο ο Πύρρος, γιος του Αχιλλέα, διέσχισε το φαράγγι του Βυρού για να φτάσει στην αρχαία Σπάρτη και να παντρευτεί την όμορφη Ερμιόνη, κόρη του Μενελάου και της Ωραίας Ελένης. Στα χρόνια του μεσαίωνα, οι κάτοικοι της περιοχής δημιούργησαν σε σπηλιές ή απόκρημνα σημεία ειδικά πέτρινα παρατηρητήρια, γνωστά και ως βίγλες. Ήταν κατασκευασμένα έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η οπτική μετάδοση από το ένα στο άλλο ενός μηνύματος για κάποια πιθανή επιδρομή.
Τα «επτά θαύματα της φύσης» που πρέπει να επισκεφθείτε στη ΜεσσηνίαΤα παρατηρητήρια αυτά χρησιμοποιήθηκαν και κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ως καταφύγια για τους εκάστοτε κυνηγημένους. Στις μέρες μας, απομεινάρια από την Βασιλική οδό και τα λίθινα παρατηρητήρια εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του φαραγγιού. Από τη χρήση της κοίτης του Ποταμού (Βασιλική Υδάτινη οδός- Βασιλική υδροδός- Βυρός) πιθανολογείται ότι πήρε ο ποταμός το όνομα Βυρός, ενώ έτσι προέκυψε και το «Φαράγγι του Βυρού». Οι πλαγιές του Ταΰγετου εκεί είναι γεμάτες από δάση μαυρόπευκου και κεφαλληνιακής ελάτης. Η διάσχιση του φαραγγιού είναι μια ευχάριστη εμπειρία, που αποκαλύπτει πολλές ομορφιές. Θα συναντήσετε την ερειπωμένη Μονή Λυκάκη αλλά και τη Μονή Σωτήρος του 14ου αιώνα.  Στην αρχή του φαραγγιού, επίσης αξιόλογη είναι η εκκλησία της Αγίας Σοφίας Γουρνίτσας αλλά και οι τάφοι των Διόσκουρων, πάνω από την Παλιά Καρδαμύλη. Ανάλογα με την απόσταση που θέλει κανείς να διανύσει, υπάρχουν διάφορες αφετηρίες για πεζοπορία, η καθεμία με το δικό της βαθμό δυσκολίας και με τις δικές της ιδιαιτερότητες.

Φαράγγι του Φονέα

Τα «επτά θαύματα της φύσης» που πρέπει να επισκεφθείτε στη ΜεσσηνίαΑλλιώς είναι γνωστό και ως το Φαράγγι της Νούπαντης. Αρχίζει να σχηματίζεται από το Μοναστήρι της Βαϊδενίτσας και καταλήγει μετά από 8 περίπου χιλιόμετρα στην κρυστάλλινη παραλία του Φονέα, μεταξύ Στούπας και Καρδαμύλης. Οι κάτοικοι των χωριών που είναι κτισμένα κοντά (Σαϊδόνα, Εξωχώρι, Προάστιο) το ονομάζουν «Νούπαντη» γιατί λένε ότι εκεί στα παλιά χρόνια γίνονταν οι συναντήσεις (τα συναπαντήματα) όταν ένα συνοικέσιο βρισκόταν σε εξέλιξη. Την έξοδο της χαράδρας προς τη θάλασσα την λένε «του Φονέα», επειδή αρκετοί άνθρωποι και ζώα είχαν πνιγεί στην προσπάθεια τους να διαβούν το αφρισμένο ρέμα πριν γίνουν τα γεφύρια. Στα παλαιότερα χρόνια το φαράγγι έσφυζε από ζωή, καθώς το καλντερίμι που το τέμνει είναι επιμελούς τεχνικής, ενώ ακόμη διακρίνονται εγκαταλελειμμένα ελαιοχώραφα με προστατευτικές ξερολιθιές, μαντριά και πιθανός νερόμυλος. Σε ένα από τα σπήλαια του φαραγγιού είχε βρεθεί, την δεκαετία του 1970, ένα αγγείο της Γεωμετρικής εποχής που τώρα κοσμεί το αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας. Στα σπήλαια αυτά φωλιάζουν γεράκια, κιρκινέζια, κίσσες, κοράκια, αγριοπερίστερα κ.λπ. που τα κρωξίματά τους είναι ο μοναδικός ήχος που διαταράσσει την απόλυτη σιωπή. Μέσα στη χαράδρα που είναι κατάφυτη από δάφνες και όλων των λογιών τα δένδρα, υπάρχουν πολλά είδη αγριολούλουδων και αρωματικών φυτών (από άγριες ορχιδέες μέχρι ρίγανη και μέντα). Επίσης, ζουν χελώνες, αλεπούδες, νυφίτσες, σκίουροι, σκαντζόχοιροι, κουνάβια, τσακάλια κ.λπ. και την Άνοιξη πανέμορφες κίτρινες και πορτοκαλί πεταλούδες. Μια εντυπωσιακή ανθρώπινη παρέμβαση στη χαράδρα είναι το Μονοκάμαρο Πετρογέφυρο του Προαστίου, που χτίστηκε τη δεκαετία του 1930. Το άνοιγμα της καμάρας του είναι 15 μέτρα, έχει ύψος 22 μέτρα και συνολικό μήκος 25 μέτρα. Το μονοπάτι της κοίτης έχει συνολικό μήκος 6.750 μέτρα και υπολογίζεται πως για τη διάσχιση του χρειάζονται από πεντέμισι με εξίμισι ώρες πεζοπορίας.

Στενό της Μεθώνης

Τα «επτά θαύματα της φύσης» που πρέπει να επισκεφθείτε στη ΜεσσηνίαΕίναι η θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Μεθώνης και της Νήσου Σαπιέντζα, μήκους δύο ναυτικών μιλίων και πλάτους ενός, που έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή λόγω του φυσικού περιβάλλοντος του βυθού της. Το Στενό της Μεθώνης περιλαμβάνει τις ακτές από το ακρωτήριο «Κολύβρι» έως το «Χοντρό Κάβο» καθώς επίσης και τις βόρειες πλευρές της Σαπιέντζας. Το μεσογειακό ενδημικό είδος Posidonia oceanic, που εξαπλώνεται σε όλη τη θαλάσσια περιοχή σε βάθος μέχρι 40 μ., σχηματίζει εκτεταμένα και πυκνά λιβάδια. Το είδος αυτό είναι πολύ ευαίσθητο στη ρύπανση και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δείκτης της οικολογικής κατάστασης της περιοχής. Στο φύλλωμά του φιλοξενείται μεγάλος αριθμός φυτικών και ζωικών ειδών. Το είδος Halophila stipulacea φύεται στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η Πελοπόννησος είναι το δυτικότερο όριο εξάπλωσής του. Το Στενό της Μεθώνης είναι γνωστό άλλωστε και για το πλήθος διασκορπισμένων στο βυθό αρχαίων ναυαγίων  και είναι δημοφιλής τόπος καταδύσεων.

ΠΩΣ θα Διώξετε τα μυρμήγκια από την Κουζίνα σας !!!

Τα μυρμήγκια δεν πρόκειται να τα δείτε στην κουζίνα σας αν δεν τα 'προσκαλέσετε'... που σημαίνει, πως για να έρθουν, υπάρχουν βρομιές, ψίχουλα, λίπη που δεν έχετε καθαρίσει, φαγητά αφημένα κλπ.
Πρώτα απ' όλα λοιπόν, καθαρίζετε την κουζίνα και κυρίως τον πάγκο και τα ντουλάπια που συνήθως υπάρχουν μυρμήγκια. Είναι επίσης σημαντικό οι συσκευασίες με τα τρόφιμα να είναι κλειστές.
Εκτός από την καθαριότητα, που έτσι κι αλλιώς επιβάλλεται, μπορείτε να διώξετε τα μυρμήγκια χρησιμοποιώντας υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και χωρίς να καταφύγετε στα τοξικά προϊόντα του εμπορίου ή άλλες τοξικές λύσεις που μπορεί να σας προταθούν.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διώξετε τα μυρμήγκια:
1. Αγγούρι. Τα μυρμήγκια μισούν τη μυρωδιά του αγγουριού και οι φλούδες αγγουριού είναι κι αυτές ότι πρέπει για να τα εξαφανίσετε.
2. Ξύδι. Ενας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να διώξετε τα μυρμήγκια είναι το άσπρο ξύδι. Ψεκάστε τα με ξύδι και αιωνία τους η μνήμη. Καθαρίστε τα σημεία που βόλταραν τα μυρμήγκια με άσπρο ξύδι και δεν θα ξαναπεράσουν από 'κει.
3. Αλάτι. Φτιάξτε μείγμα από αλάτι και καυτό νερό και ψεκάστε τα και πάπαλα..
Μπορείτε να ρίξετε αλάτι και σε γωνίες ή στη φωλιά τους
4. Πούδρα για μωρά. Η πούδρα για μωρά, περιέχει ταλκ και τα μυρμήγκια δεν αντέχουν τη μυρωδιά της. Αν δεν έχετε μωρά και πούδρα, ρίξτε απλά ταλκ στα σημεία που κάνουν τσάρκα τα μυρμήγκια και θα πάνε στο καλό.
5. Μέντα (ή δυόσμος). Ξερά φύλλα μέντας, τσάι μέντας, τσάι μέντας σε φακελάκι. Βάλτε τα στα ύποπτα σημεία. Αν έχετε αιθέριο έλαιο μέντας, ψεκάστε τα.
6. Βόρακας. Ανακατέψτε ίση ποσότητα βόρακα με ζάχαρη και προσφέρετε τον μεζέ στα μυρμήγκια. Ο βόρακας καταστρέφει το πεπτικό τους σύστημα  και τον εξωτερικό τους σκελετό (τα καϋμένα). Αντί για ζάχαρη μπορείτε να ανακατέψετε τον βόρακα με φυστικοβούτυρο.
7. Χυμός λεμονιού. Βάλτε σε ψεκαστήρα ίσες ποσότητες νερού και χυμού λεμονιού και ψεκάστε τα ύποπτα σημεία.
8. Ρύζι. Οι κόκκοι ρυζιού  τα στέλνουν αδιάβαστα
9. Σαπούνι. Αν τα ψεκάσετε με σαπουνόνερο, θα πάθουν αφυδάτωση και θα εγκαταλείψουν τον μάταιο τούτο κόσμο
10. Κρεμμύδι, πιπέρι καγιέν, σκόρδο, μοσχοκάρφια. Ανακατέψτε 1 κρεμμύδι + 1κσ  πιπέρι καγιέν + 1 σκελίδα σκόρδο +4 μοσχοκάρφια με 1/4 νερό στο μπλέντερ. Ψεκάστε τα σημεία που πάνε τα μυρμήγκια και τέλος.
11. Φύλλα δάφνης, σκόρδο, μοσχοκάρφι, κανέλλα. Αν υπάρχουν στα ντουλάπια δεν θα έχετε ποτέ πρόβλημα ούτε μυρμήγκια, ούτε άλλα ζουζούνια που πάνε στο αλεύρι, το σιμιγδάλι κλπ
12. Μαγειρική σόδα + ζάχαρη σε ίσες ποσότητες
13. Μείγμα από νερό 40% + οινόπνευμα 40% + υγρό σαπούνι πιάτων 20%. Σε ψεκαστήρα και ψεκάστε τα.:

" Περιβάλλον " Αντώνη Σαμαρά -" Οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν για τις αθλιότητές τους"


Επίθεση στην Γεροβασίλη από συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά

Επίθεση στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή την δήλωσή της για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», που εμπλέκει ανθρώπους από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά με τη λίστα Λανγκάρντ, εξαπέλυσαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. «Η σημερινή δήλωση της κ. Γεροβασίλη που έσπευσε να υιοθετήσει σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, είναι όχι μόνο ψευδής, όπως το δημοσίευμα, αλλά και χυδαία» ανέφεραν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και συμπλήρωναν: «Δείχνει  την απελπισία στην οποία έχει περιέλθει η "γνωστή" ομάδα του Mαξίμου, ενόψει των ευθυνών της για  το κατάντημα της χώρας. Όμως οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν για τις αθλιότητές τους».

Στη Νότια Πελοπόννησο - Ο "Μητσάρας" που το βράδυ ξέσκισε μια "τίγρη": Ο φιλόλογος που έκανε σεξ με μαθήτρια και αυτομαστιγωνόταν με την ζώνη του μέσα στο...!

Καθηγητής φιλόλογος, παντρεμένος με δύο παιδιά, αυτομαστιγωνόταν με τη ζώνη του κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αυτοαποκαλείτο «Μητσάρας», έβγαινε ραντεβουδάκια με μαθήτρια, αλλά την πήγαινε και στο σπίτι του, εκσφενδόνιζε παπούτσια στις μαθήτριες, ήταν αθυρόστομος και απαξιωτικός προς τους μαθητές, άφηνε σεξουαλικά υπονοούμενα, έλεγε άσεμνα ανέκδοτα, αλλά του άφηναν και ραβασάκια στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους.
 Ο ίδιος δηλώνει αντικομφορμιστής και υποστηρίζει ότι αυτά που του αποδίδονται είναι σκευωρία και πλεκτάνη.

Παρ’ όλα αυτά, οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν δέχθηκαν την προσφυγή του τέως γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, με την οποία ζητούσε ο φιλόλογος να απολυθεί οριστικά, και επικύρωσαν την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των 6 μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών του που του είχε επιβληθεί για αναξιοπρεπή συμπεριφορά δημοσίου υπαλλήλου εντός και εκτός υπηρεσίας.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται με ένα ανώνυμο e-mail και καταγγελίες γονέων για την απρεπή συμπεριφορά του φιλολόγου στη Νότια Πελοπόννησο, ενώ υπήρξε και καταγγελία γονέα για σεξουαλική και ψυχική παρενόχληση της κόρης του.

Έτσι ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα από την οποία προέκυψε ότι ο φιλόλογος εφέρετο να έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά μαθήτρια της Α΄ Λυκείου, να είχε προσβάλει επανειλημμένα μαθητές με απρεπείς εκφράσεις. Χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος σε μαθήτριες της είπε «πότε θα βγάλεις το δικό σου ροζ dvd σαν της Τζούλιας», σε άλλη ανέφερε ότι «εμείς οι gay πρέπει να το δείχνουμε», ενώ σε μαθητή του είπε με νόημα: «εχθές το βράδυ ξέσκισα μια τίγρη».

Για να εξασφαλίσει τα νώτα του, απειλούσε κιόλας τους μαθητές να μην πουν τίποτα στουώ γονείς τους, λέγοντας: «Έχουν προσπαθήσει πολλά πουλάκια να μου κάνουν κακό, αλλά τον Μητσάρα δεν τον αγγίζει τίποτα, γιατί άλλα πουλάκια που αγαπάνε τον Μητσάρα θα απομονώσουν αυτά τα πουλάκια που μιλάνε πολύ».

Κατόπιν αυτών, που ήταν η κορφή του παγόβουνου, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Στο πλαίσιο της ΕΔΕ ο πατέρας της μαθήτριας κατέθεσε ότι από άλλους γονείς πληροφορήθηκε ότι η κόρη του έχει σχέση με το φιλόλογο. Η ίδια η κόρη του παραδέχθηκε ότι είχε βγει δυο φορές μαζί του και ότι ήδη από τα Χριστούγεννα του 2009 «την έπαιζε εγκεφαλικά και ψυχικά», ζήτησε όμως να «μην του κάνουν τίποτα».

Ακόμη, κατέθεσε ότι τον Ιούνιο του 2010 είχαν δει τον καθηγητή έξω από το σπίτι της μαθήτριας και η τελευταία μπήκε στο αυτοκίνητό του, ενώ συμμαθήτριές της την άκουγαν να συνομιλεί τηλεφωνικά μαζί του «κάθε πέντε λεπτά» και μάλιστα το κινητό είχε που απόκρυψη.

Ο πατέρας ανέφερε ακόμη ότι ο καθηγητής πήγε την κόρη του στο σπίτι του και της έδειχνε οικογενειακές φωτογραφίες, προσπαθώντας να την παρασύρει, όπως και ότι η κόρη του δεχόταν κλήσεις από τον αριθμό 697…….., ο οποίος ανήκε στον εκπαιδευτικό.

Η μητέρα της μαθήτριας είπε ότι της εκμυστηρεύθηκε η κόρη της ότι όντως η πρώτη συνάντηση έγινε στο αυτοκίνητό του, κατά την οποία απλώς συζητούσαν, ενώ η δεύτερη ήταν στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την μαθήτρια, κατά την συνάντηση στο σπίτι του γδύθηκε «από την μέση και πάνω» και αντάλλαξαν «φιλιά και χάδια», χωρίς όμως να φτάσουν σε ερωτικές πράξεις.

Κατά τη μητέρα, «η ολοκλήρωση της σχέσης τους ήταν θέμα ημερών, καθώς ο εκπαιδευτικός συνιστούσε στην κόρη της να είναι προσεκτική στο σχολείο, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή η σχέση τους».

Παράλληλα, γονείς ανέφεραν ότι ο φιλόλογος είχε πει σε μαθήτριες διάφορες φράσεις, όπως «χθες το βράδυ πήρα ένα γκομενάκι καυτό», «άσε μας ρε Τζένη και συ με τους έρωτές σου», «περπάτα πιο σεξουαλικά γιατί δεν θα σε θέλει κανένας άντρας», ενώ μετά από ένα περιστατικό βιαιοπραγίας μαθητή κατά μαθήτριας επιβράβευσε τον μαθητή λέγοντάς του: «καλά της έκανες και εγώ στη θέση σου το ίδιο θα έκανα».

Οι συνάδελφοί του χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά του «αντιπαιδαγωγική και ανάρμοστη», ενώ κατέθεσαν ότι είναι «εκρηκτικός, πομπώδης, αθυρόστομος, με έλλειψη σεβασμού απέναντι στους άλλους», ενώ του καταλόγισαν ότι άφηνε σεξουαλικά υπονοούμενα για την εμφάνιση και την αμφίεση των μαθητριών και έλεγε απαξιωτικές εκφράσεις και επιφωνήματα για τα «σωματικά προσόντα τους».

Μάλιστα, τόνισαν ότι σε μια σε μία περίπτωση λογομαχίας που είχε με μαθήτρια, εκσφενδόνισε προς το μέρος της υπόδημα άλλης μαθήτριας.

Ακόμη, κατέθεσαν ότι μαθητές τους μετέφεραν ότι «ήταν αθυρόστομος, τραγουδούσε άσεμνα τραγούδια και έκανε απρεπείς χειρονομίες», ενώ άλλος είπε ότι ήταν «είρων και προκλητικός» και ότι «η διδασκαλία του διαρκούσε 5 λεπτά, διαθέτοντας την υπόλοιπη διδακτική ώρα σε ανέκδοτα για sex και ναρκωτικά», ενώ όταν μαθητής είχε βρογχίτιδα, με ειρωνικό ύφος του είπε: «Κ. έχουν χαλάσει τα υδραυλικά σου».

Η διευθύντρια του Λυκείου τον χαρακτήρισε αθυρόστομο και χαλαρό και ανέφερε ότι κατά το παρελθόν είχε τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμό για την υβριστική στάση του.

Ο φιλόλογος αρνήθηκε τα περισσότερα περιστατικά που του απέδιδαν. Αντίθετα, δέχθηκε ότι αυτομαστιγώθηκε «χιουμοριστικά» και ότι είχε υποστηρίξει τον μαθητή που είχε χειροδικήσει κατά συμμαθήτριάς του γιατί ο μαθητής, ο οποίος ήταν άριστος, είχε υπάρξει θύμα ρατσισμού λόγω του βάρους του.

Αναφορικά με τις σχέσεις του με τη μαθήτρια, παραδέχθηκε ότι «παρέλαβε την μαθήτρια από την οικία της φίλης της με το αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό λεωφορείων, όπου και στάθμευσε».

Όμως η συνάντηση αυτή «έγινε για να πείσει τη μαθήτρια να σταματήσει να τον ενοχλεί και τους υιούς του με διαρκείς τηλεφωνικές κλήσεις και με σημειώματα, καθώς είχε προκαλέσει αναστάτωση στην οικογένειά του».

Παράλληλα, δέχθηκε ότι η δεύτερη συνάντησή του με τη μαθήτρια, πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, πλην όμως «όλη του η συμπεριφορά εκεί ήταν αποτρεπτική της δημιουργίας σχέσεως μαζί της, ενώ η συνάντηση αποσκοπούσε και πάλι στο να την πείσει να παύσει να ενοχλεί τον ίδιο και την οικογένειά του».

Στο πόρισμα της ΕΔΕ υπογραμμίζεται ότι η συμπεριφορά του φιλολόγου προκάλεσε υποτιμητικά σχόλια για τον ίδιο, τα οποία «αναπαράγονται με τη μορφή σκανδάλων».

Ως προς τις σχέσεις του με τη μαθήτρια, σημειώνεται ότι δεν προέκυψε ότι «αυτός επεδίωξε επαφή με τη μαθήτρια, καθώς αυτή δεν ανήκε στο τμήμα του». Όμως, προέκυψε κατά τρόπο σαφή «η διπλή συνάντησή τους (η δεύτερη στην οικία του) και η ανταλλαγή τηλεφωνικών κλήσεων προσωπικού περιεχομένου». Και συνεχίζει η ΕΔΕ:

«Το γεγονός ότι ο ίδιος προέτρεπε την μαθήτρια να μην αποκαλύψει σε κανέναν τις συναντήσεις τους καταδεικνύει ότι είχε πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας των πράξεών του».

Κατόπιν αυτών, ασκήθηκε σε βάρος του πειθαρχική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και αναξιοπρεπή διαγωγή εντός και εκτός υπηρεσίας.

Τώρα, κατά την πειθαρχική σε βάρους του διαδικασία, άλλαξε υπερασπιστική γραμμή και προσέθεσε νέα, άγνωστα στοιχεία.

Αρνήθηκε ότι παρέσυρε τη μαθήτρια στο σπίτι του, στο οποίο διέμενε με τη σύζυγό του και ότι «η παραδοχή του γεγονότος αυτού στην πρώτη κατάθεσή του υπήρξε αποτέλεσμα κακής συνεννοήσεως με τον δικηγόρο του».

Επεσήμανε ότι η μαθήτρια ήταν αυτή που τον προσέγγισε. Από τον Οκτώβριο 2009 η σύζυγός του άρχισε να δέχεται κλήσεις στο κινητό της, όταν δε απαντούσε της το έκλειναν. Τα τηλεφωνήματα συνεχίστηκα και με τους δύο γιους του, οι οποίοι δέχονταν κλήσεις από μαθήτριες, οι οποίες νόμιζαν ότι μιλούν με τον ίδιο και έλεγαν ότι είναι θαυμάστριές του, ενώ στην ονομαστική του εορτή του άφηναν το μήνυμα «χρόνια πολλά μανάρι».

Ο καθηγητής αποκάλυψε ότι βρήκε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του ιδιόχειρη επιστολή της μαθήτριας, στην οποία έγραφε ότι «επιθυμούσε συνάντηση μαζί του και, ενδεχομένως, τη σύναψη σχέσεως».

Παραδέχθηκε και πάλι ότι συναντήθηκε με τη μαθήτρια. Στην πρώτη συνάντηση η οποία έγινε στον χώρο στάθμευσης των υπεραστικών λεωφορείων, δίπλα στη λαϊκή αγορά της, προσπάθησε να της εξηγήσει ότι «δεν υπήρχε περίπτωση να συνάψουν σχέση, διότι αυτό θα συνιστούσε αδίκημα, διότι έχουν τεράστια διαφορά ηλικίας, αλλά και διότι είναι εκπαιδευτικός και παντρεμένος».

Όμως, όπως τόνισε, «η μαθήτρια έδειξε να πείθεται και ζήτησε να συναντώνται φιλικά, παρουσία της μητέρας της, αλλά εκείνος την απέτρεψε». Τις επόμενες ημέρες η μαθήτρια άρχισε να του ασκεί ψυχολογική πίεση, καλώντας τον στο τηλέφωνο και λέγοντάς του ότι «θα κλειστεί σε μοναστήρι», οπότε και αποφάσισε να την συναντήσει και πάλι για να την καθησυχάσει.

 Η δεύτερη συνάντηση, επισήμανε ο καθηγητής, έγινε και πάλι στο ίδιο σημείο και όχι σπίτι του, όπως είχε αρχικά λεχθεί.

Όλα όσα καταγγέλλονται σε βάρος του τα απέδωσε σε «σκευωρία» και «πλεκτάνη», για λόγους αντιζηλίας συναδέλφων του «εξαιτίας της εκπαιδευτικής του πορείας, στη διάρκεια της οποίας ουδέποτε υπέκυψε σε «ευτελείς προτάσεις» τους σχετικές με την αύξηση της βαθμολογίας μαθητών, την διαγραφή απουσιών κ.λπ.».

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι «ο αντικομφορμιστικός χαρακτήρας και στάση του προσκρούει σε ευτελείς προθέσεις κάποιων γονέων, μαθητών και διευθυντών και ότι εσκεμμένα ο «αντικομφορμισμός» του καταγγέλλεται δολίως ως ιδιορρυθμία». Επίσης, απέδωσε τη συμπεριφορά του στη διαφορετική παιδαγωγική του προσέγγιση στις σχέσεις του με τους μαθητές, η οποία απορρέει από τη «διαφορετικότητά του» και τις «ανοικτές του προοπτικές», ενώ δέχθηκε ότι «η συμπεριφορά του ήταν μεν αντισυμβατική, πλην υπό διαφορετικό πρίσμα δεν αποτελεί παρά «χιουμοριστική κίνηση»».

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε ότι αποδείχθηκαν όσα του αποδίδονται, αλλά, σημειώνει η εισηγήτρια του συμβουλίου, δεν υπήρξαν αναφορές από «αυτήκοους μάρτυρες» και «δεν επιβεβαιώθηκαν κατά λέξη οι φράσεις και τα περιστατικά της υπόθεσης».

Στη συνέχεια, η εισηγήτρια υπογράμμιζε ότι, ναι μεν υπήρξε σχέση μεταξύ του καθηγητή και της μαθήτριας, αλλά «δεν προέκυψε η ακλόνητη πεποίθηση ότι αυτός επεδίωξε πρώτος να έρθει σε επαφή μαζί της» και δεν αποδείχθηκε ότι η σχέση αυτή «ολοκληρώθηκε σεξουαλικά». Ωστόσο αποδείχθηκαν «οι δύο συναντήσεις τους (η μία στην οικία του).

Παρ’ όλα αυτά ο φιλόλογος συνεχίζει να διδάσκει, καθώς οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι είναι προσήκουσα η ποινή της εξάμηνης παύσης με πλήρη στέρηση των αποδοχών του που του επιβλήθηκε, και απέρριψε την προσφυγή του κ. Ρακιντζή.

ΦΩΤΟ - ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ: Απόκοσμες εικόνες με άνθρωπο να… περπατά στα σύννεφα, κάνουν τον γύρο του κόσμου!

 Ο 30 χρονος Ιρλανδός Nick O’Donohue, εργάστηκε ως διευθυντής σε μια εταιρία που πετά  από Αυστρία προς Λονδίνο. 

SYNNEFA
Ξαφνικά είδε κάτι περίεργο έξω από το παράθυρο του και αποφάσισε να το φωτογραφίσει. Μοιάζει με έναν άνθρωπο ή ένα ρομπότ, με τα πόδια του να βρίσκονται πάνω απ όλα τα σύννεφα.

Σύμφωνα με τον O’Donoghue:
 
«Εγώ πετούσα για το σπίτι μου μετά από μια επίσκεψη εργασίας στην Αυστρία. Κοίταξε έξω από το παράθυρο και στη συνέχεια είδα αυτή την εικόνα. Είναι σίγουρα μια συγκεκριμένη μορφή.
Έτσι, ζήτησα από την κυρία, που καθόταν στα δεξιά μου να κοιτάξω έξω από το παράθυρο. Ήμουν πάρα πολύ σοκαρισμένος!
Όλα αυτά που παρατηρήσαμε διήρκησαν περίπου δύο λεπτά. Για μένα, αυτό που είδα ήταν πολύ παρόμοιο με τον άνθρωπο, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ιδέα τι ήταν.
Έγραψα στα σχόλια ότι αυτό είναι το ανώτερο στρώμα των νεφών, τα οποία ήταν πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Αλλά από ό, τι είδα, ήμουν έκπληκτος γιατί ποτέ δεν πιστεύα ότι ήταν απλά ένα σύννεφο. Δεν μπορώ να δώσω καμία εξήγηση »

ΒΙΝΤΕΟ - ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ! «Πέταξαν» πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες και τα ξανά έκλεισαν!


ImageHandler
Ένα νέο περιστατικό ήρθε για να «φουντώσει» την ήδη τεταμένη κατάσταση στα ελληνικά σύνορα με τα Σκόπια.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του MEGA, σήμερα το πρωί, οι Σκοπιανοί άνοιξαν για λίγα λεπτά τα σύνορα και επαναπροώθησαν στην Ελλάδα 25 πρόσφυγες και μετανάστες.
Τα 25 αυτά άτομα, Συριακής και Ιρακινής καταγωγής είχαν καταφέρει να περάσουν νόμιμα τα σύνορα στις 3 Μαρτίου, όταν επιτρεπόταν η διέλευση. Όμως στην πορεία τους προς την κεντρική Ευρώπη εγκλωβίστηκαν στα σύνορα με την Σερβία.
Οι αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ τους συνέλαβαν και μετά από αρκετές μέρες, και με ενδιάμεση στάση στα Σκόπια τους έφεραν και πάλι στα σύνορα με την Ελλάδα, όπου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και διεργασίες τους εξώθησαν να επιστρέψουν πίσω στην χώρα μας.
Μάλιστα όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ του καναλιού, η κίνηση αυτή έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς οι συνοριακοί αστυνομικοί των Σκοπίων… σήκωσαν κάποια στιγμή τον φράχτη και εξώθησαν τους συγκεκριμένους πρόσφυγες και μετανάστες πίσω στο έδαφος της Ελλάδας!

Μια ακόμα διάκριση για τις επιχειρήσεις τουρισμού της Μεσσηνίας στα TOURISM AWARDS 2016

H συμμετοχή της πλατφόρμας ηλεκτρονικού προορισμού ALLMESSINIA.COM διακρίθηκε με BRONZE AWARD
στην ενότητα : Digital Tourism και κατηγορία : Ηλεκτρονική Παρουσία & Επικοινωνία

Οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από 27μελή ανεξάρτητη κριτική επιτροπή. Ανάμεσά τους, πανεπιστημιακοί, subjectmatter experts και επιφανείς προσωπικότητες με άποψη και εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας.

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού προορισμού ALLMESSINIA.COM τοποθετήθηκε ανάμεσα σε μεγάλες και καταξιωμένες εταιρίες του ηλεκτρονικού τουρισμού.

Το όραμα του ιδρυτή Γιώργου Δασκαλάκη είναι να δημιουργήσει έναν ηλεκτρονικό προορισμό αφιερωμένο αποκλειστικά για την Μεσσηνία, όπου οι χρήστες του διαδικτύου και ιδιαίτερα το διεθνές κοινό (δυνητικοί επισκέπτες) θα μπορούν να αγοράσουν ηλεκτρονικά τουριστικές υπηρεσίες, να ενημερώνονται και να συμμετέχουν στα δρώμενα του προορισμού.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ....ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΜΑΣΤΙΓΑ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ !!!

Επίθεση με... χάδια σε ηλικιωμένο στο ασανσέρ του Νοσοκομείου  Καλαμάτας !

Δύο νεαρές τσιγγάνες επινόησαν έναν... πρωτότυπο τρόπο για να αποσπάσουν την προσοχή του άνδρα και να του κλέψουν το πορτοφόλι

Απίστευτη εμπειρία έζησε ένας ηλικιωμένος μέσα στο ασανσέρ του νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου είχε πάει για να επισκεφτεί έναν ασθενή. Δυο νεαρές και όμορφες τσιγγάνες τον... στρίμωξαν για τα καλά και του επιτέθηκαν με «προχωρημένα» χάδια, φυσικά με στόχο το... πορτοφόλι του!

Οι δράστιδες που ακολούθησαν τον ανυποψίαστο επισκέπτη, πάτησαν το κουμπί για τον 3ο όροφο και όταν εκείνος επιχείρησε να βγει στον δεύτερο, δεν τον άφησαν. 


Κόλλησαν σαν... στρείδια πάνω του και τον προσκαλούσαν να τους κάνει έρωτα, ενώ ταυτόχρονα έψαχναν να βρουν την τσέπη που είχε τα χρήματά του! 
Ωστόσο, το... αντικείμενο του πόθου κατάφερε να αντισταθεί στις προκλήσεις.

Το περίεργο είναι ότι κατάφερε να διασώσει και το... πορτοφόλι του, που διαπίστωσε ότι το είχε ακόμη πάνω του όταν άνοιξε η πόρτα και βγήκε τρέχοντας από το ασανσέρ! 

Το παρ' ολίγον θύμα κατήγγειλε στην ιδιωτική εταιρεία φύλαξης του νοσοκομείου την σεξουαλική (και όχι μόνο) επίθεση που δέχθηκε και πληροφορήθηκε με έκπληξη ότι το φαινόμενο είναι... καθημερινό!

ΦΩΤΟ: ΜΕΓΑΛΗ ΨΑΡΙΑ στην Βόρεια Εύβοια -Τούνες,μεγάλα ψάρια που φθάνουν τα 550 κιλά βάρος. Ειναι παραγγελία απο μερακλήδες Γιαπωνέζους...

Αλιεύτηκαν από παραγαδιάρικα Τρικεριώτικα και Σκοπελίτικα καϊκια με μαστόρους…καπετανέους , το ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ το ΠΕΤΡΟΣ και το ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, αρόδο Σκόπελο-Βορ Εύβοια και μετα απο την καταγραφή της αλιείας απο το Λιμενικό Αιδηψού,θα συσκευασθούν για εστιατόρια και ουζερί του Τόκιο....

Ειναι περιζήτητες οι Τούνες Ευβοικού για το εθνικό έδεσμα των Γιαπωνέζων το Σούσι...
 
Η παρουσία του Λιμενικού Αιδηψού και η συνεργασία κατά την καταγραφή και φόρτωση με τους καπετανέους ηταν άψογη.
Χάρηκα όταν άκουσα έναν νεαρό Λιμενικό να λέει στον καπετάνιο.....-
Καλώς ήλθατε Κυβερνήτα.-
 
Είναι προστατεύμενο είδος,επιτρέπεται η αλιεία για περιορισμένο αριθμό ψαριών και συνολικό βάρος,  δίδονται ειδικές άδειες με αυστηρά κριτήρια και απόψε τα μεσάνυχτα 8-4-2016 έληξε η περίοδος ψαρέματος και σφραγίσθηκαν από το Λιμεναρχείο Αιδηψού τα ημερολόγια αλιείας
Ισως αύριο βράδυ να ειναι στο Τόκιο.
 
Αρης Βλάχος

Έλληνας ιερέας ξυλοκοπήθηκε γιατί τον πέρασαν για ...τρομοκράτη !

Με ράμματα στο κεφάλι κατέληξε Έλληνας ιερέας έπειτα από απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε με σίδερο ελαστικών από
έφεδρο πεζοναύτη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τον πέρασε για τρομοκράτη.


Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στην Τάμπα, των ΗΠΑ, όταν ο 29χρονος πατέρας Αλέξιος Μαράκης, είχε την ατυχή ιδέα να ζητήσει βοήθεια για να βρει το δρόμο του. Αντ’ αυτού έλαβε χτυπήματα στο κεφάλι από τον 28χρονο Τζέισεν Μπρους, ο οποίος μάλιστα κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία λέγοντας ότι «συνέλαβε έναν τρομοκράτη».

Η αστυνομία έφτασε επί τόπου μετέφερε τον τραυματισμένο ιερέα στο νοσοκομείο, όπου με τη βοήθεια διερμηνέα εξήγησε ότι μπερδεύτηκε χρησιμοποιώντας το GPS του και κατέληξε έξω από το γκαράζ του Μπρους, όπου εκείνη την ώρα κάτι έψαχνε στο πορτ-μπαγκαζ του αυτοκινήτου του.

Ο πατέρας Αλέξιος Μαράκης, τον χτύπησε στον ώμο προλαβαίνοντας να ψελλίσει στα ελάχιστα αγγλικά που γνωρίζει «παρακαλώ» και «βοήθεια» προτού βρεθεί καταδιωκόμενος γύρω από το τετράγωνο από τον μαινόμενο Τζέισεν Μπρους, ο οποίος του κατάφερε τέσσερα χτυπήματα.

Ο ίδιος ο Μπρους, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του είπε ότι ένας γενειοφόρος άνδρας με μαύρη ρόμπα και σανδάλια, καταπάτησε την ιδιοκτησία του και προσπάθησε να τον ληστέψει, ότι του επιτέθηκε σεξουαλικά τόσο σωματικά όσο και φραστικά σε άπταιστα αγγλικά και ότι φώναζε «Allahu Akbar», δηλαδή ο Θεός είναι μεγάλος, στα αραβικά. «Αυτό σου λένε πριν σε ανατινάξουν» εξήγησε στους αστυνομικούς. Επίσης, είπε ότι χρειάστηκε να υπερασπιστεί τη ζωή του γιατί ο άγνωστος τον κυνήγησε.

Τελικά συνελήφθη για διακεκριμένη επίθεση, ενώ εκπρόσωπος των αρχών είπε ότι η αστυνομία διαθέτει βίντεο από την καταδίωξη, όπου εμφανίζεται ένας ψηλός μυώδης άνδρας να κυνηγά έναν μικρόσωμο και πως η ιστορία του ιερέα επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του GPS.

Ο Μπρους αφέθηκε την Τρίτη καταβάλλοντας εγγύηση 7.500 δολαρίων. Ωστόσο δεν θέλησε να ζητήσει συγγνώμη, παρά επανάλαβε μέσω του δικηγόρου του τη δική του εκδοχή των γεγονότων και κατηγόρησε την αστυνομία για μεροληψία.

Ο πατέρας Αλέξιος ο οποίος σπουδάζει Θεολογία σε ελληνική σχολή στη Μασαχουσέτη κάνοντας το μεταπτυχιακό του, δεν θέλησε να καταθέσει μήνυση.

HANDELSBLATT: Στην Αθήνα έγινε η υποκλοπή


Greek Prime Minister Alexis Tsipras makes a sign to a colleague as he sits for the first time in the Prime Minister's seat in the parliament before a swearing in ceremony for Greece's new lawmakers in the Greek parliament in Athens February 5, 2015.  REUTERS/Yannis Behrakis (GREECE - Tags: POLITICS)

«Με την δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας στελεχών του ΔΝΤ, η οποία έγινε όπως όλα δείχνουν από την Ελλάδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να σπείρει διχόνοια μεταξύ του ΔΝΤ και των υπολοίπων θεσμών, γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα.
H οικονομική εφημερίδα επισημαίνει για την υπόθεση Wikileaks:
«Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ξεφορτωθεί το ΔΝΤ για τον ίδιο λόγο, για τον οποίο το Βερολίνο επιθυμεί την παραμονή του στο ελληνικό πρόγραμμα: το Ταμείο εμμένει στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Με την δημοσιοποίηση της συνομιλίας ο Αλέξης Τσίπρας εξοργίζει την Κριστίν Λαγκάρντ και διακινδυνεύει την εύθραυστη σχέση του με την Άγκελα Μέρκελ.
Ο έλληνας πρωθυπουργός ωστόσο δεν δείχνει να ανησυχεί για τη νέα αναστάτωση που προκαλεί. Από την κόντρα με το ΔΝΤ ελπίζει σε εσωπολιτικά οφέλη, με δεδομένο ότι πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ περίπου κατά 8%.
Ο Αλέξης Τσίπρας παίζει σκληρό πόκερ και ρισκάρει πολλά. Επιβαρύνει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές με μια νέα αντιπαράθεση για ελάφρυνση του χρέους, την οποία, στην παρούσα φάση, δεν χρειάζεται η χώρα. Αντ΄ αυτού ο έλληνας πρωθυπουργός θα έπρεπε να συμβάλλει στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων έτσι ώστε να συνεχίσει η εκταμίευση των δόσεων. Τον Ιούλιο η Ελλάδα καλείται να αποπληρώσει 3,7 δις ευρώ. Χωρίς την βοήθεια των δανειστών η χώρα απειλείται με στάση πληρωμών».

Deutshe Welle

Αναλογικό σύστημα πληρωμής διοδίων στην «Ολυμπία» οδό


Αναλογικό σύστημα πληρωμής διοδίων στην «Ολυμπία» οδό


Αναλογικό σύστημα πληρωμής διοδίων θα εφαρμοστεί στην "Ολυμπία" οδό μετά τον Μάρτιο του 2017, όποτε και προβλέπεται να παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Κορίνθου, δήλωσε σήμερα στην Πάτρα ο γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες.
Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «οι τελικές συμφωνίες με τους παραχωρησιούχους προβλέπουν την εφαρμογή ενός μεικτού συστήματος, ώστε να υπάρξει δίκαιη κατανομή των τελών των διοδίων, αλλά και διευκολύνσεις, σαν και αυτές που εφαρμόστηκαν στην συμφωνία που κάναμε στον "Μωρέα"».
Δηλαδή, όπως ανέφερε ο Γιώργος Δέδες «δωρεάν μετακινήσεις των ατόμων με ειδικές ανάγκες και άλλα μεγάλα εκπτωτικά πακέτα για αυτούς που μετακινούνται σε καθημερινή βάση για να πάνε στη δουλειά τους, καθώς και κλιμακωτές εκπτώσεις, ανάλογα με τον αριθμό διελεύσεων».
Σε αυτό το σημείο ο Γιώργος Δέδες τόνισε ότι «οι συμφωνίες που επιτυγχάνουμε με τους παραχωρησιούχους, θα είναι ικανοποιητικές για τους πολίτες και την κοινωνία».
Όσον αφορά στα έργα που πραγματοποιούνται στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, ο γραμματέας Υποδομών είπε ότι «βρισκόμαστε στην αιχμή μιας μεγάλης προσπάθειας που γίνεται για την έγκαιρη παράδοση του αυτοκινητόδρομου», προσθέτοντας ότι «ο Μάρτιος του 2017 είναι μία πιεστική, αλλά εφικτή ημερομηνία για την παράδοση των μεγάλων έργων».
«Αυτή τη στιγμή έχουμε σαν δεδομένο», συνέχισε ο Γιώργος Δέδες, ότι «οι κατασκευαστές, οι παραχωρησιούχοι και το υπουργείο Υποδομών, έχουμε συμφωνήσει και γραπτώς σε εφικτά χρονοδιαγράμματα, που μέσω διαδικασιών εντατικοποίησης των εργασιών, θα μας οδηγήσουν στην παράδοση και της "Ολυμπίας" οδού και της "Ιονίας" οδού τον Μάρτιο του 2017, ώστε η χώρα να αποφύγει τα πρόστιμα και τις επιστροφές των ενισχύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Και κυρίως, όπως υπογράμμισε, «να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών, που τόσα χρόνια υφίστανται τις αρνητικές συνέπειες αυτών των έργων».
Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα, τόνισε ότι είναι εφικτό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, ενώ σχετικά με την χρηματοδοτική ροή, είπε ότι «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της κατασκευής αυτών των έργων, που το Δημόσιο δεν χρωστάει ούτε ένα λεπτό του ευρώ στους παραχωρησιούχους και στους κατασκευαστές».
Αναφερόμενος στις εργασίες για την εθνική οδό Πατρών-Πύργου, ο Γιώργος Δέδες είπε ότι «εξελίχθηκαν οι δύο πρώτες δημοπρατήσεις και προχωράμε στην τρίτη, αλλά είχαμε την ατυχία να υπάρχει η αποχή των μηχανικών από τα όργανα των δημοπρατήσεων και των προκηρύξεων των διαγωνισμών».
Όμως, όπως σημείωσε, «είμαστε έτοιμοι να αναπληρώσουμε χρονικά το έδαφος που χάθηκε, κάνοντας πλέον τις δημοπρατήσεις ανά 20 ημέρες και όχι ανά μήνα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, ώστε στις αρχές του φθινοπώρου, όπως είχαμε προαναγγείλει, να έχουμε ολοκληρώσει τις επτά από τις οκτώ συνολικά δημοπρατήσεις».
Σχετικά με την όγδοη δημοπράτηση που αφορά την περιοχή των Πατρών, ο Γιώργος Δέδες είπε ότι «θα συζητήσουμε για την πιθανή νότια χάραξη, ώστε να δούμε αν είναι εφικτό αυτό το έργο και με ποιους όρους μπορεί να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο του παρόντος χρονικού σχεδιασμού».

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Απαγχονίστηκε 52χρονος μέσα στην επιχείρηση του


Τραγωδία στο Ηράκλειο: Απαγχονίστηκε 52χρονος μέσα στην επιχείρηση του

Νεκρός βρέθηκε, από τον γιο του, ένας 52χρονος άνδρας, μέσα στην επιχείρησή του με αλουμινοκατασκευές, στο Γάζι Ηρακλείου. Ο 52χρονος φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του με μια θηλιά στο λαιμό του, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.Τα ακριβή αίτια του θανάτου του αναμένεται να δείξει η νεκροψία- νεκροτομή

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ !!! Τους παίρνουν την πρώτη κατοικία επειδή χρωστάνε ...ΕΝΦΙΑ!


Απίστευτο: Τους παίρνουν την πρώτη κατοικία επειδή χρωστάνε ΕΝΦΙΑ!

Μια δραματική ιστορία αποκάλυψε το Mega στην πρωϊνή εκπομπή του. 
Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων βρίσκεται αντιμέτωπο με την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του όχι λογω απαιτήσεων κάποιας τράπεζας αλλά εξαιτίας οφειλών στο ελληνικό δημόσιο.
 Παρά τις διακηρύξεις ότι κανένα σπίτι δεν θα κινδυνεύσει από χρέη ιδιωτών στο Δημόσιο, το ζευγάρι μπορεί να χάσει την κατοικία που μένει επειδή δεν πλήρωσε ΕΝΦΙΑ. Το ποσό αγγίζει τις 200 χιλιάδες από 5.000 που ήταν αρχικά και είναι αδύνατο να το πληρώσει
Όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή Mega σαββατοκύριακο, το ζευγάρι ηλικιωμένων, 86 και 82 ετών, έλαβε κατασχετήριο κατοικίας καθώς δεν μπορούσε να πληρώσει το φόρο του ΕΝΦΙΑ. Το σπίτι είχε κληρονομηθεί από τους γονείς της συζύγου.
Μονάχα ο φόρος του 2015 άγγιξε τις 30.000 ευρώ ενώ όπως αποκάλυψε το ζευγάρι στην κάμερα της εκπομπής, το ετήσιο εισόδημα από τις συντάξεις που λαμβάνουν, δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.
Ο σύζυγος κατάφερε να μπει στην ρύθμιση των 100 δόσεων για το διακανονισμό του χρέους, ωστόσο αδυνατούσε να πληρώνει τη δόση των 1.700 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ. Ένας φόρος ο οποίος συνολικά έφτασε το ποσό των 198.000 ευρώ!
Το ζευγάρι προσπάθησε να πουλήσει το σπίτι, κάτι που δεν κατάφερε, ενώ έφτασαν μέχρι και στο σημείο να πουλήσουν κοσμήματα και έπιπλα για να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Τουλάχιστον 15 μεσιτικά γραφεία δεν κατάφεραν να τους βρουν ούτε έναν αγοραστή.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο μοναδικός λόγος που η κατοικία παραμένει στους κατόχους της, είναι η... αποχή των δικηγόρων.
Μιλώντας στην εκπομπή η δικηγόρος Α. Νούκα τόνισε ότι το ζευγάρι αδυνατεί να πληρώσει δικηγόρους για δίκες προκειμένου να γλιτώσει το σπίτι και ζητά να υπάρξει παρέμβαση ώστε να μη χάνουν την περιουσία τους ιδιοκτήτες τέτοιων ακινήτων λόγω αδυναμίας αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αραχοβίτης παραδέχθηκε ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα και κενό στο νόμο.

Keep walking, Katrougalos

Ηταν περασμένες 12 το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ο Γ. Κατρούγκαλος με περισσή ανδρεία (και θάρρος, θα πρόσθετα) επιχείρησε να διασχίσει με τα πόδια την πλατεία Κολωνακίου. Προφανώς θα πήγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή της συμφωνίας με τους Κινέζους. 

Φορούσε κοστούμι με κόκκινη γραβάτα και με το γνωστό μαντιλάκι στην τσέπη του σακακιού. 

Ετοιμαζόταν να εισέλθει την οδό Κουμπάρη, όταν κάποιος τον αναγνώρισε: «Μάγκες, ο Κατρούγκαλος» φώναξε. 

Και ωσάν να ήταν συνεννοημένοι μαζεύτηκαν καμιά δεκαριά πολίτες στον δρόμο και του φώναζαν διάφορα κοσμητικά επίθετα. 

Αλλά ο κ. Κουτράγκαλος φαινόταν πως δεν έδινε σημασία σε όλες αυτές τις... «ασχημίες». Ανοιξε την περπατησιά του και χάθηκε στην Ηρώδου του Αττικού (όπου υπάρχει η προστασία από τις κλούβες των ΜΑΤ). 

Δεν θυμάμαι ποιος είπε στη Βουλή ότι «σε λίγο δεν θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους»...

  ΒΗΜΑτοδότης

"Θα ξεπουλήσουν το σύμπαν για να σώσουν το τομάρι τους "

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας δηλώσεις σε ιστοσελίδα στην Ισπανία

 

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εξαπέλυσε το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας στο twitter ότι «αφού πούλησαν το λαό, πουλούν το λιμάνι. 
Θα ξεπουλήσουν το σύμπαν για να σώσουν το τομάρι τους».

Ξυπνάτε - Όλα τα κινήματα των "αγανακτισμένων" είναι χρηματοδοτούμενες "έγχρωμες επαναστάσεις"

-Σκάνδαλο στην Ισπανία με τους Podemos 

-Tους χρηματοδοτούσε ο Τσάβες, έγγραφα «φωτιά»
 
Παράνομη χρηματοδότηση πάνω από 7 εκατ. ευρώ από τον πρώην ηγέτη της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες με στόχο την εξαγωγή της Μπολιβαριανής Επανάστασης στην Ισπανία, φέρονται να έλαβαν οι Podemos σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης.
Την αποκάλυψη έκανε η ισπανική εφημερίδα ABC δημοσιεύοντας έγγραφα που χρονολογούνται από το 2008, φέρουν την υπογραφή του Τσάβες και αφορούν σε «δωρεές» προς το thinktank "Κέντρο Πολιτικών και Οικονομικών Μελετών" (CEPS) στο οποίο ανήκαν τόσο ο Πάμπλο Ιγκλέσιας όσο και άλλα κορυφαία στελέχη των Podemos.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες τα στοιχεία ήρθαν στην κατοχή των ισπανικών Αρχών μέσω των αμερικανικών, οι οποίες, με τη σειρά τους, τα έλαβαν από τον Ραφαέλ Ισά, πρώην υπουργό Οικονομικών της Βενεζουέλας που πλέον ζει στις ΗΠΑ.
Σε ένα από αυτά πάντως που παρουσιάζει η ισπανική εφημερίδα ABC, περιγράφεται σε μια παράγραφο ότι σκοπός της χρηματοδότησης είναι να επηρεάσει αριστερούς διανοητές και πολιτικά κόμματα στην Ισπανία.
Τα εν λόγω στοιχεία είναι ήδη στα χέρια της αστυνομίας η οποία διενεργεί έρευνα. Ωστόσο από την πλευρά τους οι Podemos αρνούνται τη χρηματοδότηση με τον Ιγκλέσιας να τα χαρακτηρίζει «ψευδή». 
«Αυτά τα στοιχεία έχουν βγει 3 φορές στη δημοσιότητα και κάθε φορά που διενεργείται έρευνα αποδεικνύονται εσφαλμένα. Κάποιοι ανησυχούν ότι μπορεί να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους σοσιαλιστές και η Ισπανία αποκτήσει μια προοδευτική συμμαχία», είπε μιλώντας στη Βουλή ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι ότι στο παρελθόν οι Podemos κατηγορήθηκαν ότι φέρονται να χρηματοδοτούνται από το Ιράν και την βασκική τρομοκρατική οργάνωση ΕΤΑ.
 

iefimerida

ΦΩΤΟ ! Πάτρα - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έτσι πιάστηκαν τα μαλλιά της γυναίκας στο μίξερ

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ
Είχε εκδορές στο πρόσωπο της 

Το ρεπορτάζ του Patrastimes.gr είχε προκαλέσει πανελλήνια αίσθηση και είχε προβληθεί από αθηναϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς, sites κλπ. Δεν είναι και λίγο να σημειώνεται τραυματισμός γυναίκας ενώ έφτιαχνε σκορδαλιά και μάλιστα από μίξερ! Όπως έγινε γνωστοί οι διασώστες μέλη του πληρώματος ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα ασυνήθιστο περιστατικό όταν το κέντρο δέχθηκε κλήση για να μεταβεί σε διαμέρισμα της οδού Πέντε Πηγαδίων στην Πάτρα.
Όταν το πλήρωμα του ασθενοφόρου μετέβη στο συμβάν έκπληκτο είδε μια γυναίκα να έχει κολλημένο στο κεφάλι της ένα μίξερ. Όταν ρώτησαν τι συνέβη, η παθούσα τους ενημέρωσε πως ενώ έφτιαχνε σκορδαλιά, το μίξερ της πήρε τα μαλλιά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το ξεκολλήσει.
Η γυναίκα πανικοβλήθηκε, ενώ όταν διαπίστωσε πως είχε ματώσει και στο μέτωπο, αποφάσισε να καλέσει το ασθενοφόρο. Πονούσε πολύ και δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Και ήταν πολύ δύσκολο να κάνει αυτό που αρχικά σκέφτηκε, δηλαδή να κόψει τα μαλλιά της έτσι ώστε να βγάλει το μίξερ.
Το περιστατικό μεταφέρθηκε για τα περεταίρω στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Εκεί, στα εξωτερικά ιατρεία, της περιποιήθηκαν τα τραύματα, και φυσικά της έκοψαν τα μαλλιά για να απελευθερωθούν από το οικιακό σκεύος. Η γυναίκα επέστρεψε σπίτι της ενώ είχε εκδορές σε δύο σημεία του προσώπου της. Όπως είπε στους γιατρούς έσκυψε πάνω στον πάγκο που είχε τοποθετήσει το μίξερ, της πιάστηκε μία τούφα μαλλιά και στη συνέχεια «ολοκληρώθηκε» το κακό!
mixer 2

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου