30.4.16

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Οδηγός το Νοσοκομείο Καλαμάτας !!! Θα αναπνεύσουν βαθιά 22 νοσοκομεία της χώρας !

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦ."ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
 
Το νοσοκομείο Καλαμάτας από τον Φεβρουάριο του 2015 παράγει το δικό του οξυγόνο και έχει ήδη εξοικονομήσει περίπου 400.000 ευρώ.

Οδηγίες για να «ανασάνουν» με το δικό τους οξυγόνο έλαβαν από το υπουργείο Υγείας 22 δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας ενέκρινε πριν από λίγες ημέρες πρόγραμμα εγκατάστασης μονάδων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης στα δημόσια νοσοκομεία, με στόχο αφενός την αυτονομία των μονάδων κυρίως των νησιωτικών περιοχών, αφετέρου την εξοικονόμηση πόρων, με δεδομένο ότι σήμερα το ετήσιο κόστος για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ προμήθειας οξυγόνου ιατρικής χρήσης υπολογίζεται σε περίπου 70.000.000 ευρώ.
Ειδικότερα, με την απόφαση της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, παροτρύνονται τα νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», «Σωτηρία» και «Γ. Γεννηματάς», Ρόδου, Μυτιλήνης, Σάμου, Λέρου, Κυθήρων, Αττικόν, Κρατικό Νίκαιας, Παπανικολάου, ΑΧΕΠΑ, Παν. Αλεξανδρούπολης, Λαμίας, Παν. Λάρισας, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Παν. Ιωαννίνων, Παν. Ηρακλείου και Βενιζέλειο, να εγκαταστήσουν μονάδες παραγωγής οξυγόνου για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών. Πρόκειται για οξυγόνο ιατρικής χρήσης που χρησιμοποιείται στα περισσότερα τμήματα των νοσοκομείων και κυρίως σε παθολογικά, πνευμονολογικά, Μονάδες Εμφραγμάτων, Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας.
Γιώργος Μπέζος
Κριτήρια επιλογής
Η επιλογή των νοσοκομείων έγινε με βασικά κριτήρια τις υψηλές καταναλώσεις σε οξυγόνο και τη γεωγραφική τους θέση, δηλαδή να είναι σε νησιωτικές περιοχές. Είναι ενδεικτικό ότι το ετήσιο κόστος προμήθειας οξυγόνου ιατρικής χρήσης στο νοσοκομείο Σωτηρία ανέρχεται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ αντίστοιχο είναι το κόστος (1 - 1,2 εκατ. ευρώ) και για το νοσοκομείο Ρόδου.
Σήμερα τα νοσοκομεία της χώρας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων αγοράζουν υγρό οξυγόνο, με κόστος, σύμφωνα με την τιμή που αναγράφεται στο Παρατηρητήριο Τιμών, 0,69 ευρώ ανά κυβικό, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτήν τα μεταφορικά που μπορεί να ανεβάσουν σημαντικά το κόστος. Είναι ενδεικτικό ότι νοσοκομείο της Πελοποννήσου έως πρόσφατα προμηθευόταν με 15 ευρώ τη φιάλη και το ίδιο το οξυγόνο κόστιζε μόλις 3 - 4 ευρώ. Ακόμα και τριπλάσιο είναι το κόστος για τα νοσοκομεία της νησιωτικής χώρας, αφού εκεί το οξυγόνο μεταφέρεται διά θαλάσσης «μόνο του», δηλαδή σε πλοία χωρίς επιβάτες για λόγους καθαρά ασφαλείας.
Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα νοσοκομεία των νησιών δυσκολεύονται να εφοδιαστούν με οξυγόνο λόγω κακών καιρικών συνθηκών.
Σχετική γνωμοδότηση
Η έγκριση για την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής οξυγόνου σε νοσοκομεία βασίστηκε και στην εισήγηση της ειδικής επιτροπής για τεχνικές προδιαγραφές, που είχε συσταθεί, η οποία κάνει λόγο για «ολιγοπωλιακές συνθήκες που έχουν επιβληθεί από τις εταιρείες πώλησης οξυγόνου». Η επιτροπή αναφέρει ότι το κόστος κτήσης βρίσκεται μέχρι σήμερα σε υπερβολικά υψηλές τιμές και σημειώνει ότι η εγκατάσταση των μηχανημάτων θα οδηγήσει σε συρρίκνωση του κόστους.
Υπάρχει, άλλωστε, η εμπειρία του νοσοκομείου Καλαμάτας, το οποίο από τον Φεβρουάριο του 2015 παράγει το δικό του οξυγόνο. Το έργο υλοποιήθηκε με κοινοτικά κονδύλια (ΕΣΠΑ 2007-2013), με προϋπολογισμό 550.000 ευρώ, και αφορούσε στην εγκατάσταση μιας μονάδας παραγωγής οξυγόνου σε προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Το οξυγόνο που παράγεται παρέχεται στο δίκτυο του νοσοκομείου για ιατρική χρήση. Δεκατέσσερις μήνες μετά, το νοσοκομείο έχει ήδη εξοικονομήσει περίπου 400.000 ευρώ, κονδύλι που χρησιμοποιήθηκε για να καλυφθούν άλλες λειτουργικές ανάγκες. Το νοσοκομείο Καλαμάτας δεν είναι το μόνο που προσανατολίστηκε σε μεθόδους εξοικονόμησης πόρων από την αγορά οξυγόνου ιατρικής χρήσης. Το ίδιο επιχείρησε –με πόρους του προηγούμενου ΕΣΠΑ– και το νοσοκομείο Ρόδου, αλλά υπήρξε πρόβλημα στον διαγωνισμό και έτσι η προσπάθεια ακυρώθηκε. Το νοσοκομείο της Κω διαθέτει μία μικρή μονάδα παραγωγής οξυγόνου, ενώ το νοσοκομείο Ρίου επέλεξε τη μέθοδο του leasing, δηλαδή επέτρεψε σε εταιρεία να εγκαταστήσει μονάδα οξυγόνου σε χώρο της και εν συνεχεία αγοράζει το οξυγόνο σε σαφώς χαμηλότερες τιμές.
Εκτιμάται ότι η εγκατάσταση μηχανημάτων σε μεγάλα και ανά περιφέρεια νοσοκομεία θα είναι ένα ισχυρό όπλο για τη μείωση των τιμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλο νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας μείωσε την τιμή του κυβικού οξυγόνου ιατρικής χρήσης σχεδόν στο μισό (0,35 ευρώ), μόνο και μόνο επειδή στην προκήρυξη της σχετικής προμήθειας δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να επιλέξει τη μέθοδο του leasing.

Το υπουργείο Υγείας αποβλέπει στο ΕΣΠΑ
Στο μεγάλο ερώτημα πώς θα χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα εγκατάστασης των μονάδων παραγωγής οξυγόνου στα νοσοκομεία, το υπουργείο Υγείας προτείνει την άντληση κοινοτικών πόρων από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Με δεδομένο ότι το υπουργείο Υγείας δεν διαθέτει δικό του σχετικό πρόγραμμα, ούτε θεματικό άξονα για την Υγεία, θα χρειαστεί τη συνεργασία άλλων υπουργείων. Κατά πληροφορίες, έχει ληφθεί ήδη η πολιτική απόφαση να ενταχθούν σχετικά έργα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία. Τόσο η έγκριση σκοπιμότητας του προγράμματος από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, όσο και η προηγηθείσα έγκριση των ενιαίων τεχνικών προδιαγραφών (επίσης από την Επιτροπή), αποτελούν συμμάχους των διοικήσεων των νοσοκομείων που θα διεκδικήσουν πόρους του ΕΣΠΑ για την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής οξυγόνου, αφού πλέον οι διαδικασίες είναι σχετικά εύκολες. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας στον σχεδιασμό του για το νέο ΕΣΠΑ έχει δώσει βάρος γενικά στην εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων των νοσοκομείων με τοποθέτηση, μεταξύ άλλων, ηλιακών συλλεκτών ή και τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου, όπου υπάρχει.

ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ !!! Τσίπρας: Οι δανειστές μας οδηγούν εκτός ευρώ

 ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ....ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!

Στη διάρκεια του μίνι υπουργικού ελήφθη ομόφωνα η απόφαση να μην νομοθετηθούν τα προληπτικά μέτρα

«Αν οι δανειστές επιμείνουν στη νομοθετική προληπτικών μέτρων, στέλνουν το μήνυμα ότι έχουν λάβει την απόφαση να οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρώ. Μας οδηγούν στη δραχμή» φέρεται σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, να είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο “μίνι υπουργικό” συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας.
Στη διάρκεια του μίνι υπουργικού ελήφθη ομόφωνα η απόφαση να μην νομοθετηθούν τα προληπτικά μέτρα, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, των υπουργών Επικρατείας, Νίκου Παππάς και Αλέκου Φλαμπουράρη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, και Παιδείας, Νίκου Φίλη, της κυβερνητικής εκπροσώπους, Όλγας Γεροβασίλη, των γενικών γραμματέων κυβέρνησης και υπουργικού συμβουλίου, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Μιχάλη Καλογήρου, και ορισμένων στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.
Σε περίπτωση που οι δανειστές υποκύψουν στις πιέσεις ΔΝΤ και Σόιμπλε και επιμείνουν στην ψήφιση συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων για το 2018 από την ελληνική Βουλή είναι πολύ πιθανόν η χώρα να οδηγηθεί σε κάλπες, αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
Αν η κυβέρνηση επιλέξει το σενάριο των εκλογών θα πρέπει προηγουμένως –σημειώνει- να υποβάλλει την παραίτησή της, αφού έως και έναν χρόνο μετά την εκλογή της δεν μπορεί να επικαλεστεί εθνικό λόγο προκειμένου να ζητήσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αρχαιρεσίες.
«Ηρωική έξοδος»
Στο μεταξύ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν στο τραπέζι και το θέμα της “δεξιάς παρένθεσης”, πιέζοντας τον Αλέξη Τσίπρα για μια “ηρωική έξοδο” με άρνηση των μέτρων που προτείνουν οι δανειστές.
Στελέχη της Κουμουνδούρου που πρόσκεινται κυρίως στους “53+” και κορυφαίοι υπουργοί που εδώ και καιρό “ερωτοτροπούν” μαζί τους εκτιμούν ότι η παραμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία θα έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα σύντομα.
«Η εφαρμογή των σκληρών μέτρων του ΔΝΤ δεν κρατούν επί μακρόν καμία κυβέρνηση στην εξουσία», αναφέρει κορυφαίος υπουργός που βρίσκεται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό.
«Η νεοφιλελεύθερη ατζέντα του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και η ταύτισή του με τους πλέον σκληρούς εκ των δανειστών θα τον οδηγήσει σε σύντομη πτώση», επισημαίνουν.
Ταυτόχρονα υπογραμμίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατορθώσει με αυτό τον τρόπο «να σώσει την ψυχή του» και να «αποδράσει από το μνημονιακό μπλοκ».
Απορρίφθηκε πρόταση για “180”
Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και η πρόταση να ζητηθεί πολιτικά πλειοψηφία 180 βουλευτών για την ψήφιση του πακέτου των 5,2 δισ., όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι όταν ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα.
Η πρόταση βέβαια απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς εκτιμήθηκε ότι πρώτοι από όλους θα αντιδρούσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που θα δημιουργούσε ενδοκομματικό πρόβλημα.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 

 

Ήταν μια εντυπωσιακή ηθοποιός! Τώρα έγινε αγρότισσα και είναι αγνώριστη!

Τρίβαμε τα μάτια μας. Από τις εντυπωσιακές τουαλέτες και τις ψιλοτάκουνες γόβες, την είδαμε με γαλότσες και να σκάβει. 
Το κορίτσι που μάγεψε τους πάντες με την εξωτερική της εμφάνιση και κερδίζοντας το 1971 τον τίτλο της βασίλισσας της ομορφιάς σήμερα προσπαθεί με τον δικό της τρόπο να περνά μηνύματα.
Αφού ασχολήθηκε με την υποκριτική, εισπράττοντας θετικές κριτικές για τη συμμετοχή της στη σειρά «Εκείνες και εγώ», πλέον ραδιοφωνική παραγωγός και συγγραφέας.


Θέλοντας ωστόσο να είναι δίπλα σε όσους την χρειάζονται δεν διστάζει να τσαλακώσει την εικόνα της.
 Γι΄αυτό και η Γωγώ Ατζολετάκη αποφάσισε να γίνει αγρότισσα για καλό όμως σκοπό. Ντυμένη casual  και με ελάχιστο μακιγιάζ βρέθηκε στην Αγία Παρασκευή και συγκεκριμένα στο λαχανόκηπο του Κοινωνικού Μαγειρίου της περιοχής.
 Εκεί φύτεψε λαχανικά  τα οποία μάλιστα καταναλώνονται από το Κοινωνικό Μαγειρείο της περιοχής, για να σιτίζονται όσοι έχουν ανάγκη.
Θέλοντας μάλιστα να στείλει το δικό της μήνυμα πόσταρε τις φωτογραφίες στο Facebook, γράφοντας “χαρά και εργασία! Όταν η χαρά είναι μεγάλη και η εργασία ευλογημένη…

Σήμερα (22 Απριλίου του 2016) κατέβηκα να βοηθήσω τον υπέροχο Δημήτρη Μάρκου, που είναι υπεύθυνος για τον θαυμάσιο λαχανόκηπο του Κοινωνικού Μαγειρείου της Αγ. Παρασκευής.
Μαζί ποτίσαμε, φυτέψαμε κολοκυθιές, ανοίξαμε αυλάκια για τα επόμενα φυτέματα, ξεχορταριάσαμε τον κήπο, και καμαρώσαμε τα μικρά μαρουλάκια που μεγαλώνουν (το τρίτο φύτεμα για τη φετινή σεζόν).
Οι καρποί του λαχανόκηπου… χρησιμοποιούνται στα γεύματα με τα οποία σιτίζονται (από το Κοινωνικό Μαγειρείο) οι αναξιοπαθούντες του δήμου Αγ. Παρασκευής.
Οι αγροτικές εργασίες συνεχίζονται…

markos.tv

ΦΩΤΟ - Ανακάλυψε ότι ο άνδρας της είχε μια ακόμη σύζυγο για 13 χρόνια

Η 57χρονη Wendy Lee είχε υποπτευθεί ότι κάτι συμβαίνει με το σύζυγό της, λίγο καιρό μετά το γάμο τους και προσέλαβε έναν ιδιωτικό ερευνητή για να το διαπιστώσει.

Αυτό που ανακάλυψε, λοιπόν, είναι ότι ο άνδρας της είχε ακόμη μια σύζυγο εδώ 13 χρόνια! Η ίδια είχε δεχτεί τις προειδοποιήσεις από οικείους της για το σύζυγό της τον οποίο θεωρούσε χωρισμένο και χωρίς παιδιά. Η 57χρονη που είναι και μητέρα ενός παιδιού επιβεβαίωσε τους φόβους της, όταν έφτασαν στα χέρια της, φωτογραφίες ενός παλιού σπιτιού που πουλούσε ο άνδρας της και το οποίο είχε και ένα παιδικό δωμάτιο.

Lee4
Lee1

Ο άνδρας παραδέχτηκε τελικά τη διγαμία του και οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή. Η Wendy άρχισε να βγαίνει με τον Jones πριν από 3 χρόνια και το ζευγάρι παντρεύτηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη γενέτειρά της, στο Southend, στο Έσσεξ.

Η κουνιάδα της 57χρονης δήλωσε: «Κανένας από την οικογένειά του δεν ήταν εκεί. Ο πατέρας του είχε πάθει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο 3 μέρες πριν και ήταν αποξενωμένος από την οικογένεια. Κανένας από τους φίλους του δεν πήγε στο γάμο». Την Wendy οδήγησε στο γάμο ο 25χρονος γιος της τον οποίο είχε αποκτήσει από προηγούμενο γάμο.
Lee2Η οικογένεια της νύφης άρχισε να έχει υποψίες για το παρελθόν του γαμπρού μετά από διάφορες ιστορίες που ανέφερε. Τελικά όταν προσέλαβε ιδιωτικό ερευνητή, οι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν και ανακάλυψε ότι εκτός του ότι δεν είχε χωρίσει πριν πολλά χρόνια, είχε επίσης και παιδί.

Ο γάμος τους βέβαια κηρύχθηκε άκυρος, αλλά η Wendy δεν τον χώρισε κι έτσι το ζευγάρι είναι ακόμη μαζί, ενώ ο γάμος του με την πρώην γυναίκα του είναι ακόμη σε ισχύ. Αν και η οικογένεια της 57χρονης δεν θέλει να έχει καμιά σχέση μαζί της, η ίδια, όπως λένε οι φίλοι της φαίνεται πως τον έχει συγχωρέσει και έχουν επιλέξει να ζουν μαζί παρά το γεγονός ότι της είχε κρύψει την άλλη ζωή που είχε.

"Έχουν γίνει λάθη που θα διορθωθούν" λέει τώρα ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει λάθη κατά την ανάρτηση των δικαιωμάτων για τις αγροτικές επιδοτήσεις, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργος Αποστολάκης σε δηλώσεις τουσε τηλεοπτικό σταθμό της Περιφέρειας
Τα λάθη θα διορθωθούν μέσα στο Μάιο, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Αποστολάκης, την ώρα που η εικόνα στον αγροτικό κόσμο θυμίζει καζάνι που βράζει.
"Όποιος θεωρεί ότι αδικείται μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη" δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, απευθυνόμενος στους αγρότες, οι οποίοι κατηγορούν τον ΟΠΕΚΕΠΕ για σωρεία λαθών και αδικιών.

Μέχρι πόσα αυγά κάνει να φάτε το Πάσχα – Τι ισχύει με τη χοληστερίνη

Οι περισσότεροι  από εμάς θα καταναλώσουν μερικά βραστά αυγά παραπάνω από το συνηθισμένο, μιας και αυτό «επιτάσσει» τρόπον τινά το έθιμο των ημερών του Πάσχα με το τσούγκρισμα των αυγών.
  Τα αυγά εξακολουθούν να συνοδεύονται από μία παλιά φήμη ότι ανεβάζουν στα ύψη την χοληστερίνη. Είναι όμως έτσι; Και τι ακριβώς ισχύει τελικά με την χοληστερίνη; Πόσα αυγά μπορούμε να φάμε χωρίς να ανησυχούμε ιδιαίτερα;
Για πολλές δεκαετίες, οι άνθρωποι άκουγαν ότι δεν έπρεπε να καταναλώνουν πάνω από 2-6 ολόκληρα αυγά την εβδομάδα, δηλαδή αυγό μαζί με τον κρόκο του, αφού το ασπράδι είναι ως επί το πλείστον πρωτεΐνες και δεν έχει σχεδόν καθόλου χοληστερόλη. Ωστόσο, δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή καμία επιστημονική απόδειξη που να επιβεβαιώνει αυτούς τους περιορισμούς.
Τι ισχύει με την χοληστερίνη
Ένα μεσαίου μεγέθους αυγό περιέχει περίπου 186 mg χοληστερόλης, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 62% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για έναν ενήλικα.
Πολλοί πιστεύουν ότι αν καταναλώνουν τροφές με χοληστερόλη, τότε αυτόματα αυξάνουν και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο. Αλλά δεν είναι τόσο απλό. Όσο περισσότερο χοληστερόλη καταναλώνουμε, τόσο λιγότερη χρειάζεται να παράγει το σώμα σας.
Η χοληστερόλη είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του σώματος. Είναι ένα δομικό μόριο που είναι συμβάλλει καίρια στην σύσταση κάθε κυτταρικής μεμβράνης. Χρησιμοποιείται, επίσης, από τον οργανισμό για να δημιουργήσει στεροειδείς ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα και η κορτιζόλη.
Με δεδομένο το πόσο απίστευτα σημαντική είναι η χοληστερόλη, το σώμα έχει αναπτύξει περίτεχνους τρόπους για να εξασφαλιστεί ότι θα έχει πάντα αρκετή διαθέσιμη. Επειδή, το να βρει την χοληστερόλη από την διατροφή δεν ήταν πάντα μια επιλογή όσο εξελισσόταν ο άνθρωπος ως ον, το ήπαρ παράγει από μόνο του την χοληστερόλη που χρειάζεται. Αλλά όταν καταναλώνουμε τροφές πολύ πλούσιες σε χοληστερόλη, το ήπαρ αρχίζει να παράγει λιγότερη ποσότητα.
Έτσι, το συνολικό ποσό της χοληστερόλης στο αίμα αλλάζει μόνο πολύ λίγο, ακόμα και όταν το σώμα βρίσκει την πηγή της από την διατροφή, αντί από το ήπαρ.
Πόσα αυγά μπορούμε να τρώμε την ημέρα
Σε γενικές γραμμές, αν είστε υγιείς, μην καταναλώνετε περισσότερο από 300 mg χοληστερόλης ημερησίως. Εάν έχετε διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη ή καρδιοπάθεια, περιορίστε την ημερήσια πρόσληψη χοληστερόλης σε λιγότερο από 200 mg την ημέρα. Αν σας αρέσουν τα αυγά, καταναλώστε μόνο τα ασπράδια τα οποία δεν περιέχουν χοληστερόλη.
Σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες επιστημονικές ενδείξεις, είναι απόλυτα ασφαλές να καταναλώνει κανείς έως και 3 αυγά καθημερινά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Εντούτοις, είναι σώφρον να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σε κάθε περίπτωση, αφού η παραπάνω εκτίμηση αφορά άτομα που είναι υγιή και σχετικά δραστήρια στην καθημερινότητά τους.

iatropedia.gr

Guardian: Έτσι δεν θα «κερατώσετε» ποτέ το σύντροφο σας

Μια στήλη με συμβουλές για ζευγάρια και οικογένειες εγκαινίασε τον Απρίλιο ο βρετανικός Guardian. 
Το πρώτο άρθρο της στήλης «Πώς να…», αφορούσε τη σεξουαλική υγεία των ζευγαριών, δίνοντας συμβουλές για το «πώς θα κάνετε σεξ με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας».

Διαβάστε τις 10 συμβουλές που δίνει η βρετανική εφημερίδα…

1. Αποδεχτείτε ότι το να κάνετε σεξ με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας, είναι δύσκολο και μερικές φορές βαρετό. Αλλά όχι κάτι ανέφικτο. Το πρόβλημα -στη πραγματικότητα υπάρχουν πολλές αντιφάσεις-, είναι ότι έχετε ρίξει το βάρος στο να χτίσετε με τον παρτενέρ σας αυτό που λέγεται οικειότητα και που οδηγεί στο σεξ. Ίσως αυτή η οικειότητα να είναι το λάθος.
2. Το να περνάτε πολύ χρόνο με τον παρτενέρ σας, ίσως να είναι πρόβλημα. Μήπως τα ρομαντικά Σαββατοκύριακα δεν είναι και τόσο ρομαντικά; Το να βλέπεις κάποιον τόσο συχνά, μετά από μερικούς μήνες, δεν είναι και τόσο σέξι τελικά. Οδηγεί σε αυτό που ονομάζουμε εξοικείωση, κάτι που πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος, αν θέλετε να συνεχίσετε να κάνετε σεξ με τον σύντροφό σας. Εξοικείωση είναι όταν έχεις τον άλλο δεδομένο, όταν τον βλέπεις πάντα, όλη την ώρα.
3. Το μεγαλύτερο εμπόδιο που μπλοκάρει το σεξ σε μια μακροχρόνια σχέση, είναι ότι υπάρχουν τα εξής αντιφατικά: από τη μια υπάρχει η ασφάλεια, η αξιοπιστία, αλλά επίσης θέλετε το πάθος, το ρίσκο, τον κίνδυνο…Δυο αντίθετα στρατόπεδα. Αν έχετε το ένα, δε μπορείτε να έχετε το άλλο.
4. Φροντίστε να μείνετε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας, πράγματα για εσάς: κοινωνικοποιηθείτε και μόνοι σας μερικές φορές, κι όχι πάντα με το άλλο σας μισό.
5. Να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί, το να μοιράζεστε καλές εμπειρίες είναι προτιμότερο από το να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε δώρα που κάνετε ο ένας στον άλλο. Οι αναμνήσεις από τις εμπειρίες γίνονται πολύτιμες με τη πάροδο των ετών, σε αντίθεση με τα πράγματα που μπορεί να χρειαστούν και ως… πολεμοφόδια σε έναν καυγά.
6. Ο αυνανισμός είναι σεξ με το ίδιο άτομο για ολόκληρη τη ζωή κι όμως κανείς δεν το βαριέται. Γιατί; Επειδή είστε ελεύθεροι να βρεθείτε στο δικό σας ιδιωτικό χώρο που σκέφτεστε, ενώ πιθανότατα υπάρχει μια πραγματική απόσταση μεταξύ της σεξουαλικής προσωπικότητάς σας και του καθημερινού εαυτού σας. Η σεξουαλικότητά σας δεν έχει καμία θέση στην καθημερινότητα, ενώ πιθανότατα σας ωθεί να μην είστε και ιδιαίτερα υπεύθυνοι. Η υπευθυνότητα, κομβικής σημασίας στην καθημερινότητα, σκοτώνει τη σεξουαλικότητα. Η σεξουαλική προσωπικότητα έχει μόνο ένα στόχο: τον οργασμό. Είναι η απόσταση αυτή που διατηρεί την ερωτική φλόγα με τον παρτενέρ σας, όποτε σκεφτείτε ακόμη και την πιθανότητα να κοιμάστε σε διαφορετικές κρεβατοκάμαρες.
7. Μάθετε τη διαφορά ανάμεσα στο «θέλω κάποιον» και «έχω ανάγκη κάποιον». Το πρώτο είναι σέξι, το δεύτερο όχι. Το να φροντίζεις κάποιον επειδή το θέλεις, είναι διαφορετικό από όταν ένας από τους δυο έχει το ρόλο του «γονέα» στον άλλο, που φυσικά δεν είναι διόλου σέξι. Αυτό θα αποδυναμώσει τη σεξουαλική σας ζωή και πιθανότατα, θα οδηγήσει στην απιστία.
8. Μη περιμένετε ο σύντροφός σας να είναι το παν για σας. Πριν μερικές δεκαετίες, το προσδόκιμο ζωής ήταν μέχρι τα 50, τώρα οι γάμοι διαρκούν περισσότερο.
9. Παρηγορηθείτε με το γεγονός, ότι οι ηλικιωμένοι κάνουν συχνότερα σεξ. Έρευνα του περασμένου έτους έδειξε ότι αν κάποιος είναι παντρεμένος με τον ίδιο σύντροφο για 65 χρόνια, τότε κάνει περισσότερο σεξ από τότε που γιόρτασαν την 50ή τους επέτειο.
10. Το μυστικό για σεξ με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας, λέει η Esther Perel, συγγραφέας του βιβλίου Mating in Captivity, είναι το να ξεχνάς το «μύθο του αυθορμητισμού». Προτείνει επίσης μια σειρά από εργαλεία διαλόγου, όπως για παράδειγμα να ξεκινήσετε ένα διάλογο αρχίζοντας κάπως έτσι: «ερεθίζομαι όταν…».

ΦΩΤΟ - Η ΝΥΦΗ ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ… ΜΕ ΕΝΑΝ ΡΟΖ ΔΑΙΜΟΝΑ! Το μυστηριώδες ζεύγος που τρελανέ το διαδίκτυο!

Το αταίριαστο ζευγάρι απαθανατίστηκε σε μια οροφή στο Cooper Union την Τρίτη.
Οι φωτογραφίες φυσικά, ανέβηκαν στο διαδίκτυο και έκτοτε όλοι ζητούν απεγνωσμένα να βρουν ποιες είναι!
Όπως θα δείτε, η νύφη σκαρφαλώνει από την έξοδο κινδύνου και τρέχει στην αγαπημένη της, η οποία φοράει μια ολόσωμη φόρμα και μοιάζει με ροζ δαίμονα.

Πήγαν εκδρομή στην Βενετία και έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι τους

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν 37 μαθητές της Α΄ λυκείου του καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Στις 4 τα ξημερώματα, τρεις  μαθητές  έπεσαν για ύπνο ενώ άλλοι δύο επέλεξαν να παραμείνουν ξύπνιοι για να δουν  τηλεόραση.Ξαφνικά ακούστηκε  ένας εκκωφαντικός θόρυβος και τμήμα της οροφής κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος πάνω ακριβώς από τα κρεβάτια των παιδιών  που είχαν ξαπλώσει .
Αποτέλεσμα η πτώση να βρει στον ύπνο τους μαθητές που δεν πρόλαβαν όχι μονο  να αντιδράσουν αλλά και να  καταπλακωθούν από τσιμέντο,πέτρες και χώματα και να τραυματιστούν κυρίως στο πρόσωπο.
Προκλήθηκε πανικός μέσα στο δωμάτιο και οι άλλοι δύο φίλοι τους που παρακολουθούσαν τηλεόραση και στάθηκαν τυχεροί, έσπευσαν όπως μπορούσαν να απεγκλωβίσουν τους συμμαθητές τους που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και παρέμεναν  ακινητοποιημένοι.
Τα παιδιά με αίματα παντού και σκισμένα ρούχα μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Αφού υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις, κρίθηκε απαραίτητο να τους γίνουν και ράμματα αφού είχαν ανοιχτές πληγές αλλά και μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθούν τυχόν εσωτερικά τραύματα.
Τελικά οι τραυματισμένοι μαθητές πήραν εξιτήριο έπειτα από 6 ώρες νοσηλείας

The Toc

ΒΙΝΤΕΟ - Η συγκλονιστική διαφήμιση της NIKE στα... ερείπια των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων

H ελληνική διαφήμιση της NIKE στα ερείπια των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων είναι απλά συγκλονιστική

Οι χρήστες του Internet, θεωρούν ότι αυτή είναι η καλύτερη διαφήμιση της NIKE από την αρχή της ιστορίας της.
Αθήνα 2016. Τέσσερις Έλληνες αθλητές προπονούνται στις ερειπωμένες εγκαταστάσεις των άλλοτε εμβληματικών Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η οικονομική κρίση αντανακλάται στα σπασμένα καθίσματα, τα χορταριασμένα στάδια, τα σκουριασμένα κάγκελα, τα παρηκμασμένα πανάκριβα έργα. Η υπο κατάρρευση Ελλάδα, έχει λόγο να συνεχίσει να μάχεται.
Μπορεί να ακούγεται ιδιαίτερα προβοκατόρικο, αλλά είναι η πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες αθλητές. Οι υπερβολικές δαπάνες για τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων αντιπαραβάλλονται με την τρέχουσα κατάσταση της υπερχρεωμένης μας χώρας. Η Nike λέει στους Έλληνες αθλητές «Just Do It».
Η κολυμβήτρια Ελένη Χατζηδημητρίου, ο δρομέας των Παραολυμπιακών Αγώνων Μιχάλης Σεΐτης, ο παίκτης του NBA Γιάννης Αντετοκουνμπο και η πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου «είναι ανώτεροι των περιστάσεων» τονίζει ο αφηγητής του διαφημιστικού σποτ.
«Δεν μας επηρεάζουν οι συνθήκες, δεν μας πτοούν οι αντιξοότητες, είμαστε ανώτεροι των περιστάσεων. Εμείς καθορίζουμε τη μοίρα μας».
Το ελληνικό τμήμα μάρκετινγκ της εταιρείας δημιούργησε τη διαφήμιση, ελπίζοντας να εμπνεύσει τους αθλητές της χώρας, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Στόχος της επίσης είναι «να δείξει στους νέους πώς ο αθλητισμός μπορεί να τους δώσει κίνητρα να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή τους, και να τους βοηθήσει να αναλάβουν την ευθύνη για το μέλλον τους», λέει η εταιρεία.

Μετά την Ανάσταση η...Σταύρωση των Ελλήνων !

Το τέλος των Ελλήνων σχεδιάζουν όλοι αυτοί εκεί μέσα στις αίθουσες συσκέψεων; 
 
Μετά την Ανάσταση η…σταύρωση για τον ελληνικό λαό με τα νέα μέτρα. 
 
Τα 3,6 δισ. του νέου πακέτου μέτρων περιλαμβάνουν μόνο περικοπές και στο στόχαστρο μπαίνει κυρίως το δημόσιο. Οι δανειστές δεν δέχονται σε καμία περίπτωση να υπάρξουν επιπλέον φόροι, δέχονται μόνο, όπως άλλωστε απαιτούν εδώ και χρόνια να υπάρξει μόνο κατάργηση, πλήρης μάλιστα, των φοροαπαλλαγών, και αυτή τη φορά να υπάρξει, αν χρειαστεί, με το πρόσθετο πακέτο μέτρων δραστική μείωση των δαπανών.
Έτσι το πακέτο των μέτρων θα περιλαμβάνει:
Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο
Απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου
Μειώσεις Δαπανών στον Τομέα της Υγείας
Μειώσεις στις κύριες συντάξεις
Οι περικοπές θα είναι σε όλα τα επίπεδα. Σε ό,τι αφορά στους υπαλλήλους του Δημοσίου το πακέτο με τα προληπτικά μέτρα εκτός από τις μειώσεις μισθών που πιθανότατα θα ξεκινήσουν από τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια θα περιλαμβάνει και αλλαγές στις αποζημιώσεις των δημοσίων υπαλλήλων καθώς θα προβλέπει και μείωση του προσωπικού και έτσι πρέπει να υπάρξει και σχετική μείωση της δαπάνης για τις αποζημιώσεις. Τα άσχημα για τον δημόσιο τομέα δεν σταματούν εδώ καθώς παγώνουν οι προσλήψεις, ενώ στις περικοπές το πακέτο θα περιλαμβάνει και μειώσεις στις δαπάνες για την παιδεία και για την Υγεία.
Πέρα απ’ τον Δημόσιο τομέα όμως οι περικοπές δαπανών περιλαμβάνουν και περικοπές στις δαπάνες για τις συντάξεις και έτσι μιλάμε για μειώσεις στις κύριες και όχι πλέον μόνο για τις επικουρικές ενώ ταυτόχρονα το πακέτο με τα προληπτικά μέτρα θα περιλαμβάνει και αναθεώρηση των κοινωνικών παροχών, σύμφωνα με σχετικό αναλυτικό άρθρο.

Εξι καίριες συμβουλές ! Πώς θα απολαύστε το πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές

Τι πρέπει να κάνετε ώστε να απολαύσετε το πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές;

Μετά τη νηστεία διάρκειας 5 έως 40 ημερών, χαρακτηριστικά του πασχαλινού τραπεζιού είναι η πολυφαγία και η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, ένας συνδυασμός που εκτοξεύει την θερμιδική πρόσληψη και μας φορτώνει με κιλά.
Ακολουθώντας, ωστόσο,  6 απλές συμβουλές μπορείτε να διατηρήσετε την ισορροπία και το βάρος σας τις μέρες αυτές, χωρίς να απέχετε από το πασχαλινό τραπέζι.
Βάλτε στο πιάτο σας τη μερίδα που σας αντιστοιχεί και περιοριστείτε σε αυτό. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τα επιπλέον «τσιμπολογήματα».
Δώστε προτεραιότητα στη σαλάτα. Πριν έρθει η ώρα που το σουβλιστό αρνί-κατσίκι θα φτάσει στο τραπέζι, βάλτε μπροστά σας ένα βαθύ πιάτο πράσινης σαλάτας. Θα μειώσει την όρεξη σας και τον διαθέσιμο όγκο του στομάχου για επιπλέον φαγητό.
Πιείτε αρκετό νερό. Θα βοηθήσει τόσο στο αίσθημα πείνας, όσο και στη μείωση του φαινομένου κατακράτησης που πιθανόν να παρουσιαστεί μετά από αυτές τις μέρες λόγω της κατανάλωσης αλατισμένων τροφίμων.
Μην αποφύγετε τους υδατάνθρακες. Συνοδεύστε το κρέας της Κυριακής με 1-2 φέτες ψωμί  ώστε να επέλθει ο κορεσμός πιο εύκολα, χωρίς να χρειαστεί να φάτε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού.
Προσοχή στη μαγειρίτσα. Είναι πολύ εύκολο μετά από τόσες μέρες νηστείας να γεμίσουμε και δεύτερο πιάτο μαγειρίτσας αλλά αν αναλογιστείτε ότι ένα βαθύ πιάτο μπορεί να σας επιβαρύνει με 540 θερμίδες περίπου τότε ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Μην κάτσετε στο τραπέζι της Ανάστασης πεινασμένοι. Πριν φύγετε για την εκκλησία μπορείτε να φάτε κάποιο φρούτο και μισή ώρα πριν το φαγητό πιείτε ένα ποτήρι νερό.
Ασκηθείτε! Τις επόμενες ημέρες βάλτε στο πρόγραμμα σας την αερόβια άσκηση. Προσπαθήστε να φτάνετε τη μισή με μία ώρα ημερησίως για όλη την εβδομάδα και εντάξτε την στην καθημερινότητα σας τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα.

 iatropedia.gr

Άγιο Φως: Η θεϊκή φλόγα που σύμφωνα με τις παραδόσεις, εμφανίζεται «από το πουθενά»

Το Άγιο Φως συμβολίζει για τους Χριστιανούς τη νίκη του Χριστού και της ζωής απέναντι στο θάνατο.

Η μυσταγωγική τελετή που γίνεται το Μεγάλο Σάββατο επιτάσσει ο Ορθόδοξος Πατριάρχης να εισέρχεται στον Ιερό Κουβούκλιο και ηγείται της τελετής αφής τους Αγίου Φωτός.

Συγκεκριμένα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου πριν από την καθιερωμένη τελετή, γίνεται σχολαστικός έλεγχος του Πανάγιου Τάφου, τον οποίο παρακολουθούν εκπρόσωποι όλων των δογμάτων για να διαπιστωθεί αν υπάρχει υλικό που θα μπορούσε να προκαλέσεις ανάφλεξη.

Η θεϊκή φλόγα, σύμφωνα με τις παραδόσεις, εμφανίζεται «από το πουθενά» στον ελληνορθόδοξο πατριάρχη, αποκλειστικά σε αυτόν και σε κανέναν άλλο, στις 12 το μεσημέρι ακριβώς κάθε Μεγάλου Σαββάτου. 


Η αφή δεν μπορεί να γίνει από ετερόδοξο -μη ορθόδοξο δηλαδή- χριστιανό, αλλά και το φαινόμενο δεν λαμβάνει χώρα κατά το Πάσχα των καθολικών, το οποίο πολύ συχνά δεν συμπίπτει με το ορθόδοξο.

Οι θρύλοι μάς λένε ότι όποτε επιχειρήθηκε κάτι διαφορετικό, το Άγιο Φως δεν εμφανίστηκε.

Αν ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης δεν καταφέρει να ανάψει το Φως, τότε τη σκυτάλη της τελετής αναλαμβάνει ο Προκαθήμενος άλλου δόγματος.

Η τελετή ξεκινά με την είσοδο του Πατριάρχη Θεόφιλου του Γ’ στο ναό συνοδευόμενος από αρχιερείς, ιερείς και διακόνους του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Ακολουθεί λιτανία και αποσφράγιση του Πανάγιου Τάφου.
Ο Πατριάρχης βγάζει την αρχιερατική του στολή και μένει μόνο με το λευκό του στιχάριο, παίρνει τους σβηστούς πυρσούς και εισέρχεται στο Ιερό Κουβούκλιο.

Όλα τα καντήλια στο Ναό της Αναστάσεως παραμένουν σβηστά.

Ο Πατριάρχης προσεύχεται γονατιστός στο εσωτερικό του Πανάγιου Τάφου. Αμέσως μετά τοποθετεί ένα κομμάτι βαμβακιού στον Πανάγιο Τάφο και με θαυμαστό τρόπο ανάβει, όπως αναφέρει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Μάλιστα, το Άγιο Φως για λίγα λεπτά δεν έχει πυράδα και αν το αγγίξεις δεν καίγεσαι.

Μια από τις πρώτες μαρτυρίες που αποδίδουν υπερφυσικό χαρακτήρα στην αφή του Αγίου Φωτός ήταν αυτή του Γάλλου καθολικού ιεραποστόλου Βερνάρδου (Bernardus Monachus), ο οποίος κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στους Αγίους Τόπους (865-870 μ.Χ.) αποδίδει τη μετάδοση του φωτός στον πατριάρχη σε άγγελο.

Οι πιστοί το περιγράφουν να εμφανίζεται σαν λευκογάλανες οριζόντιες αστραπές, περιστρεφόμενες ή κινούμενες φλόγες. Στο Ναό δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και ηλεκτροφωτισμός. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι πολλές λαμπάδες των πιστών και κανδήλες ανάβουν μόνες τους, ενώ η φλόγα δεν τους καίει τα πρώτα λεπτά.

Στο Ναύπλιο το Ιστορικό Ράλι Ελλάδος

 Ραντεβού στο Ζάππειο την Παρασκευή 27/5 και στο μαγευτικό Ναύπλιο στη συνέχεια

Οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του Ιστορικού Ράλι Ελλάδος (Ακρόπολις) βρίσκονται σε πλήρη ένταση. Ως γνωστόν η πιο απαιτητική διοργάνωση του είδους στην Ευρώπη θα εκκινήσει από το περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου της Αθήνας την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 11:00, σε μια πρωτόγνωρη τελετή κατά την οποία τόσο οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Sporting όσο και αυτοί της κατηγορίας Regularity θα ξεκινούν ταυτόχρονα από την ειδικά διαμορφωμένη ράμπα του αγώνα.

Το πρώτο σκέλος της Κατηγορίας Sporting (27/5) το οποίο θα διεξαχθεί σε χωμάτινες επιφάνειες περιλαμβάνει 5 Ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 80 χλμ. στην Δυτική Αττική και την Βορειοανατολική Πελοπόννησο, πριν τα αυτοκίνητα κατευθυνθούν στο Ναύπλιο για την απαραίτητη μετατροπή τους σε ασφάλτινα, αφού τα επόμενα δύο σκέλη του αγώνα πραγματοποιούνται σε ασφάλτινο τερέν.

Το Σάββατο (28/5), το δεύτερο σκέλος του αγώνα είναι ίσως το πιο δύσκολο, αφού περιλαμβάνει 10 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκος 140 χλμ., εκ των οποίων μάλιστα οι δύο τελευταίες θα είναι νυχτερινές.

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του Ιστορικού Ράλι (29/5), επίσης ασφάλτινο, περιλαμβάνει 4 Ειδικές διαδρομές μήκους 36 χλμ. με την τελετή τερματισμού και απονομής να πραγματοποιούνται το μεσημέρι της Κυριακής στην Κεντρική Προβλήτα της πόλης του Ναυπλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν όλες οι Ειδικές Διαδρομές του αγώνα έχουν χρησιμοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν στο πλαίσιο του Εθνικού μας Αγώνα, δηλαδή του Ράλι Ακρόπολις, είτε σε έκδοση Παγκοσμίου, είτε Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο εξίσου συναρπαστικός αγώνας Ιστορικό Ράλι Ελλάδος – Regularity που εκκινεί ταυτόχρονα από την Αθήνα, περιλαμβάνει επίσης τρία σκέλη, με μήκος 280 χλμ. την Παρασκευή (27/5), 310 χλμ. το Σάββατο (28/5) και 240 χλμ. την Κυριακή (29/5), σε διαδρομές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και θα περιλαμβάνει πάνω από 40 Ειδικές Διαδρομές Ακριβείας.

Η τελετή τερματισμού θα πραγματοποιηθεί επίσης το απόγευμα της Κυριακής στην Κεντρική Προβλήτα της πόλης του Ναυπλίου και θα ακολουθήσει λίγο αργότερα η τελετή απονομής.

Τέλος ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το Ναύπλιο και τους ανθρώπους του.

Να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Ναυπλίου και η τοπική κοινωνία έχουν αγκαλιάσει τη διοργάνωση, η οποία αναμένεται να είναι συναρπαστική για τους συμμετέχοντες και τους θεατές, τόσο αγωνιστικά, όσο και τουριστικά/πολιτιστικά.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, το Αρχηγείο του αγώνα θα εγκατασταθεί στο «Βουλευτικό», της Πλατείας Συντάγματος του Ναυπλίου, δηλαδή στο ιστορικό κτήριο της πρώτης Βουλής των Ελλήνων, το οποίο ο τοπικός Δήμος έχει παραχωρήσει στην Οργανωτική Επιτροπή.

Ραντεβού, λοιπόν, στο Ζάππειο την Παρασκευή 27/5 και στο μαγευτικό Ναύπλιο στη συνέχεια, για ένα διαφορετικό τριήμερο έντασης, δράσης και πολιτισμού με αυτοκίνητα και οδηγούς, Έλληνες και ξένους, που έγραψαν ιστορία στις Ειδικές Διαδρομές και τους δρόμους στο παρελθόν καισυνεχίζουν.

Ο Αμβρόσιος...καταράστηκε τον Υπουργό Παιδείας

«Να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας όπως η κατάργηση των θρησκευτικών»

Σε μία ακόμα προκλητική του ενέργεια ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιοςμιλώντας στους πιστούς το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής άφησε άναυδους όσους τον άκουσαν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας όπως η κατάργηση των θρησκευτικών».
Όπως μετέφεραν αναγνώστες του enikos.gr, που ήταν αυτήκοοι μάρτυρες στο κύρηγμα Αμβρόσιου, συνέχισε με την κατάρα στους άθεους, λέγοντας: «Όσον αφορά στο κρέας που θα φάνε απόψε οι άθεοι που θα κάνουν τραπέζι, να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι. Να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν»
"Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας όπως η κατάργηση των θρησκευτικών. 
Όσον αφορά στο κρέας που θα φάνε απόψε οι άθεοι που θα κάνουν τραπέζι, να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι. 
Να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν. 
Ας τρώει ο καθένας ό,τι θέλει και να λατρεύει το Θεό που θέλει αλλά να μην προκαλεί το αίσθημα του θρησκευτικού κόσμου", είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Τα τελευταία ψώνια σήμερα στην αγορά!

Έως τις 3 ανοιχτά τα καταστήματα

Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, η κίνηση στην αγορά  για τα τελευταία ψώνια που θα συνοδεύσουν το πασχαλινό τραπέζι. 

Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 9.00 έως τις 15.00. 

Σημειώνεται ότι  την Κυριακή του Πάσχα, την Δευτέρα και την Τρίτη 3 Μαϊου (μεταφορά Πρωτομαγιάς) τα εμπορικά θα παραμείνουν κλειστά.

Κορυφώνονται οι πιέσεις στη Φώφη για να στηρίξει τον Αλέξη

Με τη χώρα να ακροβατεί για μία ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες έχουν κορυφωθεί οι πιέσεις στη Φώφη Γεννηματά προκειμένου να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα. Πέραν του πάγιου επιχειρήματος ότι θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την κυβέρνηση ώστε να μην χρεοκοπήσει η χώρα, οι πιέσεις περιλαμβάνουν και ένα πολιτικό σκεπτικό: πως δε θα πρέπει να επιτραπεί στη ΝΔ να επιστρέψει ως δικαιωμένη στη διακυβέρνηση.
Το πρώτο επιχείρημα το χρησιμοποιούν κυρίως ευρωπαίοι παράγοντες όπως ο Μάρτιν Σουλτς. Εκτιμούν ότι αν η κυβέρνηση διευρύνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που τη στηρίζει θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.  Να εφαρμόσει το μνημόνιο και να είναι η κεντροαριστερά ο πολιτικός χώρος που θα υπογράψει το τέλος της περιόδου που ξεκίνησε το 2010 με την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό ΕΕ- ΔΝΤ. «Δε μπορεί καμία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να λύσει τα προβλήματα της χώρας» απαντούν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, αποκρούοντας τις πιέσεις.
Το δεύτερο επιχείρημα το επικαλούνται κυρίως πολιτικά στελέχη στο εσωτερικό. 
Συνομιλητές του Γιώργου Παπανδρέου που έχουν πρόσβαση στη Φώφη Γεννηματά της επισημαίνουν ότι αν πέσει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα χαθούν οριστικά οι πραγματικές ευθύνες για την κρίση που ανήκουν στην κυβέρνηση Καραμανλή. 
Το αντεπιχείρημα από τους επιτελείς της προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον έχει συμμαχήσει με τον Κώστα Καραμανλή στην προσπάθεια να εξαφανίσει το ΠΑΣΟΚ. Αμφισβητούν έτσι την ουσία της θεωρίας για το κατά πόσο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορούν να κάνουν μία νέα αρχή.
 Σε κάθε περίπτωση στο περιβάλλον της Φώφης Γεννηματά είναι αρνητικοί σε κάθε σενάριο συνεργασίας σε διμερές επίπεδο. Θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι μονά- ζυγά χαμένο και αναπτύσσουν το δικό τους πολιτικό σκεπτικό. Ακόμη και στην περίπτωση που το πείραμα πετύχει το ΠΑΣΟΚ θα αφομοιωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν αποτύχει απλά θα εξαφανιστεί πολιτικά ως ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος. Στο πλαίσιο αυτό, επιμένουν στην ανάγκη οικουμενικής κυβέρνησης ή με άλλα λόγια κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.

ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΕΣ - Με καλό καιρό θα εορταστεί το Πάσχα - Επιδείνωση την Δευτέρα !

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ  αλλαγή του σκηνικού από το βράδυ της Κυριακής

Με γενικά καλό καιρό θα εορταστεί το Πάσχα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις προβλέπεις των μετεωρολόγων.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για αύριο Μεγάλο Σάββατο προβλέπει λίγες νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια, τα δυτικά και τα κεντρικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.
Την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται καλός καιρός μέχρι το απόγευμα, με αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα βορειοδυτικά και σταδιακά μέχρι το βράδυ στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, που στα νότια βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Και την Κυριακή ευνοείται η μεταφορά σκόνης, αλλά μόνο στα νότια.
ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑ 15.00
Τη Δευτέρα του Πάσχα η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα στα δυτικά πιθανόν να είναι ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που σταδιακα στα νότια θα γίνουν νότιοι τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραβούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από τα βορειοδυτικά.
Την Τρίτη του Πάσχα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά.
Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφό. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.
Αναλυτική πρόγνωση για το Μ. Σάββατο
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαρων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά εως 5 μποφόρ.
ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑ 21.00
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς. Στα δυτικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινέ και απογευματινές ώρες. Στην Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 24 βαθμούς. Στην Ήπειροο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. .
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ βορειανατολικοί.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς. .
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολοκοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 25 βαθμούς. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.
Σημειώνεται πως η θερμοκρασία την Κυριακή του Πάσχα σε όλες τις περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Με το πενάκι του ΚΥΡ


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Στο Αλεξανδράκειο Γηροκομείο ο Σύλλογος τριτέκνων

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ενημερώνει ότι την Μ. Παρασκευή μελή του ΔΣ επισκεφτήκαμε το Αλεξανδράκειο Γηροκομείο της Καλαμάτας. 
Η επίσκεψη μας είχε στόχο την ανταλλαγή ευχών ενόψει των εορτών του Πάσχα καθώς και την προσφορά σε όλους τους φιλοξενουμένους του ιδρύματος Αναστάσιμης λαμπάδας που είχαν φτιάξει παιδιά Τρίτεκνων οικογενειών. Το Αλεξανδράκειο αποτελεί μια "ανοιχτή αγκαλιά" στην καρδιά της πόλης και όπως μας ενημέρωσαν αυτή την περίοδο διαμένουν 80 γέροντες και γερόντισσες, που εκεί έχουν βρει φροντίδα και θαλπωρή.
 Κατά της διάρκεια της παραμονής μας στο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας συζητήσαμε με τους γέροντες και τις γερόντισσες και μέσα σε συγκινητικό κλίμα ακούσαμε ιστορίες που μας διηγήθηκαν .
Θα θέλαμε κλείνοντας να ευχαριστήσουμε το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ιδρύματος για τις άριστες υπηρεσίες που προσφέρουν σε αυτούς τους ανθρώπους και ιδιαιτέρως το προσωπικό που μας υποδέχτηκε και μας ακολούθησε σε όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στο ίδρυμα

Τζόκερ: Εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο η κλήρωση - Κατάθεση των δελτίων ως τις 16:00.

Ένας μικρός θησαυρός περιμένει όσους καταφέρουν να μαντέψουν σωστά τους 5 συν 1 τυχερούς αριθμούς στην κλήρωση του Τζόκερ, καθώς μετά από 10 συνεχόμενα τζακ ποτ τα διανεμόμενα κέρδη στην πρώτη κύρια κατηγορία θα ξεπεράσουν τα 5 εκ. ευρώ.

Προσοχή όμως καθώς η κλήρωση εκτάκτως θα γίνει το Μεγάλο Σάββατο στις 16:30 και η κατάθεση των δελτίων ως τις 16:00.
Τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ θα παραμείνουν κλειστά την Μεγάλη Παρασκευή, θα λειτουργήσουν κανονικά το Μεγάλο Σάββατο, αλλά θα είναι κλειστά την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα.

ΝΕΟ ΣΟΚ !!! : Πενταπλασιάζεται το κόστος εξαγοράς συντάξιμων πλασματικών ετών

Παράπλευρη απώλεια του νέου ασφαλιστικού
Διπλό χτύπημα για 120.000 χαμηλοσυνταξιούχους εντός του 2016 αναμένεται να επιφέρει η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, καθώς παράλληλα με τη διακοπή της καταβολής του ΕΚΑΣ λόγω των νέων χαμηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων, θα υποστούν και αύξηση της συμμετοχής τους στα φάρμακα, κατά 150%. Μάλιστα σύμφωνα με την Καθημερινή, την ίδια τύχη θα έχουν μέχρι το τέλος του 2019 και οι υπόλοιποι περίπου 250.000 δικαιούχοι του επιδόματος, που θα το «χάσουν» τα επόμενα χρόνια.
Παράπλευρη απώλεια του νέου ασφαλιστικού θεωρείται και η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων ασφάλισης, η οποία καθίσταται σχεδόν απαγορευτική, λόγω της αύξησης του κόστους εξαγοράς. Πρόκειται για δύο ακόμη εισπρακτικού χαρακτήρα διατάξεις που προστίθενται στις διατάξεις του επίμαχου νομοσχεδίου, το οποίο η κυβέρνηση προτίθεται να ψηφίσει ανεξάρτητα από την τύχη της αξιολόγησης από τους δανειστές, ενδεικτικό και αυτό της ανάγκης για μείωση των δαπανών στο ασφαλιστικό και αύξηση των εσόδων, λόγω των τεράστιων ελλειμμάτων του συστήματος.
Αναλυτικά, για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, η γενική συμμετοχή στα φάρμακα είναι 10%, ενώ υπάρχουν και παθήσεις που εμπίπτουν σε μηδενική συμμετοχή. Οσοι όμως βρεθούν λόγω των νέων εισοδηματικών κριτηρίων χωρίς επίδομα, εντός του τρέχοντος έτους, θα χάσουν παράλληλα και τη δυνατότητα μειωμένης συμμετοχής στα φάρμακα και θα κληθούν να συμμετέχουν στη δαπάνη με το ίδιο ποσοστό που καταβάλλουν οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι, ήτοι 25%. Να σημειωθεί ότι με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, από το 2020 και μετά, η ετήσια εξοικονόμηση δαπάνης εκτιμάται στα 900 εκατ. ευρώ. Για τα έτη 2016-2019 η δαπάνη, βάσει της εκτίμησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, θα περιοριστεί κατά 168 εκατ. το τρέχον έτος, 401 εκατ. ευρώ το 2017, 234 εκατ. ευρώ το 2018 και 50 εκατ. ευρώ το τελευταίο έτος εφαρμογής του. Οπως γίνεται κατανοητό, η μεγαλύτερη μείωση γίνεται εμπροσθοβαρώς, το 2017.
Ενα ακόμη εισπρακτικό μέτρο αφορά στην αλλαγή της βάσης υπολογισμού των πλασματικών ετών, που εκτινάσσει το κόστος εξαγοράς έως και κατά 5 φορές περισσότερο σε σχέση με το τι ισχύει σήμερα.
Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο μπορούν να αναγνωρίσουν έως και δώδεκα πλασματικά έτη, ενώ στον ευρύτερο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα μέχρι επτά χρόνια, με στόχο να «κλειδώσουν» ταχύτερα συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Μέχρι σήμερα, η αναγνώριση ως συντάξιμων των πλασματικών χρόνων (στρατός, σπουδές, παιδιά) απαιτεί την καταβολή εκ μέρους του ασφαλισμένου του Δημοσίου εισφορά 6,67% επί των συντάξιμων αποδοχών (όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί κατά τον χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης). Ως συντάξιμες αποδοχές λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές του υπαλλήλου (βασικός μισθός, επίδομα 140 ευρώ και επίδομα θέσης) του Οκτωβρίου 2011. Σε γενικές γραμμές τα ποσά που καλείται να δαπανήσει ο ασφαλισμένος είναι από 70 μέχρι 140 ευρώ τον μήνα ανάλογα με την περίπτωση.
Αντίστοιχα για τους ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα το κόστος για τις περισσότερες κατηγορίες πλασματικών ετών είναι στα 168 ευρώ (δηλαδή το 25επλάσιο του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη το 2015). Ειδικά για τον στρατό είναι στο 20% του συνόλου των συντάξιμων αποδοχών, που όμως έχει έκπτωση από 30% μέχρι το 50% ανάλογα με τα έτη της θεμελίωσης.
Με τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η αναγνώριση των πλασματικών ετών γίνεται με την καταβολή από τον ασφαλισμένο για κάθε μήνα πλασματικού χρόνου της εισφοράς, στο ποσοστό που ισχύει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης εξαγοράς, δηλαδή 20% επί των συντάξιμων αποδοχών. Η εισφορά δε, υπολογίζεται επί των αποδοχών του ασφαλισμένου κατά τον μήνα υποβολής της αίτησης εξαγοράς. Η αλλαγή αυτή οδηγεί έως και σε πενταπλασιασμό του κόστους.

ΒΟΜΒΑ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΑΜΠΡΗ

Πούτιν: αν Ερντογάν της Τουρκίας δεν σταματήσει να υποστηρίζει τους τρομοκράτες στη Συρία, θα αποκαταστήσει την Κωνσταντινούπολη (Istanbul) με Χριστιανοσύνης
 
Σύμφωνα με την κρατική Россия-24, ειδησεογραφικό κανάλι, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε λόγο σε αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και επανέλαβε ότι τίποτα δεν μπορεί να ταρακουνήσει τη διαρκή συμμαχία της Ρωσίας με την Ουκρανία, παρά όλες τις κακόβουλες προσπάθειες που ασκούνται από η χούντα στο Κίεβο, προσθέτοντας ότι «η αύξηση του νεοφασισμού στην Ουκρανία είναι σαν Γάγγραινα η οποία μπορεί να εξαπλωθεί σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, και εμείς, οι άνθρωποι της Ρωσικής Ομοσπονδίας και οι απόγονοί της Σοβιετικής Ένωσης, είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσει αυτή η πανούκλα.»
«Σε περίπτωση που η Τουρκία δεν σταματήσει να υποστηρίζει το υποκατάστημα της Συρίας την αλ-Κάιντα, είμαι πράγματι πρόθυμος να τελειώσω αυτή τη δουλειά του αείμνηστου Τσάρου Νικόλαου Β ‘ που άφησε ημιτελή. 
Κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, Αυτός [ο Τσάρος] προσπάθησε να αποκαταστήσει την Κωνσταντινούπολη (Istanbul) με Χριστιανοσύνη και την προστασία των ρωσικών συμφερόντων, την ασφάλεια στη θάλασσα από την απελευθέρωση των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου, τα στενά δηλαδή, αλλά η μοίρα τον εμπόδισε,
Σύμφωνα με το «TASS»- ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων- επίσης αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Πούτιν, όπως λέει το Σάββατο. Μπορούμε επίσης να υποστηρίζουμε την ελληνική κυριαρχία επί της Κύπρου, πρόσθεσε ο Πούτιν, και κάλεσε το τουρκικό καθεστώς να σταματήσει την εδώ και δεκαετίες-μακρά κατοχή της σε αυτό το νησί της Μεσογείου.
Αναφερόμενος στα πέντε-year-old της συριακής κρίσης, ο κ Πούτιν εξαπέλυσε μια καυστική επίθεση στα φοβερά όνειρα των τουρκικών σχδίων του προέδρου Ερντογάν για να αναστήσει και να δώσει πνοή ζωής στη νεκρή Οθωμανική Αυτοκρατορία με την υποστήριξη σε τρομοκράτες της Αλ Κάιντα στη Συρία και το Ιράκ, λέγοντας ότι οι προοπτικές για μια διαρκή κατάπαυση του πυρός στη Συρία παραμένουν αμφίβολες λόγω του πολέμου που μοιάζει ατζέντα της Άγκυρας και φαύλη συμμαχία της με τη Σαουδική Αραβία.

Α. Σαμαράς στην Πύλο: Υπάρχουν διάφορα περίεργα φρένα που δεν μας αφήνουν να απογειωθούμε

Στην Πύλο βρίσκεται και φέτος τις ημέρες του Πάσχα ο Αντώνης Σαμαράς. 
Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφτηκε τα έργα που πραγματοποιούνται στο Κάστρο και στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης, ενώ έκανε δηλώσεις για την πορεία της χώρας.
Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος για την πορεία της χώρας, δήλωσε:  
«Υπάρχουν διάφορα περίεργα φρένα που δεν μας αφήνουν να
απογειωθούμε. Είχαν πει κάποτε ότι θα έρθει το Πάσχα και η απογείωση, αν θυμάστε. Την απογείωση ακόμα την περιμένουμε. Είναι δύσκολο να κάνεις αυτές τις υποσχέσεις όταν δεν τηρείς τα βασικά που πρέπει να τηρήσεις, που είναι πρώτα απ’ όλα ν’ αγαπάς την ανάπτυξη. Αυτοί αγαπάνε περισσότερο το κόμμα και λιγότερο την ανάπτυξη».

29.4.16

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ - Το δράμα της Βενεζουέλας: Καζάνι που βράζει η χώρα


Το δράμα της Βενεζουέλας: Καζάνι που βράζει η χώρα

Σε ένα κομμωτήριο του Μαρακαΐμπο, μια πελάτισσα φεύγει βιαστικά, με τα μαλλιά ανάστατα και μισοχτενισμένα. Θα επιστρέψει σε τέσσερις ώρες, όταν λήξει η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που επιβάλλει για λόγους οικονομίας η κυβέρνηση, εξοργίζοντας τους κατοίκους.
 
"Χωρίς ρεύμα, πώς θα πληρώσω τους πέντε υπαλλήλους μου και το νοίκι του καταστήματος; Είναι καταστροφή, εδώ δεν μπορούμε πια να ζήσουμε", θρηνεί η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου "Κόσμος της Ομορφιάς", η Καρμέλα ντε λα Ος.
Καμένα λάστιχα, λεηλατημένα καταστήματα, αποκλεισμένοι δρόμοι: το Μαρακαΐμπο, μια πόλη 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων, έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες σε θέατρο ταραχών και λεηλασιών από οργισμένους Βενεζουελάνους, απαυδισμένους από την οικονομική και ενεργειακή κρίση.
Η διπλή κρίση ανάγκασε τον πρόεδρο Νίκολας Μαδούρο να ανακοινώσει πρόσφατα ακραία μέτρα. Μεταξύ άλλων, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα ενώ σε μεγάλο μέρος της χώρας --εκτός της πρωτεύουσας Καράκας-- το ηλεκτρικό ρεύμα κόβεται για τέσσερις ώρες καθημερινά.
"Είναι ένα καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί" σχολιάζει η Καρμέλα.
Μια υπάλληλός της, η 61χρονη Μαρία Τετέ, δηλώνει εκνευρισμένη από τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, κάτι που ήρθε να προστεθεί στο άλλο καθημερινό βάσανό της: να περιμένει με τις ώρες για να ψωνίσει έξω από το σούπερ-μάρκετ, τα ράφια του οποίου συχνά είναι άδεια. "Εγώ, αντέχω τις ουρές και είχα καταφέρει να μαζέψω σχεδόν πέντε κιλά κρέας. Όλα χάθηκαν" όταν το ψυγείο της τέθηκε εκτός λειτουργίας. "Προσπαθούμε να επιβιώσουμε αλλά η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά. Η κόρη μου έφυγε από τη χώρα, εδώ δεν είχε μέλλον", λέει η γυναίκα.
Το Μαρακαΐμπο, που κοροϊδευτικά αποκαλείται "η πιο κρύα πόλη της Βενεζουέλας" επειδή τα κλιματιστικά δουλεύουν συνεχώς στο φουλ αφού η θερμοκρασία ξεπερνά τους 35 βαθμούς, αισθάνεται πλέον τον πυρετό να ανεβαίνει.
Μετά τις ταραχές των τελευταίων ημερών η κυβέρνηση έστειλε στην πόλη άνδρες της Εθνοφρουράς που έχουν αναλάβει να περιπολούν στους δρόμους, να ελέγχουν τις ουρές στα σούπερ-μάρκετ και να προλάβουν τυχόν νέα επεισόδια.
Σε ένα μικρό ξυλουργείο ο 45χρονος Χοσέ Ορτέγκα προσπαθεί να βγάλει το μεροκάματο όπως μπορεί: "Δεν μας προειδοποιούν όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος. Δεν έχουμε καν τον χρόνο να κλείσουμε τα μηχανήματα και όλα χαλάνε", παραπονιέται.
Η διακοπή της ηλεκτροδότησης γίνεται τυχαία και κάποιες φορές ξεπερνά τις τέσσερις ώρες: στις αρχές της εβδομάδας η συνοικία Τρινιντάντ έμεινε χωρίς ρεύμα επί σχεδόν 20 ώρες.
Η κάποτε πλούσια Βενεζουέλα, χάρη στα άφθονα πετρελαϊκά αποθέματά της, έχει πληγεί σκληρά από την πτώση της τιμής του μαύρου χρυσού αφού οι εξαγωγές πετρελαίου αποτελούσαν το βασικό συναλλαγματικό πόρο της. Πλέον, παρατηρούνται ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης (όπως λάδι ή φάρμακα) και ο πληθωρισμός έφτασε το 180,9% πέρσι. Έτσι, όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση κυρίως λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας που οφείλεται στο μετεωρολογικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, η κυβέρνηση βρέθηκε με δεμένα τα χέρια.
Την προηγούμενη φορά που παρουσιάστηκε ενεργειακή κρίση, το 2010, έγιναν εισαγωγές από άλλες χώρες αλλά καθώς τώρα η Βενεζουέλα δεν διαθέτει συνάλλαγμα, αυτό δεν αποτελεί επιλογή, σύμφωνα με την εταιρεία αναλυτών Capital Economics. Η εταιρεία εκτιμά μάλιστα ότι η παρούσα κρίση μπορεί να μειώσει κατά 1,5 μονάδα το ΑΕΠ φέτος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Σαϊτοπόλεμος ανήμερα το Πάσχα, ιπποδρομίες στο Πλατύ τη Δευτέρα του Πάσχα

Τα πατροπαράδοτα έθιμα του σαϊτοπολέμου, ανήμερα το Πάσχα και των ιπποδρομιών στο Πλατύ, στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου που φέτος τελείται τη Δευτέρα του Πάσχα, θα πραγματοποιηθούν με επιμέλεια, λαμπρότητα και με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.
Ο  σαϊτοπόλεμος θα διεξαχθεί στις 20.00 ανήμερα το Πάσχα, έναντι της πλατείας Όθωνος, στο βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα.
 Θα μετάσχουν 9 μπουλούκια σαϊτολόγων, που ετοιμάζουν από καιρό σαΐτες, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, ο Σύλλογος «Ελληνομνήμονες» και ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας.
 Οι εκδηλώσεις θα περιλάβουν παρέλαση της Φιλαρμονικής και παραδοσιακούς χορούς.
Τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 11.00 το πρωί, ημέρα κατά την οποία θα τιμηθεί εκ μεταφοράς η μνήμη του Αγίου Γεωργίου, θα πραγματοποιηθούν στο Πλατύ οι καθιερωμένοι ιππικοί αγώνες, αμέσως μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Θα λάβουν μέρος καθαρόαιμοι και ντόπιοι ίπποι και η εκκίνηση θα γίνει από το ναΰδριο του Αγίου Γεωργίου, στο ιπποδρόμιο του Πλατέος, οι εργασίες για την αναβάθμιση του οποίου μέσω του προγράμματος LEADER, προϋπολογισμού 128.000 ευρώ, βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης. Αναμένονται 18 συμμετοχές, εκ των οποίων 11 καθαρόαιμοι ίπποι, που θα τρέξουν σε τρεις ιπποδρομίες, ενώ θα διεξαχθούν και μία ή δύο ιπποδρομίες με ίππους ντόπιους και μιγάδες.
Οι ιπποδρομίες διοργανώνονται από το Δήμο Καλαμάτας, που διαθέτει τα αναγκαία μέσα για την προετοιμασία και διεξαγωγή τους και τους επιχορηγεί.

ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ
.
Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου 30 Απριλίου θα τελεσθεί η μεγάλη θρησκευτική εορτή της Ανάστασης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού.
Ανήμερα το Πάσχα, 1η Μαΐου και ώρα 10.15 το πρωί, θα τελεσθεί η Ακολουθία του Εσπερινού του Πάσχα (Αγάπη), κατά την οποία το Ευαγγέλιο διαβάζεται σε πολλές γλώσσες, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό. 
Η πασχαλινή πομπή θα ξεκινήσει από το Επισκοπείο στις 10.00 το πρωί.

Αιτήσεις για συμμετοχή στην 5η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας

Η 5η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας θα διεξαχθεί κατά το διάστημα από τις 20 έως τις 29 Μαΐου 2016, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.

 Θα δώσει την ευκαιρία σε όσους την επισκεφθούν να θαυμάσουν και να αγοράσουν ανοιξιάτικα λουλούδια σε πανδαισία χρωματισμών, καθώς και φυτά, να πάρουν πληροφορίες από ειδικούς επιστήμονες για την καλλιέργεια και φροντίδα ανθέων και φυτών, να δουν από κοντά εξοπλισμό και εφόδια για την περιποίηση των κήπων τους, αλλά και να μετάσχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Μπορείτε εδώ να δείτε την αίτηση συμμετοχής και τους όρους όσον αφορά τους φυτωριούχους και άλλους εκθέτες.
Παρατίθεται, επίσης, η αίτηση φορέων που επιθυμούν να διεξαγάγουν εκπαιδευτικά προγράμματα ή να έχουν περίπτερο.
Οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν στη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Δήμου Καλαμάτας, Παπατσώνη 4, μέχρι την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016.

ΒΙΝΤΕΟ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Έβγαλε το στήθος της έξω από το αυτοκίνητο και προκάλεσε… κυκλοφοριακό χάος!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου