21.5.16

Ο ΤΑΚΗΣ ...ΣΟΥΡΩΜΕΝΟΣ !!! ΕΠΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ - Πίνω και μεθώ μετα τον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ !!!

Απίθανο βίντεο μετά τον τελικό του κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό!

Ο Τάκης Τσουκαλάς δεν σταμάτησε να… πίνει στην εκπομπή μετά το χαμένο τρόπαιο για τον Ολυμπιακό και… ξέφυγε για τα καλά!

Δείτε το επικό βίντεο:

ΒΙΝΤΕΟ - Εσύ θα το έκανες με έναν άγνωστο; Δείτε πώς αντέδρασαν 100 γυναίκες στην καυτή πρόταση

Θα το έκανες με έναν άγνωστο; Πολλές έρευνες έχουν καταγράψει αυτή τη πρακτική ως κορυφαία γυναικεία φαντασίωση. Από την άλλη μεριά πάντως η ιδέα και μόνο σοκάρει…

Τι πραγματικά ισχύει; 

Η ομάδα whatever θέλησε να το ανακαλύψει μέσα από ένα πρωτότυπο πείραμα. 
Ένας άγνωστος σταματά στο δρόμο και ζητά από τις γυναίκες να το κάνουν μαζί του. Ποια είναι η αντίδραση των γυναικών;
Δείτε πώς αντέδρασαν 100 γυναίκες στην πρόταση

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ …ΟΥΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ!!!

Γράφει: Ο Αιρετικός Μεσσήνιος

-Ο Εφιάλτης δυστυχώς  συνεχίζεται. Η εντολοδόχος των Γερμανών κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΝΕΛ βαφτίζει πολιτική πράξη την εκποίηση της ελληνικής περιουσίας και την ψήφιση και εφαρμογή μέτρων που κατ επανάληψη έχουν χαρακτηριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο παραβιάζουν τον βασικό χάρτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της συγκυβέρνησης που ψηφίζει σήμερα ουσιαστικά την τοποθέτηση της… ταφόπλακας στην αξιοπρέπεια και την καθημερινότητα των ελλήνων θα πρέπει να λογοδοτήσει για το κοινωνικό έγκλημα που διαπράττει με την ψήφο της στο υποτιθέμενο ελληνικό κοινοβούλιο.
Οι έμμεσοι φόροι, τα κόκκινα δάνεια το Υπέρ-ΤΑΥΠΕΔ που θα τα ξεπουλήσει όλα, είναι τα τελευταία αγκάθια που αντιμετωπίζει ο Τσίπρας στο δρόμο για την πρώτη αξιολόγηση και την συμφωνία με τους τοκογλύφους «Δανειστές» με στόχο να εξασφαλίσει την μεγάλη δόση των 9-11 δις ευρώ. Χωρίς όμως να λέει στο λαό πόσα δις κοστίζουν αυτά που τους… χαρίζει.
Ψηφίζουν επί της ουσίας τον… θάνατο, την γενοκτονία του ελληνικού λαού, στο...όνομα της υποτιθέμενης ελάφρυνσης του χρέους που στην ουσία εάν και εφ όσον γίνει και πως θα γίνει θα την δουν αυτοί που θα επιζήσουν μετά από 50 τουλάχιστον χρόνια!!!
Με τις ψήφους τους και τις υπογραφές τους υποθηκεύουν το μέλλον για παιδιά εγγόνια μέχρι και δισέγγονα των ελλήνων!!!Την ίδια ώρα που απολαμβάνουν τα ανέγγιχτα προνόμια τους ,και την ώρα που εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στις εκλογικές τους περιφέρειες.
Μπορεί κάνοντας τα χατίρια των γερμανών και των υπαλλήλων τους τύπου Νταινσεμπλουμ ,ο Τσίπρας να θεωρεί ότι ..θα σώσει την Ελλάδα!!!Είναι τέτοια η παράκρουση όσων κατοικοεδρεύουν στο Μαξίμου που δεν μου προκαλεί έκπληξη και να το… πιστεύει!!!
Στο εσωτερικό όμως από την στιγμή που εφαρμοστεί η ανελέητη και αδίστακτη φόρο-επιδρομή του μνημονίου που συμφώνησαν και ψήφησαν ,να δούμε που θα κρυφτούν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΛ και με τι… μάρκα ελικόπτερο θα φύγει ο Τσίπρας. Να δούμε τι θα λένε για τα κόκκινα δάνεια αλλά και για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που έρχεται. Ο Τσίπρας ζει τον μύθο του και έχει πιστέψει ,παρά τον ψυχολογικό βιασμό που υπέστη από τους τοκογλύφους μέχρι του σημείου αμνησίας που ξέχασε ότι θα έσκιζε στο Σύνταγμα το μνημόνιο, ότι μπορεί εκτός από την Ελλάδα να σώσει και τους άλλους λαούς της Ευρώπης!!!
Είναι ιδιάζουσα ιατρικώς η περίπτωση του.
Κατά τον Τσίπρα και εμείς αν μείνουμε ζωντανοί και οι επόμενες γενιές θα …μαγειρεύουμε για να τρώμε την… ελάφρυνση του χρέους.
Ο Μαδούρο των Βαλκανίων όσο μένει στη κυβέρνηση τόσο εξελίσσεται στον πιο επικίνδυνο που τα ξεπουλάει όλα με κυνισμό και είναι πιο υποτακτικός στους τοκογλύφους και από τους Σαμαρο-Βενιζέλους. Ακόμη και από τον κάθε Πικραμένο.
Από την άλλη μεριά η αξιωματική αντιπολίτευση και δη η ΝΔ ,από την μια προσπαθεί να υπερασπιστεί τον πυρήνα της ιδεολογίας της και από την άλλην να υψώσει αντιπολιτευτικό λόγο με αφορμή την φόρο-καταιγίδα. Ο νέος της αρχηγός Κυριάκος Μητσοτάκης όμως βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και δείχνει να εγκλωβίζεται ανάμεσα στα στεγανά που υπάρχουν στην κοινοβουλευτική του ομάδα.
Ο Μητσοτάκης που στην Γαλλία υποσχέθηκε στους Ευρωπαίους ότι θα ψηφίσει τις μεταρρυθμίσεις  είχε την πρόθεση να καταψηφίσει μόνο τα φορολογικά μέτρα που θα του επέτρεπαν να κάνει και αντιπολίτευση.
Χωρίς πυξίδα και σαφή ξεκάθαρο προσανατολισμό ο Μητσοτάκης δείχνει να πελαγοδρομεί ανάμεσα στις συμπληγάδες των βαρόνων και των φατριών της Νέας Δημοκρατίας από την μία ενώ από την άλλη σχεδιάζει να διευρύνει την Νέα Δημοκρατία σε κατευθύνσεις πολιτικών χώρων με ανθρώπους που στο παρελθόν σύνδεσαν το όνομα τους με θλιβερές έως και τραγικές στιγμές των ελλήνων. Ανθρώπους από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ των σκανδάλων αλλά και άλλους που κάθε άλλο θετικό παρελθόν στην πολιτική έχουν. Πως μπορεί να συνυπάρξουν στον ίδιο πολιτικό χώρο οι παραδοσιακοί Νεοδημοκράτες με αυτούς που κατηγορούσαν για σκάνδαλα ,μίζες και λαμογιές μέχρι και σήμερα και που θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τους ανοίξει την πόρτα της Νέας Δημοκρατίας; 
ΗΧΥΡΟ ΜΗΝΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟ
Η δήλωση Σαμαρά με νόημα κατά ΣΥΡΙΖΑ συλλήβδην ,επικαλούμενος και την… Νέμεσις, κάθε άλλο παρά τυχαία δεν ήταν. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και του ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να καταψηφίσει στο σύνολο του το νομοσχέδιο χωρίς απολύτως καμία έκπτωση.
Ουσιαστικά ο Σαμαράς έστειλε μήνυμα στον Μητσοτάκη ότι αν δεν το κάνει θα κινδυνεύει άμεσα να διασυρθεί στο κοινοβούλιο με τους Σαμαρικούς αλλά και τους Καραμανλικούς να τον αδειάζουν!!!Ουσιαστικά ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ έχει εξελιχτεί σε …ουρά της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Fast track σε 14 αεροδρόμια

Η σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων της χώρας υπόκειται στο ελληνικό δίκαιο. Τον προσεχή Νοέμβριο τα αεροδρόμια περνούν σε Γερμανικά χέρια ,με τα αφεντικά μας να καταβάλλουν στην αποικία τους  εφ άπαξ τίμημα 1,23 δις ευρώ!!!, σταθερό ενοίκιο 22 εκ. ευρώ το …χρόνο και 28% καταβολή από τα έσοδα στην …αποικία τους.

ΠΟΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ!!!

 Ο Ανασχηματισμός πήγε για το Φθινόπωρο. Ο Τσίπρας θα πάει σε κάποιο θέρετρο επιχειρηματία, ο Καμένος θα ζήσει τον δικό του μύθο ως …βατραχάνθρωπος και μετά;
Φεύγει ο Κουρουμπλής και στη θέση του στο Εσωτερικών πηγαίνει ο Φίλης. Φεύγει η Γεροβασίλη και στη θέση της πηγαίνει ο Ξυδάκης, ενώ ο Παππάς θα πάει στο Ανάπτυξης.
Ενώ η ΝΔ που λέει ο λόγος είναι σοβαρό… κόμμα κάνει ανασχηματισμό τώρα.
Ο Κούλης(Μητσοτάκης)ξηλώνει τους τομεάρχες βουλευτές που τοποθέτησε πριν ένα μήνα. Είχε βάλει ανθρώπους και τους …βαθμολογούσαν. Όχι παίζουμε …
Μας τελείωσε και ο Κουμουτσάκος πριν βγουν νέες συνομιλίες με τον έγκλειστο στις φυλακές για εκβιασμούς δημοσιογράφο Μουσά…

Η Βουλευτίνα της Β΄ Αθήνας Άννα Καραμανλή, γνωρίζει τίποτα για τα μαγειρέματα που έγιναν με τις προσλήψεις δημοσιογράφων στη ΔΤ –ΝΕΡΙΤ ;
Είχε καμία ανάμιξη, πήγαν στο γραφείο της και την βρήκαν δημοσιογράφοι; Έκανε παρέμβαση είτε στο Σίμο Κεδίκογλου, αυτό το αγλάϊσμα της πολιτικής ζωής του τόπου ;
Έκανε παρέμβαση μήπως στο Γκίκα Μάναλη, τότε διευθύνοντα σύμβουλο; Μήπως έκανε παρέμβαση στο σύμβουλο της Βαγγέλη Ιωάννου που τον έχει βαφτίσει και…. «Νεοδημοκράτη» γιατί έτσι την βολεύει; 

Έκανε παρέμβαση ΝΑΙ Η ΟΧΙ η Άννα, Κυριάκο Μητσοτάκη που περιμένει πως και πώς να την κάνεις και Υφυπουργό αθλητισμού όταν γίνεις πρωθυπουργός…
Θα ζήσουμε ωραίες στιγμές τότε με τους μασόνους συμβούλους…
Για τις υπερωρίες του εκλεκτού σου 14.000 ευρώ κάθε μήνα πέρα από τον παχουλό μισθό του ,Άννα θα σου γράψω την άλλη εβδομάδα…

Παιχνίδια της μοίρας ! Nίκησε τον καρκίνο και σκοτώθηκε στο αεροπλάνο της EgyptAir

Νίκησε τον καρκίνο μετά από μάχη ενός μήνα, και αφού ολοκλήρωσε την θεραπεία πήρε το μοιραίο αεροπλάνο της EgyptAir, μαζί με τον σύζυγό της για να επιστρέψουν στην Αίγυπτο.

Ο λόγος για την Reham Mosadi της οποία η ιστορία συγκλονίζει.

Η Reham Mosadi μητέρα τριών παιδιών -όλα κάτω των έξι ετών- είχε χάσει τον πατέρα της και λίγο μετά την μητέρα της από καρκίνο. Όταν η ασθένεια «χτύπησε» την πόρτα και στην ίδια, ο σύζυγός της Ahmed el-Ashry αποφάσισε να δώσει όλα του τα χρήματα για να γίνει η θεραπεία στο Παρίσι και όχι στο Κάιρο.

Αυτό που δεν λογάριαζαν όμως ήταν το παιχνίδι της μοίρας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail, ο Ahmed el-Ashry και η Reham Mosadi μετά από ένα μήνα θεραπείας αγόρασαν εισιτήριο για να επιστρέψουν με την μοιραία πτήση στην Αίγυπτο, όπου τα τρία ανήλικα τους παιδιά περίμεναν με αγωνία να συναντήσουν τους γονείς τους.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι τα παιδιά περίμεναν στο αεροδρόμιο για να καλωσορίσουν τους γονείς τους.

Ωστόσο, το αεροπλάνο συνετρίβη μαζί με τα όνειρα της οικογένειας για επανένωση.

ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ TWITTER! #youLEFTnothing «O Τσακαλώτος διαβεβαίωσε ότι δεν πουλάνε την Ακρόπολη τώρα»

Πρώτο trend στο Twitter έχει γίνει τις τελευταίες ώρες το hashtag #youLEFTnothing, με το οποίο οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, «γλεντάνε» την «Αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.
Τις τελευταίες ώρες το hashtag -λογοπαίγνιο, «youLEFTnothing» που στα ελληνικά μεταφράζεται «δεν αφήσατε τίποτα», αλλά αν απομονώσεις τις λέξεις το «left» σημαίνει αριστερά, κυριαρχεί στο Twitter και όχι μόνο.
Δείτε τις ξεκαρδιστικές φωτογραφίες:
asdadasda

sddsf
wewe

Ελικρινά σε λυπάμαι νεόκοπε ΣΥΡΙΖΟ-ΠΑΣΟΚΕ !

Σε ξέρω,
σε θυμάμαι στους ώμους του πατέρα σου να κουνάτε σημαιάκια του ΠΑΣΟΚ το 81.
Δεν το παραπίστευε ο πατέρας σου το ΠΑΣΟΚ, αλλά συνεπαρμένος από την μέθη της αλλαγής,πήγε με το μπούγιο.
Όχι χωρίς ανταλλάγματα.
Εκεί που καιγόταν στα χωράφια,πούλησε τα ξαδέρφια του από το χωριό για ψήφους και μπήκε στο δημόσιο.
Και από τότε όλα άλλαξαν.
Αγοράσατε διαμέρισμα,πέρναγαν τα χρόνια αγοράστε και εξοχκό στη Λούτσα.
Μπήκατε στις κλαδικές στα γρήγορα »χώθηκε» και η μαμά.
Μπήκε στο ΙΚΑ καθαρίστρια και γρήγορα πέρασε σε γραφείο.
Εσύ πήγες γαλλικά,πήγες πιάνο,έκανες ενόργανη όλα καλά
.Θυμάσαι ακόμη την Αυριανή στο τραπέζι της οικογένειας.
Και μεις ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ αλλά δεν τα καταφέρναμε να ξεκολλήσουμε .
Είχατε τον τρόπο σας είσασταν πιο καπάτσοι.
Υστερα ήρθε ο Μητσοτάκης.
Δεν το πίστευες ότι κάποιος αμφισβητούσε τα κεκτημένα σου.
Και η αλήθεια είναι ότι ο τύπος το έκανε άγαρμπα.
Δεν το συγχώρεσες.
Του κόλλησες την ρετσινιά του γκαντέμη,του λωποδύτη.
Τα κατάφερες τον ισοπέδωσες.
Σε θυμάμαι μετά και στα συνέδρια του 96.
Δεν σε ένοιαζε που ο Σημίτης έλεγε τα ακριβώς αντίθετα απο τον Ανδρέα.
Κόλλησες πάνω του γιατί έβλεπες πως τόχε με την εξουσία,ήταν το μέσο που θα σε αποθέωνε.
Έπαιξες στο χρηματιστήριο με τον πατέρα,κονομήσατε για λίγο καιρό,σπούδασες και στην Αγγλία.
Ο πατέρας, σου έπαιρνε αυτοκίνητο με την αποφοίτηση και όλα προδιαγράφονταν καλά και για σένα.(Και γω Σημίτη ψήφιζα αλλά δεν τα κατάφερνα.
Έκανα τον σερβιτόρο,είχα φθηνό μηχανάκι,κάτι δεν έκανα καλά).
Τον Σημίτη τον ισοπέδωσες κι αυτόν όταν έφυγε, γιατί έφερε τον Γιαννίτση και κάτι άλλους περίεργους που βάζαν χέρι στο εφ άπαξ.
Και τον διαολόστειλες κι αυτόν.
Ο ΓΑΠ τα έλεγε καλλίτερα.
Μίλαγε και για μπάφους, ήταν και Παπανδρέου, δεν θα πείραζε τα κεκτημένα ένας Παπανδρέου.
Τον αποθέωσες και τον Γιώργο του έδωσες φτερά.
Μεχρι που αυτός στα αμφισβήτησε όλα.
Σου είπε πως πρέπει να πληρώσεις,ενώ προεκλογικά σου έλεγε λεφτα υπάρχουν.
Λεφτά υπήρχαν,αλλά ήταν τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ.
Αυτά εννοούσε ο μαυρο ΓΑΠ.
Λεφτά από μαυρα ιδιαίτερα,λεφτα από φακελάκια,λεφτά από ψεύτικες υπερωρίες,από κρυμένες ταμειακές,λεφτα ακόμη και από πρόωρες συντάξεις και παχυλά εφ ΄απαξ.
Αυτό δεν συγχωρούνταν με τίποτα.
Κανείς δεν θα πείραζε τα λεφτα απ το εφάπαξ.
Τον έστειλες από κει που ήρθε.
Φαινόταν αδιέξοδο,από τη μιά η δεξιά από την άλλη το χάος.
Μέχρι που ήρθε ο Αλέξης.
Τον είδαν πρώτα τα λαγωνικά,ο Κουρουμπλής,η Λούκα και ο Κοτσακάς.
Δεν θα πήγαιναν σε κουτσό άλογο αυτοί και τα αλάνθαστα αντανακλαστικά σου δεν σε πρόδωσαν.
Και έτσι ήρθε ο Αλέξης.
Τι και αν έλεγε ότι νά ναι φαινόταν ότι θα γίνει εξουσία και σου έφτανε.
Βρήκες και το κατάλληλο παραμύθι-πάντα σου άρεσε το παραμύθι-το ονόμασες μνημόνιο αντιμνημόνιο και βούτηξες στα βαθιά.
Αυτό το δίπολο ήταν βολικό,ξέπλενε την ευθύνη σου από τα χρόνια που ούρλιαζες ΠΑΣΟΚ και έτσι καθαρός και αριστερός έφτιαχνες νέες πολιτείες.
Ο Αλέξης διασφάλιζε το μισθό και τη σύνταξη των γονιών που θα σε ζούσε μέχρι να μπεις και συ στο δημόσιο.
Αν δεν μπεις εσύ,να βουλιάξουν όλοι.
Δεν μπορεί να σε ξεπατώσει στη δουλειά ο κάθε βρωμιάρης ευρωπαίος στην ελεύθερη αγορά έσένα που τα είχες όλα.
Δεν σε αθροίζω με τους Συνασπιστές.
Αυτοί ήταν πιο ευρωπαϊστές από ολους μας και παραμένουν
Εκεί που Συριζαίοι έχουν σαστίσει με τις επιλογές Τσίπρα,εσύ στέκεσαι βράχος Προεδρικός.
Δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα.
Γιατί καταβάθως είσαι λούμπεν τσοκαρία που γουστάρει μόνο την εξουσία με όποιοδήποτε κόστος…
Δεν πας όμως με το ΚΚΕ που τα λέει καλλίτερα εκεί έχει βραχάκια,δεν έχει εξουσία.
Δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ και το ξέρεις.
Ούτε νέο ΠΑΣΟΚ.
Είσαι το χειρότερο ΠΑΣΟΚ,το αηδιαστικό,αυτό που πρέπει να ξεμπερδεύουμε και κρύβεσαι μέσα στον Συριζα..
Τα χώνεις στη Φώφη που παίρνει ένα χιλιάρικο από σύνταξη,λόγω καρκίνου,αλλά καταπίνεις τούς εκατομμυριούχους του ΣΥΡΙΖΑ
Σε πειράζει ο Σταύρος που λες ότι τα παίρνει από τον Μπόμπολα,δεν σε νοιάζει που οι πετρελαιάδες είναι κάργα ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν σε νοιάζει τίποτα γιατί πάνω από λα είσαι παρτάκιας,ο παρτάκιας που διέλυσε τη χώρα και όσο σου διασφαλίζουν τα κεκτημένα σου τόσο θα συνεχίζεις να διαλύεις τα πάντα.
Δεν σε φοβάμαι,δεν σε γουστάρω αλλά δεν θα σου βάλω κρεμάλες όπως εσύ.
Ένα όμως να ξέρεις ,σε λυπάμαι.

Β.Μ

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΡΑ; Πώς θα την αντιμετωπίσεις όταν έρθει στον ύπνο σου !


d973769496fe72f06a9cd03fb3dfb062

Η νύχτα έχει πέσει βαριά και ο γαλήνιος ύπνος διακόπτεται αιφνίδια από το αίσθημα ότι υπάρχει μια απόκοσμη παρουσία μέσα στο δωμάτιο.
 Το στήθος σφίγγεται και η ανάσα είναι βαριά, σαν κάτι να πιέζει με σφοδρότητα το σώμα επάνω στο κρεβάτι. Το σώμα είναι αδύνατο να κινηθεί και μοιάζει να πλανάται μια σκοτεινή σκιά στο χώρο.
Μια τέτοια εμπειρία είναι άκρως τρομακτική και αναφέρεται στη λαϊκή παράδοση με δεκάδες εναλλακτικές ονομασίες, όπως Μόρα ή Μορμώ.
Οι επιστήμονες περιγράφουν τέτοιου είδους περιστατικά ως επεισόδια της λεγόμενης υπνικής παράλυσης (sleep paralysis).
Πιο συγκεκριμένα, με τον όρο υπνική παράλυση περιγράφεται η πρόσκαιρη αδυναμία κίνησης ή ομιλίας τη στιγμή που το άτομο ξυπνά ή σπανιότερα όταν το άτομο περνά από την κατάσταση απόλυτης συνειδητότητας στο πρώτο στάδιο του ύπνου.
Σύμφωνα με τη Βρετανική Υπηρεσία Υγείας (NHS), αν και το άτομο είναι ξύπνιο, το σώμα του παραλύει προσωρινά.
Μετά το επεισόδιο, ανακτάται πλήρως η ικανότητα κίνησης και ομιλίας.
 Ένα επεισόδιο υπνικής παράλυσης μπορεί να διαρκέσει από μερικά δευτερόλεπτα έως αρκετά λεπτά.
Το επεισόδιο δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, ωστόσο καταπονεί το άτομο ψυχολογικά, καθώς προκαλεί έντονο στρες και φόβο.
Το επεισόδιο μπορεί να είναι μεμονωμένο ή να επαναλαμβάνεται αρκετές φορές την εβδομάδα. Η υπνική παράλυση επηρεάζει άτομα κάθε ηλικίας, είναι όμως συχνότερη σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Πλήττει εξίσου συχνά άνδρες και γυναίκες.
Τι προκαλεί την υπνική παράλυση
Οι μύες παραλύουν κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων σταδίων του ύπνου και η λειτουργία αυτή είναι απολύτως φυσιολογική, καθώς αποτρέπει το άτομο να κινηθεί και κατ” επέκταση να τραυματιστεί ενώ κοιμάται. Η υπνική παράλυση εκδηλώνεται όταν ο μηχανισμός που ελέγχει τους μύες επιφέρει προσωρινά τη χαλάρωση ακόμη κι όταν το άτομο έχει πια ξυπνήσει. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η υπνική παράλυση αποτελεί σύμπτωμα ναρκοληψίας. Η έλλειψη ύπνου και το ακανόνιστο πρόγραμμα ύπνου φαίνεται επίσης να αυξάνουν τις πιθανότητες να εκδηλωθεί επεισόδιο υπνικής παράλυσης.
Πώς αντιμετωπίζεται
Τα επεισόδια υπνικής παράλυσης μπορούν να προληφθούν εάν το άτομο υιοθετήσει ένα σωστό πρόγραμμα ύπνου (επαρκείς ώρες ύπνου και σταθερό πρόγραμμα ύπνου) και κοιμάται σε ένα ήρεμο περιβάλλον χωρίς στρεσογόνα εξωτερικά ερεθίσματα.

Σεισμική δόνηση 4.4 ταρακούνησε την Πάτρα

Σεισμική δόνηση 4.4 στις 19.05 ταρακούνησε την Πάτρα

5.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ! Τον Ιούνιο αρχίζουν οι πλειστηριασμοί – 30.000 δανειολήπτες στο στόχαστρο των τραπεζών

Στο στόχαστρο των τραπεζών θα βρεθούν μέσα στο 2016 έως 30.000 δανειολήπτες, με αποτέλεσμα «5.000 ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί», όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η Κυριακάτικη Realnews, η οποία αποκαλύπτει ότι «τον Ιούνιο αρχίζουν οι πλειστηριασμοί».


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «προστατεύονται μόνο 57.500 που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη». Η εφημερίδα σημειώνει ακόμη ότι χιλιάδες δάνεια ιδιωτών, όχι μόνο «κόκκινα» αλλά και ενήμερα, δίνονται μαζικά για διαχείριση στα funds.
 Επίσης αναφέρει ότι είναι προς πώληση σε ξένες εταιρείες και όλα τα μεγάλα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ REALNEWS
real

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ξεκινά η λειτουργία της ράμπας για τα μπάνια των ΑΜΕΑ

Την Τρίτη 24 Μαΐου 2016, καιρού επιτρέποντος, ξεκινά η λειτουργία της ράμπας Seatrac που διευκολύνει τους αναπήρους να κάνουν θαλάσσιο μπάνιο. 
Η ράμπα θα τοποθετηθεί και πάλι στην αμμουδιά νότια του Ιερού Ναού της Ανάστασης στην Καλαμάτα, όπως πέρυσι, όταν για πρώτη φορά εξασφάλισε στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα. 

Η προσέλευση πέρυσι ήταν μεγάλη και φέτος - όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος - θα υπάρχουν τηλεμετρία, κάμερα που μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Καλαμάτας θα μεταφέρει την εικόνα της παραλίας, ενώ θα γίνεται γνωστή και η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας και του νερού. Ακόμη, θα εγκατασταθεί wifi spot για ασύρματο internet. Θα υπάρχει, επίσης, ντουσιέρα για τους αναπήρους, ενώ θα τοποθετηθούν ξύλινο πάτωμα και παγκάκια, στα αρμυρίκια που βρίσκονται προς νότον της Ναυαρίνου και χημική τουαλέτα. 
Επίσης, από 1ης Ιουνίου θα υπάρχει και ναυαγοσώστης.
Για την εξυπηρέτηση των αναπήρων, εκτός από τις υπάρχουσες 2 θέσεις στάθμευσης δίπλα στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, θα διατεθούν 2 βόρεια του Ιερού Ναού και 2 δυτικά του.

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ! UFO «καταδίωξε» τουρκικό αεροπλάνο!


ufom
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, χτες το βραδύ και ώρα 23.30 μ.μ. το τουρκικό πολιτικό αεροπλάνο TK-2525 που πετούσε στην αερογραμμή Μπόντρουμ – Κωνσταντινούπολη και ενώ πλησίαζε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης πάνω από την πόλη της Σηλυβρίας, σε ύψος 17 χιλιάδων ποδών, εμφανίστηκε ξαφνικά ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο που πλησίασε επικίνδυνα το τουρκικό και σε κοντινή απόσταση εκπέμποντας μια μυστήρια πράσινη ακτινοβολία.
Οι πιλότοι του τουρκικού αεροπλάνου τύπου Boeing 737, έκπληκτοι και θορυβημένοι εξέπεμψαν αμέσως σήμα αναφέροντας πως ένα… UFO έχει πλησιάσει το επιβατικό αεροπλάνο.
Το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο αφού έκανε διέλευση κοντά από το τουρκικό αεροπλάνο, τελικά απομακρύνθηκε και χάθηκε στον ορίζοντα.
Το εντυπωσιακό είναι πως όπως αναφέρεται η αναφορά αυτή των Τούρκων πιλότων δεν «πιάστηκε» από το DHMİ, δηλαδή από το σύστημα ραντάρ που εποπτεύει την περιοχή που συνέβηκε το περίεργο αυτό επεισόδιο.
Το τουρκικό αεροπλάνο μετά από τριάντα ληπτέα και ώρα 00.37 τελικά προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.
Να θυμίσουμε ότι πριν από δυο χρόνια τα τουρκικά ραντάρ είχαν αναστατωθεί όταν είχαν εντοπίσει ένα αεροπλάνο αγνώστου προέλευσης που είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο και πλησίαζε επικίνδυνα τις τουρκικές ακτές τους Αιγαίου.

nikosxeiladakis.gr

Ανατριχιαστικό: Νεκρός άρχισε να χτυπάει το φέρετρο για να τον βγάλουν...!

Κι εκεί που όλοι ετοιμάζονταν για την κηδεία του ηλικιωμένου άνδρα, καθώς θεωρήθηκε νεκρός, εκείνος ξύπνησε μέσα στο φέρετρο, λίγη ώρα πριν τον ταριχεύσουν.
Η ιστορία μας έρχεται από το Λέξινγκτον του Μισισιπή.

Ο Γουόλτερ Γουίλιαμς, 78 ετών, είχε κηρυχθεί «νεκρός» το βράδυ της Τετάρτης από έναν γιατρό που έλεγξε μόνο τον σφυγμό του. Οι τεθλιμμένοι συγγενείς κάλεσαν το τοπικό γραφείο κηδειών Πόρτερ & Σανς που παρέλαβε τη «σορό» και άρχισαν να ετοιμάζονται για την κηδεία.
Ο ηλικιωμένος αγρότης ξύπνησε λίγες ώρες αργότερα και, πανικόβλητος, άρχισε να χτυπάει το καπάκι του φέρετρου για να του. . . ανοίξουν.
«Για να μην τα πολυλογούμε, δεν ήταν νεκρός», είπε ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών Μπάιρον Πόρτερ.
Ο παρ’ ολίγον μακαρίτης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για εξετάσεις. Σύμφωνα με έναν ιατροδικαστή, ο βηματοδότης του 78χρονου ενδέχεται να σταμάτησε να λειτουργεί για λίγη ώρα, γεγονός που εξηγεί για ποιο λόγο τον θεώρησαν νεκρό

8ος στη σειρά φόνος που φέρεται να σχετίζεται με την ηρωίνη του πλοίου Noor 1

 Σειρά ενδείξεων φέρεται να έχουν οι ελληνικές αρχές για νέο φόνο, ο οποίος διαπράχθηκε αυτή τη φορά στο πλέον κεντρικό και τουριστικό σημείο στο Ντουμπάι, στη μαρίνα, σχετικά με την περιβόητη υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το φορτηγό πλοίο «Noor 1» το καλοκαίρι του 2014.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, στη διαδικτυακή του έκδοση, αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για τον 8ο στη σειρά φόνο που έχει σχέση με την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών που είχε ξεκινήσει από το Ντουμπάι και είχε τελικό προορισμό την Ελευσίνα.
 Τελευταίο θύμα, ένας 50χρονος Ιρανός με τουρκικό διαβατήριο, που εμφανιζόταν ως επενδυτής ακινήτων και είχε παλιότερα εμπλοκές με υποθέσεις ναρκωτικών.
 Διαβατήριο είχαν και άλλοι οργανωτές της μεταφοράς της ηρωίνης. Το θύμα δέχθηκε την επίθεση από δύο άνδρες μέσα στο όχημα που ήταν σταθμευμένο.
Τον πυροβόλησαν επτά φορές με δύο όπλα ρωσικής και αυστριακής κατασκευής.
 Πέντε σφαίρες δέχθηκε στο κεφάλι και δύο στο σώμα. Από τις αρχές του Ντουμπάι διαπιστώθηκε ότι δράστες είναι «δύο Ασιάτες με καναδικά διαβατήρια και οι οποίοι μετά τον φόνο φέρεται να ταξίδεψαν στον Καναδά».
Ανώτατος αξιωματικός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αναφέρει ότι «ο εγκέφαλος της επίθεσης βρίσκεται εκτός της χώρας». Έλληνες που γνωρίζουν λεπτομέρειες της υπόθεσης του «Noor 1» εξετάζουν το ενδεχόμενο το θύμα να ταυτίζεται με άτομο το οποίο υποβοήθησε τη φόρτωση των ναρκωτικών καταμεσής του Περσικού κόλπου αλλά και πιθανόν προσέφερε αρωγή στις ελληνικές διωκτικές αρχές για την αποκάλυψη του φορτίου.
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, για το άτομο αυτό υπήρχαν ενδείξεις ότι είχε δολοφονηθεί προ ενάμιση έτους στην Κωνσταντινούπολη αλλά δεν έγινε επιβεβαίωση αυτού του συμβάντος.
 Όμως θα υπάρξει περαιτέρω έλεγχος για να διαπιστωθεί αν ο φόνος στο Ντουμπάι και η υπόθεση του «Noor 1» έχουν τελικώς άμεση σχέση.
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014, περίπου τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του μεγάλου φορτίου ναρκωτικών στην Ελευσίνα, δολοφονούνται στο προάστιο Τσενκμετζέ της Κωνσταντινούπολης η 19χρονη κόρη του εμπλεκόμενου Ζιντάστι, Αρζού Σεντί, και ο 23χρονος οδηγός της.
Στις 26 Δεκεμβρίου 2014 δολοφονούνται σε άλλο σημείο του Τσενκμετζέ της Κωνσταντινούπολης οι νεαροί Τούρκοι Χατζή Οσμάν Σεζέν και Χιχμέτ Αχτεμάρ, σε επίθεση που καταγράφεται από ιδιωτικές κάμερες.
Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ο Οσμάν Σεζέν ήταν μέλος της τουρκικής συμμορίας «Σαράλ» και ένας από τους δράστες της δολοφονίας της κόρης και του οδηγού του 42χρονου αναφερομένου στην υπόθεση του «ναρκωπλοίου».
Ακολούθησαν άλλοι τρεις φόνοι σε Τουρκία αλλά και Ολλανδία οι οποίοι φέρονται να είχαν έμμεση ή άμεση σχέση με την ανακάλυψη του φορτίου του «Noor 1».
Αξίξει ωστόσο να αναφερθεί ότι στις 26 Μαρτίου 2016 ο φερόμενος ως «οργανωτής» της μεταφοράς Σερίφι Ζιντάστι συνελήφθη ως πρωταγωνιστής ένοπλης επίθεσης σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης.
Παραμένουν άγνωστα η αιτία και ο στόχος αυτής της επίθεσης –χωρίς σοβαρά τραυματισμένους– αλλά ερευνάται πάλι το ενδεχόμενο συσχετισμού με το «Noor 1» και με τη δολοφονία της κόρης του.
Η δίκη του «Noor 1» στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά βρίσκεται, εν μέσω αυτών των εξελίξεων, στο τελευταίο στάδιο, με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.
Η απόφαση αναμένεται ύστερα από τουλάχιστον δύο μήνες.
 tovima.gr

Πράσινο φως για την αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου μετά την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), να δεχθεί τα περισσότερα από τα αιτήματα του ΤΑΙΠΕΔ.
Το ΚΣΝΜ  έβαλε ως όρο τη συνεργασία του ΤΑΙΠΕΔ με το υπουργείο Πολιτισμού, για την σύνταξη και εκπόνηση της πολεοδομικής μελέτης.
Έτσι, μετά από αρκετούς μήνες διαφωνιών και καθυστερήσεων, το ΤΑΙΠΕΔ θα μπορέσει να συνεχίσει το πρότζεκτ με κάποιες αλλαγές στη χερσαία ζώνη του λιμανιού. Η παρέμβαση προβλέπει πλωτές εξέδρες, ξύλινο επιθαλάσσιο διάδρομο για την διέλευση του κόσμου και κτίσματα ύψους 7,5 μέτρων με στέγη έως 4,5 μέτρα, με δυνατότητα κάλυψης 30% και συντελεστή δόμησης 0,2.
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας διαβεβαίωσε τα μέλη του συμβουλίου ότι από εδώ και πέρα θα υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και το υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις όπως συνέβη σε ορισμένα έργα που ήταν σε εξέλιξη.
Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης που παρέστη στην συνεδρίαση του συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, υποστήριξε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών θέλει την επένδυση, γεγονός το οποίο βεβαίωσε και ο ξενοδόχος και κάτοικος της περιοχής Δημήτρης Καραλής, ο οποίος τόνισε ότι η παρέμβαση θα πρέπει να είναι ήπια.
Το σχέδιο δεν αποσαφήνισε πώς θα αντιμετωπιστεί η κίνηση των οχημάτων στο λιμάνι και, κυρίως, πώς θα λυθεί το πρόβλημα της απότομης στροφής. Υπήρξαν προτάσεις για δημιουργία αναβατήρα, αλλά δεν είναι σαφές πόσο θα βοηθήσει. Το θέμα της μαρίνας της Πύλου θα απασχολήσει το ΚΑΣ.

Μυστήριο πίσω από την απόπειρα δολοφονίας πληροφοροδιότη της ΕΥΠ

 Οι δράστες είχαν παγιδεύσει με χειροβομβίδα το αυτοκίνητό του

Θολό και μυστηριώδες είναι το τοπίο γύρω από την ενέδρα θανάτου που έστησαν άγνωστοι στο άλλοτε "βαθύ λαρύγγι" της ΕΥΠ, το οποίο φέρεται να διεκδικεί μεγάλο χρηματικό ποσό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso.
Οι δράστες είχαν παγιδεύσει με χειροβομβίδα το αυτοκίνητό του μάρκας SMART, και ο ίδιος σώθηκε χάρη στην παρατηρητικότητά του. Μόλις ακούμπησε τη χειρολαβή της πόρτας του οδηγού, διαπίστωσε ότι πάνω της ήταν δεμένη μία λεπτή πετονιά, η οποία κατέληγε στον δεξί πίσω τροχό. Έτσι ανακάλυψε ότι κάποιοι είχαν τοποθετήσει μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, στην περόνη της οποία είχαν δέσει την άλλη άκρη της πετονιάς.
Ο άνδρας κάλεσε αμέσως την αστυνομία και οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ασφάλισαν τη χειροβομβίδα και την απομάκρυναν από το αυτοκίνητο.
Το περιστατικό όπως αναφέρει η εφημερίδα κρατήθηκε μυστικό από την Αστυνομία. Το συγκεκριμένο πρόσωπο πρόκειται για επιχειρηματία, ο οποίος είχε καταθέσει πέρυσι αγωγή σε βάρος της ΕΥΠ και συγκεκριμένων αστυνομικών, οι οποίοι φέρεται ότι τον άφησαν εκτεθειμένο και παράλληλα δεν του απέδωσαν το συμφωνηθέν ποσό για τις πληροφορίες που παρείχε. Ο ίδιος ζητάει 4.300.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι ο χειριστής του, τον είχε ρίξει στις αμοιβές που του είχαν υποσχεθεί για τις πληροφορίες που παρείχε. Υποστήριζε μάλιστα ότι είχε ρισκάρει το κεφάλι του προκειμένου να αποκαλύψει κυκλώματα δουλεμπόρων, παράνομης εμπορίας τσιγάρων, ακόμη και συμμορίες της αλβανικής μαφίας, οι οποίες τροφοδοτούσαν με όπλα τρομοκρατικές οργανώσεις.

Πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη η Αθήνα

Μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης, που σε συνδυασμό με την βαριά ατμόσφαιρα και την σημερινή συννεφιά, έχουν καταπιεί από το πρωί την Αθήνα, όπως και άλλες περιοχές της χώρας.

Η αφρικανική σκόνη σύμφωνα με τους ειδικούς εκτοξεύει στα ύψη τις τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων και εκτός του ότι προκαλεί ρύπανση, δημιουργεί και προβλήματα υγείας σε συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Πορνό φιλμάκι προκαλεί μπελάδες σε Ελληνίδα μοντέλο - Καταγγέλλει διασυρμό

Φιλμάκι πορνό που κυκλοφορεί από τηλέφωνο σε τηλέφωνο προκαλεί προβλήματα σε μανεκέν από την Ελλάδα, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Κύπρο και το οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να υποβάλει επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία για διερεύνηση.
Το ολιγόλεπτο φιλμάκι παρουσιάζει μια κοπέλα σε ερωτική συνεύρεση με τρεις άντρες.
 Σε αυτό ακούγονται διάφορες φράσεις σε κυπριακή διάλεκτο και όπως εύκολα διαπιστώνεται, δεν έχει γυριστεί με βιντεοκάμερα ή έξυπνο κινητό τηλέφωνο, αλλά από κάμερα οθόνης υπολογιστή.
Από το γεγονός ότι το φιλμάκι είναι σκοτεινό, εύκολα συμπεραίνεται επίσης ότι η πρωταγωνίστρια και ίσως κάποιοι από τους συμπρωταγωνιστές της έλαβαν μέρος σε αυτό εν αγνοία τους.
Το μανεκέν, που έχει βρει τον μπελά του από το εν λόγω φιλμάκι, ονομάζεται Τζοβάνα Μπουλιέρη. Όπως αναφέρει στον «Φ», τις τελευταίες ημέρες διαδίδεται από στόμα σε στόμα και μέσω ηλεκτρονικών σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ότι αυτή είναι που συμμετέχει στο φιλμάκι.
Το περίεργο στην όλη ιστορία είναι ότι η ίδια δεν ομοιάζει με την κοπέλα της ταινίας, αφού η Μπουλιέρη διαθέτει τατουάζ στο κορμί της ενώ η κοπέλα της ταινίας όχι και επιπλέον, η μύτη της ίδιας είναι μικρή ενώ της κοπέλας που εμφανίζεται στην ταινία μεγάλη.

Ιερό ξύλο σε μοναστήρι Παλαιοημερολογιτών !!! Καλόγεροι πιάστηκαν στα χέρια με καλόγριες!

Κλήθηκε Αστυνομία και Ασθενοφόρο....

 Σοβαρό επεισόδιο και καταγγελίες ακόμη και για ξυλοδαρμό καλογριών από καλόγερους, σημειώθηκε το πρωΐ του Σαββάτου σε μοναστήρι Παλαιοημερολογιτών στην Πάτρα, όπως έγραψε νωρίτερα το tempo24.gr. 
Δείτε φωτογραφία από την προσαγωγή των δύο καλόγερων στο Γ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το επεισόδιο εξελίχτηκε ανάμεσα σε δύο καλόγερους νκαι δύο καλόγριες, στην ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα κοντά στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο,για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο καλόγριες μεταφέρθηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Ομοφοβία, την Αμφιφοβία και την Τρανσφοβία, εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να του παραδώσουν αρμοδίως περισσότερες από 150.000 υπογραφές και δράσεις που κινητοποίησε η υπόθεση ομοφοβικού και ρατσιστικού εγκλήματος μίσους εναντίον του Κώστα.
Τον γγ Κωστή Παπαϊωάννου, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση, συνάντησαν ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Ηρακλής-Σπυρίδων Ακτύπης, ο διευθυντής Εκστρατειών για την Ευρώπη στη Διεθνή Γραμματεία της Διεθνούς Αμνηστίας Φώτης Φιλίππου και ο ίδιος ο Κώστας που τον Αύγουστο του 2014, μαζί με τον τότε σύντροφο του πρόσφυγα, χτυπήθηκαν άσχημα από μια ομάδα ανδρών σε μια βίαιη επίθεση στην πλατεία Βαρνάβα στην Αθήνα. 
Το πόδι του ήταν σπασμένο σε τρία σημεία καθώς τον χτύπησαν και τον κλώτσησαν επανειλημμένα. Μέχρι και σήμερα, κανένας ύποπτος δεν έχει ταυτοποιηθεί και προφανώς κανένας δεν έχει τιμωρηθεί.
«Ο τρόπος με τον οποίο μια Πολιτεία μεταχειρίζεται τις μειονότητες δείχνει πόσο πραγματικά δημοκρατική είναι. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να μας αντιμετωπίσει ισότιμα και απαιτούμε να μας προστατεύσει» δηλώνει ο Κώστας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης. «Ήταν πραγματικά σπουδαίο για μένα να νιώσω -μέσα στη φρίκη που βίωσα- ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν εσάς (σ.σ. μέλη-υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας) που παλεύουν με το σωστό τρόπο ώστε να μην περάσει άλλος συνάνθρωπός μας παρόμοιες καταστάσεις!» προσθέτει.
Οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας συζήτησαν με τον κ. Παπαϊωάννου για το σχεδιασμό του υπουργείου ως προς την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους και άλλων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών της ΛΟΑΤΙ κοινότητας (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφυλοι/ες, τρανς, ίντερσεξ), των οποίων οι καταγγελίες αυξάνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.
«Αναμένουμε από την Πολιτεία να εκπληρώνει απαρέγκλιτα το καθήκον της σε κάθε περιστατικό ομοφοβικής, τρανσφοβικής ή ρατσιστικής βίας: να διενεργεί ανεξάρτητη έρευνα, να αναζητά ενεργά τους δράστες και να τους φέρνει ενώπιον της δικαιοσύνης λαμβάνοντας υπόψιν το κίνητρο μίσους. Δυστυχώς, δεν έχει πράξει ακόμη αυτά τα αυτονόητα στην περίπτωση του Κώστα», αναφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Ακτύπης.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, παρά τις θετικές εξελίξεις στη νομοθεσία, οι ελληνικές αρχές δεν έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσουν την κλιμακούμενη βία που υποκινείται από το μίσος και αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν το κίνητρο των επιθέσεων και να προστατεύσουν τα θύματα.
«Χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο στέλνουν σήμερα ένα ηχηρό και ξεκάθαρο κάλεσμα στις ελληνικές αρχές: να διασφαλίσουν ότι όλα τα ΛΟΑΤΙ άτομα, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οι άνθρωποι κάθε χρώματος και άλλοι στόχοι εγκλημάτων μίσους στην Ελλάδα θα μπορούν να ζουν ελεύθεροι από οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης και βίας» επισημαίνει, επίσης στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Φιλίππου.
Επιπλέον, η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ελληνικές αρχές να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους ως προς τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. «Κάθε άτομο θα πρέπει να μπορεί να έχει τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας του φύλου του ακολουθώντας μια γρήγορη, προσιτή και διαφανή διαδικασία, χωρίς ιατρικές ή άλλες προϋποθέσεις», συμπληρώνει ο κ. Ακτύπης.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, η αύξηση των καταγραφών για άτομα ΛΟΑΤΙ αποδίδεται κυρίως στην ενίσχυση της δυνατότητας των μελών του Δικτύου να καταγράφουν τέτοιες επιθέσεις, ενώ παλαιότερα ανάλογα περιστατικά δεν γίνονταν γνωστά. Από τα περιστατικά αυτά, είναι εμφανής η διάδοση της βίας στην ελληνική κοινωνία κατά ατόμων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή έκφρασης φύλου. 
Τα άτομα ΛΟΑΤΙ δύνανται να στοχοποιηθούν από τη στιγμή που φανερώνουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου ακόμα κι εντός της οικογένειας ή του περιβάλλοντός τους. Οι επιθέσεις που δέχονται είναι βίαιες και χαρακτηρίζονται από έντονη περιφρόνηση προς το θύμα. Το 2015 καταγράφηκαν περιστατικό πυροβολισμών, καθώς και περιστατικό «διορθωτικού» βιασμού.
Για λόγους που σχετίζονται με το σεβασμό της ιδιωτικής τους ζωής, την απουσία νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, αλλά και την έλλειψη εμπιστοσύνης στις αρχές με την ευρεία έννοια, μεγάλο μέρος των θυμάτων δεν θέλει να προβεί σε καταγγελία.

ΒΙΝΤΕΟ - «Έχετε θράσος και κυκλοφορείτε!» ! Προπηλάκισαν βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη !!!


κρητη
ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!! 

Ένα ακόμη επεισόδιο  με οργισμένους κατοίκους της Κρήτης σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στη γέφυρα Κερίτη για την 75η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης.
Κάτοικοι της περιοχής μετά το τέλος της επετειακής εκδήλωσης φώναξαν στην βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη τη στιγμή που εκείνη πλησίαζε το χώρο του μνημείου
για τους 166 κατοίκους που εκτελέστηκαν το 1941 κατά την εισβολή των Γερμανών «έχετε θράσος και κυκλοφορείτε;».
Όταν, μάλιστα, αστυνομικοί τους είπαν ότι δεν σέβονται τον χώρο, οι εξοργισμένοι κάτοικοι τους απάντησαν «η κυρία δεν σέβεται τον χώρο».
Η ίδια μετά το διάλογο που είχε μαζί τους αποχώρησε και σε δηλώσεις της χαρακτήρισε «κατανοητό οτι υπάρχει ένας κόσμος που αντιδρά κι εμείς θέλουμε την κοινωνία όρθια να μην
κάθεται στον καναπέ».

ΜΝΗΜΟΝΙΑ - Που πήγαν τα λεφτά!


Όλη η αλήθεια για τα μνημόνια - Που πήγαν τα λεφτά! Έχουμε ακούσει και διαβάσει τόσα πολλά για πολυσυζητημένα μνημόνια, που έχει χαθεί η μπάλα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν ρωτήσεις και αυτούς που τα ψήφισαν, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν καταλάβει τι ψήφισαν...

Στο άρθρο του οικονομικού αναλυτή Δημήτρη Γκιόκα, που δημοσίευσε η huffingtonpost.gr, μπορείτε να δείτε κωδικοποιημένα τα μέτρα του κάθε μνημονίου, ποιοι μας δάνεισαν, αλλά και που πήγαν τα λεφτά που πληρώσαμε.
Τα κυριότερα μέτρα που επιβλήθηκαν
Μνημόνιο 1 (2010)
• Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους
• Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης
• Περικοπές επιδομάτων, υπερωριών, οδοιπορικών δημοσίων υπαλλήλων.
• Αύξηση ΦΠΑ: υψηλός από 19% στο 21% και λίγο αργότερα στο 23%. Μεσαίος από το 9% στο 11% και μετά στο 13%. Χαμηλός από το 4,5% στο 5% και τελικά στο 6,5%
• Μεγάλες αυξήσεις φόρου σε βενζίνη, καπνό, αλκοολούχα ποτά
• Αύξηση αντικειμενικών τιμών ακινήτων
• Αύξηση φόρου εισαγωγής αυτοκίνητων
Μεσοπρόθεσμο (2011)
• Μείωση αφορολόγητου ορίου αρχικά στα €8.000 κι έπειτα στα €5.000
• Έκτακτη εισφορά για εισοδήματα άνω των €12.000
• Τέλος επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες
• Ειδική ασφαλιστική εισφορά για την καταπολέμηση της ανεργίας
• Παρακράτηση στις επικουρικές συντάξεις
• Θεσμός της εργασιακής εφεδρείας
• Φόρος ακινήτων μέσω ΔΕΗ - ΕΕΤΗΔΕ
• Ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων
• Περικοπές σε εφάπαξ και συντάξεις
Μνημόνιο 2 (2012)
• Μείωση βασικού μισθού κατά 22% από €751 σε €586 και σε €490 (-35%) για τους νέους κάτω των 25 ετών
• Πρόβλεψη για κατάργηση 150 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων (τελικώς αποχώρησαν 7.500 μέχρι το τέλος του 2014)
• Ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας
• Μείωση αμυντικών δαπανών
• Περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη
• Μείωση στο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων
• Μειώσεις σε συντάξεις άνω των €1.000
• Αύξηση φόρου στο υγραέριο και έκτακτη εισφορά στα φωτοβολταϊκά

Μνημόνιο 3 (2015)
• Αύξηση εισφορών υγείας 2% στις κύριες και 6% στις επικουρικές συντάξεις
• Μετακίνηση πλήθους προϊόντων από το 13% στο 23% ΦΠΑ. Πιθανή αύξηση ΦΠΑ στο 24%
• Σταδιακή κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου
• Επαναφορά της μειωμένης κατά 30% έκτακτης εισφοράς
• Αύξηση του φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων από 26% σε 29%
• Αύξηση προκαταβολής φόρου επόμενου έτους στο 100%
• Αύξηση φόρου ασφαλίστρων
• Κατάργηση φοροαπαλλαγών (αγροτών, ΕΝΦΙΑ κτλ)
• Αύξηση φόρου τυχερών παιχνιδιών
• Πιθανή μείωση αφορολόγητου, αύξηση συντελεστών και έκτακτης εισφοράς
• Πιθανή αύξηση φόρου: ακίνητης περιουσίας (ΕΝΦΙΑ), σε βενζίνη, καπνό, ποτά, τέλη κυκλοφορίας, τέλη συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, μερίσματα
• Αύξηση ορίων ηλικίας, μείωση εφάπαξ. Πιθανή μείωση επικουρικών και υψηλών κύριων συντάξεων
Τα μέτρα σε αριθμούς (ποσά σε € δισ.)
2016-04-22-1461319843-4450531-image001.jpg

Σημαντικά γεγονότα
• 3/2011: Συμφωνία για 1% χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού και επιμήκυνση αποπληρωμής κατά 7,5 έτη
• 6/2011: Απόφαση για ίδρυση του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων
• 7/2011: Επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων σε 30 έτη και περίοδος χάριτος 10 ετών για την πληρωμή των τόκων του 2ου μνημονίου
• 9/2012: Κούρεμα ιδιωτικού χρέους (PSI) ύψους €105 δισ.
• 2013-2014: 1η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών. Χρηματοδότηση από μηχανισμό στήριξης €37 δισ.
• 2015: 2η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών. Χρηματοδότηση από μηχανισμό στήριξης €5,6 δισ.
Οι προβλεπόμενες δράσεις που ΔΕΝ εφαρμόσθηκαν ή εφαρμόσθηκαν ημιτελώς
1. Καταβολή ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
2. Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων
3. Αποκομματικοποίηση δημόσιου τομέα
4. Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων
5. Αναδιάρθρωση (συγχώνευση ή κατάργηση) κατακερματισμένων, και ανενεργών δημόσιων οργανισμών
6. Ενιαίο μισθολόγιο (δεν εφαρμόσθηκε στον ευρύτερο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ)
7. Μεταρρύθμιση στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης (πχ. e-justice)
8. Πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων
9. Εφαρμογή σχεδίου καταπολέμησης της φοροδιαφυγής
10. Πρόσληψη 2.000 φορολογικών ελεγκτών
11. Ενδυνάμωση της επιθεώρησης εργασίας, καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας
12. Προώθηση εξαγωγών. Ανταγωνιστικότητα γεωργίας
13. Παρεμβάσεις για διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας (πχ. υπηρεσίες μιας στάσης)
14. Εθνικό κτηματολόγιο
15. Επίλυση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων
16. Απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου
17. Κλειστά ενοποιημένα νοσήλια στα νοσοκομεία
18. Μηχανοργάνωση νοσοκομείων
19. Ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις δημόσιες συμβάσεις (e-procurement - ΕΣΗΔΗΣ)
20. Ενίσχυση ανεξάρτητων αρχών (Ανταγωνισμού, ενέργειας κτλ)
Δράσεις που πραγματοποιήθηκαν
1. Διαύγεια
2. Ηλεκτρονικά συστήματα εργασίας «Ήλιος, Εργάνη, Ερμής»
3. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων
4. Ηλεκτρονικές φορολογικές δηλώσεις
5. Περαιτέρω αυτονόμηση ΕΛΣΤΑΤ, ΓΓΔΕ (παρουσιάζονται κατά καιρούς εμπόδια)
6. Εισαγγελέας οικονομικών εγκλημάτων
7. Δυνατότητα άρσης τραπεζικού απορρήτου
8. Μηνιαία δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων του κράτους (έσοδα - έξοδα, οφειλές κτλ)
9. Δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμών
10. Λειτουργία Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ)

Ποιοι μας δάνεισαν
2016-04-22-1461319916-7673115-image002.jpg
Ευρώπη: Γερμανία €59 δισ., Γαλλία €44, Ιταλία €39, Ισπανία €26, Ολλανδία, €12, Λοιποί €24
Πού πήγαν τα λεφτά των μνημονίων

2016-04-22-1461319986-388339-image003.jpg

Εξέλιξη δημοσιονομικού ελλείμματος 2009-2015 (ως προς % του ΑΕΠ)

2016-04-22-1461320033-1862983-image004.jpg

Εξέλιξη οικονομικών μεγεθών 2009-2015

2016-04-22-1461320072-9737844-image005.jpg
Σύγκριση με Πορτογαλία, Ιρλανδία


2016-04-22-1461320121-1710947-image006.jpgΛόγοι που τα προγράμματα δεν απέδωσαν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα
1. Δε συντάχθηκε κανένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση
2. Υπερφορολόγηση και αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής
3. Οριζόντιες, τυφλές περικοπές, αντί για στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών

4. Μη πραγματοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών
5. Δε δόθηκε βάρος στην ενίσχυση της παραγωγής, της καινοτομίας και των εξαγωγών
6. Δε δημιουργήθηκε δίχτυ κοινωνικής προστασίας των πιο αδύνατων (παρότι προβλεπόταν)
7. Δεν υπήρξε κλίμα εθνικής ομοψυχίας
8. Οι κυβερνήσεις επέδειξαν αναβλητικότητα στην επίλυση των προβλημάτων, ώστε να αποφύγουν το πολιτικό κόστος
9. Προσπάθησαν να προστατεύσουν τα προνόμια της εκλογικής πελατείας τους

Ποια φρούτα μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του στήθους;

Νέα έρευνα του Χάρβαρντ δίνει την απάντηση..

 Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο:

H σωστή διατροφή (φτωχή σε ζωικά λίπη και πλούσια σε λαχανικά) λειτουργεί προληπτικά απέναντι σε πολλούς τύπους καρκίνου και, κυρίως, του στήθους και του εντέρου. 

Μια σειρά από μελέτες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια το επιβεβαιώνουν, συγκλίνοντας στο ίδιο συμπέρασμα.
 Ωστόσο, νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «British Medical School», ρίχνει φως σε ένα καινούριο εύρημα: Kαταναλώνοντας, από την εφηβεία μας ακόμα, τρεις μερίδες φρούτων καθημερινά, μειώνουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στήθους έως και 25%. Και ποια είναι τα πιο «δραστικά» φρούτα προς αυτό το σκοπό; Οι μπανάνες, τα μήλα και τα σταφύλια.

Ακόμα και τα πορτοκάλια, ωστόσο, αν τα καταναλώνουμε από τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής μας, περιορίζουν την πιθανότητα να νοσήσουμε.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 90.000 γυναικών, παρακολουθώντας τις διατροφικές τους συνήθειες για 20 ολόκληρα χρόνια, με έμφαση στην εφηβεία και τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής τους.

Η σχέση της διατροφής με τον καρκίνο του στήθους μελετάται τα τελευταία 40 χρόνια, όπως αναφέρεται στο ίδιο επιστημονικό περιοδικό. Ανάμεσα στα αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα είναι ότι το αλκοόλ και η παχυσαρκία αυξάνουν τον κίνδυνο. Και όσον αφορά την θετική επιρροή των φρούτων και των λαχανικών, παρότι αυτή πρέπει να μελετηθεί ακόμα περισσότερο, αρχίζει σιγά-σιγά να αποδεικνύεται και να επαληθεύεται.

Επίσης, ως τώρα έχει εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η διατροφή με πολλά κορεσμένα λίπη, αλλά και ζωικά τρόφιμα (κόκκινο κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, βούτυρο) αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου του μαστού, ενώ μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες (λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια) μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου.

Άλλες τροφές που πρέπει να περιορίσουμε είναι οι υδατάνθρακες με υψηλά επίπεδα γλυκόζης (λευκό ψωμί, προϊόντα φούρνου, λευκό ρύζι, αναψυκτικά με ζάχαρη, μαρμελάδες), τα τρόφιμα που αυξάνουν τη χοληστερίνη, καθώς και το αλκοόλ. Όλα αυτά είναι ύποπτα για όγκους στο στόμα, τον οισοφάγο, το στομάχι, το έντερο, το συκώτι και το στήθος.

Σε άλλες έρευνες που έχουν ήδη ξεκινήσει, μελετάται η σχέση ανάμεσα στη διατροφή και τον καρκίνο στους πνεύμονες, τη μήτρα, τις ωοθήκες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου