28.5.16

Ρεκόρ και 7 όρια στα Παπαφλέσσεια – Απίστευτος Μίλτος Τεντόγλου!!!

Με τον Μίλτο Τεντόγλου να κλέβει την παράσταση με το εντυπωσιακό 8.19μ. και την Λίλη Αλεξούλη να τσεκάρει και αυτή το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς, ολοκληρώθηκαν τα Παπαφλέσσεια στην Καλαμάτα.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις στο μήκος, όπου εκτός από τον Τεντόγλου και την Αλεξούλη, οι Καψής, Τσάκωνας και Μερτζιανίδης έκαναν άλματα εντός ορίου για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (7.95μ.) στους άνδρες και η Κολοκυθά με 6.66μ. στις γυναίκες (6.60μ.), την καλή παρουσία του Τσάκωνα και της  Μπελιμπασάκη στα 100μ. αλλά και της Πεσιρίδου στα 100μ. εμπόδια, κάλυψαν την πολύ μικρή συμμετοχή που είχαν τα Παπαφλέσσεια που έχουν χάσει την αίγλη του παρελθόντος.
Παρά το γεγονός ότι ο ισχυρός άνδρας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής έδωσε και ο ίδιος το παρόν για να στηρίξει τη διοργάνωση, η εικόνα με την Πεσιρίδου να τρέχει σχεδόν μόνη της (έτρεξαν και δύο Κύπριες) δεν ήταν καθόλου κολακευτική.
 Όπως και το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα τα αποτελέσματα από το μήκος των γυναικών.
Τα αποτελέσματα
Στιγμιότυπο 2016-05-28, 9.06.06 μμΣτιγμιότυπο 2016-05-28, 9.07.03 μμΣτιγμιότυπο 2016-05-28, 9.08.14 μμ

BINTEO - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ 2016:ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ !

Στον τόπο θυσίας του Εθνεγέρτη ήρωα της Ελληνικής Eπανάστασης του 1821  Παπαφλέσσα και των Αγωνιστών της μάχης  στην τοπική κοινότητα Μανιακίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, πραγματοποιήθηκε  σήμερα το μεσημέρι  η  τελετή αφής της φλόγας των αγώνων και η 
εκκίνηση της  Λαμπαδηδρομίας για τη διεθνή συνάντηση στίβου «Παπαφλέσσεια 2016» που διεξάγονται στην Καλαμάτα
Στο πλαίσιο της τελετής για την έναρξη των αγώνων τελέσθηκε Τρισάγιο στον τόπο θυσίας και   αφή του Ιερού Φωτός από το  Καντήλι του Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου, ενώ  η εντεταλμένη σύμβουλος της Δ.Ε.Παπαφλέσσα του Δήμου Πύλου – Νέστορος  Μαρία Αντωνοπούλου εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας
Το ταξίδι της Ιερής Φλόγας ξεκίνησε ,ακολουθώντας τη διαδρομή
Μανιάκι – Τουλούπα Χάνια – Βλαχόπουλο – Χατζή – Πετρίτσι – Καζάρμα – Ριζόμυλος – Βελίκα – Μεσσήνη – Καλαμάτα.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η υποδοχή από τους κατοίκους των χωριών, οι οποίοι χειροκροτούσαν τους νεαρούς Λαμπαδηδρόμους μοιράζοντας ευχές.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο αντιδήμαρχος Πύλου – Νέστορος Λεωνίδας Γαιτάνης  η εντεταλμένη σύμβουλος για την Δ.Ε Παπαφλέσσα Μαρία Αντωνοπούλου ο πρόεδρος της Τ/Κ Βλαχόπουλου  Διον.Ψώνης , οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βλαχοπούλου και πλήθος κόσμου

H Ελληνίδα τραγουδίστρια που είχε 12 σπίτια και τώρα δεν έχει κανένα...

«Θα μπορούσα να έχω τη μισή Αθήνα δική μου»

Πως κάποτε υπήρξε πλούσια και ότι τώρα δεν έχει λεφτά, παραδέχτηκε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Freddo» η Μπέμπα Μπλανς, η οποία έγινε γνωστή το 1964 με το τραγούδι «Καλώς όρισες βρε Γιώργη».

«Θα μπορούσα να έχω τη μισή Αθήνα δική μου.
 Σκέψου, είχα 12 σπίτια δικά μου και σήμερα δεν έχω κανένα. 
Αγόραζα σπίτια και μετά τα πουλούσα κάνοντας τον μεσίτη και έφτασα στο σημείο μηδέν. Ούτε ξέρω πώς εξαφανίστηκαν αυτά τα σπίτια. 
Τα λάθη μου είναι δικά μου και τα χρεώνομαι εγώ. 
Είναι όλα δικά μου. 
Έκανα τραγικά λάθη και στο γάμο μου. 
Ζω με μια σύνταξη που παίρνω και με τα χρήματα που είχα στην άκρη», είπε η τραγουδίστρια και πρόσθεσε: 
«Τα περισσότερα τα χάλασα στην αρρώστια μου. 
Έδινα παντού φακελάκια για να μπορέσω να κάνω τα αυτονόητα: να ζήσω».
 
 
 imerisia.gr

ΝΤΡΟΠΗ! 24 ευρώ εισιτήριο για να μπεις στην Αρχαία Ολυμπία

Μας ενημέρωσε ο γνωστός πατρινός φωτορεπόρτερ Αλέξης Γκλαβάς, ο οποίος σχολίασε κιόλας: «ο αρχαιολογικός χώρος της κοιτίδας του Ολυμπισμού... Αρχαία Ολυμπία...!

Με 24 ευρώ εισιτήριο, αποτελεί πια "όνειρο απατηλό" για κάθε μέση Ελληνική οικογένεια...!

Τι χρείαν έχομεν ιστορίης; 
Υπάρχει και το Χόλυγουντ!!! 
Ας είναι καλά η "Xena", το «HungerGames», οι "300" και η συνέχειά του "300: RISE OF AN EMPIRE", το "IMMORTALS", το "CLASS OF THE TITANS" και τα άλλα εμέσματα των specialeffects»!

πηγή

ΦΩΤΟ - ΥΨΩΣΑΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ! – Απ΄ότι φαίνεται το προσφυγικό δημιουργεί περίεργα σύνδρομα

αρχείο λήψης
Λίγες μόνο ώρες μετά την εκκένωση του καταυλισμού και την απομάκρυνση των προσφύγων φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι κάτοικοι του ακριτικού χωριού που αναπολούν την επταετία.


Προφανώς τα όσα βίωσαν τους τελευταίους μήνες, τους έχουν δημιουργήσει περίεργα σύνδρομα…
αρχείο λήψης (1)
xounta2_631_355
 seleo.gr

"Το παιδί σας είναι θύμα σοβαρού τροχαίου" - Επτά προσπάθειες απάτης μόλις σε μία μέρα!

Πανικός από το τηλεφώνημα του... τρόμου

Ανάστατη είναι η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας από τις νέες περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων με το γνωστό κόλπο του... τροχαίου ατυχήματος.

Και αυτό γιατί όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, μόλις σε ένα 24ωρο, χθες δηλαδή κατεγράφησαν επτά περιστατικά απόπειρας απάτης.

Η ομάδα απατεώνων, η οποία εχει καταφέρει να «φάει» χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες με ένα μόνο τηλεφώνημα, πραγματοποιεί κλήσεις σε σπίτια ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος ή έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.
Ευτυχώς πλέον οι περισσότεροι έχουν ενημερωθεί από την προσπάθεια που γίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. και έτσι σπανίως πέφτουν θύματα των απατεώνων.

Μία από τις επίσημες καταγγελίες που έγιναν χθες στην ΕΛ.ΑΣ. ήταν και αυτή του Προέδρου της Ένωσης Κυπρίων Πάτρας, από τον οποίο ζήτησαν μεγάλο χρηματικό ποσό.
Όμως στον συγκεκριμένο δεν "έπιασε" το κόλπο, και μόλις έκλεισε το τηλέφωνο αμέσως μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, όπου και κατήγγειλε το γεγονός.  

Εν τούτω καρα-νίκα

Κανείς δεν δικαιούται να προσποιείται τον έκπληκτο από το παραληρηματικό λόγο ορισμένων βουλευτών της πλειοψηφίας καθώς και συγκεκριμένων συμβούλων του Μαξίμου.

 Ομοίως δεν μπορεί να παριστάνει κανείς τον εμβρόντητο από τις μαυρογιαλούρειες διαχειριστικές τεχνικές κάποιων υπουργών της κυβέρνησης.

H επιχειρούμενη νομιμοποίηση από το παράθυρο των πλαστών πτυχίων επιδεικνύει πελατειακό σεβασμό προς χιλιάδες διορισμένους δημόσιους υπαλλήλους με μαϊμού εφόδια.  Είναι μια κίνηση αντίστοιχη της ευλάβειας με την οποία έγινε δεκτή στο Πεντάγωνο με τιμές αρχηγού κράτους μια θαυματουργή εικόνα. Αμφότερες οι πρακτικές πιστοποιούν την χαλαρή κυβερνητική αντίληψη περί της επάρκειας του δυναμικού της χώρας σε κράτος και άμυνα.

Στο ίδιο γόνιμο έδαφος της λατρείας του φαντασιακού βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, πρώην διευθύντρια πολεοδομίας, θεμελιώνει μακαρίως την ευεργετική διάσταση των νέων μέτρων λιτότητας στο λιτοδίαιτο του Έλληνα. Ο οποίος μπορεί να την βγάλει, κατά τις προσφιλείς συνταγές αναπληρώτριας υπουργού, με φτηνά μαγειρευτά γεμιστά με κουκουνάρια. Γιατί όχι και μόνο με φθηνότερα, ωμά κουκουνάρια;.

Παρομοίως, ηθοποιός-βουλευτής της πλειοψηφίας εκθειάζει την λαϊκή ανθεκτικότητα στις χάρες της σκλαβιάς συγκρίνοντας το 99χρονο Υπερταμείο με την 400ετή Τουρκοκρατία, με μια επιθεωρησιακή περφόρμανς που ελάχιστα απέχει από εκείνη της βιντεοταινίας “Βαγγελίτσα παρ΄τη γκλίτσα”.

Δεν πρόκειται, ωστόσο, για μεμονωμένα περιστατικά αμετροέπειας προς άγρα αφελών κλακαδόρων. Συνιστούν τις έκδηλες, ανεπιθύμητες ούτως ή άλλως,  παρενέργειες μιας επιδιωκόμενης πολιτικής ηγεμονίας που κλυδωνίζεται μετά το τελεσίδικο ιδεολογικό της Βατερλό.

Αναπόφευκτα οι αενάως ζηλωτές της ετερόκλητης ποικιλίας κάθε άνοστης μπαρούφας, αφού χλαπάκιασαν την αναμενόμενη ιδεολογικοπολιτική ήττα τους σε αλλεπάλληλες βασανιστικές δόσεις, προσφέρουν χύδην ρητορική γραφικότητα και ακατέργαστη διαχειριστική ιλαρότητα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Σε αυτό το μοτίβο εντάσσεται και  η ανακάλυψη νεοορκισθέντα βουλευτή ότι η κυβέρνηση διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο,  μετακυλίοντας όσο μπορεί τα βάρη στους “μενουμευρωπαίους”. Προφανώς ο  επιτυχημένος ευθυμογράφος ασκεί το ταλέντο του στο χιούμορ για όσους ακόμα προθυμοποιούνται να “μασήσουν” σε διχαστικά τρολαρίσματα.  Ειδάλλως, για τους φαν του κλαυσίγελου υπάρχουν μαγνητοσκοπημένες οι ακροβατικές πιρουέτες του πρωθυπουργού μετά τα περσινό δημοψήφισμα. 

Κακά τα ψέματα. Κάθε κυβερνητική πολιτική που κουβαλάει την ευθύνη της σε κάθε σκαλοπάτι σοβαρότητας  αδειάζει  πίσω της τόνους από σκουπίδια στον κάδο απορριμμάτων της Ιστορίας. Μαζί, όμως με την υποτιθέμενη συνέπεια της συρρικνώνεται πικρόχολα και η οποία δημοφιλία της.

Ως αντίδοτο στη φθορά τής απομένει να σκορπάει χασκόγελα , να χαρίζει χαβαλέ, να μοιράζει ασύστολα καλαμπούρια. Παρόλο που αυτά εκφέρονται  μνημειωδώς  ανιαρά με στυφή σοβαροφάνεια,  δεν πρόκειται ακριβώς για αστεία αλλά για ζωντανά ανέκδοτα . Μαζί, όμως, με τα επίσημα ψέμματα ολοκληρώνουν  τη γκροτέσκο ατμόσφαιρα μια ατέλειωτης κυβερνητικής φάρσας.

Εν προκειμένω η παρούσα κυβέρνηση φαίνεται να έχει αναθέσει  εργαλειακά το βιτριολικό  σερβίρισμα των ισχνών χιουμοριστικών επιδόσεων της σε πρώην μπάρμαν και νυν πρωθυπουργικό σύμβουλο. Ήδη η μακιγιαρισμένη κυνικά  άγνοια του εκδηλώθηκε με μπαφιασμένη συνηγορία υπέρ  κομπογιαννίτικης και επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία θεραπευτικής προσέγγισης.

Σε επόμενο τόνο ίσως παροτρύνει, υπό τη συμβολική του ιδιότητα, τους πολίτες να χρησιμοποιούν για καθαριστικό του νεροχύτη πυρηνικά απόβλητα. Το στοίχημα είναι ανοικτό για το πόσο εύκολα μπορούν  οι πολιτικοί  εκφραστές της ασυνέπειας και της αναξοπιστίας  να  «δουλέψουν» περεταίρω όλους εκείνους  που πίστεψαν στις  δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις τους. 

  Δ. Παγαδάκης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΦΩΤΟ - ΤΗΝ «ΕΚΑΝΕ» Η ΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΜ! Δείτε που πήγε και τι κάνει !


North Korea Myanmar Two Nations Emerge

Η θεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ζει μέσα στην ανωνυμία στη Νέα Υόρκη από το 1998, οπότε και αυτομόλησε από την ασιατική χώρα κι επιβιώνει διευθύνοντας ένα στεγνοκαθαριστήριο, γράφει σε χθεσινό της άρθρο η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ.
Η Κο Γιονγκ Σουκ, που πλέον ζει στην αμερικανική μεγαλούπολη με τον σύζυγό της Ρι Γκανγκ και τα τρία τους παιδιά έχοντας λάβει νέο όνομα, είναι η αδελφή της Κο Γιονγκ Χούι, μίας εκ των συζύγων του εκλιπόντος ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ και μητέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Το ζεύγος, που βρισκόταν κοντά στους κύκλους εξουσίας στη Βόρειο Κορέα, είχε αποσταλεί στην Ελβετία με αποστολή να προσέχει τα μέλη της οικογένειας των ηγετών της χώρας, μεταξύ τους και του Κιν Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια των εκεί σπουδών τους.
Ο τωρινός ηγέτης της Βορείου Κορέας, «δε δημιουργούς προβλήματα, όμως εκνευριζόταν εύκολα και δεν είχε υπομονή», δηλώνει στην εφημερίδα η Κο.

«Όταν η μητέρα του τον επέπληττε διότι έπαιζε πολύ και δεν διάβαζε, εκείνος δεν αντιδρούσε, αλλά εξέφραζε τη διαμαρτυρία του με άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα κάνοντας απεργία πείνας», προσθέτει.
Σύμφωνα με την Κο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν γεννήθηκε το 1987, δηλ. ήταν 27 ετών όταν διαδέχθηκε το 2011 τον πατέρα του στην κεφαλή του κράτους κι όχι 33, ή 34 ετών όπως πίστευαν οι περισσότεροι.

Ο γυιός της Κο είναι συνομήλικός του και τα δύο παιδιά έπαιζαν μαζύ, σύμφωνα με τα λεγόμενά της. «Εκείνος κι ο γυιός μου ήσαν σύντροφοι στα παιχνίδια από τη γέννησή τους. Άλλαζα τις πάνες και στους δυό τους», προσθέτει.
Το πάθος του Κιν Γιονγκ Ουν ήταν το μπάσκετ, θυμάται η Κο. «Όταν άρχισε να παίζει μπάσκετ, το άθλημα αυτό έγινε αμέσως το πάθος του», κοιμόταν ακόμη έχοντας τη μπάλα αγκαλιά, τονίζει.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι γνωστό πως έχει ως ίνδαλμά του τον θρύλο του αμερικανικού μπάσκετ Μάικλ Τζορνταν κι έχει προσκαλέσει πλειστάκις στην Πιονγκγιάνγκ τον Ντένις Ρόντμαν πρώην συμπαίκτη του στους Σικάγο Μπουλς.,
Σύμφωνα πάντα με την Κο, ο Κιμ γνώριζε ήδη από το 1992 ότι επρόκειτο να διαδεχθεί τον πατέρα του στην εξουσία της Βορείου Κορέας. Το μήνυμα του ήλθε στα όγδοα γενέθλιά του, όταν έλαβε ως δώρο μία στολή στρατηγού κι η ανώτατη στρατιωτική ιεραρχία της χώρας υποκλίθηκε μπροστά του στη σχετική τελετή.

Δεν είναι γνωστοί ακόμη οι λόγοι που ώθησαν την Κο να αυτομολήσει στις ΗΠΑ, όπου έφθασαν μαζύ με τον σύζυγό της έπειτα από το άσυλο που ζήτησαν στην αμερικανική πρεσβεία στη Βέρνη.
Μετά την εξαντλητική ανάκρισή τους επί πολλούς μήνες, έλαβαν επιτέλους την άδεια παραμονής στις ΗΠΑ, σε μία τοποθεσία «σε απόσταση λίγων ωρών από τη Νέα Υόρκη», όπου ξανάφτιαξαν τη ζωή τους με διαφορετικά ονόματα—που η εφημερίδα φροντίζει να μην αποκαλύψει—κι έστησαν μία επιχείρηση με την οικονομική βοήθεια της CIA.

Τα τρία παιδιά της Κο φοίτησαν σε αμερικανικά πανεπιστήμια και βρήκαν δουλειά στις ΗΠΑ.
Μολονότι το ζεύγος συνεχίζει να συνεργάζεται με τη CIA, ο σύζυγός της Ρι Γκανγκ διατρανώνει πως ουδέποτε απεκάλυψαν κάποιο κρατικό μυστικό στις ΗΠΑ.
Η CIA «πίστευε πως εμείς γνωρίζαμε μυστικά του κράτους, όμως εμείς δεν ξαίραμε τίποτα. Εμείς άλλο δεν κάναμε παρά να φροντίζουμε τα παιδιά και να τα βοηθούμε στα μαθήματά τους», προσθέτει.
Το ζευγάρι φροντίζει επιμελώς να διατηρήσει αναλλοίωτη την ιδιωτική του ζωή, αλλά δείχνει επίσης προσοχή στο πως απευθύνεται στον ανηψιό της Κο, «τον οποίο αναφέρουν ως ‘στρατάρχη Κιν Γιονγκ Ουν’», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΣΥΡΙΖΑ – «Πλακώνονται» για την ταξική φορολόγηση – Φόρο με ταξικό πρόσημο δεν είχε επιβάλλει ούτε η Χούντα!

Δεν σταματούν να εκπλήσσουν αρνητικά οι βουλευτές και τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρόσφατα εκφρασμένες θέσεις του Γ. Κυρίτση για την ταξική φορολόγηση έχουν προκαλέσει σοβαρές ενδοκυβερνητικές τριβές.
kiritsismardasΔεν είναι λίγοι εκείνοι που αγανακτούν και έχουν φτάσει στο σημείο να λένε πως φορολόγηση με ταξικό πρόσημο δεν υπήρξε ούτε επί των ημερών της Επταετίας!
Την ώρα που ο Δημήτρης Μάρδας έπαιρνε αποστάσεις από τον Γιώργο Κυρίτση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα έκανε λόγο για φορολογική πολιτική με ταξικό πρόσημο.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του για τα όσα έγραψε σε άρθρο του ο κ. Κυρίτσης, ότι τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν τους «μένουμευρωπαίους», όπως αποκάλεσε εκείνους που ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα.
«Σαφώς και διαφοροποιούμαι. Δεν υπάρχει καμία τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και δεν υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στους πολίτες της χώρας», τόνισε ο κ. Μάρδας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση» πρόσθεσε.
Ομως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα επέμεινε, μιλώντας στο ίδιο κανάλι, ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης «έχει ταξικό πρόσημο» προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο πάνελ της εκπομπής.
Σχολιάζοντας τα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας, ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι η υπογραφή της συμφωνίας στο Eurogroup φέρνει ταχύτατη αλλαγή του οικονομικού κλίματος.
«Το περιβάλλον δεν είναι αυτό που θέλαμε, αλλά η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε ανάταση της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε.

Έχετε και εσείς αυτό το "Μ" στην παλάμη σας; Δεν φαντάζεστε τι σημαίνει!

Η χειρομαντεία είναι μια παλιά τέχνη (ή απάτη κατά πολλούς) που προσπαθεί να κατανοήσει τον χαρακτήρα κάποιου ή να προβλέψει το μέλλον του μέσω του διαβάσματος των γραμμών της παλάμης του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Metro, ορισμένοι άνθρωποι έχουν μια σπάνια γραμμή στη μέση της παλάμης τους που σχηματίζει το γράμμα «Μ». Αυτό το γράμμα κάνει τον άνθρωπο ιδιαίτερα ξεχωριστό, σύμφωνα πάντα με την χειρομαντεία.
Ο συγγραφέας του βιβλίου «Karmic Palmistry: Explore Past Lives, Soul Mates & Karma», Jon Saint-Germain, τονίζει στο βιβλίο του την σπανιότητα αυτού του γράμματος.
ΦΩΤΟ- Έχετε το «Μ» στην παλάμη σας;;; Μόνο ΛΙΓΟΙ το έχουν στον κόσμο!Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι έχουν αυτό το γράμμα είναι ιδιαίτερα χαρισματικοί, φιλόδοξοι και πειθαρχημένοι άνθρωποι.
Ακόμα, μπορούν εύκολα να καταλάβουν τις προθέσεις των άλλων ή εάν κάποιος ψεύδεται, γεγονός που τους κάνει εξαιρετικούς δικαστές.
Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη σημασία έχει το κατά πόσο κάποιος έχει αυτό το σύμβολο στην αριστερή ή τη δεξιά του παλάμη. Για εκείνους που είναι δεξιόχειρες, το σύμβολο έχει «δύναμη» εάν είναι στο αριστερό χέρι. Για τους αριστερόχειρες ισχύει το αντίθετο, όπως αναφέρει το huffingtonpost.gr.
Εσείς έχετε το «Μ» στην παλάμη σας;

ΛΙΣΤΑ - Τα 15 πράγματα που κάνει ο τέλειος σύζυγος

Έχεις σκεφτεί ποτέ ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνει ο σύζυγός σου για είναι τέλειος;

Μία συγγραφέας είχε αυτή την απορία και μετά από μία μικρή έρευνα, αποκάλυψε ποια είναι τα 15 στοιχεία που θα κάνουν τον σύζυγό σου τον καλύτερο του κόσμου.
Βέβαια, μπορεί ο τέλειος σύζυγος να είναι μία υποκειμενική έννοια, ωστόσο οι ειδικοί σε θέματα γάμου επισημαίνουν πως το να βρεις τον «τέλειο σύντροφο» δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα.
Η συγγραφέας Ρέιτσελ Ντε Κάστρο λέει πως τα δύο σημαντικότερα χαρακτηριστικά του ιδανικού συζύγου είναι η πίστη και η εμπιστοσύνη.
H ίδια επισημαίνει πως η ψυχολογική υποστήριξη παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση μίας σχέσης, καθώς ο ιδανικός σύζυγός πρέπει να εμψυχώνει και να υποστηρίζει τη γυναίκα του σε κάθε της βήμα.
Και βέβαια μην ξεχνάμε πως ένας άντρας, όσο καλά και αν συμπεριφέρεται, πρέπει να είναι και νοικοκύρης.
Συγκεκριμένα, τα 15 πράγματα είναι:
  1. Σε εμπιστεύεται
  2. Σου είναι πιστός
  3. Γνωρίζει τα γούστα σου
  4. Σου αφήνει χώρο
  5. Θυμάται σημαντικές ημερομηνίες
  6. Σε βοηθάει να γίνεις καλύτερη
  7. Γελάει με τα αστεία σου
  8. Πιστεύει πως μπορείς να τα καταφέρεις
  9. Σε κάνει να γελάς
  10. Εκτιμάει τα συναισθήματά σου
  11. Νιώθεις ότι σου δίνει αγάπη
  12. Κάνει εύκολη την πολύπλοκη ζωή σου 
  13. Σε βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού
  14. Σου φτιάχνει το κέφι όταν είσαι στεναχωρημένη
  15. Θαυμάζει το χαμόγελό σου
Ωστόσο αυτά τα 15 πράγματα δεν είναι αρκετά. Ο σεβασμός, η συντροφικότητα, το ερωτικό κομμάτι, το οικονομικό και η επιθυμία για την απόκτηση απογόνων είναι μερικά από τα πράγματα που πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ' όψιν.
Οι ειδικοί λένε, πάντως, πως αν ανησυχείς για το ότι λείπουν κάποια πράγματα από τη σχέση σου με τον άντρα σου, μίλα του γι' αυτό ανοιχτά και ειλικρινά.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!!

Διαβάστε τι αναφέρει η έκθεση στο σημεία 1 για την.... "Η κουλτούρα του καταναλωτικού ναρκισσισμού και η μετάλλαξη
του σχολικού χώρου σε πασαρέλα ναρκισσισμού. Συμπτώματα και αντίδοτα" και συγκεκριμένα στις προτάσεις για την "Ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και ενδυνάμωση γονέων"

Ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και ενδυνάμωση γονέων

Ξεκινώντας με όσο το δυνατόν πιο πρώιμες παρεμβάσεις, οι υποψήφιοι και οι νέοι γονείς ενημερώνονται και καθοδηγούνται από ειδικούς, οι οποίοι de facto έρχονται σε επαφή μαζί τους (π.χ. μαιευτήρες, μαίες, παιδίατροι, διαμορφωτές γνώμης...), ατομικά ή σε ομάδες ("σχολή γονέων" κλπ.), προκειμένου να εμπεδώσουν ορισμένες απλές αλλά καθοριστικές αρχές, τις οποίες θα διδάξουν στα παιδιά. Τις ίδιες αρχές καλλιεργούν στους γονείς, σε όλη τη σχολική διαδρομή, με πρόσφορους τρόπους, οι εκπαιδευτικοί, οι ειδικοί ψυχικής υγείας κλπ. Οι αρχές αυτές συνιστούν έναν κώδικα δημοκρατικού ανθρωπισμού και προετοιμάζουν τα παιδιά όχι μόνο για τη σχολική τους ζωή, αλλά και για την ευρύτερη κοινωνική τους λειτουργία ως δημοκρατικοί πολίτες. Είναι οι εξής:


1. Το παιδί καθενός είναι μοναδικό και ξεχωριστό για τον ίδιο. Ωστόσο, είναι ένα παιδί ανθρώπων όπως κάθε παιδί ανθρώπων: Διαφορετικό αλλά ίσο με τα άλλα, και όχι πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο.

2. Στο σχολείο (ο όρος περιλαμβάνει και την προσχολική αγωγή) πηγαίνουμε επειδή το σχολείο είναι σαν δεύτερο σπίτι μας. Εκεί συναντάμε πολλά άλλα παιδιά και μαθαίνουμε να ζούμε μαζί και να κάνουμε πράγματα μαζί που είναι ευχάριστα και χρήσιμα για όλους και δεν ενοχλούν κανέναν.

3. Στο σχολείο δεν πάμε για επίδειξη, αλλά για γνώση και χαρακτήρα. Για να μάθουμε πράγματα και τρόπους και να γίνουμε άνθρωποι καλοί κι αγαπητοί. Για να γίνει κάθε παιδί ένας ξεχωριστός άνθρωπος για τους άλλους.

4. "Είναι ντροπή και γελοίο να κάνεις επίδειξη ότι έχεις χρήματα και πράγματα, όταν άλλα παιδάκια στερούνται και υποφέρουν. Και είναι τιμή και ωραίο να νοιάζεσαι για τον άλλον και να τον βοηθάς όπως μπορείς."

5. Θεσπίζεται ως "προαιρετικά υποχρεωτικό" (όπως η ψήφος στις εκλογές...) το ακόλουθο Συμβόλαιο Τιμής: Κατά την έναρξη του σχολικού έτους, οι γονείς ή κηδεμόνες για παιδιά Α' έως Γ' Δημοτικού και, στη συνέχεια, τα ίδια τα παιδιά ("Τώρα που μεγάλωσες...") καλούνται να υπογράψουν ένα συμβόλαιο σαν το ακόλουθο:

"Δίνω τον λόγο της τιμής μου και υπόσχομαι ότι θα σέβομαι το σχολείο, τους δασκάλους και τους συμμαθητές μου, θα φέρομαι ιπποτικά σε όλους και ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους, και δεν θα επιτεθώ ποτέ σε αδύναμο, αλλά θα τον υπερασπίσω από επιθέσεις. Θα θεωρώ σωστή μόνο την άμιλλα για τη διάκριση στη μάθηση, στον αθλητισμό, την καλή συμπεριφορά και τα καλά έργα. Δεν θα κάνω ποτέ στον άλλον ό,τι δεν θέλω να κάνουν σε μένα. Και θα θεωρώ ντροπή κάθε παράβαση αυτής της υπόσχεσης που ελεύθερα δίνω σήμερα."

Β. Αντίστοιχη εκπαίδευση των εκπαιδευτικών

Στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών (αρχική και συνεχιζόμενη) οι εκπαιδευτικοί μαθαίνουν τη σπουδαιότητα των ως άνω αρχών, καθώς και πώς να συνεργάζονται με το σχολείο, την οικογένεια, τα παιδιά και την τοπική κοινωνία για να καλλιεργήσουν αυτές τις αρχές και τις αντίστοιχες νοοτροπίες στο περιβάλλον της σχολικής κοινότητας.

Γ. Ηθική υποστήριξη στις καλές πρακτικές

Θεσπίζονται, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε σχολικού χώρου, ηθικές ανταμοιβές για στάσεις και πράξεις (παιδιών και παιδαγωγών) που εικονογραφούν παραδειγματικά την τήρηση αυτών των αρχών: Λεκτικός έπαινος στην τάξη ή στο σχολείο, αναγνώριση από και προβολή στην τοπική κοινωνία, ευρύτερη προβολή, ετήσια εθνικά βραβεία (όπως της Ακαδημίας...).

Στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών (αρχική και συνεχιζόμενη) οι εκπαιδευτικοί μαθαίνουν τη σπουδαιότητα αυτών των ηθικών ανταμοιβών, να εκτιμούν τη λειτουργία τους (ατομική και συλλογική) και να επιζητούν και οι ίδιοι τέτοιες ανταμοιβές. Αναστοχασμός, αυτογνωσία και ευσυνειδησία, πέραν της βιοποριστικής σκοπιμότητας και μόνο, είναι αρετές απόλυτα αναγκαίες για κάθε παιδαγωγό.

Δ. Αντιμετώπιση παραβάσεων

Η επιβράβευση, πλαισίωση και υποστήριξη των καλών πρακτικών συνοδεύονται από άμεση και σε βάθος αντιμετώπιση των παραβάσεων αυτού του κώδικα συμπεριφοράς με πράξεις που ενοχλούν, βλάπτουν ή πληγώνουν τους άλλους ή τη λειτουργία της σχολικής κοινότητας, τόσο ως προς την εκπαιδευτική διαδικασία όσο και ως προς την ανθρώπινη σχέση στον σχολικό χώρο.

Βασικό πλαίσιο για την εμπέδωση και εποπτεία της τήρησης αυτού του κώδικα δημοκρατικού ανθρωπισμού στον σχολικό χώρο αποτελεί η Συνάντηση Σύνθεσης (βλ. παρακάτω, άξονας 5).

Ε. Παρέμβαση στις κοινωνικές στάσεις

Πέρα από προσωπικές ή συλλογικές πρωτοβουλίες από την ίδια την κοινωνία, η Πολιτεία μπορεί να επέμβει στη διαμόρφωση του παιδικού και σχολικού Φαντασιακού με πολλούς τρόπους: Ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας την κοινωνία. Ενεργοποιώντας και υποστηρίζοντας σχετικές πρωτοβουλίες των τοπικών κοινωνιών. Ζητώντας από τα ΜΜΕ και τους διαμορφωτές γνώμης αντίστοιχη συμπεριφορά. Επιβάλλοντας εύλογους περιορισμούς στις διαφημίσεις και γενικά στα μηνύματα των ΜΜΕ που απευθύνονται στα παιδιά ή στους γονείς. Κ.τ.ό.

ΑΥΡΙΟ ΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗ ΠΥΛΟ ΣΦΥΡΙΖΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ !!!

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου

Τα γεγονότα που περιέγραψα στα προηγούμενα άρθρα μου, το ρεπορτάζ που έκανα και οι φόβοι που διατύπωσα σχετικά με την διαιτητική σφαγή της ομάδας του Τσικλητήρα στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο της Γ΄ Εθνικής είναι δεδομένα .
Και επιπλέον σαφώς και διατηρώ σοβαρότατες επιφυλάξεις για την ικανότητα και την λειτουργία του Κορίνθιου διαιτητή Γιάννη Ρούστη που θα σφυρίξει τον πολύ κρίσιμο αγώνα αύριο στη Πύλο μεταξύ των ομάδων του Κωστή Τσικλητήρα και της Δόξας Μεγαλόπολης.
Διευκρινίζω προς πάσα κατεύθυνση πως δεν άφησα καμιά αιχμή ούτε για παίκτες ούτε φυσικά για τον προπονητή της ομάδας της Δόξας, που σήμερα το πρωί έμαθα ότι είναι ο επί σειρά ετών φίλος μου και συνάδελφος μου ,και βετεράνος ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο ,ο Βασίλης Κούβαλης!!!
Με πήρε τηλέφωνο σήμερα το πρωί ο Βασίλης (Κούβαλης) και όπως εξήγησα και στον ίδιο, και του είπα ότι θα γράψω την συνομιλία μας, η ομάδα του Τσικλητήρα παίζει καθαρά και κερδίζει μέσα στο γήπεδο, και δεν ζήτησε την… βοήθεια κανενός.
Ο Βασίλης Κούβαλης με διαβεβαίωσε ότι και η ομάδα του παίζει καθαρά και τίμια μέσα στο γήπεδο.
Του είπα ότι σέβομαι την θέση που μου εκφράζει και σε ότι τον αφορά ,σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να τον αμφισβητήσω. Από εκεί και πέρα του είπα ότι αυτά που έγιναν την περασμένη αγωνιστική μας δίνουν το δικαίωμα ,σε συνδυασμό με την …επιλογή Ρούτση όχι να έχουμε επιφυλάξεις, αλλά να μιλάμε ευθέως για σφαγή του Τσικλητήρα.
Αν αυτενεργεί κάποιος παράγοντας, η αν αυτενεργούν οι νταραβεριτζήδες μέσα η έξω από την ΚΕΔ η τον περίγυρο και την ΕΠΟ δεν μπορώ να το αποκλείσω κάτι που είπα και στο Βασίλη(Κούβαλη)Του αποκάλυψα μάλιστα και περιστατικό που μου συνέβη πριν ξεκινήσουν τα μπαράζ και ενισχύει τις σοβαρότατες επιφυλάξεις μου, και επειδή ο Κούβαλης ξέρει τι γίνεται τόσα χρόνια κατάλαβε πολύ καλά τους φόβους και τις επιφυλάξεις μου.
Διαβεβαίωσα τον προπονητή της Δόξας και φίλο μου Βασίλη Κούβαλη, ότι η φιλοξενία της ομάδας του θα είναι η ίδια που διασφάλισε και προσέφερε στο Τσικλητήρα στο ματς της Μεγαλόπολης.
 Ο  καλύτερος να κερδίσει μέσα στο γήπεδο…
Από εκεί και πέρα όμως…
Η  στάση του Ρούτση και των βοηθών του ,καθώς και του παρατηρητή αγώνα, θα παίξουν καθοριστικότατο  ρόλο.
Μακάρι να διαψευστούν οι επιφυλάξεις και οι φόβοι μας, και να μην χρειαστεί την Δευτέρα να ασχοληθούμε αρνητικά για το παιχνίδι.
Εμείς δεν …ξυπνήσαμε το πρωί ξαφνικά ,είδαμε… όνειρο και στοχεύσαμε ούτε την ομάδα της Δόξας ,ούτε τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αρκαδίας Νίκο Προύτζο, ούτε την Ένωση Λέρνας που δεν ξέρω και που… πέφτει στην Αργολίδα.
Έδωσαν δικαιώματα για να διαμορφωθεί αυτό το κλίμα…
Ας αφήσουν καθαρά να τελειώσουν τα μπαράζ ,χωρίς αλητείες και περίεργα σαν αυτά που έγιναν την προηγούμενη αγωνιστική.
Γιατί την καχυποψία δεν την ενισχύουμε εμείς που γράφουμε.
Η καχυποψία υπάρχει, παράγοντες είναι υπόδικοι και συνεχίζουν και δρουν στο ποδόσφαιρο, και πάνω από όλα το κλίμα το δυναμιτίζουν διαιτητές τύπου Σφακιανάκη, αλλά και εγκυμονούν κινδύνους διαιτητές τύπου Ρούτση.

Ελπίζουμε, να έχεις συνειδητοποιήσει ότι αύριο στη Πύλο σφυρίζεις μια κατηγορία, και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  να κάνεις λάθη, τύπου Σφακιανάκη!!!

Διέψευσε τις επιφυλάξεις και τους φόβους μας μέσα στο γήπεδο παίζοντας 50-50…

Πως θα μειώσετε τον λογαριασμό του κινητού σας

Πως θα μειώσετε τον λογαριασμό του κινητού σαςΤα κρούσματα των «φουσκωμένων» λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, έχουν αυξηθεί και πάλι το τελευταίο διάστημα.
φΌπως οι ίδιοι επισημαίνουν, συνήθως καταγράφεται αύξηση των χρεώσεων κάθε φορά που βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορα τηλεπαιχνίδια και διαγωνισμοί, μέσω των οποίων καλούνται να συμμετέχουν και οι τηλεθεατές, με SMS και κλήσεις σε διάφορες ψηφοφορίες - κληρώσεις.
Ωστόσο, όπως τονίζει η ΕΕΤΤ, οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ΥΠΠ είναι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες υψηλής χρέωσης και δεν περιλαμβάνονται στον δωρεάν χρόνο ομιλίας, αλλά και τα δωρεάν SMS, που παρέχονται από τα διάφορα προγράμματα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Άλλωστε, για το σκοπό αυτό οι χρεώσεις των ΥΠΠ αναγράφονται ξεχωριστά στους τηλεφωνικούς λογαριασμούς.
Ειδικότερα, το πλαίσιο της ΕΕΤΤ βάσει του οποίου διαμορφώνονται πλέον οι χρεώσεις για τις ΥΠΠ, προβλέπει:
* Για τις γραμμές 901-ΧΧΧΧΧΧΧ και 909-ΧΧΧΧΧΧΧ: Οι τηλεφωνικές κλήσεις και η αποστολή/λήψη SMS προς/από αριθμούς των σειρών αυτών, χρεώνονται βάσει της εμπορικής πολιτικής των εταιρειών.
* Για τις γραμμές 806-ΧΧΧΧΧΧΧ, 812-ΧΧΧΧΧΧΧ, 825-ΧΧΧΧΧΧΧ, 850-ΧΧΧΧΧΧΧ και 875-ΧΧΧΧΧΧΧ: 
Οι τηλεφωνικές κλήσεις και η αποστολή SMS προς τους αριθμούς των σειρών αυτών, χρεώνονται με τιμολόγιο που είναι προκαθορισμένο και κοινό για όλες τις εταιρίες, ενώ το κόστος (σε ευρωλεπτά/λεπτό κλήσης ή ανά SMS) σηματοδοτείται από το δεύτερο και το τρίτο ψηφίο του 10ψήφιου τηλεφωνικού αριθμού.
Για παράδειγμα, κλήση σε οποιονδήποτε αριθμό της σειράς 825-ΧΧΧΧΧΧΧ χρεώνεται με 0,25 ευρώ /λεπτό. * Πενταψήφιοι αριθμοί των σειρών 14ΧΧΧ, 190ΧΧ έως 196ΧΧ, 1980Χ έως 1985Χ και 54ΧΧΧ: Οι τηλεφωνικές κλήσεις και η αποστολή/λήψη SMS προς/από τους αριθμούς των σειρών αυτών, χρεώνονται βάσει της εμπορικής πολιτικής των εταιριών.


fpress.gr

ΕΛΛΑΔΑ 2016 ! Νεαρός άνδρας ήταν νηστικός πέντε μέρες και κρεμάστηκε στο κέντρο της Λάρισας

Έδεσε τη θηλιά και έδωσε τέρμα στη ζωή του

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, όταν περαστικοί, σε απόσταση αναπνοής από έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, τη Βενιζέλου, αντίκρυσαν κρεμασμένο σε δέντρο στην αρχή του πεζοδρόμου της Λαπιθών τον νεαρό άντρα. Είχε πατήσει όπως φαίνεται στο παγκάκι που βρίσκεται κάτω από το δέντρο, έδεσε τη θηλιά και έδωσε τέρμα στη ζωή του.
Λίγες ώρες νωρίτερα, όπως λένε περίοικοι στο thesaliatv, ο νεαρός άντρας τριγυρνούσε στη γειτονιά και ζητούσε να του δώσουν κάτι να φάει γιατί είχε πέντε μέρες νηστικός.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν πρόκειτα μάλλον για πρόσφυγα, ασιατικής καταγωγής. Ερευνα για το συμβάν διενεργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Νέες κυλιόμενες στάσεις εργασίας στο Mega

Με απόφαση της ΕΣΗΕΑ

Tην κήρυξη κυλιόμενων 4ωρων στάσεων εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα«megatv.com» αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών οι στάσεις εργασίας αφορούν τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
  • Από τις 12.00 μ. έως τις 16.00 του Σαββάτου, 28 Μαΐου 2016
  • Από τις 12.00 μ. έως τις 16.00 της Κυριακής, 29 Μαΐου 2016
  • Από τις 12.00 μ. έως τις 16.00 της Δευτέρας, 30 Μαΐου 2016
«Η στάση εργασίας πραγματοποιείται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β’ 15νθημέρου Μαρτίου 2016, των αποδοχών του μηνός Απριλίου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.
Απαιτεί «την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών προς τους δημοσιογράφους» και την «άμεση ενημέρωση όλων των εργαζομένων επί των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού».

Αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ για 485.000 ιδιοκτήτες

Περισσότεροι από 485.000 ιδιοκτήτες θα πληρώσουν αυξημένους φόρους το 2016 για τα ακίνητα που κατέχουν. 

Μάλιστα για 6.784 εξ αυτών ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι –για τον καθένα– φουσκωμένος κατά 22.432 ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών του ΣΕΒ. Τα πρόσθετα έσοδα για το Δημόσιο από την αύξηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ υπολογίζονται σε 566,6 εκατ. ευρώ.
Οι πρόσφατες αυξήσεις των συντελεστών του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ οδηγούν στην υπερφορολόγηση των ιδιοκτητών σε μία περίοδο που η κτηματαγορά είναι καθηλωμένη, ενώ τα περισσότερα ακίνητα δεν είναι πλέον παραγωγικά, εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΒ, ο αυξημένος συμπληρωματικός φόρος του 2016 θα είναι υψηλότερος κατά 22.432 για 6.784 ιδιοκτήτες, ενώ ακόμα μεγαλύτερο συμπληρωματικό φόρο θα καταβάλουν 806 άτομα με συνολικό όφελος για τον προϋπολογισμό 66 εκατ. ευρώ. Τέσσερα φυσικά πρόσωπα θα καταβάλουν συμπληρωματικό φόρο από 599.935 ευρώ έκαστο το 2016 και θα συνεισφέρουν μέσω του συμπληρωματικού φόρου στα κρατικά έσοδα 2,4 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν το 2016:
• 363.456 ιδιοκτήτες που θα κληθούν να καταβάλουν επιπλέον από 40 ευρώ σε σχέση με το 2015.
• 88.446 ιδιοκτήτες που θα πληρώσουν επιπλέον 1.589 ευρώ.
• 26.013 ιδιοκτήτες που συνολικά θα καταβάλουν 193,3 εκατ. ευρώ ή διαφορετικά 7.430 ευρώ έκαστος.
• 6.784 ιδιοκτήτες που θα πληρώσουν επιπλέον 22.432 ευρώ.
• 660 ιδιοκτήτες θα δουν τον μέσο φόρο να αυξάνεται κατά 61.626 ευρώ.
• 113 ιδιοκτήτες που θα πληρώσουν επιπλέον το ποσό των 128.857 ευρώ έκαστος.
• 29 ιδιοκτήτες για τους οποίους ο επιπλέον φόρος του 2016 θα αυξηθεί για τον καθένα κατά 287.620 ευρώ.
• 4 ιδιοκτήτες εκ των οποίων καθείς θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 599.935 ευρώ.

Τα παραπάνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τους επιπλέον φόρους που προκύπτουν από τον συμπληρωματικό φόρο. Δηλαδή δεν συνυπολογίζονται τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν για τα οικόπεδα που ενδεχομένως να κατέχουν μετά τη θέσπιση των νέων αυξημένων έως και 25% συντελεστών υπολογισμού του κύριου φόρου. Σε ό,τι αφορά τα νομικά πρόσωπα, 45.000 εταιρείες θα επιβαρυνθούν συνολικά με 240 εκατ. ευρώ συμπληρωματικού φόρου. Από αυτές, 33 εταιρείες θα καταβάλουν 40 εκατ. ευρώ και 2.300 εταιρείες, πολλές εκ των οποίων λόγω της δραστηριότητάς τους έχουν σημαντικές επενδύσεις σε ακίνητα, 140 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του ΣΕΒ πρόκειται για οικονομική εξόντωση των επιχειρήσεων, καθώς τα ακίνητά τους είναι σχεδόν αδύνατον να πωληθούν αξιοπρεπώς στην τρέχουσα συγκυρία.
Σημειώνεται ότι με βάση τις διατάξεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα:
• Αυξάνεται ο φόρος για τα οικόπεδα με την επιβολή νέων αυξημένων έως και 25% συντελεστών υπολογισμού του φόρου. Οι συντελεστές ξεκινούν από 0,0037 ευρώ/τ.μ. για αξία έως 2 ευρώ/τ.μ. και φθάνουν τα 11,25 ευρώ/τ.μ. για μοναδιαία αξία 5.000 ευρώ/τ.μ. από 9 ευρώ/τ.μ. που είναι σήμερα.
• Μειώνεται στις 200.000 ευρώ από 300.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο για την επιβολή του συμπληρωματικού φόρου στα ακίνητα και επιβάλλονται νέοι αυξημένοι συντελεστές που ξεκινούν από 0,1% για ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ και φθάνουν σε 1,15% για ακίνητα αξία άνω των 2.000.000 ευρώ.
• Στον συμπληρωματικό φόρο υπάγονται πλέον και τα αγροτεμάχια. Από τον συμπληρωματικό φόρο εξαιρούνται τα κτίσματα άνω των 100 ετών και τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία ή ως έργα τέχνης, καθώς και των τυχόν αναλογούντων σε αυτά ποσοστών επί των γηπέδων ή οικοπέδων στα οποία βρίσκονται.

kathimerini

ΒΙΝΤΕΟ - Χίλια μπράβο: "Μπούκαραν" στην εφορία και έσωσαν το σπίτι ανέργου με ανάπηρο παιδί στα Χανιά!

Την αναστολή του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας από άνεργο Χανιώτη, πατέρα δύο παιδιών, για χρέη προς την εφορία ύψους περίπου 150.000 ευρώ, πέτυχαν πολίτες που συγκεντρώθηκαν το πρωί την Εφορία.
Ο άνεργος,  πρώην έμπορος βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, έχει ένα ανάπηρο παιδί ενώ το μόνο εισόδημα της οικογενείας είναι ο μισθός της γυναίκας του. Πριν λίγο καιρό έφτασε στα χέρια του το κατασχετήριο της εφορίας και μην έχοντας καμία δυνατότητα να διευθετήσει το χρέος του, οι πρώην συνάδελφοί του πραγματοποίησαν για χάρη του παράσταση διαμαρτυρίας που μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί "σωτήρια".

Ο Εμπορικός Σύλλογος με εργατικά σωματεία, φορείς και κόσμο πέρασαν σήμερα το πρωί την πόρτα της εφορίας για να ζητησουν βοήθεια των στελεχών της ΔΟΥ ωστε να αρθει αυτη η απόφαση.

Δείτε το βίντεο από την ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΣΕ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΓΥΘΕΙΟ !!! ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΤΗΣ Γ΄ΕΘΝΙΚΗΣ !

ΤΟΥ: ΑΝΤΩΝΗ . Α. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
 
Τα συζητούν παντού .Τα θεωρούν ως αυτονόητη διαδικασία, και ενώ μιλάνε για πρακτικές ανηθικότητας ουδείς(Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) αντιδρά!!!

Μέσα από το FB πληροφορήθηκα τη σφαγή του Τσικλητήρα στο Κιβέρι από τον μουτζαχεντίν του περίεργου Σωμαρακάκη που μοιράζεται την …πίτα των ορισμών με τον Γενναίο, άλλο ταλέντο και αυτό, διαιτητή Ιωσήφ Σφακιανάκη, που ακύρωσε κανονικό γκολ ως ..οφ-σαιτ που είδε μόνο αυτός και το αποκορύφωμα ότι ΑΓΝΟΗΣΕ προκλητικά τον πειθαρχικό κώδικα για την ρήψη αντικείμενου (Αρθρο 15) εναντίον ποδοσφαιριστή!!!

ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ

Κρυμμένοι στα λαγούμια τους ,τόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔ Καραμελίδης που κάνει τα ίδια όργια και χειρότερα στην Ημαθία ,και θα έχω λιαν συντόμως ρεπορτάζ με τις… ομορφιές του. Του συνταξιούχου προέδρου που την ώρα που οι άλλοι συνταξιούχοι πεινάνε ,αυτός κατεβαίνει με το Τζίπ πετρέλαιο κάθε 10ημερο στην Αθήνα και εισπράττει τα..οδοιπορικά του.
Κρυμμένοι και οι Σωμαρακάκηδες και οι Γενναίοι .
Να βγουν να πουν τι και σε ποιόν;
-Να βγουν και να πουν γιατί δεν όρισαν αξιολογημένους διαιτητές Β΄ Εθνικής σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια όπως τα μπαράζ για την Γ΄ Εθνική;
-Να βγουν και να πουν γιατί την ίδια ώρα που ο διαιτητής Σφακιανάκης καταδίκαζε σε ήττα την ομάδα του Τσικλητήρα στο Κιβέρι ,η διεθνής διαιτητής στις… γυναίκες Θάλεια Μήτση στην έδρα της Δόξας στη Μεγαλόπολη έκανε το δικό της… χειρουργείο απέναντι στον Ολυμπιακό Γυθείου!!!
Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έχασε την …μπάλα. Καταγγέλθηκε μάλιστα στο φύλλο αγώνα που υπέγραψε με επιφύλαξη ο αρχηγός της Ομάδας του Γυθείου ,για υβριστική συμπεριφορά απέναντι στους παίκτες.
Η διαιτητής από την ΕΠΣ Πειραιά με άκρες που φτάνουν μέχρι την …ΟΥΕΦΑ έκανε το αμίμητο!!!
Σφύριξε τρεις φορές ,που σημαίνει ότι τελείωσε το παιχνίδι!!!Συνέχισε το ματς με το Γύθειο να έχει και δοκάρι. Φυσικά φρόντισε να βγάλει 3 κόκκινες κάρτες και να αποδεκατίσει την ομάδα και για τα επόμενα ματς. Όλα …μελετημένα με τις κατάλληλες οδηγίες προς… ναυτιλλόμενους.
ΚΑΡΑΜΕΛΙΔΗ-ΣΩΜΑΡΑΚΑΚΗ-ΓΕΝΝΑΙΕ 
λέτε  να ήταν εντελώς συμπτωματικές την ίδια ώρα οι σφαγές του Τσικλητήρα και του Γυθείου ;,και εντελώς συμπτωματικά ευνοημένη ήταν η ομάδα της Δόξας Μεγαλόπολης;
Και αναρωτιέμαι ενώ ο Προύτζος τελευταία δεν είναι και στα πάνω του ,ποιοι και γιατί επέλεξαν να του κάνουν τέτοια δώρα στα μπαράζ της Γ΄ Εθνικής; Δεν θα μπω στο κόπο να ρωτήσω τον δάσκαλο Οικονομίδη που κάνει το πρόεδρο στη θέση του Άρη Σταθόπουλου ,που ήταν στο Κιβέρι και δεν αντέδρασε καν στη σφαγή του Τσικλητήρα ενώ αγνοούσε το άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα για την διακοπή άγονα!!!
Αναρωτιέμαι όμως τι μπορεί να λέει ο Άρης Σταθόπουλος για το χειρουργείο που γίνεται στην Μεσσηνιακή ομάδα για το χατίρι του Κολλητού του Νίκου Προύτζου;

ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ

Παρασκευή πρωί ,όπως τους συμβούλευσα οι παράγοντες του Τσικλητήρα πήγαν στην Ένωση Μεσσηνίας και κατέθεσαν γραπτό αίτημα (Φώτο)για αλλαγή του Καμικάζι από την Κόρινθο ,με αξιολογημένο ρέφερι της Β΄ Εθνικής και υπέρ-παρατηρητή στο ματς.

Για να πάρουμε χαμπάρι τι γίνεται ,είναι σαν να μην έγινε ποτέ το αίτημα!!!
Ήμουν σίγουρος ότι θα συνέβαινε κατή τέτοιο.
Και πάλι ντροπή και αίσχος Καραμελίδη και Γενναίε…
-Μου δίνεται το δικαίωμα να μην σας σεβαστώ καθόλου.
-Με εξοργίζεται και είμαι έτοιμος να εκραγώ.
-Μου δίνεται το δικαίωμα να υποστηρίξω ότι λειτουργείται με πρακτικές «Καμόρα»
-Γιατί συγκαλύπτεται ένα διαιτητή ,τον Σφακιανάκη που αγνόησε τον πειθαρχικό κώδικα!!!
-Γιατί δεν αλλάξατε το καμικάζι από την Κόρινθο Ρούτση που είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για ένα τέτοιο παιχνίδι.
-Γιατί εξόφθαλμα με κάνετε να νοιώθω βεβαιότητα ότι οι αποστολές του Σφακιανακη στο Κιβέρι, και της Μήτση στη Μεγαλόπολη υποκρύπτουν δόλο και σκοπιμότητα.
Εσείς δώσατε τα δικαιώματα και προκαλείτε με την στάση σας και την συμπεριφορά σας μια ολόκληρη περιοχή.
Εσείς καταστρέφεται το ποδόσφαιρο και απομακρύνεται τον κόσμο από αυτό.
Εσείς υγιείς ομάδες όπως ο Τσικλητήρας που έκανε νταμπλ φέτος ,και δημιουργεί προϋποθέσεις και υποδομές για μελλοντικές διακρίσεις, τις σφαγιάζεται παραβιάζοντας εξόφθαλμα τους ισχύοντες κανόνες κανόνες .
Παίζοντας παιχνιδάκια και κάνοντας ρουσφέτια, με η άνευ χορηγών.
Είστε ξεδιάντροποι και προκαλείται την βία με όλα αυτά που κάνετε.

Ο Τσικλητήρας δεν ζήτησε την εύνοια από ΚΑΝΕΝΑΝ.

Απαιτούμε να τηρηθούν οι κανόνες του παιχνιδιού που προκλητικά και εξόφθαλμα τα εργαλεία σας σαν τον Σφακιανάκη  παραβίασαν και καταστρατήγησαν.

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΜΕ

Ο ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.

ΥΓ: Όσο για τον Δάσκαλο Οικονομίδη ,πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας που θα πάει από ότι έμαθα στη …Κεφαλονιά ενώ η εκπρόσωπος ομάδα του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις τον προσπερνώ.
Όπως και τον πρώην διαιτητή και νυν Βουλευτή Κωσταντινέα που θα πάει στη Πύλο και διαβεβαίωνε τους παράγοντες ότι ο Καμικάζι θα παίζει 50-50 ,λες και έχει κάνει συμφωνία μαζί του.

ΧΑΙΡΕΤΕ…

Στο επανειδείν Καραμελίδη…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου