4.6.16

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ - 3 στους 4 δεν εμπιστεύονται τον Αλ. Τσίπρα

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει την Κυριακή η εφημερίδα το Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την ALCO φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο φτάνει στις 7,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας στην αναγωγή των προτιμήσεων επί των έγκυρων ψηφοδελτίων η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,4% έναντι 17,9% του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,1% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,3% και η Λαϊκή Ενότητα η οποία μπαίνει στο κοινοβούλιο με ποσοστό 3,1% και η Ένωση Κεντρώων με 3%
Αντιθέτως εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4% και το Ποτάμι με 2,2%
Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 19,6%.
Σε ερώτηση για το αν εμπιστεύεστε τον Αλ. Τσίπρα το 75% των πολιτών απάντησε όχι, το 17% ναι και το 8% δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Στην ερώτηση για το αν «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μπορούν να χειριστούν αποτελεσματικά τη διακυβέρνηση, πρέπει να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή;» το 30% απάντησε ότι θέλει να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από τη Βουλή, το 28% εκλογές, το 25% δεν ξέρω /δεν απαντώ ενώ το 17% δείχνει εμπιστοσύνη στην σημερινή κυβέρνηση.
Επίσης το 72% θεωρεί την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup αρνητική, το 11% θετική ενώ δεν απάντησε το 17%. Σε ότι αφορά τον στόχο για το χρέος το 80% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση απέτυχε να τον εκπληρώσει. μόλις το 8% θεωρεί ότι πέτυχε ενώ το 12% δεν απάντησε.
Η συμμετοχή των πολιτικών προσώπων σε offshore θεωρείται λάθος για το 92% των πολιτών, ενώ μόλις το 3% απάντησε σωστό. Το 5% δεν απάντησε.
Τέλος, σε ερώτηση για το αν οι πολίτες θεωρούν ότι με τα νέα μέτρα θα θεπεραστεί η κρίση το 82% απαντά όχι, το 10% ναι και το 8% δεν απάντησε.
Από τη δημοσκόπηση φαίνεται επίσης πως υπάρχει αρνητικό κλίμα στους πολίτες για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά και την ψήφιση των νέων σκληρών μέτρων που φέρνουν ανατροπές στις ζωές όλων των πολιτών.
Τα ευρήματα δείχνουν «βουτιά» στη δημοτικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς η αποδοχή από την ελληνική κοινωνία έχει πέσει κατακόρυφα και η εικόνα της τραυματίζεται συνεχώς εν μέσω του σκληρού πακέτου των μέτρων τα οποία υιοθέτησε πρόσφατα και θεωρούνται απαράδεκτα από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
Πλήγμα έχει δεχθεί και το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα οδηγώντας σε μεγαλύτερο άνοιγμα την ψαλίδα της διαφοράς που χωρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση από την κυβερνητική παράταξη.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΛΕΞΙΜΟ-ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ !

Σήμερα 4-6-2016 ήλθε στο Στασιό Κυπαρισσίας συνεργείο του ΟΤΕ  για καλωδιακές βλάβες και επισκευές.
Επειδή στο χωριό μας, υπήρξε μεγάλο πρόβλημα με συνακροάσεις τηλεφώνων, οι οποίες μετά  από πολλές δηλώσεις βλαβών και διαμαρτυρίες  επισκευάσθηκαν πρόσφατα ,ζητήθηκε από το σημερινό συνεργείο να προσέξουν  τις συνδέσεις-έχοντας τον φόβο μην γίνει πάλι το ίδιο.
Και όχι μόνο έγινε αλλά παρα-έγινε........
Έχουν συνδέσει λάθος πολλές γραμμές, δεν ξέρει κανένας που εχει πάει η γραμμή του....
Δεν μπορώ να επικοινωνήσω με την υπέργηρη μητέρα μου, και στην προσπάθειά μου να επικοινωνήσω με άλλο συγγενικό μου πρόσωπο, στο τηλέφωνο απάντησε μια ...γειτόνισσά και δυσανασχέτησε προς τούτο.
Επειδή αυτά συμβαίνουν στον Αμαζόνιο, εκεί που το ποτάμι στρίβει στο Περού, να σταματήσουν τα γραφεία τύπου του ΟΤΕ και τα γραφεία διαφημιστικών σπότ και προβολών να ζητάνε να εμπιστευόμαστε τον ΟΤΕ.
Δεν μας πείθουν

Ευχαριστώ για την φιλοξενία της διαμαρτυρίας μου

Κάτοικος Στασιού

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - «Πνίγηκε» η Γαλλία: Τέσσερις νεκροί, 24 τραυματίες


«Πνίγηκε» η Γαλλία: Τέσσερις νεκροί, 24 τραυματίες

Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 24 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των πλημμυρών στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, αυξάνοντας τον προηγούμενο απολογισμό των δύο νεκρών. "Έχουμε τέσσερις θανάτους για τους οποίους θρηνούμε και 24 τραυματίες επί του παρόντος", δήλωσε ο Βαλς στους δημοσιογράφους στο τέλος της επίσκεψής του στο κέντρο διαχείρισης κρίσης που συστάθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών.
Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, κυρίως στην περιφέρεια του Παρισιού, πρόσθεσε ο Βαλς.

ΒΙΝΤΕΟ - Απίστευτο... Πήγαν να κατεδαφίσουν κτίριο και τους πλάκωσε!


Απίστευτο... Πήγαν να κατεδαφίσουν κτίριο και τους πλάκωσε! (video)
Βλέπετε στη φωτογραφία το κτίριο στο οποίο μια μπουλντόζα επιχειρεί να ρίξει μια κολώνα. Αυτό που θα ακολουθήσει δεν μπορεί να το φανταστεί ανθρώπινος νους. Με ένα χτύπημα, όλο το κτίριο πέφτει πάνω στην μπουλντόζα, ενώ οι τρεις εργάτες που βλέπετε μπροστά, μόλις που προλαβαίνουν να αποφύγουν το θάνατο.
Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα είναι συγκλονιστικές…

Ο Φίλης, ο Μοχάμεντ Αλι και η… λαμπάδα


filis

Πολύ καλός γνώστης της ιστορίας και της πορείας του Μοχάμεντ Αλι αποδείχθηκε ο Νίκος Φίλης.

Μόνο που σε κάποιο σημείο μπέρδεψε την Ολυμπιακή δάδα με την… λαμπάδα.
Ο υπουργός Παιδείας ήταν καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ, το πρωί του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά από τον θάνατο του Μοχάμεντ Αλι.
Ο κ. Φίλης μίλησε για τον θρυλικό πυγμάχο, δείχνοντας ότι έχει βαθιά γνώση της ζωής του τόσο εντός όσο εκτός των ρινγκ.
Θυμήθηκε μεταξύ άλλων όμως και ότι ο Αλι ήταν εκείνος που ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα.
«Τον είχα δει στην Ατλάντα όπου κρατούσε τη λαμπάδα και άναψε τη φλόγα», ανέφερε, μπερδεύοντας την Ολυμπιακή δάδα που χρησιμοποιείται στην λαμπαδηδρομία με την… λαμπάδα.

ΦΩΤΟ - Φορο-ΑΜΟΚ: Πρέπει να πληρώσουμε 30 δισ. μέχρι τέλος του έτους


Φορο-εφιάλτης: Πρέπει να πληρώσουμε 30 δισ. μέχρι τέλος του έτους (λίστα)

To τεράστιο ποσό των 30 δις. ευρώ μέσα στο β’ εξάμηνο θα πρέπει να συγκεντρωθεί στα κρατικά ταμεία προκειμένου να μην υπάρξει εκτροχιασμός της οικονομίας και έρθει ο... δημοσιονομικός κόφτης από την επόμενη άνοιξη.
Ο λογαριασμός για εκατομμύρια Ελληνες είναι ιδιαίτερα βαρύς αφού κάθε μήνα θα πρέπει να πληρώνουν φόρους και χαράτσια που δεν έχουν προηγούμενο.
Τον Ιούνιο και μέχρι το τέλος του μήνα, το ποσό που θα κληθούμε να αποδώσουμε στο δημόσιο, δε θα ξεπεράσει τα 3,5 δις. ευρώ. Ομως, ο Ιούλιος θα είναι ο χειρότερος μήνας του χρόνου και θα κληθούμε να καταβάλλουμε το απίστευτο ποσό των 6 δις. ευρώ. Ένα ολόκληρο «μνημόνιο» θα πρέπει να πληρωθεί σε έναν μήνα.
Σύμφωνα με το fpress, ο κυβερνητικό σχέδιο που είχε καταρτιστεί στις αρχές του χρόνου, προέβλεπε επίσπευση στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τον Απρίλιο ώστε να μην συσσωρευτούν όλες οι υποχρεώσεις στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς. Το σχέδιο αυτό όμως «κόλλησε» μεταξύ άλλων και λόγω της καθυστέρησης στην αξιολόγηση. Οι προετοιμασίες για τον ΕΝΦΙΑ του 2016 ουσιαστικά δεν έχουν ξεκινήσει κάτι που αναμένεται να γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος δηλαδή μετά τον Ιούνιο. Έτσι, για τα οκτώ εκατομμύρια των φορολογουμένων, θα επαναληφθεί το περυσινό σκηνικό: κάθε μήνα που θα περνάει από τον Ιούλιο και μετά, οι φόροι θα ξεπερνούν τα τέσσερα δις. ευρώ με ότι αυτό συνεπάγεται για την εισπραξιμότητα των φόρων αλλά και τη συσσώρευση νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών το ύψος των οποίων ξεπέρασε και το φράγμα των 86 δις. ευρώ.
Αναλυτικά θα πρέπει να δοθούν:
1. Η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, αναμένεται να καταβληθεί Ιούλιο. Από την εκκαθάριση των δηλώσεων, θα προκύψει υποχρέωση καταβολής φόρων άνω των τριών δις. ευρώ καθώς έχουν επιβληθεί και πρόσθετα μέτρα σε σχέση με πέρυσι (σ.σ αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης).
2. Για τον ΕΝΦΙΑ του 2016, ο σχεδιασμός δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Το μόνο που έχει γίνει κατ’ απαίτηση των τεχνικών κλιμακίων είναι η ψήφιση των καινούργιων συντελεστών. Τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί αλλά θεωρείται πλέον βέβαιο ότι ο φόρος ακινήτων θα πληρωθεί στο 2ο εξάμηνο του 2016, πιθανότατα σε 5 ή 6 μηνιαίες δόσεις. Ολόκληρο το ποσό των 2,65 δις. ευρώ δηλαδή, θα καταβληθεί μέσα στο β’ εξάμηνο.
Από τη διαπραγμάτευση, προέκυψαν νέα εισπρακτικά μέτρα: αύξηση παρακράτησης φόρου σε μισθωτούς-συνταξιούχους, αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης κλπ. Όλα αυτά τα μέτρα, θα ενεργοποιηθούν μέσα στο β’ εξάμηνο. Η νέα εισφορά αλληλεγγύης αλλά και ο νέος φόρος εισοδήματος, επηρεάζει την παρακράτηση που γίνεται σε μισθούς και σε συντάξεις. Ήδη, επειδή οι νέοι συντελεστές θα αφορούν στα εισοδήματα του 2016, κάθε μισθωτός και κάθε συνταξιούχος θα έχει συσσωρεύσει ένα χρέος (σ.σ η παρακράτηση θα έπρεπε να γίνεται κανονικά από τις αρχές του χρόνου με βάση τους νέους συντελεστές).
Βάσει του προγραμματισμού που είχε γίνει τον χειμώνα τα φορολογικά έσοδα του πρώτου εξαμήνου θα έπρεπε να διαμορφωθούν – μετά από τις επιστροφές φόρου- στα 19,44 δις. ευρώ ενώ για το δεύτερο εξάμηνο ήταν προγραμματισμένο να εισπραχθούν 26,175 δις. ευρώ. Δεδομένου ότι ήδη από το πρώτο τετράμηνο υπάρχει απόκλιση στα φορολογικά έσοδα αλλά και ότι προστέθηκαν καινούργια φορολογικά βάρη με ημερομηνία πληρωμής μέσα στο 2ο εξάμηνο, ο λογαριασμός του δευτερου εξαμήνου αναμένεται να προσεγγίσει ακόμη και τα 30 δις. ευρώ.
Τα φορολογικά έσοδα του 2016 μήνα προς μήνα Έσοδα προ επιστροφών Επιστροφές φόρων Έσοδα από φόρους
Ιανουάριος 4007 346 3661
Φεβρουάριος 3964 243 3721
Μάρτιος 2955 184 2771
Απρίλιος 3352 143 3209
Μαίος 2869 162 2707
Ιούνιος 3585 214 3371
Ιούλιος 5576 208 5368
Αύγουστος 4178 309 3869
Σεπτέμβριος 4702 358 4344
Οκτώβριος 4250 364 3886
Νοέμβριος 4434 338 4096
Δεκέμβριος 5011 399 4612

Στα ποσά δεν έχουν συνυπολογιστεί τα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή

Στο νοσοκομείο η Άντζελα Δημητρίου - Τράκαρε με λεωφορείο!

Ένα ατύχημα είχε η Άντζελα Δημητρίου το Σάββατο. 

Η τραγουδίστρια οδηγούσε το πολυτελές της τζιπ στην περιοχή της Καλλιθέας όταν ξαφνικά συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αστικό λεωφορείο κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Η τραγουδίστρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο υποβασταζόμενη για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, έχοντας υποστεί ισχυρό σοκ, ωστόσο ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η τραγουδίστρια είναι καλά στην υγεία της και δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος. Ωστόσο, δεν έχει ξεπεράσει το σοκ, ενώ λεπτομέρειες για τα αίτια του ατυχήματος αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα.

govastileto.gr

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία του τριήμερο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Σάμο για το προσφυγικό

Ομόφωνη η ψήφιση του κειμένου συμπερασμάτων με τους έξι άξονες των στρατηγικού σχεδίου της ΚΕΔΕ για το Προσφυγικό ζήτημα
Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης: Από τη Σάμο η Αυτοδιοίκηση «έδειξε» το δρόμο - Περιμένουμε από την κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή μας και να δώσει άμεσες λύσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία του τριήμερο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Σάμο
 

Με κεντρικό μήνυμα ότι το «κλειδί» για τον αποτελεσματικό συντονισμό του προσφυγικού ζητήματος είναι η συνυπευθυνότητα Κυβέρνησης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων, ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή το τριήμερο συνέδριο  για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ στη Σάμο.

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκε η μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα: «Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ – ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ».
Παράλληλα διατυπώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και αιτήματα που αποτέλεσαν τη βάση του κειμένου συμπερασμάτων το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου τόνισε
μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά:

«Το κεντρικό μήνυμα που βγαίνει από αυτή την ιδιαίτερα παραγωγική εποικοδομητική συζήτηση που έγινε όλες αυτές τις ημέρες του Συνεδρίου  είναι ένα. Η Αυτοδιοίκηση  ανταποκρίθηκε με ωριμότητα, ισχυρή θέληση και υψηλό αίσθημα ευθύνης στην πρόκληση της προσφυγικής κρίσης. Για να υπάρξει όμως αποτελεσματική λύση στο προσφυγικό ζήτημα είναι επιβεβλημένη  η συνεργασίας όλων των φορέων του κράτους, χωρίς μικροκομματικές αντιλήψεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Από τη Σάμο η Αυτοδιοίκηση «έδειξε» το δρόμο. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για καθυστερήσεις και παλινδρομήσεις. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή μας και να δώσει άμεσες λύσεις που θα διευκολύνουν το έργο μας».
Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κάλεσε τον πρόεδρο του CEMR Inigo de la Serna να υπογράψει το κείμενο της έκκλησης για μια Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου το οποίο, εκτός από τον κ. Πατούλη υπέγραψαν άλλοι 12 Έλληνες δήμαρχοι οι πόλεις των οποίων δέχθηκαν το μεγαλύτερο όγκο των προσφυγικών ροών.

Σε έξι άξονες συνοψίζεται το στρατηγικό σχέδιο της ΚΕΔΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, με βασική προϋπόθεση η Αυτοδιοίκηση να έχει κεντρικό ρόλο στο εθνικό σχέδιο υποδοχής και διαχείρισης των προσφυγικών ροών και να μην λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην της.
Μεταξύ άλλων η  Αυτοδιοίκηση  θεωρεί αναγκαίο τον καθορισμό κριτηρίων για την ισοκατανομή των προσφύγων, την υποστήριξη των Δήμων που υποδέχονται πρόσφυγες με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με συγκεκριμένες δράσεις.

Οι έξι άξονες του στρατηγικού σχεδίου της ΚΕΔΕ είναι οι εξής:

·         Ο ρόλος  και η προσέγγιση των Δήμων στη διαχείριση των προσφυγικών πληθυσμών
·         Συντονισμός των πολιτικών και δράσεις δικτύωσης
·         Υποδοχή και υποστήριξη των προσφύγων
·         Προώθηση της ένταξης των προσφύγων
·         Ενέργειες ευαισθητοποίησης

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ! Να πως φάγανε τα 2 εκ ευρώ που έστειλαν οι Αυστραλοί στους πυρόπληκτους της Ηλείας

ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΑ ΧΑΡΤΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΑΡΚΤΑ

 Έβαζαν πληγέντες να υπογράφουν σε παλιόχαρτα 

Το patrastimes.gr παρουσιάζει σήμερα ατράνταχτα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο η γνωστή τριάδα από τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού της Πάτρας, διαχειρίστηκε ποσό 2 εκ. ευρώ το οποίο είχε στείλει η Αυστραλία για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Ηλείας.
Κάποιοι …επένδυσαν στον πόνο και την αγωνία των πληγέντων και έκανα κυριολεκτικά πάρτι.

Ενδεικτικά των όσων έγιναν το 2007, οι αποδείξεις που φέρνει στο φως το patrastimes.gr και οι οποίες μόνο αποδείξεις από τις οποίες να αποδεικνύεται σε ποιους μοιράστηκαν τα χρήματα, , αν μοιράστηκαν και πόσα πραγματικά μοιράστηκαν καθώς σε αυτές δεν αναφέρονται στοιχεία ταυτότητας προκειμένου να διασταυρώσει κάποιος τι ακριβώς και πως έχει γίνει  

‘Η γευσιγνωστική χαρτογράφηση της κορωνέικης ποικιλίας στη Μεσσηνία

 Ομιλία του Δρ. Βασίλη Δημόπουλου, διευθυντή του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, και τη βράβευση του εργαστηρίου από τη Διεθνή Επιστημονική Εταιρεία Ελαιοκανθάλης στο πλαίσιο του συνεδρίου που πραγματοποίησε η εταιρεία στην Αρχαία Ολυμπία 2 & 3 Ιουνίου 2016.

Οι εργασίες του συνεδρίου της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Ελαιοκανθάλης(Oleocanthal International Society) σε συνεργασία με το Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 με την απονομή βραβείων αριστείας από την επιστημονική εταιρεία.
Στο Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολαδου Καλαμάτας απονεμέθηκε το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία ‘εταιρεία ή εκπαιδευτικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στην ποιότητα του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου ή/και στην ελαιοκανθάλη’.
Η πολύ σημαντική αυτή διάκριση είναι το επιστέγασμα της μακρόχρονης συνεργασίας του εργαστηρίου με το ερευνητικό έργο του καθ. Προκόπιου Μαγιάτη και της ομάδας του στο συσχετισμό της ελαιασίνης και της ελαιοκανθάλης με τα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά του πικρού και πικάντικου.
Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου μίλησε ο διευθυντής και επικεφαλής ομάδας του εργαστηρίου, Δρ. Βασίλης Δημόπουλος, ο οποίος παρουσίασε για πρώτη φορά τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος ‘Η γευσιγνωστική χαρτογράφηση της κορωνέικης ποικιλίας στη Μεσσηνία’. 
Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αποτύπωση σε ένα ψηφιακό χάρτη των γευσιγνωστικών και αρωματικών χαρακτηριστικών της κορωνέικης ποικιλίας στην Μεσσηνία για την ελαιοκομική περίοδο 2015 – 16. 
Ο Δρ. Βασίλης Δημόπουλος, αφού μίλησε για την ανάγκη να υπάρχουν στοιχεία αναφοράς για την κορωνέικη ποικιλία στη Μεσσηνία και το σχεδιασμό του προγράμματος βάση πραγματικών συνθηκών, παρουσίασε τα δεδομένα στα γευσιγνωστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά των φετινών ελαιολάδων, τις τιμές των χημικών παραμέτρων και των φαινολικών συστατικών, ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη. 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σχέση αυτών των χαρακτηριστικών με τα στάδια ωριμότητας του ελαιοκάρπου και τις περιοχές της Μεσσηνίας καθώς και τη συσχετισμό μεταξύ τους.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Ελαιοκανθάλης πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων του διαγωνισμούThe Aristoleo® Awards 2016 
“Το Ελληνικό Θαύμα” στα καλύτερα ελαιόλαδα βάση της περιεκτικότητάς τους σε φαινόλες και τα γευσιγνωστικά τους χαρακτηριστικά. 
Οι γευσιγνωστικές αναλύσεις των δειγμάτων του διαγωνισμού έγιναν από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας. 

Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα θα ζουν πάνω από 100 χρόνια!

Αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής για τα παιδιά που γεννιούνται στις μέρες μας

Προβλέπεται ότι τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής έρευνας - τεχνολογίας και της εφαρμογής τους στην καθημερινή ζωή θα ζουν πάνω από εκατό χρόνια.
Αυτό τόνισε ο κ Διονύσιος Φ. Κόκκινος, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, Επίτιμος Διευθυντής και Eπιστημονικός Συνεργάτης Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και Διευθυντής Τομέως Καρδιάς – Αγγείων στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών μιλώντας σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας με θέμα «Η μεταφραστική έρευνα στη Δημόσια Υγεία».
«Η ιατρική έρευνα σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνολογίας και η κλινική εφαρμογή τους είναι οι βασικοί παράγοντες που βοήθησαν καθοριστικά στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής του ανθρώπου», τόνισε ο κ Κόκκινος και πρόσθεσε:

«Στην Αμερική, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες από το 1970 μέχρι το 2000 είχαμε αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά τρία χρόνια».

Αυτό σύμφωνα με τα στοιχεία των επιστημονικών μελετών οφείλεται σε δυο βασικούς λόγους:

• Στην βελτίωση της ποιότητα στην περίθαλψη και θεραπεία σε ποσοστό 50 με 75%
• Στις αλλαγές στον τρόπο ζωής και πρόληψης σε ποσοστό 25 με 50%

Αξίζει να τονιστεί πως πριν από το 1700 το προσδόκιμο επιβίωσης του ανθρώπου αυξανόταν μόλις κατά ένα χρόνο σε διάστημα 10.000 χρόνων.Η εξέλιξη στον τομέα της έρευνας και η εφαρμογή των αποτελεσμάτων επιστημονικών μελετών αποτέλεσε τον βατήρα της εκτόξευσης, μέσα σε σχετικά πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε σχέση με το παρελθόν, στα σημερινά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο η κλινική εφαρμογή των ερευνών συνέβαλε καθοριστικά στην αντιμετώπιση μολυσματικών και άλλων ασθενειών , αλλά ταυτόχρονα και στην ταχύτερη θεραπεία των ανθρώπων. Εντόπισε τα βασικά αίτια σημαντικών παθήσεων όπως:

-υπέρταση - εκλαμψία
-παχυσαρκία - διαβήτης
-διαβήτης - καρδιοπάθεια
Παράλληλα συνέβαλε στη :
• Ταχύτερη μεταφορά γνώσης
• Μείωση κόστους θεραπειών
• Μείωση απόσταση έρευνας κλινικής πράξης

Σήμερα σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες οι κύριες αιτίες θανάτου του ανθρώπου προέρχονται από :

• Τα καρδιαγγειακά νοσήματα
• Τον καρκίνο
• Τα αναπνευστικά νοσήματα

Με βάση τα στοιχεία αυτά το μεγάλο ενδιαφέρον της ιατρικής έρευνας στρέφεται στην αντιμετώπιση:
• Της υπέρτασης
• Του καπνίσματος
• Της δυσλιπιδαιμίας
• Της παχυσαρκίας

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο η ανάπτυξη της Τηλεϊατρικής - Τηλεφροντίδας, τα Κλινικά πληροφορικά συστήματα και οι περιοχικές και Εθνικές βάσεις πληροφοριών θα παίξουν καθοριστικό ρόλο τα αμέσως επόμενα χρόνια στην βελτίωση της ποιότητας της υγείας του ανθρώπου.

Ήδη, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη οι παρεμβάσεις με τη βοήθεια της ψηφιακής υγείας μπορεί να μειώσουν μέχρι και 40% τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

«Η έρευνα είναι απαραίτητη για την πρόοδο και η ιλιγγιώδης πρόοδος τεχνικών καθιστά αναγκαία την εξέλιξη μεθόδων αξιολόγησης» τόνισε ο κ Κόκκινος και κατέληξε: «Η αλληλεπίδραση μορφών έρευνας μπορεί να γίνει πιο αποδοτική και θα πρέπει οι έρευνες να γίνονται σε πιο μεγάλες ομάδες πληθυσμού, ενώ οι καπνιστές (και οι παθητικοί) είναι μια ομάδα απόλυτης προτεραιότητας».

Η Ακρόπολη στα 25 κορυφαία μνημεία του κόσμου

Ιστορικά μνημεία από όλο τον κόσμο που μαγνητίζουν εκατομμύρια τουριστών κάθε χρόνο

Από τη Γαλλία και τον πύργο του Άιφελ, στα νότια, στην Ελλάδα και την Ακρόπολη, αλλά ακόμα και πιο μακριά, από το μυστηριακό Μάτσου Πίτσου, στην ακόμα πιο μυστηριακή Άνγκορ Βατ, ο πλανήτης είναι γεμάτος από μνημεία και αξιοθέατα που μαγνητίζουν τον κόσμο.
Σε ετήσια βάση εκατομμύρια άνθρωποι συρρέουν στα μέρη του πλανήτη με τα κορυφαία μνημεία και, βάσει των κριτικών τους, στο Trip Advisor, η ιστοσελίδα δημοσίευσε τις κορυφαίες τοποθεσίες μνημείων σε όλο τον πλανήτη, χωρίς φυσικά να λείπει από αυτές, η Ακρόπολη.
1. Μάτσου Πίτσου, Περού
2. Το μέγα τέμενος Sheikh Zayed στο Αμπού Ντάμπι των ΗΑΕ
3. Άνγκορ Βατ, Καμπότζη 
4. Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό 
5. Ταζ Μαχάλ, Ινδία 
6. Τέμενος-Καθεδρικός της Κόρδοβα, Ισπανία 
7. Ναός του Χυμένου Αίματος στην Αγία Πετρούπολη 
8. Η Αλάμπρα στη Γρανάδα 
9. Το μνημείο του Λίνκολν στην Ουάσινγκτον 
10. Ο καθεδρικός του Μιλάνου 
11. Η γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο
12. Η Αγιά Σοφιά
13. Η Γκραν Πλας στις Βρυξέλλες 
14. Ο πύργος του Άιφελ
15. Η Παναγία των Παρισίων
16. Το Σινικό Τείχος στο Πεκίνο
17. Ακρόπολη
18. Το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο ντε Τζανέιρο
19. Το Μπιγκ Μπεν στο Λονδίνο
20. Η μεγάλη πυραμίδα Τσίτσεν Ίντζα στο Μεξικό
21. Ο ναός του Βούδα (Wat Pho) στην Μπανγκόκ
22. Το Μπουρζ Κάλιφα στο Ντουμπάι
23. Το μνημείο πεσόντων πολέμου στην Κανμπέρα, Αυστραλία
24. Η όπερα του Σίδνεϊ
25. Ο ναός Ινάρι στο Κυότο, Ιαπωνία

Ασθενής σώθηκε από θαύμα στο Αττικό, καθώς αρνήθηκαν να τον χειρουργήσουν οι γιατροί! Πώς σχετίζεται ο... ΣΥΡΙΖΑ!

Βαριά καταγγελία! Ασθενής σώθηκε από θαύμα - Αρνήθηκαν να τον χειρουργήσουν στο Αττικό - Ο ρόλος της γιατρού που είναι σύζυγος βουλευτή ΣΥΡΙΖΑΣε μιά σοβαρότατη καταγγελία προχώρησαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου, σύμφωνα με το οποίο η διοίκηση στο νοσοκομείο Αττικόν αρνήθηκε να χειρουργήσει ασθενή και χρειάστηκε να παρέμβει εισαγγελέας.
Σύμφωνα με την καταγγελία ο ασθενής χειρουργήθηκε τελικά μετά από εισαγγελική παρέμβαση, καθώς όπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές οι αναισθησιολόγοι αρνούνταν να εκτελέσουν τη βραδινή τους εφημερία. 
Όπως υποστηρίζουν η διοικήτρια του νοσοκομείου υπέγραψε τη συγκεκριμένη άρνηση των αναισθησιολόγων η οποία μάλιστα προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι δύο βουλευτές είναι σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δύο βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, κ. Ξανθό στην οποία αναφέρουν χαρακτηριστικά πως ο ασθενής Β.Μ. 87 ετών είχε εισαχθεί στη γενική εφημερίδα του Νοσοκομείου με διάγνωση "οξεία κοιλία" λίγες ημέρες πριν και νοσηλευόταν στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου. Η αρχική αντιμετώπιση του υπήρξε συντηρητική. Κατά την αναφερόμενη ανωτέρω ημερομηνία, ο κλινικός και παρακλινικός έλεγχος (C/T κοιλίας) υπέδειξε ως αίτιο της βλάβης τον «αποφρακτικό ειλεό από συστροφή εντέρου με επαπειλούμενη νέκρωση του», γεγονός που ανέδειξε την ανάγκη άμεσης χειρουργικής επέμβασης, η οποία προγραμματίστηκε κατεπειγόντως για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (13.05΄).
Ωστόσο, μετά από συνεχείς αναβολές, λόγω παρεμβολής άλλων περιστατικών, οι συγγενείς ενημερώθηκαν περί τις 20.00΄ το βράδυ, ότι ο ασθενής δεν πρόκειται να εισαχθεί στο χειρουργείο, παρά την κρισιμότητα της κατάστασής του.
Η αιτία που επικαλέστηκαν οι αρμόδιοι του Νοσοκομείου ήταν η άρνηση των αναισθησιολόγων να ασκήσουν τα καθήκοντά τους κατά την βραδινή εφημερία, παρότι υπήρχε τέτοια πρόβλεψη και δυνατότητα (εφημερεύοντες, διαθέσιμη χειρουργική αίθουσα, ενημέρωση από τον θεράποντα για την υφιστάμενη κρισιμότητα της κατάστασης του ασθενούς, κ.λπ.).
Η απόφαση αυτή των αναισθησιολόγων για αναβολή της χειρουργικής επέμβασης, διατυπώθηκε μάλιστα εγγράφως. Το έγγραφο αυτό έφερε την υπογραφή της Διευθύντριας του Τμήματος, η οποία ασκεί παράλληλα και καθήκοντα Διοικήτριας του Νοσοκομείου. Οι συγγενείς, επιδεικνύοντας ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, αφού εξάντλησαν κάθε περιθώριο θεμιτής διεκδίκησης του δικαίου τους εντός της ιεραρχικής δομής του Νοσοκομείου, κατέθεσαν άμεσα μήνυση στο γειτνιάζων Αστυνομικό Τμήμα. Η κατάθεση της μήνυσης, προκάλεσε την άμεση και σωτήρια παρέμβαση του αρμόδιου Εισαγγελέα. Η άμεση κλήση όλων των εμπλεκόμενων στο Α/Τ Χαϊδαρίου για κατάθεση και ιδιαίτερα η προσαγωγή όσων από τους υπεύθυνους δεν παρουσιάστηκαν, κατέστησαν δυνατό να γίνει ό,τι η δεοντολογία, το υπηρεσιακό καθήκον, η ανθρωπιά και ο κοινός νους επιβάλλουν και θα έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη στιγμή. Ο ασθενής χειρουργήθηκε και πιθανώς να διαφύγει τελικώς τον κίνδυνο.

Και οι δύο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Υγείας
Κατόπιν των ανωτέρω:
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,
- Αληθεύει ότι η προσαγωγή αφορούσε υπηρεσιακό στέλεχος του Νοσοκομείου, το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση υπό τριπλή ιδιότητα: α) Ως τακτική Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας και Διευθύντρια του Τμήματος που υπέγραφε την αναβολή, χωρίς μάλιστα να έχει εξετάσει τον ασθενή που κινδύνευε (ύστερα από τηλεφωνική ενημέρωσή της), β) Ως Διοικήτρια του Νοσοκομείου, (ασκώντας τα σχετικά καθήκοντα λόγω της ιδιότητός της ως Διευθύντριας Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου) και γ) ως προβεβλημένο στέλεχος της κυβερνώσας παράταξης και σύζυγο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με έντονη πολιτική - κομματική δραστηριότητα σε διάφορες πολιτικά κρίσιμες φάσεις;
-Αληθεύει πως όλα τα σχετικά στοιχεία, όπως: η γνωμάτευση για την άμεση ανάγκη επέμβασης του αρμόδιου χειρουργού, η σχετική γνωμάτευση του ακτινολόγου, αλλά και ιδίως η έγγραφη άρνηση του αναισθησιολογικού τμήματος με εντολή της επικεφαλής του βρίσκονται ήδη στην διάθεση της δικαιοσύνης;
-Έχει ενημερωθεί η φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και εσείς προσωπικά, για το ανωτέρω απαράδεκτο περιστατικό, που πλήττει την αξιοπιστία του Συστήματος Υγείας;
-Ενημερώθηκε και επιλήφθηκε της σχετικής υπόθεσης η 2η ΥΠΕ και ειδικότερα η άμεσα προϊσταμένη της ασκούσας χρέη Διοικήτριας του Νοσοκομείου, Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, η οποία μάλιστα ως χειρουργός θα μπορούσε να αξιολογήσει επιστημονικά και υπηρεσιακά τα γεγονότα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες; Αν η 2η ΥΠΕ έχει ενημερωθεί ποιες υπήρξαν οι ενέργειες της;
-Αποτελεί πολιτική γραμμή της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της «αριστερής διακυβέρνησης», ότι οι έχοντες ανάγκη χειρουργείου ασθενείς στο Νοσοκομείο «Αττικόν», θα χειρουργούνται μετά το μεσημέρι μόνο σε περίπτωση που προβλέπεται επικείμενος θάνατος εντός του αμέσου προσεχούς διαστήματος; Αν όχι, γεγονός που ευχόμαστε, πως εξηγείτε τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, με παρέμβαση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής;
-Αληθεύει ότι το Νοσοκομείο «Αττικόν» που δυστυχώς βρίσκεται εκτεθειμένο, αφού απαιτήθηκε η παρέμβαση του κ. Εισαγγελέα για να χειρουργηθεί ένας ασθενής που κινδύνευε, όλη εκείνη την ημέρα (μετά τις 13.05΄) απασχόλησε για επείγοντα περιστατικά μόλις μία χειρουργική αίθουσα και για μία μόνον χειρουργική επέμβαση διάρκειας μόλις μίας ώρας; Πώς εξηγείτε κ. Υπουργέ αυτή την αρρυθμία στη λειτουργία ενός μεγάλου δημόσιου Νοσοκομείου; Πληροφορείστε την Εθνική Αντιπροσωπεία αναλυτικά ποια ήταν τα κατεπείγοντα περιστατικά που έπρεπε να προηγηθούν και πόσο χρόνο της εφημερίας κάλυψαν.
-Έχουν έλθει σε γνώση σας παρόμοια περιστατικά στο εν λόγω Νοσοκομείο; Προτίθεστε να εξετάσετε πότε και πώς παίρνουν σειρά τα επείγοντα καθώς και τη φύση των παρεμβαλλομένων περιστατικών; Εκφράζουν οι συγκεκριμένες πρακτικές που ακολουθήθηκαν στην προκειμένη περίπτωση από την εκτελούσα χρέη Διοικήτριας του Νοσοκομείου «Αττικόν» και προβεβλημένο στέλεχος της παράταξής σας το ήθος και την πολιτική της αριστερής σας διακυβέρνησης;
-Προτίθεστε να ασκήσετε άμεσα τις προβλεπόμενες διοικητικές και πειθαρχικές διαδικασίες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής και την αποτροπή εμφάνισης παρόμοιων δυσάρεστων περιστατικών που εκθέτουν το δημόσιο σύστημα Υγείας και πλήττουν το κύρος ενός από τα μεγαλύτερα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Βασίλης Κεγκέρογλου
Εύη Χριστοφιλοπούλου

DW: Προς νέο ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα

Οι «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν δραματική μείωση των κρατήσεων προς την Ελλάδα λόγω της προσφυγικής κρίσης και της αύξησης του ΦΠΑ, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται. 
Αντιθέτως, οι φετινές κρατήσεις οδεύουν προς νέο ρεκόρ.
Οι μεγάλοι γερμανικοί tour operator καταγράφουν αυξημένη ζήτηση για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα, με τον αριθμό των κρατήσεων μάλιστα να ξεπερνά τα περσινά επίπεδα ρεκόρ.
Στην Thomas Cook, η Ελλάδα είναι φέτος ο τρίτος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός, ενώ ο μέχρι στιγμής αριθμός των κρατήσεων «κινείται ελαφρώς πάνω από τα περσινά επίπεδα», αναφέρει ο όμιλος σε γραπτή του ανακοίνωση. Δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί για τους πελάτες της Thomas Cook είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα.
Tui: Η Ελλάδα εκτοπίζει την Τουρκία
Στην Tui, η Ελλάδα καταλαμβάνει φέτος τη δεύτερη θέση στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών, με την Ισπανία να βρίσκεται -σχεδόν παραδοσιακά- στην πρώτη και την Τουρκία να εκτοπίζεται φέτος στην τρίτη θέση.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Tύπου του ομίλου, Άνγια Μπράουν: «Οι κρατήσεις εξελίσσονται ικανοποιητικά και η Ελλάδα είναι μια από τις τάσεις του φετινού καλοκαιριού και κινούνται στα πολύ καλά επίπεδα της περασμένης χρονιάς. Δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι τα ελληνικά νησιά. Σημαντικότερος προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες παραμένει η Κρήτη, ως το μεγαλύτερο νησί. Καλά εξελίσσονται τα πράγματα επίσης για τη Ρόδο και την Κέρκυρα. Η δε Κως που επλήγη από την προσφυγική κρίση αρχίζει να ανακάμπτει σημαντικά και προσεγγίζει σχεδόν τα επίπεδα του περασμένου καλοκαιριού».
Ικανοποιητικά εξελίσσονται η κρατήσεις στην Tui και για την ηπειρωτική Ελλάδα, κυρίως τη Χαλκιδική και τη δυτική Πελοπόννησο.
Τις αισιόδοξες αυτές εκτιμήσεις για την πορεία του ελληνικού τουρισμού επιβεβαιώνει και ο εκπρόσωπος τύπου της Alltours, Στέφαν Ζούσκα, ο οποίος μίλησε στη DW. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την Ελλάδα. Τα τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα σημείωνε διψήφια ποσοστά αύξησης σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Και για την τρέχουσα χρονιά διαβλέπουμε καλές πιθανότητες να ξεπεράσουμε αισθητά το αποτέλεσμα του περασμένου καλοκαιριού».
Η προσφυγική κρίση δεν επηρεάζει τους Γερμανούς
Πρώτοι στις προτιμήσεις των πελατών της Alltours είναι για άλλη μια χρονιά η Κρήτη και η Ρόδος. Η ζήτηση για τα δυο αυτά νησιά «έχει εκτιναχτεί στα ύψη από τη στιγμή που εκδόθηκε ο τουριστικός μας κατάλογος τον περασμένο Οκτώβριο», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ζούσκα, προσθέτοντας ότι παρά την αρχικώς περιορισμένη ζήτηση, «και η Κως έχει αρχίσει να ανακάμπτει αισθητά τις τελευταίες εβδομάδες, με τη ζήτηση να ξεπερνάει επίσης τα επίπεδα της περασμένης χρονιάς».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Alltours, η προσφυγική κρίση ενδεχομένως να έπαιξε κάποιο ρόλο το περασμένο φθινόπωρο, όταν το θέμα βρίσκονταν καθημερινά στην κορυφή της επικαιρότητας, εντούτοις στο μεταξύ δεν φαίνεται να επηρεάζει τους Γερμανούς όσον αφορά την επιλογή του τόπου διακοπών τους.
Καταλυτικό ρόλο αντίθετα, διαδραμάτισαν φέτος οι εξελίξεις στην Τουρκία και κυρίως ο φόβος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι παράγοντες αυτοί οδηγούν φέτος πολλούς τουρίστες στο να γυρίσουν μαζικά την πλάτη στην Τουρκία. Η εξέλιξη αυτή ωφελεί σημαντικά την Ελλάδα, ωστόσο μεγάλη κερδισμένη, και μάλιστα με διαφορά, φαίνεται πως είναι η Ισπανία η οποία αναμένεται να «βουλιάξει» φέτος από τουρίστες. Σημαντική άνοδο καταγράφουν επίσης οι κρατήσεις για Πορτογαλία αλλά και Βουλγαρία.
Αμελητέα για τους τουρίστες η αύξηση του ΦΠΑ
Όσον αφορά την αύξηση του ΦΠΑ, οι εκπρόσωποι των μεγάλων γερμανικών τουριστικών ομίλων συμφωνούν ότι δεν αναμένεται να επηρεάσει τις κρατήσεις, δεδομένου ότι οι σχετικές συμφωνίες έχουν κλειστεί από πέρσι και ως εκ τούτου δεν επηρεάζονται οι τιμές των προσφερόμενων πακέτων διακοπών. Η μεταβολή του ΦΠΑ συνεπάγεται βέβαια και αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων και υπηρεσιών που πλήττει και τους τουρίστες, εντούτοις, όπως εκτιμά ο Στέφαν Ζούσκα, οι περιορισμένες κλίμακας ανατιμήσεις δεν αναμένεται να επηρεάσουν στο ελάχιστο τις κρατήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξεκίνημα του τουριστικού ομίλου πριν από 42 χρόνια, συνδέεται άρρητα με την Ελλάδα, αφού το πρώτο πακέτο διακοπών της Alltours το 1974 οδηγούσε στη Μύκονο. Στο απόγειο της ελληνικής κρίσης το 2012 μάλιστα, επικεφαλής της διαφημιστικής καμπάνιας του ομίλου για την Ελλάδα τέθηκε ο ίδιος ο ιδρυτής και νυν διευθύνων σύμβουλος Βίλι Φερχούβεν, ο οποίος μέσα από πολυάριθμα ραδιοτηλεοπτικά σποτάκια αλλά και συνεντεύξεις του, καλούσε τους Γερμανούς να στηρίξουν τον ελληνικό τουρισμό.

 Deutsche Welle

Στα δικαστήρια η Ελλάδα για το “ελληνικό γιαούρτι” της.. Τσεχίας !


Elliniko-giaourti

Προσφυγή στα δικαστήρια κατά της απόφασης της Τσεχίας να παράγει «ελληνικό γιαούρτι» προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου στη Βουλή.

«Είναι ένα ζήτημα που θα το δούμε και νομικά, δεν υπάρχει πουθενά ως προϊόν το “ελληνικό γιαούρτι”, άρα η αναφορά “ελληνικό” υποδηλώνει προέλευση και αυτό αποτελεί παραπλάνηση του καταναλωτή», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε «θα το παρακολουθήσουμε και θα προσφύγουμε στα δικαστήρια».
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος έθεσε το ζήτημα της συμφωνίας της Ε.Ε. με τη Νότιο Αφρική που αναφέρεται στη φέτα. «Η συμφωνία αυτή έχει κλείσει από το 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά, όταν η Ελλάδα ασκούσε χρέη προέδρου. Τέτοια ήταν η αμέλεια της», σχολίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όσον αφορά την συμφωνία της Ε.Ε. με τις Ηνωμένες Πολιτείες (ΤΤΙΡ), ο Β. Αποστόλου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέτει συνεχώς το θέμα της προστασίας των προϊόντων ΠΟΠ (που μεταξύ άλλων αφορά την φέτα). «Δεν έχουμε πάρει τα κείμενα, αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Εμείς το θέμα της προστασίας των ΠΟΠ το αναδεικνύουμε. Δεν έχει υπάρξει συνεδρίαση που να μην το θέτουμε», είπε χαρακτηριστικά και ανακοίνωσε ότι σε λίγες μέρες θα υπάρξει ενημέρωση των βουλευτών στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Η μαγική συνταγή για να νικήσεις τον πονοκέφαλο!

Πονοκέφαλος. Ημικρανίες. Κεφάλι που θα εκραγεί και πόνος που θες να φύγει το συντομότερο δυνατό.

Ψάχνεις παυσίπονα για άμεση ανακούφιση. Είναι καλύτερο όμως, αν αυτός ο πόνος φύγει με τρόπο φυσικό, χωρίς αναλγητικά και χάπια, και μάλιστα, μέσα σε λίγα λεπτά.

Η "μαγική" και υγιεινή συνταγή λοιπόν, είναι αυτή:
Συστατικά:
1. Νερό
2. Φυσικός χυμός λεμονιού
3. Δύο κουταλιές αλατιού
Μείξη των τριών παραπάνω και τα πίνουμε. Περιμένουμε λίγα λεπτά. Εάν πάσχετε από υψηλή αρτηριακή πίεση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε πρώτα έναν ειδικό.
Σημειώνεται πως το αλάτι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας, όπως το αλάτι Ιμαλαΐων.
Το συγκεκριμένο κοκτέιλ περιέχει μέταλλα και ηλεκτρολύτες, μειώνει τον πόνο της ημικρανίας, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, ελέγχει τα ποσοστά της σεροτονίνης και αποκαθιστά τα αλκαλικά επίπεδα στον οργανισμό.
Ούτως ή άλλως, η κατανάλωση αλατιού αυξάνει την σεροτονίνη, κάτι που οδηγεί σε μείωση του πόνου.
Τι είναι η σεροτονίνη;
Η σεροτονίνη είναι χημική ουσία του εγκεφάλου και αποτελεί ένα νευροδιαβιβαστή. Οι νευροδιαβιβαστές ελέγχουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, ρυθμίζοντας την ηλεκτρική δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυττάρων (των νευρώνων). Η σεροτονίνη και άλλες χημικές ουσίες του εγκεφάλου λειτουργούν ως φωτεινοί σηματοδότες, επιτρέποντας σε ηλεκτρικές ώσεις να περνούν από το ένα εγκεφαλικό κύτταρο στο άλλο την κατάλληλη στιγμή. Η σεροτονίνη λειτουργεί σαν κόκκινο φανάρι, ενώ μια άλλη χημική ουσία του εγκεφάλου, η αδρεναλίνη, λειτουργεί σαν πράσινο φανάρι.
Χάρη στην πλούσια περιεκτικότητα του σε ανόργανα άλατα , το αλάτι Ιμαλαΐων:
-Εξισορροπεί τους Ηλεκτρολύτες
-Ενυδατώνει
-Εξισορροπεί την περιεκτικότητα του νερού μέσα και έξω από τα κύτταρα
-Εξισορροπεί τις τιμές του pH και μειώνει την παλινδρόμηση του οξέος
-Ανακουφίζει από τις μυϊκές κράμπες
-Τονώνει τον μεταβολισμό
-Βελτιώνει την δομή των οστών
-Μειώνει την αρτηριακή πίεση
-Κινητοποιεί την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών
-Αποτρέπει τις βρογχοκήλες
-Διεγείρει την κυκλοφορία
-Διαλύει και αποβάλει τις τοξίνες
Εμπειρογνώμονες υγείας πιστεύουν ότι το αλάτι Ιμαλαΐων μπορεί να αυξήσει τη λίμπιντο, την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, την εξάλειψη των βαρέων μετάλλων από το σώμα.
news247.gr

Ευρωπαϊκή...Τουρκία: Σεξ επί πληρωμή με ανήλικα αγόρια σε προσφυγικούς καταυλισμούς


Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που αναμένεται να ξεσηκώσει τις Παγκόσμιες Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκαλύφθηκε μέσα από την απολογία ενός Τούρκου καθαριστή, ο οποίος εργαζόταν σε προσφυγικό καταυλισμό και συνελήφθη για το βιασμό ανήλικων αγοριών.
Ο δράστης δεν αρνήθηκε τςι κατηγορίες, έδωσε όμως μία άλλη διάσταση στο θέμα, αναδεικνύοντας ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο θα προκαλέσει πάταγο. Ο καθαριστής στον προσφυγικό καταυλισμό ομολόγησε πως πλήρωνε τα ανήλικα αγόρια από δύο έως πέντε τουρκικές λίρες, ήτοι από 90 λεπτά έως και δύο ευρώ, προκειμένου να κάνει σεξ μαζί τους στις τουαλέτες. Ο ίδιος, μάλιστα, ομολόγησε ότι εκείνος δεν ήταν ο μοναδικός που συμμετείχε, καθώς το ίδιο έκανε ένας μεγάλος αριθμός ανδρών.
Ο Τούρκος αυτός εργαζόταν ως καθαριστής στον καταυλισμό Νιτζίπ, στην πόλη Γκαζιαντέπ, στην ανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Τα αγόρια που πλήρωναν για να κάνουν σεξ μαζί τους στις τουαλέτες, ήταν ηλικίας από 8 έως 12 ετών. Η κατάσταση αυτή συνέβαινε τουλάχιστον από το ξεκίνημα του 2016. Ο ίδιος είχε προβεί σε σεξουαλικές πράξεις με τουλάχιστον οκτώ παιδιά, για τα οποία προχώρησαν σε καταγγελία οι γονείς τους, ενώ πολλές οικογένειες ακόμα έμειναν σιωπηλές, καθώς ήθελαν να αποφύγουν την διαπόμπευση.
Ο 29χρονος άνδρας καταδικάστηκε με 108 χρόνια φυλάκισης από το τουρκικό δικαστήριο. Στον καταυλισμό Νιτζίπ φιλοξενούνται πάνω από 14.000 Σύροι πρόσφυγες, ενώ τον Απρίλιο είχε δεχθεί την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ. Μετά τις καταγγελίες που έγιναν και την επέμβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι τουρκικές αρχές δεσμεύτηκαν να βγουν όλα τα στοιχεία στο φως και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Το κρυμμένο παιχνίδι του Google Chrome όταν χάνεται η σύνδεση στο ίντερνετ

Η Google βρήκε έναν τρόπο να περνάει πιο εύκολα η ώρα όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο για όσους χρησιμοποιούν για browser τον Chrome

Το να χάσεις τη σύνδεσή σου στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα όταν έχεις δουλειά μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό και κάποιες φορές απογοητευτικό.
Ωστόσο, η Google βρήκε έναν τρόπο να περνάει πιο εύκολα η ώρα όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο για όσους χρησιμοποιούν για browser τον Chrome.
Έχει τοποθετήσει κρυφά ένα μικρό εθιστικό παιχνίδι που θα μπορούσε εύκολα να... απαλύνει για λίγο τον πόνο όσων χρηστών χάνουν τη σύνδεσή τους. Το παιχνίδι εμφανίζεται μόνο όταν έχετε χάσει τη σύνδεση Wi-Fi στο κινητό ή στον υπολογιστή, με τη μορφή ενός μικρού δεινόσαυρου της Google. Πατώντας πάνω στο δεινόσαυρο ξεκινάει το παιχνίδι το οποίο μπορείτε να παίξετε όση ώρα έχει «πέσει» η σύνδεση.
Ο δεινόσαυρος μεταφέρεται στην έρημο και αρχίζει να τρέχει. 
Η δουλειά σας είναι να τον βοηθάτε να πηδάει τα εμπόδια πατώντας πάνω στο δεινόσαυρο είτε αγγίζοντας πάνω στην οθόνη αν είστε από κινητό. Όσον αφορά το παιχνίδι στο σταθερό υπολογιστή στην έκδοση του Chrome, μπορείτε να πηδήξετε πατώντας το πλήκτρο του διαστήματος.
Πολλοί χρήστες που το δοκίμασαν ανέφεραν ότι ναι μεν λειτουργεί στην έκδοση του υπολογιστή, αλλά δεν μπορούσαν να παίξουν όταν χανόταν η σύνδεση στο κινητό. Υπάρχει επίσης ένας μετρητής πάνω δεξιά στην οθόνη ο οποίος αναγράφει τη βαθμολογία σας και παρουσιάζει την πρόοδό σας.
Η Google βέβαια δεν είναι η μόνη που έχει δημιουργήσει κρυφά παιχνίδια, καθώς πριν από λίγο καιρό το Facebook παρουσίασε επίσης δύο κρυμμένα παιχνίδια στο Messenger. Το ένα είναι σκάκι και το άλλο το μπάσκετ όπου μπορούν να παίξουν δύο χρήστες μεταξύ τους. Βέβαια στο Facebook απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο.


real.gr

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΙΑΤΑΞΗ !!! Σε εισπρακτικές εταιρείες και funds τα κόκκινα δάνεια α' κατοικίας κάτω από 140 χιλ. ευρώ!

Μια εξαιρετικά περίεργη διάταξη για τα κόκκινα δάνεια πρώτης κατοικίας ακόμη και με αξία κάτω των 140 χιλιάδων ευρώ, έχει προκαλέσει σάλο και αναμένεται να δημιουργήσει νέο κύκλο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες απ’ τους βουλευτές της συγκυβέρνησης προβλέπεται πλέον η ανάθεση σε εταιρείες – μη τραπεζικά ιδρύματα τη διαχείριση και των μικρών ενυπόθηκων δανείων για α’ κατοικία με αντικειμενική αξία έως 140.000 ευρώ.
Ουσιαστικά δηλαδή εταιρείες διαχείρισης και εισπρακτικές θα μπορούν να παίρνουν από τις τράπεζες τα «κόκκινα» δάνεια πρώτης κατοικίας, ακόμη και μικρής αξίας και να διεκδικούν την είσπραξη των οφειλομένων.
Οι κυριότερες αλλαγές που επήλθαν με την τροπολογία είναι:
* Επιτρέπεται η ανάθεση της διαχείρισης “κόκκινων” και “πράσινων” δανείων σε Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις ακόμη και όσων συνδέονται με υποθήκη ή προσημείωση πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία κάτω των 140.000 ευρώ. Ουσιαστικά οι συγκεκριμένες εταιρείες θα αναλαμβάνουν την διευθέτηση και είσπραξη απ’ τους δανειολήπτες. Το παραπάνω μάλιστα αφορά δάνεια όλων των κατηγοριών. Ωστόσο συνεχίζεται η απαγόρευση της πώλησης των εν λόγω δανείων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.
* Επιτρέπεται η διαχείριση αλλά και η μεταβίβαση σε Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις όλων των δανείων που έχουν χορηγηθεί ή πρόκειται να χορηγηθούν με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Η κυριότερη συνέπεια από την εξέλιξη αυτή είναι ότι τα funds, αποκτώντας “κόκκινα” δάνεια αυτής της κατηγορίας θα στραφούν στον εγγυητή, εν προκειμένω το Δημόσιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του υπ. Οικονομικών.
* Σε περίπτωση που μεταβιβάζεται εξυπηρετούμενο δάνειο σε εταιρεία και αυτό είχε κυμαινόμενο επιτόκιο θα επιτρέπεται πλέον υπό προϋποθέσεις η αύξηση από την εταιρεία που αγοράζει το δάνειο του περιθωρίου -επιπλέον του επιτοκίου αναφοράς – σε επίπεδα υψηλότερα από εκείνα που είχαν καθορισθεί στη δανειακή σύμβαση από την τράπεζα τη στιγμή της μεταβίβασης. Υπενθυμίζεται ότι στον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα δεν επιτρεπόταν να συμβεί κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση. Ωστόσο, τώρα δίνεται η δυνατότητα εξαιρέσεων ειδικά για μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια.
* Γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα στις ελληνικές εταιρείες διαχείρισης δανείων και τις αλλοδαπές σε ό,τι αφορά το πιστωτικό ίδρυμα που θα καταβάλλουν το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ ως ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο στην περίπτωση που θέλουν να διευρύνουν τη δραστηριότητά τους και στη δανειοδότηση δανειοληπτών των οποίων τα δάνεια διαχειρίζονται.
Σύμφωνα με την τροπολογία οι ελληνικές εταιρείες οφείλουν να καταβάλουν το ποσό αυτό σε τραπεζικό λογαριασμό ελληνικής τράπεζας, ενώ οι εταιρείες με έδρα σε χώρα – μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) μπορούν να καταβάλλουν το ποσό αυτό σε τραπεζικό λογριασμό τράπεζας που βρίσκεται σε χώρα – μέλος ΕΟΧ.

Οι ομπρέλες θαλάσσης δεν προφυλάσσουν από τον ήλιο

​Περίπου το ένα τρίτο της βλαβερής ακτινοβολίας του ήλιου διαπερνά και μέσα από τις ομπρέλες θαλάσσης, επισημαίνουν Ισπανοί ειδικοί.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ομπρέλες σταματούν το μεγαλύτερο ποσοστό από την εκπομπή των ακτινών του ηλίου, όχι όμως και τη διάχυτη υπεριώδη ακτινοβολία που περνάει από τα πλάγια, τα οποία είναι ακάλυπτα, ασχέτως εάν βρίσκεται κάποιος σε σκιά.
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Βαλένθια, με υπεύθυνο τον Χοσέ Αντόνιο Μαρτίνεθ-Λοθάνο, στη πραγματοποίησαν πειράματα τοποθετώντας ένα αισθητήρα υπεριώδους ακτινοβολίας στη βάση μιας ομπρέλας από καραβόπανο χρώματος μπλε και άσπρου, με ύψος ενάμιση μέτρο και ακτίνα 80 εκατοστών.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα μέρος της διάχυτης υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου (που αποτελεί περίπου το 60% της συνολικής) φτάνει στη βάση της ομπρέλας και στους ανθρώπους που κάθονται από κάτω.
Οι μετρήσεις επίσης έδειξαν ότι το καραβόπανο έχει πολύ μεγάλη ικανότητα να απορροφά την άμεση ακτινοβολία, σε ποσοστό περίπου 95%, αφήνοντας μόνο ένα 5% των κάθετων ακτινών να το διαπεράσουν, όμως η ακτινοβολία "τρυπώνει" από τα πλάγια, που παραμένουν απροστάτευτα.
Η μεγάλη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία σχετίζεται με μια πληθώρα προβλημάτων, όπως καρκίνο του δέρματος (μελάνωμα), εγκαύματα, γήρανση του δέρματος, καταρράκτη στα μάτια, εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, βλάβη στο DNA, ακόμη και πρόβλημα στα μάτια κυοφορούμενων εμβρύων στην περίπτωση που η έγκυος δεν φορά ολόσωμο μαγιό.
Η ατμόσφαιρα της γης αποτελεί φυσικό φραγμό που μειώνει τις επιβλαβείς συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας, όμως η προστασία της δεν είναι επαρκής, γι' αυτό συνιστάται, ειδικά στην παραλία, η προστασία μέσω ομπρελών, ρούχων, καπέλων, γυαλιών, αντηλιακών κ.ά.
Η πιο έντονη ακτινοβολία εκπέμπεται μεταξύ των ωρών 12 το μεσημέρι και 4 μμ., οπότε και συνιστάται από τους ειδικούς η αποφυγή ηλιοθεραπείας.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρησης Photochemistry and Photobiology.
 
 
 tanea.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ! Πέθανε ο Μοχάμεντ Άλι

GGGGG«Έφυγε» στα 74


Είναι θέμα ωρών έλεγαν οι γιατροί στον θρυλικό μποξέρ Μοχάμεντ Άλι καθώς βρισκόταν σε τεχνική υποστήριξη ενώ συνάμα η οικογένεια ξεκίνησε της διαδικασίες για την κηδεία.
Ο Μοχάμεντ Άλι εισηχθεί στο νοσοκομείο στην Αριζόνα την Πέμπτη (3/6/2016)  με αναπνευστικά προβλήματα και νοσηλευόταν σε μηχανική υποστήριξη. Σύμφωνα με πληροφορίες των ξένων μέσων, οι γιατροί ενημέρωσαν τον θρυλικό μποξέρ πως έχει λίγες ώρες ζωής ενώ η οικογένεια ετοίμαζε τα διαδικαστικά για την κηδεία. Τα αναπνευστικά προβλήματα δείχνουν ότι δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα στην ασθένεια του Πάρκινσον την οποία είχε.
«Έπειτα από μάχη 32 χρόνων με τη νόσο του Πάρκινσον, ο Μοχάμεντ Αλι πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Μπομπ Γκάνελ.
Hard work: Ali (above in 1970) won the World Heavyweight Championship three times over the course of his career, a record that still standsΤο αμερικανικό δίκτυο NBC NEWS μετέδωσε την είδηση του θανάτου του Αλι, ενός από τους σημαντικότερους πυγμάχους στην ιστορία του αθλήματος και ενός από τους μεγαλύτερους αθλητές του 20ού αιώνα.


Number 1 fan: Proud Ali stops for a photograph after watching his daughter Laila win a Super Middleweight title
Brutal: Ali stands over fallen challenger Sonny Liston, shouting and gesturing shortly after dropping Liston in a 1965 fight
Medical issues: Ali (above with wife Lonnie Wiliams in October) was taken to a hospital on Thursday after he began having difficulty breathing
Fighter: Muhammad Ali (above in 2011) is reportedly on life support as he deals with respiratory issues

ΦΩΤΟ - Γυμνοί ποδηλάτες πλημμύρισαν την Θεσσαλονίκη!


Σε ένα μεγάλο... πάρτι εξελίχθηκε η 9η διεθνής γυμνή ποδηλατοδρομία, με τους συμμετέχοντες να δίνουν εντυπωσιακό «παρών» σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως στην Τσιμισκή, την πλατεία Αριστοτέλους, την Βενιζέλου και, φυσικά, στον Λευκό Πύργο

Τα... είδαν όλα οι Θεσσαλονικείς -κυριολεκτικά και μεταφορικά- καθώς, για λίγες ώρες, η πόλη τους «πλημμύρισε» από... γυμνούς ποδηλάτες!

Ξεκινώντας από το πάρκο της Νέας Ελβετίας, οι γυμνοί ποδηλάτες -άντρες και γυναίκες- έκαναν ένα μεγάλο γύρο στο κέντρο της πόλης, δίχως να παραλείψουν φυσικά να κάνουν και ένα πέρασμα-στάση στον Λευκό Πύργο.

Εκεί, ορισμένοι εξ αυτών άναψαν βεγγαλικά και έστησαν... χορό γύρω από τη φωτιά, ενώ η αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά την όλη πορεία τους.

Όλα αυτά, φυσικά, συνέβησαν στο πλαίσιο της 9ης διεθνούς γυμνής ποδηλατοδρομίας, που δεν θα μπορούσε να μην γίνει... «talk of the town».

Δείτε εικόνες από την Τσιμισκή, την πλατεία Αριστοτέλους, την Βενιζέλου και τον Λευκό Πύργο

Τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κατασχέσει η εφορία

Στον απόηχο της είδησης ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έστειλε ηλεκτρονικά ραβασάκια σε περίπου 50.000 φορολογούμενους που έχουν οφειλές από 30 έως και 500 ευρώ στην εφορία, πολλοί φορολογούμενοι αναρωτήθηκαν τι μπορεί να πάθουν αν αφήσουν απλήρωτους τους φόρους τους. Η απάντηση είναι ότι η μη πληρωμή φόρων δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση καθώς οι προϊστάμενοι και τα δικαστικά τμήματα των εφοριών που αναλαμβάνουν την είσπραξη έχουν μια σειρά από όπλα στα χέρια τους προκειμένου να αναγκάσουν όποιον δεν πληρώνει να πληρώσει.

Εφόσον ο φορολογούμενος αφήσει απλήρωτη μια οφειλή τότε αυτόματα χάνει το δικαίωμα στην έκδοση πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας το οποίο είναι απαραίτητο για την διενέργεια μιας σειράς συναλλαγών, όπως είναι για παράδειγμα η πώληση ακινήτου. Παράλληλα, από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης χρεώνεται με μηνιαία προσαύξηση 0,73% η οποία χρεώνεται για 30 ημέρες αυτομάτως με την μη εμπρόθεσμη πληρωμή.

Στη συνέχεια η εφορία θα αποστείλει ειδοποιητήριο με το οποίο θα καλεί τον οφειλέτη να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει με τη πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων (αν πρόκειται για οφειλή που προέκυψε από έκτακτο φόρο όπως είναι ο φόρος κληρονομιάς). Αν δεν ανταποκριθεί, τότε ο οφειλέτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης του ποσού που οφείλει. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο υπάρχουν πολύ κρίσιμες λεπτομέρειες:

- δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία η ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης στα χέρια του οφειλέτη εφόσον η βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή είναι έως 500 ευρώ. Έτσι, εφόσον ένας φορολογούμενος χρωστά έως 500 ευρώ η εφορία δεν μπορεί, για παράδειγμα, να προχωρήσει στην κατάσχεση του αυτοκινήτου του, του ποσού που έχει στο ταμείο της επιχείρησής του ή ακόμη και ενός ακινήτου του.

- επιτρέπονται οι κατασχέσεις στα χέρια τρίτων για ποσό οφειλής ακόμη και 0,01 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και για ποσό οφειλής, για παράδειγμα, 150 ευρώ η εφορία μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση απαιτήσεων του οφειλέτη στα χέρια τρίτων, όπως είναι τα ενοίκια, οι απαιτήσεις από πελάτες κα Ειδικά για την διενέργεια κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς του οφειλέτη ποσό υπολοίπου του λογαριασμού έως 50 ευρώ δεν μπορεί να κατασχεθεί

- υπάρχουν συγκεκριμένα ακατάσχετα όρια από μισθούς, συντάξεις αλλά και έναν τραπεζικό λογαριασμό που δηλώνει ο φορολογούμενος ως ακατάσχετο στο taxisnet. Το ακατάσχετο όριο από μισθό ή σύνταξη είναι 1.000 ευρώ. Για το ποσό του μισθού ή της σύνταξης από 1.000 έως 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 50% ενώ για το τμήμα του ποσού του μισθού ή της σύνταξης πάνω από 1.500 ευρώ κατάσχεται το σύνολο. Για παράδειγμα, από έναν συνταξιούχο με σύνταξη 800 ευρώ δεν γίνεται κατάσχεση. Αν η σύνταξη ή ο μισθός είναι 1.300 ευρώ τότε η εφορία μπορεί να κατάσχει κάθε μήνα το ποσό των 150 ευρώ. Αν ο μισθός είναι 2.000 τότε μπορεί να κατάσχει 750 ευρώ μηνιαίως. Τα κατασχετήρια για μισθούς ή συντάξεις αποστέλλονται στα λογιστήρια των επιχειρήσεων που εργάζονται οι μισθωτοί ή στα ασφαλιστικά ταμεία που καταβάλλουν τη σύνταξη.

- στα υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών υπάρχει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ αλλά από έναν και μόνο τραπεζικό λογαριασμό που δηλώνει ο φορολογούμενος στο taxisnet. Χρειάζεται προσοχή σε αυτό το σημείο. Στις περιπτώσεις που μισθωτός έχει συγκεντρώσει στον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό από αποταμίευση του μισθού του ποσό που ξεπερνά τα 1.250 ευρώ τότε, παρά το γεγονός ότι η αποταμίευση προέρχεται από μισθούς, μπορεί το ποσό να κατασχεθεί.

- για οφειλή άνω των 500 ευρώ ο προϊστάμενος της εφορίας μπορεί να κατασχέσει ακόμη και την κύρια κατοικία ενός οφειλέτη αν και υπάρχει εθιμικό δίκαιο ότι η κύρια κατοικία δεν κατάσχεται.

Η έκδοση κατασχετηρίου δεν σημαίνει και αυτόματο πλειστηριασμό. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο έφορος να εντάξει το ακίνητο σε πρόγραμμα πλειστηριασμού. Καθόλη τη διάρκεια πριν την εκτέλεση των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ο οφειλέτης έχει το δικαίωμα να εντάξει την οφειλή του σε ρύθμιση και, υπό προϋποθέσεις, να παγώσει τις κατασχέσεις.





capital

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου