8.10.16

ΠΥΛΟΣ - Μας ..." τρέλλανε " ο Δημ.Καφαντάρης - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ !!!

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ !!!

Μας " τρέλλανε" σήμερα ο Δήμαρχος Πύλου -Νέστορος και Α΄Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης 
Στο ανακαινισμένο γήπεδο της Πύλου ο Φωτογραφικός φακός "συνέλαβε " τον δήμαρχο να εκτελεί χρέη ...κηπουρού κουρεύοντας τον νέο χλοοτάπητα του γηπέδου.....
Άντε να δούμε δήμαρχε τι άλλες εκπλήξεις μας ετοιμάζεις !!!



Πέθανε σε ηλικία 104 ετών ο Στ. Παττακός

Έφυγε από τη ζωή , στις 11 το πρωί του Σαββάτου , από εγκεφαλικό στον ύπνο του ο εκ των πρωταιτίων  της Χούντας των Συνταγματαρχών, Στυλιανός Παττακός.
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη, στη γενέτειρα του, στην Αγία Παρασκευή του δήμου Αμαρίου.
Πιθανόν η υγεία του να κλονίστηκε από τη ληστεία που σημειώθηκε στο σπίτι του στα Πατήσια , πριν 3 ημέρες, όταν εισέβαλαν τρεις άγνωστοι.
Ο ίδιος εκείνη την ώρα κοιμόταν ενώ οι άγνωστοι  με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παραβίασαν την πόρτα της οικίας και αφού ακινητοποίησαν την Ουκρανή οικιακή βοηθό, πήραν κοσμήματα, συλλεκτικά νομίσματα και αναμνηστικά μετάλλια του.

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! Έτοιμες να χτυπήσουν τον Άσσαντ και την Ρωσία οι ΗΠΑ!


Russia Syria

Αξιωματούχοι από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα μιλήσει για «μη διπλωματικές λύσεις» στη Συρία.

Αν και προσπαθούν να παρουσιαστούν σε χαμηλούς τόνους, γιαυτό που πραγματικά μιλάνε είναι για μια στρατιωτική δράση εναντίον της συριακής κυβέρνησης, με επιθέσεις που θα μπορούσαν όμως να απειλήσουν και τις ρωσικές δυνάμεις που είναι μαζί τους, κάτι που πιθανόν θα σύρουν την Ρωσία σε έναν πόλεμο με τις ΗΠΑ.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έσπευσε χθές (7/8) να στείλει ένα προειδοποιητικό μήνυμα στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι έχουν αναπτυχθεί πρόσφατα συστήματα αεράμυνας στη Συρία ειδικά για την αντιμετώπιση επίθεσης από πυραύλους, και ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι «προσεκτικοί» και να επανεξετάσουν τις πιθανές συνέπειες τέτοιων χτυπημάτων, σύμφωνα με το mintpressnews.com.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραδέχθηκε ότι γνωρίζει για την Ρωσική προειδοποίηση, αλλά σε εσωτερικές συζητήσεις στους κόλπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ συνεχίζουν να εξετάζουν για «μη διπλωματικές» επιλογές, δηλαδή, την έναρξη ενός πολέμου με τη Ρωσία. Ο εκπρόσωπος John Kirby προστεθεί δεν θα υπήρχε καμία συζήτηση με τη Ρωσία για αυτό το θέμα.
Ο Kirby πρόσθεσε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν ήταν «σταματήσουν» στο Χαλέπι, και θα συνεχίζουν για να καταλάβουν το υπόλοιπο της πόλης αντί για την συριακή κυβέρνηση, η οποία τώρα βρίσκεται στην κατοχή της τρομοκρατικής τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Νούσρα - αλ-Κάιντα. Αυτό φαίνεται να είναι και το καίριο σημείο τριβής με τη Ρωσία.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!! Είσπραξη ...6 ευρώ απο κολοκυθάκια στην λαική ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5.000 ευρώ !!!

"ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ !!!"

Σε απόγνωση βρίσκονται δύο οικογένειες στην Κυπαρισσία μετά το πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ που επιβλήθηκε σε μέλη των οικογενειών τους, επειδή δε διέθεταν νόμιμη άδεια πώλησης αγροτικών προϊόντων στη Λαϊκή Αγορά Κυπαρισσίας, όπου και συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου το περασμένο Σάββατο.
Χθες, σε μια προσπάθεια μήπως και βρεθεί λύση και γλιτώσουν από το «εξοντωτικό», όπως είπαν, πρόστιμο, ζήτησαν να μιλήσουν στις εφημερίδες, αφού δεν έχουν χρήματα ούτε για να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Όπως εξιστόρησαν, βρέθηκαν να συλλαμβάνονται και να τους επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ, επειδή πωλούσαν ελάχιστα αγροτικά προϊόντα από το μποστάνι που έχουν στις αυλές των σπιτιών τους, για να βγάλουν το πολύ, όπως σημείωσαν, 5 με 10 ευρώ.
Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, αισθάνθηκαν, όπως ανέφεραν, πολύ άσχημα που συνελήφθηκαν, λες και ήταν κακοποιοί και εγκληματίες.
Φανερά καταβεβλημένη, τρέμοντας και με δάκρυα στα μάτια, η Διονυσία Φαραντζή, έχοντας δίπλα το σύζυγό της, είπε: «Είχα ένα τελαράκι κολοκυθάκια, ούτε γεμάτο, μια χούφτα λαχανάκια και μια κλουβίτσα μικρή ρόδια. Τα ρόδια δεν τα πούλησα. Μόνο τα λαχανάκια, 6 ευρώ. Αυτά ήταν τα λεφτά μου…» και ξέσπασε σε λυγμούς.
Στη συνέχεια και αφού μπόρεσε κάπως να ηρεμήσει, ανέφερε πώς έγινε το περιστατικό με τον αστυνομικό που τη ρώτησε εάν έχει άδεια και τη σύλληψή της. Η ίδια έχει κάνει διαδικασίες για να βγάλει νόμιμη άδεια, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι. Σημειώνει δε πως αδυνατεί με τον άντρα της να πληρώσουν το πρόστιμο και πρόσθεσε πως θα έπρεπε να τους κάνουν μια σύσταση και δε θα ξαναπήγαινε στη Λαϊκή.
Ο Σωτήριος Ζωγόπουλος, με τη σειρά του, είπε: «Έχω παράπονο που πριν δε με ενημέρωσε κανένας, ούτε από τη Δημοτική Αρχή ούτε και από Αστυνομία. Όσο για το πρόστιμο, το βλέπω 100% ότι είναι υπερβολή. Να μου κάνουν μια σύσταση πρώτα, όχι το ανώτερο πρόστιμο. Δε βρέθηκε κάποιος να μας κάνει μια σύσταση, να μας πει. Ούτε εγκληματίες να ήμαστε. Αυτά δε γίνονται. Μόνο στα γκάνγκστερ γίνονται. Για ένα μεροκάματο είμαστε. Αν μου είχαν κάνει σύσταση, θα έλεγα καλά μου κάνουν».

πηγή

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗ ΠΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΡΑΚΗ ΠΟΥ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ-ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου

Πέραν του χρυσού βαθμού της λευκής Ισοπαλίας που απέσπασε ο νεοφώτιστος στην κατηγορία της Γ’ Εθνικής Τσικλητήρας Πύλου στο Ταύρο την περασμένη αγωνιστική στην καυτή έδρα του Φωστήρα, πήρε μαζί του και τις άριστες εντυπώσεις από την υποδειγματική διαιτησία του Πειραιώτη Βλαντή που έπαιξε το παιχνίδι 50-50!!!
Όλοι όσοι εμπλέκονται και υποστηρίζουν τον Τσικλητήρα αυτό ακριβώς πρεσβεύουν. Αυτό ακριβώς ρομαντικά υποστηρίζουν ,αυτό ακριβώς επιθυμούν σε κάθε αγώνα της ομάδας. Να αντιμετωπίζονται εντός και εκτός έδρας από την εκάστοτε διαιτησία 50-50.
Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η αντίληψη για μια ομάδα που φέρει το όνομα του Κωστή Τσικλητήρα δις Ολυμπιονίκη ,και επιπλέον μια ομάδα που την υποστηρίζει ο Δήμαρχος και ολόκληρη η περιοχή.
Αυτή την αντιμετώπιση θέλουμε και για τον Τσικλητήρα και για κάθε αντίπαλο του.
Το ακούσατε καλά αυτό κ. Κώστα Πέρράκη και εσείς και οι συνεργάτες σας;
Το άκουσε καλά και ο παρατηρητής διαιτησίας κ. Σπυράκης από την γειτονική Ένωση της Λακωνίας του φίλου Παναγιώτη Καρρά;
Ο Τσικλητήρας ούτε θα επιδιώξει, ούτε θα διεκδικήσει ποτέ την εύνοια εις βάρος του αντιπάλου.

Δεν θα δεχτεί όμως να έρθει και ο αντίπαλος να του κατεβάσει τα παντελόνια ,πόσο μάλλον μέσα στο σπίτι του με την δική σας βοήθεια.
Οι άνθρωποι στην Πύλο ανησυχούν για την στάση του Αθηναίου διαιτητή Κώστα Περράκη όχι γιατί έχουν κάτι μαζί του αλλά γιατί αυτό που συνοδεύει το όνομά του ακόμη και από τον σύνδεσμό του να μην γράψω από την Ένωση του  σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν είναι και ότι καλύτερο.
Εξ άλλου  έχει και προηγούμενο ο Περράκης  με την Καλαμάτα το 2015 όταν σε ματς με τον Αιολικό στο 41΄ειδες ανύπαρκτο πέναλτι και αποβολή του Ιλιεφ σε μια φάση που ξεκίνησε και από θέση οφ- σαιντ και άφησε με 10 παίκτες την Μεσσηνιακή ομάδα στο 1-1 με τους ακρίτες.
Δικαιολογημένη η έντονη ανησυχία των παραγόντων της Πύλου για τον Αθηναίο ρέφερι που κατά το παρελθόν πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε φτάσει στο σημείο να πάρει τηλέφωνο τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και να του ζητήσει το λόγο γιατί δεν είχε συμπεριληφθεί στους πίνακες.
Εμείς κρατάμε την ανησυχία και τον προβληματισμό των παραγόντων της ομάδας της Πύλου για τον Περράκη, και θα περιμένουμε να δούμε την σημερινή διαιτησία του απέναντι στον Τσικλητήρα στο ντέρμπυ κορυφής με τον Πρωτοπόρο ΠΑΟ Βάρδας που οι άνθρωποι του πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν δείχνουν ανήσυχοι!!!
Οφείλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή στο αγαπημένο παιδί του Γενναίου που τον όρισε από την ΚΕΔ αλλά και στους βοηθούς του καθώς και στον Παρατηρητή Σπυράκη για το τι θα δει και τι θα γράψει.
Επισημαίνουμε και τονίζουμε δημόσια ότι από τον Περράκη και τον κάθε Περράκη ο Τσικλητήρας θέλει αλλά και απαιτεί το 50-50 και ίχνος παραπάνω.
Αυτό να το θυμάται ο Πέρράκης και οι βοηθοί του όταν μπουν στο γήπεδο της Πύλου.
Γιατί διαφορετικά θα μας δώσει το δικαίωμα να υποστηρίξουμε ότι στην Πύλο δεν πήγε για να σφυρίζει 50-50 όπως θα πρέπει να κάνει σε κάθε παιχνίδι αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα, ούτε πήγε για να δει αν κουνιούνται οι βάρκες στο λιμάνι .Ας μας διαψεύσει ότι δεν πήγε σε «ειδική αποστολή»
Για την Ιστορία θυμίζω και στο…Περράκη αν έχει διαφύγει της προσοχής του ότι την επομένη 6η αγωνιστική που ο Τσικλητήρας παίζει στη Χαλκίδα με την τοπική ομάδα, ο ΠΑΟ Βάρδας υποδέχεται στην έδρα του την Παναχαϊκή του Κώστα Κατσουράνη που αυτή τη στιγμή τους χωρίζουν μόνο …δύο βαθμοί!!!
Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε ο Αθηναίος διαιτητής του συνδέσμου του Βαρούχα και της Ένωσης του Δημητρίου που δεν ακούει κανέναν πάρα μόνο τον Γενναίο από την ΚΕΔ να κερδίσει μέσα στο γήπεδο και την δική μας μέχρι ενός σημείου προκατάληψη για ότι ακούγεται και την ανησυχία και των προβληματισμό των παραγόντων του Τσι κλητήρα.
Ας μας αποδείξει ο κ. Πέρράκης ότι είναι παρεξηγημένος από εμάς τους προκατειλημμένους η από αυτούς που ανακυκλώνουν το χυλό στο περιβάλλον που δραστηριοποιείται.
Ας μας διαψεύσει για να αποδείξει ότι δικαίως πήρε τον Πιλάβιο τηλέφωνο και ζήτησε τα ρέστα γιατί δεν ήταν στους πίνακες.
Έχει τη ευκαιρία σε ένα δύσκολο και δυνατό παιχνίδι να αποδείξει ότι δεν είναι «εργαλείο» αλλά έχει προσωπικότητα και ανεξαρτησία.
Αν δεν είναι …ψιλά γράμματα για αυτόν αυτά.
Θα περιμένουμε να δουμε τα έργα του για να τον κρίνουμε και πάλι έστω και μετά το «Έγκλημα» εάν το διαπράξει …

Πότε αλλάζουμε την ώρα;

Γιατί αλλάζει η ώρα;
Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτώβρη θα αλλάξει η ώρα από θερινή σε χειμερινή και ο δείκτης θα γυρίσει μια ώρα πίσω. 
Ειδικότερα η αλλαγή της ώρα θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 04:00 πμ θα γυρίσουμε το ρολόι μία ώρα πίσω.
Η ώρα αυτή θα διατηρηθεί έως τον Μάρτιο του 2017 όπου και θα αλλάξει σε θερινή την Κυριακή στις 26 Μαρτίου.
Γιατί αλλάζει η ώρα
Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ήταν ο εμπνευστής αυτής της ιδέας, την οποία «συνέλαβε» το 1784, ενώ στις αρχές του 20ου αιώνα, κατατέθηκε πρόταση στη βρετανική κυβέρνηση για αλλαγή της ώρας από τον Γουίλιαμ Γουίλετ, ο οποίος σε σχετικό άρθρο του έκανε εκτενή αναφορά στη «σπατάλη του φυσικού φωτός». 
Η πρώτη εφαρμογή αυτής της ιδέας στην πράξη έγινε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο με σκοπό να εξοικονομηθούν ενεργειακοί πόροι.
Στην συνέχεια, το μέτρο καταργήθηκε και ύστερα από την ενεργειακή κρίση του 1973, επανήλθε και ισχύει μέχρι σήμερα. Στην Ελλάδα το μέτρο της αλλαγής της ώρας υιοθετήθηκε το 1973, και η ώρα αλλάζει ως εξής:
- Η χειμερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα πίσω, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.
- Η θερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Αναστολή των απεργιακών της κινητοποιήσεων αποφάσισε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, μετά από τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.
Στην ανακοίνωσή τους, οι ελεγκτές σημειώνουν ότι ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον κ. Σπίρτζη.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Σεραφείμ Πέτρου, μετά από ένα «γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με τον υπουργό, ξεκαθαρίσαμε τα σκοτεινά σημεία και θα εισηγηθούμε αναστολή των απεργιακών μας κινητοποιήσεων».
Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υποδομών έκανε λόγο για απεργία χωρίς αιτήματα και καλούσε σε διάλογο ακόμα και σήμερα, ενώ άφηνε αιχμές και κατά της Νέας Δημοκρατίας.
Μετά από το μεσημέρι, οι εκπρόσωποι των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας είχαν τελικά συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον διοικητή της ΥΠΑ Κωνσταντίνο Λιντζεράκο, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση προκειμένου να σταματήσουν οι επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Απίστευτα πράγματα στην επαρχία: 15χρονη συνελήφθη μετά από ένταλμα - Δεν φαντάζεστε το λόγο...

Ένα κορίτσι μόλις 15 χρόνων διαπιστώθηκε από την έρευνα που έκαναν οι
αστυνομικοί της Ασφαλείας ότι είχε εμπλακεί σε μια υπόθεση διακεκριμένης κλοπής στο Μεσολόγγι, αλλά δεν είχε συλληφθεί λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Παρά τις κλήσεις που είχε δεχθεί η ανήλικη κοπέλα από τον ανακριτή Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου για να παρουσιαστεί ενώπιόν του και να απολογηθεί, εκείνη δεν εμφανίστηκε.
Έτσι, εκδόθηκε ένταλμα βίαιης προσαγωγής και η 15χρονη εντοπίστηκε στην πόλη, όπου συνελήφθη και θα προσαχθεί για απολογία.

Εξιχνιάστηκε η μεγάλη κλοπή στη Λαχαναγορά του Ρέντη

Συνελήφθησαν ένας άνδρας και τρεις γυναίκες 

Πέντε μέλη σπείρας, που είχαν διαρρήξει στις 11-8-2016 γραφεία εταιρείας οπωροκηπευτικών εντός της Κεντρικής Λαχαναγοράς στην περιοχή του Ρέντη και αφαιρέσει μεγάλο χρηματικό ποσό, συνελήφθησαν από άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Πειραιά στην περιοχή του Ταύρου.
Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, έναν 27χρονο άνδρα και τρεις γυναίκες ηλικίας 20, 22 και 43 ετών και έναν 21χρονο Αλβανό. Για την υπόθεση αναζητείται επίσης και ένα μέλος της σπείρας, ένας 17χρονος Αλβανός. Όπως προέκυψε από την έρευνα της ασφάλειας οι συλληφθέντες είχαν διαρρήξει γραφεία εταιρείας οπωροκηπευτικών εντός της Κεντρικής Λαχαναγοράς στην περιοχή του Ρέντη και είχαν αφαιρέσει από ντουλάπα μεγάλο χρηματικό ποσό, τιμολόγια συναλλαγών καθώς και μία επιταγή.
Στην κατοχή τους καθώς σε κατ' οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20.970 ευρώ που αποτελούσε μέρος της κλοπής, τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα- τα δύο είχαν αγορασθεί μετά τη διάρρηξη-ένα πιστόλι κρότου, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 3,2 γραμμ. και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα κλοπής οχημάτων

Από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Μία από τις μεγαλύτερες οργανωμένες ομάδες που έκλεβε οχήματα, κυρίως φορτηγά, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Στον Ασπρόπυργο εντοπίστηκε το διαλυτήριο που χρησιμοποιούσε για την αποσυναρμολόγηση των κλεμμένων οχημάτων, ενώ διαπιστώθηκε ότι η ίδια σπείρα είχε παράλληλη δράση και στην εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χασίς.
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας επιχείρησης, σε Αττική, Ιωάννινα και Αιτωλοακαρνανία την Τετάρτη και την Πέμπτη, συνελήφθησαν επτά μέλη της, και συγκεκριμένα τρεις Αλβανοί, δύο άνδρες 36 και 50 ετών και μία 43χρονη, ένας 31χρονος Νιγηριανός, ένας 31χρονος Σομαλός, ένας 46χρονος Καμερουνέζος κι ένας 54χρονος Έλληνας.
Ειδικότερα, ο 36χρονος Αλβανίας συνελήφθη στην περιοχή των Ιωαννίνων να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του μεγάλη ποσότητα χασίς, ενώ οι άλλοι δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο - προπομπό, συνελήφθησαν σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Εντός του διαλυτηρίου στον Ασπρόπυργο συνελήφθησαν οι άλλοι τρεις αλλοδαποί, ενώ ο 54χρονος Έλληνας εντοπίστηκε και συνελήφθη στα Μεσόγεια.
Όπως προέκυψε, η ομάδα ειδικευόταν στις κλοπές Ι.Χ. αυτοκινήτων, κυρίως φορτηγών, τα οποία αφαιρούσε από διάφορες περιοχές της Αττικής και μετέφερε στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου, σε μάντρα - διαλυτήριο οχημάτων, που λειτουργούσε για τον σκοπό αυτόν ως επιχείρηση «σκραπατζίδικο», με σκοπό τη συγκάλυψη των δραστηριοτήτων της.
Τα κλεμμένα οχήματα μεταφέρονταν στις εγκαταστάσεις του διαλυτηρίου, όπου οι δράστες είτε τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα ανταλλακτικά τους, είτε τα μετέφεραν αυτούσια σε διάφορες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν «παραγγελίες» για κλεμμένα αυτοκίνητα.
Σε άλλες περιπτώσεις, εξαρτήματα από τα αποσυναρμολογημένα οχήματα τα αποθήκευαν - φόρτωναν σε εμπορευματοκιβώτια και τα μετέφεραν σε διάφορες χώρες της Αφρικής.
Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν, μετέφεραν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ινδικής κάνναβης σε Αθήνα και άλλες πόλεις. Συγκεκριμένα, μετέβαιναν στον Νομό Ιωαννίνων όπου παραλάμβαναν τα ναρκωτικά, τα οποία οι συνεργάτες τους είχαν μεταφέρει φορτωμένα σε ζώα, μέσω απομακρυσμένων και δύσβατων ορεινών διαδρομών.
Για να αποφύγουν τη σύλληψή τους, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ασυρμάτους, με τους οποίους παρακολουθούσαν τις συχνότητες της Αστυνομίας, καθώς και άλλο όχημα το οποίο προπορευόταν και ειδοποιούσε για τυχόν μπλόκα και ελέγχους κατά μήκος της διαδρομής.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 64 περιπτώσεις κλοπής οχημάτων και δύο απόπειρες κλοπής.
Από τις έρευνες σε χώρους, κατοικίες και οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 72 κιλά και 895 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, τέσσερα κλεμμένα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και τέσσερις κλεμμένες μοτοσυκλέτες, κομμένο ΙΧ φορτηγό εντός εμπορευματοκιβωτίου προοριζόμενου για αποστολή στο εξωτερικό, διαλυμένα αυτοκίνητα, τμήματα κομμένων αυτοκινήτων, μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών και εξαρτημάτων κλεμμένων και κομμένων αυτοκινήτων καθώς και εργαλεία κοπής, περισσότερες από 50 πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, δεκάδες άδειες κυκλοφορίας, ασφαλιστήρια συμβόλαια και έγγραφα κλεμμένων αυτοκινήτων, πλήθος πλαστών ταυτοτήτων, εγγράφων και σφραγίδων, περισσότερα από 50 κλειδιά - διακόπτες απασφάλισης οχημάτων και 15 τηλεκοντρόλ από γκαραζόπορτες, πλήθος κοσμημάτων, δεκάδες κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, δύο πιστόλια, πιστόλι κρότου και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων.
Σε βάρος του 54χρονου Έλληνα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κακουργηματική απάτη, εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Η Αστυνομία εκτιμά ότι οι ίδιοι δράστες έχουν συμμετοχή σε εκατοντάδες άλλες παρόμοιες κλοπές, για τις οποίες συνεχίζονται οι έρευνες για να ταυτοποιηθούν.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΖΑΜΠΑ !!! «Ταρίφα» από την εφορία σε μικροπωλητές και για εμπόρευμα μόλις... 15 ευρώ !

Φωτό:Αρχείου
Πρόστιμο 3.100 ευρώ σε μικροπωλητές ​αν δεν ​δηλώνουν έναρξη 

Σε βαριά πρόστιμα από την εφορία οδηγεί η πρακτική πολλών –ακόμα και απελπισμένων από την οικονομική κρίση ανθρώπων- να απλώνουν πάγκους στο δρόμο για να πουλήσουν μικροπράγματα ευτελούς αξίας, χωρίς πρώτα να έχουν δηλώσει έναρξη εργασιών στην εφορία και χωρίς να προμηθευτούν ταμειακή μηχανή.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση πλανόδιου μικροπωλητή στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 3.100 ευρώ επειδή σε έλεγχο τοπικής ΔΟΥ στις 8-6-2015, βρέθηκε να πουλάει μπιζού του ενός ή των δύο ευρώ, χωρίς να έχει κάνει πρώτα έναρξη επαγγέλματος.

Ο ίδιος ζήτησε την επιείκεια των ελεγκτών, αναφέροντας ότι το έκανε για πρώτη φορά στη ζωή του, λόγω οικονομικής ανέχειας. Όπως ανέφερε στην ενδικοφανή προσφυγή που υπέβαλε για να ακυρώσει ή μειώσει το πρόστιμο, «για πρώτη φορά, στις 8-6-2015 τοποθέτησε υπαίθριο πάγκο έκθεσης ψευδοκοσμημάτων, συνολικής αξίας όλου του εμπορεύματος δέκα πέντε ευρώ (15€), δοκιμαστικά μέσα στην απελπισία του για την οικονομική του ένδεια, προκειμένου, αφού διαπιστώσει εάν υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη εργασιών στην αρμόδια ΔΟΥ και την ημέρα εκείνη έτυχε να γίνει ο έλεγχος από τα αρμόδια όργανα». Υποστήριξε δε πως «δεν είχε την παραμικρή πρόθεση φοροδιαφυγής, καθώς το αντικείμενο των εργασιών ήταν τόσο μηδαμινής αξίας».

Επικαλέστηκε όμως και ότι «τα πρόστιμα, που ξεπερνούν εμφανώς τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων και η ανέφικτη εισπραξιμότητά τους, καθίστανται, εκ του λόγου αυτού και μόνον, καταχρηστικά».

Ποια ήταν τα πρόστιμα;

Καταλογίστηκε σε βάρος του να πληρώσει το ποσό των 3.100 ευρώ. Τα 2.500 επειδή δεν τήρησε απλογραφικά βιβλία και 600 ευρώ επειδή δεν προμηθεύτηκε Φορολογική Ταμειακή Μηχανή, αφού διαπιστώθηκε πως δεν έχει κάνει έναρξη και δεν εξέδιδε αποδείξεις.

Έξι μήνες μετά, ο πολίτης κατέφυγε και στην Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ανατρέψει ή να ελαφρύνει τα πρόστιμα..

Ωστόσο η Επιτροπή, που δεν λειτουργεί σαν μέσο συμβιβασμού αλλά κρίνει προδικαστικά αν τηρήθηκαν ή όχι όσα προβλέπουν οι νόμοι, απέρριψε το αίτημα.

Η απόφασή της αποτελεί ουσιαστικά «μπούσουλα» για όλες τις εφορίες και όλους τους φορολογουμένους,
​προκειμένου να αντιμετωπίζονται ομοιόμορφα όλες οι ανάλογες περιπτώσεις.

Και η Επιτροπή έκρινε ότι καλώς επιβλήθηκαν οι ποινές που προβλέπονται όταν παραβιάζονται οι διατάξεις για όσους δεν παίρνουν ΑΦΜ, δεν κάνουν έναρξη, δεν έχουν ταμειακές και δεν εκδίδουν αποδείξεις.

Επιπλέον όμως, η Επιτροπή προβάλλει και λόγους ισονομίας έναντι άλλων πλανόδιων πωλητών ή και προστασίας του στεγασμένου εμπορίου, επικαλούμενη στην απόφασή της με την οποία απορρίπτει την προσφυγή, τα άρθρα 4, 25 και 106 του Συντάγματος, αναφέροντας επί λέξει τα εξής:

- «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου» και «συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους»
- «Το Κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης»

- «Η υπεξαίρεση και ιδιοποίηση εσόδων του Δημοσίου εξαιτίας της διάπραξης φοροδιαφυγής (...) "δεν συμβάλει στη συμμετοχή – συνεισφορά – χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη» αλλά αντίθετα «προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και παραβιάζει τα χρηστά ήθη».

- «Η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται ν' αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της Εθνικής Οικονομίας».

Γυναίκα ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ σε πάγκο Γ΄ εθνικής

Η Ανθούλα Σαββίδου γράφει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία ανδρικής ποδοσφαιρικής ομάδας σε επίπεδο Γ’ εθνικής κατηγορίας.
Η προπονήτρια κλήθηκε χθες από τη διοίκηση του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας Πιερίας ν’ αντικαταστήσει τον Νίκο Θεοδοσιάδη στον πάγκο της ομάδας, ο οποίος απομακρύνθηκε από το πόστο του μετά την ήττα με 3-0, εντός έδρας, από τον Απόλλωνα Λάρισας.
Η Σαββίδου είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Β, η οποία έχει εμπειρία από την κατηγορία, καθώς πέρυσι ήταν όλη τη χρονιά συνεργάτης του Θεοδοσιάδη, ενώ έχει παίξει και ποδόσφαιρο στο παρελθόν για αρκετά χρόνια, στην ομάδα των Πιερίδων Μουσών. Η Κατερινιώτισσα προπονήτρια θα κάνει το ντεμπούτο της, καθώς θα είναι στον πάγκο της ομάδας της Πιερίας στο παιχνίδι του Βελεστίνου κόντρα στον Ρήγα Φεραίο για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ κατηγορίας, έχοντας για συνεργάτη της, τον προπονητή τερματοφυλάκων, Βαγγέλη Μήθυμη.
Ο πρόεδρος του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, Γιώργος Γαβρίδης, αποκάλυψε με δηλώσεις του στο «metrosport» ότι η ομάδα του δεν ψάχνει για προπονητή, κάτι που σημαίνει ότι είναι διατεθειμένος να δώσει την ευκαιρία στην Σαββίδου. «Θα της δώσουμε την ευκαιρία. Είναι οριστικό. Δεν ψάχνουμε για προπονητή», δήλωσε σχετικά αργά χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της ομάδας.
Ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας μετρά μετά από τέσσερις αγωνιστικές μία νίκη και τρεις ήττες και οι άνθρωποι της ομάδας ευελπιστούν πως η Ανθούλα Σαββίδου θα καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και να οδηγήσει τους ποδοσφαιριστές της σε νέες επιτυχίες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Για πολλοστή φορά λαθρομετανάστες στη Πύλο

131 συνολικά είναι οι * λαθρομετανάστες που αποβιβάστηκαν στην Μεθώνη από δουλεμπορικό που εξέπεμψε SOS τις πρωινές ώρες  ανοικτά της Πύλου

Από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή μαζί με κατοίκους βρέθηκαν στο πλευρό τους  με σκοπό  στη σύντομη παραμονή τους στην Πύλο  να διαβιώσουν με ανθρώπινες συνθήκες

Αυτή την ώρα οι μετανάστες  «φιλοξενούνται» στα αποδυτήρια του γηπέδου της Μεθώνης
Στην πλειοψηφία τους οι λαθρομετανάστες δηλώνουν Αφγανοί και Σύριοι


 ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ !!

* ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ θεωρούνται όσοι προέρχονται από την εμπόλεμη περιοχή της Συρίας
* ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  είναι όλοι όσοι  προσπαθούν  να εισέλθουν λαθραία σε καποια χώρα της Ε.Ε για αναζήτηση μιάς καλύτερης μοίρας

Συνελήφθη 20χρονος που εκβίαζε 12χρονη σε site παιδικής πορνογραφίας


Συνελήφθη 20χρονος που εκβίαζε 12χρονη σε site παιδικής πορνογραφίας

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, για τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, των πορνογραφικών αναπαραστάσεων ανηλίκων και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε βάρος ανήλικης. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της μητέρας 12χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης, που συνομιλούσε με την κόρη της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την έπεισε να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες, προσποιούμενος ότι είναι συνομήλικο της κορίτσι.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα ο δράστης δημοσίευσε τις φωτογραφίες στην ίδια ιστοσελίδα, ενώ επιπλέον απειλούσε την ανήλικη με νέα δημοσίευση, προκειμένου να του αποστείλει και άλλες φωτογραφίες.
Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας και παραγγέλθηκε στη Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.
Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων - δεδομένων από την οποία ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη στην οικία του 20χρονου σε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
Ακολούθως αστυνομικοί, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διεξήγαγαν έρευνα και από την επιτόπια έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και συνελήφθη.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και δύο κινητά τηλέφωνα με αντίστοιχες κάρτες SIM, τα οποία θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
· Τηλεφωνικά: 111 88
· Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
· Μέσω twitter : @ CyberAlertGR

Απάνθρωπος βιασμός 26χρονης από τον ιερέα θείο της!

Ποινή φυλάκισης 10 ετών στον ρασοφόρο 

Η αξιοπιστία της 26χρονης παραπονούμενης αλλά και ο εντοπισμός σπέρματος σε σεντόνι, το οποίο ταυτοποιήθηκε μαζί του, δεν άφηναν περιθώρια ανατροπής της καταδίκης ιερέα χωριού της επαρχίας Λευκωσίας, ο οποίος βίασε την κόρη του αδελφού του.

Το ειδεχθές έγκλημα διαπράχθηκε τον Μάιο του 2013 και η υπόθεση εκδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας το οποίο, αφού έκρινε ένοχο τον ρασοφόρο κατηγορούμενο, του επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα ετών.

Όπως γράφει ο Πολίτης η παραπονούμενη διέμενε στη Λευκωσία και μετακόμισε στο χωριό όταν ο ιερέας της τηλεφώνησε και την παρακάλεσε να μεταβεί στην κοινότητα για να βοηθήσει τον πατέρα της στην επιχείρηση που είχε, επειδή ήταν άρρωστος. Η νεαρή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του θείου της, ο οποίος της παραχώρησε ένα καραβάνι που είχε για να διαμένει προσωρινά.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως αυτά παρατίθενται στην απόφαση του Εφετείου, «ένα βράδυ, περί τα τέλη Μαΐου 2013, που η παραπονούμενη πήγε στο καραβάνι για να κοιμηθεί αισθανόμενη μεγάλη σωματική και ψυχολογική κούραση, ήρθε στο δωμάτιό της ο ιερέας, κάθισε στο κρεβάτι της και άρχισε να της μιλά. Στην πορεία άρχισε να της κάνει μασάζ στην πλάτη ενώ αυτή φορούσε τα ρούχα της, με αποτέλεσμα να αποκοιμηθεί.

Σε εκείνο το στάδιο η παραπονούμενη άρχισε να διερωτάται κατά πόσο ο θείος της δεν την έβλεπε ως κόρη του -όπως η ίδια πίστευε- και αν προσπαθούσε στην πραγματικότητα να την προσεγγίσει ως άντρας. Το μεσημέρι της επόμενης μέρας η παραπονούμενη πήγε στο καραβάνι για να κάνει ντους, σκοπεύοντας στη συνέχεια να επιστρέψει στη δουλειά της. Βγαίνοντας από το ντους και φορώντας μπουρνούζι, είδε τον ιερέα θείο της μπροστά της, στο σαλόνι. Αμέσως επέστρεψε στο δωμάτιό της.

Μόλις φόρεσε το νυχτικό της, ο ιερέας εισήλθε στο δωμάτιο, φορώντας μποξεράκι και ένα πουκάμισο μισάνοιχτο. Κάθισε δίπλα της στο κρεβάτι και άρχισε να της μιλά για γυναίκες και φιλενάδες που είχε και γενικώς να της λέει κουβέντες σεξουαλικού περιεχομένου. Προτού προλάβει να αντιδράσει η παραπονούμενη, την έπιασε από τα χέρια, την έριξε στο κρεβάτι ανάσκελα και πέφτοντας ολόκληρος πάνω της άρχισε να τη φιλά στα χείλη και να την αγγίζει με τα χέρια του στο στήθος, στα οπίσθια και σε ολόκληρο το σώμα της. Η παραπονούμενη, αντιδρώντας, τον έσπρωχνε, λέγοντάς του να φύγει. Αυτός εξακολουθούσε να είναι από πάνω της, να τη χαϊδεύει και να τη φιλά στο πρόσωπο και στο λαιμό με λυσσαλέο τρόπο». Ακολούθησε ο κτηνώδης βιασμός της από τον ιερέα θείο της.

Η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε μερικές ημέρες μετά και προς τούτο δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις. Στο πλαίσιο της καταγγελίας, η 26χρονη παρέδωσε και ένα σεντόνι. Σε αυτό εντοπίστηκε το σπέρμα του ιερέα.

Επί του προκειμένου, στην απόφαση του Εφετείου σημειώνεται ότι «υπό το όλο πρίσμα των γεγονότων, η κρίσιμη μαρτυρία στο συγκεκριμένο ζήτημα αφορούσε το γενετικό υλικό και μόνο, ήτοι, τα σπερματικά κύτταρα του καταδικασθέντος. Ήταν, από τη φύση της, μαρτυρία ανεξάρτητη και ενίσχυε, με βάση τα γεγονότα που καλύπτουν την παρούσα περίπτωση, την εκδοχή του θύματος για διάπραξη του αδικήματος και βεβαίως συνέδεε άρρηκτα τον ιερέα με την εγκληματική συμπεριφορά. Υπό τις συνθήκες αυτές, συνιστούσε ενισχυτική μαρτυρία αυτής της παραπονούμενης, αναφορικά με τη σεξουαλική επαφή και την ταυτότητα του δράστη».

Το Εφετείο απέρριψε ομόφωνα όλους τους λόγους έφεσης και επικύρωση την καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου.

Αρχικά ο ιερέας άσκησε έφεση και εναντίον της 10ετούς φυλάκισης που του επιβλήθηκε θεωρώντας πως ήταν έκδηλα υπερβολική αλλά στην πορεία την απέσυρε.

Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές στη Ζάκυνθο

Στην πόλη της Ζακύνθου, στην οδό Αρτέμιδος, οι δυνατοί άνεμοι έριξαν ένα τεράστιο ευκάλυπτο πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα το Ι.Χ. να υποστεί σοβαρές ζημιές (φωτ. αρχείου).
Ανεμοστρόβιλος χτύπησε, για τρίτη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, τη Ζάκυνθο στην περιοχή Λυκούδι ξηλώνοντας τη σκεπή από σπίτι όπου διαμένει πολυμελής οικογένεια.
Στην πόλη της Ζακύνθου, στην οδό Αρτέμιδος, οι δυνατοί άνεμοι έριξαν ένα τεράστιο ευκάλυπτο πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα το Ι.Χ. να υποστεί σοβαρές ζημιές.
Ακόμα, στο Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου, κατέρρευσε τοιχίο στο βοηθητικό γήπεδο του σταδίου, ενώ στην περιοχή Κρυονέρι, πτώσεις βράχων έκλεισαν για πολύ ώρα την κυκλοφορία στο δρόμο.
Πολλά προβλήματα, τέλος, δημιουργήθηκαν στην περιοχές, Καταστάρι, Αλυκές, Αλυκανά και Πηγαδακια.

ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ !!! Κλείνουν σωρηδόν τα μπλοκάκια για να γλυτώσουν τα χαράτσια

Ουρές σχηματίζουν στις εφορίες όλης της χώρας όσοι έχουν μπλοκάκια (δελτία παροχής υπηρεσιών) προκειμένου να γλυτώσουν τα νέα χαράτσια που φέρνει το νέο ασφαλιστικό.

Οι φορολογούμενοι κλείνουν τα μπλοκάκια τους καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2017, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές με συντελεστή 26%, επί του καθαρού εισοδήματος.
Η κατώτατη εισφορά, που θα καλούνται όλοι να υποβάλουν είτε είχαν είτε όχι κάποιο μήνα εισόδημα φθάνει τα 131 ευρώ.
Επιπλέον, εκτός των ασφαλιστικών εισφορών, όσοι έχουν μπλοκάκι υποχρεούνται να πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος που αγγίζει τα 650 ευρώ το χρόνο.

Εντοπίστηκε η θαλαμηγός με τους 130 λαθρομετανάστες κοντά στην παραλία της Μεθώνης


Εντοπίστηκε η θαλαμηγός με τους 130 παράτυπους κοντά στην παραλία της Μεθώνης

Θαλαμηγός με περίπου 130 λαθρομετανάστες, εντοπίστηκε από σκάφος του λιμενικού σώματος κοντά στην παραλία της Μεθώνης. 

Πέντε με έξι από τους επιβαίνοντες μετανάστες, είχαν καταφέρει να βγούν μόνοι τους στην παραλία της περιοχής.

Οι λαθρομετανάστες είχαν ζητήσει βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112.

Το 90% των δηλητηριάσεων στα παιδιά συμβαίνει στο σπίτι

Τι πρέπει να κάνουμε

Το 90% των δηλητηριάσεων στα παιδιά σημειώνονται μέσα στο σπίτι, ενώ το 81% του συνολικού αριθμού δηλητηριάσεων που παρατηρούνται σε παιδιά συμβαίνουν σε ηλικίες κάτω των 5 ετών. Οι δηλητηριάσεις αποτελούν την πιο συχνή μορφή ατυχημάτων στα παιδιά. Ωστόσο, στοιχεία ερευνών δείχνουν ότι είναι σπάνια θανατηφόρες στις μικρές ηλικίες, σύμφωνα με την νοσηλεύτρια της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων Παίδων του «Ιπποκρατείου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Εμμανουέλα Αγγελή.

Με αφορμή ανακοίνωσή της με θέμα «Φαρμακευτική δηλητηρίαση Παίδων - Προσέλευση σε ΤΕΠ - Τρόπος αντιμετώπισης - Νομικές προεκτάσεις», στη 2η ημερίδα Επιστημονική Νοσηλευτική Ημερίδα «Νοσηλευτικοί Ορίζοντες», του Νοσοκομείου Γρεβενών, η κ. Αγγελή εξήγησε ότι δηλητήριο είναι κάθε ουσία η οποία όταν μπει στον οργανισμό, σε αρκετή ποσότητα, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ή προσωρινή βλάβη. Μπορεί να είναι κάποια ουσία που πήραμε από το φυσικό περιβάλλον (π.χ. τρώγοντας μανιτάρια) ή κάποια τεχνητή ουσία (π.χ.καθαριστικά σπιτιών, σιρόπια κ.α).

«Ο συχνότερος τρόπος δηλητηρίασης είναι η κατάποση από το στόμα, ενώ σπάνια γίνεται εισπνοή από το αναπνευστικό σύστημα ή  απορρόφηση από το δέρμα. Σχεδόν το σύνολο των δηλητηριάσεων στην παιδική ηλικία (90%) συμβαίνει μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με επιδημιολογικά στοιχεία του 2013 από το Κέντρο Δηλητηριάσεων οι δηλητηριάσεις που αφορούν παιδιά, ηλικίας 0-14 ετών, καταλαμβάνουν το 52,2% του συνόλου των δηλητηριάσεων. Στη βρεφική ηλικία (0-1 έτους) είναι 3,4% επί των παιδικών δηλητηριάσεων. Πιο επικίνδυνες ηλικίες είναι μεταξύ 1-5 ετών όπου συμβαίνει το 81% των δηλητηριάσεων της παιδικής ηλικίας. Στην ηλικία 5 - 10 ετών η συχνότητα είναι 11,9%, ενώ σαφής μείωση παρατηρείται στις ηλικίες 10 - 14 ετών (3,7%)», σημείωσε η κ. Αγγελή.

Σύμφωνα με δεδομένα του Κέντρου Δηλητηριάσεων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες διαπιστώνεται ότι υπερτερούν σαφώς οι δηλητηριάσεις από φάρμακα. Στις ηλικίες 1 - 5 ετών υπερτερούν αθροιστικά διάφορα χημικά προϊόντα που βρίσκονται στοσπίτι (είδη οικιακής χρήσης, διάφορες χημικές ουσίες, καλλυντικά) για τα οποία πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα σωστής φύλαξης.

Αναφερόμενη στους λόγους των δηλητηριάσεων στην παιδική ηλικία, η κ. Αγγελή επεσήμανε ότι τα παιδιά είναι περίεργα και εξερευνούν τον κόσμο με όλες τους τις αισθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της γεύσης. «Ως εκ τούτου, το σπίτι και ο περιβάλλων χώρος μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο μέρος για ακούσια δηλητηρίαση» είπε.

Τα μοτίβα της δηλητηρίασης αλλάζουν ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα τον τύπο της έκθεσης τη φύση και τη δόση του δηλητηρίου. «Με βάση τα στατιστικά στοιχεία στην Αμερική, η αυτο - έκθεση των παιδιών ευθύνεται για το 95% των φαρμακευτικών δηλητηριάσεων. Συχνότερες αιτίες είναι η υπερβολική ζωηράδα των παιδιών, η έντονη περιέργεια τους, η μεγάλη επιθυμία να βάλουν στο στόμα τους διάφορα πράγματα τόσο για να εξακριβώσουν τη φύση τους, όσο και για να ευχαριστηθούν γενικά», ανεφερε η κ. Αγγελή.

Παράλληλα, σημείωσε, ότι το είδος και ο τρόπος με το οποίο δηλητηριάζονται τα παιδιά έχει σχέση:
α) με το εθνικό και βιοτικό επίπεδο: 40% των δηλητηριάσεων στις υποανάπτυκτες χώρες οφείλονται στο φωτιστικό και θερμαντικό πετρέλαιο.
β) τις καθημερινές συνήθειες του λαού: χώρες που χρησιμοποιείται το γκάζι: δηλητηριάσεις με μονοξείδιο του άνθρακα.
γ) τη σύνθεση του πληθυσμού: παιδιά αγροτικών περιοχών δηλητηριάζονται ευκολότερα με φάρμακα και εντομοκτόνα.
δ) το ρεύμα της σύγχρονης συνταγογραφίας: ηρεμιστικά, αντιβιοτικά και αντιπυρετικά  βρίσκονται πρώτα από σειράς συχνότητας στις φαρμακευτικές δηλητηριάσεις. Συγκεκριμένα τα: αναλγητικά (10%), καθαριστικά ή απολυμαντικά σκευάσματα (9,5%), καλλυντικά προϊόντα (9%) ξένα σώματα (5%), φυτά (4,7%), κατασταλτικά υπναγωγά φάρμακα (4,4%), αντιβηχικά σιρόπια (4,3%).

Ενδείξεις ότι το παιδί έχει δηλητηριαστεί, όπως ανέφερε η κ. Αγγελή είναι η «σύλληψή» του επ' αυτοφώρω, η απώλεια φαρμάκων, η αποκάλυψη από το ίδιο το παιδί, η εμφάνιση συμπτωμάτων όπως: ανησυχία, διαταραχές συνείδησης, παραισθήσεις, σπασμοί, αιμορραγίες, εμετοί, διάρροιες δερματικές αλλοιώσεις.

Τί πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση δηλητηρίασης


Για να αντιμετωπίσουμε τη δηλητηρίαση το βασικό είναι η παροχή πρώτων βοηθειών με σκοπό τη διατήρηση των ζωτικών του λειτουργιών, της αναπνοής και της κυκλοφορίας και η όσο το δυνατόν ταχύτερη εξουδετέρωση, ή απομάκρυνση του δηλητηρίου από τον οργανισμό.

Καλούμε το Κέντρο Δηλητηριάσεων (210-7793777) ή μεταφέρουμε το παιδί στο νοσοκομείο. Διευκρινίζουμε το είδος του φαρμάκου και την ποσότητα. Εάν η ουσία είναι καυστικής προέλευσης η οδηγία από το Κέντρου Δηλητηριάσεων είναι όχι στην πλύση στομάχου.

«Οι δηλητηριάσεις αποτελούν το 10% των επειγόντων ιατρικών περιστατικών παγκοσμίως. Πρέπει να αντιμετωπίζονται χωρίς καθυστέρηση στον χώρο του νοσοκομείου, ανεξάρτητα από την παρουσία ή όχι συμπτωμάτων. Η υποστηρικτική αγωγή αποτελεί το κλειδί στην αντιμετώπιση των δηλητηριάσεων. Σε ειδικές περιπτώσεις, απαιτείται η χορήγηση αντιδότου. Οι ασθενείς με επηρεασμένο επίπεδο επικοινωνίας πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, με χορήγηση οξυγόνου, γλυκόζης, θειαμίνης και ναλοξόνης» κατέληξε η κ. Αγγελή.


in.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Άγριο ξύλο μεταξύ γυναικών σε πολυκατάστημα για ένα... μπουκάλι νερό


Βίντεο: Άγριο ξύλο μεταξύ γυναικών σε πολυκατάστημα για ένα... μπουκάλι νερό
Οι δύο γυναίκες αγόραζαν προμήθειες στο Walmart ενόψει του τυφώνα Μάθιου που πλησιάζει στην περιοχή
Μπορεί ο τυφώνας Μάθιου να μην έχει φτάσει ακόμα στη Νότια Φλόριντα των ΗΠΑ, ωστόσο ένας άλλος «τυφώνας» χτύπησε μέσα σε ένα πολυκατάστημα Walmart του Μαϊάμι, το οποίο έκαναν «καλοκαιρινό» με τα... μαλλιοτραβήγματά τους δύο ευέξαπτες Αμερικανίδες.
Στο βίντεο που κατέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυς του περιστατικού οι δύο γυναίκες εμφανίζονται να χτυπούν η μία την άλλη με λύσσα, με την πιο μικρόσωμη να δέχεται φυσικά τις περισσότερες μπουνιές αλλά και να «ανταπαντά» με αξιοθαύμαστο σθένος.
Παρά το εμφανές σωματικό πλεονέκτημα της αντιπάλου της, η μικρόσωμη γυναίκα δεν πτοήθηκε ούτε καν όταν δέχτηκε το δυνατό χτύπημα ενός καροτσιού με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί το στήθος της. Έτσι συνέχισε να μάχεται γυμνόστηθη (σαν σύγχρονη... αμαζόνα) πετώντας κονσέρβες στην σωματώδη αντίπαλό της.
Σύμφωνα με το άτομο που ανέβασε το βίντεο στα social media, η αιτία του άγριου τσακωμού των δύο γυναικών ήταν ότι και οι δύο διεκδικούσαν την τελευταία συσκευασία με εμφιαλωμένα νερά, ενόψει του τυφώνα Μάθιου που πλησιάζει στην περιοχή. protothema.gr

Δείτε το βίντεο που κάνει τον γύρο των αμερικανικών ΜΜΕ.

Γιατί οι σαραντάρες έχουν διπλές τις χάρες....

Τα 40 έτη θεωρούνται μια πολύ ερωτική ηλικία για τη γυναίκα.
 
Πολλοί άνδρες πιστεύουν πως η γυναίκα στην τέταρτη δεκαετία της ζωής της κάνει το καλύτερο σεξ. Η εμπειρία της στις σχέσεις και στις ερωτικές πρακτικές κάνει τη 40άρα πολύ θελκτική για έναν άνδρα ειδικά όταν είναι νεότερος και όχι πολύ έμπειρος στο κρεβάτι. Από την άλλη μεριά όμως οι γυναίκες ανησυχούν για τη μείωση της ερωτικής δραστηριότητας, ως συνέπεια της σωματικών αλλαγών που φέρνει η συγκεκριμένη ηλικία.

Μια νέα έρευνα διερεύνησε την ερωτική ζωή των γυναικών στη μέση ηλικία. Πώς ανταποκρίνεται η γυναίκα στις αλλαγές; Απολαμβάνει το ίδιο τον έρωτα όπως και πριν; Μελετητές από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπεργκ επιχείρησαν να δώσουν απάντηση.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας οι γυναίκες κάνουν λιγότερο σεξ μετά τα 40 αλλά φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη διαφορά στις ερωτικές τους συνευρέσεις όσον αφορά την ποιότητά τους. Οι συμμετέχουσες στην έρευνα δήλωσαν στην πλειοψηφία τους ότι απολαμβάνουν το σεξ πιο πολύ από ότι στα είκοσι ή στα τριάντα. Πώς το εξηγείται όμως αυτό;

Η «φθορά» του σώματος δεν έχει καμία σημασία. Οι γυναίκες στην ηλικία των σαράντα έχουν μεγαλύτερη ερωτική αυτοπεποίθηση και αυτό σημαίνει ότι ξέρει να χειριστεί ακόμα και δύσκολες ερωτικές καταστάσεις που σε άλλη περίπτωση θα στερούσαν την απόλαυση σε ένα ζευγάρι. Μια τέτοια περίπτωση για παράδειγμα είναι η στυτική δυσλειτουργία στον άνδρα, τονίζουν οι μελετητές. Μια μικρότερη γυναίκα είναι πολύ πιθανόν να μη μπορεί να διαχειριστεί ένα τέτοιο πρόβλημα με ευκολία με αποτέλεσμα τα σεξουαλικά προβλήματα στη σχέση να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.

Η γυναίκα στα 40 είναι πολύ πιο επικοινωνιακή. Μπορεί να εκφράσει με ευκολία τι θέλει και τι δε θέλει στο σεξ αλλά και να κατανοήσει τι ζητά ο ερωτικός της παρτενέρ. Έχει γνώση του εαυτού της και έτσι μπορεί να κατανοήσει καλύτερα και τον παρτενέρ της.

«Ένα από τα πιο σημαντικά συμπεράσματά μας ήταν ο μεγάλος αριθμός των γυναικών που ανέφεραν πως δεν είχε πια σημασία η συχνότητα του σεξ αλλά η συναισθηματική πλευρά της πράξης. Πολλές από τις γυναίκες αυτές τόνιζαν πως τους αρέσει να πειραματίζονται πια και να δοκιμάζουν καινούργια πράγματα, με στάσεις που δεν είχαν επιχειρήσει ποτέ στο παρελθόν»


BINTEO - Πως να κοιμίσετε το μωρό σας σε 42 δευτερόλεπτα!

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι γονείς είναι φυσικά να καταφέρουν να αποκοιμίσουν τα νεογέννητα μωρά τους.
Μερικοί γονείς, είναι τυχεροί και το μωρό τους κοιμάται εύκολα και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε προλαβαίνουν να ξεκουραστούν και οι ίδιοι.
Επειδή, όμως, αυτό είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, δείτε ένα απίστευτο κόλπο για να κάνετε το μωρό σας να αποκοιμηθεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Για την ακρίβεια μόλις 42 δευτερόλεπτα!
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, λοιπόν, είναι να πάρετε ένα απαλό χαρτομάντηλο και να το περνάτε χαλαρά πάνω από πρόσωπο του μωρού!



Iatropedia

ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ !!! : 10.000 οικογένειες υποστηρίζονται πλέον από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων


Πάνω από 10 - 15 νέα άτομα προσέρχονται καθημερινά στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης και ζητούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποστήριξης.

Εικόνα αποκαλυπτική της φτώχειας και εξαθλίωσης που θερίζει στις γειτονιές της Αθήνας και όλης της χώρας.

«Το 2012 ξεκινήσαμε τον Κόμβο με 2.500 οικογένειες δικαιούχους και σήμερα έχουμε φτάσει τις 10.000 οικογένειες, που αντιστοιχούν σε 26.000 άτομα. Απ’ αυτά περίπου 5.000 είναι παιδιά μέχρι 15 - 16 ετών», λέει στην «Κ» η κυρία Ελένη Κατσούλη, πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. «Η τάση είναι διαρκώς αυξανόμενη, όπως και οι αριθμοί των δικαιούχων. Εντυπωσιακό είναι το πώς άλλαξε και η σύνθεση. Όταν ξεκινήσαμε, το 70% ήταν μετανάστες και το 30% ελληνικής καταγωγής. Τώρα τα ποσοστά έχουν αντιστραφεί», σημειώνει η κ. Κατσούλη.

Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας στο Παλιό Φρουραρχείο εφοδιάζεται από προσφορές απλών πολιτών και χορηγίες εταιρειών και μοιράζει τρόφιμα (μία φορά τον μήνα), ρουχισμό (τρεις φορές τον χρόνο), είδη για τα βρέφη και τα παιδιά κ.λπ. Δικαιούχοι είναι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι είναι κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας (ατομικό εισόδημα 4.512 ευρώ), έχουν κάρτα ανεργίας ή είναι ανάπηροι.

Περισσότερα στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γιάννη Ελαφρού στην Καθημερινή.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ - Επεισόδια και φωτιές στον καταυλισμό προσφύγων της Σούδας στη Χίο


Επεισόδια και φωτιές στον καταυλισμό προσφύγων της Σούδας στη Χίο

Αναστάτωση έφερε στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στη Χίο, η βροχή που έπληξε το βράδυ το νησί.Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα μετανάστες άρχισαν να διαμαρτύρονται, ενώ ακολούθησαν μικροεπεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων προκλήθηκε πυρκαγιά εντός του καταυλισμού.
Με την επέμβαση των ΜΑΤ ηρέμησαν τα πνεύματα ενώ άμεσα έφτασε στο σημείο η Πυροσβεστική με 3 οχήματα και 7 άνδρες.
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός, κάνει λόγο για 6 καμένους λυόμενους οικίσκους και πρόκληση εκτεταμένων ζημιών σε άλλους 2.

ΒΙΝΤΕΟ - Νύφη έβαλε το κορμάκι της και χόρεψε Beyonce στη δεξίωση


Νύφη έβαλε το κορμάκι της και χόρεψε Beyonce στη δεξίωση
Τρέλαναν με το λίκνισμά τους γαμπρό και καλεσμένους
H Melissa Molinaro, τραγουδίστρια από τον Καναδά, θέλησε να εντυπωσιάσει τον σύζυγό της την ημέρα του γάμου τους ξεπατικώνοντας τη Beyonce σε γνωστό χορευτικό της. Η νύφη, έβαλε τον γαμπρό να κάτσει σε μια καρέκλα, φώναξε τις φίλες της επί σκηνής και όλες μαζί άρχισαν να λικνίζονται με ρυθμό και πάθος υπό τους ήχους της pop τραγουδίστριας.

Η νεαρή, η οποία ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή μέσα στο λαμπερό και κατάλευκο νυφικό της, κατά τη διάρκεια του χορευτικού φόρεσε λευκό κορμάκι που είχε πάνω του νυφικά βολάν και όπως θα δείτε στο βίντεο ήταν ιδιαίτερα σέξι.

Επιλεκτικές «αγάπες» ΣΥΡΙΖΑ - Οι παπάδες, οι δικαστές και οι συνταξιούχοι…


Στο σπίτι μας βάζουμε όποιον θέλουμε. Υπάρχουν επιθυμητοί και ανεπιθύμητοι. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο βασικός, έστω και προσωρινός, ένοικός του, υποδέχεται όσους αυτός θέλει. Κάνει τις ιεραρχήσεις του.
Οι παπάδες και οι δικαστές, είναι καλοδεχούμενοι
Ο πρωθυπουργός βρίσκει πάντα χρόνο, αργά το βράδυ, νωρίς το πρωί, όποτε χρειαστεί.
Με τους συνταξιούχους δεν συμβαίνει το ίδιο, υπάρχει ένα θέμα με αυτούς.
Όταν οι ιεράρχες ζήτησαν άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό γιατί ένιωσαν ότι θίγεται η εξουσία τους στα σχολεία, ο πρωθυπουργός έσπευσε ασμένως να ανταποκριθεί. Το ίδιο βράδυ του αιτήματος, είδαμε εικόνες με τον Τσίπρα να κατεβαίνει τα σκαλιά του Μαξίμου και να τους υποδέχεται με ασπασμούς. 
Χθες το πρωί, ήταν η σειρά της ηγεσίας των δικαστών. Φωτογραφίες, βίντεο, χαμόγελα. 
Τρεις ημέρες πριν, οι συνταξιούχοι ζήτησαν να τον συναντήσουν. Αντ’ αυτού, συνάντησαν τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα του Τόσκα!
Οι επιλογές του πρωθυπουργού, οι συναντήσεις και οι απορρίψεις συναντήσεων, έχουν και σημειολογική, αλλά και ουσιαστική σημασία.

Η πρώτη, είναι εύκολο να κατανοηθεί, δεν χρειάζεται πολλά λόγια. Ένας πρωθυπουργός που επιλέγει ποιους θα δει και ποιους όχι, στέλνει ηχηρά πολιτικά μηνύματα.

Η δεύτερη, χρειάζεται μια μικρή περιγραφή αφού είχε και απτά θετικά αποτελέσματα για τους επισκέπτες.

Οι ιεράρχες, πήραν αυτό που ήθελαν. Να έχουν λόγο στον τρόπο διδασκαλίας και τα βιβλία των θρησκευτικών.

Οι δικαστές, πήραν την υπόσχεση ότι θα διατηρηθούν οι μισθοί τους, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου δήλωσε την ικανοποίησή της γι’ αυτό, «μπήκαν οι βάσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων μας», είπε.

Ο πρωθυπουργός, είχε μια επιπλέον επιλογή από αυτή που έκανε και η οποία προκαλεί συνειρμούς και συγκρίσεις. Να τους παραπέμψει στους αρμόδιους υπουργούς. 
Άλλωστε, ιδιαίτερα για τους ιεράρχες, το θέμα δεν είναι μείζον. Υπάρχει υπουργείο Παιδείας που διαχειρίζεται αυτά τα θέματα, δική του αρμοδιότητα είναι ο τρόπος διδασκαλίας στα σχολεία.

Κάτι ανάλογο ισχύει με τους δικαστές. Υπάρχει υπουργείο και υπουργός Δικαιοσύνης, υπάρχει υπουργείο και υπουργός Οικονομικών αν το θέμα αφορά μισθούς.

Αλλά είπαμε, επιλογές είναι αυτές. Σίγουρα όχι χωρίς σημασία.

Στις επιλογές αυτές πάντως, σίγουρα, δεν περιλαμβάνονται οι συνταξιούχοι με τις πετσοκομένες -και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ- συντάξεις. 

Όταν οι εκπρόσωποί τους ζήτησαν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, πήραν την απάντηση ότι απουσιάζει. 

Και όταν επέμειναν, πήραν μια καλή γεύση από δακρυγόνα. 

Η απουσία του πρωθυπουργού την συγκεκριμένη ώρα, δεν ακυρώνει το γεγονός ότι αρνείται να τους συναντήσει. 

Είχε την δυνατότητα να το κάνει κάποιες άλλες ώρες, κάποιες άλλες ημέρες. Δεν το έκανε. 

Και από μια άποψη, ίσως να είναι καλύτερο για τους συνταξιούχους. Ενδέχεται να τους έλεγε ό,τι και ο Κατρούγκαλος. Διαδηλώστε γιατί έτσι ενισχύεται η διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης…


Του Γιάννη Παντελάκη
liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Ξεκινά αύριο το ιστορικό πανηγύρι της Χώρας



 Η Αρχαιότερη Εμποροπανήγυρη της Μεσσηνίας στην  ΧΩΡΑ του  δήμου Πύλου -Νέστορος   θα αρχίσει αύριο Κυριακή  (βράδυ) 9 Οκτωβρίου 2016  και θα λήξει στις 16 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Κυριακή (βράδυ).

Η Εμποροπανήγυρη θα ανοίξει με την καθιερωμένη Θρησκευτική Τελετή Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων του Πολιούχου Χώρας Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου – Κεντρική Πλατεία – Ναϊδριο Αγίου  Κωνσταντίνου , σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
 
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Ώρα 18:30, Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χώρας.

Ώρα 19:30, Λιτανεία από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου δια των κεντρικών οδών της Χώρας και άφιξη στο Ναϊδριο του Αγίου Κωνσταντίνου στο χώρο της Εμποροπανήγυρης με ταυτόχρονη έναρξη του πανηγυριού

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σάρωσε την Αττική,Πελοπόννησο και δυτική Ελλάδα

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής από τη σφοδρή κακοκαιρία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στη δυτική Ελλάδα.
Η καταιγίδα που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στην Αττική, προκάλεσε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΠαράλληλα, η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για κοπές δένδρων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και για απεγκλωβισμούς πολιτών από ασανσέρ, λόγω πτώσης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ορισμένα σημεία.
Συγκεκριμένα, 70 ήταν οι κλήσεις για κοπές δέντρων, 8 αντλήσεις υδάτων, 8 αφαιρέσεις αντικειμένων και δεκάδες ήταν τα τηλεφωνήματα στη ΔΕΗ για διακοπή ρεύματος, ενώ ακινητοποιήθηκε και το τραμ στο Ζάππειο, λόγω πτώσης δέντρου.
Στην Πάτρα, τρεις οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής και εταιρειών οδικής βοήθειας .
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Κεντρικοί δρόμοι στον Πύργο πλημμύρισαν ενώ έπεσαν δέντρα. Πλημμύρες και στην περιοχή της Βουπρασίας, πτώσεις δέντρων στον κάμπο της Ηλείας, ενώ υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ηλείας.  Δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική.
Εν τω μεταξύ στα Λεχαινά η πυροσβεστική προχώρησε σε 5 κοπές δέντρων, 1 άντληση και στην Αμαλιάδα σε 2 κοπές δέντρων.
Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους που μετατράπηκαν σε χείμαρρους από λάσπη και όμβρια ύδατα, άφησε στο πέρασμά της η ξαφνική κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Κέρκυρας, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΈνας οδηγός στα Μοραΐτικα, στη νότια Κέρκυρα, χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του, που το παρέσυρε το ρέμα που δημιούργησε η δυνατή βροχή, ενώ άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν και έναν ηλικιωμένο από το πλημμυρισμένο σπίτι του.
Τα ακραία φαινόμενα, μέχρι αυτή την ώρα, φέρεται πως ήταν πιο έντονα στη νότια Κέρκυρα, καθώς πλημμύρισαν σπίτια στο Μεσογγί και στα Μοραΐτικα.
Ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε στην περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου. Έπεσαν δέντρα και εγκλωβίστηκαν οδηγοί.
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Με το πενάκι του ΚΥΡ


Τα παιδιά κληρονομούν την εξυπνάδα από τη μητέρα τους

Οι ερευνητές δεν εντόπισαν κανένα πατρικό κύτταρο στον εγκεφαλικό φλοιό, όπου πραγματοποιούνται πιο προηγμένες γνωστικές λειτουργίες.

Μια νέα έρευνα υποστηρίζει πως η εξυπνάδα του κάθε παιδιού κληρονομείται από τη μητέρα του και όχι από τα γονίδια του πατέρα.

Όπως υποστηρίζεται από τους ερευνητές τα γονίδια της εξυπνάδας μεταφέρονται μέσω του χρωμοσώματος Χ, το οποίο η γυναίκα διαθέτει εις διπλούν, σε αντίθεση με τον άντρα που διαθέτει ένα.

Ακόμα, οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα πιστεύουν πως τα γονίδια που μεταφέρονται από τον πατέρα στο παιδί, τα οποία αφορούν τις γνωστικές λειτουργίες, είναι πιθανό να απενεργοποιηθούν. 
Για τις ανάγκες τις έρευνας, οι ερευνητές επεξεργάστηκαν γενετικά ποντίκια, από τα οποία σε άλλα αύξησαν τα μητρικά γονίδια, ενώ σε άλλα αύξησαν τα πατρικά. Μετά το πέρας του πειράματος, όσα ποντίκια είχαν ενισχυθεί με περισσότερα μητρικά γονίδια διέθεταν μεγαλύτερο κεφάλι και εγκέφαλο, αλλά πιο μικρό κορμί. Αντίθετα, όσα ποντίκια είχαν ενισχυθεί με περισσότερα πατρικά γονίδια διέθεταν μεγαλύτερο κορμί, αλλά μικρότερο εγκέφαλο.

Όπως, μάλιστα, αποδείχθηκε τα κύτταρα με τα πατρικά γονίδια συσσωρεύτηκαν σε τμήματα του μεταιχμιακού συστήματος του εγκεφάλου, το οποίο αφορά σε λειτουργίες όπως το σεξ, το φαγητό και η επιθετικότητα. Οι ερευνητές, ωστόσο, δεν εντόπισαν κανένα πατρικό κύτταρο στον εγκεφαλικό φλοιό, όπου πραγματοποιούνται πιο προηγμένες γνωστικές λειτουργίες, όπως η λογική, η σκέψη και η γλώσσα και η δυνατότητα προγραμματισμού.
Ερευνητές από τη Γλασκόβη, όμως, υποστήριξαν πως οι άνθρωποι δεν έχουν τόσα κοινά στοιχεία με τα ποντίκια, ώστε να ισχύει το ίδιο, επομένως αποφάσισαν να μελετήσουν την ανθρώπινη εξυπνάδα μέσα από ένα περισσότερο ανθρωπολογικό πρίσμα. Μετά από τη μελέτη 12.686 νεαρών ατόμων με διαφορετική εκπαίδευση, φυλή και κοινωνικοοικονομική κατάσταση, μεταξύ των ηλικιών 14-22 ετών, παρατήρησαν πως και πάλι ο καλύτερος προγνωστικός δείκτης της νοημοσύνης του ατόμου ήταν το IQ της μητέρας του.

Παρ' όλα αυτά η έρευνα καθιστά επίσης σαφές πως τα γενετικά δεδομένα δεν είναι ο μόνος καθοριστικός παράγοντας της νοημοσύνης, καθώς υπολογίζεται πως μόνο το 40 με 60 τοις εκατό της νοημοσύνης είναι κληρονομικό, με το υπόλοιπο ποσοστό να επηρεάζεται από το περιβάλλον του παιδιού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου