22.10.16

Για δυο γυναίκες ο καβγάς στην ΕΡΤ

Ο πόλεμος Καπάκου – Ταγματάρχη έχει αφορμή τη Σταυρούλα και τη Δώρα.

Ποιος πρέπει να έχει την ευθύνη του ενημερωτικού τομέα ενός τηλεοπτικού σταθμού; 
Ο διευθυντής του ή ο μάνατζερ του καναλιού;
Το ερώτημα, κάθε άλλο παρά θεωρητικό είναι. Αφορά και το σήμερα και το χθες και το αύριο. Και πάντα τίθεται και θα επανατίθεται.
Σήμερα πυροδοτεί τεράστια σύγκρουση στην ΕΡΤ, ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας Λάμπης Ταγματάρχης επιχειρεί να «εκπαραθυρώσει» τον γενικό διευθυντή ενημέρωσης Σταύρο Καπάκο, θέλοντας να έχει τον πρώτο λόγο σε όλες τις επιλογές. Με σύμμαχό του τις εξαιρετικά κακές επιδόσεις του κεντρικού δελτίου ειδήσεων (και όχι μόνο) συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο και με ψήφους 4-1 του έδειξε την έξοδο.
Το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι τόσο απλό, δεδομένου ότι ο κ. Καπάκος έχει ισχυρότατες συμμαχίες στον ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης είναι στο πλευρό του), ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι έως τον Ιανουάριο 2015 ήταν διευθυντής σύνταξης της Αυγής.
Τον «γόρδιο δεσμό» θα αναλάβει να λύσει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε κοινή συνάντησή τους, γνωρίζοντας ότι οι σχέσεις των δυο στελεχών ήταν κάκιστες και πριν ακόμη αναλάβουν τις σημερινές τους θέσεις. Ταυτόχρονα, όμως, πιστώνει στον κ. Ταγματάρχη τις καλές οικονομικές επιδόσεις της ΕΡΤ και χρεώνει στον κ. Καπάκο τις «χαμηλές πτήσεις» της ενημέρωσης. Μην ξεχνάμε ότι με δική του απόφαση ορίστηκε επιτελάρχης του ειδησεογραφικού τομέα ο Βασίλης Ταλαμάγκας, πριν λίγους μήνες -επρόκειτο για «σφήνα» στον κ. Καπάκο.
Ο υπουργός Επικρατείας ξέρει, ακόμη, ότι αφορμή για την τελική σύγκρουση των δυο αποτέλεσε το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Πάνο Χαρίτο στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου. Ο επικεφαλής του τομέα έχει επιλέξει τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα, επικαλούμενος και εσωτερική δημοσκόπηση που τη φέρνει στην πρώτη θέση αναγνωρισιμότητας. Ο κ. Ταγματάρχης, ωστόσο, θέλει για τη θέση τη Δώρα Αναγνωστοπούλου -πρόσωπο φρέσκο και φωτογενές, αν και χωρίς εμπειρία σε χειρισμούς σύνθετων πολιτικών υποθέσεων.
Μετά από όλα αυτά είναι δυνατόν να συνυπάρξουν διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής; Δύσκολο. Αυτό θα προϋπέθετε ότι ο ένας δεν θα αναμειγνύεται στη δουλειά του άλλου. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Απίθανο, με δεδομένο το ταμπεραμέντο του κ. Ταγματάρχη.
Ωστόσο, τον κ. Καπάκο επέλεξε η κυβέρνηση. Εκείνη θα πρέπει να τον αξιολογήσει. Και αν τον κρίνει ελλιποβαρή, ας τον αντικαταστήσει.
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι καθόλου κανονικό να αποφασίζει ο μάνατζερ της τηλεόρασης για θέματα που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του.


aixmi.gr

Μας φέρνουν φρέσκο σανό ....

1. Υπουργός ως δικτατορίσκος επιχειρεί να "υπαγορεύσει" την απόφαση του ΣτΕ.

2. Σκάει η είδηση ότι γίνεται δικαστική έρευνα για την επιβολή των capital controls.

3. Κυκλοφορεί ότι από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ και τον πακτωλό των εκατομμυρίων που θα εισέρεαν στα ταμεία, βγήκε μια τρύπα στο νερό.

4. Τα νέα από τη Σύνοδο Κορυφής είναι τουλάχιστον αποθαρρυντικά.

Και ξαφνικά έρχεται στο προσκήνιο με διαρροές και υπονοούμενα η "λίστα Μπόργιανς"...

Oh well...

Via (Fb)

ΒΙΝΤΕΟ -Το Μέτσοβο από ψηλά μέσα από ένα εκπληκτικό drone βίντεο

-Γραφικά χωριά, καταπράσινο τοπίο

Τις απίστευτες ορεινές ομορφιές της πατρίδας μας καταγράφει ένα νέο βίντεο drone.

Αυτή τη φορά το drone του «Drone Photography» πέταξε πάνω από το Μέτσοβο και το Ανήλιο καταγράφοντας τα γραφικά χωριά από ψηλά και το υπέροχο καταπράσινο τοπίο...

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ - Ο κόκκινος... θησαυρός που κοστίζει 1.450 ευρώ το κιλό!


Ο κόκκινος... θησαυρός που κοστίζει 1.450 ευρώ το κιλό!

Ξεκίνησε η περίοδος της συγκομιδής του κρόκου Κοζάνης ενός από τα σπουδαιότερα και ακριβότερα μπαχαρικά στο κόσμο. Εκατοντάδες καλλιεργητές βρίσκονται στα χωράφια τους σκυμμένοι συλλέγοντας ένα-ένα τα μωβ λουλούδια του θαυματουργού φυτού. Είναι η περίοδος πού οι κάτοικοι του Κρόκου της Αγ. Παρασκευής, της Καισαρείας, της 'Ανω και Κάτω Κώμης της Πλατανιάς Βοϊου, εγκαταλείπουν κάθε άλλη δραστηριότητα και αφιερώνονται οικογενειακώς στην συλλογή των λουλουδιών. Πρόκειται για απαιτητική, χρονοβόρα και απόλυτα χειρωνακτική διαδικασία, χρειάζονται περίπου 150.000 άνθη κρόκου για ένα κιλό αποξηραμένων στιγμάτων κρόκου. Όταν ολοκληρωθεί η συλλογή στο χωράφι, ξεκινά άμεσα μια άλλη χειρονακτική εργασία που είναι ο διαχωρισμός των μωβ λουλουδιών από τα κόκκινα στίγματα του κρόκου. Τα κόκκινα στίγματα αποξηραίνονται με φυσικό τρόπο πριν παραδοθούν στον Συνεταιρισμό των κροκοπαραγωγών. Οι ποσότητες του κρόκου συσκευάζονται και προωθούνται τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού.
Το 2015 η παραγωγή του κρόκου έφθασε περίπου στους 3,5 τόνους με το μεγαλύτερο μερίδιο να το απορροφούν οι αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ και μόλις το ένα τρίτο να προωθείται στην ελληνική αγορά.
Αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο του συνεταιρισμού σε συνεργασία με Κινέζικη εταιρία, ώστε ο κρόκος να γίνει γνωστός στην γαστρονομική κουζίνα της χώρας.
«Φέτος αναμένουμε εάν όλα πάνε καλά να αυξηθεί η παραγωγής μας περίπου στους πέντε τόνους αφού από τα 5000 στρέμματα που ήδη καλλιεργούνται προστέθηκαν άλλα πεντακόσια στρέμματα από νέους καλλιεργητές», αναφέρει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Νίκος Πατσιούρας.
Από το 1999 ο κρόκος Κοζάνης βρίσκεται στο μητρώο των Προστατευομένων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ), ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αποτελέσει αντικείμενο εντατικής έρευνας σε πολλά πανεπιστημιακά εργαστήρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Υπάρχει πληθώρα ανακοινώσεων σε επιστημονικά συνέδρια για τις ευεργετικές ιδιότητες του φυτού που επιβεβαιώνουν ότι ο κρόκος αποτελεί ένα σημαντικό όπλο για την ισχυροποίηση της άμυνας του οργανισμού αφού διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιθρομβωτικές και αγγειοδιασταλτικές δυνάμεις, που αποτρέπουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στο εργαστήριο, βελτιώνουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες και ιδιαίτερα τη μνήμη, προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα από εκφυλιστικές νόσους όπως το Αλτσχάϊμερ. Στο Πανελλήνιο Ιατρικό συνέδριο για την νόσο Αλτσχάϊερ ο αιματολόγος Ζαχαρίας Σινάκος ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ ανακοίνωσε ότι μελέτες στο εργαστήριο απέδειξαν ότι «παράγωγα και ουσίες του κρόκου με αντιοξειδωτικές ιδιότητες παρεμβαίνουν στους μοριακούς μηχανισμούς που σχετίζονται με την νόσο και επιβραδύνουν την εξέλιξη της».
Τα βασικά δρώντα συστατικά του είναι η πικροκροκίνη και η κροκίνη, η λυκοπίνη, η ζεαξανθίνη, η βιταμίνη Β και Β2, το καρωτίνιο α-β και γ, οι υδατάνθρακες και το αιθέριο έλαιο.
Τα τελευταία χρόνια η χρήση του Κρόκου στην γαστρονομία γνωρίζει άνθιση αφού διάσημοι σεφ έχουν εντάξει το διάσημο μπαχαρικό στις γευστικές τους δημιουργίες. Μικρή μόνο ποσότητα του κρόκου χαρίζει χρώμα, λεπτή γεύση, άρωμα και νοστιμιά σε κάθε είδους φαγητό που παρασκευάζει κάποιος.
Ξεχωριστή θέση στην αγορά των ροφημάτων έχουν επτά γεύσεις με βάση τον κρόκο και βότανα της ελληνικής φύσης ενώ ετοιμάζονται άλλες τρεις που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα από την εταιρία προώθησης που έχει συστήσει ο Συνεταιρισμός των Κροκοπαραγωγών.
«Από το 2009 και μετά υπάρχει μια κατακόρυφη αύξηση του ενδιαφέροντος για την καλλιέργεια του φυτού. Ο συνεταιρισμός το 2009 είχε μόλις 550 μέλη και σήμερα αριθμεί χίλιες συνεταιριστικές μερίδες και συνεχώς νέα μέλη δηλώνουν το ενδιαφέρον τους να γίνουν κροκοκαλλιεργητές» σημειώνει με ενθουσιασμό ο Νίκος Πατσιούρας.
Η καλλιέργεια του κρόκου στην Κοζάνη είχε πάντα οικογενειακά χαρακτηριστικά, όλη η οικογένεια συμμετέχει στην συλλογή των λουλουδιών καθώς και στον διαχωρισμό των στιγμάτων από τους στήμονες. Μια εργασία που στο σύνολο της διαρκεί περί τις 45 ημέρες.
Η μέσος όρος καλλιεργήσιμης έκτασης ενός κροκοπαραγωγού είναι περίπου πέντε στρέμματα και η απόδοση αγγίζει τα 900 γραμμάρια το στρέμμα. Για την καλλιεργητική χρονιά του 2015 οι παραγωγοί αποζημιώθηκαν με 1350 ευρώ το κιλό , ενώ όσοι παρέδωσαν κρόκο με το σήμα της βιολογικής καλλιέργειας αποζημιώθηκαν με 1450 ευρώ το κιλό.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! Κεραυνός χτύπησε πολυκατοικία στο Βόλο - «Εσκαψε» το τσιμέντο στην ταράτσα

Από κεραυνό χτυπήθηκε πολυκατοικία στο Βόλο τα ξημερώματα του Σαββάτου 

Ο κεραυνός, σχεδόν  άνοιξε τρύπα στην ταράτσα της πολυκατοικίας, ενώ από τον εσωτερικό χώρο του κτιρίου έχει υποχωρήσει το τσιμέντο και φαίνονται οι σιδεριές

Μαρτυρίες από πολλούς πολίτες της πόλης αναφέρουν ότι ήταν τόσο δυνατοί οι κεραυνοί που νόμιζαν ότι έγινε δυνατός σεισμός.

Από την καταρρακτώδη βροχή και τους κεραυνούς προβλήματα δημιουργήθηκαν και στους δρόμους της πόλης αφού οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ - Αίτημα κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Μεσολόγγι


Αίτημα κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Μεσολόγγι

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος απέστειλε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Μεσολογγίου. 
Σύμφωνα με την περιφέρεια, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σειρά προβλημάτων σε υποδομές, κατοικίες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο του δήμου και ιδιαίτερα στα δημοτικά διαμερίσματα Μεσολογγίου, Αιτωλικού και στις τοπικές κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου, Αγίου Θωμά και Σταμνών.
“Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών αυτών, ώστε να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας” ανέφερε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ πρόσθεσε πως το τμήμα πολιτικής προστασίας, όπως και όλες οι υπηρεσίες της περιφέρειας, είναι “σε επιφυλακή από την αρχή των έκτακτων καιρικών φαινομένων και στις τρεις περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και σε συνεργασία με τους δήμους επεμβαίνουν όπου χρειάζεται”.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος είχε, νωρίτερα, στείλει έγγραφο ζητώντας από τον περιφερειάρχη να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή είναι, σύμφωνα με τον δήμαρχο, πρωτοφανής και προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, μαντριά και σε καλλιέργειες ελιάς, βαμβακιού, και κηπευτικών.
Επιπλέον, πτώση κεραυνού σε στύλους της ΔΕΗ κοντά σε αντλιοστάσιο, προκάλεσε διακοπή ρεύματος, καθιστώντας αδύνατη την άντληση υδάτων, η οποία όμως αποκαταστάθηκε μετά την αντιμετώπιση της βλάβης της ΔΕΗ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ...ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!! Τα 10 πιο τρελά επιδόματα που χορηγεί ακόμα το δημόσιο!

Ας κλείσουμε την ημέρα μας με ένα “αστείο ποστ” γιατί μόνο ως αστείο θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε αφού ποτέ δεν πήραμε καμία απάντηση για το αν καταργήθηκαν ή όχι αυτά τα …επιδόματα. 

Ας θαυμάσουμε μόνο την ευρηματικότητα των ανθρώπων που αρμέγαν το κράτος, όλους μας, για δεκαετίες. 

Τα επιδόματα είναι αληθινά, η απάντηση είναι που αναζητείτε εδώ και ένα χρόνο περίπου! 

Καλές οι αποκαλύψεις που κάνουν οι δημοσιογράφοι κατά καιρούς, αλλά καλό θα ήταν να είχαμε και απαντήσεις ή την εξέλιξη, δεν συμφωνείτε;;

10 Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690/μήνα 420 ατομα

09 Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420/μήνα 1987 ατομα

08 Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840/μήνα 653 ατομα

07 Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120/μηνα 329 ατομα

06 Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290/μήνα 6800 ατομα

05 Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων 450/μήνα 1100 ατομα

04 Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310/μήνα 1790 ατομα

03 Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) 595/μήνα ? ατομα

02 Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870/μήν 657 ατομα

01 Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120/μήνα Ολο το προσωπικό !!!!!!




Στο «φως» μυστική στρατιωτική βάση των Ναζί στην Αρκτική

Μια άγνωστη στρατιωτική βάση των Ναζί στην Αρκτική έφεραν στο «φως» Ρώσοι επιστήμονες, περίπου 72 χρόνια μετά από την κατασκευή της. 

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι Ρώσοι ερευνητές βρήκαν αποθήκες, σκουριασμένες σφαίρες και άλλα ευρήματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 
Η στρατιωτική βάση εντοπίστηκε στη  νήσο «Γη της Αλεξάνδρας» και φαίνεται ότι κατασκευάστηκε το 1942, ένα χρόνο αφότου ο Αδόλφος Χίτλερ εισέβαλε στη Ρωσία. 
Η κωδική ονομασία της ήταν «Schatzgraber», δηλαδή «κυνηγός θησαυρού», και χρησιμοποιείτο από τους Ναζί ως μετεωρολογικός σταθμός. 
Εγκαταλείφθηκε, όμως, το 1944 όταν οι επιστήμονες που υπηρετούσαν εκεί δηλητηριάστηκαν από κρέας πολικής αρκούδας και εξέπεμψαν SOS και διασώθηκαν από γερμανικό υποβρύχιο. 
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, μέσα στο καταφύγιο εντοπίστηκαν περισσότερα από 500 ευρήματα αλλά και καλοδιατηρημένα έγγραφα. 
Παρότι είναι γνωστό ότι η στρατιωτική βάση αυτή ήταν απαραίτητη για τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς βοηθούσε τα στρατεύματα να προβλέψουν τον καιρό και να οργανώσουν τις επιθέσεις τους, ορισμένοι πιστεύουν ότι η κωδική της ονομασία δεν είναι τυχαία και ότι είχε και κάποια άλλη μυστική αποστολή. 
Ειδικοί αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να αποτελούσε ορμητήριο για τον εντοπισμό αρχαίων θησαυρών.

ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ...ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ! Ο εκτελεστής της Πανόρμου στην Ευελπίδων αλλά o εισαγγελέας είχε... φύγει !


Ο εκτελεστής της Πανόρμου στην Ευελπίδων αλλά o εισαγγελέας είχε φύγει

Άπρακτοι αποχώρησαν από τα δικαστήρια της Ευελπίδων οι άντρες της αστυνομίας που συνόδευαν τον συνταξιούχο αστυνομικό, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε χτες το βράδυ ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στους Αμπελόκηπους.Ο δράστης εμφανίστηκε το πρωί στην ΓΑΔΑ, συνοδευόμενος από συγγενείς του, παρέδωσε το όπλο του εγκλήματος και στη συνέχεια συνελήφθη. Ο άντρας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αναμενόταν να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, πράγμα που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου.
Ωστόσο, προφανώς από κακή συνεννόηση, ο εισαγγελέας βάρδιας είχε αποχωρήσει καθώς δεν είχε ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές για τη μεταγωγή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Οι αστυνομικοί μαζί με τον 60χρονο έφτασαν στην πόρτα των δικαστηρίων, όμως υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν καθώς δεν ο εισαγγελέας δεν βρισκόταν εκεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνταξιούχος αστυνομικός θα οδηγηθεί αύριο πριν τις 10 το πρωί στον εισαγγελέα.




Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Το… αντισυνταγματικό «παραλήρημα» του πανικοβλημένου Νίκου Παππά!

Κακή εξέλιξη για τη δημοκρατία εάν το ΣτΕ αποφανθεί ότι ο νόμος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός; 

Ποιος το λέει αυτό; 

Και ποιος το κρίνει;

Εάν σας απαντούσαμε λοιπόν ότι το είπε ο ίδιος ο κ. Παππάς, τι θα λέγατε; Και όμως, αυτό είναι μια πραγματικότητα!
Ο υπουργός Επικρατείας το είπε σε συνέντευξή του στον Real FM – ιδού και το χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος είναι προφανές ότι δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, όχι για την κυβέρνηση, αλλά για τη λειτουργία της δημοκρατίας μας».
Μάλιστα. Ποιας δημοκρατίας, όμως; Αυτής που ο κ. Παππάς και οι σύντροφοί του αντιλαμβάνονται a la carte;
Ε, δημοκρατία a la carte δεν υπάρχει! Όσο και αν προσπαθήσουν!
Η δημοκρατία έχει συγκεκριμένους κανόνες και
συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας. Και ο βασικός είναι η διάκριση των εξουσιών. Άλλο πολιτική, εκτελεστική εξουσία και άλλο δικαστική εξουσία.
Στις περιπτώσεις όπου τα όρια των δύο εξουσιών δεν είναι διακριτά, το πολίτευμα πάσχει. Παύει να είναι δημοκρατία. 
Γι’ αυτό και η παρέμβαση του κ. Παππά ξενίζει, κυρίως ως προς τον τρόπο με τον οποίο διατύπωσε τη φράση του. Δεν ένιωσε καν την ανάγκη να αιτιολογήσει αυτό που είπε. Και μάλιστα, την ώρα που αφενός σύντροφοί του (όπως ο Δημήτρης Βίτσας) εκφράζουν πιο ψύχραιμες απόψεις και αφετέρου η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζουν στη ΝΔ προσπάθεια επηρεασμού και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Μήπως όμως τελικά συμβαίνει το αντίθετο; Μήπως η σπουδή αυτή προδίδει πανικό για την απόφαση του ΣτΕ; Κι άλλοι υπουργοί, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, επιχείρησαν στο παρελθόν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για να επιβιώσουν πολιτικά. Κανείς, όμως, ποτέ δεν σκέφτηκε να τα βάλει με την ίδια τη δημοκρατία μας. Ήταν αντιαθλητικό του φάουλ του κ. Παππά σήμερα. 
Αλλά, όπως φαίνεται, θα ακολουθήσουν κι άλλα εν ανάγκη, προκειμένου να πετύχει το στόχο του.
Καθένας, από εδώ και πέρα, ας αναλάβει λοιπόν τις ευθύνες του.

Thecaller

ΣΤΗΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ - Bild: Ο Τσίπρας έφαγε και πάλι χυλόπιτα από την Μέρκελ!

 ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΟΣΑ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ....
 
Συγκεκριμένα η Bild, γράφει : 
«Το προσπάθησε, και πάλι. Και έφαγε χυλόπιτα, και πάλι!».
 Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας «προσπάθησε απεγνωσμένα να αποσπάσει από την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ μια δέσμευση για κούρεμα του χρέους. (…) Εντούτοις και σύμφωνα με πληροφορίες των αντιπροσωπειών, η Μέρκελ παρέπεμψε στο αρμόδιο όργανο των χωρών της ευρωζώνης, το Eurogroup. 
Ο στόχος του Τσίπρα: ένα κούρεμα χρέους για τη χρεοκοπημένη του χώρα.
Για τη Μέρκελ όμως το αίτημα αυτό έρχεται σε κακή στιγμή», γράφει η εφημερίδα, παραπέμποντας στο ότι το ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει ακόμη τη συμμετοχή του στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στους Μέρκελ και Σόιμπλε.

ΗΠΑ- Ξεφτίλα: Εορτασμός επετείου του ΟΧΙ με 750 δολ. εισιτήριο εισόδου

''Θαυμάστε'' τους (πατριδοκάπηλους) ''ηγέτες-λομπίστες της Ομογένειας'' και τον αστείο πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ
 
''Εορτασμός'' της επετείου του ''ΟΧΙ'' με...750 δολ. (το άτομο) εισιτήριο εισόδου!


''Δεν έχουν τον Θεό τους'', οι μόνιμοι αυτοανακηρυγμένοι ''ηγέτες-(ψευτο)λομπίστες'' της Ομογένειας.
 Με τις πλάτες της Εκκλησίας (ανακατεμένοι παπα-Καρλούτσος και αρχιεπίσκοπος), έκαναν ''θεσμό'' τον εορτασμό της επετείου του ''ΟΧΙ'' στην Ουάσιγκτον, με χλιδάτο δείπνο (Sixth Annual Washington OXI Day Celebration), συναγωνιζόμενοι -χλιδή και ''μεγαλεία''- τους άλλους ''σωτήρες'', αυτούς της ''Ελληνικής Πρωτοβουλίας'', τους ''κροίσους'' που ''ΘΑ'' βοηθούσαν την Ελλάδα. Φυσικά, από κοντά και ο (νέος) πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χάρης Λαλάκος, που μόλις ανάλαβε καθήκοντα αρχές καλοκαιριού, άρχισε τις... ''σαχλαμάρες'' γιά να γελά η Ομογένεια, με την παρέμβασή του στην Κληρικολαϊκή στην πόλη Νάσβιλ, όπου εκθείαζε την Αρχιεπισκοπή (υποθέτουμε επειδή κλείνει τα ελληνικά σχολεία που δημιούργησαν οι 'Ελληνες μετανάστες)!!! Γιά τους νεόπλουτους ''άρχοντες'' και συζύγους, που θα πληρώσουν 750 δολ. το άτομο στο ''επίσημο δείπνο'', θα παρατεθεί και... δεξίωση, την παραμονή, στην πρεσβευτική κατοικία στην Ουάσιγκτον.
Αφού πληρώνουν ακριβό εισιτήριο εισόδου στο δείπνο, φυσικό είναι (γιά τους διοργανωτές πατέρα και υιό Μανάτο και τον παπά-Καρλούτσο) να τους δεξιωθεί και η πρεσβεία της Ελλάδας (Greek Ambassador's Reception for Sponsors and Honorees). Και επειδή μιλάμε γιά ''Χάϊ Κλάς'', πρέπει να είναι και ενδεδυμένοι ανάλογα και επίσημα στο δείπνο 27 Οκτωβρίου 2016: Μαύρο κοστούμι και παπιγιόν οι σερνικοί, μαύρο φόρεμα οι κυρίες τους (Black Tie Banquet and Award Presentatios). Φυσικά, στο ''επίσημο δείπνο'' θα γίνουν και 5-6...''πλάκες''. Δηλ., θα απονεμηθουν 5-6 ''τιμητικές πλάκες'', όχι σε...''ήρωες του '40'' ή απογόνους τους, αλλά σε ''επιφανείς μεόπλουτους Ομογενείς'' και λοιπούς.
'Οταν ακόμα και εθνικοί επέτειοι της Ελλάδας χρησιμοποιούνται από τυχοδιώκτες, με τις ''πλάτες'' της πρεσβείας της Ελλάδας, τότε το πρόβλημα που έχουμε ως Ελληνισμός Αμερικής, είναι πολύ χειρότερο. Και αυτό, επειδή ανεχτήκαμε όλους αυτούς τους επιτήδειους να ''ενεργούν στο όνομα της Ομογένειας'', ενώ, γιά λόγους ευγένειας, δεν ΚΡΑΖΟΥΜΕ δημόσια τους μικρο-μέτριους ''τουρίστες''-διπλωμάτες μας.
Σημ.: 'Ισαμε πριν λίγα χρόνια, πρεσβεία και προξενεία άνοιγαν γιά να τιμήσει η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ τις εθνικές επετείους. Τώρα, ανοίγουν μόνο γιά ''άρχοντες'' με τους οποίους συμπλέουν οι διαπλεκόμενοι ''τουρίστες'' (στην μεγάλη πλειοψηφία τους), δηλ. οι διπλωμάτες της Ελλάδας στις ΗΠΑ.



www.kalami.net

Προβλήματα στην Αττική από την ισχυρή νεροποντή - Ζημιές σ΄όλη την Ελλάδα


Προβλήματα στην Αττική από την ισχυρή νεροποντή - Ζημιές σ΄όλη την Ελλάδα


Πολλά είναι μέχρι στιγμής τα προβλήματα στην Αττική που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση η οποία σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. 
Επίσης πολλές είναι την ίδια στιγμή και οι περιοχές της χώρας οι οποίες πλημμύρισαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 100 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων σ΄όλη την Αττική.
Πλημμύρες σημειώθηκαν επίσης στην Πάτρα, στη Ναύπακτο, στο Μεσολόγγι και στην Πρεβεζα με τους κατοίκους να καταβάλλουν έντονες προσπάθειες με στόχο να σώσουν τις περιουσίες τους.
Υποφέρουν οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας:
Σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Μεσολόγγγι η στάθμη του νερό στους δρόμους έχει ξεπεράσει τα σαράντα εκατοστά.
Οι πολίτες με κάθε τρόπο προσπαθούν να βγάλουν τα νερά που έχουν εισχωρήσει στις οικίες και τα καταστήματα τους.
Την ίδια στιγμή, στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων προσπαθούν να ανοίξουν το δρόμο στη διασταύρωση για ΤΕΙ, γιατί το νερό τον έχει πλημμυρίσει.
Ζημιές και στην Πάτρα. Όπως έχει γίνει γνωστό, μια γυναίκα υπέστη τραύματα καθώς παρασύρθηκε απ’ τα νερά.

ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ - Παραδόθηκε ο δράστης της δολοφονίας στους Αμπελόκηπους



Συνοδευόμενος από συγγενείς του παραδόθηκε,  στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 68χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, χθες το απόγευμα, στην οδό Πανόρμου.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ο δράστης παρέδωσε και το όπλο του φόνου.
Ο 62χρονος Μάκης Μαρκόπουλος, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και  θύμα του συνταξιούχου αστυνομικού και πολιτευτή της Χρυσής Αυγής το 2012, τρεις μέρες πριν τον θανατηφόρο διαπληκτισμό, είχε απευθυνθεί σε συνάδελφό του, ειδικευμένο στη πυγμαχία, προκειμένου να πάρει μαθήματα για να αντιμετωπίσει τον πιο σωματώδη αντίπαλό του, Φώτη Μπέλλο.
Αυτός είναι ο Χρυσαυγίτης που σκότωσε τον γυμναστή στους Αμπελόκηπους - Ενοχλούσε συνεχώς και απειλούσε τους πάντες (φωτό - βίντεο)Σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Toc, μία μέρα πριν είχαν έρθει στα χέρια, με τον συνταξιούχο αξιωματικό να «νικά» τον γυμναστή, ο οποίος είχε εμφανές τραύμα στο πρόσωπο από αυτή την συμπλοκή. Οι αντιπαραθέσεις τους είχαν φθάσει σε οριακό σημείο. Ήταν καθημερινές και διαρκείς.
Ο γυμναστής στο πρόσφατο παρελθόν επέτρεπε στον συνταξιούχο αστυνομικό να γυμνάζεται στην επιχείρησή του. Κάποια στιγμή όμως έγινε ενοχλητικός με τις γυναίκες που γυμνάζονταν εκεί, καθώς προέβαινε σε απρεπή σχόλια και χειρονομίες. Ο Μάκης Μαρκόπουλος του έκανε παρατηρήσεις γιατί οι ενέργειες του έκαναν κακό στην επιχείρησή του και έδιωχναν τις πελάτισσές του. Αυτή ήταν μία από τις τελευταίες προστριβές τους. Την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε η ένταση ανάμεσά τους. Ο γυμναστής ήταν φανερά ανήσυχος, έβγαινε διαρκώς από την επιχείρησή του και πρόσεχε το αυτοκίνητό του, στο οποίο άλλαζε συνεχώς θέση στάθμευσης, ενδεχομένως εξαιτίας απειλών που είχε δεχθεί από τον δράστη.
Οι κάτοικοι της περιοχής, αναφέρονται στον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του δράστη, που είχε εντάσεις και προστριβές με όλους εξαιτίας της συμπεριφοράς του. Κάποια στιγμή είχε αναγκάσει έναν γείτονα να δέσουν τα δέντρα του πεζοδρομίου στους τοίχους πολυκατοικιών γιατί… έγερναν προς τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Η αφορμή των τελευταίων ημερών για προστριβή ανάμεσά τους, ήταν η ενέργεια του γυμναστή να τοποθετήσει τρεις κάμερες στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στην οδό Βατοπεδίου. Ο συνταξιούχος αστυνομικός αντιδρούσε έντονα λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει… big brother την πολυκατοικία.
Η τελευταία πράξη της φιλονικίας που κατέληξε στο έγκλημα για ασήμαντη αφορμή εξελίχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, με τους δράστες να έρχονται ακόμη μία φορά στα χέρια για τις… κάμερες μετά από τις βρισιές που αντάλλαξαν. Ο συνταξιούχος αστυνομικός φεύγει οργισμένος, και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φώναξε στο θύμα του: «Περίμενε και θα σε τακτοποιήσω, πάω να πάρω το όπλο μου».
Πήγε στο σπίτι του πήρε το όπλο του και επέστρεψε. Καταδίωξε για λίγο το θύμα, το πρόλαβε ανάμεσα σε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τον πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα κινήθηκε προς την οδό Πανόρμου. Συνάντησε έναν καταστηματάρχη που γνώριζε, τον οποίο… χαιρέτησε κρατώντας ακόμη το πιστόλι στο χέρι του.
Ο πρώην αστυνομικός υπηρετούσε στο Α.Τ. Αμπελοκήπων, κάνοντας τα περισσότερα χρόνια στατική φρουρά έξω από τον… Άρειο Πάγο, και έφυγε το 2008. Ο δράστης είχε απασχολήσει στο παρελθόν με τη συμπεριφορά του την ΕΛ.ΑΣ. λόγω της πολιτικής του δράσης στη Μεσσηνία. Ο ταξίαρχος του νομού είχε δηλώσει το 2012 ότι δεν θα ανεχτεί δράσεις ατόμων που θα θελήσουν να υποκαταστήσουν την Αστυνομία. Η δήλωση αναφερόταν στη δράση ομάδας κατοίκων της περιοχής, από όπου κατάγεται ο πρώην αστυνομικός, που προσπαθούσε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της δρώντας ως «τάγμα ασφαλείας». Την ίδια περίοδο -Μάιος 2012- ο πρώην αστυνομικός είχε πολιτευτεί με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

''Βροχή'' πλειστηριασμών την επόμενη 4ετία

''Βροχή'' πλειστηριασμών την επόμενη 4ετίαΠολλά περισσότερα ακίνητα θα βγάλει στο σφυρί το Δημόσιο τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ ήδη υπάρχει και αύξηση στους πλειοδότες. 
Όπως αναφέρθηκε σε συνέδριο για τα ακίνητα από τον Αλέξανδρο Βασιλείου εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας και τον Μάριο Μαργέλο, υπεύθυνου Τομέα Εκτιμήσεων Ακινήτων της Πειραιώς Real Estate, από τους κύριους παράγοντες στην διαμόρφωση των αξιών των ακινήτων είναι το μέγεθος εισοδήματος των νοικοκυριών, οι δημογραφικοί παράγοντες, τα επιτόκια, αλλά και η φορολόγηση.
 Παράλληλα, έκαναν λόγο για μεγάλη διψήφια αύξηση των τιμών των αξιών το 2008, κάτι που έπεσε κατακόρυφα από το 2009 και ύστερα. Αναφορικά με το μέγεθος της οικοδομικής δραστηριότητας, τόνισαν ότι μέχρι το 2005 ήταν αυξητικά σταθερό, κάτι που άρχισε να μειώνεται στα τέλη της περασμένης δεκαετίας, ενώ σε σχέση με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, κατέδειξαν παράγοντες, όπως η πολυπλοκότητα, η αστάθεια, η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, πληροφοριακών συστημάτων και ηλεκτρονικών υποδομών, αλλά και ανταποδοτικών ωφελειών προς τους ιδιοκτήτες.
Ως αιτίες για την πτώση στην αγορά ακινήτων αναφέρθηκαν και από τους δύο η οικονομική κρίση, η μεγάλη ζήτηση, το ποσοστό ιδιοκατοίκησης, αλλά και οι αυξημένες τιμές. Σε σχέση με τους πλειστηριασμούς, ανέφεραν ότι από το 2009 μέχρι το 2015 είχαν πτωτική πορεία, η οποία πλέον ανακάμφθηκε το 2016 και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο μέχρι το 2020, ενώ υπάρχει και αύξηση στους πλειοδότες.
 Σε αυτή την αυξητική τάση περιλαμβάνονται οι πλειστηριασμοί του Δημοσίου και των ιδιωτών, ενώ οι πλειστηριασμοί για χρέη προς τις τράπεζες εξακολουθούν να είναι, επί της ουσίας, ελάχιστοι. Αναφορικά, τέλος, με τη συμπεριφορά των ιδιωτών στους πλειστηριασμούς, διαπιστώνεται ότι τα ακίνητα πωλήθηκαν τελικά, στην πραγματική αγοραία αξία τους, ενώ η τάση για πλειοδοτικό ενδιαφέρον μειώνεται από τα μέσα του πρώτου χρόνου της διαδικασίας για τα λιγότερο εμπορικά ακίνητα.

dikaiologitika.gr

92 χρονος Νιγηριανός με ....97 γυναίκες δηλώνει ότι θέλει κι άλλους γάμους !!!

Νιγηριανός με 97 γυναίκες δηλώνει ότι θέλει κι άλλους γάμους...
Ακμαιότατος και έτοιμος να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου και με άλλες συμπατριώτισσές του δηλώνει ο Mohammed Bello Abubakar, ο 92χρονος Νιγηριανός που έγινε διάσημος το 2008, όταν κυκλοφόρησε από τα διεθνή ΜΜΕ πως έχει σχεδόν 100 συζύγους.

Ο πιο διάσημος πολυγαμικός πολίτης της Νιγηρίας διέψευσε τις πρόσφατες φήμες περί θανάτου του και δήλωσε σε τοπικά μέσα πως είναι απόλυτα υγιής και έτοιμος να παντρευτεί και άλλες γυναίκες, ακολουθώντας αυτό που ο ίδιος θεωρεί «θεϊκό κάλεσμα».

Ο υπέργηρος άνδρας δηλώνει κληρικός, δεν διαθέτει εισόδημα και είχε έρθει σε σύγκρουση στο παρελθόν με τις τοπικές ισλαμικές αρχές, που περιγράφουν την υπερμεγέθη οικογένειά του ως «αίρεση». 

Ειδικότερα, οι ντόπιοι ιερείς του έχουν ζητήσει επανειλημμένα να χωρίσει τις 93 από τις 97 συζύγους του, αφού το Ισλάμ επιτρέπει μόνο 4 γάμους και με την προϋπόθεση ότι ο άνδρας θα μπορεί να τις φροντίσει όλες το ίδιο καλά.

Ο 92χρονος θεωρεί ότι οι φήμες περί θανάτου του είναι «έργο» των εχθρών του, που θέλουν να τον αποσπάσουν από την αποστολή που του έχει αναθέσει ο Αλλάχ και που δεν είναι άλλη από το να... παντρεύεται μέχρι τελικής πτώσεως. «Αυτό που κάνω είναι θεϊκό έργο. Είναι η αποστολή μου και θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι το τέλος»,

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Bello έχει παντρευτεί συνολικά 107 γυναίκες και έχει αποκτήσει μαζί τους 185 παιδιά. Μετά από 10 διαζύγια, ο αριθμός των σημερινών συζύγων του αγγίζει σήμερα τις 97, και ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να ξεπεράσει ξανά το όριο των 100, συνεχίζοντας το έργο που του ανέθεσε ο Θεός.

ΕΥΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - «Ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε το λαό, αλλά δεν μπορεί να κοροϊδέψει την ιστορία»

«Ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε το λαό, αλλά δεν μπορεί να κοροϊδέψει την ιστορία». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, απαντώντας και στον υπουργό Επικρατείας κ. Παππά για χθεσινές του δηλώσεις, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισκέφθηκε την Καλαμάτα ως μέλος του «Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση».
Ο κ. Βενιζέλος επισκέφθηκε το μεσημέρι το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, ενώ το βράδυ μίλησε στο Πνευματικό Κέντρο.

Επίσκεψη στα δικαστήρια
Κατά την επίσκεψή του ο κ. Βενιζέλος στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας συζήτησε με τους δικηγόρους, ενώ είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστα Μαργέλη.
Ο κ. Μαργέλης τού έδωσε αναμνηστικά δώρα, ενώ επισήμανε ότι με την υπογραφή του συνέβαλε στη δημιουργία του Εφετείου Καλαμάτας.
Σε συζήτηση για το χώρο της Δικαιοσύνης, ο κ. Βενιζέλος είπε πως, αν οι μεγάλοι Δικηγορικοί Σύλλογοι έπαιρναν κάποιες πρωτοβουλίες και γίνονταν ορισμένες θεσμικές αλλαγές, θα ανέπνεε ο τόπος, προσθέτοντας ότι όλη η Δικαιοσύνη είναι μπλοκαρισμένη και χρειάζεται πολύ βαθιές τομές.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Καλαμάτα, σημειώνοντας ότι εντάσσεται στο πλαίσιο συζήτησης με την κοινωνία της Καλαμάτας γύρω απ’ το αν υπάρχει μέλλον για τον τόπο, «αν έχει μέλλον ένας τόπος που είναι κάτω από συνθήκες θεσμικής εκτροπής, μέσα σε πολύ δύσκολες ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες, ένας τόπος που είναι στο 3ο Μνημόνιο και βαδίζει στο 4ο, ενώ είχε την προοπτική πριν από 2 χρόνια να βγει από το μνημόνιο και να πάει σε τελείως διαφορετικό καθεστώς».

Για Ν. Παππά
Ο κ. Βενιζέλος απάντησε και στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για πιθανή αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Ειδικότερα, είπε: «Η δήλωση του υπουργού Επικρατείας ότι τυχόν κήρυξη του νόμου ως αντισυνταγματικού θα σημαίνει προσβολή της δημοκρατίας και πρόβλημα για τη λειτουργία της, συνιστά πλέον θεσμική ύβρη. Έχουμε περάσει από τη φάση της εκτροπής στη φάση της ύβρεως. Αυτό συνιστά απόλυτη ασέβεια απέναντι στη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, γιατί Δημοκρατία υπάρχει μόνο όταν υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία. Μόνο όταν υπάρχει ένα Σύνταγμα που σεβόμαστε, μόνο όταν υπάρχουν οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου και μόνο όταν υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη που ασκεί το δικαστικό έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τη νοοτροπία που διέπει την κυβέρνηση και τους διαχειριστές της εξουσίας αυτής της περιόδου. Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση βρισκόμαστε σε παρόμοια κατάσταση και νομίζω ότι η πρώτη ηχηρή απάντηση έχει δοθεί με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πρώτη φορά οι δικαστικές ενώσεις και οι δικηγορικοί σύλλογοι εκφράζονται με τέτοιο ύφος και με τέτοιον τρόπο, κι αυτό πρέπει να χτυπήσει ως κώδωνας κινδύνου για όλους τους δημοκράτες πολίτες της χώρας μας».

Για Αλ. Τσίπρα
Τέλος, σε ερώτηση για την πολιτική του κ. Τσίπρα, είπε: «Ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε και τους οπαδούς του και το λαό, αλλά δεν μπορεί να κοροϊδέψει την ιστορία. Μετατρέποντας την πολιτική απάτη σε πολιτική αυταπάτη δεν αθωώνεται, απλώς συνομολογεί αυτό που συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια. Κι αυτό που συνέβη είναι μια τεράστια εθνική βλάβη, μια τεράστια εθνική υποχώρηση. Αγωνιζόμαστε το 2019, το 2020 και βάλε, δυστυχώς, για να γυρίσουμε εκεί που ήταν η χώρα το Δεκέμβριο του 2014».

Της Βίκυς Βετουλάκη

Έτσι θα σωθείτε: Τι θα νιώσετε λίγο πριν σας συμβεί το έμφραγμα!

έμφραγμαΟι περισσότεροι θάνατοι από εμφράγματα προκαλούνται από κοιλιακή μαρμαρυγή της καρδιάς που εμφανίζεται πριν προλάβει ο ασθενής να φτάσει στα Επείγοντα ενός νοσοκομείου. 
Όσοι καταφέρνουν να φτάσουν εκεί, έχουν εξαιρετικές πιθανότητες επιβίωσης. Με τη σύγχρονη θεραπεία αυτές υπερβαίνουν το 90%.
Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να αναγνωρίσετε εγκαίρως στον εαυτό σας, εκείνα τα σημάδια που δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να πάθετε κάποιο έμφραγμα.
Αν και ο πόνος και η δυσφορία στο στήθος είναι τα πιο κοινά συμπτώματα καρδιακής προσβολής, κάποιοι άνθρωποι δεν αισθάνονται καθόλου πόνο στο στήθος, ενώ άλλοι βιώνουν μόνο έναν ήπιο πόνο, ή ελαφριά δυσφορία. Άλλοι μπορεί να αντιμετωπίσουν μόνο ένα σύμπτωμα, ενώ ορισμένοι παρουσιάζουν έναν συνδυασμό από αυτά.
Δείτε πώς “χτυπάει” προηγουμένως ένα πιθανό έμφραγμα σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα:
  • Σαγόνι: Δυσφορία ή πόνος στο σαγόνι σας. Μπορεί να αισθάνεστε έναν πόνο ή σφίξιμο μέσα και γύρω από την κάτω γνάθο σε κάθε μία ή και στις δύο πλευρές. Αυτή η δυσφορία μπορεί να μεταδοθεί από το στήθος σας στο σαγόνι σας.
  • Λαιμός: Δυσφορία ή πόνος στον λαιμό σας. Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή περιγράφουν μια γενική δυσφορία στον λαιμό τους, ή αίσθημα πνιγμού ή καψίματος. Αυτή η δυσφορία μπορεί να εξαπλωθεί από το στήθος ή τους ώμους σας προς τον λαιμό σας.
  • Ώμοι: Δυσφορία ή πόνος επάνω σε και γύρω από τον έναν ή και τους δύο ώμους σας. Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή περιγράφουν μια αίσθηση γενικού πόνου, ένα αίσθημα βάρους ή πίεσης που απλώνεται από το στήθος τους στον ώμο τους.
  • Πλάτη: Δυσφορία ή πόνος στην πλάτη σας. Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή περιγράφουν μια αίσθηση ενός γενικού πόνου στην περιοχή ανάμεσα από τις δύο ωμοπλάτες τους. Αυτή η δυσφορία μπορεί να μεταδοθεί από το στήθος σας στην πλάτη σας.
  • Χέρια: Δυσφορία, πόνος, αίσθημα βάρους ή αδυναμία σε ένα, ή και στα δύο χέρια. Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή περιγράφουν αίσθημα δυσφορίας, μούδιασμα, ή μυρμήγκιασμα στο αριστερό τους χέρι. Αυτή η δυσφορία μπορεί να εξαπλωθεί από το στήθος σας στο χέρι σας.
Εκτός από αυτά τα σημεία στο σώμα, λίγο πριν από ένα έμφραγμα, μπορεί επίσης να αισθανθείτε και τα παρακάτω συμπτώματα:
  • Ναυτία
  • Ζαλάδα
  • “Κρύος” ιδρώτας
  • Δυσκολία στην αναπνοή

Η κυβέρνηση "τσακίζει" τη φοροδιαφυγή - Σε δίκη κοριτσάκι γιατί πούλησε ....15 τριαντάφυλλα

Το κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου έκανε λόγο για μία ανήλικη, που συνελήφθη στις 27 Αυγούστου στο Λαγανά Ζακύνθου, να εμπορεύεται χωρίς άδεια... 15 τριαντάφυλλα! 

Το κοριτσάκι για να ζήσει έκανε το... "έγκλημα" να πουλάει δεκαπέντε τριαντάφυλλα, στερούμενο «τη σχετική άδεια άσκησης υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας, η οποία χορηγείται από την αρμόδια Αρχή».
Και τώρα, θα πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και να απολογηθεί για την πράξη της!
Ιδού, λοιπόν, η κυβέρνηση πώς "τσακίζει" τη φοροδιαφυγή.
 Το κοριτσάκι προέρχεται από οικογένεια Ρομά, που ζει στο Δροσερό της Ξάνθης. Και όπως έχει διαρρεύσει, η κατάσταση εκεί είναι άκρως απελπιστική.
Αρκετοί από τον οικισμό, λόγω της φτώχιας και του αναλφαβητισμού κυρίως, αντιμετωπίζουν μια σειρά από μεγάλα προβλήματα, όπως υψηλά ποσοστά ανεργίας και αυξημένη εγκληματικότητα (ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές, χρήση ναρκωτικών ουσιών).
Επίσης, αύξηση παρατηρείται, ακόμη και σήμερα, στους δείκτες του αναλφαβητισμού και των γάμων μεταξύ ανηλίκων.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ανήλικοι γίνονται γονείς και καλούνται να μεγαλώσουν τα δικά τους παιδιά, χωρίς καν να έχουν τα στοιχειώδη για να ζήσουν.

ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟ ΝΕΡΟ: Απίστευτη κακοκαιρία στην Πάτρα – Διακοπές ρεύματος, πλημμύρισαν καταστήματα


Patra_Vroxes

Το κύμα κακοκαιρίας έπληξε με σφοδρότητα την Πάτρα από το πρωί του Σαββάτου, με την ισχυρή καταιγίδα και τους σφοδρούς ανέμους να προκαλούν προβλήματα.
Μία γυναίκα τραυματίστηκε, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, η γυναίκα επέβαινε σε ταξί και όταν κατέβηκε από το όχημα στην περιοχή Οβρυά παρασύρθηκε από τα νερά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε φρεάτιο.
Εξαιτίας της κακοκαιρίες σε πολλές περιοχές υπήρξε διακοπή ρεύματος, ενώ πλημμύρισαν αρκετά καταστήματα.

Η Αννίτα Πάνια επιστρέφει στo Epsilon με talent show!

Ονόματα – έκπληξη στην κριτική επιτροπή!

Στη βραδινή ζώνη του Epsilon επιστρέφει η Αννίτα Πάνια με το νέο talent show που θα ονομάζεται «Κάνε μου like». 

H πρεμιέρα θα γίνει την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, ενώ στην κριτική επιτροπή θα είναι οι Θάνος Καλλίρης, Σοφία Μουτίδου και Νίκος Μουρατίδης.
Η ανακοίνωση:
«Η Αννίτα Πάνια επιστρέφει στη βραδινή ζώνη του Epsilon!
Την Τρίτη 25 Οκτώβριου κάνει πρεμιέρα το νέο talent show, «Κάνε μου like», δίνοντας την ευκαιρία να ανέβεις στη σκηνή, να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό και να λάμψεις. Νέα ταλέντα από όλα τα είδη της τέχνης θα διαγωνιστούν στο τραγούδι, στη μουσική, στο χορό, στην υποκριτική, στο stand up comedy, στην ποίηση αλλά και στη στιχουργική, τη σύνθεση και τη ζωγραφική.
Η κριτική επιτροπή, που απαρτίζεται από το Θάνο Καλλίρη, τη Σοφία Μουτίδου και το Νίκο Μουρατίδη, περιμένει το επόμενο μεγάλο ταλέντο.
Ο νικητής θα φύγει με έπαθλο 1000 ευρώ.
Από την συχνότητα του EPSILON, η εκπομπή Κάνε μου like θα μεταδίδεται  κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 23:00!
Με την Αννίτα Πάνια
Δηλώσεις συμμετοχών στο 211 212 2240».


zappit.gr

Δασκάλα βαρύνεται με περισσότερες από 200 κατηγορίες για σεξουαλικές επαφές με μαθητές

Διατηρούσε αρχείο με γυμνές φωτογραφίες και στιγμιότυπα - Το ένα από τα θύματα ήταν κορίτσι

 Μια 33χρονη δασκάλα με το όνομα Randi Lynn Zurenko από τις ΗΠΑ συνελήφθη και έχει απομακρυνθεί από το ιδιωτικό σχολείο στο οποίο εργαζόταν κατηγορούμενη για σεξουαλικές σχέσεις και παρενοχλήσεις στους μαθητές της.
Οι μαθητές έχουν ονομαστεί «Θύμα 1» και «Θύμα 2» ενώ δεν είναι γνωστές οι ηλικίες τους ή αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα. Ένα από τα θύματα σύμφωνα με την Daily Mail είναι κορίτσι ενώ το άλλο δεν έχει γίνει γνωστό.
Η Zurenko θεωρείται ότι ξεκίνησε μια σχέση τον Ιανουάριο του 2013 με το ένα παιδί (το κορίτσι) το οποίο αποφοίτησε φέτος. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα περιέρχονταν σε ερωτικές περιπτύξεις σε ένα πάρκο της περιοχής που ζούσαν. Το 2015 ξεκίνησε τη σχέση με το άλλο παιδί η οποία συνεχίστηκε μέχρι πολύ πρόσφατα.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλαπλές σεξουαλικές επαφές ενώ η δασκάλα διατηρούσε αρχείο με γυμνές φωτογραφίες και στιγμιότυπα. Η ίδια μάλιστα έστελνε το φωτογραφικό υλικό στους μαθητές ενώ έκλεινε ραντεβού και σε άλλες γειτονικές πόλεις. Χρησιμοποιούσε το σπίτι της, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και διάφορα πάρκα.
Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι εντόπισε πολλές γυμνές φωτογραφίες της μαθήτριας αλλά και του άλλου παιδιού στο κινητό τηλέφωνο της 33χρονης. Επιπλέον η ίδια παραδέχθηκε ότι έδινε αλκοόλ στα παιδιά και προχωρούσε στις ασελγείς πράξεις.
Η δασκάλα βαρύνεται τώρα με 153 κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, 13 για σεξουαλική επίθεση, 33 κατηγορίες για παράνομη επαφή με ανήλικους, 20 για την αποστολή άσεμνου υλικού σε παιδί και άλλες...

Η Κορινθίου ανέβασε την πιο προκλητική φωτογραφία της στο Instagram!


olisaneba

Πιο sexy πεθαίνεις.  

Η Μαρία Κορινθίου το τόλμησε και ανέβασε αυτή την φωτογραφία στο instagram.

 Θα συμμετάσχει στην επίδειξη μόδας της Kathy Heyndels στην Athense Xclusive designers week και κάνει τις απαραίτητες πρόβες.
 
 
 
 
Δείτε την φωτογραφία που κόβει την ανάσα.
piosexypaitheinai
gossip-tv.gr

Πιο αργά η «παντρειά» !!! Πάνω από τρεις στους τέσσερις νέους Έλληνες μένουν με τους γονείς τους

Σύμφωνα με την έκθεση «Η Κοινωνία με μία Ματιά» του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το ο 76% των νέων δεν είχε εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία το 2014, κάτι που φέρνει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση πίσω από την Ιταλία.

 Το φαινόμενο πάντως φαίνεται πως συνδέεται και με την κρίση, καθώς οι χώρες της νότιας Ευρώπης «κυριαρχούν» στη συγκατοίκηση των νέων με τους γονείς τους. 

Περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις νέους Έλληνες συγκατοικούσαν με τους γονείς τους το 2014, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, το 76% των νέων 15 έως 29 ετών δεν είχε εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία, ποσοστό που κατατάσσει τη χώρα μας στη δεύτερη θέση ανάμεσα στα 35 κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ, μαζί με τη Σλοβενία και πίσω μόνο από την Ιταλία.

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν η Σλοβακία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, κάτι που σημαίνει ότι τα έξι υψηλότερα ποσοστά συγκατοίκησης νέων με τους γονείς τους καταγράφονται στη νότια Ευρώπη. Στον αντίποδα, σε τέσσερις από τις πέντε τελευταίες θέσεις του πίνακα βρίσκονται χώρες της βόρειας Ευρώπης, η Δανία, η Σουηδία, η Φινλανδία και η Νορβηγία.

Το γεγονός αυτό οφείλεται εν μέρει σε πολιτισμικούς παράγοντες, αλλά εξηγείται σε ένα βαθμό και από την οικονομική κρίση που έπληξε βαθιά τον ευρωπαϊκό νότο, και υποχρέωσε πολλούς νέους να συνεχίσουν να κατοικούν με τους γονείς τους καθώς δεν είναι οικονομικά αυτάρκεις.

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ φανερώνουν ότι οι νέοι είναι η ηλικιακή ομάδα που διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας, ενώ ειδικά σε περιόδους ύφεσης ή αναιμικής ανάπτυξης δυσκολεύονται να βρουν επαγγελματική αποκατάσταση.

Τον Αύγουστο, περισσότεροι από 4,1 εκατομμύρια νέοι 15 έως 24 ετών ήταν άνεργοι στην Ε.Ε., σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Τα τρία υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία.

Πιο αργά η «παντρειά»

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα εξέλιξη που προκύπτει από τα στοιχεία είναι ότι τόσο στη χώρα μας όσο και γενικότερα στον ΟΟΣΑ έχει αυξηθεί σημαντικά η μέση ηλικία γάμου και για τα δύο φύλα.

Στην Ελλάδα, το 2014 ο μέσος άνδρας παντρευόταν όταν ήταν περίπου 33 ετών, ενώ το 1990 η αντίστοιχη ηλικία ήταν τα 29.

Εφάμιλλη είναι η αλλαγή για τις γυναίκες, καθώς η μέση ηλικία γάμου αυξήθηκε από τα 25 στα 29.

Αυξάνονται οι σεξουαλικοί εκβιασμοί μέσω διαδικτύου

Πληθαίνουν τα κρούσματα σεξουαλικής εκβίασης (sextortion) μέσω διαδικτύου, ενώ όλο και περισσότεροι είναι οι ανήλικοι χρήστες που δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους και τις αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν από την κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων στον ψηφιακό κόσμο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στοχεύοντας σ’ ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο και στην προστασία των χρηστών από διάφορες παράνομες δραστηριότητες.
Όπως τονίζει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, ο θύτης συνήθως προσεγγίζει το θύμα μέσω κάποιου κοινωνικού δικτύου, συχνά με ψεύτικο λογαριασμό και στοιχεία
Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του, πείθει το θύμα να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά στην κάμερα και στη συνέχεια του ζητάει, είτε χρήματα, είτε άλλες προσωπικές φωτογραφίες ή κάποια χάρη σεξουαλικού περιεχομένου, προκειμένου να μη δημοσιεύσει το μαγνητοσκοπημένο υλικό στο Διαδίκτυο ή για να μην το αποστείλει σε γνωστούς και φίλους του θύματος.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα παιδιά είναι συνήθως ευκολότεροι στόχοι, καθώς δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο.
Όπως επισημαίνεται, όταν κάποιο παιδί ή ενήλικας, πέφτει θύμα σεξουαλικής εκβίασης, συχνά βιώνει αυτό που του συμβαίνει με αυξημένα αισθήματα ντροπής, ενοχής και φόβου, ενώ κάποιες φορές η θυματοποίηση μπορεί να διαρκέσει τόσο καιρό, που να το οδηγήσει σε τάσεις αυτοκαταστροφής.
Το SaferInternet4Kids προτρέπει τους γονείς να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στις δραστηριότητες των παιδιών τους όταν κάνουν χρήση διαδικτυακής κάμερας, να συζητούν μαζί τους για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, καθώς επίσης να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τις ασφαλείς ρυθμίσεις στα κινητά τους τηλέφωνα και τις συσκευές τους, ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες να παραβιαστούν τα δεδομένα τους από κάποιον τρίτο.

Πιθανόν να κρύβεται στη Μεσσηνία ο δράστης του φόνου των Αμπελοκήπων

Ο φερόμενος ως δράστης του φόνου του 62χρονου γυμναστή στους Αμπελόκηπους την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου πιθανόν να έχει διαφύγει στη Μεσσηνία από όπου κατάγεται, και όπου ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή το 2012.

Ο 62χρονος Μάκης Μαρκόπουλος, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και  θύμα του συνταξιούχου αστυνομικού και πολιτευτή της Χρυσής Αυγής το 2012 στη Μεσσηνία, τρεις μέρες πριν από τον θανατηφόρο διαπληκτισμό, είχε απευθυνθεί σε συνάδερφό του, ειδικευμένο στη πυγμαχία, προκειμένου να πάρει μαθήματα για να αντιμετωπίσει τον πιο σωματώδη αντίπαλό του, Φώτη Μπέλλο.
Μία μέρα πριν είχαν έρθει στα χέρια, με τον συνταξιούχο αξιωματικό να «νικά» τον γυμναστή, ο οποίος είχε εμφανές τραύμα στο πρόσωπο από αυτή την συμπλοκή. Οι αντιπαραθέσεις τους είχαν φθάσει σε οριακό σημείο. Ήταν καθημερινές και διαρκείς.
Ο γυμναστής στο πρόσφατο παρελθόν επέτρεπε στον συνταξιούχο αστυνομικό να γυμνάζεται στην επιχείρησή του. Κάποια στιγμή όμως έγινε ενοχλητικός με τις γυναίκες που γυμνάζονταν εκεί, καθώς προέβαινε σε απρεπή σχόλια και χειρονομίες. Ο Μάκης Μαρκόπουλος του έκανε παρατηρήσεις γιατί οι ενέργειες του έκαναν κακό στην επιχείρησή του και έδιωχναν τις πελάτισσές του. Αυτή ήταν μία από τις τελευταίες προστριβές τους. Την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε η ένταση ανάμεσά τους. Ο γυμναστής ήταν φανερά ανήσυχος, έβγαινε διαρκώς από την επιχείρησή του και πρόσεχε το αυτοκίνητό του, στο οποίο άλλαζε συνεχώς θέση στάθμευσης, ενδεχομένως εξαιτίας απειλών που είχε δεχθεί από τον δράστη.
Οι κάτοικοι της περιοχής, αναφέρονται στον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του δράστη, που είχε εντάσεις και προστριβές με όλους εξαιτίας της συμπεριφοράς του. Κάποια στιγμή είχε αναγκάσει έναν γείτονα να δέσουν τα δέντρα του πεζοδρομίου στους τοίχους πολυκατοικιών γιατί… έγερναν προς τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Η αφορμή των τελευταίων ημερών για προστριβή ανάμεσά τους, ήταν η ενέργεια του γυμναστή να τοποθετήσει τρεις κάμερες στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στην οδό Βατοπεδίου. Ο συνταξιούχος αστυνομικός αντιδρούσε έντονα λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει… big brother την πολυκατοικία.  
Η τελευταία πράξη της φιλονικίας που κατέληξε στο έγκλημα για ασήμαντη αφορμή εξελίχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, με τους δράστες να έρχονται ακόμη μία φορά στα χέρια για τις… κάμερες μετά από τις βρισιές που αντάλλαξαν. Ο συνταξιούχος αστυνομικός φεύγει οργισμένος, και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φώναξε στο θύμα του: «Περίμενε και θα σε τακτοποιήσω, πάω να πάρω το όπλο μου».
Δυστυχώς πραγματοποίησε την απειλή του. 
Πήγε στο σπίτι του πήρε το όπλο του και επέστρεψε. Καταδίωξε για λίγο το θύμα, το πρόλαβε ανάμεσα σε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τον πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. 
Σαν να μην συμβαίνει τίποτα κινήθηκε προς την οδό Πανόρμου. Συνάντησε έναν καταστηματάρχη που γνώριζε, τον οποίο… χαιρέτησε κρατώντας ακόμη το πιστόλι στο χέρι του.
Από εκείνη τη στιγμή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 60χρονου πρώην αστυνομικού, σε όλα τα πιθανά μέρη που θα μπορούσε να έχει καταφύγει ακόμη και σε χωριό της Μεσσηνίας από το οποίο κατάγεται.
Ο πρώην αστυνομικός υπηρετούσε στο Α.Τ. Αμπελοκήπων, κάνοντας τα περισσότερα χρόνια στατική φρουρά έξω από τον… Άρειο Πάγο, και έφυγε το 2008. 
Ο δράστης είχε απασχολήσει στο παρελθόν με τη συμπεριφορά του την ΕΛ.ΑΣ. λόγω της πολιτικής του δράσης στη Μεσσηνία. 
Ο ταξίαρχος του νομού είχε δηλώσει το 2012 ότι δεν θα ανεχτεί δράσεις ατόμων που θα θελήσουν να υποκαταστήσουν την Αστυνομία. Η δήλωση αναφερόταν στη δράση ομάδας κατοίκων της περιοχής, από όπου κατάγεται ο πρώην αστυνομικός, που προσπαθούσε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της δρώντας ως «τάγμα ασφαλείας». 
Την ίδια περίοδο -Μάιος 2012- ο πρώην αστυνομικός είχε πολιτευτεί με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

thetoc.gr

ΦΩΤΟ - Το σύμπλεγμα των λιμνών και των καταρρακτών της Μεσσηνίας που δεν είναι πλέον προσβάσιμο

Δείτε τις φωτογραφίες από το Πολυλίμνιο
Ένας επίγειος παράδεισος στην καρδιά της Μεσσηνίας συνήθιζε να μαγεύει τους επισκέπτες με το μοναδικό φυσικό του τοπίο.
Ο λόγος για το πολυφωτογραφημένο Πολυλίμνιο το οποίο αποκαλούν πολλές φορές και «Γαλάζια Λίμνη» της Πελοποννήσου.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον το οποίο βρίσκεται περίπου μισή ώρα από την Καλαμάτα στην διαδρομή πρός Πύλο.
Εκεί ο επισκέπτης μπορούσε να συναντήσει ένα σύμπλεγμα από τρεχούμενα νερά τα οποία λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν λίμνες και καταρράκτες.
Οι λίμνες Μαυρηλίμνα με το Κεφαλοβρυσο, Μαυρολίμνα και μετά ο καταρράκτης της Κάδης δεσπόζει ανάμεσα στα μεγάλα και κοφτερά βράχια του φαραγγιού.
Η πρόσβαση στο Πολυλίμνιο ήταν πολύ εύκολη και κανείς μπορούσε να το βρει ακολουθώντας το δρόμο από Καλαμάτα προς Πύλο.
Η τραγωδία στην οποία κατέληξε η βόλτα μιας παρέας τον περασμένο Αύγουστο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 24χρονη και να τραυματιστεί από πτώση βράχου άλλο ένα νεαρό κορίτσι είχε σαν αποτέλεσμα την απαγόρευση εισόδου στους περιπατητές.
Messhnia2 Messhnia3 Messhnia4 Messhnia5 Messhnia6 Messhnia7 Messhnia1

Ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης την 28η Οκτωβρίου

Να εξερευνήσουν την Αίθουσα του Παρθενώνα με τη βοήθεια ενός νέου δανειστικού σακιδίου με θέμα «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα», προσκαλεί τις οικογένειες με παιδιά από οκτώ έως δώδεκα ετών το Μουσείο Ακρόπολης, την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου.
Μέσα από ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό έντυπο υλικό, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία ενδιαφέρουσα και ευχάριστη επίσκεψη παίζοντας, αλλά και συζητώντας μεταξύ τους και με τους γονείς τους. Το σακίδιο διατίθεται και στην αγγλική γλώσσα. Οι οικογένειες παραλαμβάνουν το δανειστικό σακίδιο από το Γραφείο Πληροφοριών με παράδοση ταυτότητας.
Στις 28 Οκτωβρίου οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8:00 έως τις 22:00, με ελεύθερη είσοδο, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στις μόνιμες συλλογές αλλά και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων».
Όπως κάθε Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν από τους αρχαιολόγους-φροντιστές οι θεματικές παρουσιάσεις «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων» (στις 13:00, στα ελληνικά και στις 11:00 στα αγγλικά) και «Ένας περίπατος στο Μουσείο με τον αρχαιολόγο» (στις 20:00 στα ελληνικά και στις 18:00 στα αγγλικά). Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

ΗΡΘΑΝ - Η γενιά των… 100 ευρώ εμφανίστηκε στην αγορά εργασίας!

Στο προσκήνιο έχει έρθει μια νέα γενιά, αυτή των 100 ευρώ, την στιγμή που οι δανειστές απαιτούν και νέα μείωση στον κατώτατο μισθό.

Όλο και περισσότεροι νέοι αναγκάζονται να απασχολούνται με μισθούς πείνας.


Σύμφωνα με «Τα Νέα», πλέον κάνουν θραύση οι φτωχοί εργαζόμενοι.
Η έκρηξη της ανεργίας και η εργασιακή ζούγκλα οδηγούν σε… φτωχοποίηση μια ολόκληρη γενιά εργαζομένων, η προοπτική της οποίας συνοψίζεται στο τρίπτυχο: μισή δουλειά, μισός μισθός και σύνταξη 500 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ. Συνολικά 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μεικτά. Πρόκειται για εργαζομένους με συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία 2, 3 ημερών την εβδομάδα, ή ακόμη και μερικών ωρών την εβδομάδα.
Τα στοιχεία του μηνός Σεπτεμβρίου από το σύστημα Εργάνη, αποτυπώνουν την ανατροπή στην απορυθμισμένη αγορά εργασίας. 

Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης τη διετία 2015-2016 έσπασαν το ιστορικό φράγμα του 50% (σε ότι αφορά τη συμμετοχή τους στις νέες προσλήψεις) και ξεπέρασαν την πλήρη απασχόληση, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε το 2014 και όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Ειδικότερα την περίοδο Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2015 οι προσλήψεις που έγιναν με ευέλικτες μορφές απασχόλησης αντιστοιχούσαν στο 51,50%, έναντι 48,50% της πλήρους απασχόλησης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου