19.11.16

Ιερόδουλες γράφουν τις εμπειρίες τους και βαθμολογούν τους πελάτες τους σε forum!

Ιερόδουλες γράφουν τις εμπειρίες τους και βαθμολογούν τους πελάτες τους σε forum!
«Ήταν πολύ βίαιος και δεν πλήρωσε». Αυτό είναι ένα παράδειγμα από τα σχόλια που γράφουν ιερόδουλες στη Μεγάλη Βρετανία σε διαδικτυακό φορουμ.

Στον ιστότοπο Saafe (Support and Advice for Escorts), οι επαγγελματίες του σεξ γράφουν τις προσωπικές τους εμπειρίες από τους πελάτες τους, βαθμολογώντας τους.  Μερικές από τις γυναίκες αναφέρουν ακόμα και από ποιους πελάτες τους έχουν πέσει θύματα βίαιης συμπεριφοράς ή ακόμα και ληστείας και προειδοποιούν τις συναδέλφους τους ούτως ώστε να προφυλάσσονται από επικίνδυνους άνδρες.
Οι γυναίκες συζητούν με τις συναδέλφους τους για τις τιμές για τις σεξουαλικές συνευρέσεις, για την ανησυχία τους σχετικά με το πόσοι πελάτες αρνούνται να φορέσουν προφυλακτικό, ή για το ποια είναι τα όρια της κάθε μίας στο σεξ.
Πρόσφατα, μία ιερόδουλος προειδοποιούσε για έναν ληστή που κινείται στο Μπέντφορντ καθώς και για έναν επιθετικό άνδρα που έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές γυναίκες.
Σε περιπτώσεις που οι γυναίκες βρίσκουν κοινά στοιχεία, μοιράζονται τους αριθμούς τηλεφώνων που τους έδωσαν οι πελάτες τους με την επικίνδυνη συμπεριφορά, χωρίς να δημοσιοποιούν μόνο τα δύο τελευταία ψηφία-.
Μάλιστα μία συνοδός ευχαρίστησε τις άλλες γυναίκες, καθώς είχε τηλεφωνηθεί με άνδρα που είχε καταγγελθεί από τις υπόλοιπες. Αναγνώρισε τον αριθμό και τελικά δεν πήγε ποτέ στο ερωτικό ραντεβού που είχαν κανονίσει.

topontiki.gr

Προσοχή! Κίνδυνος σαλμονέλας από τις έτοιμες συσκευασμένες σαλάτες


Προσοχή! Κίνδυνος σαλμονέλας από τις έτοιμες συσκευασμένες σαλάτες

Οι σαλάτες και το σπανάκι, που πουλιούνται έτοιμα κομμένα μέσα σε πλαστική σακούλα, αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα μόλυνσης από το βακτήριο σαλμονέλα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη επιστημόνων στη Βρετανία, με τη συμμετοχή ενός νεαρού Έλληνα ερευνητή. Οι εργαστηριακές αναλύσεις έδειξαν ότι οι χυμοί που εκκρίνονται από τα κομμένα φύλλα, λόγω της υγρασίας και των θρεπτικών συστατικών τους, αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη του επικίνδυνου μικροοργανισμού, που μπορεί να αποβεί ακόμη και θανατηφόρος.
Οι ερευνητές επίσης ανακάλυψαν ότι η παρουσία των χυμών κάνει πιο επιθετική τη σαλμονέλα και έτσι αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης του καταναλωτή. Ο κίνδυνος μπορεί να αυξηθεί δραματικά έως 2.400 φορές.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την μικροβιολόγο δρα Πριμρόουζ Φριστόουν του Πανεπιστημίου του Λέστερ και τον διδακτορικό ερευνητή Γιάννη Κουκκίδη, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εφαρμοσμένης και περιβαλλοντικής μικροβιολογίας "Applied and Environmental Microbiology".
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ακόμη και μικροποσότητες χυμού όχι μεγαλύτερες από το ένα διακοσιοστό ενός κουταλιού του γλυκού, οι οποίες διαφεύγουν από τα κομμένα φύλα της σαλάτας και του σπανακιού και μένουν μέσα στην πλαστική σακούλα, διευκολύνουν τη σαλμονέλα να πολλαπλασιασθεί, ακόμη κι όταν η συσκευασία μπαίνει στο ψυγείο.
Μάλιστα, το βακτήριο προσκολλάται τόσο γερά στα κομμένα φύλλα, που δεν φεύγει με το πλύσιμο από τον καταναλωτή. Αρκούν λίγα κύτταρα σαλμονέλας στην αρχή της συσκευασίας για να έχουν αυξηθεί σε πολλές χιλιάδες, εωσότου ο καταναλωτής φάει το προϊόν ή έως την ημερομηνία λήξης του. Τα αρχικά 100 βακτήρια σαλμονέλας μπορούν να έχουν γίνει 100.000 μέσα σε πέντε μόνο μέρες από το αρχικό κόψιμο των σαλατών για να συσκευασθούν.
Οι ερευνητές επεσήμαναν την ανάγκη τα εν λόγω συσκευασμένα κομμένα φρέσκα λαχανικά να τρώγονται όσο γίνεται πιο γρήγορα μετά το άνοιγμά τους. Μόλις ανοίγει η πλαστική σακούλα που τα περιέχει, τα βακτήρια της σαλμονέλας αναπτύσσονται ακόμη πιο γρήγορα από ό,τι όταν βρίσκονται στο ψυγείο.
Μάλιστα, οι ερευνητές βρήκαν ότι η σαλμονέλα είναι δυνατό να αναπτυχθεί ακόμη κι όταν η ψύξη του ψυγείου βρίσκεται στους 4 βαθμούς Κελσίου και όχι στους 5,2 βαθμούς, όπως πιστευόταν έως τώρα.
Τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί διάφορα περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης από σαλμονέλα και κολοβακτηρίδια σε φρέσκες σαλάτες τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό, κατά τους επιστήμονες, σημαίνει ότι οι παραγωγοί και συσκευαστές τέτοιων φρέσκων συσκευασμένων προϊόντων πρέπει να τηρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές υγιεινής.
Η μόλυνση των σαλατών και λαχανικών από σαλμονέλα μπορεί να συμβεί από την επαφή τους με ζώο ή έντομο, από το χώμα, από μολυσμένο νερό κατά την άρδευση του χωραφιού ή από μολυσμένο εξοπλισμό ή μολυσμένα χέρια εργαζομένων κατά την κοπή και συσκευασία του προϊόντος.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους ειδικούς, όλα τα φρέσκα προϊόντα, συσκευασμένα και μη, χρειάζονται πολύ καλό πλύσιμο, προτού καταναλωθούν. Συνήθως οι συσκευασμένες σαλάτες έχουν προηγουμένως πλυθεί με χλωριωμένο νερό. Το χλώριο μειώνει μεν την παρουσία των παθογόνων μικροοργανισμών, αλλά δεν την εξαλείφει.
Οι ερευνητές συνέστησαν οι καταναλωτές να αγοράζουν σαλάτες που έχουν πρόσφατα κοπεί και να τις τρώνε αυθημερόν, όταν τις αγοράζουν. Ερευνητές στις ΗΠΑ που έχουν κάνει δειγματοληψίες, βρήκαν ότι το 0% έως 3% των συσκευασμένων σαλατών είναι μολυσμένες, σύμφωνα με το BBC.
O επίσης ελληνικής καταγωγής Κίμωνας Ανδρέας Καρατζάς, λέκτορας μικροβιολογίας τροφίμων στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, τόνισε ότι οι καταναλωτές πρέπει να προτιμούν τις άκοπες σαλάτες από τις εκ των προτέρων κομμένες.

ΒΙΝΤΕΟ ! Δείτε - ΤΙ πρέπει να κάνετε σε έναν άνθρωπο που παθαίνει ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ επεισόδιο για να του σώσετε τη ζωή

Η ετοιμότητα για επείγουσες καταστάσεις δεν είναι πάντα για το δικό μας καλό, αλλά και για το καλό κάποιου άλλου Όσο πιο πολλά ξέρουμε για το τι να κάνουμε σε μια επείγουσα κατάσταση πριν προκύψει, τόσο πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες να προσφέρουμε την βοήθεια μας με επιτυχία.

 Μπορεί να είστε πιο προετοιμασμένοι από όσο νομίζετε, απλά έχοντας κάποια αντικείμενα και εργαλεία στο σπίτι.

Έχετε αναρωτηθεί τι θα κάνατε αν κάποιος αγαπημένος σας εμφάνιζε συμπτώματα εγκεφαλικού; Πέρα από το να καλέσετε ασθενοφόρο, τι θα κάνατε στην συνέχεια; Το να ξέρετε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Οι στιγμές μέχρι να φτάσει η βοήθεια είναι πολύτιμες και σημαντικές και μπορεί να σώσουν την ζωή κάποιου

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά μια βελόνα μπορεί όντως να βοηθήσει να σωθεί κάποιος από εγκεφαλικό. Η επιστήμη πίσω από αυτό προέρχεται από έναν Κινέζο επιστήμονα, ο οποίος ελπίζει ότι ο κόσμος θα διαβάσει το μήνυμα του και θα το εξαπλώσει. Μια βελόνα μπορεί να έχει πολλές χρήσεις, αλλά η ικανότητα της να βοηθά τα θύματα εγκεφαλικού ξεπερνά κάθε άλλη.

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρέπει να παραμείνετε ψύχραιμοι αν δείτε κάποιον να παθαίνει εγκεφαλικό. Το να είστε ήρεμοι σημαίνει ότι θα μπορείτε να σκεφτείτε με καθαρό μυαλό, να έχετε ορθή κρίση και να μην πανικοβληθείτε.

Ο πανικός σε τέτοιες επείγουσες καταστάσεις συχνά οδηγεί σε λάθη και δεν βοηθά καθόλου το θύμα. Ο στόχος είναι να βοηθήσετε το θύμα και να κάνετε ό,τι μπορείτε για να φτάσει η βοήθεια που χρειάζεται.

Ενώ παραμένετε ψύχραιμοι, θυμηθείτε να μην μετακινήσετε το θύμα. Όταν κάποιος παθαίνει εγκεφαλικό, μιλώντας επιστημονικά αυτό σημαίνει ότι τα τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου του τεντώνονται. Αν μετακινήσετε το θύμα, τα τριχοειδή αγγεία μπορεί να σπάσουν, προκαλώντας αιμορραγία στον εγκέφαλο. Αφήστε το θύμα εκεί που είναι και αρπάξτε μια βελόνα ή μια σύριγγα.

Πάρτε έναν αναπτήρα, ένα κερί, ή βάλτε την βελόνα πάνω από την φλόγα στο τζάκι και αποστειρώστε την. Μετά, τρυπήστε και τα 10 δάχτυλα με την αποστειρωμένη βελόνα.

Ο στόχος είναι να αρχίσει να ρέει το αίμα. Το τρύπημα θα κάνει τα δάχτυλα να ματώσουν λίγο. Αν παρατηρήσετε ότι το αίμα δεν βγαίνει, πιέστε λίγο τα δάχτυλα για να αρχίσει να τρέχει. Αφότου ματώσουν και τα 10 δάχτυλα, το θύμα θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση ώσπου να φτάσει βοήθεια, αφού με αυτή την μέθοδο το αίμα αρχίζει να κινείται.

Μόλις φτάσει το ασθενοφόρο, πείτε στους διασώστες με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη από την στιγμή που καταλάβατε ότι το θύμα άρχισε να παθαίνει εγκεφαλικό μέχρι την στιγμή που έφτασε η βοήθεια. Έτσι, θα ξέρουν αν μετακινήσατε το θύμα, αν τρυπήσατε τις άκρες των δαχτύλων του ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είναι απαραίτητο να γνωρίζουν.

Δείτε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα για τα σημάδια και τα συμπτώματα του εγκεφαλικού:

Κι άλλο μνημόνιο "βλέπει" ο επικεφαλής Ινστιτούτου Bruegel

Την ίδια στιγμή, τόσο η οικονομική όσο και η πολιτική κατάσταση στη χώρα θα χαρακτηρίζεται από μεγάλη αβεβαιότητα.

Μία μεγάλη αναδιάρθρωση χρέους ή ένα τέταρτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα είναι οι μόνες επιλογές που έχουν οι πιστωτές για την Ελλάδα μετά το 2018, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγος του ινστιτούτου Bruegel Ζολτ Νταρβάς.
«Ακόμη κι αν η Ελλάδα έχει, όπως αναμένω ανάπτυξη την περίοδο 2017-2018, άρα και συνεπακόλουθη μείωση του λόγου χρέους/ΑΕΠ, αυτό θα παραμείνει σε αρκετά μεγάλο ύψος, ενώ ένα 80% του χρέους θα οφείλεται στον επίσημο τομέα. 
Την ίδια στιγμή, τόσο η οικονομική όσο και η πολιτική κατάσταση στη χώρα θα χαρακτηρίζεται από μεγάλη αβεβαιότητα. Κάτω από τέτοιους όρους, για μένα παραμένει απίθανο να καταφέρει η Ελλάδα να δανειστεί από τις αγορές με ένα λογικό επιτόκιο. 
Οι επιλογές είναι λοιπόν δύο: είτε μια μεγάλη αναδιάρθρωση είτε ένα τέταρτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Αυτό που περιμένω ότι θα συμβεί είναι κάποιας μορφής αναδιάρθρωση χρέους με χρονικές επεκτάσεις στην ωρίμανση των ομολόγων, μαζί με χαμήλωμα ή πάγωμα των επιτοκίων, χωρίς πάντως αυτά να είναι αρκετά για να αποφύγει η Ελλάδα ένα τέταρτο πρόγραμμα» δηλώνει επικεφαλής οικονομολόγος του ινστιτούτου Bruegel Ζολτ Νταρβάς σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. 
Αναφερόμενος στις επενδύσεις τονίζει ότι αυτό που λειτουργεί αποτρεπτικά δεν είναι το ύψος του χρέους, αλλά «η υπερβολική γραφειοκρατία». «Τα αποτυπώνουν και οι δείκτες του ΟΑΣΑ εκεί που η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά», εξηγεί.
Ερωτώμενος για αν η παρέμβαση Ομπάμα για το χρέος λέει: «Φοβάμαι ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν μπορεί να επηρεάσει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για την Ελλάδα. Τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη της κυβέρνησης του ζήτησαν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο παρελθόν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και θεωρώ απίθανο να αλλάξει κάτι τώρα πια».
Επίσης σημειώνει ότι δεν περιμένει ιδιαίτερη πρόοδο γύρω από το ζήτημα του χρέους μέχρι τις γερμανικές εκλογές «πέραν ίσως κάποιων δημόσιων τοποθετήσεων ότι εάν η Ελλάδα εφαρμόσει το Μνημόνιο κάποια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα μπορούσαν να συμφωνηθούν μέχρι το 2018».

Από Μέρκελ μέχρι... Κιμ Γιονγκ Ουν ! Και οι μεγάλοι ηγέτες έχουν τα...παρατσούκλια τους!

Με αφορμή την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, του ανθρώπου με τα... 1.000 ψευδώνυμα, αποκαλύφθηκαν και άλλα για μεγαλύτερους ηγέτες του πλανήτη.
Και δεν είναι και λίγα, αλλά... πολλά αυτά για πολλούς προέδρους και πρωθυπουργούς ανά τον κόσμο.
Νιγηρία
Ο πρόεδρος Μαχαμάντου Μπουχάρι «κέρδισε» το όνομα «Baba Go Slow», διότι έκανε αρκετούς μήνες για να διορίσει την κυβέρνηση του και το μόνο που έκανε γρήγορα ήταν να διορίσει τον... εαυτό του υπουργό πετρελαίου.
Κίνα
«Βig Daddy Xi» λένε τον πρόεδρο. Γιατί έτσι; Σε αυτή την πολιτική μετάβαση ο Σι Τσινπίνγκ θέλει να γίνει στην χώρα ο νέος Μάο.
Βόρεια Κορέα
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι τα... πάντα στην χώρα. Τον χαρακτηρίζουν και ως «Kim Fatty III» γιατί είναι παχουλός ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας. Βεβαίως η κυβέρνηση του διώκει όσους χρησιμοποιούν αυτόν τον χαρακτηρισμό και το έχει απομακρύνει από το «τοπικό» διαδίκτυο.
Γερμανία
«Mutti» ή «Mommy» αναφέρουν την Μέρκελ, καθώς οι ψηφοφόροι την έχουν σχεδόν... αγκαλιάσει ως μητέρα τους. Τρεις θητείες έχει κάνει ως Καγκελάριος, ετοιμάζεται για ακόμη μία το επόμενο έτος και όλα δείχνουν ότι είναι εδώ και θα... μείνει
Ιταλία
Ξεκίνησε ως αουτσάιντερ ο Ρέντσι στην χώρα και κέρδισε το όνομα «The Scrapper» για τις υποσχέσεις του ότι θα... σπάσει το πολιτικό σύστημα. Τον Δεκέμβριο με το δημοψήφισμα θα μάθει και ο ίδιος αν αξίζει το όνομα του και αν τελικά τον στηρίζουν ακόμη οι Ιταλοί.
Καναδάς
«Little Potato» τον φωνάζουν οι Κινέζοι. Ο Τρυντό υποστηρικτής του ελεύθερου εμπορίου, έχει μεγάλες συμφωνίες με την Κίνα. Ο πρωθυπουργός του Καναδά τελευταία είναι δημοφιλής και στην Κίνα έχει... έρεισμα.
Ρωσία
Ισως να έχει και περισσότερα ψευδώνυμα και από τον Τραμπ. Ο Πούτιν στην εποχή του στην KGB τον φώναζαν «Pale Moth», ενώ λόγω του λείου δέρματος του τελευταία τον ανέφεραν και «Botox». «Pootie Poot» τον είπε ο Τζορτζ Μπους, ενώ τελευταία στις ΗΠΑ κυκλοφορεί και ως «Puppet Master».
Μεγάλη Βρετανία
Τον Κάμερον τον αποκαλούσαν «Dave», ενώ για την Τερέσα Μέι έμεινε το «bloody difficult women» που είχε πριν αντικαταστήσει τον Κάμερον στην πρωθυπουργία και με το Brexit να... έρχεται.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Δόθηκε στην κυκλοφορία ο….μισός περιμετρικός

 ΦΙΕΣΤΑ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΜΕ ΘΕΑΤΗ ΤΟΝ ΝΙΚΑ !!!

Παρουσία ….τριών υπουργών  , του  υπουργού  Υποδομών, Γιώργο Σπίρτζη, τού υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορο Βερναδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Αλέξανδρο Χαρίτση και του εθνικού μας εργολάβου Λεωνίδα Μπόμπολα  δόθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην κυκλοφορία 7.5 χιλ. του περιμετρικού της Καλαμάτας
Το τμήμα που άνοιξε για τους οδηγούς  είναι από τον κόμβο της Θουρίας έως τον ανισόπεδο κόμβο του Νέδοντα που μέσω της οδού Αρτέμιδος καταλήγει στο κέντρο τα Καλαμάτας
Το τμήμα που παραδόθηκε σε κυκλοφορία περιέχει τρεις ανισόπεδους Κόμβους:
1. τον Ανισόπεδο Κόμβο Δυτικής Εισόδου Καλαμάτας (κόμβος που βρίσκεται στην περιοχή του εργοστασίου ΚΑΡΕΛΙΑ) και την σύνδεσή του με την Οδό Αθηνών,
2. τον Ανισόπεδο Κόμβο Λέικων για τη σύνδεση με την ομώνυμη περιοχή της πόλης,
3. τον Ανισόπεδο Κόμβο Νέδοντα για την σύνδεση με το ιστορικό κέντρο της πόλης.
Ολοκληρωμένο το έργο αναμένεται να παραδοθεί παρουσία του …μισού υπουργικού συμβουλίου  λίγες ημέρες πρίν τα Χριστούγεννα

ΒΙΝΤΕΟ-Χίος: Νεκρή ζώνη τα χωράφια γύρω από το hotspot -Αγανακτισμένοι οι ντόπιοι

Αγανακτισμένοι είναι οι Χιώτες αγρότες, καθώς τα χωράφια τους, γύρω από το hotspot της ΒΙ.ΑΛ. Μοιάζουν με νεκρή ζώνη, στην πιο παραγωγική περίοδο του χρόνου.

Σκουπίδια, λεηλατημένες αγροικίες και ξηλωμένα συρματοπλέγματα είναι η καθημερινή εικόνα της περιοχής, ενώ πολλοί αγρότες δήλωσαν στον «Πολίτη» ότι η φετινή χρονιά πήγε χαμένη αφού η οποιαδήποτε απόπειρα καλλιέργειας των χωραφιών τους έπεσε στο κενό.

«Βάλαμε και πατάτες και ζαρζαβατικά και διάφορα άλλα. Ομως ερχόταν και τα ξεφύτρωναν. Όχι όμως για να τα φάνε. Τα πετούσαν στον δρόμο. Προσπαθήσαμε πολλές φορές, όμως η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη που πλέον δεν αξίζει τον κόπο», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση στις ελάχιστες αγροικίες δίπλα στο hotspot είναι ακόμη χειρότερη, καθώς έχουν προκληθεί ζημιές.

Σκηνικό εγκατάλειψης υπάρχει και λίγο πιο μακριά, στα χωράφια που βρίσκονται σε ακτίνα 500 μέτρων. Οπως εξηγούν οι κάτοικοι ενώ θα έπρεπε τέτοια εποχή να γίνεται το μάζεμα της ελιάς, οι εκτάσεις έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

«Κανείς δεν τολμάει να πατήσει εδώ μέσα. Παντού υπάρχουν σκουπίδια, κουβέρτες, εκατοντάδες μπουκάλια και περιττώματα. Ποιος θα έρθει να μαζέψει ελιές;», διερωτώνται.

ΒΙΝΤΕΟ - Άφησε ...άφωνους τους κριτές στο the voice η "ΦΩΝΑΡΑ " από την Μεσσηνία

Έμειναν ....άφωνοι ακόμα και οι κριτές στο the voice, από την φωνή της κοπέλας από το χωριό Λυκότραφο της Μεσσηνίας 

Δείτε το βίντεο και απολαύστε την 

Οι γυναίκες που αργούν να κάνουν παιδί έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να περάσουν τα 90

Η ηλικία της πρώτης τεκνοποίησης έχει σταδιακά αυξηθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες σχεδόν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες

Η ηλικία που μια γυναίκα θα κάνει το πρώτο παιδί της, καθώς και ο αριθμός των παιδιών που θα γεννήσει συνολικά, με κάποιο τρόπο συνδέονται με το προσδόκιμο ζωής της.
 Όσες γυναίκες αργούν να γεννήσουν για πρώτη φορά (από επιλογή τους και όχι λόγω δυσκολίας), έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν την ηλικία των 90 ετών, όπως επίσης όσες θα κάνουν πιο πολλά παιδιά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, την πρώτη που κατέληξε σε τέτοιο συμπέρασμα.
Η ηλικία της πρώτης τεκνοποίησης έχει σταδιακά αυξηθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες σχεδόν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες και σε αρκετές αναπτυσσόμενες, κυρίως λόγω των αυξημένων απαιτήσεων των γυναικών για μόρφωση και καριέρα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Αλαντίν Σαντιάμπ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό για θέματα δημόσιας υγείας "American Journal of Public Health", μελέτησαν στοιχεία για περίπου 20.000 γυναίκες, από τις οποίες πάνω από τις μισές (το 54%) είχαν ζήσει τουλάχιστον έως την ηλικία των 90 ετών.
Οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη μακροζωία είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι απόφοιτες πανεπιστημίου, παντρεμένες, υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου, όχι παχύσαρκες και χωρίς ιστορικό κάποιας χρόνιας πάθησης.
Επίσης, ήταν πιθανότερο να έχουν κάνει το πρώτο παιδί τους μετά την ηλικία των 25 ετών. Επιπλέον, οι γυναίκες που έχουν γεννήσει δύο έως τέσσερις φορές, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να ζήσουν στη δέκατη δεκαετία της ζωής τους, σε σχέση με όσες έχουν γεννήσει μόνο μια φορά.
Ο Σαντιάμπ τόνισε πάντως ότι «οι γυναίκες δεν πρέπει σκοπίμως να καθυστερούν το πρώτο παιδί τους, καθώς ο κίνδυνος να εμφανίσουν γυναικολογικές επιπλοκές, όπως διαβήτη κύησης και υπέρταση, είναι μεγαλύτερος σε πιο προχωρημένη ηλικία. Είναι πιθανό ότι ένας τοκετός σε πιο μεγάλη ηλικία αποτελεί ένδειξη γενικότερης καλής υγείας και άρα δυνατότητας για μακροζωία».

Κατακόρυφη αύξηση των πλειστηριασμών σε ένα μήνα!

Παρά την αποχή των συμβολαιογράφων...
Μέσα σε διάστημα ενός μόλις μήνα έγιναν 545 πλειστηριασμοί, όπως
προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα που έχει
δημιουργηθεί γι' αυτό τον σκοπό και η οποία ενημερώνεται σε πραγματικό
χρόνο.


Παρά δηλαδή την αποχή των συμβολαιογράφων, οι πλειστηριασμοί ακινήτων,
είτε από τράπεζες είτε από φυσικά ή νομικά πρόσωπα διπλασιάστηκαν,
καθώς, όπως σημειώνει η «Καθημερινή», μόλις χθες ανακοινώθηκαν 1.125
πλειστηριασμοί με ημερομηνίες πραγματοποίησης είτε το 2016 είτε το 2017.


Στις 10 Οκτωβρίου, οπότε και ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις, είχαν
ανακοινωθεί 580 πλειστηριασμοί. Στις 10 Νοεμβρίου, ο αριθμός τους είχε
σχεδόν διπλασιαστεί αφού ήρθαν να προστεθούν άλλοι 545.

Δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προστασία της φέτας για πέντε χρόνια

Σύμφωνα με τον νέο υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη

«Η φέτα είναι εθνικό προϊόν. Δυστυχώς η συμφωνία μεταξύ Καναδά και Ε.Ε έκανε μεγάλη ζημιά στους παραγωγούς και σε αυτούς που ασχολούνται με το γάλα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, από την Λάρισα όπου συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση για την φέτα, στο ξενοδοχείο «Imperial».
Ο Βασίλης Κόκκαλης αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης για το θέμα της φέτας είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελληνική κυβέρνηση, έδωσε ήδη τα πρώτα δείγματα και πέτυχε την δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα τύχει της ίδιας προστασίας νομικής με τα άλλα προϊόντα».
Ερωτηθείς σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις, που ήδη έχουν προγραμματίσει οι αγρότες πριν τα Χριστούγεννα, ο Βασίλης Κόκκαλης είπε χαρακτηριστικά: «Η πόρτα του υπουργείου για εμένα, για τον Ευάγγελο Αποστόλου και τον Γιάννη Τσιρώνη, θα είναι όλη την ημέρα ανοιχτή για διάλογο»
Να σημειωθεί, πως η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων και την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων της περιφέρειας Θεσσαλίας.
Το θέμα της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές, συνδέεται με την ανάγκη υπερεντατικοποίησης των προσπαθειών για την κατοχύρωση της ταυτότητας της φέτας, καθώς και τη δημιουργία αντίστοιχης διεπαγγελματικής οργάνωσης.

ΠΑΤΡΑ - Εστειλε 1,5 εκατ. με κούριερ και τα έχασε στο ... δρόμο !

Θύμα γνωστός Πατρινός έμπορος συνδικαλιστής

Έστειλε με κούριερ 1,5 εκατομμύριο  από την Πάτρα στην Αθήνα και το έχασε στο δρόμο. 
Μαζί με τα χρήματα έχασε και τη δουλειά.
Πως και γιατί στο ρεπορτάζ από το dete.gr
Θύμα μιας απίστευτης ιστορίας, έπεσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα πατρινός έμπορος, ο οποίος δραστηριοποιείται και συνδικαλιστικά. Η έμπνευση που είχε να στείλει μέσα σε φάκελο, σε εταιρεία η οποία εδρεύει στην Αθήνα , χρηματικό ποσό ως προκαταβολή για την αποστολή εμπορευμάτων, του βγήκε κάτι παραπάνω από ξινή .
Ο έμπορος έβαλε το ποσό   των 1.500.00 ευρώ μέσα σε φάκελο, και στη συνέχεια για την αποστολή του κάλεσε μια από της εταιρείες ταχυμεταφορών που εδρεύουν στην Πάτρα, για να διεκπεραιώσει  την αποστολή.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων ο φάκελος έπρεπε να είναι στα χέρια του παραλήπτη εντός 48ωρών. Ο πατρινός αποστολές μετά την παρέλευση  πέντε ημερών, και αφού είδε πως η εταιρεία δεν του έστελνε τα εμπορεύματα,  υποψιάστηκε πως κάτι δεν πάει καλά.
Η πρώτη του κίνηση ήταν να καλέσει τον προμηθευτή του στην Αθήνα, προκειμένου να του εξηγήσει  γιατί δεν του στέλνει τα εμπορεύματα, αφού του είχε στείλει την προκαταβολή, για να εισπράξει  έκπληκτος από την άλλη πλευρά το «μαντάτο», πως δεν είχαν παραλάβει ποτέ κανένα φάκελο και πολύ περισσότερο,  κανέναν φάκελο ο οποίος να έχει μέσα το χρηματικό ποσό των 1.500.00 ευρώ.
Η αντίδραση του εμπόρου από την Πάτρα ήταν άμεση, καθώς απευθύνθηκε τόσο στα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών στην Πάτρα, όσο και στα κεντρικά της Αθήνας,  απαιτώντας να του δώσουν εξηγήσεις, αλλά απάντηση για το πώς ο φάκελος εξαφανίστηκε δεν μπορούσε να του δώσει κανείς.
Στη συνέχεια το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία ,ενώ σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από υψηλά κλιμάκια, η υπόθεση «μυρίζει», καθώς εκτιμάται πώς κάποιοι που ενδεχομένως έρχονται σε επαφή με τα προς διεκπεραίωση δέματα, έχουν προμηθευτεί ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης και όταν εντοπίζουν μέσα χρήματα, προχωρούν σε «απαλλοτρίωση» του περιεχομένου .
Για την διαλεύκανση της υπόθεσης έρευνες διεξάγει η ασφάλεια της Πάτρας, ενώ ο πατρινός έμπορος ετοιμάζει και την κατάθεση μηνύσεων σε βάρος της εταιρείας ταχυμεταφορών.
Από την πλευρά της εταιρείας ωστόσο προβάλλεται η δικαιολογία, πως όταν ανέλαβε την μεταφορά του φακέλου στην Αθήνα, ο αποστολέας δεν ενημέρωσε πως έχει βάλει μέσα χρήματα γεγονός που απαγορεύεται  ή στην καλύτερη περίπτωση επιτρέπεται μόνο εάν έχει λάβει γνώση ο διεκπεραιωτής.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Πέταξαν καρέκλες στον Αρτέμη Σώρρα


Πέταξαν καρέκλες στον Αρτέμη Σώρρα

Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων δέχθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο ιδρυτής του πολιτικού φορέα Ελλήνων Συνέλευσις, Αρτέμης Σώρρας, στη Θεσσαλονίκη.Ο κ. Σώρρας βρισκόταν σε γνωστό πατσατζίδικο της πόλης, στην οδό Ολύμπου, μαζί με υποστηρικτές του, όταν ξαφνικά μια ομάδα 15 ατόμων άρχισε να πετά προς το μέρος τους καρέκλες και άλλα αντικείμενα.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά ο ίδιος ο Αρτέμης Σώρρας και άλλα τέσσερα άτομα.

 Thestival.gr

ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ - Γρονθοκόπησαν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή


Γρονθοκόπησαν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή

Επίθεση δέχθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το περιστατικό συνέβη σε καφετέρια στο Μαρούσι και την επίθεση έκαναν περίπου 30 άτομα που τον χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έχει μεταφερθεί ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός

«Αγάπη μου, συρρίκνωσα το πουλόβερ!» Πως θα το επαναφέρεις σε χρόνο μηδέν!



Μη μας πεις ότι δεν σου έχει συμβεί. 
Και φυσικά ήταν το δικό του πουλόβερ! 
Και φυσικά, ως δια μαγείας εξαφανίστηκε από το σπίτι και ακόμα το ψάχνετε. 
Πάνε τώρα 5 χρόνια… 
Για να μην ξανασυμβεί, πρέπει να είσαι προσεκτική. 
Αν όμως σου τύχει, δες πώς θα το επαναφέρεις σε νούμερο ανθρώπου από νούμερο pet!
Τα μάλλινα υφάσματα έχουν την τάση να μπαίνουν και να συρρικνώνονται όταν έρχονται αντιμέτωπα με το συνδυασμό ζεστού αέρα και νερού.
Με το πλύσιμο οι ίνες του μαλλιού κλειδώνουν μεταξύ τους και μένουν έτσι καθώς το ύφασμα στεγνώνει με αποτέλεσμα μετά να μη σου χωράει το ρούχο.
Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να διορθώσεις τη ζημιά:
Πλύνε το συρρικνωμένο μάλλινο ρούχο σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και λίγο ήπιο σαπούνι.
Άφησέ το για 10 λεπτά.
Το νερό θα ξεκλειδώσει και πάλι τις ίνες και θα επαναφέρει το ρούχο στην αρχική του κατάσταση.
Αφού το πλύνεις, βάλ’το να στεγνώσει σε μία επίπεδη επιφάνεια, πάνω σε μια πετσέτα.
Διαφορετικά υπάρχει πιθανότητα να ξεχυλώσει.
«Αγάπη μουυυ, βρήκα το χαμένο σου πουλόβερ!»

Αυτή είναι κίνηση – Δείτε το βίντεο από την Κίνα που έχει γίνει viral


Ένα βίντεο που δείχνει μια ομάδα γυναικών να χορεύει δίπλα στα αυτοκίνητά τους στην Κίνα κάνει τον γύρο του διαδικτύου το τελευταίο διάστημα.

Ο χορός προφανώς ξεκίνησε προκειμένου να περάσει η ώρα, αφού οι οδηγοί ήταν κολλημένοι επί ώρες στην κίνηση…

ΣΦΟΔΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ - Η πρώτη μεγάλη καταιγίδα σαρώνει τις ΗΠΑ


Η πρώτη μεγάλη καταιγίδα σαρώνει τις ΗΠΑ

H πρώτη μεγάλη χειμερινή καταιγίδα της σεζόν στις ηπειρωτικές ΗΠΑ σάρωσε σήμερα τις βορειότερες Μεγάλες Πεδιάδες με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους, δημιουργώντας συνθήκες χιονοθύελλας σε περιοχές της Νότιας Ντακότας και της Μινεσότας. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για χειμερινή καταιγίδα για την κεντρική Μινεσότα και προειδοποιήσεις για χιονοθύελλες στην ευρύτερη περιοχή.
«Αναφέρουμε ισχυρή χιονόπτωση και ανέμους» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Γραφείου Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών της Κομητείας Μόρισον Βικτόρια Ίνγκραμ σε τηλεφωνική επικοινωνία, προσθέτοντας ότι το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει από 13 εκατοστά έως σε 33 εκατοστά.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία επισήμανε ότι οι ολοένα και ισχυρότερες ριπές ανέμων, η ταχύτητα των οποίων θα μπορούσε να ανέλθει σε 89 χιλιόμετρα την ώρα σε συνδυασμό με τις χιονοπτώσεις, ενδεχομένως θα προκαλέσουν συνθήκες χιονοθύελλας στην κεντροδυτική Μινεσότα και την ανατολική Νότια Ντακότα.
Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν έως το απόγευμα της Παρασκευής τοπική ώρα και το βράδυ κι οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην περιοχή Άροου Χεντ της Μινεσότας.
Στο Έβεργκριν του Κολοράντο η έντονη χιονόπτωση προκάλεσε χθες Πέμπτη καραμπόλα 20 οχημάτων στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 70 με αποτέλεσμα να κλείσει τμήμα του, σύμφωνα με τις αρχές. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ - Συγκλονιστική ιστορία: 14χρονη καρκινοπαθής πάγωσε το σώμα της για να... αναστηθεί


Συγκλονιστική ιστορία: 14χρονη καρκινοπαθής πάγωσε το σώμα της για να... αναστηθεί

Μία καρκινοπαθής 14χρονη από το Λονδίνο, κέρδισε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο της κρυογονικής ώστε στο απώτερο μέλλον να επανέλθει στη ζωή – με σκοπό να υποβληθεί στη θεραπεία του καρκίνου, η οποία μέχρι τότε θα έχει ανακαλυφθεί. Το κορίτσι έπασχε από μία σπάνια και πολύ επιθετική μορφή καρκίνου και η τελευταία της επιθυμία ήταν να καταψύξει η μητέρα το σώμα της, ώστε κάποτε να μπορέσουν οι επιστήμονες να το ανανήψουν.
Ιστορική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
Με μια ιστορική απόφαση, το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας αποφάσισε να εγκρίνει την επιθυμία της, την οποία υποστήριζε σθεναρά η μητέρα της. Το κορίτσι, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, είχε διαγνωστεί με καρκίνο τον Αύγουστο του 2015, αλλά στις 17 Οκτωβρίου εφέτος έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Πριν πεθάνει, είχε ζητήσει από τις δικαστικές Αρχές να ορίσουν τη μητέρα της ως τον μοναδικό άνθρωπο που θα μπορούσε να λάβει αποφάσεις για το τι θα γίνει με το σώμα της, επειδή ο πατέρας της ήταν ριζικά αντίθετος με την κρυογονική.
Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό πριν από τον θάνατό της, ενώ την ημέρα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, την επισκέφθηκε ο δικαστής που θα εκδίκαζε το αίτημα για κατάψυξη του σώματός της. Το κορίτσι είχε κάνει έρευνα στο διαδίκτυο για την κρυογονική - την διαδικασία κατάψυξης και διατήρησης ολόκληρου του σώματος με την ελπίδα ότι στο απώτερο μέλλον θα είναι εφικτή η ανάνηψη και η θεραπεία οποιουδήποτε νοσήματος είχε κοστίσει τη ζωή.
Η κρυογονική είναι μια αμφιλεγόμενη διαδικασία και κανείς δεν ξέρει ακόμα αν θα είναι εφικτό να ξαναζωντανέψουν οι άνθρωποι μετά την κατάψυξη του σώματός τους.
Στις ΗΠΑ και τη Ρωσία υπάρχουν μονάδες όπου οι σοροί διατηρούνται σε υγρό άζωτο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κάτω από τους 130 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.
Το κόστος για την κατάψυξη σώματος για αόριστο χρονικό διάστημα εκτιμάται πως φτάνει τις 37.000 λίρες- περίπου 43.000 ευρώ.
Οι γονείς του συγκεκριμένου κοριτσιού είχαν χωρίσει και η 14χρονη δεν είχε καμία επαφή με τον πατέρα της για έξι χρόνια, μέχρι που αρρώστησε.
Ενώ η μητέρα της υποστήριζε την επιθυμία της κόρης της για κρυογονική διατήρηση του σώματός της, ο πατέρας της ήταν αντίθετος.
«Ακόμα και αν η διαδικασία είναι επιτυχής και την επαναφέρουν στη ζωή ας πούμε σε 200 χρόνια, μπορεί να μην βρει κανέναν συγγενή και να μην θυμάται τίποτα. Ίσως να αφεθεί σε μια απελπισμένη κατάσταση καθώς είναι μόλις 14 ετών και θα βρίσκεται στις ΗΠΑ», ήταν το επιχείρημα του πατέρα της.
Παρότι αρχικά άλλαξε γνώμη δηλώνοντας πως σέβεται την απόφαση της κόρης της, μετά είπε πως ήθελε να δει τη σορό του κοριτσιού μετά το θάνατό της, κάτι με το οποίο εκείνη διαφωνούσε.
Ο δικαστής είπε πως το αίτημα του κοριτσιού ήταν το μόνο του είδους που έχει διατυπωθεί ποτέ σε δικαστήριο στην Αγγλία και την Ουαλία- και πιθανώς σε όλο τον κόσμο.
Ο δικαστής είπε πως η υπόθεση αντικατοπτρίζει τα νέα ερωτήματα που θέτει η επιστήμη. Το κορίτσι πέθανε γαλήνια τον Οκτώβριο γνωρίζοντας πως η σορός της θα καταψυχθεί αλλά ο δικαστής τόνισε πως υπήρξαν προβλήματα την ημέρα που πέθανε. Το ιατρικό προσωπικό είχε εκφράσει ανησυχία σχετικά με τη διαδικασία προετοιμασίας του σώματος για την κρυογονική, διαδικασία που έγινε από ομάδα εθελοντών. Στη συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ.

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ - Στοιχεία σοκ: 1.400 παιδιά - θύματα κακοποίησης το 2016 στην Ελλάδα


Στοιχεία σοκ: 1.400 παιδιά - θύματα κακοποίησης το 2016 στην Ελλάδα


Περίπου 1.400 είναι τα κρούσματα κακοποίησης παιδιών σε πανελλαδικό επίπεδο για το 2016, ενώ 74 παιδιά κακοποιήθηκαν στην Θεσσαλία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του συλλόγου το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ψυχολόγος του συλλόγου Βάσω Χατζή, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, που ξεκίνησε την Παρασκευή στην Λάρισα, με αφορμή την 19η Νοεμβρίου και την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, δήλωσε πως «η ποιο σημαντική μορφή κακοποίησης των παιδιών για το 2016, είναι η σωματική κακοποίηση, ενώ ακολουθούσαν σε μικρότερο βαθμό η συναισθηματική κακοποίηση και η παραμέληση - εγκατάλειψη ανηλίκων».
Να σημειωθεί πως τα παραπάνω στοιχεία αφορούν καταγραφές του Συλλόγου για το πρώτο δεκάμηνο του 2016, ενώ σύμφωνα με την Βάσω Χατζή, τα περισσότερα κρούσματα αφορούσαν την ηλικιακή ομάδα από 7 - 12 ετών.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στην Θεσσαλική πόλη από το «Χαμόγελο του Παιδιού», εκτός από τα στοιχεία, αλλά και τις μορφές κακοποίησης που βιώνουν τα παιδιά, οι παρουσιάσεις αφορούσαν το θέμα της βελτιστοποίησης της επικοινωνίας στην οικογένεια, με εισηγήτρια την υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Σοφία Καστανίδου, ενώ το θέμα με τίτλο «Θέτοντας την ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών σε πρώτη προτεραιότητα», ανέπτυξε η ψυχολόγος και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Ειρήνη Κουφάκη.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, διοργανώθηκε μια ιστορία παιδικής κακοποίησης, από την θεατρολόγο Λένα Χαϊδούτη, σε συνεργασία με τους μαθητές της Εικαστικής Παιδικής Σκηνής της Κάκιας Χαλήμαγα Χατζή.

ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ !!!

Το μεγαλύτερο πλήγμα από τη νέα φορολόγηση θα δεχτεί ο ελληνικός καφές

Η νέα φορολογική καταιγίδα που έρχεται από τις αρχές του χρόνου δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο. Και δεν είναι μόνο τα βαριά ή τα δύσκολα, αλλά και καθημερινές συνήθειες όπως ο καφές που με την νέα υπερφορολογία από την 1η Ιανουαρίου καθίσταται είδος πολυτελείας. Συγχρόνως, σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι καφεκόπτες.
Σοβαρότατο κίνδυνο όχι μόνο να μην επιτευχθούν τα αναμενόμενα έσοδα αλλά, αντίθετα, να επέλθουν και μειώσεις τόσο στα έσοδα που υπάρχουν μέχρι σήμερα, όσο και να υπάρξουν μεγάλες πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις, ενέχει η εφαρμογή του νέου ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 2 ευρώ ανά κιλό καθαρού βάρους στον ωμό καφέ, σύμφωνα με την Ένωση Καφεκοπτών.
Σύμφωνα με την Ένωση, ο συγκεκριμένος φόρος απειλεί άμεσα 1.000 ελληνικές επιχειρήσεις (οι περισσότερες από τις οποίες είναι οικογενειακές που μετρούν δεκαετίες δραστηριότητας και λειτουργίας, σε ολόκληρη την Ελλάδα) που ήδη έχουν πληγεί σοβαρά από τα capital controls, τη μείωση κατανάλωσης και την υψηλή φορολογία, ενώ δημιουργείται άμεσος κίνδυνος για δραστική μείωση των θέσεων εργασίας σε όλο το φάσμα της αγοράς του καφέ, στο οποίο εργάζονται σήμερα περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι.
Όπως αναφέρουν οι καφεκόπτες, το βασικό πρόβλημα της εφαρμογής του νέου νόμου, αφορά στο γεγονός ότι η ποσοστιαία αύξηση στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι έως και 15 φορές μεγαλύτερη, σε σχέση με τις άλλες κατηγορίες και επιβαρύνει αποκλειστικά τις ελληνικές βιοτεχνίες και καφεκοπτεία.
Το μεγαλύτερο πλήγμα από τη νέα φορολόγηση θα δεχτεί ο ελληνικός καφές, δεδομένου ότι εισάγεται πάντοτε ωμός, τη στιγμή που άλλοι τύποι καφέ εισάγονται απευθείας ως τελικό προϊόν .Το αποτέλεσμα: ο ελληνικός καφές, άρρηκτα συνδεδεμένος με την ελληνική παράδοση, θα έχει μια ραγδαία αύξηση τιμής που θα καθιστά ασύμφορη τόσο την εισαγωγή του όσο και τη διάθεσή του από τους χώρους εστίασης.
Η επιβολή  και αυτού του φόρου θα επιβαρύνει κυρίως τους τελικούς καταναλωτές, κυρίως ανθρώπους χαμηλής οικονομικής δυνατότητας, δεδομένου ότι οι επερχόμενες αυξήσεις μέσω της ειδικής φορολόγησης θα επιβαρύνουν κυρίως τους φθηνότερους καφέδες.
Η συνολική αξία της αγοράς του καφέ στην Ελλάδα αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ετησίως οι Έλληνες καταναλώνουν 3 δισ. κούπες καφέ ελληνικό και στιγμιαίο in home και 585 εκατομμύρια κούπες out of home. Η μέση κατανάλωση για τον Έλληνα είναι 1,6 κούπα ημερησίως, αλλά για τους λεγόμενους heavy users η κατανάλωση είναι 3-4 καφέδες την ημέρα.
Η Ένωση Καφεκοπτών επισημαίνει ότι "ουσιαστικά οδεύουμε σε περαιτέρω μείωση της φορολογητέας ύλης, καθώς στοχοποιείται η κερδοφορία των υγιών επιχειρήσεων και δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για να ανθίσει το λαθρεμπόριο και άλλοι... ανορθόδοξοι τρόποι προμήθειας του καφέ που οδηγούν σε σοβαρή υποβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων. Ειδικά στην αγορά της καφεστίασης, ο νέος φόρος θα προκαλέσει μεγάλες στρεβλώσεις".
Σύμφωνα με την Ένωση Καφεκοπτών, "η επιβολή φόρου από 2 έως 4 ευρώ στην τιμή του κιλού του προϊόντος και αναλόγως του είδους του, θα οδηγούσε – με βάση τη σημερινή κατανάλωση- σε πιθανά έσοδα 100 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, οι εμπνευστές του φόρου αντελήφθησαν ότι μόλις τα 62 εκατ. μπορούν να αποτελέσουν στόχο στα ταμεία του Κράτους. Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι οι έμμεσοι φόροι και οι φόροι στην κατανάλωση δεν εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά επίτευξης, είναι ξεκάθαρο ότι η αναστάτωση ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα γίνεται για 40-45 εκατ. ευρώ επιπλέον φορολόγησης".
Η Ένωση τονίζει ότι οι αρνητικές συνέπειες από την επιβολή του νέου φόρου θα είναι περισσότερες από τις θετικές. "Πρώτον, η μείωση της κατανάλωσης του καφέ στο ράφι θα είναι πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης. Ένας καταναλωτής με μεσαίο, χαμηλό ή πολύ χαμηλό εισόδημα θα κληθεί να πληρώσει τα 200g του ελληνικού καφέ πάνω από 3 ευρώ και την αντίστοιχη συσκευασία του στιγμιαίου σχεδόν 7,5 ευρώ. Η αύξηση είναι σημαντική για ένα προϊόν ευρείας κατανάλωσης, το οποίο συνεισφέρει αποτελεσματικά στη στήριξη της λιανικής αγοράς συνολικά και ιδιαίτερα της μικρής λιανικής, συμπεριλαμβανομένου του κάθε συνοικιακού παντοπωλείου.
Δεύτερον, η αύξηση ακόμα και του take away ροφήματος καφέ δε θα περιοριστεί στα 10-20 λεπτά ανά τεμάχιο (η οποία για 2-3 καφέδες ημερησίως οδηγεί σε υπολογίσιμο επιπλέον κόστος το μήνα) αλλά θα φτάσει τα 40-50 λεπτά. Οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν σημαντικά αυξημένα ποσά στους προμηθευτές και μάλιστα προκαταβολικά ή με την παραλαβή του προϊόντος. Οι επισφάλειες είναι τεράστιες και η μόνη (προφανώς προτιμητέα) εναλλακτική της επιβολής μικρότερης αύξησης θα ήταν η μη έκδοση αποδείξεων. Το σενάριο είναι εξαιρετικά πιθανό και φαίνεται να μην έχει ληφθεί επαρκώς υπόψιν στους υπολογισμούς.
Ταυτόχρονα, μία αύξηση 50 λεπτών σε take away ή σερβιρισμένο καφέ για δυο-τρεις καφέδες την ημέρα οδηγεί σε επιπλέον ετήσιο κόστος μεγαλύτερο των 500 ευρώ!
Σε ένα χώρο που απασχολεί περισσότερους από150.000 εργαζόμενους, το καλό σενάριο θέλει την τιμή του καφέ να αυξάνεται κατά 20-25%.
Το κακό σενάριο... έως και 50%. «Το ρίσκο είναι τεράστιο συγκριτικά με το δημοσιονομικό στόχο. Μέχρι την 1/1/2017, ημερομηνία αναμενόμενης επιβολής του νέου φόρου υπάρχει ωστόσο χρόνος να διορθωθεί ένα προφανές λάθος".


ΕΜΕΑ.gr

Ο Σπ. Σούλης προτείνει χλωρίνη

Η αποτελεσματικότητα της χλωρίνης είναι γνωστή.
 Γυναίκες και άνδρες (όσοι ασχολούνται με δουλειές  του σπιτιού) το ξέρουν καλά. Ο Σπύρος Σούλης, τηλεοπτικός  αρχιτέκτονας στο προσωπικό του μπλογκ παρουσίασε 6 άλλες χρήσεις που δίνουν λύσεις. Γράφει και όποιος θέλει δοκιμάζει: 
«Η χλωρίνη είναι ένα από τα πιο γνωστά καθαριστικά, λόγω των ισχυρών απολυμαντικών ιδιοτήτων που έχει. Η πιο κοινή της χρήση αφορά στη λεύκανση των ρούχων, εμείς όμως σας παρουσιάζουμε 6 χρήσεις της που ίσως δεν ξέρατε ότι υπάρχουν!
Καθαρίζει το πλυντήριο πιάτων. Μπορεί κάποιοι από εσάς να χρησιμοποιείτε την χλωρίνη για να καθαρίσετε τον νεροχύτη σας. Ίσως όμως ξεχνάτε να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων. Αν θέλετε να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων σας, η χλωρίνη είναι ιδανική. Ρίξτε λίγη μέσα και βάλτε μια κενή πλύση σε μεγάλη θερμοκρασία. Το πλυντήριό σας θα απολυμανθεί και θα μυρίζει καθαριότητα.
Λευκαίνει τα πλαστικά έπιπλα εξωτερικού χώρου. Αν χρησιμοποιείτε πλαστικές καρέκλες και τραπέζι στη βεράντα ή στον κήπο σας, τότε θα έχετε παρατηρήσει πως μετά από λίγο καιρό αρχίζουν να φαίνονται βρώμικα και ταλαιπωρημένα. Αν θέλετε να τα κάνετε να φαίνονται και πάλι λευκά και λαμπερά, διαλύστε λίγη χλωρίνη σε νερό και τρίψτε τα με ένα σφουγγαράκι. Έπειτα αφήστε τα στον ήλιο να στεγνώσουν. Ωστόσο, αποφύγετε να τα αφήσετε πολλές ώρες γιατί μπορεί να δημιουργηθούν κίτρινοι λεκέδες.
Γυαλίζει την λευκή πορσελάνη.  Αν η κουζίνα σας έχει πορσελάνινους νεροχύτες ή αν έχετε πιάτα ή μπολ από πορσελάνη, θα έχετε παρατηρήσει πως συχνά πάνω τους δημιουργούνται λεκέδες. Αν θέλετε να γυαλίσετε τον νεροχύτη σας και να τον κάνετε να μοιάζει καινούργιος, καθαρίστε τον με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και έπειτα απλώστε χλωρίνη στην επιφάνειά του. Αφήστε την για 5 λεπτά και ξεπλύνετε. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα πορσελάνινα σκεύη.
Απομακρύνει τη μούχλα. Αν το μπάνιο σας ή οι τοίχοι σας έχουν πιάσει μούχλα, μπορείτε να την απομακρύνετε σε χρόνο ρεκόρ χρησιμοποιώντας λίγη χλωρίνη. Αφού τη διαλύσετε σε μια λεκάνη με νερό, με ένα σφουγγαράκι τρίψτε τη μούχλα και αφήστε τη χλωρίνη να δράσει για 30 λεπτά. Αν οι λεκέδες από μούχλα είναι δύσκολοι, μπορείτε να την βάλετε και αδιάλυτη πάνω τους. Καθαρίστε με νερό και η μούχλα θα είναι πια παρελθόν.
Παρατείνει την φρεσκάδα των λουλουδιών. Αν πήρατε δώρο ένα μπουκέτο λουλούδια και θέλετε να κρατήσουν όσο περισσότερο γίνεται, είναι απλό: βάλτε 1 κ.γ. χλωρίνη σε κάθε λίτρο νερού που έχετε στο βάζο που φιλοξενεί τα λουλούδια σας. Θα κρατήσουν πολύ περισσότερο απ’ όσο πιστεύετε!
Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας, μοναδικά ρούχα. Οι λευκαντικές ιδιότητες της χλωρίνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν… από την ανάποδη! Χρησιμοποιήστε την σε χρωματιστά ρούχα για να φτιάξετε μοναδικά DIY κομμάτια. Δέστε τα κόμπους και αφήστε τα σε νερό με χλωρίνη για να πετύχετε ακανόνιστα σχήματα ή βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και φτιάξτε τα δικά σας προσωπικά σχέδια! 


Πηγή: spirossoulis.com

Το ανέκδοτο της ημέρας: Παρθένα μετά από 4 γάμους

Παρθένα μετά από 4 γάμους δήλωσε η κυρία που επισκέφθηκε έναν γυναικολόγο
-        «Πως γίνεται αυτό, κυρία μου» αναρωτήθηκε ο γιατρός που ξάπλωσε στην πολυθρόνα του γραφείου του, για να μη πέσει κάτω.
-        -Απλά γιατρέ μου, απαντάει η κυρία.
-        Ο πρώτος ήταν πιανίστας. Δούλευε συνέχεια με τα δάκτυλά του.
-        Ο δεύτερος ήταν δικηγόρος. Γλώσσα δηλαδή.
-        Ο τρίτος ποιητής. Μόνο ρομαντικά λόγια.
-        Και ο τέταρτος; Τη διακόπτει ο γιατρός που προσπαθούσε να μάθει για τη συνέχεια.
-        Α, καλά. Ο τέταρτος ήταν βουλευτής και με γέμισε υποσχέσεις.
Τέζα ο γιατρός. Έπεσε από τη καρέκλα κι άρχισε να τρέχει.

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ: Κάνει μήνυση ο… ασθενής! Τι συνέβη


tsigara

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι ασθενής που εικονίζεται στα πακέτα των τσιγάρων και λειτουργεί αποτερεπτικά για τους καπνιστές, όχι μόνο ζει και βασιλεύει, αλλά προτίθεται να καταθέσει και μήνυση για την συγκεκριμένη εικόνα.
Όπως λέει ο ίδιος η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε χωρίς την άδεια του, προέρχεται από επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί στο παρελθόν, όχι όμως για κάποια πάθηση που ήρθε ως αποτέλεσμα καπνίσματος, αφού ο ίδιος δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του!
Ο άνδρας της φωτογραφίας είναι από την Ισπανία και είδε ξαφνικά χωρίς να έχει δώσει την έγκριση του, να χρησιμοποιείται η φωτογραφία του στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αντικαπνιστικής καμπάνιας.
Το περιστατικό συνέβη στη Γαλικία της Ισπανίας και ειδικότερα στο Νοσοκομείο του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. Ο 54χρονος – όπως ΄σημειωνεται στο  tvxs.gr – νοσηλευόταν εκεί για κάποιο πρόβλημα που είχε παρουσιάσει στη μέση του και κάποιος από το ιατρικό προσωπικό τον φωτογράφισε εν αγνοία του.
Μη καπνίζοντας μάλιστα δεν συνειδητοποίησε ότι «κοσμεί» τα ευρωπαϊκά πακέτα τσιγάρων παρά μόνο όταν ένας φίλος του αγόρασε ένα και τον είδε. Το μήνυμα στη συγκεκριμένη διαφήμιση ήταν «Fumar provoca embolias e invalidez», δηλαδή «το κάπνισμα προκαλεί εμβολές και αναπηρία».
Πλέον, τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη στην οποία κατέφυγε ο 54χρονος άνδρας, ενώ απ’ το νοσοκομείο έγινε γνωστό ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017: Tι θα πληρώσετε αναλυτικά σε πίνακες


cars

Ό,τι πληρώσατε πέρυσι θα πληρώσετε και φέτος για τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε το υπουργείο Οικονομικών το οποίο δεσμεύεται για αλλαγές το 2017. Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τον επόμενο χρόνο το υπουργείο Οικονομικών θα εφαρμόσει νέο σύστημα και σε σημείωμα αναφέρει ότι: έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των δεδομένων για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π. χ με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).
Με τον τρόπο αυτό:
- Θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας.
- Θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό.
- Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας.
Όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 -αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια- κρίθηκε σκόπιμο να μη γίνουν αυτή τη στιγμή βεβιασμένες τροποποιήσεις.
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΦΕΤΟΣ:
1
2 3 4

«ΝΑΙ» Η «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: Τι θα ψήφιζαν οι Ελληνες – Αποκαλυπτική έρευνα


Ellada_EE

Αποκαλυπτικά για το πως βλέπουν οι Ελληνες την Ευρώπη, είναι τα συμπεράσματα της διευρωπαϊκής έρευνας Parlemeter που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ 24 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου.
Τρεις στους πέντε Ευρωπαίους θεωρούν πως η συμμετοχή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επωφελής, ωστόσο οι Έλληνες (μαζί με τους Κύπριους) πιστεύουν κατά πλειοψηφία το αντίθετο -το 52% στις δύο χώρες θεωρεί πως η συμμετοχή στην ΕΕ δεν έχει ωφελήσει.
Συγκεκριμένα,  στην ερώτηση αν «αυτή την στιγμή τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση», το 54% σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό δείγμα απαντά πως κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση -ποσοστό μάλιστα που ενισχύεται κατά 13 μονάδες σε σχέση με πέρυσι.
Μόνο το 25% απαντά πως τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση (ενίσχυση τριών μονάδων) ενώ το 11% απαντά αυθόρμητα «ούτε το ένα ούτε το άλλο» (λιγότεροι κατά 14 μονάδες σε σχέση με πέρυσι) και ένα 10% επιλέγει το «δεν γνωρίζω».
Στο ερώτημα για το όφελος ή μη της ΕΕ για την κάθε χώρα ξεχωριστά, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος του 60% που θεωρεί επωφελή την ΕΕ είναι αμετάβλητος σε σχέση με πέρυσι, όπως και το 31% που απαντά αρνητικά.
Στην περίπτωση των Ελλήνων όμως, το 52% που απαντά πως η συμμετοχή στην ΕΕ δεν έχει ωφελήσει την Ελλάδα είναι ενισχυμένο κατά 11 μονάδες σε σχέση με πέρυσι. Το 44% απαντά πως η συμμετοχή στην ΕΕ είναι επωφελής, ποσοστό μειωμένο κατά 12 μονάδες (το δεν γνωρίζω είναι στο 4%).
Διευρωπαϊκά, τα μεγαλύτερα ποσοστά θετικών απαντήσεων καταγράφονται σε Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ιρλανδία, Μάλτα και Πολωνία (από 86% μέχρι 80%).
Κάτω από το μισό σε θετική απάντηση βρίσκονται η Ιταλία (με 38%), η Ελλάδα (με 44%, όπως προαναφέρθηκε) και η Κύπρος με το ίδιο ποσοστό, η Αυστρία (48%) και η Βουλγαρία (49%).
Στους λόγους για τους οποίους συγκεκριμένα το δείγμα στην Ελλάδα θεωρεί πως η ΕΕ έχει ωφελήσει τη χώρα, το 44% αναφέρει τη συμβολή στη διατήρηση της ειρήνης και την ενίσχυση της ασφάλειας, το 34% πως η ιδιότητα του μέλους της ΕΕ βελτιώνει τη συνεργασία της χώρας με τα υπόλοιπα μέλη, το 32% πως η συμμετοχή δίνει δυνατότερη φωνή της Ελλάδας στον κόσμο, το 21% πως δίνει νέες ευκαιρίες εργασίας, το 17% -μακράν το χαμηλότερο σε όλη την ΕΕ- τη συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη και το 16% τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Με το πενάκι του ΚΥΡ


Σεισμός στη Θεσσαλονίκη

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5.0  βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1:23 στη Θεσσαλονίκη. 
To επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 41 χλμ βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης και 10 χλμ δυτικά από το Κιλκίς, σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Παρέμβαση Σαμαρά: «Απαιτείται ενότητα ομοψυχία και φιλότιμο»


Παρέμβαση Σαμαρά: «Απαιτείται ενότητα ομοψυχία και φιλότιμο»

Με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας της ΝΔ, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του επεσήμανε ότι «αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας έχει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή ανάγκη τη ΝΔ…»

Στάθηκε στην προστασία της μεσαίας τάξης, της αγροτιάς και ιδιαίτερα στην μείωση της φορολογίας «που είναι ίσως το πιο σημαντικό σημείο του προγράμματός μας», ενώ στην συνέχεια έθεσε ως απαίτηση το τρίπτυχο ενότητα-ομοψυχία-φιλότιμο «…ξέρουμε από αυτά θα δώσουμε τη μάχη όπως πρέπει και όπως προσδοκά από εμάς όλος ο κόσμος».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου