26.11.16

ΓΑΛΛΙΑ - Απογοητευτική η παραγωγή ελαιολάδου !!!

Οι Γάλλοι  ελαιοκαλλιεργητές αναμένουν η  συγκομιδή  του 2016 να είναι μια απογοήτευση καθώς   μια σοβαρή ξηρασία έπληξε τη χώρα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός έχει εκφράσει ανησυχίες σε πρόσφατη έκθεση ότι το 2016 «πολύ πιθανό» να είναι το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ως η μέση θερμοκρασία είναι 1,2 βαθμούς πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, και η Γαλλία, προφανώς, δεν έχει γλιτώσει από το φαινόμενο.
 Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα έρθουν πιο γρήγορα και οι Γάλλοι ελαιοκαλλιεργητές  ισχυρίχονται ότι  ήταν αρκετά δύσκολη χρονιά από την άποψη της ξηρασίας.
Rodolphe Serratiozo  - Γάλλος αγρότης:  "Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή πόσο ελαιόλαδο θα είμαι σε θέση να παράγω αυτό το έτος, αλλά εγώ περιμένω  το ένα τρίτο του συνήθους"
Η συγκομιδή της ελιάς έχει μόλις αρχίσει σε Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή τα  πιο σημαντικά  έδαφη  ελαιοπαραγωγή της Γαλλίας και οι περισσότεροι ελαιοκαλλιεργητές μιλούν πλέον καθαρά για μία φτωχή συγκομιδή.
Γάλλος αγρότης - "Κοιτάξτε αυτό το δέντρο», είπε σε τηλεοπτική δημοσιογράφο  του TF1, ενώ δείχνει σε μία από τις ελιές του,
«Συνήθως μας δίνει περίπου 15 κιλά ελιές
. Τώρα? Θα ήμουν ευτυχής αν μπορώ να πάρω 2 κιλά ελιές  από αυτό. Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή πόσο ελαιόλαδο θα είμαι σε θέση να παράγω  αυτό το έτος, αλλά εγώ περιμένω να μαζέψω  το ένα τρίτο της συνήθους  παραγωγής ", πρόσθεσε.
Ο Ροδόλφος Serratiozo δεν είναι ο μόνος ελαιοκαλλιεργητής που έχει  πληγεί σκληρά από την πρόσφατη ξηρασία.
Ο  Laurent Rossi, ασχολείται επίσης  με την ελαιοπαραγωγή και με τις συνέπειες της ξηρασίας. Όταν ρωτήθηκε από 20minutes.fr για το πώς θα είναι η τρέχουσα συγκομιδή αναστέναξε, και απάντησε: ". Τρομερό μιλάμε για καταστροφή "
Οι περισσότεροι  Γάλλοι  ελαιοκαλλιεργητές έ δίνουν μάχη  να τα βγάλουν πέρα.
Η μέτρια έως μηδενική συγκομιδή του τρέχοντος έτους είναι τρομερή είδηση ​​για τους καλλιεργητές ελιάς, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν συνέλθει  από ένα τρομερό 2014  όταν ο δάκος  είχε χτυπήσει τις γαλλικές ελαιοκαλλιέργειες , προκαλώντας τεράστιες  ζημιές.
Το 2014 ήταν η χειρότερη χρονιά από άποψη συγκομιδής ελιάς σε γαλλικό έδαφος από την διάσημη καταστροφική  εποχή της συγκομιδής του 1956
Η φτωχή συγκομιδή του τρέχοντος έτους δημιουργεί δύσκολες οικονομικές προκλήσεις για τους Γάλλους καλλιεργητές ελιάς καθώς η επίπτωση είναι διπλή  από τη μία πλευρά, θα κερδίσουν πολύ πιθανό λιγότερα χρήματα από τη συγκομιδή τους και από την άλλη δεν θα μπορούν να είναι συνεπής στην εξόφληση των δανείων τους
Ανησυχούν οι Γάλλοι καταναλωτές
Η αγορά δείχνει ότι οι τιμές του ελαιολάδου αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά, δεδομένου ότι η προσφορά έχει μειωθεί σημαντικά από το περασμένο έτος.
Τα  ποσοστά  ανεργίας της Γαλλίας έχουν  αυξηθεί σε σχεδόν σε ιστορικά επίπεδα τα τελευταία χρόνια και οι Γάλλοι καταναλωτές ανησυχούν  για τις τιμές του ελαιολάδου, που θα επικρατήσουν στην αγορά με ανοδικές τάσεις
Επιπλέον, πολλοί Γάλλοι καταναλωτές  αναρωτιούνται αν θα επηρεαστεί επίσης η ποιότητα του ελαιολάδου .
Η Γαλλία παράγει κατά μέσο όρο περίπου 5.000 τόνους ελαιόλαδο ετησίως, αντιπροσωπεύοντας το 0,2 τοις εκατό της παγκόσμιας προσφοράς.
 Η καλλιέργεια της ελιάς, καθώς και η παραγωγή ελαιολάδου στη Γαλλία, είναι συγκεντρωμένη σε δεκατρείς νομούς της χώρας

Μεγάλη αβεβαιότητα στην Ισπανική αγορά ελαιολάδου με σημαντική άνοδο των τιμών !

 Η Xylella fastidiosa  σπέρνει τον όλεθρο στα   ελαιόδεντρα της Μαγιόρκας .

Η μεγάλη η μείωση  παραγωγής  ελαιολάδου ,στην Ισπανία  και οι  σημαντικές αυξήσεις τιμών  έχουν φέρει την αβεβαιότητα στην ισπανική αγορά του ελαιολάδου.

Το Ισπανικό υπουργείο Γεωργίας  είχε εκτιμήσει σε πρόσφατη έκθεση του ,ότι η Ισπανία θα παράγει 1,3 εκατομμύρια τόνους ελαιολάδου το 2016, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι η εκτίμηση ήταν λίγο πρόωρη.
Στην πραγματικότητα, υπεύθυνη για  την ενθαρρυντική πρόβλεψη ήταν η αναμενόμενη παραγωγή της Ανδαλουσίας αλλά όπως αποδείχθηκε στην πράξη είναι  κατά πολύ  χαμηλότερη από τις προβλέψεις
 Το Ισπανικό υπουργείο  Γεωργίας στην πραγματικότητα με βάση τις εκτιμήσεις  για  μεγάλη παραγωγή  φάνηκε αρκετά αισιόδοξο
Με βάση τα ποιο πρόσφατα στοιχεία η πραγματική παραγωγή θα είναι πολύ κατώτερη από τις εκτιμήσεις με αποτέλεσμα  να είναι ανεπαρκής για την κάλυψη της ζήτησης.
Οι αβεβαιότητες που προκύπτουν από τα αναθεωρημένα στοιχεία της κυβέρνησης  δίνουν μια αίσθηση  άγχους στην ισπανικής αγορά  ελαιολάδου, αλλά δεν είναι ο μόνος παράγοντας που εξηγεί την πτώση στην παραγωγή ελαιολάδου (καθώς και την άνοδο των τιμών).
Στην πραγματικότητα, μια ασθένεια που αποδείχθηκε ότι είναι η ποιο σοβαρή απειλή της ελιάς  μόλις έφτασε στο νησί της Μαγιόρκα.
Το νησί έχει λάβει προστατευτικά μέτρα, αλλά  η Xylella fastidiosa  σπέρνει τον όλεθρο στα εκεί   ελαιόδεντρα .
Επιπλέον, οι Ισπανοί ελαιοκαλλιεργητές έχουν αρχίσει αργά την ελαιοσυγκομιδή  και πολλές εταιρείες και  καταστήματα δεν έχουν ακόμη αποθεμάτα  ελαιολάδου.
 Η παραγωγή λαδιού  δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην εγχώρια ζήτηση πλήρωςλόγω της ,  καθυστερημένης  συγκομιδής με σοβαρές συνέπειες στην αγορά
Οι Πορτογάλοι ελαιοκαλλιεργητές έχουν αρχίσει τη συγκομιδή πολύ νωρίτερα από ό, τι οι  Ισπανοί ομολόγοι τους και το μερίδιο αγοράς για το ισπανικό ελαιόλαδο στην Πορτογαλία βιώνει σήμερα μια σημαντική πτώση,  αφού τα ράφια έχουν ήδη εφοδιαστοί  με εγχώρια ελαιόλαδα.
Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνέβαλαν στην άνοδο  των τιμών ελαιολάδου με αποτέλεσμα ένα κιλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κοστίζει € 3.46 ($ 3.67), ενώ ένα κιλό παρθένο ελαιόλαδο κοστίζει € 3.17 ($ 3.37) όταν στην αντίστοιχη περσινή περίοδο οι τιμές ήταν χαμηλότερες έως και 30%

ΒΙΝΤΕΟ - Απίστευτη δήλωση Σνόουντεν: Δεν είναι εξωγήινοι, ζουν κάτω από τη γη!...

Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω αναφέρει πως σύμφωνα με έγγραφα, τα οποία ο γνωστός πλέον Έντουαρντ Σνόουντεν αντέγραψε από την CIA, η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό την ύπαρξη των UFO.
Τα νοήμονα όντα, που τα χειρίζονται, συνεχίζει το βίντεο, δεν είναι εξωγήινοι, αλλά... ζουν στη Γη εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια.
Σύμφωνα πάντα με το βίντεο, ζουν 30 χλμ κάτω από την επιφάνεια της γης έως και 2.900 χλμ. μόλις λίγο πάνω από τον εξωτερικό πυρήνα της...
Δείτε το βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας...

«Χόρτο του Θεού» - Το θαυματουργό βότανο!

Γνωρίστε τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του μαγικού βοτάνου…

Ονομάζεται και «Χόρτο του Θεού». Είναι ιδανικό για δίαιτα, επίσης αποτελεί και ένα ιδανικό βότανο κατά της κυτταρίτιδας.

Αναφερόμαστει στη Λουίζα!

Ένα εξαιρετικό ρόφημα σίγουρα με σημαντικά οφέλη στη αποτοξίνωση του οργανισμού, στην αύξηση του μεταβολισμού και γενικά στην υγεία και συνολική ευεξία του οργανισμού.
Είναι πράγματι από τα πιο φημισμένα φαρμακευτικά βότανα στον κόσμο για τη συμβολή της στο αδυνάτισμα, τη λιποδιάλυση, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και ως εκ τούτου στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Οδηγίες:

1. Βράζεις λίγο νερό σε ένα μπρίκι και μετά ρίχνεις μέσα μερικά φυλλαράκια χωρίς να συνεχίσεις το βράσιμο και το αφήνεις για 3-5 λεπτά ώστε να βγάλει το βότανο τις ωφέλιμες ουσίες του.
2. Στραγγίζεις το ρόφημα από τα φύλλα.

ΒΙΝΤΕΟ - Αυτή είναι η νέα μόδα στο μαύρισμα που έχει ξετρελάνει τις Βραζιλιάνες

Αν υπάρχει ένας γυναικείος πληθυσμός που μπορεί να καυχηθεί ότι είναι... εξπέρ στο μαύρισμα, αυτές είναι σίγουρα οι εξωτικές Βραζιλιάνες, οι οποίες καταφέρνουν σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους να διατηρούν το βαθύ σοκολατένιο τους χρώμα, το οποίο αναδεικνύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τις στολές του καρναβαλιού.



Παρόλο που το έργο τους αυτό διευκολύνεται από το θερμό κλίμα της χώρας τους, υπάρχουν και κάποια κόλπα τα οποία επιστρατεύουν οι πανέμορφες γυναίκες της Βραζιλίας, ώστε να εκμεταλλεύονται ακόμα και τον ήλιο του Νοέμβρη ή του Δεκέμβρη για να παραμένουν σέξι και γοητευτικές.



Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και αυτήν την εποχή κάνουν θραύση τα «σπα ηλιοθεραπείας», ειδικά διαμορφωμένοι χώροι στους οποίους οι γυναίκες μπορούν να ξεγυμνωθούν μακριά από τα επίμονα ανδρικά βλέμματα και, φορώντας μικροσκοπικά μπικίνι φτιαγμένα από... μονωτική ταινία, να αποκτήσουν βαθύ, ομοιόμορφο μαύρισμα χωρίς αντιαισθητικές γραμμές.



Η μανία με τα λεπτά, «τέλεια» σημάδια μαυρίσματος («μαρκίνιας» όπως λέγονται στα πορτογαλικά) οδηγεί δεκάδες πελάτισσες κάθε μέρα στο σπα Erika Bronze στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου το προσωπικό τις περιποιείται, τις βοηθά να βάλουν τα μαγιό από μονωτική και κατόπιν τους τα αφαιρεί, προκειμένου να θαυμάσουν το άψογο αποτέλεσμα.




Πηγή

ΠΥΛΟΣ: Συναγερμός στο Λιμενικό για ακυβέρνητο σκάφος -Σε εξέλιξη έρευνες

Σήμα κινδύνου για ακυβέρνητο σκάφος νοτιοανατολικά της Πύλου εξέπεμψαν επιβαίνοντες.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι επιβαίνοντες του σκάφους ειδοποίησαν, μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112, ότι βρίσκονται σε δυσχερή θέση κι ενώ στην περιοχή πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.
Το στίγμα εντοπίστηκε μέσω κεραίας κινητής τηλεφωνίας, νοτιοανατολικά της Πύλου, ωστόσο το σκάφος δεν έχει βρεθεί.
Οι έρευνες του Λιμενικού βρίσκονται σε εξέλιξη και η αγωνία για την τύχη των επιβεβαίνοντων κορυφώνεται.

ΕΡΕΥΝΑ - «Σαρώνουν» το Διαδίκτυο για να βρουν εραστή

Έρευνα: «Σαρώνουν» το Διαδίκτυο για να βρουν εραστήΑπό τότε που χρησιμοποιούμε ευρέως το Διαδίκτυο όλα έχουν αλλάξει και κάποια έρχονται ταχύτερα «στο πιάτο».

Ο λόγος για το σεξ, που προσφέρεται με απίστευτη ευκολία, «πηδώντας» πρώτα ραντεβού και προκαταρκτικά…

Μάλιστα ειδικά για τις Ελληνίδες το Ίντερνετ, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ιστοσελίδες γνωριμιών, είναι το πιο προσφιλές «όχημα», όταν θέλουν να απιστήσουν.
Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Το Facebook μετρά ένα δισεκατομμύριο 128 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως - 5.163.000 στην Ελλάδα - και το twitter 262 εκατομμύρια – 401.000 Έλληνες. Η ευρεία χρήση τους από κάθε είδους συσκευή, ειδικά μέσω των κινητών, έχει αλλάξει τον τρόπο που μιλάμε, γνωρίζουμε κόσμο, φλερτάρουμε, κάνουμε σχέσεις.

Το 80% των γυναικών, οι τέσσερις στις πέντε δηλαδή, δηλώνουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «κόβουν δρόμο» για την ερωτική επαφή. 
Τρεις στους πέντε άνδρες ασπάζονται αυτή την άποψη, σύμφωνα με έρευνες που έκαναν τα περιοδικά Shape και Men’s Fitness και το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.

«Μια πρώτη λογική εξήγηση σε αυτή τη διαφορά είναι ότι οι άνδρες βρίσκουν και σχέσεις εκτός Διαδικτύου, αφού, παραδοσιακά, οίκοι ανοχής και μπαρ με γυναίκες έχουν «εκπαιδεύσει» γενιές ανδρών στην… αταξία. Κάτι που δεν θα κάνουν οι γυναίκες» εξηγεί ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

«Οι γυναίκες παλιά ήθελαν να είναι άπιστες, αλλά δεν μπορούσαν. Τώρα και θέλουν και μπορούν. Το Διαδίκτυο είναι ιδανικός τόπος συνάντησης των εραστών, αφού έχει και την αίγλη του προχωρημένου… μέσου, που είναι, βέβαια».


Η οικειότητα που δημιουργούν τα κοινωνικά δίκτυα επισπεύδει καταστάσεις, αφού, πολύ συχνά, καταργεί τα πρώτα ραντεβού και οι επίδοξοι άπιστοι πάνε βουρ… στο ψητό. Το 38% των γυναικών και το 46,7% των ανδρών ομολόγησαν ότι συνευρέθηκαν ερωτικά με το αντικείμενο του πόθου τους πολύ νωρίτερα, λόγω οικειότητας μέσω Facebook.

Άλλωστε σχεδόν ένας στους δύο χρήστες (ποσοστό 45,6%) παραδέχεται ότι φλερτάρει στο Facebook, με σκοπό το σεξ. Η προσέγγιση είναι πιο εύκολη, από ό,τι λέει, ενώ η ανωνυμία δίνει την απαραίτητη νότα μυστηρίου και ασφάλειας… Είναι, λοιπόν, το Διαδίκτυο πεδίο δόξης λαμπρό για όσους αναζητούν ξένες αγκαλιές;

«Το Διαδίκτυο για τη γυναίκα λειτούργησε όπως η Βαστίλλη στη Γαλλική Επανάσταση. Η ελέω Θεού άνδρα πατριάρχη βασιλεία τελείωσε…» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Κωνσταντινίδης.

«Οι αιώνες καταπίεσης και ηθικολογικής μειοδοσίας στη γυναίκα, ενεργοποίησαν αντανακλαστικά επανάστασης στο γυναικείο φύλο, που βρήκε στο Διαδίκτυο την τεχνολογική, αλλά και την πολιτιστική επανάσταση, μαζί με την σεξουαλική απελευθέρωση».

Πώς, όμως, διαχειρίζονται τα δύο φύλα τα στοιχεία, που δείχνουν ότι το έτερον ήμισυ απήστησε;
Η γυναίκα, λέει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, είναι ιδιοφυής στην παρακολούθηση δεδομένων. Την παρομοιάζει με τον Σέρλοκ Χολμς, που ψάχνει τα πειστήρια, συνήθως τα βρίσκει και μετά «πλέκει» τη θεωρία γύρω από αυτά.

«Ο άνδρας, πάλι, ανίκανος να βρει πειστήρια, ψάχνει τυφλός το έγκλημα και καταδικάζει χωρίς τεκμήρια, κάτι που η γυναίκα θα το εκμεταλλευτεί για να τον βάλει στη θέση του. Και κερατάς και δαρμένος, δηλαδή, όπως λέει κι ο λαός μας» επισημαίνει ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος.

Πάντως σε κάθε περίπτωση οι άνδρες, που ψάχνουν ερωτικό ταίρι στο Ίντερνετ, είναι σαφώς λιγότεροι από τις γυναίκες. Προτιμούν να σερφάρουν για να ανακαλύπτουν τις νέες τάσεις στα γκάτζετς, κινητά, τάμπλετ, κάμερες και άλλα, παρά να «ψαρέψουν» τον επόμενο στόχο τους. Με αυτόν τον τρόπο, άλλωστε, αποδεικνύουν στους φίλους τους ότι είναι ενήμεροι για τις νέες τάσεις.

Επιπλέον, λόγω ιδιοσυγκρασίας, οι άνδρες είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με την ίντριγκα και με τη σημασία των υπονοούμενων, στα οποία οι γυναίκες είναι εξπέρ. Ο ανδρικός εγκέφαλος θέλει τριπλάσιο χρόνο για να αναγνωρίσει μια «ύποπτη» κίνηση. Είναι όπως με τα πράγματα που ψάχνει, τα οποία είναι μπροστά στα μάτια του, αλλά δεν τα βλέπει. Το βούτυρο στο ψυγείο, το μπλε σακάκι στη ντουλάπα κτλ.

Κάπως έτσι συμπεριφέρεται και στο Διαδίκτυο. Μπορεί μια γυναίκα να τον φλερτάρει και να του δίνει «σήμα» να προχωρήσει κι εκείνος να κλείσει τον υπολογιστή ανυποψίαστος, σε λάθος στιγμή.

«Η γυναίκα στον υπολογιστή είναι ένας σκακιστής γκραντ μετρ, αφού υπολογίζει για διακόσιες κινήσεις μετά… Ενώ ο άνδρας είναι ένας αρχάριος. Αφήνει ίχνη παντού, ενώ η γυναίκα κανένα» υπογραμμίζει ο ο κ. Κωνσταντινίδης.

Και καταλήγει: «Η γυναίκα είναι σίγουρη πότε θα κάνει την επόμενη κίνηση. Είναι σχεδόν βέβαιη πως ο υποψήφιος εραστής θα πέσει στην παγίδα – πρόκληση, που εξυφαίνει σαν άλλη αράχνη. Ενώ ο άνδρας θα ρωτήσει τους κολλητούς του, με την ανασφάλεια που τον δέρνει».

Από το δηλητήριο των τρομακτικότερων φιδιών στον κόσμο τα παυσίπονα της νέας γενιάς

Μαύρο φίδι, με πορτοκαλί κεφάλι και ουρά, είναι ένα από τα πιο τρομακτικά όντα που μπορεί να... υπάρξει στον πλανήτη μας.
Ωστόσο, μπορεί να μας βοηθήσει στην δημιουργία καλύτερων παυσίπονων.
Η επιστημονική του ονομασία είναι Calliophis bivirgata, αλλά είναι γνωστότερο ως ο «φονέας των φονέων», όντας ένα από τα πιο επικίνδυνα φίδια του κόσμου. 
Στο μενού του βρίσκονται κάποια από τα πιο θανατηφόρα ζώα, όπως η βασιλική κόμπρα, δίνοντας του έτσι αυτό το ιδιαίτερα... τρομακτικό παρατσούκλι.
Παρόλα αυτά, για χάρη της επιστήμης, μερικές φορές οι ερευνητές πρέπει να έρχονται σε επαφή ακόμα και με τα πιο επικίνδυνα ζώα. Μια ομάδα επιστημόνων μελέτησαν τους αδένες του συγκεκριμένου φιδιού, για να καταλήξουν πως το δηλητήριο του στοχεύει στους υποδοχείς του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με την διαχείριση του πόνου.
Οι επιστήμονες από το University of Queensland προσπάθησαν να εξετάσουν κατά πόσο η άμεση επίδραση του δηλητηρίου μπορεί να έχει θεραπευτικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό, μετά από κατάλληλη επεξεργασία. Τα δηλητήρια των φιδιών συνήθως δρουν σε βάθος αρκετών ωρών. Ωστόσο, ο «φονέας των φονέων» συνήθως επιτίθεται σε επικίνδυνα ζώα. Ως εκ τούτου, το δηλητήριο του πρέπει να έχει άμεση επίδραση, αλλιώς το φίδι δεν θα είχε ελπίδα να επιβιώσει. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επιστημόνων, που στοχεύουν στην δημιουργία ενός ισχυρότερου αλλά και πιο άμεσου παυσίπονου, σε σχέση με όσα υπάρχουν.

Τα υβριστικά σχόλια της Αρναούτη που προκάλεσαν σάλο : «Μην πρίζετε άλλο το μ@@ μου…»!

mhnmouΑνήμερα των γενεθλίων του Παντελή Παντελίδη! Φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές του καλλιτέχνη πήγαν στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης για να είναι κοντά στην οικογένεια του καλλιτέχνη και να τιμήσουν για άλλη μια φορά τον αγαπημένο τους τραγουδιστή.

Την ίδια ώρα η Μίνα Αρναούτη ανέβασε στην προσωπική της σελίδα στο facebook μία φωτογραφία, που όπως φαίνεται είναι πιο παλιά, που η ίδια ποζάρει μπροστά στον καθρεύτη της… Αυτή η κίνηση εξόργισε τους θαυμαστές του Παντελίδη, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα κατακρίνουν συνέχεια την συγκεκριμένη κοπελα, και μπήκαν στο προφίλ της κατηγορώντας της σε σχόλια και κατακρίνοντάς την για την συγκεκριμένη ανάρτηση…
Οι περισσότεροι ανέφεραν πως δεν σέβεται τον χαμό του καλλιτέχνη και πως δεν έπρεπε να ανεβάσει μία τέτοια προκλητική φωτογραφία την ημέρα που ήταν τα γενέθλιά του. 
Η Μίνα έχοντας κουραστεί όλο αυτό το διάστημα να την κατηγορούν και να την χαρακτηρίζουν άδικα και με τον χειρότερο τρόπο ξέσπασε και απάντησε σε όλους… 
Τα σχόλια της ωστόσο προκάλεσαν σάλο καθώς ο τρόπος που τα χειρίστηκε ήταν υβριστικός!
Δείτε παρακάτω:
taybristika
taubristika
youweekly.gr

Οι αγρότες απειλούν να «κόψουν» την Ελλάδα στη μέση τα Χριστούγεννα

Στις 17 Δεκεμβρίου θα αποφασιστούν οι αντιδράσεις κατά των μέτρων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για το 2017 

Με νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων απειλούν οι αγρότες που προγραμματίζουν μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στη Λάρισα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

«Ο προϋπολογισμός του 2017 είναι βαθύτατα αντιλαϊκός και επιβαρύνει με νέα βάρη τις πλάτες των αγροτών-κτηνοτρόφων, συνολικά των λαϊκών στρωμάτων.

Ο κρατικός προϋπολογισμός που χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως «προϋπολογισμός ανάπτυξης» και ότι φέρνει «ανακούφιση» στα λαϊκά εισοδήματα, στην πραγματικότητα παραχωρεί νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια. Αποτυπώνει τα μέτρα του 3ου μνημονίου και λειτουργεί προσθετικά στους προηγούμενους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς για τα οποία έχουν συμφωνήσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ που τα ψήφισαν.

Εντείνει την φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, περικόπτει ακόμη περισσότερο τα κονδύλια που εξυπηρετούν στοιχειώδεις ανάγκες του λαού.

Οι «νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις» εκτοξεύονται στα 4 δις ευρώ για την επόμενη χρονιά, εκ των οποίων τα 3.1 δις ευρώ είναι από την επιβολή νέων αντιλαϊκών άμεσων και έμμεσων φόρων και τα 960 εκατ. ευρώ από περικοπές δαπανών που αφορούν στις λαϊκές ανάγκες σε παιδεία, υγεία και πρόνοια για τις οποίες θα πληρώσει επιπλέον η λαϊκή οικογένεια.

Εντείνει την φοροληστεία και σε βάρος αγροτών-κτηνοτρόφων αφού προβλέπει φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, φορολογία 22% ως 20000€ εισόδημα και μετά αυξάνει σταδιακά στο 29% ως 30000€ εισόδημα, 36% ως 40000€ και 45% σε μεγαλύτερο εισόδημα. Με τα πολυήμερα μπλόκα καταφέραμε να κερδίσουμε μείωση της φοροληστείας αφού ισχύει αφορολόγητο όριο 8670-9500€.

Θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε πολλά δις ευρώ σε έμμεσους φόρους που αφορούν και τους αγρότες-κτηνοτρόφους αφού από 1/1/2017 θα επιβληθούν νέοι ειδικοί φόροι και τέλη στα καύσιμα κίνησης, την κινητή τηλεφωνία, τα τσιγάρα, καπνό και ηλεκτρονικό τσιγάρο, στον καφέ και από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%. Καταργήθηκε από τον Οκτώβριο η επιστροφή του ειδικού φόρου στα καύσιμα για τους αγρότες.

Την ίδια στιγμή παραχωρεί νέες φορολογικές απαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο με μείωση της φορολογίας κατά 7% σε όλα τα «νομικά πρόσωπα» δηλαδή τις μεγάλες επιχειρήσεις, και επιπλέον έκπτωση 20.4 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο. Δίνει ζεστό χρήμα 6,4 δις με το  πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι αγρότες-κτηνοτρόφοι θα επιβαρυνθούν επιπλέον με 92.7 εκατ. ευρώ από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΟΓΑ και 3 εκατ. ευρώ από τις εισφορές τους στον ΕΟΠΠΥ ενώ θα υπάρχει μείωση των συντάξεων τους.

Ταυτόχρονα, παραμένουν τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως χαμηλές τιμές παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα που καθορίζουν οι μεγαλέμποροι, η άρνηση του ΕΛΓΑ ν’ αποζημιώσει για τις καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες, οι περικοπές και οι μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές επιστροφών ΦΠΑ,  των επιδοτήσεων/ ενισχύσεων κι ο αποκλεισμός απ’ αυτές χιλιάδων μικρομεσαίων παραγωγών, οι κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών για αγροτικά χρέη.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαζικό ανυποχώρητο αγώνα. Να δώσουμε μαχητική απάντηση στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό στην πανελλαδική απεργία της 8ης Δεκεμβρίου μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία διεκδικώντας να μην εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός και να μείνει στα χαρτιά το ασφαλιστικό έκτρωμα που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση.

Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια να μας οδηγήσουν στο ξεκλήρισμα. Εντείνουμε τον αγώνα και τον συντονισμό μας σε πανελλαδικό επίπεδο βάζοντας στο στόχαστρο την πολιτική της ΚΑΠ της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Τις επόμενες ημέρες θα εκφραστεί σε όλη την χώρα αγωνιστική παρέμβαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, τα Μπλόκα και τις Επιτροπές Αγώνα στην Πανελλαδική Σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για να αποφασίσει τον συντονισμό και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας».

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ; Μέχρι πότε μπορώ να αποσύρω το παλιό μου αυτοκίνητο;

- Γνωρίζεις ότι αν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου δεν αποσύρεις το παλιό σου αυτοκίνητο, θα πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας και της επόμενης χρονιάς;

Απαραίτητα Δικαιολογητικά :

- Άδεια κυκλοφορίας
- Φωτοτυπία ταυτότητας ιδιοκτήτη
- Βεβαίωση τελών κυκλοφορίας

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - Πτήση με drone πάνω από την... εξωτική Βοϊδοκοιλιά

Θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου

Μια πτήση με drone που μας ταξιδεύει πάνω από την εξωτική παραλία Βοϊδοκοιλιά, το κάστρο του Ναυαρίνου, την παραλία Γλώσσα και τη Σπηλιά του Νέστορα στη Μεσσηνία.

Η Βοϊδοκοιλιά είναι παραλία της Μεσσηνίας που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω. 
Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων.
 Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. 
Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου.
Η παραλία προσεγγίζεται από χωματόδρομο που διασχίζει περιμετρικά την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, από χωματόδρομο από το χωριό Πετροχώρι καθώς και από μονοπάτι από την παραλία Διβάρι.

«ΚΛΑΜΑ» ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Έλληνες πιλότοι τους πήγαν «καροτσάκι» επί 19 λεπτά στο Αιγαίο!

«Κλαψουρίζουν’οι Τούρκοι επειδή όπως ισχυρίζεται σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο ANADOLU δύο τουρκικά F-16 «παρενοχλήθηκαν» από ελληνικά μαχητικά του ιδίου τύπου.

Σύμφωνα πάντα με το ANADOLU η «παρενόχληση» ήταν συνεχής επί 19 λεπτά, το οποίο επικαλείται πηγές του τουρκικού επιτελείου. Η πτήση των Τούρκων κατά το ANADOLU ήταν…εκπαιδευτική!
Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:
thumb_6404-600x366•Αναφέρονται στις παραβιάσεις που έκαναν στο Αιγαίο
•Ελπίζουμε να είναι αλήθεια τα όσα γράφουν περί “παρενόχλησης”!!! Γιατί αυτό με ελληνικούς υπότιτλους σημαίνει ότι επί 19 λεπτά οι Έλληνες χειριστές πήγαιναν τους Τούρκους “καροτσάκι”! Δεν αποτελεί είδηση βέβαιως.
Αλλά επί 19 λεπτά;
Απίστευτη υπομονή και ψυχραιμία από τους Έλληνες πιλότους, σύμφωνα με το militaire.gr.

Τα Google Maps θα δείχνουν πόση κίνηση έχει σε πραγματικό χρόνο ένα μέρος

Η Google δε σταματά να προσθέτει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά σε μία από τις καλύτερες υπηρεσίες που παρέχει δωρεάν, τα Google Maps. 

Η τελευταία ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τον κάθε ενδιαφερόμενο, για το πόσο κόσμο έχει το το μπαρ, το εστιατόριο ή το κατάστημα που προτίθεται να επισκεφθεί. Η δυνατότητα αυτή έρχεται να προστεθεί στη λειτουργία Popular Times η οποία εμφανίζει στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google αλλά και στους Χάρτες, στατιστικά στοιχεία για το πόσο κίνηση έχει ένα συγκεκριμένο μέρος κατά τη διάρκεια μιας ημέρας καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
Για τη λειτουργία πλέον της ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση που έχει ένα μέρος εν όψει μάλιστα και της ημέρας προσφορών Black Friday, η Google χρησιμοποιεί ανώνυμα δεδομένα τοποθεσίας από smartphones χρηστών αλλά και από αναζητήσεις που αυτοί πραγματοποιούν μέσα από τη μηχανή αναζήτησής της. Παρόμοια τακτική ακολουθεί η εταιρεία για την εμφάνιση της κίνησης στους δρόμους και πάλι σε πραγματικό χρόνο, μια δυνατότητα που εδώ και ένα χρόνο υποστηρίζει και τη χώρα μας.
Άλλες πληροφορίες που εμφανίζει η Google στους χάρτες της σχετικά με διάφορες τοποθεσίες και χώρους είναι το πόσο χρόνο κατά μέσο όρο ξοδεύει κάποιος σ’ αυτό όπως επίσης τις ώρες λειτουργίας του αν είναι μουσείο, κατάστημα ή άλλη επιχείρηση.

Πως θα χρησιμοποιήσουν οι Έλληνες το διαδίκτυο για τις αγορές των εορτών


d5175c758b1a07b434bda6ace1db24de

Αν και το Διαδίκτυο αποτελεί για τους Έλληνες την πρώτη προτιμώμενη πηγή έρευνας για τα δώρα των εορτών, οι καταναλωτές θα επιλέξουν τα φυσικά καταστήματα για τις αγορές τους – και – τη φετινή εορταστική περίοδο.
Πέραν κάποιων ψηφιακών προϊόντων, όπως είναι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας ή ακόμα και τα δώρα σχετικά με τη διασκέδαση, τα οποία θα αγοραστούν, κυρίως, μέσω Διαδικτύου, τα υπόλοιπα – ακόμα και κάποια τα οποία είναι σχετικά με την τεχνολογία, όπως η μουσική ή οι ταινίες – θα αγοραστούν, κυρίως, μέσω των φυσικών καταστημάτων. Και αυτό γιατί η εμπειρία επίσκεψης στα στολισμένα καταστήματα φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση στους καταναλωτές τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων.
Στην Ευρώπη, τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και οι συστάσεις από οικογένεια και φίλους αναδεικνύονται ως τα καλύτερα εργαλεία για την εύρεση ιδεών για δώρα. Για το λόγο αυτό, το 79% περίπου των ερωτηθέντων θα χρησιμοποιήσει αυτά τα κανάλια για να πάρει ιδέες και συμβουλές σχετικά με τα δώρα που θα αγοράσει. Ακόμα κι αν το διαδίκτυο παραμένει η 1η προτιμώμενη πηγή εύρεσης πληροφοριών, το 76% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα αγοράσουν τα φετινά δώρα από φυσικά καταστήματα.
Στην Ελλάδα, το Διαδίκτυο χρησιμοποιείται ευρέως από τους καταναλωτές, για να πάρουν ιδέες και συμβουλές για προϊόντα υψηλής τεχνολογίας (88%), διασκέδαση (83%), δώρα για το σπίτι (82%), ταινίες (81%) και ηλεκτρονικά παιχνίδια (80%). Αντιθέτως, για αρκετές κατηγορίες αγορών οι Έλληνες καταναλωτές προτιμούν να πηγαίνουν στα φυσικά καταστήματα για να πάρουν ιδέες και συμβουλές, ενώ η τηλεόραση και τα διαφημιστικά φυλλάδια αποτελούν ακόμη πηγές εύρεσης ιδεών.
Πάντως, οι Έλληνες καταναλωτές θεωρούν σημαντικές τις αγορές μέσω ψηφιακών καναλιών. Μάλιστα, ζητούν από τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου να επενδύσουν περισσότερο μέσω φορητών συσκευών.
graph1_181116
Την παραπάνω εικόνα περιγράφει η 19η Χριστουγεννιάτικη έρευνα, που πραγματοποιεί η Deloitte και καταγράφει τις προθέσεις των καταναλωτών για αγορές δώρων, δαπάνες σε φαγητό και χριστουγεννιάτικες εξόδους. Στην ερώτηση “τι θα αγοράσουν οι καταναλωτές τα φετινά Χριστούγεννα”, η έρευνα αποκαλύπτει ότι, για ακόμα μια χρονιά, τα μετρητά είναι το πιο επιθυμητό δώρο για τους Ευρωπαίους, ενώ παράλληλα κατατάσσεται στην 5η θέση ανάμεσα στα δώρα που προσφέρονται πιο συχνά. Στην Ελλάδα, οι καταναλωτές επιλέγουν για τους ενήλικες το φαγητό και το ποτό, με δεύτερη επιλογή τα είδη ρουχισμού και υπόδησης, ενώ τα βιβλία καταλαμβάνουν την τρίτη θέση. Ταυτόχρονα, τα δώρα που αναμένεται να προσφερθούν σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά είναι τα είδη ρουχισμού και υπόδησης και τα βιβλία, ενώ την τρίτη θέση, ως πιθανότερο δώρο σε παιδιά και εφήβους, κατέχουν τα παιχνίδια.
Στην Ευρώπη, τα βιβλία, τα καλλυντικά και τα αρώματα, οι σοκολάτες και τα είδη ένδυσης και υπόδησης είναι για ακόμα μια χρόνια τα δώρα που, κυρίως, θα προσφέρουν οι καταναλωτές και τα φετινά Χριστούγεννα, ενώ το φαγητό και το ποτό, τα προϊόντα ομορφιάς, τα κοσμήματα και τα ρολόγια, οι δωροκάρτες και τα κουπόνια, συμπληρώνουν τα 10 κορυφαία δώρα, που αναμένεται να προσφερθούν περισσότερο σε ενήλικες.
Για τους μικρότερους υπερισχύει η διασκέδαση έναντι των χρηστικών δώρων, με τα παιχνίδια κατασκευών να θεωρούνται το καλύτερο δώρο για τα φετινά Χριστούγεννα. Ρούχα, παπούτσια και βιβλία, θα είναι η δεύτερη και τρίτη επιλογή δώρων αντίστοιχα. Όσον αφορά τους εφήβους, τα βιβλία και τα βιντεοπαιχνίδια παραμένουν τα κορυφαία δώρα για αυτούς, σε μια χρονιά που η αγορά tablets και smartphones δεν αποτελεί προτεραιότητα.
graph2_181116
Δαπάνες
Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές, όπως και οι Έλληνες, εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην εγχώρια και παγκόσμια οικονομική κατάσταση και η στάση τους αυτή, αντανακλάται και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.
Τη φετινή χρονιά, κάθε ευρωπαϊκό νοικοκυριό σκοπεύει να ξοδέψει τα Χριστούγεννα κατά μέσο όρο €517, ποσό που μειώθηκε κατά 1% σε σχέση με τα €524 που δαπάνησαν πέρυσι οι Ευρωπαίοι για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους.
Η Δανία, η Ισπανία και η Ιταλία είναι οι τρεις κορυφαίες χώρες από άποψη προγραμματισμένων δαπανών, ενώ το Βέλγιο έπεσε από τη 2η στην 4η θέση και η Γερμανία παραμένει σταθερά στην 5η θέση. Οι Έλληνες καταναλωτές σκοπεύουν να ξοδέψουν €438 τα φετινά Χριστούγεννα, σε αντίθεση με τα €457 που δήλωσαν οι ίδιοι ότι ξόδεψαν το 2015.
Η έρευνα
Πρόκειται για τη 19η Χριστουγεννιάτικη έρευνα που πραγματοποιεί η Deloitte και την 7η κατά σειρά για την Ελλάδα. Στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 12 και 24 Οκτωβρίου 2016, συμμετείχαν 9 ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία) και ρωτήθηκαν 6.580 καταναλωτές ηλικίας μεταξύ 18 και 75 ετών.

sepe

Αλλαγές ( πρός το χειρότερο) στα οικογενειακά επιδόματα για 870.000 δικαιούχους

Το συνολικό κόστος όλων των επιδομάτων ξεπερνά το 1,7 δισ. ευρώ

Αλλάζουν όλα σε 135 επιδόματα μέσα στο 2017 για περισσότερους από 1 εκατ. δικαιούχους, εκ των οποίων η πλειοψηφία (870.000 δικαιούχοι) λαμβάνουν το επίδομα τέκνου και το ειδικό επίδομα τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας.
Το συνολικό κόστος όλων των επιδομάτων ξεπερνά το 1,7 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 650 εκατ. ευρώ καταβάλλονται για τα οικογενειακά επιδόματα και άλλα 700 εκατ. ευρώ για τα προνοιακά επιδόματα αναπήρων και άλλων ειδικών κατηγοριών. Περίπου 110 εκατ. ευρώ είναι για το επίδομα θέρμανσης, 73 εκατ. ευρώ για την επιστροφή φόρου πετρελαίου στους αγρότες, 88 εκατ. ευρώ για ειδικές φοροαπαλλαγές ναυτικών.
Στα επιδόματα αυτά έρχονται σαρωτικές αλλαγές μέσα στο 2017, καθώς η κυβέρνηση δεσμεύτηκε με το τρίτο μνημόνιο να αναδιατάξει τον χάρτη των επιδομάτων, ώστε άλλα να καταργηθούν, άλλα να συγχωνευθούν και άλλα να καταβάλλονται με αυστηρότερα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια.
Από την αλλαγή του χάρτη των επιδομάτων θα προκύψουν εξοικονομήσεις που θα διοχετευθούν σε κοινωνικές υπηρεσίες με έμφαση σε όσους δηλώνουν χαμηλό εισόδημα, και κυρίως εισόδημα στα όρια της φτώχειας, δηλαδή κοντά στις 6.000 ευρώ τον χρόνο. 
Μοιραία χιλιάδες σημερινοί δικαιούχοι θα πάψουν να τα λαμβάνουν.
Τελευταία φορά
Στο στόχαστρο των αλλαγών μπαίνουν τα οικογενειακά επιδόματα τέκνων, τριτέκνων και πολυτέκνων που θα καταβληθούν για τελευταία φορά με τη σημερινή τους μορφή και κριτήρια μέσα στο 2017.
Αυτό που σχεδιάζεται είναι η κατάργηση και ενοποίηση των σημερινών ποσών σε ένα επίδομα για όσους έχουν τρία και άνω παιδιά με νέα κριτήρια εισοδήματος που θα είναι χαμηλότερα από τα σημερινά. Ηδη, συζητείται να μπει χαμηλότερος κόφτης εισοδήματος για το ειδικό επίδομα των 500 ευρώ ετησίως ανά παιδί που καταβάλλεται σε τρίτεκνους και πολύτεκνους πέραν του ενιαίου επιδόματος τέκνων. 
Ο κόφτης είναι πιθανό να αφήσει εκτός τους τρίτεκνους με ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ και τους πολύτεκνους με εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ, ενώ με τα κριτήρια που ισχύουν σήμερα και θα ισχύουν και το 2017, εισπράττουν τα επιδόματα με εισόδημα ως 45.000 ευρώ οι τρίτεκνοι και ως 52.000 ευρώ οι πολύτεκνοι.
Η χορήγησή τους όμως με τα νέα κριτήρια, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, δεν προϋποθέτει σε καμία περίπτωση ότι θα παίρνουν και το ίδιο ποσό. Για παράδειγμα μια τρίτεκνη οικογένεια με εισόδημα 20.000 ευρώ δικαιούται 1.500 ευρώ τον χρόνο από το ειδικό επίδομα τριτέκνων (500 ευρώ ανά παιδί από το τρίτο και πάνω) και άλλα 960 ευρώ από το ενιαίο επίδομα που χορηγείται σε όλους όσοι έχουν ένα ή περισσότερα παιδιά. 
Με την ενοποίηση των δύο επιδομάτων είναι πιθανό το ποσό να περιοριστεί μόνο στο ύψος του ειδικού επιδόματος και να παίρνει τα 1.500 ευρώ από το 2018 και μετά. Η απώλεια των 960 ευρώ θα διοχετευθεί σε άλλες μορφές ενίσχυσης της οικογένειας, που το υπουργείο Εργασίας τις συνδυάζει με την παροχή περίθαλψης ή τη χρηματοδότηση πολιτικών απασχόλησης κ.λπ.
Ο άξονας των αλλαγών περιγράφεται στο κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου, όπου γίνεται λόγος για ενοποίηση του επιδόματος τέκνων και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων σε ένα ποσό με νέα κριτήρια, που αναλύονται στην πολυσέλιδη έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία ανέλαβε έναντι αδράς αμοιβής να προτείνει ποια επιδόματα χρήζουν επανεξέτασης, μείωσης ή και πλήρους κατάργησης.


enikonomia

Απίστευτο βίντεο - Ξεχάστε το δρόμο των Τεμπών που ξέρατε!

Απ' τη νέα γέφυρα του Πηνειού ως τον Πλαταμώνα το σκηνικό στο δρόμο αλλάζει δραματικά, ειδικά σε ό,τι αφορά στα Τέμπη η αλλαγή θα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.
Ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κυριολεκτικά αλλάζει το χάρτη κάνοντας το ταξίδι πολύ πιο άνετο και φυσικά πολύ πιο ασφαλές.
Το βίντεο με την πρόοδο των εργασιών δείχνει τις αλλαγές που υπάρχουν, ενώ σε πολλά σημεία είναι εμφανέστατη η σύγκριση μεταξύ παλιού και νέου δρόμου.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - The New York Times: Ο Κάστρο σημάδεψε τον 20ο αιώνα


The New York Times: Ο Κάστρο σημάδεψε τον 20ο αιώνα

Ο Φιδέλ Κάστρο παρέμεινε στην εξουσία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον ηγέτη, με εξαίρεση τη βασίλισσα Ελίζαμπεθ τη Β,' σχολιάζει στο ειδικό αφιέρωμά της, η εφημερίδα “The New York Times,” που τονίζει ότι ο Φιδέλ Κάστρο ήταν μία από τις διεθνείς προσωπικότητες, που σημάδεψαν τη διαδρομή των γεγονότων, στον 20ο αιώνα. Η ίδια εφημερίδα, παρατηρεί ότι η πολιτική του ακτινοβολία ξεπέρασε τα όρια του ηγέτη, ενός νησιού της Καραϊβικής Θάλασσας, με έντεκα εκατομμύρια κατοίκους.
Ο Κάστρο κυριάρχησε στη χώρα του, με δύναμη και συμβολισμό από την ημέρα που εισήλθε στην Αβάνα, στις 8 Ιανουαρίου του 1959, εκφωνώντας τον πρώτο λόγο του, μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του, στο διοικητήριο του Μπατίστα. Ο λόγος αυτός, εκφωνήθηκε με πάθος και είχε διάρκεια μέχρι την αυγή. Τελικά, λευκά περιστέρια απελευθερώθηκαν στον ουρανό της κουβανικής πρωτεύουσας, σηματοδοτώντας την ειρήνη, στην έναρξη μιας νέας περιόδου. Όταν ένα από τα περιστέρια κάθισε στον ώμο του Κάστρο, το πλήθος φώναζε: Φιδέλ! Φιδέλ! Ήταν ένα σημάδι ελπίδας γι αυτούς που ήταν εκεί, αλλά και για όσους παρακολουθούσαν από την τηλεόραση, ότι ο γενειοφόρος, αντάρτης ηγέτης τους, ήταν προορισμένος να γίνει ο σωτήρας τους.
Ο ίδιος, πίστευε για τον εαυτό του, ότι “θα ήταν ο Μεσσίας της πατρίδας του,” σύμφωνα με την εφημερίδα “The New York Times.

Κι όμως βουλευτής στην Ελλάδα πιστεύει ότι ο Βγενόπουλος ζει !

Κι όμως βουλευτής στην Ελλάδα πιστεύει ότι ο Βγενόπουλος ζει
Βουλευτής στην Ελλάδα πιστεύει ότι ο Βγενόπουλος είναι ζωντανός και… ζει στη Βενεζουέλα! 

Μάλιστα έθεσε και συγκεκριμένα ερωτήματα. 

Πέρασαν είκοσι ημέρες από την ανακοίνωση του θανάτου του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και κάποιοι φαίνεται ότι δε λένε να πειστούν για τον θάνατο του.
Μεταξύ αυτών είναι και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και πρόεδρος κόμματος που το ονομάζει χριστιανοδημοκρατικό.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο βουλευτής όχι μόνο δεν είναι σίγουρος ότι πέθανε ο Βγενόπουλος αλλά πάει και να βήμα παραπέρα λέγοντας ότι ζει στη Βενεζουέλα.

nikoloΘέτει, ακόμη, και τα εξής ερωτήματα:
  • Αν ξεκίνησε η οφειλόμενη αστυνομική και δικαστική έρευνα σχετικά με τα αίτια θανάτου.
  • Αν διενεργήθηκε πραγματογνωμοσύνη από ιατροδικαστή, και από ποιόν, πότε, πού.
  • Αν στην σε κλειστό κύκλο κηδεία του Βγενόπουλου ήταν παρών αρμόδιο κρατικό όργανο, ώστε αν χρειαζόταν να εκτελέσει εντάλματα συλλήψεως που έχουν εκδοθεί.
  • Αν οι ελληνικές αρχές διενεργούν έρευνα παράλληλα μ’ αυτήν που συνεχίζεται στην Κύπρο, όπως δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της μεγαλονήσου.
Να σημειωθεί ότι σε  δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Νικολόπουλος όταν πέθανε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε ζητήσει να γίνει εκταφή και ιατροδικαστική εξέταση, για να διαπιστωθούν τα πραγματικά αίτια θανάτου.

Ισχύουν ή όχι… δημοσιεύματα πάντως αποδίδουν την αντίληψη αυτή στον συγκεκριμένο βουλευτή που πέρασε κι από τη Νέα Δημοκρατία και από τους Ανελ.

Σκύλος επιτέθηκε σε μωρό μόλις 17 μηνών !

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Ηράκλειο

Στο μόλις 17 μηνών αγοράκι όρμησε ο σκύλος που έχει μια οικογένεια μέσα στο σπίτι της στο Ηράκλειο, προκαλώντας του τραύματα στο πρόσωπο. 

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής κάτω από άγνωστες συνθήκες, προκαλώντας σοκ στους γονείς του μωρού, οι οποίοι μετέφεραν οι ίδιοι το παιδί τους στο ΠΑΓΝΗ. 

‘Όπως είπε στο Cretalive,  ο Διευθυντής ΤΕΠ ,  καθηγητής κ. Αγγουριδάκης, η κατάσταση του μωρού δεν κρίνεται ανησυχητική. Θα εξεταστεί από οφθαλμίατρο και θα κριθεί η αντιμετώπιση της κατάστασης του.


πηγή

Αυτιάς σε Ζαχαριάδη: Και με 5% ανάπτυξη τα π@π@ρια μου θα πάρεις-Θα γελάνε και τα μπετά με αυτά που λες

Πώς ο Ζαχαριάδης εκνεύρισε τον Αυτιά, ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση του, πλησίασε τον διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και του είπε: «Το ασφαλιστικό το ξέρω πιο καλά και από τη μάνα μου. Και εγώ θα μπορούσα να γίνω πολιτικός και να λέω ότι θέλω»

Ανέβηκαν οι τόνοι από νωρίς στο πάνελ της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Σκάι. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά -  όταν ο τελευταίος τόνισε ότι από 1/1/2017 θα αυξηθούν οι φόροι, με την εθνική σύνταξη να φτάνει στα 384 ευρώ - έβαλαν «φωτιά» στη συζήτηση.

Ο κ. Ζαχαριάδης από την πλευρά του αμφισβήτησε το ποσό αυτών των συντάξεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Τα 384 ευρώ είναι η βάση πάνω στην οποία θα προσδιορίζεται η σύνταξη. Γιατί κάνετε τέτοια λάθη, εσείς που είστε ένας έμπειρος δημοσιογράφος;»

Αυτό είχε ως συνέπεια τον εκνευρισμό του Γιώργου Αυτιά, ο οποίος τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Ζαχαριάδη: « Θα γελάνε και τα μπετά με αυτά που λες.Το ασφαλιστικό το ξέρω πιο καλά και από τη μάνα μου. Και εγώ θα μπορούσα να γίνω πολιτικός και να λέω ότι θέλω. Πόση ανάπτυξη θες να σου βάλω παλικάρι μου; 5%; Και με ανάπτυξη 5% ξέρεις τι θα πάρεις; Θα είναι ποινικό αδίκημα αν σου πω».
Δείτε το σχετικό απόσπασμα !

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - Έβαλε αγγελία πώλησης...όπλου στο υπουργείο!

Και το Φρουραρχείο λέει ότι είναι...νόμιμο

Βρε τι ζούμε πια σε αυτή τη χώρα! Σε καταγγελία για εμπορία όπλων στο υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων του ΥΝΑ.  
Όπως επισημαίνει η πρόεδρος Ζωή Πεντότη πρόκειται για ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων αγγελίας για
πώληση  όπλου από  σύμβουλο του υπουργού.

Η απάντηση στην καταγγελία από το Φρουραρχείο του κτηρίου ήταν ότι «η ανάρτηση αγγελίας πώλησης όπλου είναι νόμιμη».
Στην έγγραφη καταγγελία τα μέλη του Συλλόγου αναφέρουν:
- «Το ΔΣ της ΠΣΥΥΕΝ καταδικάζει την εμπορία όπλων που λαμβάνει χώρα στο κεντρικό κατάστημα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην Ακτή Βασιλειάδη Πύλη Ε1-Ε2.
- Την Τετάρτη 23/11/2016 εμβρόντητοι διαπιστώσαμε στον πίνακα ανακοινώσεων στην κεντρική είσοδο του Υπουργείου την ανάρτηση αγγελίας πώλησης όπλου (πιστόλι HK USP COMPACT 9mm με 3 γεμιστήρες και άλλα
παρελκόμενα). Άμεσα έγινε καταγγελία στο ιδιαίτερο γραφείο υπουργού, ώστε να απομακρυνθεί η εν λόγω αγγελία από τον πίνακα ανακοινώσεων του Υπουργείου. Παρά το γεγονός ότι παρουσία της Προέδρου του ΔΣ του ΠΣΥΥΕΝ
απομακρύνθηκε η εν λόγω αγγελία από σύμβουλο του Υπουργού, την Παρασκευή 25/11/2016 διαπιστώσαμε ότι  η αγγελία πώλησης του όπλου βρίσκεται και πάλι στον πίνακα ανακοινώσεων.

- Σε προφορικό ερώτημα που απεύθυνε ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ ΠΣΥΥΕΝ στο Φρουραχείο του Κτιρίου δόθηκε η απάντηση ότι «η ανάρτηση αγγελίας πώλησης όπλου είναι νόμιμη».
- Αναρωτιόμαστε ποιος τελικά διοικεί το υπουργείο, αν υφίστανται οι κώδικες δεοντολογίας και ηθικής, που αρμόζουν στις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, ή αν τελικά το Υπουργείο μας είναι εκτός των ορίων της κοινής λογικής και ηθικής».

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - «Black Friday»: Πώς κινήθηκαν τα καταστήματα σε όλη τη χώρα


«Black Friday»: Πώς κινήθηκαν τα καταστήματα σε όλη τη χώραΧιλιάδες ήταν οι καταναλωτές που έσπευσαν να κάνουν χθες τις αγορές τους εκμεταλλευόμενοι τον θεσμό που έρχεται από την Αμερική. 
Η «Black Friday» ήρθε και προκάλεσε ντελίριο αλλά και αντιδράσεις.
Η ΕΣΕΕ θέλοντας να διε
ρευνήσει την πρώτη «απόπειρα» της «Black Friday», στις κατά τόπους εμπορικές αγορές αλλά και να εξετάσει το αν τελικά υιοθετήθηκε από την αγορά, συγκέντρωσε τη γνώμη των Εκπροσώπων των Εμπορικών Συλλόγων, πραγματοποιώντας ποιοτική έρευνα σε κεντρικές πόλεις της χώρας στο εκτενές δίκτυο Συλλόγων-Μελών της.
Οι Εμπορικοί Σύλλογοι για τη συμμετοχή των καταστημάτων στην «BLACK FRIDAY» σε κεντρικές πόλεις
Σύμφωνα με τους Εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων σε κεντρικές πόλεις, οι επιχειρηματίες διατηρούν επιφυλακτική στάση υπό προϋποθέσεις, για την αποτελεσματικότητα του θεσμού.
Τα βασικά συμπεράσματα που συνάγονται είναι τα ακόλουθα:
• Οι καταναλωτές σε κεντρικές αγορές φάνηκαν να ήταν πιο έτοιμοι από τους καταστηματάρχες, κυρίως λόγω των προωθητικών ενεργειών μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, οπότε η κίνηση της αγοράς ήταν αυξημένη.
• Το γεγονός ότι συνέπεσε με μια σημαντική ονομαστική εορτή δεν μπορεί να δώσει σαφή εικόνα για την κίνηση των καταστημάτων.
«Black Friday»: Πώς κινήθηκαν τα καταστήματα σε όλη τη χώρα• Οι Εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων δήλωσαν αιφνιδιασμό και ανέφεραν έλλειμμα ενημέρωσης.
• Αναφορικά με την εφαρμογή του θεσμού εάν τελικώς υιοθετηθεί θα πρέπει να υπάρξει οργάνωση και συντονισμένες ενέργειες για την ενημέρωση των καταστηματαρχών
• Η αγορά δεν φαίνεται να συμπεριφέρθηκε ομοιόμορφα αναφορικά με το νεοεισερχόμενο θεσμό, καθώς υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των εμπορικών καταστημάτων και των μεγάλων αλυσίδων.
Παρακάτω παρατίθενται ποιοτικά, οι εκτιμήσεις των Εκπροσώπων των Εμπορικών Συλλόγων σε κεντρικές πόλεις σχετικά με τη συμμετοχή των καταστημάτων της περιοχής τους στην «Black Friday», την κίνηση της αγοράς και τη γνώμη τους αναφορικά με τη συγκεκριμένη πρακτική:
Οι κεντρικές αγορές της Αττικής:
1. Αθήνα
«Black Friday»: Πώς κινήθηκαν τα καταστήματα σε όλη τη χώρα■ Συμμετοχή των καταστημάτων σε μικρό ποσοστό, κυρίως συμμετείχαν τα επώνυμα και οι αλυσίδες, με επίπεδο εκπτώσεων περίπου 21-40%.
■ Υψηλή επισκεψιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά κυρίως στις μεγάλες αλυσίδες. Δεν υπάρχει εικόνα για τα μικρά καταστήματα.
■ Το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου θεσμού, θα κρίνει την υιοθέτησή του ή όχι.
2. Πειραιάς
■ Συμμετοχή των καταστημάτων της περιοχής κατά ένα ποσοστό 40 με 50%, με επίπεδο εκπτώσεων της τάξεως του 11-20%.
■ Τα καταστήματα που συμμετείχαν πραγματοποίησαν εκπτώσεις σε όλα τα εμπορεύματα ανεξαιρέτως (stock/σεζόν) και θα κρατούσαν τις εκπτώσεις μόνο για σήμερα
■ Η ενδεχόμενη καθιέρωση του θεσμού προϋποθέτει οργάνωση, προβολή και ενημέρωση, καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση και τα καταστήματα της περιοχής δεν είχαν τη δυνατότητα προετοιμασίας.
3. Περιστέρι
■ Συμμετείχε περίπου το 15% των εμπορικών καταστημάτων, ενώ ανεξαιρέτως συμμετείχαν όλε οι αλυσίδες, οι οποίες προώθησαν και το θεσμό συμπαρασύροντας τα μικρά μαγαζιά.
■ Η μικρή μερίδα των εμπορικών καταστημάτων που συμμετείχε πραγματοποίησε εκπτώσεις κυρίως σε «stock» εμπορεύματα.
■ Σαν γενική εικόνα, σημειώθηκε υψηλότερη επισκεψιμότητα στην εμπορική αγορά σε σχέση με τον υπόλοιπο μήνα.
■ Η ενδεχόμενη υιοθέτηση της «Black Friday» χρειάζεται οργάνωση και συνεργασία καθώς τόσο ο κόσμος αλλά και τα καταστήματα δεν ήταν ενημερωμένοι.
4. Ν. Ιωνία
■ Η «Black Friday» μπορεί να χαρακτηριστεί ως «εικονική» για την εν λόγω περιοχή
Πολύ λίγα καταστήματα συμμετείχαν (10-15%), με επίπεδο εκπτώσεων της τάξεως του 20-40%, κυρίως σε εμπορεύματα της σεζόν και μόνο για τη σημερινή ημέρα.
■ Υψηλή επισκεψιμότητα στην αγορά, χωρίς όμως να φαίνεται ότι οι καταναλωτές επιδίδονταν και σε αγορές.
■ Πρόκειται για μια «Αμερικανιά» που στα εμπορικά καταστήματα δεν προσδίδει κάτι ιδιαίτερο, καθώς οι πωλήσεις κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα όπως και τις υπόλοιπες ημέρες.
5. Κηφισιά
■ Λίγα καταστήματα συμμετείχαν κυρίως αλυσίδες.
■ Δεν υπήρξε οργάνωση και συντονισμός. Ενώ θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση των εμπόρων.
■ Γενικά θετική άποψη για το θεσμό
6. Μαρούσι
■ Συμμετείχαν με υψηλά επίπεδα εκπτώσεων (της τάξεως του 50%) σε εμπορεύματα stock αλλά και της σεζόν, και θα διατηρηθούν και αύριο.
■ Κινήθηκαν καλύτερα οι πωλήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε «Ο κόσμος αγκάλιασε το θεσμό».
7. Χαλάνδρι
■ Συμμετείχε περίπου το 30-40% των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής, με εκπτώσεις που κυμάνθηκα στο 21-40% και κυρίως σε εμπορεύματα stock.
■ Δεν υπήρξε ιδιαίτερη διαφοροποίηση της επισκεψιμότητας σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.
■ Διαφορετική λειτουργία της «Black Friday», στο εξωτερικό, σε διαφορετικά δεδομένα καθώς συνέπεσε χρονικά με εορταστική περίοδο.
■ Έλλειψη οργάνωσης και τα καταστήματα ήταν απροετοίμαστα.
8. Η Θεσσαλονίκη:
■ Συμμετείχαν ελάχιστα καταστήματα στην «Black Friday», κυρίως συμμετείχαν τα μεγάλα καταστήματα και οι πολυεθνικές, στα οποία χαρακτηριστικά δημιουργήθηκαν «ουρές» από καταναλωτές.
■ Τα λίγα εμπορικά καταστήματα που συμμετείχαν έκαναν εκπτώσεις τις τάξεως του 10% και κυρίως σε μικρό μέρος των νέων παραλαβών.
■ Η «Black Friday» είναι ένα νέο «τρικ» για προσέγγιση καταναλωτών και δεν έχει καμία σχέση με το εξωτερικό αλλά λαμβάνει περισσότερο την μορφή προσφορών.
9. Η Πάτρα:
■ Συμμετοχή κυρίως μεγάλων αλυσίδων και πολύ λίγων εμπορικών καταστημάτων (10%).
■ Τα λίγα εμπορικά καταστήματα που συμμετείχαν έκαναν εκπτώσεις τις τάξεως του 20-40%, κυρίως σε εμπορεύματα stock και πολύ μικρό μέρος της νέας σεζόν.
■ Πιο υψηλή επισκεψιμότητα στην εμπορική αγορά σήμερα σε σχέση με τον υπόλοιπο μήνα.
■ Δεν υπήρξε σωστή προώθηση, ενημέρωση και οργάνωση του θεσμού
■ Μέτρο με «ξενόφερτο» χαρακτήρα και θα μπορούσαμε με βάση την ελληνική πραγματικότητα να υιοθετηθούν άλλες πρακτικές.
Η Υπόλοιπη Ελλάδα:
10. Ιωάννινα
■ Συμμετείχαν αρκετά καταστήματα, σχεδόν το 50%, με εκπτώσεις της τάξεως του 20-30%.
■ Πραγματοποίησαν εκπτώσεις της τάξεως του 20% σε εμπορεύματα της νέας σεζόν και 50% σε εμπορεύματα «stock»
■ Καλύτερη κίνηση των πωλήσεων σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, που η αγορά δεν είχε καθόλου κόσμο.
11. Ρόδος
■ Συμμετοχή κυρίως των μεγάλων αλυσίδων και πολύ λίγων εμπορικών καταστημάτων (10%) με ειδικές πρόσφορες στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.
12. Αλεξανδρούπολη
■ Συμμετοχή πολύ λίγων εμπορικών καταστημάτων (10%), παρακινημένοι από τις διαφημίσεις των μεγάλων αλυσίδων, με εκπτώσεις κυρίως σε συγκεκριμένη κατηγορία εμπορευμάτων.
■ Υπήρξε μια σχετική εμπορική κίνηση στην αγορά χωρίς να υπάρχει ακόμα εικόνα αν προσέδωσε και θετική τάση στο τζίρο.
■ Δεν υπήρξε οργάνωση κάποια οργάνωση σχετικά με το θεσμό.
13. Λάρισα
■ Συμμετοχή κυρίως μεγάλων αλυσίδων και πολύ λίγων εμπορικών καταστημάτων (10%).
■ Η συνεχόμενη ύπαρξη εκπτώσεων και προσφορών στα καταστήματα δεν καθιστά το θεσμό σε κάποιο ιδιαίτερο γεγονός.
14. Σπάρτη
■ Κυρίως μεγάλες αλυσίδες συμμετείχαν και επώνυμα καταστήματα, ενώ τα μικρότερα καταστήματα δεν ήταν προετοιμασμένα.
■ Πιο συντονισμένη οργάνωση και ενημέρωση για τα μικρότερα καταστήματα.
15. Βόλος
■ Συμμετείχαν οι μεγάλες αλυσίδες, ενώ τα καταστήματα δεν είχαν ενημερωθεί.
■ Να καθιερωθεί σαν ημέρα «stock» και να πραγματοποιείται πριν το εκπτωτικό δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
16. Ρέθυμνο
■ Δεν συμμετείχαν στο Ρέθυμνο καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση των καταστημάτων.
■ Θετική στάση απέναντι στο διεθνή θεσμό κυρίως για να μπορέσουν τα καταστήματα να διαθέσουν stock εμπόρευμα
17. Πύργος
■ Δεν υπήρξε ιδιαίτερη συμμετοχή, παρά μόνο ένα 10% των εμπορικών καταστημάτων και οι πολυεθνικές.
■ Αυξημένες πωλήσεις τη σημερινή ημέρα αλλά κυρίως λόγω της εορτής.
■ Συνεχής πραγματοποίηση εκπτώσεων και προσφορών από τα καταστήματα.
■ Ο θεσμός είναι ένα «τρικ» με μεγάλη διαφήμιση από τις αλυσίδες.
Σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία υιοθέτησης του διεθνούς θεσμού από τις μεγάλες αλυσίδες, οι οποίες με τον «βομβαρδισμό» ενημέρωσης των καταναλωτών σχετικά με τη συγκεκριμένη ημέρα και των συντονισμένων προωθητικών ενεργειών τους, στην ουσία «παρέσυραν» τα εμπορικά καταστήματα, ώστε να συμμετέχουν σχεδόν αιφνιδίως και την τελευταία στιγμή.
Η γενική στάση του επιχειρηματικού κόσμου απέναντι στο θεσμό μπορεί να γίνει θετική αν υπάρξει οργάνωση και σωστός συντονισμός, ώστε η «Black Friday» να λαμβάνεται ως πρωτοβουλία των εμπορικών καταστημάτων στις κεντρικές εμπορικές αγορές και όχι ως μια πρακτική των μεγάλων αλυσίδων που υιοθετείται αναγκαστικά και από τα μικρά καταστήματα, επισημαίνει η ΕΣΕΕ.

ΣΟΚ : Δασκάλα έκανε σεξ με ....13χρονο μαθητή της !

asdfasdfΣε δεινή θέση έχει περιέλθει μία δασκάλα από το Μίσιγκαν η οποία είχε αναπτύξει ερωτική σχέση με έναν μαθητή της επί 20 μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, η Τζέιμι Χίατ ξεκίνησε τον δεσμό τον Μάιο του 2014, όταν ο μαθητής της ήταν 13 χρονών. Τις πρώτες φορές συνευρίσκονταν στο πάρκινγκ του σχολείου, ενώ στη συνέχεια οι συναντήσεις τους μεταφέρθηκαν στο σπίτι της κατηγορούμενης.
Η δασκάλα του έδινε χρήματα και του παρείχε κινητό τηλέφωνο για να μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίσουν να βρίσκονται. Προσπάθησε μάλιστα να τον υιοθετήσει όταν ο πατέρας του νεαρού μπήκε φυλακή εξαιτίας διαφόρων περιστατικών βίας.
Η Χίατ γνώρισε τον κρυφό της σύντροφο στα 11 του, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο ντετέκτιβ που έχει αναλάβει την υπόθεση ανέφερε στην κατάθεση του στο δικαστήριο ότι μετά τη γνωριμία τους, η δασκάλα προσπάθησε να καλλιεργήσει μια τέτοια σχέση που θα οδηγούσε και τους δυο στην δημιουργία ειδυλλίου.
Η δασκάλα παραιτήθηκε από το σχολείο που εργαζόταν μία μέρα πριν συλληφθεί από τις αρχές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου