17.12.16

Σάκης Αρναούτογλου: Χιόνια τα Χριστούγεννα! Δείτε σε ποιες περιοχές

Ο Σάκης Αρναούτογλου σπάνια πέφτει έξω στις προβλέψεις του για τον καιρό.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, αναμένεται σύντομα νέο, ακόμα πιο ισχυρό, κύμα κακοκαιρίας στη χώρα που θα πάει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Το σκηνικό της νέας επιδείνωσης του καιρού που έρχεται σε όλη την Ελλάδα από την Τρίτη, με χιονοπτώσεις στην βόρεια Ελλάδα και ισχυρές καταιγίδες και βροχές στην υπόλοιπη χώρα, αναλύει ο Σάκης Αρναούτογλου, στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3.

Δείτε το βίντεο με όλη την ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου και τις περιοχές που θα χιονίσει την Τρίτη και την Τετάρτη

ΟΙ 20 ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ: Η 11η Σεπτεμβρίου, Ο Τιτανικός, ο θάνατος του Μ. Αλεξάνδρου, ο Β΄Παγκόσμιος πόλεμος, για όλα υπήρχε μία πρόβλεψη


11h Septemvriou

Προφητείες έχουμε ακούσει όλοι πολλές, αλλά δεν τις πιστεύουμε σχεδόν ποτέ. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια προαισθήματα και προφητείες οι οποίες έχουν βγει όντως αληθινές…
Οι επιθεσεις της 11ης Σεπτεμβριου
Στο βιβλίο της «Μηνύματα, σημάδια, επισκέψεις και προαισθήματα από τους αγαπημένους μας που χάθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου», μια χήρα θύματος των επιθέσεων αναφέρει ότι πολλά θύματα είχαν κακό προαίσθημα την ημέρα εκείνη. Ο άντρας της είχε ίλιγγο εκείνο το πρωί καθώς έφυγε για τη δουλειά. Και πολύ πριν τις επιθέσεις, μιλούσε συχνά  για την πιθανότητα επίθεσης στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και πρότεινε τρόπους διαφυγής κι εκκένωσης στην περίπτωση αυτή.
Ο Τιτανικος
Το 1898, ο συγγραφέας Morgan Robertson εξέδωσε μια νουβέλα με τίτλο «Το ναυάγιο του Τιτάνα» στην οποία μας αφηγείται τη βύθιση ενός κρουαζιερόπλοιου. Περιέγραψε την έλλειψη σωστικών λέμβων και την αδυναμία να σωθούν ένας μεγάλος αριθμός από τους επιβάτες. Η περιγραφή μοιάζει πολύ με τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη βύθιση του Τιτανικού στις 15 Απριλίου του 1912, 14 χρόνια μετά την έκδοση της νουβέλας. Όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο ο Τιτανικός δεν υπήρχε καν.
Ο σεισμος στην πολη Λ” Ακιλα
Στις αρχές του 2009, ο ερευνητής Giampaolo Giuliani ανακοίνωσε ότι ένας σεισμός θα πλήξει την ιταλική πόλη Λ” Ακίλα στις 29 Μαρτίου του έτους εκείνου. Παρόλο που τίποτα δεν συνέβη την ημέρα εκείνη, μια εβδομάδα αργότερα η πόλη καταστράφηκε από ένα σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκαλώντας τον θάνατο σε 308 κατοίκους. Παρόλα αυτά η επιστημονική κοινότητα ισχυρίζεται ότι δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν οι σεισμοί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Giampaolo Giuliani επιμένει ότι οι εκπομπές αερίων ραδονίου 222 δείχνουν ότι θα έχουμε σεισμό τις επόμενες ημ.ερες. Ακόμη και σήμερα είναι ο μόνος που το πιστεύει αυτό.
Το προαισθημα της Sharon Tate
Η ηθοποιός Sharon Tate είχε παραισθήσεις λίγους μήνες πριν δολοφονηθεί από τον Charles Manson. Η τότε σύζυγος του σκηνοθέτη Roman Polanski είχε πει ότι είχε δει το σώμα της δολοφονημένο στο σπίτι της. Το 1969 ο Manson τη σκότωσε στο Λος Άντζελες, στο σπίτι της ενώ ήταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της.
Η δολοφονια του Αβρααμ Λινκολν
Ο Λίνκολν είχε πολλά προαισθήματα για το θάνατό του. Μερικές ημέρες πριν τη δολοφονία του ο 16ος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στον σωματοφύλακά του για ένα όνειρο που είχε δει. Του είπε ότι είχε δει τον εαυτό του να περπατά προς τον Λευκό Οίκο και να συναντά ένα πλήθος από ανθρώπους που έκλαιγαν και έναν άνδρα νεκρό στο έδαφος που γύρω του βρίσκονταν στρατιώτες. Όταν ο Λίνκολν ρώτησε στο όνειρό του τον στρατιώτη ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος, ο στρατιώτης του απάντησε ότι ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ που μόλις είχε δολοφονηθεί.
Η καταστροφη στον Κολπο του Μεξικου
Η ταινία “Knowing” που βγήκε στις αίθουσες το 2009 με τον Nicolas Cage ξεκινά με μια προφητεία που οι σεναριογράφοι δεν θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει. Στην ταινία βλέπουμε τον Nicolas Cage να πίνει μπίρα βλέποντας τις ειδήσεις στην τηλεόραση. Στις ειδήσεις περιγράφεται μια έκρηξη σε μια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού. Ένα χρόνο αργότερα, στις 20 Απριλίου του 2010, παρόμοια πρωτοσέλιδα ανακοίνωναν ότι έκρηξη που σημειώθηκε σε πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού προκάλεσε μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές που έγιναν ποτέ.
Επιθεση απο τιγρη
Οι σεναριογράφοι της σειράς The Simpsons κατάφεραν να κάνουν μεγάλα νούμερα τηλεθέασης αλλά και να προβλέψουν ένα περιστατικό πριν αυτό συμβεί. Το 1993, σε ένα επεισόδιο παρουσιάζεται μια επίθεση από τίγρη εναντίον των θηριοδαμαστών Gunther και Ernst, οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα οι καρικατούρες των μάγων Siegfried και Roy. Οι δυο μάγοι ήταν αρκετά δημοφιλείς στο Λας Βέγκας χάρη σε ένα νούμερο όπου εξαφάνιζαν τίγρεις μπροστά στα μάτια του κοινού. Το 2003, ο Roy, δέχθηκε επίθεση από μια τίγρη και η καριέρα του διάσημου ντουέτου πήρε τέλος.
Το φαντασμα ανακοινωσε το θανατο μιας ηθοποιου
Στην ταινία τρόμου “Poltergeist’, υπήρχε ένα στοιχείο το οποίο εντυπωσίασε τους θεατές έξι χρόνια αργότερα. Ο Robbie, ένα αγοράκι από την οικογένεια Freeling είχε μία αφίσα πάνω από το κρεβάτι του με το Super Bowl του 1988, πράγμα παράξενο καθώς η ταινία υποτίθεται ότι διαδρατίζεται το 1982. Αυτό όμως που προξενεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι την ημέρα του Super Bowl το 1988, η ηθοποιός Heather O’Rourke, η οποία υποδύθηκε στην ταινία μία από τις αδελφές της Robbie, αισθάνθηκε μια ξαφνική αδιαθεσία και πέθανε.
Η επιθεση στο μαραθωνιο της Βοστωνης
Σε ένα επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων Family Guy, ο Peter Griffin μιλά για τις επιδόσεις του στον μαραθώνιο της Βοστώνης. Αναφέρει ότι μπήκε στο αυτοκίνητό του κι επειδή ήταν κάποιος στο δρόμο… τον πάτησε. Το επεισόδιο βγήκε στον αέρα στις 17 Μαρτίου του 2013, ένα μήνα πριν την επίθεση στον μαραθώνιο στις 15 Απριλίου.
Η πρωτη πυρηνικη επιθεση
Το 1913, ο συγγραφέας H.G. Wells έγραψε το “The World Set Free’, ένα μυθιστόρημα το οποίο προέβλεπε τη χρήση της ατομικής βόμβας. Την εποχή εκείνη οι επιστήμονες γνώριζαν ήδη ότι μπορούσε να παραχθεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας αλλά δεν γνώριζαν τον τρόπο. Ο Wells προέβλεψε την αντίδραση που θα οδηγούσε στην παραγωγή ατομικής ενέργειας. Οι επιθέσεις στο Ναγκασάκι και στη Χιροσίμα, 32 χρόνια μετά επιβεβαίωσαν την ιδέα του.
Τα δυο φεγγαρια του Αρη
Το 1735, ο συγγραφέας Jonathan Swift έγραψε τα “Ταξίδια του Γκιούλιβερ’. Παρόλο που δεν υπήρχαν σχετικές αναφορές ή αποδείξεις την εποχή εκείνη, εκείνος αναφέρει ότι ο Άρης έχει δύο φεγγάρια. Χρειάστηκαν να περάσουν 142 χρόνια για να παρατηρήσει ο Αμερικανός αστρονόμος Asaph Hall την ύπαρξη δύο φυσικών δορυφόρων γύρω από τον κόκκινο πλανήτη.
Tο διαστημοπλοιο
To 1865, στο βιβλίο του “Από τη Γη στη Σελήνη’, ο Γάλλος συγγραφέας Ιούλιος Βερν φαντάστηκε ότι ένας πύραυλος θα έφευγε από τη Φλόριντα για να μεταφέρει ένα μηχάνημα που θα προσγειωνόταν στη Σελήνη. Το μηχάνημα θα επέστρεφε τελικώς στη Γη. Μετά από 104 χρόνια, η αποστολή Απόλλων 11 έδωσε τη δυνατότητα να πατήσει ο πρώτος άνθρωπος στη Σελήνη και να επιστρέψει σώος και αβλαβής όπως και οι ήρωες του Ιουλίου Βερν.
Ενα ηλεκτρικο υποβρυχιο
Το 1870, ο Ιούλιος Βερν φαντάστηκε ένα υποβρύχιο το οποίο θα κινείτο με ηλεκτρική ενέργεια. Στο βιβλίο του “Είκοσι χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα” ο κάπτεν Νέμο βρίσκεται στο Ναυτίλο ο οποίος κινείται με ηλεκτροκίνητο κινητήρα. Χρειάστηκαν 90 χρόνια για να γίνει πραγματικότητα το όραμα του Βερν και το Αμερικανικό υποβρύχιο “Ναυτίλος” ήταν το πρώτο που κινήθηκε με ηλεκτρική ενέργεια και συγκεκριμένα με πυρηνική.
Ο Α” Παγκοσμιος Πολεμος
Ο Πολωνός οικονομολόγος Jan Gotlib Bloch δεν ήταν απλώς πρωτοπόρος όσον αφορά στους σιδηρόδρομους στη χώρα του, αλλά είχε μελετήσει προσεκτικά και τις συνέπειες που θα είχε για την Ευρώπη ένας πόλεμος. “Έγραψε έξι βιβλία τα οποία εξέδωσε το 1898, στα οποία περιγράφεται η μεταμόρφωση ενός σύγχρονου μηχανισμού πολέμου καθώς και όλες οι συνέπειες αυτού. Δεκαέξι χρόνια μετά κηρύχθηκε ο Α” Παγκόσμιος Πόλεμος και επιβεβαίωσε όλες τις προβλέψεις και τις λεπτομερείς περιγραφές του Bloch.
Ο κλιματισμος
Τον Δεκέμβριο του 1900, ένας Αμερικανός μηχανικός, ο John Elfreth Watkins, Jr. δημοσίευσε ένα άρθρο σε ένα γυναικείο περιοδικό της εφημερίδας Saturday Evening Post. Στο άρθρο του αυτό,που είχε τίτλο «Τι μπορεί να συμβεί τα επόμενα εκατό χρόνια», ο Watkins αναφέρεται στην ιδέα ότι τα δισέγγονα του στα τέλη του 20ου αιώνα θα μπορούν να δροσίζονται χάρη στα κλιματιστικά. Σύμφωνα με το συγγραφέα ο κλιματισμός θα ήταν διαθέσιμος στα σπίτια όπως το ζεστό και το κρύο νερό το 1900: μέσω σωλήνων γεμάτους με κρύο νερό.
Η παγκοσμιοποιηση του εμποριου
Ο Watkins προέβλεψε επίσης ότι κατά τον 20ο αιώνα θα αυξηθούν δραματικά και οι εμπορικές συναλλαγές. Περιέγραψε οχήματα-ψυγεία τα οποία θα μετέφεραν φρούτα από το νότιο ημισφαίριο στο βόρειο, γεγονός που θα επιτρέπει, λέει, στους καταναλωτές να τρώνε φρούτα όλο το χρόνο.
Ο θανατος του Μεγαλου Αλεξανδρου
Όσο ο Μέγας Αλέξανδρος βρισκόταν στην Ινδία τον ακολουθούσε ένας Ινδός βραχμάνος γυμνοσοφιστής, ο Καλάνος. Κάποια στιγμή ο Καλάνος αρρώστησε και επειδή υπέφερε θέλησε να πεθάνει στην πυρά. Ο Αλέξανδρος απουσίαζε μεν από την πυρά του Καλανού, την τελευταία φορά που ήταν μαζί όμως και πριν αποχωριστούν ο Καλανός φέρεται να του είπε «θα συναντηθούμε στη Βαβυλώνα», κάτι που εκείνη τη στιγμή θεωρήθηκε ως ασήμαντη ασυναρτησία, μια και την χρονική περίοδο εκείνη ο Αλέξανδρος δεν σκόπευε να πάει στη Βαβυλώνα και ο Καλανός θα καιγόταν στην πυρά σύντομα. Παρόλα αυτά ο Αλέξανδρος πέθανε τελικώς στη Βαβυλώνα δύο χρόνια αργότερα σε ηλικία 32 ετών.
Ο Β Παγκοσμιος Πολεμος
Το 1917, με το τέλος του Α” Παγκοσμίου Πολέμου, τρεις αδελφές από την πόλη Φατιμά της Πορτογαλίας ισχυρίστηκαν ότι είδαν την Παναγία η οποία τους είπε ότι πριν τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο θα εμφανιστεί στον ουρανό ένα τεράστιο σημάδι. Στις 25 Ιανουαρίου του 1938, ένα περίεργο φως εμφανίστηκε στον ουρανό της Ευρώπης. Η φωτεινότητά του ήταν τόσο μεγάλη που ήταν ορατό από την Αφρική και την Αμερική. Έξι εβδομάδες αργότερα, συνέβη η προσάρτηση της Αυστρίας και ο Β” Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν αναπόφευκτος.
H χολερα στην Κουβα
Το 2012, μια επιδημία χολέρας χτύπησε την Κούβα για πρώτη φορά μέσα σε πενήντα χρόνια. Οι αρχές δεν το περίμεναν. Παρόλα αυτά, ο Eric Horvitz, Διευθύνων Σύμβουλος στην Microsoft Research, και η Kira Radinsky, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ισραήλ ισχυρίζονται ότι είχαν προβλέψει την επιδημία αυτή. Είχαν συγκεντρώσει διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων άρθρων από τους The New York Times, και τα είχαν όλα ενσωματώσει σε ένα ενιαίο μαθηματικό μοντέλο.


 Espresso

Συμβουλές για μετά θάνατον ζωή στον αρχαίο πάπυρο του Δερβενίου

Ο πάπυρος βρέθηκε το 1962 σε τάφο της περιοχής της αρχαίας Λητής, μισοκαμμένος από ταφική πυρά

 Οδηγίες στους ζωντανούς και συμβουλές, ώστε οι ψυχές των νεκρών να έχουν την καλύτερη δυνατή μεταθανάτια τύχη, περιλαμβάνει ο πάπυρος του Δερβενίου, εύρημα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας, που βρέθηκε το 1962 σε τάφο της περιοχής της αρχαίας Λητής, στο σημερινό Δερβένι.
Σύμφωνα με την αρχαιολόγο του αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Δόμνα Τερζοπούλου, «περιέχει ένα ορφικό κείμενο, ένα πάρα πολύ σπάνιο εύρημα που απευθύνεται σε μύστες του Ορφισμού, έχει οδηγίες για τη μεταθανάτια τύχη των ψυχών, ενώ περιλαμβάνει και έναν ορφικό ύμνο που εξηγεί τη γέννηση των θεών». 
Χάρη στην «ατυχία» του να καεί σε ταφική πυρά, τα γραφόμενα στον πάπυρο διατηρήθηκαν μέχρι σήμερα, χαρίζοντάς του τη δυνατότητα να αποτελεί έναν από τους ελάχιστους παπύρους που διασώζονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, λόγω της ευαισθησίας τους στην υγρασία.
Ο πάπυρος του Δερβενίου εντάχθηκε το 2015 στον διεθνή κατάλογο του προγράμματος της Unesco «Μνήμη του κόσμου» και μαζί με τον μακεδονικό τάφο Μακρίδη Μπέη, που ανασκάφηκε για πρώτη φορά το 1910, θεωρείται ότι συνέβαλαν τα μέγιστα στην αρχαιολογική τεκμηρίωση όλης της πορείας της περιοχής της αρχαίας Λητής, από την προϊστορία μέχρι σήμερα.
 «Οι ανασκαφές που έχουν γίνει στην περιοχή έχουν δώσει δείγματα που χρονολογούνται από το 3.000 πΧ. Αυτό σημαίνει ότι η αρχαία Λητή κατοικούνταν συνεχώς από τότε και αργότερα, στα αρχαϊκά χρόνια, τα ελληνικά και τα ρωμαϊκά, την παλαιοχριστιανική και μεσοβυζαντινή περίοδο, τους οθωμανικούς χρόνους μέχρι και τον 16ο και τον 18ο αιώνα» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευθύντρια της Εφορείας αρχαιοτήτων περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Μαρίζα Τσιάπαλη, με αφορμή την ημερίδα με θέμα «η αρχαία Λητή και η περιοχή της» που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την εφορεία αρχαιοτήτων.
Η κ. Τσιάπαλη κάνει λόγο για έναν πολύ σημαντικό χώρο που έχει ανασκαφεί σε πολλά σημεία, ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί η ανασκαφή του, καθώς πρόκειται για μια τεράστια περιοχή με τούμπες, κάστρα, οικισμούς και τα ταφικά σύνολα που ανακαλύφθηκαν. Σε αυτά τα ταφικά σύνολα βρέθηκε ο πάπυρος του Δερβενίου. 
Σε ό,τι αφορά τον μακεδονικό τάφο, η κ. Τσιάπαλη επισημαίνει, ότι ανασκάφηκε το 1910 από τον Μακρίδη που έφερε την προσωνυμία Μπέης, λόγω του τίτλου που είχε την περίοδο της τουρκοκρατίας. Ο τύμβος ανήκει σε ένα μεγάλο ταφικό σύνολο όπου υπάρχουν και άλλοι δύο μακεδονικοί τάφοι, αλλά και συστάδες από κιβωτιόσχημους τάφους. Το έργο της προστασίας, αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξής του ήταν κολοσσιαίο και σε σημασία και σε όγκο, ενώ οι εργασίες ολοκληρώθηκαν πριν από έναν χρόνο περίπου και πλέον το σημείο αυτό είναι επισκέψιμο μετά από τηλεφωνικά ραντεβού. «Ο μακεδονικός τάφος Μακρίδη Μπέη είναι αντιπροσωπευτικός του 4ου αιώνα πΧ από πλευράς αρχιτεκτονικής, ενώ οι επεμβάσεις που έγιναν για να αποκατασταθεί ο τύμβος είναι πρωτοποριακές σε διάφορα επίπεδα» λέει και προσθέτει ότι η ανάδειξη του εν λόγω ταφικού συγκροτήματος είναι κομβικής σημασίας για όλη την ευρύτερη περιοχή.

 

ΒΙΝΤΕΟ - Ο Γλέζος, οι αστυνομικοί και οι...εραστές!

Η διάλεξη και το ανέκδοτο από το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς

Διάλεξη σε σπουδαστές αστυνομικούς, με θέμα «Η προσφορά του ελληνικού λαού και των συμμετεχόντων στα Σώματα Ασφαλείας στον αγώνα εναντίον του ναζισμού» έδωσε ο Μανώλης Γλέζος την Παρασκευή.

Και για να «σπάσει τον πάγο» δεν δίστασε να πει και ένα ανέκδοτο.

Έτσι, το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του είπε στους σπουδαστές ένα ανέκδοτο σχετικά με «τι είναι παράδεισος και τι κόλαση».

«Παράδεισος είναι η χώρα εκείνη που υπάρχουν Άγγλοι αστυνομικοί, Γάλλοι μάγειρες, Γερμανοί μηχανικοί, Σουηδοί οργανωτές και Έλληνες εραστές» και συνέχισε «Ποια είναι η κόλαση; Είναι η χώρα εκείνη που υπάρχουν Άγγλοι μάγειρες, Γάλλοι μηχανικοί, Γερμανοί αστυνομικοί, Σουηδοί εραστές και Έλληνες οργανωτές».

Όπως ήταν επόμενο, οι σπουδαστές ξέσπασαν σε γέλια.

Δείτε και ακούστε το ανέκδοτο στο βίντεο από το 12ο λεπτό

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ «ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ» ΤΟΥ ISIS! Η συγκλονιστική μαρτυρία του πατέρα του

isisgeorgelas
Σε αυτή τη ζωή το όνομα του νέου επικεφαλής της  αγγλόφωνης προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους είναι Γιάχια.
 Στην  προηγούμενη λεγόταν Τζον Γεωργελάς, με ρίζες από την Ελλάδα και με πατέρα  στρατιωτικό γιατρό
Όπως γράφει ο   Γκρέιαμ Γουντ για το «The Atlantic» ο Γεωργελάς δεν ήταν ένα από τα παιδιά που έψαχνε να βρει τη μοίρα του στην Αμερική, αλλά ήταν από εκείνα που βρήκαν τον δρόμο τους στην πιο ύπουλη τρομοκρατική ομάδα του κόσμου, το Ισλαμικό Κράτος.
Ο Γεωργελάς άφησε το Τέξας και την ελληνική του καταγωγή για να γίνει Γιάχια, που στα αραβικά σημαίνει Τζον, και στη συνέχεια Αμπου αλ Χασάν αλ Μουχατζίρ (αλ Μουχατζίρ σημαίνει μετανάστης). Ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα μετά τον θάνατο του Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Συρία, όπως ανακοίνωσε η τρομοκρατική οργάνωση.
Σύμφωνα με το «The Atlantic», κάθε λέξη στη βιογραφία του Γιάχια είναι προσεκτικά επιλεγμένη. «Ο ίδιος ονομάστηκε Γιάχια , που είναι το όνομα της Μεσογείου. Οι ρίζες του είναι από την Κρήτη και γεννήθηκε περίπου το 1983-4, ως Χριστιανός. Το Ισλάμ το ασπάστηκε το 2001-2. Ταξίδεψε αναζητώντας τη γνώση και την εργασία στον δρόμο του Αλλάχ. Τώρα κατοικεί στην ύπαιθρο του Χαλεπίου».
Πριν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος  θέλησε να μάθει περισσότερα για την ελληνική ορθοδοξία, ωστόσο, αργότερα έκανε τη δική του «επανάσταση» καταφεύγοντας σε ουσίες. Κάποια στιγμή, το 2001, λίγο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ. Λίγο αργότερα, ενημέρωσε τους δικούς τους πως βρίσκεται στη Δαμασκό, όπου μάθαινε αραβικά.
Το 2003 στο Λονδίνο, συναντήθηκε με τη γυναίκα του Τάνια, την οποία είχε γνωρίσει online και επέστρεψαν στο Τέξας. Το ζευγάρι επιδιδόταν σε συστηματική χρήση ναρκωτικών.
Μέχρι το 2009 ζούσαν στις ΗΠΑ και μεγάλωναν την οικογένειά τους. Το 2011, βρέθηκαν στην Αίγυπτο, με τον Γιάχια να εντυπωσιάζει άλλους τζιχαντιστές με τις γνώσεις του. Μάλιστα, πολλές από τις διδαχές του αποτελούν βασικούς πυλώνες της προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους. Από την Αίγυπτο, βρέθηκαν στην Τουρκία και έπειτα στη Συρία. Τελικά η  Τάνια παίρνει τα παιδιά  και  επιστρέφει στις ΗΠΑ.
Ο Γιάχια συνέχισε να μένει στη Συρία και να εκπαιδεύεται στο Χαλέπι. Το 2014, τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Τουρκίας. Μετά την ανάρρωσή του επέστρεψε στη Συρία, ωστόσο φυλακίστηκε από τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό». Στα μέσα του 2015, μετά την αποφυλάκισή του, ταξίδεψε στη Ράκκα και αξιοποιήθηκε ως λόγιος. Πλέον, είναι ο επικεφαλής της αγγλόφωνης προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους.
Οι γονείς του που ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να καταλάβουν πως έφτασε εκεί που έφτασε  είπαν στον αρθρογράφο πως ο γιος τους μεγάλωσε σε μια εύπορη οικογένεια, ωστόσο, ήταν ένας εκ των αδύναμων μαθητών και ένα παιδί που επηρεαζόταν εύκολα από τα μεγαλύτερα.
«Είναι κάποιος που δεν αναγνωρίζω πια», δήλωσε ο πατέρας του Τιμ. «Δεν ψάχνω αυτό που κάνει ή πώς είναι, γιατί είμαι σίγουρος πως δεν θα μου κάνει διαφορά», πρόσθεσε. “Τον έχω ξελασπώσει τόσες πολλές φορές. Πάντα μαζεύω τα συντρίμμια.”
Από τον γιο τους έχουν να ακούσουν νέα από το 2014 και το μόνο που τους απομένει είναι τα τέσσερα τους εγγόνια, τα οποία και φροντίζουν. Τα παιδιά έφτασαν με τη μητέρα τους από τη Συρία το 2013.
Ο Γουντ σημειώνει ότι δεν ξέρουν πόσο κακός έχει γίνει και πόσο ικανός. Όπως όλοι οι γονείς τζιχαντιστών θέλουν να τον βλέπουν με τα δικά του μάτια. «Υπάρχει κάποιο είδος παρηγοριάς σε αυτό και τους επιτρέπει να πιστεύουν ότι το Ισλάμ είναι  μια φάση. Θα προβληματίζονταν αν ήξεραν την αλήθεια η οποία είναι ότι ο αποτυχημένος γιος του παρελθόντος βρήκε τον προορισμό του» αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Ο Γιάχια που μου περιέγραψε ο Τιμ ήταν μια θλιβερή φιγούρα, ένα πρόβατο που ξεστράτισε σε ένα κακό κοπάδι. Πάνω από όλα ήταν εύκολο να τον χειραγωγήσεις. Αυτό για εμένα είναι ένας άλλος γρίφος. Ο Γιάχια που γνώρισα στο διαδίκτυο και αυτός που μου περιέγραψαν δεν ήταν πρόβατο και ακόλουθος. Δεν ήταν το παιδί που ο πατέρας του περιέγραψε. Κάποια στιγμή το πρόβατο έγινε λύκος και ηγέτης» καταλήγει ο Γουντ.

Ο αθλητισμός της Λευκάδας σε ένα βιβλίο

Τον αθλητισμό της Λευκάδας και όχι μόνο παρουσιάζει στο νέο του βιβλίο ο αθλητικός συντάκτης Βαγγέλης Κουκούλογλου με τίτλο «Λευκάδας Πετράδια». 
Πρόκειται για ένα ταξίδι στο χρόνο καθώς παρουσιάζονται εκατοντάδες ανεκτίμητης αξίας παλιές φωτογραφίες επίσημων και ανεξάρτητων συλλόγων και χιλιάδες ονόματα παικτών και αθλητών.
Δεν θα μπορούσε όμως από μια τέτοια συλλογή να απουσιάζουν οι άνθρωποι  του Λόγου και της Τέχνης, που αναδείχθηκαν και ακτινοβόλησαν μέσα από τα καντούνια και τους αθλητικούς «ναούς» της πεντάμορφης Λευκάδας όπως ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ο Άγγελος Σικελιανός, Νίκος Σβορώνος και πολλές άλλες μεγάλες προσωπικότητες του νησιού και της χώρας.
Ο συγγραφέας λάτρεψε τη Λευκάδα από την γυναίκα του. 
Ο ίδιος γεννήθηκε στην Ελευσίνα και μερικά χρόνια πριν η πατρίδα του αναδειχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα ΄21 – λες και το ήξερε –  συγκέντρωσε σε έναν τόμο όλη την ιστορία της και παρουσίασε όλους τους αθλητές της.
Είχαν προηγηθεί τα βιβλία: «Σήματα και χρώματα» όλων των ομάδων ποδοσφαίρου, η ζωή του Αλκέτα Παναγούλια (με τίτλο «από τον Λευκό Πύργο στον Λευκό Οίκο») και η παρουσίαση της προσφυγομάνας Καλαμαριάς μέσα από τα μάτια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Αχιλλέα Ασλανίδη, αλλά κι ένα αφιέρωμα στους πρόσφυγες της Μικρ. Ασίας απ΄ όπου κατάγονταν οι γονείς του.    


 Α.Χ.

Το βίντεο ριπλέϊ μπήκε στο ποδόσφαιρο

Το βίντεο ριπλευ μπαίνει δειλά –δειλά και στο ποδόσφαιρο. 
Όχι αυτό που χρησιμοποιούν οι τηλεοράσεις για να δούμε μια καλή φάση. 
Πρόκειται για το βίντεο που θα έχουν στη διάθεσή τους οι διαιτητές αν ήταν ή όχι οφσαίντ, έκανε δεν έκανε πέναλτι κλπ. 
Μέχρι τώρα ριπλέϊ χρησιμοποιούσαν στην πάλη, την πυγμαχία, το μπάσκετ (όχι πάντα) και το βόλεϋ. 
Οι διαιτητές όπου ήθελαν, αν ήθελαν ή νόμιζαν ότι κάτι συμβαίνει ζητούσαν τη βοήθεια της κάμερας.
Η ιστορία στα χρονικά του ποδοσφαίρου γράφτηκε στον αγώνα της Κασίμα με την Ατλέτικο Νασιονάλ για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, καθώς ήταν η πρώτη φορά που σε διοργάνωση της FIFA ο διαιτητής έκανε χρήση της τεχνολογίας (video replay) για να πάρει μια σημαντική απόφαση που αφορούσε στην εξέλιξη του αγώνα.
Ήταν το 30ο λεπτό της αναμέτρησης όταν διαιτητής δεν είδε πέναλτι που καταλόγισε αργότερα με τη βοήθεια του video replay που έλεγχε ο βοηθός διαιτητή.
Η Κασίμα από την Ιαπωνία που κέρδισε το πέναλτι τελικά επιβλήθηκε με 3-0 επί της ομάδας από την Κολομβία και έγινε η πρώτη ασιατική ομάδα που προκρίνεται σε τελικό παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων.
Καλά εκεί το δέχτηκαν με την πρώτη. 
Σε ένα Ελληνικό ντέρμπυ – δε χρειάζεται ποιος με  ποιόν – θα παραμείνει στη θέση του το μηχάνημα; 
Λέω εγώ. Ρωτάω.

Α.Χ

ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΦΕΤΟΣ - Κουραμπιέδες και μελομακάρονα ανεβάζουν το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού


Κουραμπιέδες και μελομακάρονα ανεβάζουν το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα καταστήματα αύριο, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου που ανακοινώθηκε πρόσφατα και ισχύει από τις 15 Δεκεμβρίου. 

Στο μεταξύ, ακριβότερο κατά 2,42% σε σχέση με το 2015, προκύπτει ότι θα είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κατά την περίοδο 14 έως 19 Δεκεμβρίου 2016.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία, σε μεγάλο ποσοστό, η ετήσια αυξητική τάση του κόστους του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, προέρχεται από την άνοδο των τιμών της κατηγορίας των γλυκών/εδεσμάτων. Η εκτιμώμενη μεσοσταθμική αύξηση, εξαιτίας και της μετάταξης του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από 23% στο 24% στα μελομακάρονα και στους κουραμπιέδες, προσεγγίζει το 8,36% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, η ανοδική τάση του κόστους του φετινού χριστουγεννιάτικου τραπεζιού σε σύγκριση με το 2015, αποτελεί συνέπεια των συνεχών φορολογικών βαρών άμεσου και έμμεσου χαρακτήρα αλλά και των συρρικνωμένων τζίρων των καταστημάτων.
Πιο συγκεκριμένα, το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι (6-8 ατόμων) θα κοστίσει 150,96 ευρώ έναντι 147,39 ευρώ που κόστιζε πέρυσι και 144,76 το 2014, την ίδια ακριβώς περίοδο, με τα ίδια ακριβώς προϊόντα. Η καταγεγραμμένη, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2015, μικρή αύξηση των 3,57 ευρώ (που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση 2,42%), οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανοδική τάση των τιμών των γλυκισμάτων (κουραμπιέδες και μελομακάρονα), ενώ οι τιμές των κρεατικών παρουσίασαν οριακή αύξηση (1,52%), η οποία οφείλεται στην αύξηση της τιμής του αρνιού (δειγματοληψία από Βαρβάκειο αγορά).
Αναλυτικότερα, στην κατηγορία των κρεατικών η μικρή άνοδος αποδίδεται αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση της τιμής του αρνιού κατά 0,2 ευρώ/κιλό, καθώς οι τιμές τόσο της γαλοπούλας όσο και του χοιρινού αναμένεται να κυμανθούν στα περυσινά επίπεδα. Ανάμικτη, με αυξητικό όμως πρόσημο, είναι η διακύμανση των τιμών των προϊόντων που προμηθεύονται οι καταναλωτές από τα σούπερ μάρκετ. Ειδικότερα, για τα αναψυκτικά, τις μπύρες και τα κρασιά καταγράφεται άνοδος του κόστους, λόγω και της μετάταξης του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, ενώ πτωτικά κινούνται οι τιμές της φέτας και του ελαιόλαδου.
Αναφορικά με τις τιμές των φρούτων και των οπωροκηπευτικών το κόστος προμήθειάς τους κινείται σε υψηλότερα από τα περυσινά επίπεδα (4,62% σε μεσοσταθμική βάση), με την τιμή των πορτοκαλιών να καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση (22,64%), σε αντίθεση με την υποχώρηση της τιμής του λάχανου (-16,67%) που σημειώνει τη μεγαλύτερη ετήσια πτωτική πορεία.
Οι υπολογισμοί για συρρίκνωση του κύκλου εργασιών του μηνός Δεκεμβρίου 2016 κατά 2,0% - 2,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του 2015, εδράζονται σε μία αλληλουχία γεγονότων, που επέδρασαν αρνητικά τόσο στη ψυχολογία των καταναλωτών (μείωση δαπάνης), όσο και στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ο Φερνάντο Σάντος στην Αθήνα - Θα τιμηθεί από τον ΠΣΑΤ !

Ο Φερνάντο Σάντος τιμάται  τη Δευτέρα από τον ΠΣΑΤ στη γιορτή κορυφαίων!

Αγάπησε την Ελλάδα όσο λίγοι συνάδελφοί του στο πέρασμα τους από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διετέλεσε προπονητής  της ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας (2002), του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, οδήγησε ως ομοσπονδιακός τεχνικός  την Εθνική μας ομάδα στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας (2014) όπου, για πρώτη φορά στην ιστορία της έφτασε στους «16» της διοργάνωσης.
Μαζί του, η Εθνική μας ομάδα έφτασε αήττητη στο Euro 2012, όπου και αγωνίστηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Το περασμένο καλοκαίρι, ο 62χρονος Πορτογάλος τεχνικός, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, κατακτώντας με την Εθνική ομάδα της χώρας του το Euro.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, τιμά τον Φερνάντο Σάντος στην 63η Γιορτή των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού, τη  Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Banquet»), ως κορυφαία διεθνή προσωπικότητα του Αθλητισμού και ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης των υπηρεσιών που προσέφερε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκ. Παυλοπούλου, θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από τα κανάλια Novasports, ραδιοφωνικά από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ και μέσω live streaming.
Μεγάλος Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Stoiximan.gr. Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης τα κανάλια Novasports. Χορηγός της εκδήλωσης η αεροπορική εταιρεία AEGEAN. Υποστηρικτής της εκδήλωσης ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Α.Χ.

Η Βild αποκαλύπτει τα γκάζια Μέρκελ σε Τσίπρα-Τελειωμένο τον θεωρούν τα γερμανικά Μέσα

- Το θέμα του Αφγανού που δολοφόνησε Γερμανίδα φοιτήτρια έθεσε η Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα
- Η Ελλάδα συμφώνησε να στέλνει προσωπικά στοιχεία προσφύγων που φτάνουν στη Γερμανία από την Ελλάδα
- Χολή από γερμανικά ΜΜΕ: Ο Τσίπρας βλάπτει την Ελλάδα
- «Ήταν σαν τον μαθητή που ήθελε να πείσει τη δασκάλα του ότι έκανε τα μαθήματά του»
- «Ήθελε να κάνει καλό στους συνταξιούχους ή να βελτιώσει τη δημοτικότητά του;»


Καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών ζήτησε η Άνγκελα Μέρκελ από τον Αλέξη Τσίπρα μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει για την υπόθεση της δολοφονίας της Γερμανίδας φοιτήτριας Μαρία Λαντενμπέργκερ στο Φράιμπουργκ, από νεαρό Αφγανό που είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί στην Ελλάδα αλλά αποφυλακίστηκε και έφυγε για τη Γερμανία. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Η κυριακάτικη έκδοση της Bild αναφέρει ότι η Άνγκελα Μέρκελ έθεσε, όπως άλλωστε αναμενόταν, το θέμα στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους την Παρασκευή (16.12.2016) στο Βερολίνο.

Επικαλείται μάλιστα και δήλωση του εκπροσώπου του Γερμανού υπουργού Τόμας ντε Μεζιέ: «Η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε πως θα σημαντικό αριθμό στοιχείων και προσωπικών δεδομένων στις γερμανικές αρχές ασφαλείας ώστε να τις βοηθήσει να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών θα επανεκτιμήσει τον Ιανουάριο αν τα μέτρα αυτά είναι αρκετά.

Την τελευταία εβδομάδα υπήρξε ένταση ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα, αφού τόσο οι γερμανικές αρχές όσο και ο γερμανικός Τύπος επιτέθηκαν στην Ελλάδα για το γεγονός πως ο νεαρός Χουσεΐν Κ., που είχε κλέψει και ρίξει από το γκρεμό νεαρή Ελληνίδα στην Κέρκυρα, αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου (σ.σ. είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλακή) και έφυγε από την Ελλάδα για τη Γερμανία, όπου πριν από μερικές εβδομάδες φέρεται να βίασε και να δολοφόνησε την 20χρονη φοιτήτρια Μαρία Λάντενμπεργκ, εθελόντρια σε κέντρα προσφύγων και κόρη αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χολή από τα γερμανικά ΜΜΕ

Φυσικά, τα περισσότερα γερμανικά ΜΜΕ απασχολούν τα όσα ειπώθηκαν στις δηλώσεις πριν από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Η Handelsblatt γράφει ότι «οι χώρες του ευρώ θέλουν να φέρουν τον Τσίπρα στα λογικά του απειλώντας με πάγωμα για μικρό χρονικό διάστημα των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους. Θα έχουν οι πιέσεις αποτέλεσμα; Χωρίς υποχωρήσεις από την πλευρά τους ο Τσίπρας δεν πρόκειται να επιβιώσει πολιτικά το 2017, ένα σενάριο που δεν συμφέρει τη Μέρκελ λόγω της προσφυγικής κρίσης».

Ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας ανατρέχει στις προσπάθειες που έκανε η Μέρκελ πριν από ενάμιση χρόνο να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη ενάντια στις απόψεις οικονομολόγων και του ίδιου του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος από καιρό έλεγε ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ είναι πολιτικά δύσκολα εφαρμόσιμες.

Και ρίχνοντας... χολή, σημειώνει: «Σε αυτό ακριβώς το σημείο το ΔΝΤ επιμένει σε περισσότερο ρεαλισμό λέγοντας ότι είτε οι Ευρωπαίοι θα χαμηλώσουν τους στόχους λιτότητας που απαιτεί ελάφρυνση του χρέους, είτε θα παραμείνουν στους φιλόδοξους στόχους τους, αλλά θα χρειαστούν τη δέσμευση των Αθηνών ότι θα τηρήσουν τις μεταρρυθμίσεις. Ο μέχρι τώρα δρόμος των Ευρωπαίων, αυστηροί όροι με μεγάλη δόση αισιοδοξίας ότι κάποτε η Ελλάδα θα τους τηρήσει, δεν θέλει να τον διαβεί πλέον το ΔΝΤ. Και δικαίως».

Η Wirstchaftswoche στη διαδικτυακή της έκδοση είναι πιο κατηγορηματική για το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα. «Ο Τσίπρας βλάπτει την Ελλάδα» είναι ο τίτλος του άρθρου. Και ο αρθρογράφος συνεχίζει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός παρακαλεί το Βερολίνο για ελάφρυνση του χρέους. Το ότι δεν βρίσκει ανταπόκριση από την Άνγκελα Μέρκελ οφείλεται σε δύο λάθη του». Και αυτά, κατά τη γνώμη του, είναι οι παροχές προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και η αρνητική του στάση προς το ΔΝΤ. Και διερωτάται: «Ήθελε πράγματι να κάνει κάτι καλό στους συνταξιούχους που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί σημαντικές περικοπές ή ήθελε να βελτιώσει τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητάς του;».

Η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου επιχειρεί αποτύπωση του κλίματος ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και την καγκελάριο την ώρα των δηλώσεων. «Επικρατούσε εκείνη η τεταμένη ατμόσφαιρα που συνήθως υπάρχει όταν ένας μαθητής προσπαθεί να πείσει τη δασκάλα του ότι έκανε τα μαθήματά του», περιγράφει. «Και μάλιστα μπροστά σε μια δασκάλα που δεν θέλει να δείξει τη μεγαλοθυμία της (…). Όποιος ήλπιζε, όπως οι βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης, ότι θα τα ψάλει στον Τσίπρα για τις παροχές του στους συνταξιούχους απατήθηκε (…) Τη στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλούσε για τις τεράστιες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής σταθερότητας, η καγκελάριος είχε το βλέμμα κολλημένο στο έδαφος. Μόνο όταν ο Τσίπρας ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα, γύρισε και κοίταξε τον μαθητή της φιλικά σαν να πέρασε το τεστ».

Για τον αρθρογράφο της διαδικτυακής σελίδας της Tagesschau, ειδησεογραφικής εκπομπής του πρώτου κρατικού καναλιού o Τσίπρας δεν έφερε στις αποσκευές του τριαντάφυλλα από την Αθήνα παραφράζοντας τίτλο γνωστού γερμανικού τραγουδιού, αλλά πολλές ερωτήσεις στην καγκελάριο. Ο αρθρογράφος παραθέτει τις διαφορές μεταξύ των δύο ηγετών, από τη διαφορά ηλικίας μέχρι τη διαφορά στα ποσά δισεκατομμυρίων που διαχειρίζονται, ο ένα ως χρέος και η άλλη στον προϋπολογισμό του 2017.

«Την ώρα που ο Σόιμπλε ρίχνει την προσοχή του στα χρήματα, υπάρχει για τη Μέρκελ ένα θέμα με μεγαλύτερη σημασία, για να μη πει κανείς με μεγάλη εκρηκτικότητα. Είναι οι 60.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά, στα ασφυκτικά γεμάτα hot spots» επισημαίνει ο αρθρογράφος. «Σε περίπτωση που αποτύχει η διαμονή τους, τότε ορισμένοι θα πάρουν το δρόμο προς βορρά. Και τότε υπάρχει ο κίνδυνος φωτογραφιών και πρωτοσέλιδων που θα ήθελε η Μέρκελ να αποφύγει προεκλογικά. Επιπλέον η καγκελάριος χρειάζεται εταίρους στην περιοχή σε περίπτωση που αποτύχει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας».

Πηγή: Bild και Deutsche Welle

Σας… τριγυρνάει κρυολόγημα; Κάντε άμεσα αυτά τα 4!

Όλα τα σημάδια είναι εκεί: ο λαιμός σας είναι τραχύς, έχετε αρχίσει να φτερνίζεστε συχνά, νιώθετε το κεφάλι σας “βαρύ” και έναν πονοκέφαλο που μοιάζει να αυξάνεται σιγά-σιγά. Ξέρετε, δηλαδή, ότι θα αρρωστήσετε.
Όμως δεν χρειάζεται να “παραδοθείτε” ακόμα στο κρυολόγημα. 
Οι ακόλουθες τέσσερις εύκολες μέθοδοι πρόληψης μπορεί να σας βοηθήσουν να γλιτώσετε την αρρώστια, ή, τουλάχιστον, να μειώσετε αισθητά τα ενοχλητικά της συμπτώματα:
Προμηθευτείτε παστίλιες ψευδαργύρου με οξικό ή γλυκονικό ψευδάργυρο και πάρτε μία κάθε δύο ώρες, για όσο έχετε αυτά τα συμπτώματα.
Επιλέξτε κοτόσουπα για το επόμενο γεύμα σας. Όσο και αν σας μοιάζει ότι αυτό είναι απλά ένα “γιατροσόφι”, έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι η κοτόσουπα βοηθάει πάρα πολύ στο κρυολόγημα. Δεν ξέρουμε ακόμα το “πώς”, αλλά είναι σίγουρο ότι βοηθάει.
Πάρτε βιταμίνη C. Άλλο ένα γνωστό... αντίμετρο στο κρυολόγημα. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί η βιταμίνη C να μην προλαμβάνει την ασθένεια, αλλά αν παίρνετε 1.000mg καθημερινά από την στιγμή που θα νιώσετε τα πρώτα συμπτώματα, τότε η συνολική χρονική διάρκεια που θα είστε άρρωστοι θα μειωθεί κατά 8% τουλάχιστον.
Κοιμηθείτε καλά και πολύ. Κατά τη διάρκεια του ύπνου το ανοσοποιητικό σας σύστημα απελευθερώνει πρωτεΐνες που ονομάζονται κυτοκίνες και οι οποίες είναι γνωστό ότι καταπολεμούν κάθε είδους λοίμωξη, όπως αναφέρει το strange. Επίσης, αν έχετε γενικότερα καλή ποιότητα ύπνου, θα αρρωσταίνετε πιο σπάνια από κρυολόγημα.

Πολάκης - Άδωνις: Νέο επεισόδιο

Δε λέει να κωπάσει η σύγκρουση του Παύλου Πολάκη με τον Άδωνι Γεωργιάδη, αντίθετα όλα δείχνουν ότι θα οδηγηθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.

O αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε συνέχεια στη διαμάχη που ξεκίνησε στη Βουλή την Πέμπτη, με ανάρτηση  στο Facebook, στην οποία αποκαλεί τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «κανίς του Σόιμπλε»  και «κακορίζικο σε ντελίριο ενοχής». Του αφιερώνει δε τη «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου», την οποία είχε ερμηνεύσει ο αξέχαστος Νίκος Ξυλούρης. Και προσθέτει ότι έχει στείλει στον εισαγγελέα τα στοιχεία, που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του  για τα «ραβασάκια» στο ΚΕΕΛΠΝΟ.



Παυλος Πολακης

Χθες ,όταν γαύγιζε το κανίς του Σόιμπλε και μιλούσε για γαϊδούρια ,μουστάκια και Κρητη κράτησα την ψυχραιμία μου ...γιατι είχα απέναντι μου ενα κακοριζικο σε ντελιριουμ ενοχής .
Σημερα λέω λοιπόν να του αφιερώσω την μπαλάντα του Κυρ Μέντιου που την τραγουδάει ένας μεγάλος αξεχαςτος μουστακαλής κρητικος για να προσέξει τα λόγια και να ξανά πάθει παράκρουση ....

ΥΓ τα στοιχεία ειναι στον εισαγγελέα Γι αυτο δεν κατατέθηκαν χθες στη Βουλή ...
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ...
__Η μπαλαντα του Κυρ Μεντιου __♪Νικος Ξυλουρης (eng.lyrics)

Ενα Αριστουργημα!!! Στίχοι: Κώστας Βάρναλης



Ο Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε μέσω Twitter, αναφέροντας ότι καταθέτει μήνυση σε βάρος του κ. Πολάκη.

Aixmi.gr

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - 715 μέρες μετά ( την άφιξη του Αλέξη ) όλα είναι...διαφορετικά !

 Ήταν μια μέρα γιορτής εκείνη πριν από δύο χρόνια στη  Καλαμάτα  .
Η χώρα είχε μπει μετά την αποτυχημένη προσπάθεια εκλογής του Σταύρου Δήμα στην προεδρία της Δημοκρατίας, είχαν ήδη προκηρυχτεί εκλογές και το άλογο του Αλέξη Τσίπρα κάλπαζε με πεντοζάληδες κσι νταούλια ολοταχώς για το Μαξίμου.
Είχε μαζευτεί κόσμος και ντουνιάς σε εκείνη την προεκλογική φιέστα φιέστα  για να ακούσουν και να δουν όχι μόνο το νέο και φρέσκο πρόσωπο της Αριστεράς αλλά και να προσκολλήσουν στο νέο σύστημα εξουσίας που ετοιμαζόταν να πιάσει στασίδι στο γκουβέρνο, που τίποτε δεν μπορούσε να το σταματήσει.
Ακόμα οι Πασόκοι προκαλούσαν αλλεργία και  φάνταζαν  ως μύγα μες το αυθεντικό συριζαίικο γάλα της Καλαμάτας .
 Βλέπετε ο Αντώνης Κοτσακάς κρυβόταν ακόμα στα μπαούλα με τους κομματικούς σκελετούς και δεν είχε ακόμα ξεπλυθεί στη κολυμβήθρα του αριστερού Σιλωάμ για να ορίζει και να καθορίζει τις κομματικές τύχες!
 Τότε όλοι έτρεχαν να ακούσουν και να δουν το λαμπερό αγόρι που θα άλλαζε τα πάντα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τότε όλα ήταν ρόδινα και ευνοϊκά για τον λυράρη  με τα νταούλια και τον πεντοζάλη, που δήθεν θα χόρευαν οι αγορές   που μάγευε με το βελούδινο παίξιμο του, τους ανυποψίαστους ακόμα ωτακουστές της ομήγυρης.
Δύο χρόνια μετά τα πάντα έχουν αλλάξει: Ο λαός, τα προβλήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ακόμα πιο δύσκολη καθημερινότητα μας.
Μόνο οι αγορές και οι αλύγιστοι δανειστές μας παραμένουν ερμητικά ίδιοι κι ατσαλάκωτοι!
Και η Καλαμάτα ;  πως θα υποδεχτεί άραγε τον πρωθυπουργό;  
 Που έρχεται να εγκαινιάσει μετά Βαΐων και Κλάδων ένα έργο  (που προχώρησε από τους γερμανοτσολιάδες τον περιμετρικό της Καλαμάτας) ,είναι αλήθεια πως τον αγκάλιασε, τον πίστεψε, δεν τον λάτρεψε , αλλά τον στήριξε όσο δεν έκανε ποτέ στο παρελθόν για έναν ηγέτη της Αριστεράς και στις τρεις εκλογικές μάχες που ακολούθησαν πλειοψηφικά στήριξε τις επιλογές του και τώρα θα είναι ένα γράδο, όπως λένε και στο χωριό μου, για τις διαθέσεις και το κλίμα των πολιτών της Μεσσηνίας !
Το πιθανότερο είναι πως κλείνει ένας κύκλος, που άρχισε σαν πανηγύρι εκείνη την ημέρα του Γενάρη και πως το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου 2016  θα ζήσουμε και τον επίλογο μιας πορείας  που ξεκίνησε με έρωτα, αλλά όπως κάθε έρωτας έχει και πολύ πόνο μέσα του, ειδικά όταν επίκειται... χωρισμός!



 -Έταξε τα πάντα ο Τσίπρας από την Καλαμάτα

 Έταξε τα πάντα ο Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα, ενώ για μια ακόμη φορά κήρυξε πόλεμο κατά της ακροδεξιάς του κ. Σαμαρά, όπως την χαρακτήρισε, αλλά και κατά της διαφθοράς.
Στην προεκλογική του ομιλία στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα είναι ο νικητής των επικείμενων εκλογών και μάλιστα αυτοδύναμο.
Ωστόσο δεσμεύτηκε προσωπικά, ότι δεν θα κυβερνήσει αυτοδύναμα αλλά με συνεργασίες.
«Σε αντίθεση με τα αυτοδύναμα κόμματα εξουσίας του παρελθόντος, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να μοιραστεί ευθύνες.
Να αξιοποιήσει στην κυβέρνηση, αλλά και στις θέσεις κλειδιά του κράτους ανθρώπους με μόνο κριτήριο την αποτελεσματικότητα, την εντιμότητα, και την ανιδιοτέλειά τους.
Και να συμπορευτεί μετά τις εκλογές με όλες εκείνες τις δυνάμεις, που θέλουν και έχουν τα εχέγγυα να συμμετάσχουν στη μεγάλη προσπάθεια», είπε.
Σε προεκλογικό κλίμα, ωστόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν διόλου φειδωλός στις υποσχέσεις του:
«Δεσμευόμαστε για την εφαρμογή μιας Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής
Δεσμευόμαστε για την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου
Εγγυόμαστε τη σύνταξη του αγρότη και της αγρότισσας.
Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε κάθε νέο που θέλει να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή μέσω της τράπεζας επενδύσεων
Εγγυόμαστε ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και χωραφιού.
Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.
Επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
Δωρεάν ιατρική περίθαλψη.
Δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.
Επίδομα στέγασης σε 25.000 οικογένειες.
Δώρο Χριστουγέννων σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.
Κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.
Κατάργηση της εξίσωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης/ κίνησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί επίσης σε μια πολιτική ανάσχεσης της καταστροφής και επανεκκίνησης της οικονομίας.
Θα αποκαταστήσουμε τις συλλογικές συμβάσεις
Θα βάλουμε φραγμό στις μαζικές απολύσεις
Θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ
Θα καταθέσουμε σχέδιο για 300.000 νέες θέσεις εργασίας.
Δεσμευόμαστε τέλος μπροστά σας σε μια πολιτική κάθαρσης και δικαιοσύνης.
Που θα απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα της διαπλοκής.
Θα δώσει τη δυνατότητα στη δικαιοσύνη εντοπίσει και να καθίσει στο σκαμνί τους αυτουργούς των σκανδάλων και της διαφθοράς.
Θα επανεξετάσει τις άδειες λειτουργίας των ΜΜΕ από την αρχή και θα ελέγξει την χρηματοδότησή τους
Θα βάλει τέλος στις φωτογραφικές ρυθμίσεις και θα επιβάλλει διαφάνεια παντού
Θα διεκδικήσει αποζημίωση του δημοσίου από τις αμαρτωλές συμβάσεις
Θα τελειώσει μια για πάντα το πελατειακό κράτος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Β.Μ

ΕΙΚΟΝΕΣ - Θες να μάθεις αν σε θέλει μια γυναίκα; Πανεύκολο!

Σύμφωνα με μια νέα αγγλική μελέτη, το μόνο που πρέπει να κάνει ένας άνδρας για να προβλέψει πώς θα αντιδράσει μια γυναίκα στο φλερτ του είναι να κοιτάξει τα πόδια της!

Δεν είναι το ξαφνικό κοκκίνισμα στα μάγουλα, ούτε το παιχνίδισμα των βλεφάρων.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το σημάδι που μαρτυρά πως μια γυναίκα ελκύεται από έναν άνδρα είναι οι κινήσεις των...ποδιών της.

Πρόκειται, λένε, για την πιο ισχυρή μορφή γλώσσας του σώματος, επειδή οι άνθρωποι συνειδητοποιούμε λιγότερο τις κινήσεις που κάνουμε με τα πόδια μας. Αν μια γυναίκα μετακινεί τα πόδια της μακριά από το σώμα της ενώ χαχανίζει, ώστε να πάρει μια στάση με πιο ανοικτά πόδια, είτε όρθια, είτε καθιστή, τότε ελκύεται απ΄ αυτόν που βρίσκεται απέναντί της.
Αν όμως τα πόδια της είναι σταυρωμένα ή τα έχει μαζέψει κάτω από το σώμα της, τότε μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι το φλερτ σας δεν θα έχει ευτυχή κατάληξη.
Όμως οι κανόνες αυτοί δεν ισχύουν και για τους άνδρες, οι οποίοι δεν αποκαλύπτουν μέσω των ποδιών τους τίποτε για τη σεξουαλική έλξη που τους ασκεί μια γυναίκα. Εντούτοις, οι ανειλικρινείς και άπιστοι άνδρες πρέπει να προσέχουν- οι γυναίκες μπορούν να εντοπίσουν έναν ψεύτη από το γεγονός ότι κρατάει τα πόδια του αφύσικα ακίνητα.

Κορυφαίος ψυχολόγος
Οι διαπιστώσεις αυτές έγιναν από τον καθηγητή Τζέφρι Μπίτι, έναν από τους κορυφαίους ψυχολόγους της Βρετανίας, πρόεδρο του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και ψυχολόγο του ριάλιτι παιγνιδιού «Μπιγκ Μπράδερ» της βρετανικής τηλεόρασης.
Ο καθηγητής εξέτασε πώς κινούμε τα πόδια μας σε διάφορες καταστάσεις. «Ενώ μπορεί να ξέρουμε τι μήνυμα στέλνουν οι εκφράσεις στο πρόσωπό μας ή οι κινήσεις των χεριών μας, συχνά δεν έχουμε ιδέα αν τα πόδια μας κινούνται ή για τα μηνύματα που αυτά στέλνουν», εξηγεί στη βρετανική «Ντέιλι Τέλεγκραφ».
«Μπορούμε να κρύβουμε χαμόγελα ή βλέμματα, όμως η μυστική γλώσσα των ποδιών μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά μας, για το τι πιστεύουμε για το πρόσωπο με το οποίο μιλάμε, ακόμη και τη συναισθηματική και ψυχολογική κατάστασή μας, είναι ένας συναρπαστικός δίαυλος μη λεκτικής επικοινωνίας».
Όλα είναι θέμα κίνησης
Σύμφωνα με τον καθηγητή Μπίτι, αν μια γυναίκα μετακινεί τα πόδια της ενώ γελάει, είναι μία από τις ισχυρότερες ενδείξεις ότι της αρέσετε. Αν σταυρώνει τα πόδια, δεν είναι καλό για σας. Αν ένας άνδρας είναι νευρικός, θα δείξει τη νευρικότητά του αυξάνοντας τις κινήσεις των ποδιών του.
Όμως οι γυναίκες όταν είναι νευρικές κάνουν το αντίθετο και κρατούν τα πόδια τους ακίνητα. Οι κυριαρχικοί άνδρες και γυναίκες κουνάνε πολύ λίγο τα πόδια τους επειδή θέλουν να ελέγχουν το σώμα τους, όπως και τη συζήτηση.
Αποτέλεσμα εικόνας για Η στάση των γυναικείων ποδιών δείχνει πόσο σε θέλει
Οι εξωστρεφείς κάνουν το ίδιο, αλλά για διαφορετικούς λόγους, ενώ οι ντροπαλοί κουνάνε πολύ τα πόδια τους. Οι αλαζονικοί άνθρωποι ελέγχουν κι αυτοί περισσότερο το σώμα τους και κουνάνε λιγότερο τα πόδια τους.

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ - Όταν αργεί το επίδομα θέρμανσης

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τελευταία η ανακοίνωση που έβγαλε  διαχειριστής πολυκατοικίας για το πετρέλαιο θέρμανσης! 

Η ανακοίνωση αν και ανορθόγραφη είναι πραγματικά απολαυστική!

Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία ο διαχειριστής έβαλε ένα κουίζ στους ενοίκους της πολυκατοικίας δίνοντάς τους τρείς επιλογές.

Διαβάστε το κουίζ παρακάτω…
«Το πετρέλαιο θέρμανσης τελειώνει ο Τσίπρας είπε ότι θα το φτηνίσει. Το κρύο δεν υποχωρεί.

 Έχουμε τρεις επιλογές:
Α) Βάζουμε τώρα με τις ισχύουσες τιμές,
Β) Το δαγκώνουμε μέχρι να φτηνίσει,
Γ) Αφηνόμαστε στην αγκαλιά της Μέρκελ να μας ζεστάνει. 

Παρακαλώ ψηφίστε βάζοντας δίπλα από κάθε επιλογή το νούμερο του διαμερίσματός σας.
 Α)
Β)
Γ)

Ο διαχειριστής».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου