27.1.17

- 17 στο Νευροκόπι το πρωί !

Δείτε πρωινές θερμοκρασίες. 

Είναι Παρασκευή πρωί και στο Νευροκόπι Δράμας το θερμόμετρο έπεσε στους – 18.
 Δίπλα, στο Παρανέστι, στον ίδιο νομό, είναι – 10.
Σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Βορικό Φλώρινας, Πτολεμαΐδα, Βλάστη – 9 και Κερασιά – 8 .
Πάντως ήταν ο Δεκέμβριος που πέρασε ήταν ήταν ο πιο ψυχρός. Όπως γράφουν στο meteo.gr, οι Κ. Λαγουβάρδος, Β. Κοτρώνη, Κ. Παπαγιαννάκη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
«Το 2016 ήταν το πιο θερμό έτος στη Γη από το 1880, σύμφωνα με την ανάλυση μεγάλου αριθμού μετεωρολογικών σταθμών σε όλο τον πλανήτη.  Ας ρίξουμε μια ματιά για το τι συνέβη στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στο σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο (κέντρο της Αθήνας), σταθμός τον οποίο διαθέτουμε αδιάλειπτα μετρήσεις θερμοκρασίας για πάνω από 100 έτη.
»Διακρίνουμε ότι όλους του μήνες οι μέσες μέγιστες θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες από τις κλιματικές τιμές, όπως άλλωστε συμβαίνει σχεδόν κάθε μήνα την τελευταία δεκαπενταετία. »Εξαίρεση ο Δεκέμβριος του 2016, ο οποίος ήταν ψυχρότερος κατά 2.5 βαθμούς από την κλιματική τιμή.
»Μεγάλες αποκλίσεις από την κλιματική τιμή είχαμε την τελευταία δεκαπενταετία τον Φεβρουάριο του 2003 (-4.5 βαθμοί), τον Δεκέμβριο του 2001 (-3.9 βαθμοί) και τον Νοέμβριο του 2011 (-2.6 βαθμοί).
Η μέση θερμοκρασία όλου του έτους ήταν 19.3 βαθμοί, ενώ η κλιματική τιμή είναι 17.6 βαθμοί».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου