11.1.17

Απαγόρευση του κυνηγιού έως 18 Ιανουαρίου

Την απαγόρευση της θήρας σε όλη την ελληνική επικράτεια από σήμερα έως και τις 18 Ιανουαρίου αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Η σχετική απόφαση θα δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες, όπως και η πυκνή χιονοκάλυψη και παγοκάλυψη έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους πολλών περιοχών, αλλά και σε πολλά είδη της άγριας πανίδας, με αποτέλεσμα να απειλείται η πληθυσμιακή κατάσταση πολλών σπάνιων και προστατευόμενων ειδών.
Αναζητώντας τροφή, νερό και καταφύγιο σε καταλληλότερα ενδιαιτήματα, πολλά είδη ορνιθοπανίδας έχουν καταφύγει εξαντλημένα σε υγρότοπους και χερσαίες περιοχές της νότιας Ελλάδας, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι σχετικά καλύτερες.
Πολλά από αυτά τα είδη πουλιών προέρχονται από τη βόρεια Ευρώπη ή ακόμη και από αρκτικές περιοχές και σπανιότατα εμφανίζονται σε τόσο χαμηλά γεωγραφικά πλάτη, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η αναγνώρισή τους και η διάκρισή τους σε σχέση με τυχόν θηρεύσιμα είδη.
Η απόφαση καθολικής απαγόρευσης της θήρας ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη και τις πολλές διαμαρτυρίες πολιτών από όλη τη χώρα καθώς και καταγγελίες για αυξημένα περιστατικά λαθροθηρίας υπό συνθήκες που η θήρα, ούτως ή άλλως, απαγορεύεται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου