13.1.17

ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ - Σε έξαρση η γρίπη - 19 άτομα σε ΜΕΘ, 8 νεκροί


Σε έξαρση η γρίπη - 19 άτομα σε ΜΕΘ, 8 νεκροί

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) εξαιτίας της γρίπης. Μέσα σε μία εβδομάδα (02-08 Ιανουαρίου) τα νέα κρούσματα που χρειάστηκαν ΜΕΘ ανήλθαν σε 19, με τον συνολικό αριθμό πλέον τα 39 περιστατικά.
Το ίδιο διάστημα, κάθε μέρα καταγράφηκε ένα θανατηφόρο περιστατικό, με τον συνολικό αριθμό θανάτων να φθάνει στα 8 άτομα.
Συνολικά στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 39 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, που όλα νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 28 άνδρες και 11 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 3 έως 89 έτη, μέση ηλικία 68,5 έτη και διάμεση 72 έτη. Τα 36 από τα 39 σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη. Από αυτούς εμβολιασμένοι ήταν οι έξι.
Μέχρι και την περασμένη Κυριακή, έχουν καταγραφεί οκτώ θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, που αφορούν σε κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία στη ΜΕΘ. Πρόκειται για επτά άνδρες και μία γυναίκα, με εύρος ηλικιών από 58 έως 86 έτη, και μέση ηλικία 74 έτη. Και τα οκτώ κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη (μόνο οι δύο ήταν εμβολιασμένοι).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου