25.1.17

Βρέθηκαν 20 εκατομμύρια δολάρια κάτω από ένα... στρώμα


Βρέθηκαν 20 εκατομμύρια δολάρια κάτω από ένα... στρώμα

Σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια κάτω από ένα στρώμα: αυτό ήταν το εύρημα των αρχών της Μασαχουσέτης στις αρχές Ιανουαρίου, στο πλαίσιο έρευνας για μια απάτη γιγαντιαίων διαστάσεων.

   Ήταν ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Μασαχουσέτης αυτός που δημοσιοποίησε τον εντοπισμό μέρους της λείας στο Ουέστμπρο, κοντά στη Βοστόνη, χθες Δευτέρα, όταν ανήρτησε μια φωτογραφία στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter (@DMAnews1).
   Τα χρήματα αποσπάστηκαν με μια απάτη τύπου πυραμίδας, το νήμα της οποίας οι ερευνητές άρχισαν να ξετυλίγουν στις αρχές του 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση του εισαγγελέα.
   Οι δράστες της απάτης συγκέντρωναν χρήματα από τα θύματά τους μέσω μιας εταιρείας ονόματι TelexFree --η οποία σήμερα έχει κλείσει. Ο ένας από τους ιδρυτές της, ο Τζέιμς Μέριλ, συνελήφθη και ομολόγησε την ενοχή του τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ ο δεύτερος, ένας Βραζιλιάνος, ο Κάρλους Βανζελέρ, εγκατέλειψε τις ΗΠΑ και κατέφυγε στη Βραζιλία.
   Οι δέσμες των χαρτονομισμάτων ανακαλύφθηκαν χάρη στη συνεργασία ενός από τους υπόπτους: κατάφερε να κλείσει ένα ραντεβού με έναν βραζιλιάνο απεσταλμένο του Βανζελέρ, ο οποίος οδήγησε τις αρχές στο διαμέρισμα όπου βρισκόταν το... περίφημο αυτό στρώμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου