13.1.17

Πλήρωσε φόρο 3.000 δολάρια με πέντε καρότσια νομίσματα

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Nick Stafford από τη Βιρτζίνια κατέβαλε φόρο ύψους 3.000 δολαρίων στην αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών χρησιμοποιώντας νομίσματα.
Έτσι χρειάστηκε πέντε καρότσια ξέχειλα από… 300.000 νομίσματα. Ο όγκος τους ήταν τόσος που τα μηχανήματα αυτόματης καταμέτρησης βγήκαν εκτός λειτουργίας και οι υπάλληλοι τα μετρούσαν επί επτά ώρες.
coin02Σύμφωνα με το BBC, ο άνδρας είχε βρεθεί σε κόντρα με την υπηρεσία διότι δεν του έδιναν απευθείας τηλέφωνα για να συνεννοηθεί με τους αρμόδιους υπαλλήλους σχετικά με τη δήλωση τριών οχημάτων που απέκτησε για την επιχείρησή του και την καταβολή των φόρων που αναλογούν.
Ο Stafford υπέβαλε έγγραφο αίτημα για να του δοθεί απευθείας αριθμός τηλεφώνου και τελικά του έδωσαν έναν αριθμό αλλά όταν τον κάλεσε τον πληροφόρησαν πως δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η γραμμή αυτή για την εξυπηρέτηση του κοινού.
coin03Ο άνδρας ζήτησε τις απευθείας γραμμές εννέα άλλων γραφείων και όταν του το αρνήθηκαν κατέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να επιβληθεί στους υπαλλήλους πρόστιμο. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του αλλά του δόθηκαν οι τηλεφωνικοί αριθμοί που ζητούσε.
Έτσι εκείνος πλήρωσε τον φόρο του με νομίσματα. Χρειάστηκε πέντε καρότσια, που κόστισαν περίπου 400 δολάρια, αλλά και έντεκα άνθρωποι που προσελήφθησαν για να ξετυλίξουν τα πακετάκια με τα νομίσματα- διαδικασία που πήρε πέντε ώρες.
Το συνολικό βάρος των νομισμάτων ήταν 726 κιλά.




newsbeast.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου