11.1.17

Με Φερεντίνο, Πούμπουρα και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι!

Με Φερεντίνο, Πούμπουρα και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αλλά με μικρότερο ενδιαφέρον συμμετοχής το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι!

Με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο και με "γεμάτο" καλλιτεχνικό πρόγραμμα, θα διεξαχθεί φέτος το 5ο καλαματιανό καρναβάλι.
Τόσο η έναρξη όσο και η λήξη θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. 
Ο πρόεδρος της Φάρις Θανάσης Ηλιόπουλος δήλωσε ότι "φέτος έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία και την συμμετοχή αγαπημένο στο κοινό καλλιτεχνών η έναρξη θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου ημέρα Παρασκευή στην κεντρική πλατεία με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο και με συναυλία του συγκροτήματος Walkman the band".
Το Σάββατο 18, Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση με παρουσιαστή τον Σάββα Πούμπουρα και θα ακολουθήσει συναυλία από το συγκρότημα 48 ωρες.
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί ο τελικός των παιχνιδιών και το βράδυ θα γίνει ένα μεγάλο disco party στο ξενοδοχείο Εlite.
Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του 5ου Καλαματιανού καρναβαλιού με την μεγάλη παρέλαση, την οποία θα παρουσιάσει και παλι ο Χρήστος Φερεντίνος, με την ελπίδα ότι φέτος θα είναι σύμμαχος ο καιρός, κι αυτό γιατί θα ακολουθήσει μία μεγάλη συναυλία με τον Μύρωνα Στρατή, τον Ησαΐα Ματιάμπα και την Ήβη Αδάμου.
Την Παρασκευή 3 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Εργατικού κέντρου, θα γίνει η απονομή των βραβείων των παιχνιδιών και των γκρουπ που αυτήν την ώρα έχουν δηλωθει 21 συμμετοχές.
Το εκθετήριο των στολών των ομάδων που συμμετέχουν στο καλαματιανό καρναβάλι, θα ξεκινήσει στο φουαγιέ του Πνευματικού κέντρου από τις 23 Ιανουαρίου.
Φέτος το κάθε γκρουπ που θα συμμετασχει θα φτιάξει όπως γίνεται το δικό του λάβαρο αλλα θα διαγωνιστεί γι' αυτό και θα υπάρχει βραβείο.

 Σ Χ Ο Λ Ι Ο: Ο Δήμος Καλαμάτας (ΦΑΡΙΣ), η καρναβαλική επιτροπή και οι εθελοντές βάζουν φέτος ψηλά τον πήχη, τουλάχιστον στο επίπεδο της καλλιτεχνικής συμμετοχής, επιλέγοντας ως βασικό παρουσιαστή ένα πολύ "δυνατό" τηλεοπτικό πρόσωπο, με μεγάλη αποδοχή, τον Χρήστο Φερεντίνο! Εξίσου αγαπητός στη νεολαία είναι και ο παρουσιαστής Σάββας Πούμπουρας και φυσικά τα μουσικά συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα του πέμπτου καλαματιανού καρναβαλιού είναι "πρώτης γραμμής" και ειδικότερα μέσα στο κλίμα της διασκέδασης που περιλαμβάνει ένα καρναβάλι!
Και οι δύο καθημερινά και το σαββατοκύριακο παρουσιάζουν επιτυχημένες εκπομπές στην τηλεόραση του ΑΛΦΑ και θα βοηθήσουν στην προβολή και την προώθηση της πόλης μας. Η αλλαγή του χώρου έναρξης του καρναβαλιού από την πλατεία Όθωνος στην κεντρική πλατεία κρίνεται επιβεβλημένη γιατί είχαν παρατηρηθεί συγκεκριμένα χωροταξικά προβλήματα. Η επιλογή της πλατείας Όθωνός είχε γίνει με κριτήρια να είναι "μοιρασμένα" σε όλη την πόλη διάφορα event, για να μην μείνει "εκτός αγοράς" κάποιο κομμάτι. Λόγω απόστασης φυσικά αποκλείεται το Λιμάνι της πόλης και η παραλιακή, παρόλα αυτά γίνονται κάποια event στο πλαίσιο του παιχνιδιού του "κρυμμένου θησαυρού".
Και οι απονομές θα γίνουν σε άλλο χώρο φέτος από το Πνευματικό πάμε στο αμφιθέατρο "Θόδωρος Αγγελόπουλος" του εργατικού κέντρου.
Το κόστος της διοργάνωσης αναμένεται να είναι το ίδιο με πέρσι και θα ανακοινωθεί αναλυτικά το μπάτζετ στην πορεία.
Φέτος δεν θα υπάρχει ένα μεγάλο event όπως το περσινό για την κατάρριψη του ρεκόρ στο χώρο Μπατσάτα, γίνονται προσπάθειες ομως να μην επαναληφθούν φαινόμενα κακού συντονισμού στην μεγάλη παρέλαση, να υπάρχουν περισσότερα γκρουπ, που όμως -μέχρι αυτήν την ώρα- ειναι κατά δύο λιγότερα σε σχέση με την περσινή περίοδο (απο 23 ειναι 21), και αρκετά λιγότερα από τις πρώτες τρεις διοργανώσεις, παρουσιάζοντας φθίνουσα πορεία και δεν υπάρχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να αυξηθεί ο αριθμός θεαματικά...
Καλή διασκέδαση και θα έχουμε να λέμε διάφορα από σήμερα!

Θ.Π.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου