6.1.17

ΦΩΤΟ - ΑΨΗΦΗΣΑΝ ΤΟ ΚΡΥΟ !!! ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

Στο ιστορικό λιμάνι της Πύλου, παρά το τσουχτερό κρύο και την βροχή συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί, τηρώντας το έθιμο, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου Πύλου-Νέστορος, για να παρακολουθήσουν την τελετή καθαγιασμού των Υδάτων, με αφορμή τον Μέγα Εορτασμό των Θεοφανείων.





Νωρίτερα  τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, ενώ μετά το πέρας της λειτουργίας σχηματίστηκε πομπή και το ποίμνιο μετέβη στο λιμάνι της Πύλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος. 

Εκεί, ο Ιερέας, πραγματοποίησε την ρήψη του Σταυρού στην θάλασσα  στην οποία βούτηξαν νεαροί κολυμβητές  για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και να πάρουν την ευλογία του.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτριος Καφαντάρης, συγχαίροντας τους νεαρούς για το θάρρος τους, τους έδωσε αναμνηστικά δώρα και ευχήθηκε σε αυτούς και όλο τον κόσμο πνευματική φώτιση, δηλώνοντας: «Ας υποσχεθούμε όλοι ότι θα διαφυλάξουμε τις παραδόσεις μας, την πίστη μας στην Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη. Ο εορτασμός των Θεοφανείων, μας θυμίζει κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ότι πάντα με την ευλογία του Θεού, θα προοδεύσουμε σε όλους του τομείς της ζωής μας. Εύχομαι σε όλους το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει το δρόμο μας και να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία.»





ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου