6.1.17

Δικαστής «αντάλλασσε» ελαφριές ποινές με σεξ, χάπια και μετρητά

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στην Πολιτεία του Αρκάνσας των ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη ότι ένας δικαστής έκανε κατ' επανάληψη «χατίρια» σε κατηγορούμενες, επιβάλλοντάς τους ελαφρύτερες ποινές με αντάλλαγμα σεξ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την New York Daily News, o δικαστής Timothy Parker της κομητείας Κάρολ είχε γίνει ο αποδέκτης της... τρυφερότητας πάνω από 12 γυναικών, προκειμένου να δείξει επιείκεια στην επιβολή της ποινής τους, ορίζοντας χαμηλότερες εγγυήσεις ή μετατρέποντας ποινές φυλάκισης σε πρόστιμα.

Όπως αναφέρει η επιστολής της αρμόδιας επιτροπής δεοντολογίας του δικαστικού κλάδου του Αρκάνσας, ο Parker δεχόταν επίσης χρήματα αλλά και συνταγογραφούμενα χάπια για να επιβάλλει ελαφρύτερες ποινές ακόμα και σε άτομα που είχαν διαπράξει σοβαρά αδικήματα.

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου στο τέλος του 2016 ο Parker υπέβαλε την παραίτησή του, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί μέχρι σήμερα να αρνείται τις κατηγορίες.

Την περασμένη Τρίτη εκδόθηκε και επίσημα η απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας που του απαγορεύει να ασκήσει ξανά το επάγγελμα του δικαστή στην συγκεκριμένη πολιτεία.

O Parker έγινε δεκτός στο δικαστικό σώμα του Αρκάνσας το 1991 και διορίστηκε στο δικαστήριο της κομητείας Κάρολ το 2013.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου