23.1.17

" Τιμόνι " Καλαματιανό στον Λευκό Οίκο !!!

Ο  ελληνικής καταγωγής στενός συνεργάτης του Τραμπ είναι ο Τζορτζ Τζιτζίκος, που εδώ και δύο ημέρες έχει αναλάβει στον Λευκό Οίκο τον ρόλο που είχε και προεκλογικά.
Ο επικεφαλής της λεγόμενης «Αdvance team» θα οργανώνει κάθε εμφάνιση του προέδρου.
Κάθε ταξίδι, ομιλία, τηλεοπτική στιγμή, ακόμα και μια χαλαρή εμφάνιση, όσο αυθόρμητη και να μοιάζει, θα προετοιμάζονται και θα σκηνοθετούνται από τον Τζιτζίκος.
Με καταγωγή από την Καλαμάτα, γεννήθηκε στη Φλόριντα από Ελληνες γονείς και διατηρεί ακόμα και σήμερα στενούς δεσμούς με την ελληνοαμερικανική κοινότητα: ο πατέρας του ήταν δάσκαλος ελληνικών και ιερέας, την αδελφή του είχε βαφτίσει ο Αλεξ Καρλούτσος, ο ισχυρός κληρικός της Ομογένειας, και ο ίδιος είναι Αρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Παντρεύτηκε το 2006 Ελληνοαμερικανίδα –με κουμπάρους επίσης Ελληνοαμερικανούς– και τη μεγάλη του κόρη την έχει βαφτίσει Αθηνά. Το 1996 ίδρυσε την εταιρεία telion (από το «τέλειο») προσφέροντας υπηρεσίες στον Μπους, στον Μακέιν και στον Ρόμνεϊ.
 Ομως μια άλλη, ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή ήταν αυτή που τον έκανε γνωστό και περιζήτητο: η απαιτητική οργάνωση της επίσκεψης του Πάπα και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα Ιεροσόλυμα το 2014.
Λίγους μήνες αργότερα, βρέθηκε να οργανώνει μόνος του τις πρώτες προεκλογικές εμφανίσεις του Τραμπ όταν ακόμα η υποψηφιότητά του εθεωρείτο από πολλούς ανέκδοτο. Στο τέλος της προεκλογικής περιόδου κατέληξε να έχει μια ομάδα 100 ατόμων, τα οποία συντόνιζε κάθε στιγμή μέσω βιντεοκλήσεων.
«Ο αθόρυβος»
Συνεργάτες του, σε συνέντευξή τους στο Βloomberg, τον χαρακτήρισαν «αθόρυβο και αποτελεσματικό», καθώς κατάφερε να μη συγκρουστεί με τα τρία παιδιά του Τραμπ που είχαν ενεργό ρόλο, αλλά και «εργασιομανή».
 Εφευγε τελευταίος από το γραφείο, πολλές φορές για το αεροδρόμιο, για να προλάβει την τελευταία πτήση για Φλόριντα.
Το επόμενο πρωί, πήγαινε τις κόρες του στο σχολείο και μετά επέστρεφε στη Νέα Υόρκη.
Ενα άλλο μέλος της ομάδας θυμάται πως όταν, λόγω μιας προεκλογικής ομιλίας, ο Τζιτζίκος θα έχανε τη σχολική παράσταση των κοριτσιών του, ο Τραμπ πήρε το κινητό του και είπε στην κάμερα: «Ο πατέρας σας σάς αγαπάει πάρα πολύ, αλλά όπως ξέρετε, διεκδικούμε την προεδρία, οπότε εάν δεν σας πειράζει, θα σας τον κλέψω για μια μέρα. Είναι ταλαντούχος και τον χρειάζομαι», είπε και έστειλε το βίντεο στις κόρες του Τζιτζίκος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου