13.1.17

Καταδικάστηκε η Ουγγαρέζα εικονολήπτρια

Σε τρία χρόνια φυλάκιση, με αναστολή,  καταδικάστηκε η εικονολήπτρια από την Ουγγαρία, που προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης όταν έβαλε τρικλοποδιά και κλώτσησε πρόσφυγες στα σύνορα της χώρας με τη Σερβία τον Σεπτέμβριο του 2015.
Η Πέτρα Λάζλο, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο μέσω βιντεοσύνδεσης, προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της με δάκρυα στα μάτια, ενώ πρόσθεσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Σέγκεντ της νότιας Ουγγαρίας. «Όλα τελείωσαν μέσα σε δύο δευτερόλεπτα», είπε, προσθέτοντας ότι αντέδρασε από πανικό και επειδή ένιωσε ότι απειλούνταν. «Όλοι φώναζαν, ήταν πολύ τρομακτικά», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, η εικονολήπτρια υποστήριξε ότι μετά το συμβάν έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή της και είναι στόχος «μιας εκστρατείας μίσους».
Το κανάλι στο οποίο εργαζόταν, που συνδέεται με το ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ, την απέλυσε όταν το βίντεο με τις ενέργειες της Λάζλο έγινε viral στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Στη σημερινή συνεδρίαση παρουσιάστηκε το βίντεο στο οποίο φαίνεται η Λάζλο να κλωτσά δύο πρόσφυγες, μεταξύ αυτών και ένα κοριτσάκι, την ώρα που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια έβαλε «τρικλοποδιά» σε έναν 52χρονο Σύρο πρόσφυγα που κρατούσε στην αγκαλιά του τον γιο του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου