22.1.17

ΓΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΜΙΣΟΥΣ - Ποινική δίωξη στον Αρτέμη Σώρρα

Ποινική δίωξη για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά του Αρτέμη Σώρρα, για πρόσφατες δηλώσεις και τοποθετήσεις του σχετικά με αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων.
Η δίωξη αφορά το αδίκημα της υποκίνησης μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ' εξακολούθηση (νόμος 927/79) και ασκήθηκε μετά από αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας, με αφορμή τη δημοσίευση στο διαδίκτυο συνεντεύξεων ή δηλώσεων του Αρτέμη Σώρρα για τους αθλητές που συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται μία συνέντευξη του Αρτέμη Σώρρα στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 σε διαδικτυακό τόπο, στην οποία, μεταξύ άλλων, είχε χαρακτηρίσει «ύβρι» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις «ανάπηρους να κάνουν Παραολυμπιάδα».
Επίσης, περιλαμβάνεται ανάρτηση στο facebook, την αμέσως επόμενη ημέρα της συνέντευξης, στην οποία ο κατηγορούμενος τόνιζε πως δεν παίρνει πίσω ούτε λέξη από όσα είπε για τους αθλητές, ενώ συμπλήρωσε πως θεωρεί «τεράστια προσβολή και βεβήλωση για όλους τους Έλληνες» τους Παραολυμπιακούς «που τα ζώα επιβάλλουν στον πλανήτη μας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου