14.1.17

Μπλόκα παντού, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη!

Κάλεσμα από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων εν όψει των αγροτικών κινητοποιήσεων στις 23 Ιανουαρίου

Βαρύ πλήγμα στο εισόδημα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων προκαλεί ο χιονιάς και ο παγετός που πλήττουν όλη η χώρα, καθώς, λόγω του ψύχους, η παραγωγή γάλακτος μειώνεται δραματικά πάνω από το 50%, ενώ ζώα που εγκυμονούν αποβάλλουν και νεογέννητα πεθαίνουν!
Το νέο πλήγμα, σύμφωνα με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, έρχεται "σε μια περίοδο που το εισόδημα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων έχει πληγεί από την αντιλαϊκή κυβερνητική φοροληστεία και εισφοροληστεία, από τις χαμηλές τιμές παραγωγού στο γάλα και τα άλλα ζωοκομικά προϊόντα , την μεγάλη ακρίβεια στις ζωοτροφές και στα φάρμακα, τις δραστικές περικοπές στις εξισωτικές αποζημιώσεις.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων ζητάει από την κυβέρνηση κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων από τις ζημιές στην παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο και άμεσες και 100% αποζημιώσεις στο σύνολο των καταστροφών (εγκαταστάσεις, υποδομές, παραγωγή, κεφάλαιο). Ακόμη, την άμεση κρατική παρέμβαση για εφοδιασμό με δωρεάν ζωοτροφές, φάρμακα κλπ στα αποκλεισμένα ποιμνιοστάσια που αντιμετωπιζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Ζητάμε, επίσης, να καλυφθούν οι απώλειες από τις περικοπές στις εξισωτικές αποζημιώσεις, τις οποίες επέβαλλε η κυβέρνηση στους δικαιούχους αγροκτηνοτρόφους, τριπλασιάζοντας τον αριθμό των δικαιούχων, εκτός των άλλων και για να σπείρει την διχόνοια ανάμεσα στους παλιούς δικαιούχους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, με τους νέους των πεδινών.
Διεκδικούμε, ακόμα, κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για όλα τα κτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και ν' αφήνουν εισόδημα με το οποίο θα μπορούν οι κτηνοτρόφοι να ζήσουν τις οικογένειές τους και να συνεχίσουν την κτηνοτροφική δραστηριότητα. Έτσι, δεν θα πέφτουν θύματα της «ελεύθερης» αγοράς που, υπηρετώντας τα συμφέροντα και την κερδοφορία των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλίων, διαμορφώνει χαμηλές τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων γι' αυτούς που τα παράγουν και πολύ ακριβές τιμές για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που τα καταναλώνουν.
Παλεύουμε, επιπλέον, για μείωση του κόστους παραγωγής με επιδότηση των ζωοτροφών, μείωση της τιμής των φαρμάκων για τα ζώα και κατάργηση του ΦΠΑ, δωρεάν ηλεκτρονική σήμανση των ζώων και νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί όλους τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στις αγροτικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται από το αγωνιστικό αγροτοκτηνοτροφικό κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς και κλιμακώνονται πανελλαδικά, με το στήσιμο ισχυρών μπλόκων σε βασικούς οδικούς κόμβους κι άλλα επιλεγμένα σημεία από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, στις 23 Γενάρη.
Για να διεκδικήσουν αγωνιστικά αυτά τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά τους κι όλοι μαζί, μικρομεσαίοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι, με την στήριξη και συμμαχία των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, να δώσουμε τη μάχη για την επιβίωσή μας".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου