10.1.17

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στην Κέλλυ Σακάκου

Η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για τον θάνατο της Κέλλυς Σακάκου, της παρουσιάστριας που είχε συνδέσει το όνομά της με την ιστορία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όσο λίγοι άνθρωποι του χώρου.

«Η Κέλλυ Σακάκου υπήρξε μία από τους πρωτοπόρους στη δημιουργία και την εξέλιξη της ελληνικής τηλεόρασης, υπηρετώντας την ΕΡΤ για τρεις δεκαετίες, ως ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της μικρής οθόνης. Ο επαγγελματισμός, το ήθος, η γλυκύτητα, η συνέπεια και οι γνώσεις της αποτέλεσαν και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ανθρώπους της τηλεόρασης.
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε ένα αγαπημένο πρόσωπο, όχι μόνο των ανθρώπων της ΕΡΤ, αλλά και πολλών γενεών τηλεθεατών».
Το αρχείο της κρατικής τηλεόρασης ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα www.ert.gr και στη διεύθυνση http://www.ert.gr/sti-mnimi-tis-kellys-sakakou-8-ianouariou-2017/ ολιγόλεπτο απόσπασμα από την εκπομπή «Μεταμουσείο, Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ», παραγωγής 2012. Η εκπομπή επισκέπτεται τους χώρους του μουσείου και αφηγείται μέσα από τις συλλογές του την ιστορία των τηλεπικοινωνιών. Ξεχωριστό έκθεμα αποτελεί η αναπαράσταση του πρώτου στούντιο τηλεόρασης, το οποίο λειτούργησε στο Μέγαρο του ΟΤΕ στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, απ’ όπου άρχισε να εκπέμπει επίσημα ο Πειραματικός Σταθμός Τηλεόρασης του ΕΙΡ στις 23 Φεβρουαρίου 1966.
 Στην εκπομπή εμφανίζεται η Κέλλυ Σακάκου, από τις πρώτες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης -από το 1969 στον Πειραματικό Σταθμό Τηλεόρασης του ΕΙΡ και από το 1970 στην τηλεόραση του ΕΙΡΤ- η οποία μεταφέρει την ατμόσφαιρα από τα πρώτα βήματα της τηλεόρασης, την πρώτη ζωντανή μετάδοση, καθώς και αναμνήσεις της από τις εγκαταστάσεις και το περιεχόμενο του πρώτου δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού. Παρουσιάζει ο ηθοποιός Μάνος Παπαγιάννης.
Στην ίδια διεύθυνση, έχουν αναρτηθεί τέσσερις φωτογραφίες με την Κέλλυ Σακάκου, από το Φωτογραφικό Αρχείο της ΕΡΤ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου