13.1.17

Νέος διαγωνισμός γιά τις τηλεοπτικές άδειες

Νέο – άλλο ένα – επεισόδιο στην υπόθεση τηλεοπτικές άδειες. 

Το πρωί, δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός  και ακύρωνε τον διαγωνισμό (εκείνο τον περιβόητο, που κλείστηκε στο υπουργείο καλοκαιριάτικα τόσος κόσμος) για τις τηλεοπτικές άδειες.
           Η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για επανάληψη του διαγωνισμού αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. 
            Με την απόφαση υποστηρίζουν νομικοί και άλλοι κύκλοι «επαναβεβαιώνεται η πάγια θέση της νομολογίας του Δικαστηρίου ότι η μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών με συνεχείς παρατάσεις της νόμιμης λειτουργίας είναι «συνταγματικώς μη ανεκτή» και παράνομη. Και, προκειμένου ακριβώς να αποκατασταθεί η νομιμότητα, απαιτεί την ταχύτατη επανάληψη του διαγωνισμού».
           Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή, ο αρμόδιος για τη Ψηφιακή Πολιτική υπουργός κ. Ν. Παππάς είπε ότι τώρα θα «ξεκλειδώσει» το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να προχωρήσει άμεσα σε μία διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και σε σχεδιασμό χρονοδιαγράμματος για τον νέο διαγωνισμό».
        Ακόμη ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως και για το μεταβατικό διάστημα -από σήμερα έως και το νέο 
διαγωνισμό- θα απαιτηθεί τίμημα για τις προσωρινές άδειες. «Δεν θα υπάρξει μεσοδιάστημα λειτουργίας άνευ τιμήματος», είπε ο υπουργός αναφέροντας ότι «εύλογο τίμημα» για τις τηλεοπτικές άδειες αποτελεί το ύψος του ποσού που διαμορφώθηκε στον διαγωνισμό που ακυρώθηκε από το ΣτΕ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου