7.1.17

Πώς καταστρέφετε τον γάμο σας χωρίς να το καταλαβαίνετε

Όταν παντρεύεται κανείς υποσυνείδητα αποκτά μία αίσθηση ευθύνης απέναντι στον σύντροφό του. 

Νιώθει ότι πρέπει πάντα να τον αγαπά και να τον φροντίζει, να νοιάζεται για να είναι καλά και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ζουν ευτυχισμένοι. 

Στην πορεία, όμως, τα πράγματα συχνά... αλλάζουν.
 Μικρές καθημερινές δυσκολίες, επιρροές, ρουτίνα, οδηγούν στην ψυχική και συναισθηματική απομάκρυνση του ζευγαριού. Γιατί; Πού γίνεται το λάθος; Η σύμβουλος γάμου Katelyn Carmen εξηγεί πέντε συχνά λάθη που κάνουν οι γυναίκες.
Πώς καταστρέφετε τον γάμο σας χωρίς να το καταλαβαίνετε

Δεν έχετε συναίσθηση των χρημάτων
Το να ξοδεύετε περισσότερα από αυτά που βγάζετε, ειδικά αν μόνο ο σύζυγος εργάζεται, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον γάμο. Δείξτε εκτίμηση και σεβασμό στον άνδρα σας τηρώντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό και ξοδεύοντας με σκέψη και σοφία.
Μην παραπονιέστε διαρκώς επειδή δεν έχετε τα χρήματα για να εκπληρώσετε όλες σας τις επιθυμίες και σε καμία περίπτωση μην υπερ-φορτώνετε την πιστωτική σας κάρτα. Είναι ο χειρότερος τρόπος για να πείτε «ευχαριστώ» στον σύντροφό σας, ο οποίος δουλεύει σκληρά για να προσφέρει στην οικογένεια το καλύτερο που μπορεί. Ο άνδρας σας θα εκτιμήσει τρομερά το γεγονός ότι δεν αγοράζετε π.χ. αυτή τη φανταστική τσάντα που είδατε, επειδή καταλαβαίνετε ότι θα επιβαρύνει τα οικονομικά σας. Και θα καταλάβει, έτσι, ότι σέβεστε τις προσπάθειές του.

Διαρκής αρνητισμός
Μισείτε τα μαλλιά σας, δεν αντέχετε την ακαταστασία στο σπίτι, τσακώνεστε με την γειτόνισσα, την απαράδεκτη συνάδελφό σας, εκνευρίζεστε με το παλιό πλυντήριο ρούχων και από την ώρα που επιστρέφει ο άνδρας σας στο σπίτι του γκρινιάζετε για το κάθε τι, μιλώντας αδιάκοπα για όσα σας χάλασαν τη μέρα.
Εσείς θα αντέχατε να ζείτε με έναν άνθρωπο που γκρινιάζει μονίμως; Ο αρνητισμός καταστρέφει τον γάμο. Στους άνδρες αρέσει να «φτιάχνουν» τα πράγματα. Φορτώνοντας τον άνδρα σας με διαρκή παράπονα του το κάνετε εξαιρετικά δύσκολο να λύνει προβλήματα.
Ο καλός σύζυγος θέλει η γυναίκα του να είναι χαρούμενη. Αν δεν μπορεί να το πετύχει αυτό, νιώθει δυστυχισμένος. Δεν πειράζει να έχετε μία κακή μέρα, μία στο τόσο, αλλά προσπαθήστε να μην έχετε μία κακή ζωή.

Δίνετε προτεραιότητα σε άλλα πράγματα
Όταν βάζετε πάντα τα παιδιά, τη μητέρα σας, την κολλητή σας, την δουλειά σας ή το χόμπι σας μπροστά από τον άνδρα σας, του στέλνετε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν είναι σημαντικός για εσάς. Φανταστείτε να έκανε εκείνος το ίδιο; Πώς θα νιώθατε;
Ο άνδρας σας πρέπει να είναι η προτεραιότητα. Παρόλο που αυτό δεν μπορεί να γίνεται πάντα ή στρέφεται ενάντια του χαρακτήρα σας, σε μερικά χρόνια θα δείτε ότι αυτό είναι το μυστικό του ευτυχισμένου γάμου.
Τα περισσότερα ζευγάρια σήμερα χωρίζουν επειδή αμελούν να φροντίσουν, να αγαπήσουν και να δώσουν προτεραιότητα στους συντρόφους τους.

Συγκρατήστε στις σωματικές σας επαφές
Ο άνδρας λαχταρά όσο τίποτε άλλο το άγγιγμα και τα χάδια της γυναίκας του. Όταν διαρκώς απορρίπτετε το ερωτικό του κάλεσμα τον καταστρέφετε. Το σεξ δεν πρέπει να αποτελεί εργαλείο για να ελέγχετε τον άνδρα σας, αλλά μία ιερή στιγμή για να έρθετε πιο κοντά ο ένας στον άλλον.
Είναι ευλογία να σας ποθεί ο άνδρας σας, να έχει ανάγκη την αγάπη σας, να θέλει να μοιραστεί τον έρωτα μαζί σας -και μόνο μαζί σας. Ακόμα κι αν δεν έχετε πάντα την διάθεση, αξίζει να ενδίδετε όταν σας δίνεται η ευκαιρία και να έρχεστε ακόμα πιο κοντά.

Δεν μιλάτε την «γλώσσα» του
Στις γυναίκες αρέσει να αφήνουν υπονοούμενα (είναι στο DNA τους). Οι άνδρες, όμως, δεν τα «πιάνουν» πάντα (είναι στο δικό τους DNA). Μη χάνετε τον χρόνο σας περιμένοντας να καταλάβει όσα δεν του λέτε.

Μιλήστε του απλά και καθαρά.
Να είστε ειλικρινείς με τα συναισθήματά σας και μην τα «μαζεύετε» μέσα σας, περιμένοντας να γίνει η έκρηξη. Όταν σας ρωτά «τι έχεις;», μην απαντάτε «τίποτα» και στη συνέχεια περιμένετε να διαβάσει το μυαλό σας για να καταλάβει πώς νιώθετε.


mama365.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου