1.1.17

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ!!! ΘΑ ΤΟ ΣΤΡΩΣΕΙ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ

Για έναν σπάνιο χιονιά που έχει χρόνια να εμφανιστεί ιδιαίτερα για την βόρεια Ελλάδα, κάνουν λόγο αυτή την ώρα γνωστοί Έλληνες μετεωρολόγοι αλλά και εμείς εδώ από το Greek-Weather.Org.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο κύριος όγκος της χιονοκακοκαιρίας, θα σαρώσει ιδιαίτερα την βόρεια χώρα ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα με θερμοκρασίες ως και -10 με -30 βαθμών Κελσίου κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής.

Μάλιστα προβλέπεται μετά από χρόνια, αξιόλογη χιονόστρωση και χιονόπτωση ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα πρώτα στοιχεία να δίνουν μέχρι και 15-20 εκατοστά χιόνι στην συμπρωτεύουσα.

Ωστόσο Σάββατο προς Κυριακή φαίνεται να χιονίζει σε όλη την Αθήνα και τον Πειραιά, ωστόσο θα το στρώσει μόνο στα βόρεια και υπερβόρεια προάστια της Αθήνας ίσως και ως 10-15 εκατοστά.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:


ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ:
Χιόνια αρχικά σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βορειοδυτικής χώρας και ισχυρές καταιγίδες σε όλη την βόρεια, ανατολική και νότια χώρα, με αισθητή πτώση σε όλη την βόρεια χώρα από το απόγευμα της Πέμπτης.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΘΕΟΦΑΝΙΑ: Ισχυρά χιόνια ή και χιονοθύελλες ως και σε παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας και σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. Ισχυρές καταιγίδες σε όλη την νότια, κεντρική και ανατολική και δυτική Ελλάδα, με χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά μόνο τμήματα. Η θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση. Ισχυρός παγετός και ολική χιονόστρωση σε όλη την βόρεια Ελλάδα με ως και 15-20 εκατοστά χιόνι ακόμα και μέσα στην Θεσσαλονίκη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Ισχυρά χιόνια σε όλη την βόρεια, ανατολική και κεντρική Ελλάδα ως και σε παραθαλάσσια τμήματα, με χιόνια ακόμα και στον Πειραιά και την Αθήνα, αλλά και την Θεσσαλονίκη. Ολική χιονόστρωση το Σάββατο σε Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου ως και 15-20 εκατοστά. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές.


ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Εξασθένηση χιονοπτώσεων στο μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Ελλάδα με ολικό όμως παγετός και θερμοκρασίες που το βράδυ θα πέσουν και στους -30 βαθμούς Κελσίου και τη μέρα δεν θα ανέβουν πάνω από τα τους -4 βαθμούς ακόμα και στα παραθαλάσσια. Πυκνά χιόνια στην κεντρική και ανατολική Ελλάδα και σε περιοχές της νότιας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία σε ιδιαίτερα μεγάλη πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου