7.1.17

Παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητά ο Κούγιας για το παιδί των Ρούπα- Μαζιώτη

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποιες ζει ο 6χρονος γιος των δύο αντεξουσιαστών

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου ζητάει με ανακοίνωση του ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας σχετικά με το ζήτημα του παιδιού της Πόλα Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.
Παράλληλα ο κ. Κούγιας τονίζει πως :«Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα, τη χώρα που δίδαξε το δικαιικό πολιτισμό, τη χώρα που δίδαξε τη Δημοκρατία, και τη χώρα που ενέπνευσε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, να συμβαίνει αυτό που έχουμε πληροφορηθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τον 6χρονο υιό των δύο αντεξουσιαστών Μαζιώτη – Ρούπα».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κούγια έχει ως εξής:
Με αφορμή τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα,μητέρας του 6χρονου παιδιού του γνωστού αντεξουσιαστή Νίκου Μαζιώτη, και την παράνομη παραμονή – κράτηση του 6χρονου παιδιού τους στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, θέλω να κάνω την εξής δήλωση:
Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα, τη χώρα που δίδαξε το δικαιικό πολιτισμό, τη χώρα που δίδαξε τη Δημοκρατία, και τη χώρα που ενέπνευσε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, να συμβαίνει αυτό που έχουμε πληροφορηθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τον 6χρονο υιό των δύο αντεξουσιαστών Μαζιώτη – Ρούπα.
Είναι αδιανόητο, μόνο και μόνο για να εξαναγκαστεί η κατηγορουμένη να αποκαλύψει τους συνεργούς της για τις πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται, ή για να αποκαλύψει τους ανθρώπους που τη βοήθησαν τόσα χρόνια να ζήσει ελεύθερη, να χρησιμοποιείται ένα 6χρονο αγόρι, το οποίο στην ηλικία που βρίσκεται, αντιλαμβάνεται τα πάντα, και κανείς να μην αντιδρά.
Είμαι στα Δικαστήρια 42 χρόνια, έχω υπερασπισθεί για ποινικά αδικήματα αριστερούς, δεξιούς, πολιτικούς κατηγορουμένους, έχω υπερασπισθεί εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και ουδέποτε σε αυτή την πολύχρονη καριέρα μου ενθυμούμαι να έχει συμβεί κάτι ανάλογο και κανείς να μην αντιδρά.
Με αηδιάζει το κατάντημα αυτής της χώρας, όπου όλοι οι πολιτικοί όλων των κομμάτων και θεσμικοί φορείς, μόνο και μόνο επειδή αυτό το παιδί είναι παιδί δύο αντεξουσιαστών, δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα καμία θέση.
Κάνω έκκληση στη γνωστή για την ακεραιότητά της και την αγάπη της για τα παιδιά, αφού είναι μητέρα 5 παιδιών, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου, να διατάξει αμέσως προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες, υπό τις οποίες ζει αυτό το παιδί από την ημέρα που συνελήφθη η μητέρα του.
Ζητώ να διερευνηθεί πού κοιμάται αυτό το παιδί, πού διατρέφεται αυτό το παιδί, σε ποιες τουαλέτες ικανοποιεί τις φυσικές του ανάγκες, πού πλένεται αυτό το παιδί, πόσες φορές ή πόσες ώρες την ημέρα είναι με τη μητέρα του και γιατί τέλος πάντων μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί στους συγγενείς των Μαζιώτη και Ρούπα.
Ελπίζω ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή αρρωστημένα μυαλά στην Ελληνική Αστυνομία, τα οποία να ανακρίνουν αυτό το παιδί.
Στο Κράτος Δικαίου της Ελλάδος ουδέποτετιμωρήθηκαν με τέτοιο βάναυσο τρόπο τα παιδιά κατηγορουμένων ακόμη και για τα σκληρότερα εγκλήματα, όπως τιμωρείται εδώ και μέρες το παιδί των Μαζιώτη και Ρούπα.
Λυπάμαι που δεν είμαι δικηγόρος αυτών των δύο κατηγορουμένων, για να έχω μηνύσει τον οποιοδήποτε υπεύθυνο γι’ αυτή την ακραία σωματική και ψυχική κακοποίηση ενός 6χρονου παιδιού, το οποίο αυτή τη στιγμή κάνει τις πιο σοβαρές ποιοτικές αλλαγές προσωπικότητος.
Επιτέλους, σε αυτή τη χώρα που πλέον έχουν καταργηθεί τα πάντα, να μείνει όρθια η αντίληψη όλων των θεσμικών οργάνων για το με ποιο τρόπο διεξάγεται μια ανάκριση και αντιμετωπίζονται οι κατηγορούμενοι.
Δεν είμαστε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος, είμαστε η χώρα που δίδαξε την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.
Σε κάθε δε περίπτωση πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι Μαζιώτης και Ρούπα δεν είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου που διαπράττουν από τότε που γεννήθηκαν εγκληματικές πράξεις εις βάρος συνανθρώπων μας, αλλά διέπραξαν τα εγκλήματα, τα οποία φέρονται ότι έχουν διαπράξει, στα πλαίσια μιας υποκειμενικής αντιλήψεως, η οποία μπορεί να είναι ή να μην είναι εσφαλμένη, για το κοινωνικό σύστημα, με το οποίο διοικείται η Ελλάδα, και γι’ αυτό ούτως ή άλλως η ποινική τους αντιμετώπιση θα είναι και πρέπει να είναι διαφορετική.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου