24.1.17

ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Η πρόβλεψη Καλλιάνου


xionia-athina

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ προβλέποντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα Τρίτη, ενώ η πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου ξαναφέρνει τα χιόνια στην… Αθήνα!

Όπως αναφέρει ο κ. Καλλιάνος στην προσωπική του σελίδα στο facebook για την Αθήνα «το κρίσιμο διάστημα για εκδήλωση χιονοπτώσεων στην Αθήνα -ακόμη και στα πεδινά- είναι από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και πριν ξημερώσει η Παρασκευή) έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες τις ίδιας ημέρας.
Εκτιμώ πως πάνω από τα 100-150 μέτρα υψόμετρο θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα με πιθανές εξάρσεις ακόμη και μέχρι τα πεδινά.
Κατά βάση όμως οι χιονοπτώσεις δεν θα έχουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλα τα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι από την Πέμπτη, αρχικά από την βόρεια Ελλάδα και μετά τα μεσάνυχτα προς το ξημέρωμα της Παρασκευής και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από τη Ρωσία και τη Μαύρη Θάλασσα.
Σε καμία περίπτωση, αυτή η κατάβαση ψύχους δεν θα πρέπει να θεωρείται επικίνδυνη (όπως την προηγούμενη φορά) τόσο ως προς τις ελάχιστες θερμοκρασίες όσο και ως προς την σφοδρότητα των χιονοπτώσεων αλλά και την έκταση αυτών».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου