12.1.17

ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ !

ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
 
ΔΕΝ ολοκληρώθηκαν πότε τα περίφημα τεχνικά έργα στον εθνικό δρόμο Κυπαρισσίας-Φιλιατρών στην περιοχή της Τερψιθέας με αποτέλεσμα οι έντονες βροχοπτώσεις σε κάθε θεομηνία να πλημμυρίζουν το οδόστρωμα δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα ακόμα σε καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής.
Τρανό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι ο δρόμος έχει παραδοθεί στην περιφέρεια μόνο ως εκτελέσιμο έργο, αλλά επίσημα δεν έχει δοθεί...το πράσινο φως για την επαρκή λειτουργία του. Αποτέλεσμα ήταν να γίνουν τα τελευταία χρόνια παρεμβάσεις στην περιοχή του κόμβου Φαρακλάδας, στην περιοχή του Χαλαζονίου αλλά και στην είσοδο των Φιλιατρών. Ωστόσο τα τεχνικά έργα που θα εξασφάλιζαν την ομαλή απορροή των υδάτων δεν τελεσφόρησαν στην περιοχή της Τερψιθέας ενώ τα λίγα έργα διάνοιξης πρανώ έχουν φορτωθεί με φερτά υλικά με αποτέλεσμα να ξεχειλίζουν οι τάφροι περισυλλογής. Από θαύμα δεν είχαμε θύματα από τροχαίο ενώ οι καλλιέργειες πληρώνουν ακριβά το τίμημα με πλημμύρες λίγο πριν την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου.. Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι θα συγκινηθούν πριν ακόμα τελειώσει ο χειμώνας. 
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
 
 
ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟ 2017 ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΩΝ
 
Στις 26 Δεκεμβρίου 2016 ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας,  μετά το τέλος της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας, ανακήρυξε το έτος 2017 ως έτος Αλληλεγγύης για το Δήμο μας. Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου με τη συνδρομή χορηγών και εθελοντών επισφράγισε την απόφαση αυτή, με την τελευταία διανομή του έτους 2016, ειδών καθαριότητας, τροφίμων και εορταστικών γευμάτων σε 400 οικογένειες του Δήμου Τριφυλίας, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
300 οικογένειες συμμετείχαν στη διανομή ειδών καθαριότητας και τροφίμων (μακαρόνια, γάλα, φέτα, φασόλια, ζάχαρι, πελτέ, βρεφικές κρέμες, πάνες, υγρό πιάτων κ.α.) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ & ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ (ΤΕΒΑ).
20 καλάθια, με όλα τα προϊόντα ενός πλήρους εορταστικού γεύματος (κρέας, πατάτες, φρούτα κ.α.), μοιράστηκαν σε ισάριθμες οικογένειες με 4 μέλη και άνω, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση  «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και τα Καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος.
80 πακέτα με προϊόντα του παραδοσιακού πρωτοχρονιάτικου γεύματος (κοτόπουλο, λουκάνικο, μακαρόνια, μυζήθρα, φέτα, βασιλόπιτα, κρασί, λάδι κ.α.)  προσέφερε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, για να  στρωθεί το πρώτο εορταστικό τραπέζι  του 2017 με  κέφι και χαμόγελα.
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Τριφυλίας ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους χορηγούς που μας τίμησαν συνδέοντας το περίσσευμα της αγάπης τους, με τις δράσεις  αλληλεγγύης του Δήμου :
Για το κρασί τους κ.κ. Βαγενά Κων/νο  &  Δημήτριο Στασινόπουλο.
Για το λάδι τον Ελαιοτριβέα  Χριστιανούπολης  κ. Αλεβιζόπουλο Ιωάννη,
τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Χριστιανούπολης κ. Χαράλαμπο Αλεξόπουλο και τον κ. Κω/νο Βαγενά.
Για τα  κηπευτικά και τη χρήση καταψύκτη τους κ.κ. Γεώργιο και Δημήτριο Μιχαλακόπουλο.
Για την αποθήκευση των ειδών παντοπωλείου και τη χρήση ψυγείου  τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φιλιατρών.
Για τις εκτυπώσεις των καταστάσεων του Επισιτιστικού Προγράμματος το τυπογραφείο Αντ. Μπίτσικας – Κ. Παπαδόπουλος.
Για τη φιάλη υγραερίου (εστίας μαγειρέματος) το παντοπωλείο του κ. Σωτ. Λύκου.
Ευχαρίστησε επίσης τους εθελοντές από το Μορφωτικό και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, που μας βοήθησαν στη διανομή με προθυμία  και πολύ αγάπη. Οι καλές ιδέες και πράξεις εμπνέουν πάντα και άλλους να συνεχίσουν και με δικές τους καλές πράξεις να χαρίσουν ελπίδα. Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, ο Τομέας Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης, δωρητές και εθελοντές υπόσχονται το 2017 να παραμείνουν στο πλευρό των συνανθρώπων μας, μεγαλώνοντας την αλυσίδα αγάπης και προσφοράς, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
 ΙΩ. ΜΠ.                     
                         
                                       
ΜΕ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΣΕ ΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
 
ΑΔΥΝΑΜΙΑ σε μονοκατοικία είχαν άγνωστοι δράστες και μάλιστα απογευματινή ώρα προχθές με σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα με τιμαλφή την ώρα που απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες της κατοικίας. 
Το περιστατικό σύμφωνα με πληροφορίες καταγράφηκε στην περιοχή Αγίου Νικολάου στην Κυπαρισσία στο δρόμο που οδηγεί στην περιοχή των Βρυσών στις παρυφές της πόλης. 
Οι άγνωστοι δράστες εκμεταλλεύτηκαν τα λίγα μέτρα ασφαλείας με ορθάνοιχτα παντζούρια την ώρα μάλιστα κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να αφαιρέσουν κοσμήματα και τιμαλφή χωρίς όμως κατά περίεργο τρόπο να αφαιρέσουν χρήματα κοντά στο σαλόνι του σπιτιού με πορτοφόλι που είχαν αφήσει το νεαρό ζευγάρι που διαμένει στην περιοχή. Μόλις επέστρεψαν το βράδυ της ίδιας ημέρας αντίκρισαν ανοιχτά παράθυρα πίσω από την πρόσοψη της κατοικίας κι έτσι ειδοποίησαν τις αρχές χωρίς ακόμα να μπορούν να πιστέψουν τι έπαθαν όταν απουσίαζαν από την κατοικία τους..
 
ΙΩΑΝ.ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου