24.1.17

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν οι πολύτεκνοι Τριφυλίας σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση δημιουργεί σοβαρές αναταράξεις στις πολύτεκνες οικογένειες καθώς το μεγάλο τους παράπονο είναι ότι η Πολιτεία αδιαφορεί για την στήριξη του θεσμού..ε
Πιο αναλυτικά με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας. 
Στην κοπή της αγιοβασιλόπιτας, με την παρουσία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου δόθηκαν οι ευχές της εκκλησίας για την μακροζωία των οικογενειών αλλά κυρίως για την στήριξη που απαιτείται καθώς ο σύλλογος καλύπτει όλη την Τριφυλία γνωρίζοντας από κοντά τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τις οικογένειες.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Κωστναντόπουλος επισήμανε την αδιαφορία της πολιτείας στην πολύτεκνη οικογένεια, καθώς και το διωγμό που δέχεται τη σημερινή εποχή, ενώ αντίθετα όπως υποστήριξε θα πρεπε να αποτελεί από τις βασικές προτεραιότητες όλων των κυβερνήσεων η ενίσχυσή της. Μάλιστα με συντριπτικά στοιχεία που έχει παρουσιάσει κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων πέρσι και φέτος φαίνεται ότι οι πολύτεκνοι βιώνουν μια τεράστια μάζα προβλημάτων με δεδομένο το γεγονός της υπογεννητικότητας καθώς η άγρια φορολογία συρρικνώνει τις οικογένειες άρα υποθηκεύεται το μέλλον των επόμενων γενεών..
ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                         
ΕΚΟΨΑΝ ΠΙΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ
ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΥΓΕΙΑ...
ΜΕ αρκετό κέφι ξεχνώντας τα προβλήματα της καθημερινότητας συμμετείχε ενεργά φέτος τηρώντας τα έθιμα στην κοπή της αγιοβασιλόποτας ο Σύλλογος εργαζομένων της Νοσηλευτικής μονάδας της .Κυπαρισσίας παρουσία της διοίκησης αλλά και του προσωπικού, ευχόμενοι πρώτα από λα μια χρονιά με υγεία καθώς αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό.
H κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του υποδιοικητή της μονάδας κ.
Μπασιάκου ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο των εργαζομένων με την διοίκηση να ακούει πάντα τα προβλήματα που τους απασχολούν καθώς η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι βασική προτεραιότητα για όλους. Μετά τις καθιερωμένες ευχές των εκπροσώπων από τους εργαζόμενους ακολούθησε γλέντι όπου ο υποδιοικητής χόρεψε ζειμπέκικο, ενώ όλοι έδωσαν ξανά ραντεβού σε επόμενη εκδήλωση. ΙΩΑΝ. ΜΠ.

                                        
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 3 ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ                                    
Τιμούν και εορτάζουν την  Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 ώρα 18:00 στον Καθεδρικό Ναό Γενέσιον της Θεοτόκου Γαργαλιάνων με 
Μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας οι φορείς της Τριφυλιακής πόλης. Θα πραγματοποιηθεί Ομιλία από τη Σχολική Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ. Θεοφανεία Σιούτη με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες Σύμβουλοι ζωής»
Συνδιοργανωτές στην εκδήλωση θα είναι οι :
Δήμος Τριφυλίας
Γραφείο Σχολικής Συμβούλου Δημοτικής Εκπ/σης
Σχολικές Επιτροπές Π. & Δ. Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας
Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας
Σχολικές Μονάδες Π. & Δ. Εκπαίδευσης Δ.Ε. Γαργαλιάνων
Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δ.Ε. Γαργαλιάνων
Μετά το πέρας του Εσπερινού θα γίνει κοπή αγιοβασιλόπιτας και θα προσφερθούν αναψυκτικά , καφέδες ροφήματα προς τιμή των εκπαιδευτικών προσφορά της Ι.Μ. Τριφυλίας & Ολυμπίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου