6.1.17

Θα ξυπνήσουν στην Αθήνα και θα δουν ....άσπρη ημέρα !!!!


χιόνια_διεθνή

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις για τον καιρό η Αττική θα ξυπνήσει το Σάββατο ντυμένη στα λευκά και όχι μόνο θα ξυπνήσει στα λευκά αλλά θα χιονίζει ασταμάτητα για περίπου 12 ώρες.


Από το βράδυ της Παρασκευής και προς τα ξημερώματα του Σαββάτου ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με κύριο χαρακτηριστικό τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ όχι μόνο θα χιονίσει αλλά θα το στρώσει κιόλας. Η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει υπό το μηδέν και ταυτόχρονα θα πνέουν και θυελλώδεις βοριάδες.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του Epsilon, Κλέαρχος Μαρουσάκης:
«Ο σχηματισμός μιας δευτερεύουσας διαταραχής στο νότιο Ιόνιο ως αποτέλεσμα της κύριας ύφεσης που ήδη από χτες σαρώνει όλη την Ελλάδα από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, ωθεί προς τα βορειοανατολικά θερμές και υγρές αέριες μάζες οι οποίες κατά την διαδρομή που θα ακολουθήσουν θα συναντήσουν πολικής προέλευσης αέριες μάζες που κατηφορίζουν βίαια από τα βόρεια-βορειοδυτικά Βαλκάνια και ήδη έχουν επηρεάσει τη βόρεια και μέρος της κεντρικής Ελλάδας».
Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Έτσι, θα χιονίζει για περίπου ένα 12ωρο σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες. Το χιόνι θα αρχίσει να πέφτει από αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα και λόγω της χθεσινοβραδυνής χιονόπτωσης και του παγετού σε ορισμένα σημεία, τα οχήματα που κυκλοφορούν χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στη Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί έκανε την εμφάνιση του ο ήλιος η θερμοκρασία είναι 2 βαθμοί Κελσίου. Ανοιχτός είναι από τις 8 το πρωί ο δρόμος Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου, ο οποίος έκλεισε τα ξημερώματα για προληπτικούς λόγους. Στη Φλώρινα η θερμοκρασία είναι -6 βαθμούς Κελσίου, στην Πτολεμαΐδα -4, στο Κιλκίς και στην Κοζάνη -3 και στην Καστοριά -2. Ακόμα χαμηλότερη είναι θερμοκρασία στα χιονοδρομικά κέντρα, όπου αγγίζει στα 3-5 Πηγάδια και στον Λαϊλιά τους -8, στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας και στο Σέλι τους -12.
Στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας η κυκλοφορία διεξάγεται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή χειμερινών ελαστικών. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και στον κάθετο άξονα Α-29.
Στον νομό Καστοριάς, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε τμήματα των επαρχιακών οδών Καστοριάς-Φλώρινας, Καστοριάς-Αμυνταίου (μέσω Κλεισούρας), Καστοριάς -Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) και Καστοριάς-Κρυσταλλοπηγής (μέσω Γάβρου).
Στον νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σέλι και 3-5 Πηγάδια (επαρχιακές οδοί Νάουσας- Σελίου, Βέροιας-Σελίου, Νάουσας 3-5 Πηγαδιών). Ακόμη, αλυσίδες απαιτούνται σε τμήματα των επαρχιακών δρόμων Βέροιας-Κοζάνης και Βέροιας Δασκίου.
Στον νομό Πέλλας, αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδούς Άρνισσας-Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, Κερασιάς-Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, Άρνισσας -Παλαιού Αγίου Αθανασίου Άρνισσας -Παναγίτσας και Άρνισσας -Γραμματικού.
Στις Σέρρες, απαγορεύεται από τις 2μμ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η κυκλοφορία των φορτηγών μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στον δρόμο που οδηγεί προς την ιμονή Εικοσιφοίνισσας και στην δημοτική οδό Πρώτης-μονής Αναλήψεως του Σωτήρος. Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδού Προμαχώνα-Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου-Καρυδοχωρίου.
Τέλος, στο Κιλκίς, η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Λιβαδίων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου