27.1.17

ΦΩΤΟ - Αποτρόπαιο θέαμα - Νεκρά ψάρια στα Λουτρά Καϊάφα

Αποτρόπαιο  θέαμα στην περιοχή των Ιαματικών Λουτρών του Καϊάφα. Στην επιφάνεια του καναλιού που οδηγεί στη λίμνη, λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του κτιρίου με την πισίνα, επιπλέουν  εδώ και λίγες ημέρες εκατοντάδες νεκρά ψάρια!

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες  της εφημερίδας «Πατρίς» του Πύργου, τα νεκρά ψάρια είναι πάρα πολλά και εντοπίζονται από την αρχή σχεδόν του μικρού καναλιού που ξεκινά από το σπήλαιο της ιαματική πηγής μέχρι και δέκα μέτρα από τη λίμνη του Καϊάφα.

Ο διευθυντής των Ιαματικών Λουτρών Καϊάφα, Νίκος Λευκαδίτης, έκανε αυτοψία στο σημείο και στη συνέχεια ενημέρωσε τη διοίκηση της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η οποία είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια για τα Λουτρά, ενώ θα μεταβεί και στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Ηλείας για να ενημερώσει ώστε να κινηθούν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου και τον εντοπισμό των αιτίων.
Το φαινόμενο αυτό είχε εμφανιστεί και πριν από 10 χρόνια περίπου, προκαλώντας ερωτήσεις στη Βουλή και την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπισή του. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ειδικών επιστημόνων, η ύπαρξη τόσο μεγάλου πληθυσμού ψαριών οφείλεται πιθανότατα σε περιβαλλοντικούς (θειάφι, βαρέα μέταλλα, τοξικές ουσίες, λιπάσματα, κ.ά.) ή μικροβιολογικούς / μικροβιακούς παράγοντες. Αναμένεται να γίνει εργαστηριακή εξέταση, ενώ πιθανότατα θα σταλεί και δείγμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο Χημείο του Κράτους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου