26.1.17

ΗΛΕΙΑ - Να «κατέβουν» οι αναρτημένοι δασικοί χάρτες!

" Έτσι θα αποφύγουν οι πολίτες το οικονομικό κόστος των ενστάσεων, που είναι μεγάλο αλλά, και την ψυχική οδύνη"

Σκληρή γλώσσα από τον Δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό για το θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών. 
Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου επισήμανε ότι έχει προκαλέσει αναμπουμπούλα –ανωμαλία στους κατοίκους της Ηλείας γενικότερα και του Δήμου Πηνειού ειδικότερα
 Όπως επισήμανε ο κ. Καστρινός, ενώ είχε ζητηθεί από την ΕΚΧΑ ΑΕ -μέσω σχετικού έγγραφου και βάσει της σχετικής νομοθεσίας- ο Δήμος Πηνειού εντός τεσσάρων μηνών να στείλει  απαντήσεις για τους θεσμοθετημένους οικισμούς, τα θεσμοθετημένα σχέδια πόλης , για τις οικιστικές πυκνώσεις και γενικότερα για όλα τα τμήματα όπου υπάρχουν κτίσματα και σπίτια, τελικώς όλα αυτά δεν ελήφθησαν υπόψιν!
«Τους πήραμε τηλέφωνο αρχές Γενάρη αλλά διαπιστώσαμε ότι σφραγίστηκαν οι κωδικοί μέσω των οποίων θα στέλναμε τις απαντήσεις.
Οι δασικοί Χάρτες αναρτήθηκαν κακώς και παρανόμως.  Θα έπρεπε νωρίτερα να έχουν συμπεριληφθεί και όλες οι απαντήσεις των Δήμων βάσει των εγγράφων που είχαν σταλεί σε αυτούς.  Αν από τις 21- 11 -2016 που παραλάβαμε  το έγγραφο δεν είχαμε απαντήσει μέχρι τις 21 -3 -2017  τότε να το καταλάβαινα.
Όμως απαντήσαμε και ήμασταν από τους πρώτους. Είναι λάθος που οι Διευθύνσεις Δασών και τα Δασαρχεία προχωρούν τις διαδικασίες  των ενστάσεων. Δεν είμαστε ενάντια στους Δασικούς  Χάρτες  όμως  να γίνουν όλα σωστά, όπως πρέπει, και όπως ορίζει ο νόμος»
Ο κ. Καστρινός  ζήτησε να «κατέβουν» οι αναρτήσεις των δασικών χαρτών να (επαν)ενεργοποιηθούν οι κωδικοί των Δήμων και να  ληφθούν υπόψιν όλα τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν βάσει το νόμου.  
Έτσι θα αποφύγουν οι πολίτες το οικονομικό κόστος των ενστάσεων, που είναι μεγάλο αλλά, και την ψυχική οδύνη
«Δεν μπορείς να εφαρμόσεις χάρτες του ‘45 με φωτογραφίες του 2007! 
 Δεν είναι  δυνατόν κάποιοι να έχουν φτιάξει σπίτι παίρνοντας άδειες από τις Πολεοδομίες και να βλέπουν ότι τα οικόπεδά τους είναι δασικές εκτάσεις.
 Κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση.
 Με αυτή την τσαπατσουλιά αποδεικνύουμε ως χώρα ότι δεν είμαστε ικανοί για τίποτε.
Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση για τους εκλεγμένους και τους πολίτες. Εδώ υπάρχει λάθος και κάποιοι το έχουν κάνει. Δεν θα το διορθώσουν ;
Θα βάλουν την Ηλεία να σκοτώνεται; 
Κάποιος που έχει την ιδιοκτησία του και τον κόπο του θα του πεις ξαφνικά να πληρώσει παράβολα;  
Τη στιγμή που δεν έχει να πληρώσει για να πάρει τρόφιμα;»
Απαντώντας σε ερώτημα της «ΠΡΩΤΗΣ» ο κ. Καστρινός επισήμανε ότι αν είχαν ληφθεί υπόψη τα στοιχεία των Δήμων τα πράγματα με τους δασικούς χάρτες θα ήταν διαφορετικά. «Δεν γνωρίζω αν θα υπήρχε πρόβλημα όμως σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα» κατέληξε.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου