9.1.17

Κλειστά τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα αρκετά σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς το δριμύ ψύχος αλλά και ο παγετός καθιστούν απαγορευτική την προσέλευση μαθητών και δασκάλων.

Στην περιοχή της  Θεσσαλονίκης, κλειστές θα είναι  όλες οι σχολικές μονάδες (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στον δήμο Λαγκαδά. Επίσης, για την ασφάλεια των μαθητών κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Δέλτα. Στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου κλειστά θα παραμείνουν όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.
Εξάλλου, στον Δήμο Φλώρινας τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δεν θα λειτουργήσουν στις 9 και 10 Ιανουαρίου, ενώ κανονικά θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί.
Στο Δήμο Κατερίνης κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ αύριο Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, θα είναι κλειστά μόνο τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.   
Στη Χαλκιδική, στον δήμο Αριστοτέλη δεν θα ανοίξουν σήμερα, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου σε δομές της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ και στο σύνολο των κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη.
 Κλειστά θα είναι τα σχολεία  σήμερα και αύριο Τρίτη, και στον δήμο Πολυγύρου. Εξαιρούνται τα σχολεία της παραλιακής ζώνης (Μεταμόρφωση, Ορμύλια, Καλύβες, Όλυνθος) τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά με μία ώρα καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων.
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κοζάνης σήμερα και αύριο, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί  σταθμοί του δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 το πρωί.
Επιπλέον, κλειστά θα παραμείνουν το διήμερο 9 και 10 Ιανουαρίου και τα σχολεία στο Άργος Ορεστικό.
Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Εδεσσας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Εξάλλου, η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε ότι τη  Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, τα σχολεία στα νησιά της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, θα παραμείνουν κλειστά.
Από τις 10:00 και μετά, θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου  Τρικκαίων. Κλειστά θα είναι σήμερα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου  Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.
 Κλειστά θα είναι  όλα τα σχολεία των δήμων Λάρισας και Καρδίτσας, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.
Στην Κρήτη, κλειστά θα παραμείνουν  όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αλλά και στο Ρέθυμνο.
Στο Ηράκλειο, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία  των δήμων που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία όπως των δήμων  Βιάννου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου, Αρχανών- Αστερουσίων, Ηρακλείου και Μινώα Πεδιάδας.
Κλειστά σε όλη τη Ροδόπη θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ύστερα από απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκου Τσαλικίδη.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε εξαιτίας της δυσκολίας μετακίνησης των μαθητών ορεινών και ημιορεινών περιοχών λόγω του παγετού και μετά από τη διαπίστωση ότι πολλοί σωλήνες του δικτύου ύδρευσης είναι σπασμένοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζεσταθούν εύκολα οι σχολικές αίθουσες πολλών σχολικών μονάδων στους τέσσερις δήμους της Ροδόπης.
Κλειστά πολλά σχολεία στη Δυτική Ελλάδα
Μεγάλος αριθμός σχολείων δεν θα λειτουργήσει σήμερα στη δυτική Ελλάδα. Στην Αχαΐα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ενώ στον δήμο Ερυμάνθου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των τοπικών κοινοτήτων Χαλανδρίτσας, Λεοντίου, Ερυμάνθειας, Σταυροδρομίου και Σκιαδά. Στον δήμο Πατρέων δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Άνω Καστριτσίου, καθώς και το δημοτικό και νηπιαγωγείο στα Σελλά. Στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό και νηπιαγωγείο Λαμπείας, οι λυκειακές τάξεις Λαμπείας το δημοτικό και νηπιαγωγείο Πανόπουλου, το γυμνάσιο Πανόπουλου, καθώς και το δημοτικό νηπιαγωγείο στου Κούμανι.
Στην Αιτωλοακαρνανία, κλειστά θα είναι σήμερα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε ολόκληρο τον δήμο Ναυπακτίας. Στον δήμο Αγρινίου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις τοπικές κοινότητες Καλλιθέας, Αγίου Βλασίου, Κυπαρίσσου, Ποταμούλας και Σκουτεράς. Στον δήμο Μεσολογγίου, θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του προβλήματος με την υδροδότηση το 1ο το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο, τα νηπιαγωγεία, το γυμνάσιο και το λύκειο. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν ο παιδικός σταθμός Αιτωλικού και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης γενικής αγωγής.
Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία σήμερα Δευτέρα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, με βάση τις αποφάσεις που έχουν λάβει οι αρμόδιοι παράγοντες και σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν την Κυριακή και τις προγνώσεις για τη Δευτέρα.
Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου αναφέρει ότι «με απόφαση του Δήμου Βόλου δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην περιοχή ευθύνης του.
Κλειστά όλα τα σχολεία στη Στερεά Ελλάδα
Κατά μία ή δύο μέρες θα παρατείνουν τις διακοπές τους οι μαθητές των σχολικών μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, λόγω της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών. Ήδη με αποφάσεις οι οποίες έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής, τα σχολεία στη Φθιώτιδα δεν πρόκειται να λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα.
Παρόμοια απόφαση κρατά κλειστά και τα σχολεία της Βοιωτίας. Σε όλο τον νομό Εύβοιας τα σχολεία σήμερα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ σε ορισμένες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν ούτε αύριο Τρίτη, όπως στον δήμο Κύμης- Αλιβερίου.  Σε ό,τι αφορά την Ευρυτανία, στον δήμο Καρπενησίου τα σχολεία θα μείνουν κλειστά σήμερα, ενώ στον δήμο Αγράφων εκτός από τη σημερινή μέρα θα μείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη.
Τέλος σε ό,τι αφορά τη Φωκίδα  θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου