6.1.17

Εσείς πού πηγαίνετε για σκι;

Είναι αξιοπρόσεκτο πόσοι Έλληνες εργάζονται σε διάφορα πόστα στο αεροδρόμιο του Μονάχου, κι ακόμη περισσότερο το ότι στην πλειοψηφία τους κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη. 

Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου, ο Πάνος Καμμένος με την οικογένειά του έτυχαν σε Θεσσαλονικιά υπάλληλο ασφαλείας στο terminal 2 του αεροδρομίου. 
Η οικογένεια, χαρούμενη και χαλαρή, χωρίς παράτες και με χαμηλό προφίλ, επέστρεφε από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές της κάπου στις Άλπεις. 
Ο υπουργός Άμυνας έδειχνε ανανεωμένος και ξεκούραστος, αντάλλαξαν ευχές, τον πρόσεξαν κι άλλοι Έλληνες που βρίσκονταν στην ουρά και κάπως έτσι μάθαμε ότι η απουσία του κ. Καμμένου από το δημόσιο βίο τις γιορτινές ημέρες οφειλόταν στην παρουσία του στην κεντρική Ευρώπη.
Με μια σεμνή ανακοίνωση στις 07.46 της 3ης Ιανουαρίου, το υπουργείο του μας ενημέρωσε ότι
«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εισήχθη σήμερα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προγραμματισμένη αποκατάσταση χρόνιου ορθοπεδικού προβλήματος στην ωμοπλάτη και αναμένεται να πάρει εξιτήριο σε 24 ώρες». 
Στο μεταξύ, από το προηγούμενο βράδυ είχαν οργιάσει οι φήμες ότι ο υπουργός τραυματίστηκε κάνοντας σκι στις Άλπεις.

Προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα εάν ο κ. Καμμένος έκανε σκι στις Άλπεις ή στην Παταγονία, εάν έτρωγε σούσι στις Μαλδίβες ή επιδιδόταν σε scuba diving στη Νέα Ζηλανδία, ούτε θα ένιωθα καμιά έκπληξη για τις προτιμήσεις ενός τόσο ευκατάστατου Έλληνα. 
Ούτως ή άλλως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός κάνει χριστουγεννιάτικες διακοπές σε ακριβά resort των Άλπεων, κάτι που δεν καλοφαίνεται και στους δικούς του βουλευτές. 
Το 2013, για παράδειγμα, είχε περάσει τις διακοπές του στην πανάκριβη Κουρσεβέλ. Ωστόσο, μη θέλοντας να το παραδεχτεί, όπως κατήγγειλαν τότε στελέχη του κόμματός του, επικαλούνταν μια παρουσία του κάπου σε μια εκδήλωση του ΟΗΕ τις ίδιες ημέρες.
 Αυτό, βεβαίως, δεν τον εμπόδιζε από να καταγγέλλει την τότε κυβέρνηση «της δήθεν διαπραγμάτευσης» για τα μέτρα και να διαμαρτύρεται για την αδυναμία των Ελλήνων να πληρώσουν την Εφορία, κάτι που οδηγεί –όπως έλεγε- στη φτώχεια, στην απελπισία και στο αδιέξοδο.
Τώρα τα ξέχασε αυτά ο κ. Καμμένος.
Ο κόσμος έπαψε να είναι απελπισμένος, οι πολίτες πληρώνουν με ευκολία και χαρά την Εφορία και οραματίζονται ένα υπέρλαμπρο μέλλον! 
Έτσι, αμέριμνος στις Άλπεις, ο δεξιός υπουργός της «πρώτης φοράς Αριστεράς» ζει το μύθο του.
Ολο αυτό μου θυμίζει ένα περιστατικό που συνέβη κάπου στη δεκαετία του ’60. Αείμνηστος μεγαλοαστικής καταγωγής διανοούμενος προσπαθούσε να μπει σε παρέες αριστερών. 
Όμως, ήταν βαρύ το όνομα, πολύ καθωσπρέπει οι τρόποι και μεγάλος ο πλούτος, με αποτέλεσμα ο αείμνηστος να μην είναι ιδιαιτέρως επιθυμητός στους συγκεκριμένους κύκλους.
 Για την ακρίβεια, τον αγνοούσαν όποτε βρισκόταν κοντά τους. Κάποια στιγμή, στην προσπάθειά του να ανοίξει κουβέντα με κείνους με τους οποίους φιλοδοξούσε να γίνει σύντροφος, έκανε την εξής ερώτηση:
 «Εσείς πού πηγαίνετε για σκι;»

 
Χρ. Ταχιάου-protagon.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου