13.1.17

ΗΛΕΙΑ: Με γρίπη στην εντατική

 Ένα επιβεβαιωμένο, σοβαρό, κρούσμα γρίπης καταγράφηκε στην Ηλεία. 

Νοσηλεύτηκε πριν λίγες μέρες, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου. Τα περιστατικά που έχουν εμφανιστεί στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πύργου είναι σποραδικά και αντιμετωπίζονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από το ιατρικό προσωπικό βάσει των οδηγιών του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς όλα τα συνεργαζόμενα τμήματα βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα.
            Όπως τόνισε και η Συντονίστρια των ΤΕΠ της Ν.Μ. Πύργου κ. Αναστασία Βασιλείου, Πνευμονολόγο,
  τα πρώτα περιστατικά εποχικής γρίπης έχουν ήδη παρουσιαστεί και στην περιοχή και μέχρι στιγμής, μόνον ένα χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ.  Όλα δείχνουν όμως ότι το επιδημικό κύμα της γρίπης ξεκίνησε φέτος νωρίτερα ενώ η κορύφωση αναμένεται Φεβρουάριο- Μάρτιο
Στο Νοσοκομείο μας, υπήρξε και επιβεβαιωμένο κρούσμα γρίπης το οποίο νοσηλεύτηκε το προηγούμενο διάστημα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».
          Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 10 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ένας θάνατος, από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη τύπου Α. Το κρούσμα ανήκε σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη. Το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός και η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος προστασίας από τη γρίπη.                                                                                                                                                       
Υπενθυμίζει ότι κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία, κυρίως στα άτομα με παράγοντες κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη, ανεξαρτήτως του ιστορικού εμβολιασμού, χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.

Απο το dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου