11.1.17

ΦΩΤΟ - ΥΔΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ !!!

ΥΔΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
Η κλιματική αλλαγή δεν επηρεάζει μόνο την αγροτική παραγωγή αλλά και το κλίμα της περιοχής του Κυπαρισσιακού κόλπου το οποίο μάλιστα σύμφωνα με ερασιτέχνες μετεωρολόγους θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια. 
Αυτή την φορά οι αλιείς είδαν για δεύτερη χρονιά από πέρσι λόγω των καιρικών συνθηκών το μεσημέρι της Τετάρτης στα ανοιχτά της Κυπαρισσίας το βαρομετρικό στην θαλάσσια περιοχή ελάχιστα ναυτικά μίλια από την ακτή να δημιουργείται ένας εντυπωσιακός υδροστρόβιλος! Το φαινόμενο λόγω του έντονου κυματισμού που έχει προκαλέσει ζημίες στο λιμάνι δεν εμφανίζεται πρώτη φορά και αποτελεί ένα συνδυασμό πιέσεων στην θαλάσσια περιοχή. Ο μοναδικός υδροστρόβιλος αποτυπώθηκε στο φακό του συνεργάτη μας Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου ο οποίος ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα το κατατοπιστικό βίντεο. Συνήθως το φαινόμενο κάνει την εμφάνισή του κατά την διάρκεια του χειμώνα και αποτελεί ευτύχημα ότι δεν φτάνει στη στεριά όπως συμβαίνει με ζημιές που προκαλούν οι τοπικοί ανεμοστρόβιλοι σε καλλιέργειες της Τριφυλίας. Τέλος ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Δημήτρης Κουτσούλης τονίζει ότι η περιοχή μας θα βιώσει ανάλογα φαινόμενο στο απώτερο μέλλον, ενώ έχουν εμφανιστεί ξανά σε περιοχές από το Κατάκολο ως την Ελαία. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                 
ΣΥΛΛΗΨΗ ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΩΝ ΣΕ ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ!
Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Η. Δ. με περιοχή ευθύνης αυτήν του Κυνηγετικού Συλλόγου Μελιγαλά, κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην περιοχή της Κοινότητας Κωνσταντίνων Δήμου Οιχαλίας εντόπισε ένα άτομο να ασκεί θήρα δίχως να διαθέτει την σχετική άδεια για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο. Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για άσκηση θήρας άνευ της προβλεπόμενης άδειας, αλλά και για απείθεια καθώς δεν παρέδωσε το κυνηγετικό του όπλο και τα φυσίγγια όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Νόμου περί Θήρας.
Άνευ άδειας θήρας στα Φιλιατρά
Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κ. Κ. και Φ. Δ. με περιοχές ευθύνης αυτές των Κυνηγετικών Συλλόγων Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας αντίστοιχα του Νομού Μεσσηνίας, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή της Κοινότητας Φιλιατρών εντόπισαν ένα άτομο να ασκεί θήρα δίχως να διαθέτει την σχετική άδεια για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο. Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για άσκηση θήρας άνευ της προβλεπόμενης άδειας, ενώ επίσης κατασχέθηκαν το κυνηγετικό του όπλο και τα φυσίγγια όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Νόμου περί Θήρας.
 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ
Την απαγόρευση της θήρας σε όλη την ελληνική επικράτεια από σήμερα έως και τις 18 Ιανουαρίου αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η σχετική απόφαση θα δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες, όπως και η πυκνή χιονοκάλυψη και παγοκάλυψη έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους πολλών περιοχών, αλλά και σε πολλά είδη της άγριας πανίδας, με αποτέλεσμα να απειλείται η πληθυσμιακή κατάσταση πολλών σπάνιων και προστατευόμενων ειδών.
Αναζητώντας τροφή, νερό και καταφύγιο σε καταλληλότερα ενδιαιτήματα, πολλά είδη ορνιθοπανίδας έχουν καταφύγει εξαντλημένα σε υγρότοπους και χερσαίες περιοχές της νότιας Ελλάδας, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι σχετικά καλύτερες.
Πολλά από αυτά τα είδη πουλιών προέρχονται από τη βόρεια Ευρώπη ή ακόμη και από αρκτικές περιοχές και σπανιότατα εμφανίζονται σε τόσο χαμηλά γεωγραφικά πλάτη, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η αναγνώρισή τους και η διάκρισή τους σε σχέση με τυχόν θηρεύσιμα είδη. 
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου