25.1.17

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ Ο ΕΜΙΣΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ.

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου

Σε μια εποχή άμεσης και ουσιαστικής αναγκαιότητας η χώρα μας να επιχειρήσει την επανεκκίνηση της για να ξεφύγει από την μέγγενη των μνημονίων, ο πόλεμος κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς θα έπρεπε να είναι ανελέητος.
Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την κοινωνική αυτή ανάγκη έκαναν και κάνουν πολιτική καριέρα και κάποιοι άλλοι εμφανίστηκαν σε ρόλο Ηρακλή που θα καθάριζε την κόπρο του Αυγεία από το ελληνικό ποδόσφαιρο!!!
Οι τιμητές της κάθαρσης  σήκωσαν την σημαία της επανάστασης και κήρυξαν ανένδοτο.
Θα θυμάστε βεβαίως τις μεγαλοστομίες του νυν υπουργού δικαιοσύνης  Σταύρου Κοντονή, ως υφυπουργού αθλητισμού.
Όπως θα θυμάστε ότι ήταν αυτός που έκανε το θεσμό του Κυπέλλου… Κωμωδία και λίγο έλειψε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα …Χριστούγεννα!!!
-Αυτός που θα τα άλλαζε όλα και δεν άλλαξε τίποτα αλλά και αυτός που έκανε πραξικόπημα για να επιβάλλει την επιτροπή εξομάλυνσης στην ΕΠΟ  καταργώντας άγνωστο για ποσό την δημοκρατική διαδικασία των εκλογών!!!
Και ενώ η αμαρτωλή ΕΠΟ καταργήθηκε, άγνωστο με ποιο ρόλο και χωρίς καμιά θεσμική και προβλεπόμενη ιδιότητα ο Κοντονής δια του…  λύκου που τον έφεραν να φυλάει τα πρόβατα ,Κωστάκη Κουτσοκούμνη ,επέβαλε ως… σύμβουλο τον πρώην διευθυντή του και στενό του συνεργάτη Ιάκωβο Φιλιππούση.
Για τον οποίο ο εξυγιαντής Κοντονής είχε επίσης κάνει  τα στραβά μάτια η μπήκε στην διαδικασία της πολιτικής  «συναλλαγής» με την ομοσπονδία Ποδηλασίας ώστε να οριστεί εκπρόσωπος ο εκλεκτός του Φιλιππούσης στις επικείμενες εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για να διασφαλίσει την ψήφο και την υποστήριξη του νυν προέδρου Σπύρου Καπράλου για την υποστήριξη του οποίου μέχρι και επιστολή(Πρωτόγνωρο στην Ιστορία του αθλητισμού) στην ΔΟΕ είχε στειλει!!!
Ο Κοντονής επιβραβεύτηκε δια της προαγωγής του σε Υπουργό δικαιοσύνης !!!,και ο εκλεκτός του αισθανόμενος παντοδύναμος είχε εξασφαλίσει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο…
Δηλαδή και την παρουσία στην Ε.Ο.Ε διεκδικώντας όπως λέγεται και την προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, αλλά και την έμμισθη πλουσιοπάροχα θέση του …συμβούλου ,άγνωστο και απροσδιόριστο επισήμως ποιου στην ΕΠΟ.
Παρά το Γεγονός ότι ο Ιάκωβος Φιλιππούσης είχε θητεύσει και παλαιότερα στο πλευρό προηγούμενου προέδρου της Ε.Ο.Ε και ήταν τότε απέναντι από τον Καπράλο, του διέφυγε; ,δεν γνώριζε ότι παραβιάζει το άρθρο 5 παράγραφος 2 που ξεκάθαρα απαγορεύει να έχεις έσοδα και οικονομικά οφέλη από τον αθλητισμό όταν ακόμη και για υποψήφιος για την ΕΟΕ να είσαι.
Έτσι μετά την αποκάλυψη ότι ο  συνεργάτης του Κοντονή Ιάκωβος Φιλιππούσης είναι άμισθος με 5.250 ευρώ μηνιαίως από την συμμετοχή του στην επιτροπή εξομάλυνσης της ΕΠΟ ,αυτομάτως προκύπτει άμεσο θέμα έκπτωσης του από την θέση του εκπροσώπου της ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας στις επικείμενες εκλογές της Ε.Ο.Ε.
Βάσει των όσων ισχύουν η ελληνική Ομοσπονδία ποδηλασίας  μετά και την σύμφωνα με πληροφορίες  επιστολή που έλαβε από το αναπληρωματικό μέλος και πρώην πρόεδρο της που έχει άνομο συμφέρον Θανάση Τερζή, είναι υποχρεωμένη να συγκληθεί σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και να αντικαταστήσει τον Ιάκωβο Φιλιππούση  με τον Θανάση Τερζή.
Ο φιλιππούσης είναι καραμπινάτα παράνομος εκπρόσωπος της Ποδηλασίας για τις επικείμενες εκλογές και δεν δικαιούται να ψηφίσει αλλά άμεσα να παραιτηθεί .Και ουδείς δικαιούται να κωφεύει…
Σε διαφορετική περίπτωση τίθεται θέμα νομιμότητας των επικείμενων εκλογών της ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής για την ανάδειξη της νέας Ολομέλειας  που θα προτείνει και τον Έλληνα υποψήφιο για «Αθάνατο» και διάδοχο του αποχωρήσαντος λόγο ηλικίας Λάμπη Νικολάου.
Η ποδοσφαιρική εξυγίανση του πεντοχίλιαρου έχει σαφώς πολύ ακριβότερο κόστος για τους ενδιαφερόμενους που την πάτησαν όπως φαίνεται από τις εξελίξεις σαν αγράμματοι η πλήρωσαν την απληστία τους  και την αλαζονεία της εξουσίας.
Για ποια εξυγίανση να κάνουμε λόγο όταν δια της σιωπής ευλογείται από τους πολιτικούς ταγούς και μάλιστα της δικαιοσύνης η παρανομία στο όνομα της γενικότερης και αόριστης πολλές φορές έννοιας της πολιτικής σκοπιμότητας;
Όπως  και να έχει πάντως ο πρώην συνεργάτης μέχρι πρόσφατα του κ. Κοντονή αν έχει την στοιχειώδη ευθιξία οφείλει να παραιτηθεί αλλιώς ο νυν υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έχει θεσμικό χρέος να παρέμβει και να διασφαλίσει την νόμιμη εφαρμογή της προβλεπόμενης διαδικασίας. 
Αν επιθυμεί να λαμβάνει σοβαρά το όψιν η κοινή γνώμη τα περί νομιμότητας διαφάνειας και τα υπόλοιπα…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου