6.1.17

ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ - Υπερωρίες άνευ έργου !!!

Θα ήταν για γέλια, αλλά στην Ελλάδα της χρεοκοπίας είναι για κλάματα, αυτό που αποκάλυψαν με ερώτησή τους οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς και Κώστας Μπαργιώτας, για τον υπουργό άνευ αρμοδιοτήτων, ο οποίος όμως προΐσταται 15 συμβούλων τους οποίους ο ίδιος διόρισε και μάλιστα τους πληρώνει υπερωρίες!

«Δύο μήνες μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό, που έφερε στη χώρα τη μεγαλύτερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νικόλαος Μαυραγάνης εξακολουθεί να μην έχει καμία αρμοδιότητα», αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές.
 Εν τω μεταξύ, «συνολικά 15 άτομα διορισμένα ή αποσπασμένα στο γραφείο του θα εργάζονταν κατά τον μήνα Δεκέμβριο 532 ώρες πλέον του κανονικού ωραρίου. Θα εργάζονταν, δηλαδή, απογεύματα, νύχτες, Σαββατοκύριακα, αλλά και στις αργίες των Χριστουγέννων, για να υποστηρίξουν στο έργο του έναν υφυπουργό στον οποίο δεν έχει ανατεθεί κανένα έργο! Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ουδεμία απόφαση ή άλλη διοικητική πράξη έχει υπογράψει ο κ. Μαυραγάνης από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι σήμερα. Διερωτάται εύλογα, επομένως, κανείς, σε ποιο αντικείμενο απασχολούνται οι σύμβουλοι του υφυπουργού...».
Το γράψαμε και θα το ξαναπούμε: ρουσφέτια έκαναν όλοι. Ουδείς όμως τόσο απροκάλυπτα. Οι «κακοί» προηγούμενοι (που διώξαμε για να φέρουμε την... ελπίδα) έτρεμαν μην τυχόν και μαθευτούν τα καμώματά τους. Φοβόνταν την αντιπολίτευση, την Αριστερά, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τους πολίτες. Είχαν τη στοιχειώδη τσίπα για να κρύβουν τα περιττώματά τους. Λειτουργούσαν κάπως οι μηχανισμοί ελέγχου και ισορροπιών των εξουσιών. Οι πρωθυπουργοί ζητούσαν παραιτήσεις, υπουργοί (με αρμοδιότητες μάλιστα) παραιτούνταν λόγω πολιτικής ευθιξίας.

Διαβάζαμε, για παράδειγμα, στην «Ελευθεροτυπία» (15.12.2009):
 «Η πρώτη παραίτηση μέλους της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι γεγονός. 
Πρόκειται για τον υφυπουργό Εσωτερικών Ντίνο Ρόβλια, που παραιτήθηκε κατόπιν δημοσιευμάτων που εμφανίζουν το πολιτικό γραφείο του να ασχολείται με αιτήματα μεταθέσεων αστυνομικών και στρατιωτικών.
 Ο υφυπουργός Εσωτερικών είχε συναντηθεί το πρωί με τον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, κι εκεί του ζητήθηκε η παραίτησή του». Ή παλιότερα, «ο πρωθυπουργός κ. K. Καραμανλής απέπεμψε αργά χθες το βράδυ τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Τσιτουρίδη. 
Αιτία αποτέλεσε η μετεγγραφή που ζήτησε και πέτυχε ο τέως πλέον υπουργός για τον φοιτητή γιο του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων» («Καθημερινή» 23.09.2004).
Τούτοι εδώ φόρεσαν τη σκούφια της Αριστεράς και συνεπώς δεν φοβούνται την κατακραυγή των συντρόφων τους· τους περισσότερους, εξάλλου, τους διόρισαν. Φρόντισαν επίσης να συκοφαντήσουν τα ΜΜΕ που ενοχλούν και θεωρούν τους πολίτες ανόητους, που θα τους τουμπάρουν με μερικές νέες εκπομπές στην κρατική τηλεόραση.

Το χειρότερο, δε, είναι ότι οι άλλοι διόριζαν όταν λεφτά υπήρχαν, έστω και δανεικά. Τώρα, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει στραγγίξει την κοινωνία με τους φόρους, πληρώνουμε υπερωρίες σε γραφείο υπουργού άνευ αρμοδιοτήτων!


  Π. Μανδραβέλης-Καθημερινή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου