26.1.17

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ - ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

 ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ !!!

Kάθε θιγόμενος θα πρέπει να «συρθεί» τώρα ενώπιον της Επιτροπής Ενστάσεων του Κτηματολογίου καταβάλλοντας σκληρό χαράτσι  για να υπερασπιστεί το αυτονόητο. 

Δηλαδή το νόμιμο δικαίωμά του στην ιδιοκτησία του, την οποία το Ελληνικό Δημόσιο αποφάσισε με ευκολία να θέσει σε αμφισβήτηση, επειδή το ίδιο δεν γνώριζε, και συνεχίζει να μη γνωρίζει, ποιο είναι το εύρος της δικής του δημόσιας περιουσίας.

Ολόκληρες δεκαετίες τώρα που ο κάθε πολίτης  καλλιεργεί και νέμεται αγροτεμάχια κυρίως με ελαιοκαλλιέργειες , νομίμως προέβη σε αγορά αγροκτημάτων στις «επίμαχες» περιοχές, ουδέποτε οχλήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο για την παραμικρή εκ μέρους του διεκδίκηση, τι κι αν ελέγχθηκε από  πολλες δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς ουδέποτε να αμφισβητηθεί η κυριότητά του, τι κι αν μετέγραψε νόμιμα στο υποθηκοφυλακείο την ιδιοκτησία του, τι κι αν νέμεται για δεκαετίες το ακίνητό του, τι κι αν το ελληνικό κράτος εισέπραξε πολλάκις σχετικούς φόρους και τέλη.

Ουδείς τελικά μπορεί να νιώθει ασφαλής και δημιουργικός σε αυτή την χώρα , όταν, όσο σύννομα κι αν ενεργήσει, τον τελικό λόγο εναντίον του έχει η απρόσωπη γραφειοκρατία και ο υπέρμετρος παραλογισμός του Ελληνικού δημοσίου

Αποφάσεις, διατάξεις, νόμοι και απαγορεύσεις ενός κρατικού μηχανισμού στον κόσμο του.

Αδύναμου να μπει στην ψυχοσύνθεση του κόσμου του οποίου τις τύχες καλείται να διαχειριστεί


Η ανάρτηση των δασικών χαρτών  με φοροληστρικό στόχο και δήμευση περιουσιών  έχει φέρει τα πάνω κάτω  στους κατοίκους –αγρότες της Μεσσηνιακής υπαίθρου ,ανθρώπων  που βιώνουν την εγκατάλειψη με το παραπάνω  την στιγμή που η κρατική διοίκηση έχει χάσει τον έλεγχο και τη δυνατότητα στοιχειωδών επεμβάσεων στα χωριά και λειτουργεί ως  καίριο πλήγμα για την ύπαρξη τους .

Την «δασική προστασία » την συνδυάζουν με τη λαίλαπα των οικονομικών μέτρων, το μαχαίρι στις συντάξεις τους και θεωρούν ότι πρόκειται για προέκταση μιας πολιτικής περικοπών  και της οικονομικής αφαίμαξης  δίχως τέλος .

Η οποία , αφού τους ρούφηξε το αίμα, τους άφησε χωρίς μια δεκάρα , έρχεται τώρα να βάλει χέρι ακόμα  και στήν περιουσία τους ,που τους κρατά ακόμα ζωντανούς  μέσα στην λαίλαπα των μνημονίων

Β.Μ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου