26.1.17

Κλειστή και πάλι η νέα Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών

Για μια ακόμη ημέρα, οι αγρότες της Αιγιαλείας, έκοψαν την κυκλοφορία στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου στο ύψος των βενζινάδικων του Αιγίου.
Λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα, έκλεισε ο δρόμος και αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου οργανώνει την πάλη και την διεκδίκηση της μικρομεσαίας αγροτιάς της Αιγιάλειας, σ΄έναν δίκαιο αγώνα για την επιβίωση μας άλλα και για την διατροφή του ελληνικού λαού. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε. της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, που ψήφισαν τα εξοντωτικά μέτρα που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο ,τα οποία μας ξεκληρίζουν. Συνεχίζουμε για 4η ημέρα στο Παναιγιάλειο Αγροτικό Μπλόκο στη Ν.Ε.Ο Κορίνθου-Πατρών στα βενζινάδικα, με δίωρο αποκλεισμό από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ "ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ" θα αποφασίσει για την κλιμάκωση εντός της ημέρας. Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στον μακρύ και δύσκολο αγώνα επιβίωσης και συνέχισης της αγροτικής δραστηριότητας. Να κλείσουν τ΄αυτιά τους στις ανακοινώσεις και τοποθετήσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, από αγροτοσυνδικαλιστές που στρέφονται εναντία στο δίκαιο αγώνα μας, προσπαθώντας να παίξουν το ρόλο τους στο αγροτικό κίνημα της Αιγιάλειας.
Εξαπολύουν επιθέσεις με ψεύτικα επιχειρήματα ενάντια στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και του Α/Σ Αιγίου, τα οποία είναι πάνω στη βάση που έβαλε ο Μιχαλολιάκος στη Βουλή στη συζήτηση για τα αγροτικά θέματα.
Η προσπάθεια τους να διασπάσουν το αγροτικό κίνημα στην Αιγιάλεια δεν πρέπει να περάσει. Υπόσχονται μελλοντικούς αγώνες χωρίς να αναφέρονται στο αγωνιστικό τους πλαίσιο. Δήλωσαν πρόσφατα ότι εκπροσωπούν την μικρομεσαία αγροτιά αλλά δεν νομίζουμε να τους πιστεύει κανείς. Το μόνο που τους κινητοποιεί είναι η αντίδραση τους στον ιστορικό και με πολλούς αγώνες Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου και στο Πανελλαδικό αγροτικό κίνημα.
Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς συνεχίζεται με όσους ξέρουν πραγματικά να αγωνίζονται για τα συμφέροντα της. Με όσους, επί σειρά ετών μέσα από τους αγώνες νομιμοποιούνται να είναι οι εκπρόσωποι του αγροτικού κινήματος της Αιγιάλειας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου