14.1.17

Πόσα χρόνια μετά το γάμο τους αρχίζουν να απατούν οι γυναίκες;

Μια κορυφαία ιστοσελίδα γνωριμιών που φέρνει σε επαφή δεσμευμένους ενήλικες με σκοπό να κάνουν διακριτικές εξωσυζυγικές σχέσεις, αποκαλύπτει το μέσο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στον γάμο και την έναρξη της απιστίας.

Στο πλαίσιο της εν λόγω μελέτης, η Victoria Milan προχώρησε στην αξιολόγηση στοιχείων από διάφορες χώρες και ηπείρους. Η μελέτη περιλάμβανε ενήλικες γυναίκες κάθε ηλικίας και πραγματοποιήθηκε σύγκριση ανάμεσα στη μέση ηλικία των άπιστων γυναικών και την ηλικία γάμου τους.

Μέσος όρος ηλικίας των άπιστων γυναικών ανά τον κόσμο
Οι ηλικίες των γυναικών που πρωτοκάνουν απιστία διαφέρει σημαντικά από χώρα σε χώρα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η πλειοψηφία των γυναικών (το 30%) κάνουν την πρώτη τους απιστία σε ηλικία 25 με 29 ετών, ενώ στη Φινλανδία μόνο το 15% των γυναικών ανήκουν σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ.
Ωστόσο, αν και στο Ηνωμένο Βασίλειο οι νεαρές γυναίκες αποτελούν σημαντικό κομμάτι του άπιστου πληθυσμού, σε άλλες χώρες οι πιο ώριμες γυναίκες είναι εκείνες που κρατάνε τα σκήπτρα στην απιστία. Στην Ισπανία, η πιο κοινή ηλικία των άπιστων γυναικών είναι τα 40 με 44 έτη, ενώ στην Ουγγαρία το πιο πολυπληθές ηλικιακό γκρουπ για τις άπιστες γυναίκες είναι τα 45 με 49 έτη.

Μέσος χρόνος που μεσολαβεί από τον γάμο ως την απιστία
Η μελέτη αποκαλύπτει ότι ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα στη στιγμή που οι γυναίκες ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας και τη στιγμή που αρχίζουν να αναζητούν το πάθος έξω από τον γάμο τους ποικίλει ανάλογα με τη χώρα καταγωγής τους.  
Στην Ευρώπη, η χώρα με το συντομότερο διάστημα ανάμεσα στον γάμο και την απιστία είναι η Ιρλανδία, με μόλις 3,6 χρόνια, ενώ η μέση ηλικία γάμου είναι τα 30,8 έτη.  
Και πάλι στην Ευρώπη, η παντρεμένες στη Σουηδία περιμένουν 4,1 χρόνια πριν αρχίσουν να ξενοκοιτάνε. Οι Βρετανίδες από την άλλη απατούν μετά από 4,4 χρόνια γάμου.  
Στις ΗΠΑ, οι γυναίκες αρχίζουν τις απιστίες 8,5 χρόνια μετά τον γάμο τους, ενώ η μέση ηλικία τους είναι τα 35,5 έτη. Ακόμα πιο Βόρεια, στον Καναδά, η απιστία των γυναικών αρχίζει μετά από 6,7 χρόνια και η μέση ηλικία των άπιστων είναι τα 35,8 έτη.  
Στη Νότια Αμερική, οι γυναίκες περιμένουν 7,4 χρόνια πριν αρχίσουν να ψάχνονται, και η μέση ηλικία τους είναι 33,4 έτη.
Οι Νοτιοαφρικανές από την άλλη αφήνουν να μεσολαβήσουν 6,8 από τον γάμο μέχρι την πρώτη τους απιστία (σε ηλικία 35,8 έτη).
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η μέση ηλικία των άπιστων γυναικών είναι τα 36,6 έτη, ενώ η μέση ηλικία γάμου είναι τα 29 έτη. Κατά συνέπεια, το μέσο χρονικό διάστημα ανάμεσα στον γάμο και την πρώτη απιστία είναι 7,6 χρόνια.  
«Τι μας λέει αυτό;» αναρωτιέται ο Sigurd Vedal, ιδρυτής της Victoria Milan. «Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες ανά τον κόσμο αναζητούν νέο εραστή μετά από 7 με 8 χρόνια γάμου.»
«Οι παντρεμένες ξεκινάνε τις παράλληλες σχέσεις για διάφορους λόγους. Ίσως δεν εισπράττουν από τον σύζυγό τους την προσοχή και τον σεβασμό που τους αξίζει. Ίσως παρόλο που αγαπούν τον σύντροφό τους έχει σβήσει η φλόγα του πάθους. 
Μπορεί επίσης να έχουν ανοιχτό γάμο όπου και οι δύο σύντροφοι έχουν δεσμούς για να ικανοποιούν τις σωματικές τους ανάγκες χωρίς να διαταράσσεται το συναισθηματικό δέσιμο που έχουν μεταξύ τους.»
«Όποιος και αν είναι ο λόγος, μια απιστία μπορεί να βοηθήσει τις παντρεμένες γυναίκες να ανακαλύψουν τη χαμένη τους διάθεση για ζωή, τη σεξουαλικότητά τους, και φυσικά το πάθος που τους λείπει. 
Οι ανάγκες αυτές είναι παγκόσμιο φαινόμενο και η λαχτάρα για σεξουαλική ικανοποίηση είναι η ίδια για δισεκατομμύρια ανθρώπους, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές μπορεί να έχουμε.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου