27.1.17

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - ΣΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ- ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΣΕ προτεραιότητα θέτει η περιφέρεια τα οδικά έργα της Μεσσηνίας καθώς εκτιμά ότι μόνο με υποδομές θα ενισχυθεί το τουριστικό προιόν του Νομού καθώς ανακηρύχθηκαν οι ανάδοχοι 2 έργων της Μεσσηνίας που δημοπρατήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2015 με το πράσινο φως να δίνει τελικά η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η πρώτη θετική είδηση αφορά στο τμήμα Ριζόμυλος – Χράνοι της 9ης επαρχιακής οδού, ενώ σε άμεση εργολαβία τίθεται το τμήμα Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι της 9ης εθνικής οδού. Για τον οδικό άξονα της Νότιας Μεσσηνίας από τον Ριζόμυλο πάρθηκε η απόφαση για την  επανάληψη της δημοπρασίας, καθώς ήταν αρκετά χαμηλή η έκπτωση, ενώ για την Τριφυλία το έργο που εγκρίθηκε αφορά την οριστικοποίηση του διαγωνισμού.
Σε προτεραιότητα το Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι
Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο που αφορά το επίμαχο έργο «Βελτίωση- συντήρηση 9ης εθνικής οδού, τμήμα Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι», έχει συνολικό προϋπολογισμό 600.000 ευρώ, καθώς η  προσωρινή μειοδότρια είναι η εταιρεία «ΑΝΤΑΙΟΣ Τεχνική Α.Ε.,» που παρείχε τελική έκπτωση στο 13%. Στον διαγωνισμό μετά την πρώτη διαδικασία δημοπράτησης τον Φεβρουάριο του 2015, κατέληξαν να συμμετέχουν τελικά 3 εργολήπτριες εταιρίες που πληρούσαν όλες τις διαδικασίες..
Μάλιστα το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων με εγκύκλιό του είχε υποδείξει στις αρμόδιες υπηρεσίες να μην δέχονται εκπτώσεις υπερβολικού μεγέθους δεδομένου ότι αρκετά έργα εμφάνιζαν τεχνικές και χρονικές δυσκολίες στην εκπλήρωση του φυσικού αντικειμένου, με αποτέλεσμα έργα να μένουν ημιτελή ή να κοστίζουν περισσότερο λόγω αναπροσαρμογής των τιμών κατασκευής και πρώτων υλών.
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                  
ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΚΑΠΗ- ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
 
ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ προκάλεσε στα Φιλιατρά η τύχη της κοινωνικής δομής στο ΚΑΠΗ της πόλης καθώς στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ προβλέπει στο Δήμο Τριφυλίας 77 θέσεις προσωπικού οκτάμηνης εργασίας, χωρίς όμως να υπάρχει καμία πρόβλεψη ειδικότητας για το κέντρο ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων.
Οι ηλικιωμένοι στην μοναδική δομή που λειτουργεί στην Τριφυλία βλέπουν ότι στις θέσεις που προκηρύχθηκαν, απουσιάζει η πρόσληψη έστω ενός νοσηλευτή. Μάλιστα όπως αναφέρει σε σχόλιό του το τοπικό filiatranews αντί για βασικές ειδικότητες, όπως νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, Κοινωνικοί λειτουργοί, και οικογενειακοί βοηθοί, με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε θέσεις, όπως δημοσιογράφου, ηχολήπτη, αρχαιολόγου, ελαιοχρωματιστή, Αρχιτεκτόνων τοπίου και κοινωνιολόγου. 
Να υποθέσουμε ότι ο Δήμος ξέχασε να βάλει Θέση συντηρητών έργων τέχνης, φωτογράφων και κριτικών θεάτρου, διερωτάται το ιστολόγιο μεταφέροντας τις απόψεις των κατοίκων της πόλης. Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του φορέα κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας, από τον πρώην πρόεδρο του φορέα με Αρ. πρωτοκόλλου 888 / 03-10-2016 προς τον Δήμο Τριφυλίας, που ανέδειξε το filiatranews, ζητήθηκε η πλήρωση για το ΚΑΠΗ Φιλιατρών 6 θέσεων για τις ανάγκες του οι οποίες αναλυτικά είναι:
1 ΤΕ Νοσηλευτών
1 ΔΕ Νοσηλευτών
1 ΤΕ Φυσικοθεραπευτή
1 ΠΕ Γυμναστών
1 ΤΕ Κοινωνικών λειτουργών
1 ΤΕ Οικογενειακών Βοηθών
ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΑΝ....
Μάλιστα στην κοπή της αγιοβασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου από την πλευρά του Δήμου εκφράστηκε η υπόσχεση ότι θα καλυφθούν ειδικότητες, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία θέση έστω για δείγμα που να αφορά την κάλυψη των κενών στον κοινωνικό φορέα της πόλης των Φιλιατρών. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν οι θέσεις απαξιωθούν, τότε μοιραία το ΚΑΠΗ Φιλιατρών οδηγείται σε μαρασμό με ότι συνεπάγεται αυτό για την περιοχή. Φυσικά δεν υπάρχει πρόβλεψη για ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που βιώνουν έντονα την κρίση. Τελικά είναι απαραίτητες οι ειδικότητες των αρχαιολόγων, του ηχολήπτη, του δημοσιογράφου και άλλες από τις ειδικότητες για τις κοινωνικές δομές; 
ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                      
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ
 
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ διαμαρτυρίας για το καυτό θέμα των δασικών χαρτών αποφάσισε για το Σάββατο το πρωί, ο Αγροτικός σύλλογος Γαργαλιάνων. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή του "Μετά από την επιτυχημένη συνέλευση της Πέμπτης, παρουσία της Δημοτικής αρχής, αποφάσισε ομόφωνα την οργάνωση ενός συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας για την ανάρτηση των δασικών χαρτών, που θα γίνει το Σάββατο 28-1-17 και ώρα 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων". 
Ο Σύλλογος υπογραμμίζει προς τους αγρότες ότι "Όλοι πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρόν για να επανεξεταστεί το θέμα του δασολογίου. Παράλληλα όπως τονίστηκε στη συνέλευση από λογιστές – τοπογράφους και νομικούς που αναφέρθηκαν στο ασφαλιστικό – φορολογικό, καταλάβαμε λίγο πολύ όλοι, ότι μας περιμένουν μαύρες μέρες. Συνάδελφοι πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι μόνο με αγώνα και αποφασιστικές κινητοποιήσεις μπορούμε να απαντήσουμε στην κυβέρνηση που μας πηγαίνει για ξεκλήρισμα".  
ΙΩΑΝ. ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου