30.1.17

Πάρκα για σκύλους με ειδικά όργανα γυμναστικής ετοιμάζει ο δήμος Ιλίου


Πάρκα για σκύλους με ειδικά όργανα γυμναστικής ετοιμάζει ο δήμος Ιλίου

Δύο πάρκα αναψυχής για σκύλους ετοιμάζει ο δήμος Ιλίου προκειμένου να μπορούν με ασφάλεια να τρέξουν, να κοινωνικοποιηθούν, να εκτονωθούν, αλλά και να... γυμναστούν!

 Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος η μελέτη του έργου βρίσκεται σε τελικό στάδιο και τα δυο δημοτικά πάρκα θα είναι έτοιμα σε περίπου έναν μήνα.
 «Πρόκειται για ιδανικούς χώρους όπου θα είναι περιφραγμένοι για την ασφάλεια των τετράποδων, όπου θα μπορούν ελεύθερα τα σκυλάκια να παίξουν, να κινηθούν χωρίς να παρεμποδίζουν ή να παρεμποδίζονται. Μάλιστα, θα τοποθετηθούν κι όργανα γυμναστικής ειδικά για σκύλους. Το καθένα από τα πάρκα είναι έκτασης 2 στρεμμάτων, το ένα βρίσκεται στην περιοχή Ραδιοφωνίας και το δεύτερο στην λεωφόρο Πετρουπόλεως και Κωλλέτη».
Τα δυο πάρκα θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. «Σε κάθε πάρκο θα υπάρχει και ένας δημοτικός υπάλληλος που θα επιτηρεί τον χώρο, θα είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα, θα δίνει οδηγίες στους ιδιοκτήτες των τετράποδων -σε τυχόν περιπτώσεις που θα χρειαστεί να μαζέψουν τα περιττώματα του σκύλου τους- και θα έχει την γενική επιμέλεια του πάρκου και την τήρηση των κανόνων λειτουργίας», διευκρινίζει ο κ. Ζενέτος.
Η είσοδος στο πάρκο θα γίνεται κατόπιν της επίδειξης της ηλεκτρονικής ταυτότητας του σκύλου και των πιστοποιήσεων σχετικά με τους εμβολιασμούς του, το ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας και την ηλεκτρονική ταυτοποίηση (microchip).
«Στα σχέδιά μας είναι να δημιουργήσουμε κι ένα λογισμικό που θα είναι συνδεδεμένο μέσω ίντερνετ και με μία κάρτα που θα έχει ο ιδιοκτήτης θα τσεκάρονται κατευθείαν τα δεδομένα του σκύλου», εξηγεί στο Πρακτορείο ο δήμαρχος Ιλίου, ενώ συμπληρώνει ότι αν πετύχουν τα δυο πιλοτικά πάρκα υπάρχει σχεδιασμός να δημιουργηθούν άλλα 8 που θα καλύπτουν και τις 8 γειτονιές - διαμερίσματα του δήμου.
«Η δημιουργία αυτών των χώρων είναι δείγμα πολιτισμού μιας σύγχρονης πόλης, όπως δείγμα πολιτισμού αποτελεί η καθαριότητά της. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, την οποία θέλουμε να επεκτείνουμε σε όλες τις γειτονιές του δήμου, είναι η ευαισθητοποίηση προς αυτήν την κατεύθυνση και η προαγωγή της υπεύθυνης ιδιοκτησίας σκύλων».
 Η χρηματοδότηση των δυο χώρων αναψυχής των σκύλων γίνεται από τους πόρους του δήμου κι η διαμόρφωσή τους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του δημάρχου, υπολογίζεται να φτάσει τα 20.000 ευρώ.
 «Ο δήμος μας, όμως, έχει μεριμνήσει και για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, όπου σε συνεργασία με το νοσοκομείο ζώων Αθηνών πραγματοποιείται εμβολιασμός, αποπαρασίτωση, ηλεκτρονική ταυτοποίηση, στείρωση, κτηνιατρικός έλεγχος και θεραπεία όπου χρειάζεται, καθώς και πλήρη αποθεραπεία πριν επιστρέψουν στην πόλη» επεσήμανε ο κ. Ζενέτος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου