26.1.17

'Εφυγε απο τη ζωή ο αθλητικός συντάκτης Νικ. Σωτηρίου

Μεγάλη απώλεια για τον αθλητικό Τύπο και το ελληνικό χάντμπολ αποτελεί ο θάνατος του Νίκου Σωτηρίου σε ηλικία 69 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.
Υπηρέτησε, λάτρεψε και αγάπησε το άθλημα, το οποίο είχε στην καρδιά του και στο μυαλό του μέχρι κυριολεκτικά και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Ακόμη και στο δωμάτιο του νοσοκομείου που ήταν τους τελευταίους μήνες είχε στο προσκεφάλι του το λάβαρο της εθνικής χάντμπωλ.
Επί σειρά ετών ήταν ο Δημοσιογράφος του ελληνικού χάντμπολ, έχοντας την ευθύνη του γραφείου Τύπου της Ομοσπονδίας.
Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος αποφάσισε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πριν από την έναρξη όλων των παιχνιδιών, όλων των κατηγοριών του αθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο, ενώ θα καταθέσει και ένα συμβολικό ποσό σε κοινωφελές ίδρυμα.
Γεννήθηκε στο Μαρκόπουλο Αττικής το 1948. Καθ' όλη τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του σταδιοδρομίας ασχολήθηκε με το αθλητικό ρεπορτάζ, ενώ άρχισε να εργάζεται το 1973 στην εφημερίδα «DERBY». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΒΡΑΔΥΝΗ» και «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ», ενώ για πολλά χρόνια διετέλεσε υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης. Η χειροσφαίριση υπήρξε η μεγάλη του «αγάπη» και εργάστηκε συστηματικά για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα.
Ο Νίκος Σωτηρίου υπήρξε ένας σεμνός εργάτης του Τύπου, ο οποίος δούλεψε με αυταπάρνηση και συναδελφικότητα, σεβόμενος πάντοτε τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο. Ανακοίνωση εκδόθηκε και από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών, καθώς ήταν ενεργό μέλος.
Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αγίων Αναργύρων».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου